|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
[QUOTE=Seona;30497835]
Karola_82, hej!! pamiętam Cię z mam majowo - czerwcowych 2009??? Pisałaś tam kiedyś a później zniknęłaś? Teraz też rodzisz z nami? Napisz coś więcej, jak się czujesz?[B] Hej, ja Ciebie tez pamietam poczatkowo bylam na watku mamusie styczen-luty 2012 bo termin z OM mam na styczen. Z braku czasu niewiele sie tam jednak udzielalam termin z Usg mam na sylwestra ale jakies 1,5 miesiaca temu zaczela mi sie mocno skracac szyjka, 2 tyg temu miala 2 cm, od tego czasu biore duphaston i leze w domu. Moja coreczka zajmuje sie przez kilka godz dziennie dziadek, zebym mogla lezec. Mysle ze urodze w grudniu, dlatego chcialabym dolaczyc do Was, wiem ze jestescie juz bardzo zzyte, ale mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie na ten finisz do siebie![]() Tym razem urodze syna imie wybrala moja corcia, bedzie Mikolaj
|
#1112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Ja brwi nie robie, bo chwile mam tylko kruczo czarne, później blakną. Przyciemniam swoje cieniem do brwi i jest git. Cały czas są takiego samego koloru |
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uzywam tych wkladek z babydream i jakos nie narzekam, moze czasem sie odklejaja, ale jakoss mi to nie przeszkadza
a wiecie co jest najlepsze? Dalej mam 75B, jak przed ciaza, a mleko sie leje ![]() eh moje dziecko nie spi od 11:00 |
|
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja powoli juz fiksuje gdyz moja córka sie nie uaktywniła.Piłam zimne,jadłam słodkie i nic.Fakt wczoraj dostała reprymende za kopanie mamy, ale ta dzisiejsza cisza mnie martwi.
|
#1115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
we wtorek za tydzień kazał mi się zgłosić do szpitala aby w środę wywoływać, ale uprosiłam go że chciałabym na jego dyżurze mieć wywoływany, więc też we wtorek mam przyjść rano ale na czczo. Mam nadzieję, że pamięta o mojej prośbie, aby na jego dyżurze zaczęli działać. Jakoś pewniej się będę czuć, tym bardziej, ze to ordynator i świetny fachowiec jak wychodzą jakieś niespodziewane komplikacje.A dzisiaj pojechałam sobie zawieść L4 i na sklepy. Koleżanki w pracy sie dziwią, że jeszcze jestem na chodzie i do tego jeżdżę samochodem
|
|
|
|
|
#1116 |
|
Zakorzenienie
|
fatal to tez malutki czlowieczek nie jakis robot, musi odpoczac
![]() WIEŚCI OD ELI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!! 1)wychodza ze szpitala 2)Jutro ma w planach sernik robic ![]() tu odpisalam krotko "zaje. b .ista jestes" 3)maluszek wyglada jak indianin (podobno)-tyle ma wloskow 4)BEDE MIEC WIECZOREM ZDJECIE I WKLEJE!!! ![]() 5)Macie WSZYSTKIE pozdrowienia. chyba o niczym mi sie nie zapomnilo
|
|
#1117 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie 5 minutek temu pomyśląłm co tam u Eli się dzieje i czy może któraś z Was ma kontakt z nią,ale jak widać wszystko uniej dobrze-
![]()
|
#1118 | |||
|
Zakorzenienie
|
A ile jest w tych pakach? Po ile wychodzi jedna paka???
Och, szkoda, że musi do porodu w szpitalu leżeć![]() Cytat:
Współczuję leżenia. Cytat:
Spokojnie, uspokój się i się ruszy na pewno. Spróbuj poklepać brzuszekCytat:
|
|||
|
|
|
#1119 |
|
Zadomowienie
|
Ja polecam Wam pieluchy Dada z Biedronki, serio!
maja pozytywne odznaczenie instytutu matki i dziecka, a tylko jeden rodzaj Pampersow ma to samo wyroznienie i to dopuero od niedawna. Mojej coreczce kupowlam przez prawie 2 lata pampersy, raz kupilam Dady na probe i sa super, a cena, ok 27 zl za opakowanie. Od wakacji Majcia nosi peluche tylko na sen i teraz kupuje jej juz tylko Dady. Mlodemu chyba od poczatku bede je kupowac.
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie tych Dada nie polecam, mloda w pl godziny tak odparzyly ze mala bania;/!!!
Seona ja patrzylam na 5 to jest szt 138.
|
|
#1121 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Darusia ale w mojej gazetce tesco jest napisane że promocja dotyczy tylko rozmiaru 3, niemniej 186 pieluszek za 98,99 to super sprawa ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
hej hej zapraszamy serdecznie przyjmujemy wszystkie mamy ![]() ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
Ela to poprostu mnie na kolana powala !!!! pozytywnie oczywiście !!! Terminator nie kobieta ELUNIA ... kciuki w góre !!!
|
||
|
|
|
#1122 |
|
Zakorzenienie
|
moja siostra też nie poleca tych Dada,mimo,że podobno znacznie tańsze to dzidzia miała odparzenia więc tylko pampersy.huggisy też niestety się nei sprawdziły.
a czy w carrefourze nie było promocji za 79.99 ileś tam pieluch rozmiar 3??widziałam na bilbordach ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Karola_82 witaj wspólczuje przymusiowego leżakowania... ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Karola_82 witaj wspólczuje przymusiowego leżakowania...
|
#1123 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny za cieple przyjecie
Lezakowanie faktycznie do bani, mozna dola zlapac;( szkoda mi coreczki, ze zamiast poswiecic jej jeszcze te 1,5 miesiaca na maksa, musze oddawac ja do dziadka, z drugiej strony wole lezec w domu, niz w szpitali. Zaluje tez ze nie moge pojezdzic po sklepach i jeszcze cos maluszkowi sama wybrac, ale co zrobic, dzidziol najwazniejszy
|
#1124 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a z tym łożyskiem to już sama nei wiem, Karolinka fajnie o tym napisała: Cytat:
a z tym łożyskiem tak fajnie wytłumaczyłaś, że lepiej jak nie jeden pan dr ![]() Myszeczko 3maj się kochana pozdrawiamy i 3 mamy kciuki za Was już z górki nie martw się, musi byĆ dobrze, innej opcji nie ma Karola_82, witay pewnie, dołączaj do nas, w ku.pie raźniej jesteś już doświadczoną mamą, więc wszystkie rady się przydadzą ![]() leż leż, póki możesz i masz chody w rodzince ![]() Cytat:
podobnież tego zimnego i słodkiego trzeba wypiC ok1litra pewnie odpoczywałą sobie i rosnęłą we śnie ![]() Cytat:
![]() kobieta- maszyna niesamowita czekamy na zdjęcia
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-11-15 o 16:43 |
||||
|
|
|
#1125 |
|
Zakorzenienie
|
Karola, ale 2 cm szyjki to sporo jak na końcówkę ciąży!? Masz do tego rozwarcie czy co? Ja niecałe 2,5 cm miałam w 23 tc.
Ja Dadę używałam chyba od rozmiaru 2 już do końca??. Teraz tylko na noc, chociaż czekam aż w końcu zacznie kontrolować przez sen sikanie ![]() Na samym początku używałam "firmówek" , bo bałam się, czy Pati nie jest alergikiem, ale jak zobaczyłam, że po wszystkich firmowych jest ok to spróbowałam Dadę i już zostaliśmy do końca
|
|
|
|
#1126 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a szczególnie jeśli ma już jakieś doświadczenie, dziel się nim ile wlezie![]() Cytat:
Cytat:
Wczoraj Darusia, dzisiaj ja Tż będzie miał co nosić z bagażnika |
|||
|
|
|
#1127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo sa sztywne dosc i sie marnie ukladaja, babydream nam podpasowaly i cenowo tez niezle. A narazie mam pampers new baby i sa lepsze od premium care(nie smierdza tak )
|
|
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
ale mnie boli podbrzusze i krzyż bólem jednostajnym.....jak na okres.... przy okazji niunia się trochę wierci
|
#1129 |
|
Zadomowienie
|
No mamuśki lecę do gina.
Trzymajcie kciuki by powiedział że już blisko że się już coś zaczyna dziać. Odezwę się po wizycie. Ciekawe ile niunia będzie ważyć.
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
Witam! Ja tak na szybko tylko.
GRATULACJE DLA KOLEJNYCH ROZPAKOWANYCH MAM!!!!!!!!!!!!!! Karola_82 witaj Co do pieluch DADA dużo osób mi je poleca, nawet mam właśnie jedną paczkę kupioną na sprawdzenie czy się nadadzą bo były w promocji czyli bardzo taniutko wyszly. Jednak bardziej chyba ufam Pampers, jakoś tak nie wiem czemu.... Mimo wszystko zdanie mogę zawsze zmienić wiadomo kobieta zmienną jest![]() joamic1 trzymam kciuki ![]() Mam pytanie całkiem z innej beczki: Czy jest tu ktoś, kto zna perfekt niemiecki??? Mój TŻ ma problem i musi pismo napisać ale nie mamy dać komu przetłumaczyć
|
|
|
|
#1131 |
|
Wtajemniczenie
|
nikaa2
i jak pokopała mamę później? podobnież tego zimnego i słodkiego trzeba wypiC ok1litra pewnie odpoczywałą sobie i rosnęłą we śnie ![]() Jakis jeden 2 ruchy na godzine to w koncu wstałam wypiłam fante potem zimne mleko i szanowna ksiezniczka delikatnie dała znac o sobie.Ale słabo jak na Nia ---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:43 ---------- Dobrze, ze jutro juz wizyta, bo jakos im blizej tym spokojniejsza jestem.Bardzo ufam swojej gin i wiem, że bedzie ok jak ona bedzie w poblizu ))Dziś czeka mnie trening jogi ))(depilacja).Juz nawet paznokcie u nóg obciełam )))
|
#1132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro mam kolejne KTG. Odeszlo mi jeszcze kilka kawalkow czopa ale za to skurczy niet ![]() Karola pewnie, ze Cie przyjmiemy!!! Ela jest niesamowita!!!! Dygotko mnie tez krzyz bolal ale w nocy. Dzis caly dzien na nogach spedzilas co prawda w domu ale posprzatalam, pozmywalam, decoupage sie pobawilam... a zaraz siedam do nauki skoro na porod mi sie nie zapowiada to przygotuje sie na zajecia
|
|
|
|
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Fatal-może niunia sobie odpoczywa??
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Fatal najwazniejsze, ze sie rusza
aaa jak bylam wczoraj na KTG to byla babka ktora od 3dni piatku nie czula ponoc wcale ruchow dziecka albo po prostu sciemniala... bo niby czasami trzeba zeby ktg zrobili.Ale w tym moim szpitalu kazda ciezarna brali na KTG bez wnikania why ![]() Joamic
|
|
|
|
#1135 |
|
Zadomowienie
|
Seona bylam u 2och lekarzy, powiedzieli to samo, ze szyjka krotsza niz 2,4 cm na tym etapie to duze ryzyko przedwczesnego porodu. Poza tym czesto spinal mi sie brzuch, teraz dzieki tabletkom oraz lezakowaniu jest o niebo lepiej, brzus mieciutki i nic mnie nie boli. Mam jeszcze jedna przypadlosc niestety, zylaki sromu;( jak troszke pochodze albko choc postoje, od razu puchnie mi krocze i boli;( jednak kazda ciaza inna, z Maja nie mialam zadnych problemow, no ale juz koncowka, wiec damy rade
![]() Tuszka chetnie sluze pomoca, jak kazda mama posiadajaca juz " na koncie" pierwszego szkraba
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika-ja to dziś przesiedziałam cały dzień w domu
![]() tylko na pól godzinki wyszłam do sklepu.ja jeszcze żadnego skurczu nie miałam więc nawet nie wiem jak to się czuje-podobno nie da rady ich przeoczyć....a L4 to Ty nie brałaś od lekarza?? bo aj będę musiała w razie co w anst tyg bo wątpie by mnie położyli i od arzu wywoływali poród w dniu terminu... a na ktg byłaś tak gdzie chcesz rodzić?
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-11-15 o 18:00 |
|
|
|
#1137 |
|
Rozeznanie
|
Joamic -3mam mocno kciuki -u mnie cisza-wczoraj miałam znów skurcze przepowiadające ,ale dzis nic sie nie dzieje
Karola witaj w naszym gronie ))Dziś tz na nockę idzie -a ja na jego prośbe do rodziców ide-bo powiedział że nie bedzie mogl spokojnie pracowac-jak ja sama w domu. Mój telefon ciągle dzwoni juz wszyscy pytaja sie czy czasem nie urdzołam,juz zaczyna mnie to wkurzać powoli . do jutra kochane mamuśki
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Karola_82 a co z tymi zylakami?one nie pękną w czasie porodu albo np niechcący ich nie skaleczą przy nacinaniu
mówił ci cos lekarz??
|
#1139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na KTG bylam w Wolominie. Zalozyli mi karte i bede tam rodzic. Bylam zaskoczona tym jak sympatyczny wydal mi sie personel. Dlatego decyzji juz nie zmienie i tam zamierzam rodzic
|
|
|
|
|
#1140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.

Pisałaś tam kiedyś a później zniknęłaś?
Teraz też rodzisz z nami? Napisz coś więcej, jak się czujesz?
poczatkowo bylam na watku mamusie styczen-luty 2012 bo termin z OM mam na styczen. Z braku czasu niewiele sie tam jednak udzielalam
ale jakies 1,5 miesiaca temu zaczela mi sie mocno skracac szyjka, 2 tyg temu miala 2 cm, od tego czasu biore duphaston i leze w domu. Moja coreczka zajmuje sie przez kilka godz dziennie dziadek, zebym mogla lezec. Mysle ze urodze w grudniu, dlatego chcialabym dolaczyc do Was, wiem ze jestescie juz bardzo zzyte, ale mam nadzieje, ze przyjmiecie mnie na ten finisz do siebie

Tak jak mnie edukowali

Och, szkoda, że musi do porodu w szpitalu leżeć

albo po prostu sciemniala... bo niby czasami trzeba zeby ktg zrobili.