|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2821 |
Raczkowanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
cześć dziewczyny
![]() Dawno nie pisałam,ale czytam Was wieczorami... tylko brak sił na odpisywanie. Właśnie wróciłam z uczelni i jeszcze po drodze byłam z grupą na gorącej czekoladzie - pyszna z malinami była. Ale mam inny problem dzisiaj. Nie mam wody !!!!!!!!!!!! a wieczorem do lekarza idę i jak???? mam się czuć nie świeżo?? Znaleźli się znajomi co mi udostępnią łazienkę więc ok. ale są takie korki w Poznaniu i mimo tego ,że mam jechać niedaleko to chyba pozostanie mi tramwaj. ![]() że też musiała ta awaria być dzisiaj!!! a wody ma nie być do późnego wieczora ! Co do ręcznika to wydaje mi się ,że lepszy większy, zawsze fajniej jak go nie brakuje przy owijaniu, a dzidzia szybko urośnie. Mam nadzieję ,że wizyta przebiegnie dzisiaj pozytywnie. Idę pierwszy raz z mężem. jak moi znajomi nazwali - idziemy na widzenie z dzidzią ![]() Już od dwóch dni przeżywam wyjście do lekarza...bo jakoś zawsze mnie ono krępuje itp. ale co mam zrobić.... dziecko najważniejsze. Dzisiaj mamy 25 tydzień i 5 dni i jak sobie pomyślę ,że tak mało zostało do rozwiązania to zaczynam się denerwować ,że nie zdąrzę z wszystkim. |
![]() ![]() |
![]() |
#2822 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
czesc
![]() dzisaj rano byłam na badankaach- krew, mocz, ast, alt, hbs zobaczymy jak wyniki wyjda ![]() potem poszłam zmama do ciotki i wiecie co, mamy w rodzinie duzy problem. mojego kuzyna zona prawdopodobnie wpadła w anoreksje.... i kurka ciężko jak cholera bo ona nie da sobie nic wytłumaczyc... nikt i nic do niej nie dociera... juz wyladowła w szpitalu, zemdlała w pracy,... wyniki badan ma masakryczne. paznokcie...no comment... włosy to samo... ech ciężka sprawa... bez psychologa/psychiatry sie nie obejdzie ale kto ją zmusi? najgorsze jest to, ze nie wiadomo co zrobic... cieszę się ![]() co do Penatena ja mam... mam krem na odparzenia, krem z pantenolem, oliwke, płyn do kąpieli na noc, płyn do kąpieli z oliwką, szampon do włosów....mam te wielkie butle... mysle ze to na długo starcyz wiecie ja nie pomyslalam, ze takiemu maluchowi szalik nie potrzebny.... najwyzej bedzie na pozniej.... ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 16:10 ---------- Cytat:
![]() a nie masz mozliwosci umyc sie u lekarza? u mnie jest taka mozliwosc.. ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- a co do pieluch to moja kolezanka pracująca w szpitalu na oddziale wczesniaków twierdzi ze nie uzywaja pampersów bo co drugie dziecko sie na nie uczula przez te wszytskie dodatki, które one maja w sobie... uzywaja happy bella.... ale ja tam nie wim.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2823 |
Zakorzenienie
|
ananke pewnie tak jak piszesz, ja tyle tylko slyszalam o tym sudocremie. Sama mam dla dzidzi i pewnie bede uzywać, chociaz nie wiem czy od poczatku i zawsze a jak bedzie najlepszy to widocznie skora akurat tego bedzie potrzebowac, tak jak u Twojej Emi
![]() Agatek z tych co wymieniłaś ja wybrałabym mydełko nivea ![]() ![]() Ja sie zastanawiam nad penatanem a nivea. Penie stanie na nivea bo z tym penatanem to nie wiem kompletnie co jest do czego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |
Zakorzenienie
|
Cholercia, wolniej piszcie, bo mi się obiad spali
![]() Cytat:
![]() Cholercia, w uchu mni strzyka ![]() Aha, zapomniałam Wam powiedzieć ... Mama mnie dzisiaj rano poinformowała, że rząd planuje dyskusje nad zniesieniem becikowego i ulg w podatkach na dzieci ![]() Ależ mi się ciśnienie podnisoło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.penaten.de/produkte/R/4/1...-nacht-bad.htm http://www.penaten.de/produkte/R/3/2...enol-creme.htm http://www.penaten.de/produkte/R/3/2...hutzcreme-.htm jesczze lotion mam http://www.penaten.de/produkte/R/1/1...siv-lotion.htm http://www.penaten.de/produkte/R/1/2...es-sanft-l.htm ---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Cytat:
a co do becikowego to tez jakis czas temu słyszałam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zwolnienie daję kolegom i przekazują ![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:25 ---------- Cytat:
Bez psychiatary się nie obejdzie, a z tej choroby ciężko się wyleczyć .. Trzymam kciuki, żeby się udało ![]() Cytat:
Oby przed styczniem/lutym nic nie zdążyli uchwalić ..
![]() ![]() |
![]() |
#2827 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- książeczki o karmieniu, dbaniu o dziecko - ulotki - próbka balsamu do prania lovela - 15 gram kremu sudokrem - maszynka do golenia wilkinson dla 'taty' - 1 pielucha pampersa - chusteczki nawilżane pampersa ale też jakaś mała ilość, pewnie z 5 max - woda 1,5 litrowa żywiec niegazowana dla mamy - witamina K i D chyba 12 kapsułek chyba wszystko napisałam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-15 o 17:05 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2828 |
Zakorzenienie
|
wpadlam tylko napisac Wam, ze Sandra wczoraj przez cesarkę urodzila corke Amelke, mala waży 1280 g i ma 38 cm dostala 7 pkt, czuja sie w miare dobrze, jak bede cos jeszcze wiedziala to dam znac, a tak ogólnie będę wieczorem. Buziaki
|
![]() ![]() |
![]() |
#2829 |
Zakorzenienie
|
o rany!!! mamy pierwszego dzidziusia!!!!!!!!!!! kciuki za nich! i gratulacje!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymamy kciuki żeby było wszystko dobrze ! ![]()
![]() |
#2831 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz, powodzi sie, to maja w dupie... I jeszcze zaraz wyjde na "zlotowe" czy jakas inna, bo nie chce inwestowac w cos, co ni cholery nie bedzie moje ![]() Cytat:
Cytat:
Moze jestem glupia i nawina i faktycznie trzeba walkiem po lbie? ![]() Pan D. bedzie mial dzisiaj dzien samotnosci, bo na razie nie zamierzam z nim rozmawiac ![]() Cytat:
![]() ja zwariuje z nimi... moja glowa tego nie dzwignie i mi odbije, na pewno ![]() Cytat:
bardzo dobrze powiedziane jak juz zaczne z nim rozmawiac, to nie omieszkam mu o tym wspomniec ![]() szkoda tylko, ze kasa poszla w dym :/ do tego wymyslil sobie, ze zamowi jakies poduszeczki na ta kanape na moje, to takie poduszeczki jak nic wyjda go z 200 zl, czyli jedna durna kanapa 1400, a tak moglby byc caly komplet za 900 zl Cytat:
![]() co do tego kompletu, to wpisalam w allegro komplet wypoczynkowy i wzielam najnizsza cene sa takie potworki w granicach 800-900-1000 zl kanapa plus dwa fotele pewnie,ze nie sa piekne,ale mam to gdzies,skoro to tylko tymczasowo na kilka miesiecy ![]() Cytat:
![]() ![]()
Dżony Edytowane przez pearpearl Czas edycji: 2011-11-15 o 16:01 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2832 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż sie przestraszyłam jak przeczytałam Twojego posta. O kurde, w którym Sandra była tygodniu ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to brawo dla naszej pierwszej swiezo upieczonej Mamusi i jej Kruszynki ![]() ![]() ![]() Oby jak najpredzej Malutka przybrala na wadze ![]()
![]() |
#2834 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2835 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymam bardzo mocno kciuki, żeby wszystko było dobrze, i żeby Sandra mogła zabrać córeczkę do domku ![]() Cytat:
![]() Masz rację, skoro tego nie zabieracie to po co kupować niewiadomo co? Bez sensu...
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2836 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję mamie, trzymam kciuki za zdrówko obu Pań ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Rozeznanie
|
wow, no tego to się chyba nikt nie spodziewał.... matko takie maleństwo. Oby teraz wszystko było dobrze i dzidziuś szybko przybierał na wadze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2841 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() przekaze jej cieple slowa od was ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2843 | |
Zadomowienie
|
Agatko witamyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy yyyyyyyyyyyyyy spowrotem
![]() pearpearl ty to masz przeboje niedosc ze tescie tragetia to tz odwala :/ Cytat:
Trzymam kciuki za maleństwo ![]() ![]() Czubasku jak czytałam o tym matercu to myslałm ze padne ![]() Moniczka super ze juz wychodzisz bo ten szpita to maskara :/
Aniołek 09,01,2011 ![]() LIVKA jest juz z nami ![]() Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2011-11-15 o 17:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2844 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę ją odwiedzić..... ![]()
![]() |
#2845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-15 o 17:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2846 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() mówię, że ja to z nim jestem z jednego powodu: jestem z nim dla pieniędzy- dla jego zer na koncie ![]() ---------- Dopisano o 18:34 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- kasiahexe wróciłam Wam pospamować ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2848 |
Zadomowienie
|
#2849 | |
Zakorzenienie
|
hej, ja byłam u znajomej co ma 2-tygodniową córę. zazdroszczę jej że ma już ją przy sobie
![]() Cytat:
![]() czubasek20 ![]() ![]() pearpearl kup patelnię i patelnią go ![]() ![]() anankee sudocrem na pewno kupię, ale na początku smarować będę pewnie zwykłymi kremami do pupy ![]() A co do noszenia, to musi wymagać wiele pracy i samozaparcia żeby potrafić tak systematycznie odmawiać ![]() Nikotynka ja też jestem ciekawa jak tam stanik... doszedł? Chodzi mi o ten RENE ![]() kasikzaki mi teście właśnie wczoraj przywieźli to co w niemczech kupili ( teść wybierał i brał na pałę trochę ![]() *Agatek* ja z Kubusiem mam 75x75cm a BabyOno 100x100 i chyba te większe lepsze ![]() Mijus ale miałaś energię... ja dzisiaj na leżąco ![]() Anulka_86 no właśnie, może u lekarza się podmyj, łazienka zawsze powinna być i przeważnie są bidety. Daj znać jak po wizycie i odzywaj się częściej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | ||
Zadomowienie
|
Dziękuję za odpowiedź w sprawie penatenu i czeka na więcej
![]() ![]() ![]() Cytat:
Ja w sumie nie płukałam 2 razy ale prałam w płynie dzidziusiowym +płyn do płukania też dzidziusiowy ![]() Cytat:
![]() o kurcze aż się poryczałam. Gratulacje dla obydwu kobietek i kciuki by mała szybko przybrała na wadze.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:05.