|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Ivonka cudna
|
#1382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1383 |
|
Raczkowanie
|
koniakonia napisz mi proszę jak można zapisać dziecko do żłobka przed urodzeniem... chyba już muszę robić coś w tym kierunku
|
|
|
|
#1384 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie u mnie z tym żłobkiem to tak śmiesznie jest, że się zanosi kartkę z datą urodzin i się czeka na telefon jak się zwolni miejsce, wielka możliwość wałków się pojawia, bo ja listy kolejkowej nie widziałam, cyli takie przyjmowanie zależne od widzimisię .Głębiej się w temat nie wciągałam , bo ja Ją zapisałam tylko tak " w razie co", bo miałam inne rozwiązanie na oku. Dobrze ,że tak było , bo bym chyba im tam ładny armagedon zrobiła.W Poznaniu moja koleżanka juz takiego czegoś w żłobku nie mogła zrobić. Na stronach żłobków i przedszkoli są regulaminy przyjęć.
|
|
|
|
#1385 |
|
Rozeznanie
|
Ivonka- prześliczna dziewczynka
ja w czwartek idę na zbadanie serduszka mojego malucha. stresa mam , bo mój synek przez moją wadę serca genetycznie obciążony jest...
|
#1386 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ale mysle ze jezeli bedzie tak jak planuje to odczekamy okolo 2 lat.A Tz marzył o córce, o tym jaka bedzie piekna i madra i ze bedzie miss i w ogole, czego to on jej nie nauczy i zrozum tu faceta![]() Cytat:
![]() nakjwazniejsze ivonka ze dzidzia zdrowa a i dodatkowo sliczna
|
|
#1387 |
|
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny, ale macie tempo z pisaniem!
Gratuluje poznania plci, dzieciaczki strasznie slodkie Ja tylko szybciutko was nadrobilam przy jedzeniu (bo zglodnialam No i zaraz lece dalej pakowac ![]() Ile ja rzeczy roznych poznajdywalam przy okazji! Moj stary depilator phillipsa, ktorego za chiny nie moglam znalezc jakis rok temu No woec teraz mam 2 szt ![]() A i dzisiaj zadzwonilam i poprosilam o moje papiery z porodu(nie wiem jak to nazwac) w kazdym razie szczegolowy opis porodu wraz z podanymi lekami itd. Pomyslalm sobie ze fajnie miec na pamiatke a wiem ze mialam tez jakis krwotok przy porodzie wiec dobrze wiedziec jaki byl duzy ,tak twierdzi moj gin! No wiec w tym tygodniu powinien byc do odebrania Lece jeszcze troche popakowac bo na 17 umowilam sie z kumpela polka i idziemy na sklepy troche
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
Was nadrobić to jakaś masakra ale dałam w końcu radę. Wszystkim tym które poznały płeć gratulacje może już się maleństwo ujawni.Ja mam jedno z głowy że teraz nie muszę wydawać kasy na wózek i inne rzeczy potrzebne dla maleństwa chyba że wyjdzie mi dziewczynka to będę musiała dokupić . Właściwie przy Antku oprócz wózka z tych dużych rzeczy nic nie kupowałam bo dostawałam
|
|
|
|
#1389 |
|
Zadomowienie
|
Engela a masz jakies zdjęcia tego Tako Alucar, bo nie moge nic znaleźć.
Mi się jeszcze podoba ten nowy Tako Laret ale już droższy jest i mało opinii o nim jeszcze. |
|
|
|
#1390 |
|
Zakorzenienie
|
ale mam dobry humorek
![]() byłam znowu w lumpie kupiłam mega siate ciuszków o wiele więcej niż wczoraj zapłaciłam tylko 17zł nie które nowe ![]() i dostałam dzisiaj przesyłkę z Loveli płyn + czapeczka i niedrpaki
|
|
|
|
#1391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz martwi sie po prostu jak to bedzie za te 11-14 lat jak i corka zacznie miesiaczkowac i jak on wytrzyma jak sie zsynchronizujemy i w tym samym czasie @ dostaniemy A tak to slodko jak mowi do mnie w liczbie mnogiej i mowi ''moje dziewczyny'' albo ''moje kobietki'' A mezus wraca wlasnie z pracy do nas
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musisz mieć super ten lumpeks u siebie bo np. u mnie nie ma za dużo takich rzeczy dla maluszków czasami dla Antka uda mi się wynaleźć jakąś bluzkę albo bluzę
|
|
|
|
|
#1393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pochwal sie zdobyczami A ja czyhalam dzisiaj na jeansy z h&m uzywane na ebay... nowe kosztuja ok 40 euro a uzywane nawet i za 10 juz mozna wylapac.. ale jakos sie nie przemoglam ... choc korci mnie okrutnie i moooze kupie te uzywki mam kilka ubran od meza kolgi zony odkupionych ale to same gory na brzuszek a spodni jakos nie wiem ... glupek jestem
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1394 | |||
|
Zakorzenienie
|
tja... teraz dochodzi jeszcze lozenie na Grecje, Irlandie, Hiszpanie, Portugalie i innych, ktorym do tej pory sie swietnie "wiodlo", a do roboty nie chca sie wziac lub roboty najzwyczajniej nie ma
![]() heh... temat rzeka i nie na nasze forum ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co prawda to troche bledne kolo, bo jesli pozamykanoby polowe zakladow produkcyjnych, to zniknely by miejsca pracy... ale z drugiej strony ja jestem zwolennikiem "recyclingu"... czyli jak czegos juz nie uzywam, to wole sprzedac, niz mialoby wyladowac na smietniku... a ktos jeszcze moze zrobic z tego uzytek... chociaz wiadomo, nie ze wszystkim sie da... tak samo nie mam problemu z kupowaniem przedmiotow uzywanych... najwazniejsze tylko, zeby byly w pelni sprawne ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2011-11-15 o 14:23 |
|||
|
|
|
#1395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My mieliśmy kupić wózek, ale teściowie chcą kupić to niech kupują zawsze to ok 1500zł będzie na coś innego dla dziecka Bo już mamy upatrzony wózek
|
|
|
|
|
#1396 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tato (wiem z opowiadan mamy) jezdzil chyba na Wegry z kolegami..jechalo ich 4-ech w maluchu i jechali sprzedawac ciuchy...podobno moj tato umial zarzucic na siebie 10 par spodni Koledzy rowniez mieli na sobie pare dobrych warstw ![]() trzymam kciuki!
|
|
#1397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja korzystam z lumpeksów , ale w ograniczonym zakresie, nie kupuje sobie ani dziecku bielizny tam i butów,jakoś tego nie umiem przemóc w sobie
|
|
|
|
|
#1398 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
![]() bielizna, buty ... nieeee... to tyoko i wylacznie nowe ![]()
|
|
#1399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1400 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
![]() gumy kulki pamietam, moj tata jeszcze jezdzil do czechoslowacji ale nie wiem po co
|
|
#1401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1402 |
|
Raczkowanie
|
Flowerbobmka niestety nie mam żadnego zdjęcia ina internecie też nie mogę nic znaleść.
Będziemy go chyba zamawiać w następnym tygodniu, to za miesiąc będe go miała. On jest robiony dla niektórych sklepów tylko, więc może u siebie w jakimś większym dostaniesz... |
|
|
|
#1403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)Ale jestem pewna że u Ciebie będzie wszytko ok Będziesz spokojniejsza.
|
|
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
gucia uwielbiam pistacje
ale raz w jednym robaczka znalazlam i mam mala awersje koniakonia a ile szarancza miala lat?
|
#1406 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o nie nie, alk to tylko wiem ,że był tani, a szarańcza to słodkie żarła, a miala lat od 8 do 15, ja mialam 10
|
|
|
|
|
#1407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1408 | ||||
|
Rozeznanie
|
aguśka-bardzo się ciesze że wszystko w porządku
oby tak dalej Karo i Engela gratuluję dziewczynek jestem po obciążeniu cukrem- żyję i nawet nie było tak strasznie tylko zapomniałam sobie zabrać jakiejś książki. i ręka trochę boli ale trzy razy krew pobierana to nie dziwne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my niby nie planowaliśmy 3d ale jak patrzę na te fotki to zaczynam się łamać ![]() Cytat:
![]() --- |
||||
|
|
|
#1409 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1410 |
|
Rozeznanie
|
byłam w tamtym roku w sanatorium i mieliśmy zorganizowaną wycieczkę na Słowację. zatrzymaliśmy przy sklepie w jakiejś wioseczce. caly autokar wpadł do tego sklepu.ogołocilismy półki z alkoholem do zera.nawet sobie nie wyobrażacie jak takie schorowane babcie potrafią o wódkę się wykłócać
śmiesznie wyglądaliśmy wychodząc z tego sklepu-średnia wieku 65 lat i wszyscy obladowani wódką i winem no ale tanio było
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

, ale mysle ze jezeli bedzie tak jak planuje to odczekamy okolo 2 lat.