Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 75 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 12:15   #2221
jagata
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Cytat:
Napisane przez Palulitka Pokaż wiadomość
Szyje to firma Nabla z Krakowa, na miejscu robią jedynie poprawki :/
Zaczynam panikować :/
Zastanawia mnie też dlaczego trzeba tyle czasu ( suknie Nabla 4 miesiące przed + 3 tygodnie na poprawki) wcześniej zamawiać suknie skoro szyją ją dopiero 1.5 miesiąca przed ?
Czy przy spisywaniu umowy też zdjęli miarę? Jeśli tak, to druga miara na 1,5 miesiąca przed jest po to by dopasować suknię. Pewnie będzie już przygotowana forma, ale ze względu na to, że możesz mocno schudnąć albo przytyć, to one zweryfikują czy trzeba poszerzać czy nie. Wg mnie nie masz co panikować, ponieważ ustalają taki długi czas, gdyż nie tylko ty jesteś ich jedyną klientką i przecież muszą się wyrobić z każdym zamówieniem.
Ja mam zapisane w umowie kiedy jest pierwsza przymiarka sukni i kiedy najpóźniej chcę mieć przygotowaną suknię (wpisałam 1,5 tyg, przed ślubem), ale tak czy siak prawie wszędzie mi mówiono, że na uszycie sukni czeka się od 4do 6 miesięcy

Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
no on sie spotyka caly tydzien z kumplami wiec nie wiem czemu jest mu malo, ciekawe dlaczego tak nie zachowuje sie zeby ze mna sie spotkac...
a wy dziewczyny gdzie pracujecie?
Trudno coś doradzić. Nie myśl dużo tylko zorganizuj sobie czas. Posłuchaj się jego i odśwież stare znajomości a jego potraktuj w ten sam sposób jak on Ciebie. Działaj teraz bo już widzę, że boisz się, że jak będzie dziecko, to kumple będą nadal ważniejsi od Was. Może jak Ty częściej będziesz przekładać z nim spotkania nawet o pół godziny bo się zagadałaś z koleżanką to doceni wspólne chwile.
Szukasz pracy w jakiejś konkretnej branży? Mi się udało na studiach załapać do takiej jednej firmy zajmującej się pisaniem wniosków aplikacyjnych, tworzeniem różnego rodzaju modeli finansowych i doradztwem w pozyskiwaniu środków m.in. z UE.
Stary 2011-11-15, 12:15   #2222
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez MARGIDA Pokaż wiadomość
hellou dziewczynki
nadrobiłam wszystkie wpisy, ale nie mam weny, żeby pisać
To nie pisz Zamiast tego szukaj biżu dla mnie
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:16   #2223
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
ja CI moge powiedziec z jego perspektywy jak to wyglada bo moj Tz tez tak robi, ze jedzie do odmu i mnie zostawia... nie cierpie tego bo wtedy nie wiem co ze soba zrobic, czuje pozostawiona sameu sobie z problemami, wole sie poklocic i to powaznie ale pozniej jakos dochodzimy do kompromisu.
ja wiem jak on sie czuje bo on tez tak robił... tylko ja nie chce kontynuować kłótni wyjde do pokoju a on za 5 minu przychodzi i dalej wałkuje temat kiedy ja chce już to skończyć uspokoić się a to prowadzi do jeszcze wiekszej kłótni i nawet juz nie wiadomo o co chodzi
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-11-15 o 12:18
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:17   #2224
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
Czy przy spisywaniu umowy też zdjęli miarę? Jeśli tak, to druga miara na 1,5 miesiąca przed jest po to by dopasować suknię. Pewnie będzie już przygotowana forma, ale ze względu na to, że możesz mocno schudnąć albo przytyć, to one zweryfikują czy trzeba poszerzać czy nie. Wg mnie nie masz co panikować, ponieważ ustalają taki długi czas, gdyż nie tylko ty jesteś ich jedyną klientką i przecież muszą się wyrobić z każdym zamówieniem.
Ja mam zapisane w umowie kiedy jest pierwsza przymiarka sukni i kiedy najpóźniej chcę mieć przygotowaną suknię (wpisałam 1,5 tyg, przed ślubem), ale tak czy siak prawie wszędzie mi mówiono, że na uszycie sukni czeka się od 4do 6 miesięcy

Trudno coś doradzić. Nie myśl dużo tylko zorganizuj sobie czas. Posłuchaj się jego i odśwież stare znajomości a jego potraktuj w ten sam sposób jak on Ciebie. Działaj teraz bo już widzę, że boisz się, że jak będzie dziecko, to kumple będą nadal ważniejsi od Was. Może jak Ty częściej będziesz przekładać z nim spotkania nawet o pół godziny bo się zagadałaś z koleżanką to doceni wspólne chwile.
Szukasz pracy w jakiejś konkretnej branży? Mi się udało na studiach załapać do takiej jednej firmy zajmującej się pisaniem wniosków aplikacyjnych, tworzeniem różnego rodzaju modeli finansowych i doradztwem w pozyskiwaniu środków m.in. z UE.
pracownik biurowy! pod tym pojeciem kryje wie wiele, niestety nie mam doswiadczenia, chcialabym pracowac w kadrach, ale moje studia heh politologia

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Kathe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:21   #2225
(kicia)
Zakorzenienie

ale widzicie dziewczyny gdy Paulinka pokłóciłą sie ze swoim TŻ wyszła na dlugi spacer uspokoiła się przemyślała wszystko wróciła i na spokojnie wyjaśnili sobie wszystko i było ok... i same mówiłyście że czasem lepiej wyjść uspokoić się zebrać myśli a warczeć na siebie

Stary 2011-11-15, 12:22   #2226
MARGIDA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
To nie pisz Zamiast tego szukaj biżu dla mnie
no nieee wieem...
mam na Ciebie focha z przytupem i melodyjką
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:24   #2227
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ale widzicie dziewczyny gdy Paulinka pokłóciłą sie ze swoim TŻ wyszła na dlugi spacer uspokoiła się przemyślała wszystko wróciła i na spokojnie wyjaśnili sobie wszystko i było ok... i same mówiłyście że czasem lepiej wyjść uspokoić się zebrać myśli a warczeć na siebie
przy kłótni takiego kalibru jak mówiła Paulinka to ok... ale nie przy każdej sprzeczce czy kłótni którą można zakończyc bez wyjśc.. bo wystarczy nawet trochę posiedziec w ciszy... my z tżtem tak robimy i potem na spokojnie rozmawiamy...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:27   #2228
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
przy kłótni takiego kalibru jak mówiła Paulinka to ok... ale nie przy każdej sprzeczce czy kłótni którą można zakończyc bez wyjśc.. bo wystarczy nawet trochę posiedziec w ciszy... my z tżtem tak robimy i potem na spokojnie rozmawiamy...
ale widzisz u Paulinki poszlo o to ze powiedziała w nerwach coś czego nie powinna. U nas zaczeło się od głupoty a potem na prawdę przeszlo do słow i z jego strony i z mojej strony których nie powinnismy sobie mówić

ale każdy jest inny mi cisza nie pomaga tylko wręcz mnie nakręca siedzenie w jednym miejscu... ja musze cos zrobić zeby się uspokoić pójść gdzieś załatwić coś przenieść myśli gdzieś indziej

ja nie uciekam przy każdej klutni tylko gdy widze że i tak oboje sie nie uspokoimy w tym momencie

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-11-15 o 12:28
Stary 2011-11-15, 12:28   #2229
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
Tak przy spisywaniu umowy była zdejmowana miara, oprócz dokładnej wysokości z butami bo te mam mieć właśnie na tą miarę 1.5 miesiaca pzred. Pani mi tłumaczyła że to dla jej wiadomości i że jeśli jeszcze wcześniej bym zamawiała to by zdejmowała ze mnie 3 razy miarę żeby zorientować się jaka jest tendencja czy do tycia czy do chudnięcia. Ale faktycznie może jest przygotowywana forma a potem dopiero się ja dokładnie zszywa. Już się trochę uspokoiłam, ale chyba mimo wszytko poprosze żeby ta 2 miara była 2 miesiące a nie 1.5 wcześniej tak dla swojego świętego spokoju.
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:30   #2230
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
chyba palnął pierwsze co mu na myśl przyszło.

Denerwuje go to że jak się kłócimy to ja uciekam. Tzn zbieram rzeczy i do domu. Tylko że ja nei chce się bardziej pokłócić powiedzieć czegoś czego mogę załować więc póki nie mieszkam z nim wolę zebrać swoje rzeczy wrócić do domu uspokoić się i rozwiązać problem jak już będę spokojna (ja jestem dość nerwowa i jak się wkurze potrafie powiedzieć rzeczy które nie koniecznie są miłe i nie konieczne są prawdą). Wiem że nie do końca chciał to powiedzieć bo potem jak już sie oboje uspokoiliśmy powiedział że nie chce zebym go zostawiła i że nie wyobraża sobie życia samemu lub z kimś innym
Uciekać nie uciekam bo najdalej to mogę do drugiego pokoju zwiać, ale w momencie jak jestem bardzo zdenerwowana to przestaję się odzywać. Bo wiem, że albo zaraz coś palnę głupiego albo się popłaczę.
Raz mieliśmy taką sytuację, ze TŻ powiedział mi coś bardzo przykrego i było to w nerwach. Powiedziałam mu, że nie życzę sobie by, nawet jak jest na mnie wkurzony, w ten sposób się do mnie odzywał. I że nigdy sobie nie wyobrażam aby powiedzieć do kogoś kogo sie kocha takie słowa. Był taki wkurzony, że mi powiedział, że wyolbrzymiam i żebym dała mu spokój. To dałam mu spokój. Nie odzywałam się do niego, przechodziłam obok jakby go nie było. Nie wytrzymał w końcu i przeprosił za to co powiedział.

Cytat:
hellou dziewczynki
nadrobiłam wszystkie wpisy, ale nie mam weny, żeby pisać
hallo już Ci zaraz coś wymyslimy by wena wróciła

Cytat:
pracownik biurowy! pod tym pojeciem kryje wie wiele, niestety nie mam doswiadczenia, chcialabym pracowac w kadrach, ale moje studia heh politologia
Czyli sekretarką chcesz zostać?
A tak się zapytam, czym się kierowałaś wybierając się na politologię? Poza tym w kadrach najczęściej pracują osoby po kierunkach zarządzanie, rachunkowość itp.
Jeśli chodzi o mnie, to czasem żałuję, że nie poszłam na jakieś studia związane z chemią kosmetyczną lub na jakiekolwiek studia inżynierskie. Trochę mi tego brakuje w mojej obecnej pracy...
Stary 2011-11-15, 12:32   #2231
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Uciekać nie uciekam bo najdalej to mogę do drugiego pokoju zwiać, ale w momencie jak jestem bardzo zdenerwowana to przestaję się odzywać. Bo wiem, że albo zaraz coś palnę głupiego albo się popłaczę.
Raz mieliśmy taką sytuację, ze TŻ powiedział mi coś bardzo przykrego i było to w nerwach. Powiedziałam mu, że nie życzę sobie by, nawet jak jest na mnie wkurzony, w ten sposób się do mnie odzywał. I że nigdy sobie nie wyobrażam aby powiedzieć do kogoś kogo sie kocha takie słowa. Był taki wkurzony, że mi powiedział, że wyolbrzymiam i żebym dała mu spokój. To dałam mu spokój. Nie odzywałam się do niego, przechodziłam obok jakby go nie było. Nie wytrzymał w końcu i przeprosił za to co powiedział.
ja jak np w domu sie z rodzicami pokłócę to idę do drugiego pokoju i sprzątam to mnie uspokaja... no ale u TŻ jak jestem to co ja mam robić jak nie usiedze bo mnie rozsadza od środka... nie umiem siedzieć na miejscu

Stary 2011-11-15, 12:32   #2232
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

A tak się zapytam, czym się kierowałaś wybierając się na politologię? Poza tym w kadrach najczęściej pracują osoby po kierunkach zarządzanie, rachunkowość itp.
Jeśli chodzi o mnie, to czasem żałuję, że nie poszłam na jakieś studia związane z chemią kosmetyczną lub na jakiekolwiek studia inżynierskie. Trochę mi tego brakuje w mojej obecnej pracy...[/QUOTE]

kierowalam sie tym, ze moglabym procowac wszedzie ;d teraz juz wiem, ze wszedzie to znaczy nigdzie bo zadnych szczegolych przedmitow przygotowujacych do pracy.

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2011-11-15, 12:33   #2233
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Tak przy spisywaniu umowy była zdejmowana miara, oprócz dokładnej wysokości z butami bo te mam mieć właśnie na tą miarę 1.5 miesiaca pzred. Pani mi tłumaczyła że to dla jej wiadomości i że jeśli jeszcze wcześniej bym zamawiała to by zdejmowała ze mnie 3 razy miarę żeby zorientować się jaka jest tendencja czy do tycia czy do chudnięcia. Ale faktycznie może jest przygotowywana forma a potem dopiero się ja dokładnie zszywa. Już się trochę uspokoiłam, ale chyba mimo wszytko poprosze żeby ta 2 miara była 2 miesiące a nie 1.5 wcześniej tak dla swojego świętego spokoju.
ja mam pierwszą miarę w kwietniu a ślub w maju a suknię dostanę tydzień przed ślubem i mnie już uprzedzono że dół będzie bez falbanek bo na samym końcu będą je doszywać
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:34   #2234
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
ja mam pierwszą miarę w kwietniu a ślub w maju a suknię dostanę tydzień przed ślubem i mnie już uprzedzono że dół będzie bez falbanek bo na samym końcu będą je doszywać

dobrze że CIe ostrzegly bo Twoja mina po jej ujrzeniu bez falbanek jakbyś nie wiedziała że je na koncu doszyją mogła by byc nie ciekawa

Stary 2011-11-15, 12:35   #2235
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
ja jak np w domu sie z rodzicami pokłócę to idę do drugiego pokoju i sprzątam to mnie uspokaja... no ale u TŻ jak jestem to co ja mam robić jak nie usiedze bo mnie rozsadza od środka... nie umiem siedzieć na miejscu
ja CI wierze, ale jak Tż wychodzi to mi smutno, to dla mnie znaj ze uciekla od problemu tak na jest na del, wczoraj jak sie klocilismy to przez neta to stwierdzil, ze pogadamy jutro jak zawsze a dzis znow jutro i tak jest caly czas, bo on chce isc spac, to niewazne ze ja cala noc nie bede mogla zasnac i caly czas bede myslec o tym...

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2011-11-15, 12:36   #2236
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Na Twoje pocieszenie ja mam pierwszą przymiarkę miesiąc przed ślubem. Ogólnie, to chciałabym jak najbliżej ślubu by suknia była jak najlepiej dopasowana. Tak coś mi się zdaje, że na 1,5 miesiąca przed to dostaniesz suknię do zmierzenia i Panie będą zdejmować miarę z Ciebie by suknię jak najlepiej dopasować do Twojej figury
Stary 2011-11-15, 12:36   #2237
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
dobrze że CIe ostrzegly bo Twoja mina po jej ujrzeniu bez falbanek jakbyś nie wiedziała że je na koncu doszyją mogła by byc nie ciekawa
myślę że mocno mogłabym się zdziwić jak mi to powiedziała to ja już oczy na nią wywaliłam ale jak to bez falbanek
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:39   #2238
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
ja CI wierze, ale jak Tż wychodzi to mi smutno, to dla mnie znaj ze uciekla od problemu tak na jest na del, wczoraj jak sie klocilismy to przez neta to stwierdzil, ze pogadamy jutro jak zawsze a dzis znow jutro i tak jest caly czas, bo on chce isc spac, to niewazne ze ja cala noc nie bede mogla zasnac i caly czas bede myslec o tym...

ale faceci tak mają ja nie zostawiła bym kłótni na następny dzień ale TŻ tak często robił "dobra kotek ale ja ide spać" a mnie aż coś się robi bo ja wiem że będę ryczeć całą noc. Tylko ja nie wychodze od niego i "nie chce z tobą gadać" tylko mowie sory ale ja idę do domu uspokoję się i wróce to pogadamy bo wrzeszczenie na sobie i tka nie ma sensu

Stary 2011-11-15, 12:40   #2239
madzia2306
Zakorzenienie

ja nigdy w trakcie kłótni nie uciekam... raz tylko miałam ochotę wyjśc jak tż wolał wozic swoich kolegów po sklepach monopolowych niż przyjechac do domu gdzie ja na niego juz od 2 godzin czekałam.... wtedy to poprostu wpadłam w szał... MagdziS kiedyś o tym opowiadałam.. miałam wtedy straszny okres z tżtem.. non stop kłótnie i mój płacz z bezsilności... jak sobie przypomnę te wszystkie sytuacje to mi się słabo robi..

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:41   #2240
magdawe02
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli chodzi o mnie, to czasem żałuję, że nie poszłam na jakieś studia związane z chemią kosmetyczną lub na jakiekolwiek studia inżynierskie. Trochę mi tego brakuje w mojej obecnej pracy...
O właśnie ja też! Chociaż jestem absolutnym antytalenciem matematycznym pewnie nie dałabym sobie rady na politechnice i dlatego poszłam zaocznie na uniwerek studiować administrację. Jednak w mojej obecnej pracy zupełnie mi się to nie przydało. Magisterkę zrobiłam już z towaroznawstwa. To bardzo ciekawy i praktyczny kierunek. Laborki były super.
Ogólnie uważam że dwustopniowy system studiów jest korzystny. W ciągu standardowych 5 lat można zdobyć 2 zawody.
Dlatego Kathe jak zrobisz licencjat z politologii to nie brnij w to dalej (chyba że zamierasz robić karierę naukową w tym kierunku), tylko znajdź studia magisterskie, które wyróżnią Cię na rynku pracy.
magdawe02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:43   #2241
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
kierowalam sie tym, ze moglabym procowac wszedzie ;d teraz juz wiem, ze wszedzie to znaczy nigdzie bo zadnych szczegolych przedmitow przygotowujacych do pracy.[/QUOTE]
To bierz się za dokształcanie - podstawowe kursy z rachunkowości, z zarządzania personelem, czy jakieś inny kierunek. Wiadomo, że trzeba za to płacić, ale lepiej teraz zainwestować niż czekać na byle jaką pracę.
U nas w biurze kiedyś pracował chłopak po politologii - niestety nie bardzo się sprawdzał na swoim stanowisku, ale to bardziej wynikało z jego zdolności do uczenia się a nie od tego co studiował
Stary 2011-11-15, 12:45   #2242
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
chemia kosmetyczna jest moją miłością, jestem już prawie kosmetologiem. Czasem zastanawiam się czy może by jeszcze nie iść na jakiś kierunek ściśle związany z chemią bo mam cały czas niedosyt

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
ale masz pierwszą przymiarkę czy dopiero zdjęcie miary ?

Cytat:
Na Twoje pocieszenie ja mam pierwszą przymiarkę miesiąc przed ślubem. Ogólnie, to chciałabym jak najbliżej ślubu by suknia była jak najlepiej dopasowana. Tak coś mi się zdaje, że na 1,5 miesiąca przed to dostaniesz suknię do zmierzenia i Panie będą zdejmować miarę z Ciebie by suknię jak najlepiej dopasować do Twojej figury
No właśnie na te 1.5 miesiąca będzie zdjęcie miary a nie przymiarka sukni i dopasowanie
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:45   #2243
(kicia)
Zakorzenienie

ojej właśnie obejrzałam zdjęcia fasolki jednej znajomej ojej
moje hormony szaleja

Stary 2011-11-15, 12:45   #2244
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
no nieee wieem...
mam na Ciebie focha z przytupem i melodyjką
Dlaczego, dlaczego ?? Ja grzeczna byłam...
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:47   #2245
Kathe
Wtajemniczenie

GG do Kathe

Cytat:
kierowalam sie tym, ze moglabym procowac wszedzie ;d teraz juz wiem, ze wszedzie to znaczy nigdzie bo zadnych szczegolych przedmitow przygotowujacych do pracy.
To bierz się za dokształcanie - podstawowe kursy z rachunkowości, z zarządzania personelem, czy jakieś inny kierunek. Wiadomo, że trzeba za to płacić, ale lepiej teraz zainwestować niż czekać na byle jaką pracę.
U nas w biurze kiedyś pracował chłopak po politologii - niestety nie bardzo się sprawdzał na swoim stanowisku, ale to bardziej wynikało z jego zdolności do uczenia się a nie od tego co studiował [/QUOTE]

jesli chodzi o zdolnosci z nauka to nie mam problemu, tylko wszedzie tam gdzie chcialbym pracowac moze byc srednie ale chca doswiadczenie i zawsze pytaja sie czy mam jakies doswiadczenie... a ja tylko staz w GOPS i rachmistrz spisowy...

Aniołek 31.08.2012 r.

Maleństwo

<ciach_reklama>
Stary 2011-11-15, 12:51   #2246
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magdawe02 Pokaż wiadomość
O właśnie ja też! Chociaż jestem absolutnym antytalenciem matematycznym pewnie nie dałabym sobie rady na politechnice i dlatego poszłam zaocznie na uniwerek studiować administrację. Jednak w mojej obecnej pracy zupełnie mi się to nie przydało. Magisterkę zrobiłam już z towaroznawstwa. To bardzo ciekawy i praktyczny kierunek. Laborki były super.
Ogólnie uważam że dwustopniowy system studiów jest korzystny. W ciągu standardowych 5 lat można zdobyć 2 zawody.
Dlatego Kathe jak zrobisz licencjat z politologii to nie brnij w to dalej (chyba że zamierasz robić karierę naukową w tym kierunku), tylko znajdź studia magisterskie, które wyróżnią Cię na rynku pracy.
Znam wiele osób, które skończyło towaroznawstwo i niestety może 2 na 30 pracuje w zawodzie. Reszta albo szuka pracy albo się dokształciła z finansów i pracuje w całkiem innych miejscach niż ich wykształcenie wskazuje.
No ja matematykę bardzo lubiłam i nadal nie mam z nią problemów. U siebie w pracy ją wykorzystuję, ale naprawdę to bym wolała moją wiedzę wykorzystywać w pracy związanej z chemią i fizyką a nie tylko w finansach...
Stary 2011-11-15, 12:52   #2247
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej właśnie obejrzałam zdjęcia fasolki jednej znajomej ojej
Moje hormony szaleja
:d
nusiekowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:53   #2248
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
chemia kosmetyczna jest moją miłością, jestem już prawie kosmetologiem. Czasem zastanawiam się czy może by jeszcze nie iść na jakiś kierunek ściśle związany z chemią bo mam cały czas niedosyt

ale masz pierwszą przymiarkę czy dopiero zdjęcie miary ?

No właśnie na te 1.5 miesiąca będzie zdjęcie miary a nie przymiarka sukni i dopasowanie
No to dodatkowa miara to i tak lepiej niż ja mam - jedna miara, potem dopasowanie sukni i do widzenia!
A jeśli chodzi o salon Nabla, to on w Krk jest bardzo chwalony i wiele dziewczyn tam sobie suknie szyje i są bardzo zadowolone.
Stary 2011-11-15, 12:54   #2249
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dzień dobry!!!
Podczytuje Was, ale mój stan psycho-fizyczny nie nadaje się dzisiaj na dyskusję

Kathe Kochana, bez poważnej rozmowy nic się samo nie naprawi. Próbuj do skutku, może cos do Twojego TŻta dotrze. I pamiętaj, że po ślubie nie będzie lepiej. Trzeba brać poprawkę na to co jest teraz i nie łudzić się, że Wasze relacje się zmienią.

Zbieram się na zabieg do mojej dermatolożki. I znowu portfel będzie o 200zł uboższy Żeby chociaż efekty były widoczne...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 12:54   #2250
(kicia)
Zakorzenienie

towaroznastwa nie polecam jest bardzo wielu ludzi po tym kierunku i na prawdę jest ciężko z pracą np u mnie na uczelni mają bardo podobne zajęcia do nas i np jak robią specjalizację na naszym wydziale to też mają przekichane potem z pracą bo staraja sie o podobne posady co ludzie z mojego kierunku a potem no niestety majac dwóch takich kandydatów to wolą niestety kogoś po technologii

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości