|
|
#2761 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice vol 44
właśnie nie mogę chyba
przepisuję znaczenia ze słownika wyr obcych i tak jest w słowniku i nie wiem czy tak ma być to to błąd słownika... ![]() HAŁ??? ![]() Cytat:
|
|
#2762 |
|
Wtajemniczenie
|
kciukam za wszystkie chore i marznące
![]() Zwies nie rezygnuj z rękawiczek :beksa: Na pewno będą urocze z resztą faceci nie potrafią ocenić pół produktów. Jak zrobisz całe to mu się pewnie spodoba![]() Najka ulala! Ten pierwszy pierścien bardzo, bardzo )Karmi co za sny maj gasz![]() Smerf gdzie robisz to dziennikarstwo? Uj czy PAT? Rain moja mama brala ślub w zimie. Cywilny w wigilię, a kościelny w połowie stycznia. Fajnie, bo można zaoszczędzić na dekoracji kościoła - choinki są cudowne i robią klimat, ale mróz w tle mnie mocno zniechęca I fakt, że są promocje, bo siostra Tżta w zeszłym roku na szybko brała ślub w styczniu i nie mieli problemu, żeby cokolwiek zarezerwowacGwizdak ja bym kupiła kurtkę za tysiaka. Z North Face do łażenia po górach. Ale kupuję też zwykle dobre buty, pleacak i resztę wyposażenia. Jeśli jest Ci natomiast potrzebna do chodzenia po mieście, to spokojnie można znaleźć też coś super za 3 stówy ![]() Hawwa gratuluję obronionego Małża ![]() Rain łaaaa! Zazdroszczę, skąd masz, poka poka ![]() Capri zależy od kontektu - Rodzynku http://poradnia.pwn.pl/lista.php?id=9775
Edytowane przez Zuzik06 Czas edycji: 2011-11-15 o 16:20 |
|
|
|
#2763 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2764 |
|
Zakorzenienie
|
opowiadam mu co w pracy (miałam niesamowita przyjemność zbierać brudne naczynia po prezydencie niemiec
), a on "wchodz na wizaz, niezła akcja, najfajniejsza sie zareczyła" ja sie ciesze i pytam czy serio, a ten ostatnio tęż wypalił "powiedz najfajnieszej, że peggy gra w sons of anarchy" czy cos takiego. takze przekazuje |
|
|
|
#2765 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2766 | ||
|
Zakorzenienie
|
i już wie
nie wiem czy wybierali razem pierścionek czy po prostu jej powiedział żeby zdążyła się przygotować ale powiedziała mi że w ten weekend się zgodzi ale jej facet jest starszy i są ze sobą od maja tego roku ![]() Cytat:
myślę że będzie Ci ładnie---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
mama była zła że śpiewali jej kolędy na weselu ![]() ja tak jak dziewczyny wolałabym kupić dwie różne kurtki za cenę tej gwizdakowej a za 500 zł też będą bardzo porządne a będzie można wybrać jedną sportową a jedną elegancką
|
||
|
|
|
#2767 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma się czym podniecać - ot kobiecy korpus na metalowej nodze, rozmiar 36/38.
![]() O taki: http://allegro.pl/manekin-krawiecki-...934645235.html |
|
|
|
#2768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja wolałabym zjeść osobno
|
|
|
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() może być TA rodzynka - wtedy ”z rodzynek” może być TEN rodzynek - wtedy ”z rodzynków” Ważne, byś w calym tekście używała konsekwentnie albo rodzaju żeńskiego, albo męskiego ![]() ![]() Carmi, Frezi ma rozmowę w czwartek
|
|
|
|
|
#2770 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekam na Najeczkę moją kochaną jeszcze![]() Cytat:
![]() co za gnojek mały no! ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
![]() No właśnie ja myślałam tak, ale wydaje mi się w kontekście rodzynek to jedzenia mówi się TA rodzynka ->i wtedy z rodzynek, a TEN rodzynek, to np. o osobie itp. W słowniku mam jeden przykład do użycia: vino santo - dosł. 'święte wino'; toskańskie wino z rodzynków i tu by mi bardziej pasowało 'z rodzynek' i kurde nie wiem ![]() Zamotałam trochę, skumałaś mnie?
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeden rodzynek - kilka rodzynków wg najki trzeba trzymać się ustalonej przez siebie osoby przez cały tekst, widocznie dla autora słownika rodzynki są męskie
|
|
|
|
|
#2772 | |
|
Zakorzenienie
|
Ooo
A ja m.in. manekiny sprzadaje http://xemplar-forms.com/dmu.phpCytat:
naj dziekuje, ze tyle nadziei pokladasz w moim TZ ![]() Uwielbiam kiedy co 2 minuty dostaje email z czyms do zrobienia kiedy nie mam bladego pojecia o co chodzi ![]() Jutro caly dzien na kursie jestem za to ![]() Hawwa gratulacje dla TZta i kolegi ![]() Rain mozliwe, ze bede w Koszalinie na kilka dni pod koniec stycznia/na poczatku lutego. Reflektujesz sie na mini-mini-zlot w Szczecinie/Koszalinie lub gdzies pomiedzy?
|
|
#2773 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mnie koledzy wkurzają. Ostatnio mam fazę na gruszki i za każdym razem jak jakąś obierałam to koledzy się patrzyli wymownie i mówili "co, gruszkę obierasz?", "a mi obierzesz gruszkę?". Potem udawali, że nie wiedzą o co chodzi i mówią to zupełnie niewinnie. Dzisiaj obierałam pomarańczę i jeden z nich, dyrektor, wypalił z tekstem "wolę jak obierasz gruszkę", więc się wkurzyłam i powiedziałam że mnie to nie krępuje, ale skoro ich moje obieranie gruszki zawstydza i chichoczą jak jakies pensjonarki, to juz ich problem :P
Zachichotali i się zamknęli. |
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2776 | |
|
Zakorzenienie
|
pewnie bez tej informacji nie mogłabyś się obyc
![]() ja też, ale jak się nie ma co się lubi.... ![]() ![]() mój tż też. wkręcił się i teraz ciągle o tym ględzi Cytat:
ja bym nawet nie wiedziała o co chodzi i tylko bym się uśmiechała
|
|
|
|
|
#2777 |
|
Wtajemniczenie
|
Tż siedzi w robocie po godzinach, próbuję do niego zadzwonić, żeby sie dowiedzieć gdzie jest, czy wraca i kiedy będzie - nie odbiera dwa razy. Po czym pisze smsa, czy idziemy dziś do teatru. Oddzwaniam. Nie odbiera.
Tż sms: "napisz" ja: "odbierz, co jest?" Tż: "zajęty" ja: "W pracy? Kiedy bedziesz" cisza. może siedzi u kochanki a chciałam mu powiedzieć przez tel ze juz byłam na tej sztuce i ze jestem troche zmeczona i ze on nie zdążyłby wrócic nawet na obiad i musielibysmy sie spotkac w centrum a jest zimno i nie chce mi sie jechac samej, ale jakby on bardzo chciał to sie poswiece. Jakbym sie dodzwoniła to załatwilibysmy to w 3 zdania, nie bede pisac referatów. Poza tym po godzinach pracy chyba do jasnej.,... mozna odbierac telefony!oddzwonił. Tż: nie mogłem odebrac bo rozmawiałem z Kuba ja: Nie mogłeś odebrać bo rozmawiałeś z KUBĄ>?!! Tż: no... na poważne tematy ![]() fajne ma mój chłop priorytety
Edytowane przez Zuzik06 Czas edycji: 2011-11-15 o 17:46 |
|
|
|
#2778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz nawet gadał z kolegą na skypie i powiedział, że musi zrobić żonie kolacje, a ja nie walnełam głupiego tekstu typu "przecież ty nie masz żony" ![]() też się zawsze jaram jak mi wyjdzie ładna cafe macchiato albo latte ![]() ---------- Dopisano o 17:49 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- zuzia, obmawial z kubą plan zaręczyn po teatrze:P |
|
|
|
|
#2779 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
ja też bym nie zrozumiała tekstów o gruszce tylko zaproponowała że się podzielę na pytanie czy jemu też obiorę
Zuza, a czemu on Cię chce wziąć do teatru jak wie że na tym już byłaś ? |
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
też tak myśle
Cytat:
Hawwa, pogratuluj mężowi Ja się chyba dziś zwolnię z pracy wcześniej. Zestresowałam się kilkoma rzeczami i nie umiem się skupić. Głupia jestem pod tym względem... Jutro przyjdę szybciej, a pewnie skończę później, to nadrobię. Byle tylko mnie puścili szybciej, a może być ciężko, bo pracy zawsze jest sporo pod wieczór
|
|
|
|
|
#2782 |
|
Wtajemniczenie
|
nie nakręcajcie się
Dostał bilety od kumpla z pracy dzisiaj, bo jego żona gdzieś tam pracuje i ma wejściówki. Skoro za free to wziął, nie wiedział, że już na tym byłam. To nieplanowana akcja, więc luz Ale miło, że w niego wierzycie. Ktoś musi |
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z wyjeżdżaniem gdzieś poza miasto to zależy - nie wiem jak będzie z pracą i finansami
|
|
|
|
|
#2784 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie, hawwa, przekaż gratulacje mężowi
![]() naj, czym się stresujesz? |
|
|
|
#2785 |
|
MBZ♥
|
a to nie chodzi o : strzepanie gruchy=obranie gruchy
![]() Zuz może przeszkadzałaś dopięciu planów zaręczynowych ![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Naj co się stało? |
|
|
|
#2786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moze i Maja by przyjechala odwiedzic rodzinke bo ma w Stargardzie Wstepny termin to 23 - 29 stycznia
Edytowane przez SimplyDivine Czas edycji: 2011-11-15 o 18:15 |
|
|
|
|
#2787 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziń dybry!
---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:13 ---------- Cytat:
Wzruszyłam się, dzięki za pamięć!
|
|
|
|
|
#2788 |
|
Zakorzenienie
|
byou, pewnie tak, ale ja nie używam raczej zwrotu trzepanie gruchy (
|
|
|
|
#2789 |
|
Zakorzenienie
|
Byou, ja zrozumiałam, że chodzi o to, kiedy Carmi napisała, co się stało, ale będąc w takiej sytuacji, nie skojarzyłabym
chodzi o kilka rzeczy naraz. mama mnie szantażuje emocjonalnie i stresuję się konsekwencjami mojej ”decyzji” poza tym mam dwie niedokończone sprawy i jak nie zdążę z obiema do stycznia, to mam prze-chla-pa-ne... a właśnie dziś się dowiedziałam o konkretach (myślałam, że konsekwencją są mniejsze ”uniedogodnienia”), więc albo będę spać po 30 min na dobę przez trzy miesiące, albo w lutym będę mieć pod górkę :/ także cały czas myślę, jak zdążyć i jak zachować się wobec mamy, zamiastu skupić się na pracy Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2011-11-15 o 18:28 Powód: dopisanie kilku zdań |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

)
13.03.2008

wyglądało pięknie 
Wstepny termin to 23 - 29 stycznia
Wzruszyłam się, dzięki za pamięć!
poza tym mam dwie niedokończone sprawy i jak nie zdążę z obiema do stycznia, to mam prze-chla-pa-ne... a właśnie dziś się dowiedziałam o konkretach (myślałam, że konsekwencją są mniejsze ”uniedogodnienia”), więc albo będę spać po 30 min na dobę przez trzy miesiące, albo w lutym będę mieć pod górkę :/ także cały czas myślę, jak zdążyć i jak zachować się wobec mamy, zamiastu skupić się na pracy