Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 15 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 15:34   #421
BABONIK
Zadomowienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
BABONIK Ty sobie nie radzisz z dwulatką, a ja z 5-miesięczniakiem
to obie sobie nie radzimy

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:42   #422
Lili 83
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy... Dziękuję tym, co trzymały za nas kciuki niestety wizyta nic nie wniosła nie byliśmy u naszej lekarki bo nie było już do niej miejsc. Poszliśmy do innej w zastępstwie i ... to był błąd... tak okropnej, nieczułej wiedźmy dawno nie widziałam przyjęła nas łaskawie, bo jej synuś czekał w poczekalni, żeby z nią pogadać (wlazł do gabinetu, jak rozbierałam Maję na przewijaku) jak badała małą to rzucała nią jak lalką, a gdy włożyła patyka do gardła to zrobiła to tak, że Maja z bólu zawyła i przez 5 minut nie mogliśmy jej uspokoić... Baby to nawet nie ruszyło stwierdziła, że z jej strony jest wszystko ok, na pytanie czy mała nie ma pleśniawek stwierdziła tylko, że ona tu nic nie widzi... Powiedziała, ze moze to byc zapalenie ucha i dała skierowanie do laryngologa... To tyle z wizyty...
Zimna ryba

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
72 min masz za darmo, pózniej musisz zrobić sobie 30 min przerwy i możesz znowu oglądać. Klient identyfikowany jest po IP, wiec jeżeli masz neostradę, to wystarczy zresetować router i masz przydzielone nowe IP. Poza tym (zależy od serialu) często dany odcinek jest podawany z kilku źródeł, to z innego źródła możesz oglądać jak osiągnęłaś limit na jednym. Jeżeli jednak jesteś w jakiejś sieci osiedlowej i masz wspólne IP wychodzące z pozostałymi użytkownikami sieci to razem pracujecie nad limitem, dlatego czasem możesz wejść na stronkę, a tu od razu przywita Cię komunikat o przekroczeniu limitu i trzeba czekać te pół godziny
podobnie jest na ekino
Ale ja tak seriali i filmów się naoglądałam.
I tak jak piszesz, nieraz mi się limit włączał na samo wejście

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Hej.

My jutro iziemy na 3 szczepienia, ciekawa jestem ile wazy maly

Brak słów

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
a ja chyba jestem bardzo realistką z nutą pesymizmu...
a lubisz swoje imię? bo ja nie znoszę...

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Bardzo nie lubię swojego imienia a jeszcze bardziej jego zdrobnień: jusia, jucha, justysia, tyśka, justa, justi.
Dziewczyny a jak ja będę miała kiedyś córę to jej właśnie dam na imię JUSTYNA
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:44   #423
nerola
BAN stały

Cytat:
pierwsze posiłki są fantastyczne w smaku

przy dwulatku wymiękam, nie słucha mnie w ogóle, normalnie płakać mi się chcę

a ja chyba jestem bardzo realistką z nutą pesymizmu...
a lubisz swoje imię? bo ja nie znoszę...

a faktycznie czasem moje twarde serducho rozwala mój szalony 2-latek albo mój słodki niemowlak

ZObaczymy czy znajdzie 5 minut czasu,żeby poszukać tych detergentów...

A z pracą... Fajnie,że miłość do dziecka nie przysłania Ci całego życia.Znam mamy,które ciągle siedzą na telefonie jak zostawią gdzieś dzidzię...Mamę masz fajną,to Adaś nie robi problemów
A co do jakości pracy Ania-to pociesz się,że zawsze może być gorzej
Może pomyśl nad własnym biznesikiem?

my się tu zastanawiamy czy i kiedy wprowadzac gluten, albo czy wciskać łyżką czy dac sie ubrabrać do kostek...a tam matki nie mają czym wykarmić dzieci to straszne

moje dziecko też wcina brokuły,szpinak,buraki itp.nigdy nie marudzi.ale ciężko mi powiedzieć z czego to wynika. czasem mi się wydaje,że niejadki to przez pobłażanie rodziców sie pojawiają...

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

iustynka- pewnie już pisałaś,a ja przeoczyłam jak tam nóżka Zuzanki??
Dokładnie tak.
Myśle,ze to wina rodziców bo nie daja od poczatku warzyw,owoców i to dziecko ustala sobie jadłospis.A potem mówi,ze nie lubi,mimo,że nigdy nie próbowało.
Tak chyba rodzicom wygodnie.
Następnie zaczną sie czipsy,cola......
Bo to to dizeci lubia i jak słyszę:"a co mam mu dać jak tylko to je?",to mnie trafia.
Ja bym nic nie dała,póki samo nie przyjdzie.
I tak po łyżeczce i sie nauczy.

Ilu znam dorosłych facetów-tego nie,tego nie,na Wigilię to najlępiej pęto kiełbachy,a surówek nie bo nie królik.
A dzieci widzą,słyszą i naśladują.
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 15:46   #424
mamad1
Zadomowienie

Zaneta podziwiam Cię za upór z tymi stałymi godzinami jedzenia. Ja jednak karmię na żądanie - nawet ja sama nie mam stałych, z zegarkiem w ręku, pór jedzenia - bywa, że po obiedzie jeszcze kanapkę sobie roibię, więc dlaczego dziecko nie chciałoby częściej jeść? Ale to moje zdanie...

Kwestia ilości dzieci. Nauczyłam się nigdy nie komentować, ile kto ma dzieci (albo nie ma). Nie zawsze ktoś jest jedynakiem z wygody rodziców, a ten kto ma 5 dzieci, mógł je zaplanować. Poza tym jeszcze jedno - jakiej by się nie stosowało antykoncepcji, współżyjąc bierze się pod uwagę możliwość poczęcia dziecka. Nie istnieje przecież metoda 100%...

Lili ja sie chętnie zamienię porami kładzenia dziecka do snu Mój raczej przed 22. nie zaśnie Próbowałąm już wszystkiego chyba...

Brunetka jesteś dobrą matką!

Babonik z tymi aptekami często jest tak, że kupuje się przez allegro i odbiór osobisty. A normalnie ceny są wyższe...

Karolinee faktycznie kiepsko trafiliście. Mój dzieć młodszy jeden dzień i marudny się zrobił, nawet na rękach źle. Zasypia tylko przy cycu jak dawniej, na spacerze nie śpi, tylko płacze (a ja z nim z bezsilności), wieczorem trudno go do spania ułożyć... W niedzielę skończył 14 tygodni. Może skok? Już sama nie wiem, co robić...
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 16:00   #425
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Just, polecam Ci tę: http://www.ceneo.pl/10269541
IMHO to mercedes wśród szczoteczek
dzięki, a mogłabys w kilku słowach opisać co czyni ją mercedesem?

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciliśmy... Dziękuję tym, co trzymały za nas kciuki niestety wizyta nic nie wniosła nie byliśmy u naszej lekarki bo nie było już do niej miejsc. Poszliśmy do innej w zastępstwie i ... to był błąd... tak okropnej, nieczułej wiedźmy dawno nie widziałam przyjęła nas łaskawie, bo jej synuś czekał w poczekalni, żeby z nią pogadać (wlazł do gabinetu, jak rozbierałam Maję na przewijaku) jak badała małą to rzucała nią jak lalką, a gdy włożyła patyka do gardła to zrobiła to tak, że Maja z bólu zawyła i przez 5 minut nie mogliśmy jej uspokoić... Baby to nawet nie ruszyło stwierdziła, że z jej strony jest wszystko ok, na pytanie czy mała nie ma pleśniawek stwierdziła tylko, że ona tu nic nie widzi... Powiedziała, ze moze to byc zapalenie ucha i dała skierowanie do laryngologa... To tyle z wizyty...
i później ludzie się dziwią, że do niektórych lekarzy to straszne kolejki, a inni siedzą i kawę piją tacy ludzie nie powinni się leczeniem dzieci zajmować, wrrrr
dlatego tak lubię naszego pediatrę i nawet duża odległość tak bardzo mi nie przeszkadza. Zawsze dokładnie powie co się dzieje i jaka jest tego przyczyna. Konkretny facet.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
wlasnie sobie liczę: macierzynski konczy mi sie 10.12, potem dwa tygodnie dodatkowego czyli 24.12, potem biore zaległy urlop do konca stycznia, potem do 21go lutego biore urlop z roku 2012... wiec wracam 21go lutego do pracy... dziwnie mi sie zrobiło...
właśnie rozmawiałam z koleżanką, która szuka opiekunki dla swojego synka i aż mnie ścisnęło na myśl, że mnie to też czeka, choć bardzo chcę wrócić do pracy....

Cytat:
a za specjalnie mądrą to się nie uważam,bo normalnie nie radzę sobie z dwu-latkiem
eeee tam ...dwulatki to szczególny rodzaj dzieci. Chciałabym poznać kogoś kto nie miał z nimi problemów.
Mnie Majka często wyprowadzała z równowagi, choć podobno baaardzo cierpliwa jestem. (teraz, czasami bywa jeszcze gorzej )
Cytat:
Babonik a ja mam wrażenie, że Ty (tak jak ja) lekka pesymistka jesteś. Może tak maja Justyny . A oprócz tego masz mocno realistyczne podejście do wielu spraw, bez zbędnych emocji ( to też jak ja - chociaż ostatnio się zdziwiłam, jak miałam łzy w oczach widząc Kubę na scenie z grupą przedszkolaków).
ja tez Justyna - realistka
mam świadomość, że na świecie tak się dzieje, ale nie mogę o tym czytać

Cytat:
Bardzo nie lubię swojego imienia a jeszcze bardziej jego zdrobnień: jusia, jucha, justysia, tyśka, justa, justi.
Jak byłam młodsza, to na swoje imię nie reagowałam . Zawsze mieliśmy w klasie po 2 Justyny i jak babka mówiła po imieniu, to olewałam - zawsze ta druga się odzywała .

A miałam mieć na imię Julia.

A z Zuziakiem ok, w styczniu kontrola. Czasami troszkę zagina stópki (albo jestem przewrażliwiona) ale jej masuję. Jestem dobrej myśli
jak słyszę justysiu albo justynko to mnie coś trafia jusia i jucha jakoś mnie ominęły
ale Justynę lubię
a w klasie też nas dużo było

ze stópkami na pewno będzie dobrze
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 16:03   #426
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość

światnie Cię rozumiem, mam to samo trzeba przejść przez ten okres, później może być już tylko lepiej
kurde,a co jeśli lepiej nie będzie moja na prawdę ma charakterek

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Z
kurde Liluś miło z Twojej strony,ale może się okazać,że dziecko tak jak my nie będzie lubiło swojego imienia...

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dokładnie tak.
Myśle,ze to wina rodziców bo nie daja od poczatku warzyw,owoców i to dziecko ustala sobie jadłospis.A potem mówi,ze nie lubi,mimo,że nigdy nie próbowało.
Bo to to dizeci lubia i jak słyszę:"a co mam mu dać jak tylko to je?",to mnie trafia.

Ilu znam dorosłych facetów-tego nie,tego nie,na Wigilię to najlępiej pęto kiełbachy,a surówek nie bo nie królik.
może właśnie tak być!!!!

---------- Dopisano o 17:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

JustPi- witaj w Justynowym Klubie Realistek

a mama moja mówi,że zwariowałyśmy bo to takie piękne imię...
pyta czy wolalybyśmy mieć na imię Małgośka? bo ponoć wtedy było modne

Nikoś już z nami
Stary 2011-11-15, 16:19   #427
JustPi
Rozeznanie

ja podobno miałam być Wiktorią
wolę Justynę
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 16:24   #428
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamad1 Pokaż wiadomość
Zaneta podziwiam Cię za upór z tymi stałymi godzinami jedzenia. Ja jednak karmię na żądanie - nawet ja sama nie mam stałych, z zegarkiem w ręku, pór jedzenia - bywa, że po obiedzie jeszcze kanapkę sobie roibię, więc dlaczego dziecko nie chciałoby częściej jeść? Ale to moje zdanie...

Jak dawałam jej nie raz co 2h to była gorzej marudna niż jest teraz,
miałam wrażenie że była za pełna!!
Dzisiaj np domaga się o 30 min wcześniej niż zawsze, więcej sie wygłupiamy, bawimy, więc pewnie dlatego
Ja swoje posiłki jem kiedy mam ochotę.
Nie raz bywało tak, że marudziła niby na jedzenie a płakała przy piersi,
więc co się będę męczyć i ją ? w dzień dostaje co 3h, oczywiście ona się upomina albo i nie. Przybiera prawidłowo na wadze, koopy robi codziennie, nie choruje więc się niczym nie martwie.

Dla mnie wygoda, że ma swoje godziny jedzenia.

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 16:36   #429
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
ja podobno miałam być Wiktorią
wolę Justynę
a ja miałam być Ewelinką (mój mąż też jakby był dziewczynką, a poza tym jego starsze siostry stroiły go w ... sukienki)
Stary 2011-11-15, 16:43   #430
nerola
BAN stały

ja miałam być Adrianem a następnie Adrianną
Stary 2011-11-15, 16:49   #431
Marina1
Zakorzenienie

Ja Kariną. Albo Zuzą.
Na drugie mam Zuzia.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 16:50   #432
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
kurde Liluś miło z Twojej strony,ale może się okazać,że dziecko tak jak my nie będzie lubiło swojego imienia...
Pewnie i tak nie będzie lubiło, bo mało kto jest ze swojego imienia zadowolony...
A póki co to rodzice mają tą przyjemność i imiona wybierają

Ja miałam być Natalią lub Ulą.
Ulą została moja najmłodsza siostra

Kupiłam Radziowi
http://allegro.pl/sliczny-zimowy-zes...924759478.html
wartało nie?
Stary 2011-11-15, 17:09   #433
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Cytat:
Pewnie i tak nie będzie lubiło, bo mało kto jest ze swojego imienia zadowolony...

Ja miałam być Natalią lub Ulą.
Ulą została moja najmłodsza siostra

Kupiłam Radziowi
wartało nie?

warto

ja na przykład nie lubiłam swojego imienia jako małe dziecko, zreszta nadal nie lubiębo jak krzykniesz na ulicy Anka to ze dwadzieścia kobiet się odwróci
Stary 2011-11-15, 17:12   #434
Lili 83
Zakorzenienie

Wstawiłam namiary na siebie w klubie

Ktoś mi wytłumaczy jak się zdjęcia w klubie wstawia?

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:10 ----------

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
warto

ja na przykład nie lubiłam swojego imienia jako małe dziecko, zreszta nadal nie lubiębo jak krzykniesz na ulicy Anka to ze dwadzieścia kobiet się odwróci

Mam siostrę Anię
Stary 2011-11-15, 17:15   #435
zanetaa88
Zakorzenienie

A Ja miałam być Mariuszek
siostry Adrianek i Łukaszek,
a wyszły 3 baby

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:22   #436
CookieMonsters
Rozeznanie

Ja miałam być chłopcem, a zostałam Maria(tak matka chciała) i na drugie Agata(a to ojciec wybrał) - i do tej pory nie moge sie z tym pogodzic
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:24   #437
youyou
Zakorzenienie

Ja miałam być Karolkiem

ale zamiast Karolka urodziła się Ula (ja) i Kasia
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:38   #438
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
warto

dobre he he he Anka

Cytat:

Kupiłam Radziowi
wartało nie?
racja,przyjemność to my mamy ale co powie np dziewczynka Pelagia czy synek Chujedasz rodzice przyjemność mielia dzieci co?

ale fajne wyszły historie kto kim miał zostać
pewnie jakbyśmy miały inaczej na imię to inaczej potoczyłoby sie nasze życie nigdy nie wiadomo czy lepiej

Nikoś już z nami
Stary 2011-11-15, 17:40   #439
Lilkaa82
Rozeznanie

A ja miałam być Pawełkiem ale urodziła sie dziewczynka i Pawłem został mój młodszy brat

Mój mąż miał być Asią Takze tak czy siak (czy ja urodziłabym sie Pawłem a on Asią) to moglibysmy sie spotkac i pokochac hehehe

Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia

24 tyg - 6770g

Jestem żoną mojego męża
Mamo, Tato ! - A ja rosnę i rosnę...
Lilkaa82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-15, 18:00   #440
sygine
Zadomowienie

Aania najlepszego dla Adasia Rosną za szybko te nasze maluszki
Stary 2011-11-15, 18:05   #441
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Moje dziecko właśne bawi się workiem od pampków. I po co jej zabawki. Zeby ne było. kawałek worka wystaje między szczebelkami i Agata próbuje go wyciągnąć i zjeść
i po co zabawki

zaraz rozsadzi mi brzuch

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:23   #442
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Moje dziecko właśne bawi się workiem od pampków. I po co jej zabawki. Zeby ne było. kawałek worka wystaje między szczebelkami i Agata próbuje go wyciągnąć i zjeść
i po co zabawki

zaraz rozsadzi mi brzuch
Pamiętam jak Filip tak się bawił

a daj jej pustą butelkę po wodzie mineralnej....
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:24   #443
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
warto

Też miałam takie zdanie, ale teraz jakby mniej tych Anek jest, mało ich poznaję (nie mówię o naszym wątku, bo tu jest nas kilka). Ciekawe co się z nimi stało... wyginęły??
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:27   #444
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
do mnie wielu znajomych mówi "dżastin" i to mi bardziej odpowiada.nienawidzę swojego imienia

nóżkę masuj,na pewno nie zaszkodzi,czekamy więc na wyniki kontroli i trzymamy żeby już wszystko było w porządku .

przecież nie ma tam błędu
a no już nie ma

Cytat:
mam nadzieję, że Twojej córce będzie się jej imię podobało

Cytat:
a ja miałam być Ewelinką (mój mąż też jakby był dziewczynką, a poza tym jego starsze siostry stroiły go w ... sukienki)
jeżuuuu biedny

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Też miałam takie zdanie, ale teraz jakby mniej tych Anek jest, mało ich poznaję (nie mówię o naszym wątku, bo tu jest nas kilka). Ciekawe co się z nimi stało... wyginęły??
Jak dinozaury?
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:38   #445
BABONIK
Zadomowienie

Faktycznie imię Anna chyba nie jest teraz najpopularniejsze to może dobrze,bo było trochę tych "Anek".

Scio- oby brzuch odpuścił wreszcie!!!

a ja chcę się pochwalić Paniom z klubu WAGA OK 70KG mam już 69,8 z 72 kg ,które miałam niedawno nie jem naleśników i placków ziemniaczanych,które kocham i waga leci w dół.Dodatkowo nie jem czekolady,ponieważ też nie mogę.Oto jedyny plus AZS mojego dziecka

Nikoś już z nami
Stary 2011-11-15, 18:48   #446
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
Hej laski!!!

Ja mam pytanko do mam które juz wprowadziły obiadki.
1. Dominik zjadł pół słoiczka obiadku dynia + ziemniak, ale miał ochotę na cały. mamusia mu nie dała więcej, bo wprowadzam stopniowo. No więc dałam mleczko wypił 160ml mleczka, czyli taką porcje co zawsze. Było to po 3,5 godz niejedzenia. I pytanie czy wasze dzieciaczki tez tak miały, że mimo, że zjadły obiadek to były tak głodne, ze wypiły normalna porcję a nie mniejszą. Mam nadzieje, ze mnie zrozumiałyście.
I tak na przyszłość pytanie - jak już będzie jadł cały słoiczek to też będzie pił mleko po obiadku?Jak to jest u was?
2. Drugie pytanie dotyczy koopy: Z momentem wprowadzenia obiadku koopy stały się bardziej zbite i żółto-zielone (więcej żółte), nie mówiąc o tym, że strasznie śmierdzące Podejrzewam, że to normalne ale szukam potwierdzenia u was - SKARBNICO WIEDZY Dodam że koopę zrobił co drugi dzień (więc normalnie) i bez bólu.
Pół sloiczka dyni ło matko mój synek wsunął z bieda 3 łyżeczki
Mleko normalnie . Kupy rzeczywiście śmierdzą
Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość

Macie jakieś sprawdzone sposoby na plamy od tej marchewki? Bo latem to wystawiłam na słońce i plama znikała, a zimą to ciężko
Ja od razu zapieram w zimnej wodzie z płynem do mycia naczyń a potem do pralki

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość

Meszsares, 8 dni? Aż mi ciężko sobie wyobrazić kupę po takiej przerwie. U nas ta poranna po całej nocy sieje spustoszenie. Dzisiaj to już w ogóle Hania przeszła samą siebie. Bilans był taki: brudny pajac,moja pidżama, podkład, przewijak, Hania myta pod kranem, mama pod prysznicem, zasikany ręcznik i łóżko- więc jednym słowem wesoło, a pomnożyć to przez 8, to już byłby chyba ARMAGEDON (jak to Żaneta mówi).
Właśnie tez miałam napisać Meszsares że wyobrazilam sobie jak Krystuś robi koope z 8 dni ARMAGEDON
Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Dokładnie tak.

Nerolka jakbyś przyszła do przedszkola i zobaczyła jak niektórzy rodzice nauczyli a raczej nie nauczyli dzieci jeść

Aaniadla Adasia
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:49   #447
patik87
Zakorzenienie

Dziękuję cioteczkom za kciuki.
Z bioderkami wszystko ok
Potwierdziły się jednak słowa pediatry- wieksza dawka wit D, bo rozmiękczona potylica...
Zrobiliśmy morfologię Sarce.- to był dramat.
Tylko weszliśmy do labka, a Sara w ryk, tak jakby pamiętała że tu była- a na poczekalni się śmiała...
Z piętki nie chciało lecieć, dwa paluszki kuła.
Wszystko trwało ponad 10 minut!!!
Ryk nieziemski.
Mało kompetentna laborantka.

Wyniki już są.
Lekko podwyższne erytrocyty i leukocyty

Kupiłam te klocki z biedronki Tż coś mruczał że jakieś g***bezfirmowe.
A sobie patelnię ceramiczną.

Co Wy Justynki nie lubicie swoich imion? A takie ładne..
Sarze miałam dać na drogie Ania. Po babci mojej i tż.
Ale zostaliśmy tylko przy pierwszym.

Babonik ja również uważam, że świetna z Ciebie kobieta. Nie podlizuję się

Scio zdrowiej nam. Coś może zjadłaś i zaszkodziło?

Więcej nie pamiętam.
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:56   #448
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
racja,przyjemność to my mamy ale co powie np dziewczynka Pelagia czy synek Chujedasz rodzice przyjemność mielia dzieci co?
Chujedasz?
Pelagie to nawet mam w sąsiedztwie .. ale mówią do niej/na nią Aśka.
A dzieciom pozostaną ich dzieci

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

zaraz rozsadzi mi brzuch
coś zjadła?

Cytat:
mam nadzieję, że Twojej córce będzie się jej imię podobało
ja też

I dziękuję uczynna Justyno
Stary 2011-11-15, 18:57   #449
nerola
BAN stały

Vaniliowa chyba bym nie chciała tego widzieć
Wystarczy jak moi chłopcy przychodzą ze szkoły i mówią(bo jedza darmowe obiady-załatwiłam im) kto zwymiotował.
Masakra jakaś.Zupy nie,surówki nie,kotlet też ble.Co te dzieci w domu jedza?
Pamiętam jak miałam imprezę ,na stole mięcha pieczone,smażone,kotlety, koreczki,tatar,kilka sałatek,surówek i takie tama przytszedł syn koklezanki,popatrzał i powiedział,ze nie ma co jesć.Zapytałam więc na co ma ochotę-NA FRYTKI I CHLEB Z KECZUPEM-samo zdrowie normalnie.
Stary 2011-11-15, 18:58   #450
zanka205
Zakorzenienie

jeśli chodzi o to kim ja miałam być to albo Kasia (typ taty) albo Klaudyna (typ mamy) ale wspólnie wybrali Żanetę

ja ostatnio Lenie kupiłam KOMBINEZON i CZAPKĘ plus GOLF

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

Edytowane przez zanka205
Czas edycji: 2011-11-15 o 19:03
zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości