Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-15, 17:36   #2371
Chatka
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
No właśnie ja się cały czas zastanawiam nad grawerem..... czy imię i data czy: Na zawsze twój Sebastian i data i Na zawsze Twoja Jagoda i data. No nie wiem. Aha zapomniałam wam napisać że my nie płacimy za obrączki. Teściowa się zaoferowała :P no to my nie dyskutowaliśmy
Jak to Sebastian?? A nie Niusio?? Czuję się oszukana
My też nie płacimy za obrączki, bo mamy złoto od moich Rodziców

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:36   #2372
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej dziewczyny jestem strasznie zapracowana nie mam jak nadrobić. Weszłam napisać że wczoraj zamówiliśmy obrączki zastanawiamy się nad grawerem. Mogli byśmy odebrać je po 10 dniach ale że nam się nie śpieszy to umówiliśmy się na ok 15 grudnia. Cena to 1950zł. trzy kolorowe złoto. jak będą zrobione to wstawię foto aha i jednak mam beż żadnego kamienia. bedziemy mieć z tżcikiem takie same.
Gratuluje zakupu obrączek
Stary 2011-11-15, 17:40   #2373
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Jak to Sebastian?? A nie Niusio?? Czuję się oszukana
My też nie płacimy za obrączki, bo mamy złoto od moich Rodziców
też myślę nad tym ale to nie głupie?? teraz fajne ale jak to będzie wyglądało za 30 lat??
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:42   #2374
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
No właśnie ja się cały czas zastanawiam nad grawerem..... czy imię i data czy: Na zawsze twój Sebastian i data i Na zawsze Twoja Jagoda i data. No nie wiem. Aha zapomniałam wam napisać że my nie płacimy za obrączki. Teściowa się zaoferowała :P no to my nie dyskutowaliśmy
Nie obraź sie Jagodzia na mnie ale taka osobistą rzecz, wrecz symbol naszej miłości według mnie powinien sfinalizować Pan Młody.W koncu On Ci sie oświdczał, On tez chce wziac z Toba slub za Twoją zgoda wiec i w takiej kwesti jak obrączki wolałabym dać się wykazać Panu Młodemu. Teściowa owszem pokazała gest ale jak juz by moja chciała dać jakąś kase to bym powiedziała ze owszem wykorzystam ale na co innego związanego ze ślubem jeśli pozwoli.
Jakoś tak trudno mi sobie wyobrazić tego jakby mi moja teściowa chciała dać kasę na obrączki. Czułabym się skrępowana w takiej sytuacji.
Stary 2011-11-15, 17:42   #2375
Chatka
Wtajemniczenie

Cytat:
też myślę nad tym ale to nie głupie?? teraz fajne ale jak to będzie wyglądało za 30 lat??
No cóż, zależy, jak bardzo będziecie się kochali za 30 lat jak bardzo, to dalej będziesz Mu mówić Niusiu, jak mniej, to pewnie wyda się głupie

"Starych szanuj, młodych ucz, mądrych słuchaj, a głupich znoś cierpliwie."

Chatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:45   #2376
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

Ja tak myślę, żeby zamówić cały biały tort i na każdym położyć po gałązce zielonej i niebieskiej hortensji nie będzie przesady, tort będzie łatwo zrobić, więc nie powinien wyjść drogo, a dekoracje właściwie można dodać w ostatniej chwili, bo co to za sztuka położyć kwiatka. Oczywiście też nie chcemy piętrowego, żeby nie mieć problemu z krojeniem, no i masę marcepanową raczej też sobie darujemy.
O, coś takiego, jak mi tu kicia kiedyś wklejała, z "naszej" cukierni https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...0&d=1320178004, tylko zamiast tych kolorowych lukrów, to właśnie po delikatnej gałązce hortensji. I będzie
W niedzielę na moje urodziny dla odmiany będziemy wypróbowywać zamiast z białym kremem na zewnątrz to z czekoladowym wstawie fotki jak wyglądał bo co do smaku to nie mam wątpliwość że będzie pyszny
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:49   #2377
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Witam się poprackowo
Zmarznięta jestem, bo kaloryfery grzeją tak, jakby chciały a nie mogły. W pracy też za ciepło nie jest i znowu będę miała katar. Ehhh...
Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
ja na pewno bym nie chciała pietrowego tortu, bo nawet nie wiedziałabym jak zabrać się za krojenie takiego. Także jeśli w ogóle będzie kiluczęściowy to weźmiemy jakąś ładną paterę i każde "piętro" będzie leżało osobno. A jak dokładnie bedzie wyglądał, to nie interesuje mnie to, ma być schludny, ładny. Nie będę stała nad cukiernikiem i mówiła "to kreseczkę tu, kropeczkę tu..."
My też chcemy tort na kilku paterach właśnie ze względu na łatwiejsze krojenie. Wiadomo, że będzie się kroiło tylko pierwsze kawałki, a resztę pokroi obsługa, ale po co się męczyć nawet z tymi kilkoma. Wygląd też nas jakoś nie interesuje. Zależy nam na smaku, więc tutaj będziemy próbować, co tam cukiernie mają w ofertach i wybierzemy jakieś pyszne
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Przypominam się delikatnie o mocne kciuki za mnie 0 18:10:prosi ::pr osi:
Będą się trzymały kochana
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Ze względów oszczędnościowych bierzemy ten, co nam sala zaproponuje. My tylko smaki sobie zażyczymy. Marzenie o torcie w stylu angielski pryska. Bo jeśli w cenie jakiś tam już mamy, to po co z tego nie korzystać.
Kurcze też byśmy chcieli już mieć tort w ofercie sali i się nie przejmować. Jakoś nie mam głowy, żeby szukać cukierni
Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
czy spotkałyście się z takim deserem? albo może go jadłyście?
Zastanawialam sie czy nie nie zrobić stoliku z rożnymi słodkościami i tam nie postawić tych desrów.. Martwia mnie 2 sprawy tylko:
1. ile ich kupić? bo nie kupie 150 aby mial każdy gość :P
2. czy wytrzymają? mamy oddzielne sale więc w jadalnej będzie na pewno chłodniej.

ps. jak byly targi slubne to te desery wyglądaly na wytrzymale i dobrze wyglądaly po calym dniu na stoisku. chyba ze kobiety mialy jakas lodowke i wyciagaly co jakiś czas "swieże" sedery.
Desery wyglądają super ale ja bym się na nie nie skusiła. Tort i ciasta w zupełności starczą, a oprócz tego zawsze jest jeszcze jakiś deser dla wszytskich, np. lody. Myślę, że to już byłby nadmiar słodkości.
Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Ja osobiście uwielbiam słodkości i mogę je jeść tony. Lecz na weselach nie wiem czemu ale potrafię zjeść max 3 kawałki ciasta do tego dochodzi tort i dla mnie jest to wystarczające a nawet za dużo. Zapomniałam dodać, że zwykle takim deserem jest lód którego też nie wszyscy zjadają. To moje obserwacje z najbliższych lat
Jestem tego samego zdania. I ja sama również podczas wesel nie jestem wstanie zjeść dużo. Nie wiem, może to dlatego, że się bawię przez większość czasu
Cytat:
Hej dziewczyny jestem strasznie zapracowana nie mam jak nadrobić. Weszłam napisać że wczoraj zamówiliśmy obrączki zastanawiamy się nad grawerem. Mogli byśmy odebrać je po 10 dniach ale że nam się nie śpieszy to umówiliśmy się na ok 15 grudnia. Cena to 1950zł. trzy kolorowe złoto. jak będą zrobione to wstawię foto aha i jednak mam beż żadnego kamienia. bedziemy mieć z tżcikiem takie same.
za zakup obrączek. Czekam na fotki, jak już odbierzecie od "guliwera"
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:50   #2378
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Nie obraź sie Jagodzia na mnie ale taka osobistą rzecz, wrecz symbol naszej miłości według mnie powinien sfinalizować Pan Młody.W koncu On Ci sie oświdczał, On tez chce wziac z Toba slub za Twoją zgoda wiec i w takiej kwesti jak obrączki wolałabym dać się wykazać Panu Młodemu. Teściowa owszem pokazała gest ale jak juz by moja chciała dać jakąś kase to bym powiedziała ze owszem wykorzystam ale na co innego związanego ze ślubem jeśli pozwoli.
Jakoś tak trudno mi sobie wyobrazić tego jakby mi moja teściowa chciała dać kasę na obrączki. Czułabym się skrępowana w takiej sytuacji.
Ja się troche nie zgadzam. W przygotowaniach weselnych i tak idzie na tyle kasy, że równie dobrze można powiedzieć "mama dała obrączki, młody za to zapłacił za coś innego". Sama mam jakiś złoty pierścionek i parę kolczyków, które może dam na zezłomowanie, żeby mnie zapłacić za obrączki. Podobno teściowa też ma taki zamiar.
Stary 2011-11-15, 17:50   #2379
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tam oj tam My placimy za wszystko razem, nie zapisujemy kto ile dal na zaliczki.Przeciez nie bedziemy sie z tego rozliczac Teoretycznie powinno tak byc, ze Pan Mlody kupuje obraczki i alkohol, a Panna Mloda reszte. No bez przesady:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:51   #2380
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Cytat:
Ja myślę, że i za 5o lat możecie sobie siedzieć na ławeczce w parku i mówić do siebie Niusio
Jakie to będzie wtedy słodkie

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:57   #2381
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

Cytat:
A jeśli dałaby złoto??
patiss89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:58   #2382
Myszeczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Oj tam oj tam My placimy za wszystko razem, nie zapisujemy kto ile dal na zaliczki.Przeciez nie bedziemy sie z tego rozliczac Teoretycznie powinno tak byc, ze Pan Mlody kupuje obraczki i alkohol, a Panna Mloda reszte. No bez przesady:P
My robimy tak samo, za wszystko płacimy razem, bo żyjąc razem, gospodarując razem moim zdaniem inaczej nie sposób. Co to za różnica czy z konta faceta zostaną kupione obrączki, a ja będę musiała zapłacić czynsz, czy odwrotnie? Jeżeli wesele robią rodzice- to można się rozdrabniać, a jeśli sami młodzi razem to moim zdaniem nie ma zbytnio sensu. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, ale tak po prostu uważam

A do lata piechotą też se pójdę, a co mi tam...
Myszeczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:59   #2383
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
no co ty nie obrażam się no właśnie matka tżcika mówi że to pan młody funduje obrączki i dlatego ona płaci bo oni płacą całą jego część. Mnie to nie boli bo te zaoszczędzone prawie 2tys złotych zostają na nasze wspólne życie razem. Bo teraz jest tak że oszczędzamy jak możemy i odkładamy każdy możliwy grosz. Bo to będą nasze pieniądze. Sądzę że do maja będziemy mieli razem odłożone około 20 tys. plus kasa z wesela to już jakiś tam grosik będzie na nową drogę życia. Może znajdziemy jaką tanią działkę do kupienia pod budowę domku.
Cytat:
No cóż, zależy, jak bardzo będziecie się kochali za 30 lat jak bardzo, to dalej będziesz Mu mówić Niusiu, jak mniej, to pewnie wyda się głupie
no ja myślę że bardzo :P bo inaczej to bym się nie chajtała :P a sebastian chce sobie wygrawrować Gódka bo tak do mnie mówi zdrobnienie od Jagódki. Sama nie wiem....
Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
za zakup obrączek. Czekam na fotki, jak już odbierzecie od "guliwera"
no tak tak zapomniałam że to jest guliwer
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Ja myślę, że i za 5o lat możecie sobie siedzieć na ławeczce w parku i mówić do siebie Niusio
Jakie to będzie wtedy słodkie
heh..... no dziewczynki dajecie mi do myślenia :P
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:59   #2384
emi_2508
Raczkowanie

GG do emi_2508

[QUOTE=
Ten pierwszy przepiękny <3 Ale my ze względów ekonomicznych weźmiemy chyba tradycyjny, nie urywający Pani z sali zaproponowała, że może nam zamówić z dobrej cukierni ze swoją zniżką za 25zł za kilo więc chyba skorzystamy

Najbardziej byśmy chcieli Niebieską Piosenkę Grzegorza Tomczaka, a jak nie to "Odmierzam czas" Dmochowskiego I myślę że też zatańczymy bez żadnych wymyślanych układów tylko po swojemu[/QUOTE]

Nam tort bedzie piekla kucharka i tez okazyjnie bo w cenie calych przygotowan przez nia. a za taki tort jaki bedziemy miec w cukierni bysmy zaplacili 1000zl
co do pierwszego tanca to my nie mamy jeszcze ustalonej piosenki
emi_2508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:04   #2385
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez Myszeczek Pokaż wiadomość
My robimy tak samo, za wszystko płacimy razem, bo żyjąc razem, gospodarując razem moim zdaniem inaczej nie sposób. Co to za różnica czy z konta faceta zostaną kupione obrączki, a ja będę musiała zapłacić czynsz, czy odwrotnie? Jeżeli wesele robią rodzice- to można się rozdrabniać, a jeśli sami młodzi razem to moim zdaniem nie ma zbytnio sensu. Przepraszam jeśli kogoś uraziłam, ale tak po prostu uważam
Też tak myślę. My kombinujemy wspólnie. Wspólnie oszczędzamy na rzeczy ślubne tak jak i w przyszłości wspólnie będziemy płacić za codzienne wydatki. Dla nas takie podejście jest najzupełniej normalne
Stary 2011-11-15, 18:06   #2386
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emi_2508 Pokaż wiadomość
Nam tort bedzie piekla kucharka i tez okazyjnie bo w cenie calych przygotowan przez nia. a za taki tort jaki bedziemy miec w cukierni bysmy zaplacili 1000zl
co do pierwszego tanca to my nie mamy jeszcze ustalonej piosenki
No nam też będzie piekła kucharka i wszystkie ciasta też będzie robić i wszystko w cenie tylko składniki kupić będzie trzeba
A jaki ty tort sobie wymyśliłaś

Ja też cały czas szukam piosenki na pierwszy taniec i nie mogę się na nic zdecydować więc ostatnio powiedziałam TŻ żeby teraz on poszukał a on do mnie weźmiemy "Winda do nieba" jak to usłyszałam to mnie zamurowało ale już mu ten pomysł wybiłam z głowy
Stary 2011-11-15, 18:08   #2387
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja się troche nie zgadzam. W przygotowaniach weselnych i tak idzie na tyle kasy, że równie dobrze można powiedzieć "mama dała obrączki, młody za to zapłacił za coś innego". Sama mam jakiś złoty pierścionek i parę kolczyków, które może dam na zezłomowanie, żeby mnie zapłacić za obrączki. Podobno teściowa też ma taki zamiar.
no niby tak, przecież sama tez oddałam swoje złoto na moja obrączki tylko chodzi ma bardziej o ta postawe Pana Młodego, na jego miejscu bym sie nie zgodział zeby mama fundowała obrączki. Owszem kupe kasy od rodziców idzie na wesele ale to głownie na to z czego skorzystają goście, jedzenie, alkohol itp rzeczy ale taką rzecz jak obrączki wolałabym żeby sfinalizował Pan Młody.

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
W nasze obraczki tez bede miec wkład bo oddałam swojego złota trochę wiec w sumie jakbym dodała do nich pare groszy ze swojej strony. Jesli np chodzi o alkohol to ja sie spotykam pierwszy raz z tym zeby kupował go Pan Młody, praktycznie u wiekszości dzieli się to na poł, co innego obrączki. Pierwszy raz sie spotkałam z tym zeby ktos z rodziców chciał dac młodym pieniadze na obrączki dlatego jest to dla mnie troche dziwne.

Jak nikogo nie chciałam urazic przez ten mój komentarz tylko nie wiem po prostu czy mnie każda dobrze rozumie. Chciałam podkreslic że to jest tylko moje zdanie. Kazdy może mieć przecież inne.
Stary 2011-11-15, 18:08   #2388
Myszeczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
No nam też będzie piekła kucharka i wszystkie ciasta też będzie robić i wszystko w cenie tylko składniki kupić będzie trzeba

Ja też cały czas szukam piosenki na pierwszy taniec i nie mogę się na nic zdecydować więc ostatnio powiedziałam TŻ żeby teraz on poszukał a on do mnie weźmiemy "Winda do nieba" jak to usłyszałam to mnie zamurowało ale już mu ten pomysł wybiłam z głowy
A podoba Ci się "Najpiękniejsza" Krajewskiego? Moim zdaniem bardzo pasuje na pierwszy taniec

A do lata piechotą też se pójdę, a co mi tam...
Myszeczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:13   #2389
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
A czy PMki 2012 myślały już o wyglądzie swojego tortu weselnego?
Bo ja wiem że na pewno z to bedzie tort oblany masą marcepanowa, taki gładziukti, chciałabym zywe kwiaty do dekoracji bo duzo ładniej wyglądaj a niz te robione z masy. I bardziej mi zależy żeby każdy placek był na oddzielnej paterze a w necie jet pełno zdjec z piętrowych tortów takich bez pater pod każda cześcia.
Zdjec jest multum ale jakoś nic konkretnego nie może mi wpasc w oczy bo albo dekoracja mnie sporo wyniesie albo cos w torcie jest nie tak jakbym chciała.. i weź tu kobito się zdecyduj
My mamy tort w cenie sali. Możemy wybrać sobie smaki i wygląd ale na pewno nie wezmę z masą marcepanową bo mam do niej uraz. Po prostu odrzuca mnie na sam zapach marcepanu I tak jak u większości każde piętro będzie na osobnej paterze

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:15   #2390
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczek Pokaż wiadomość
A podoba Ci się "Najpiękniejsza" Krajewskiego? Moim zdaniem bardzo pasuje na pierwszy taniec
ładna jest ale to chyba nie ta początek mi nie pasuje ale ja jestem z reguły wybredna także naprawdę musi mi się coś spodobać żeby to wziąć
Stary 2011-11-15, 18:15   #2391
emi_2508
Raczkowanie

GG do emi_2508

Cytat:
wy macie 150, inne mnie, a u mnie jeszcze 3 z przodu:/
my tez jeszcze mamy trojke z przodu ale juz coraz blizej do dwojeczki

Edytowane przez emi_2508
Czas edycji: 2011-11-15 o 18:27
Stary 2011-11-15, 18:18   #2392
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
no wlasnie, mi sie tez wydawalo ze znajdziemy, w Aparcie i Yes nic nie bylo ;/ same z wzorkami jakies, my chcemy czyste, bez wzorkow, diamencikow itp takie:

Załącznik 4339296
super też mi sie takie podobają
podobne do tych które my chcemy zamówić, tylko nasze się różnią jednym drobnym szczegółem i w takim połączeniu nie ma ich w żadnym katalogu, co sie naszukałam to moje
Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
A to ja tez Ci pomacham

Cytat:
Hm, no jest to coś między takimi http://sklep.zareczyny.pl/foto.php?i...u=144&nr=2&w=0 a takimi http://sklep.zareczyny.pl/foto.php?i...u=142&nr=2&w=0 Dokładnie nie pokażę, bo kurcze nie zrobiłam fotki, a to taki mały jubiler, nie ma swojej strony. I to było naprawdę dziwne, bo jak do tej pory takie zakładaliśmy, to szału nie było, a jak te konkretne to dziwni jesteśmy
świetne gratuluję decyzji
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Przypominam się delikatnie o mocne kciuki za mnie 0 18:10
zdążyłam
Cytat:
Napisane przez patiss89 Pokaż wiadomość
Mi marzy się tort w stylu angielskim... coś w tym stylu udekorowany żywymi kwiatami tylko, że 5 pięter
też taki bym chciała ale 3 piętra starczą w zupełności

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:18   #2393
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
my tez jeszcze mamy trojke z przodu ale juz coraz do dwojeczki
u mnie 3 z przodu jeszcze tylko przez 27 dni

a tak w ogóle byliśmy w mojej parafii i dostaliśmy pisemną zgodę na ślub w innej parafii bez problemu

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:19   #2394
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patiss89 Pokaż wiadomość
A jeśli dałaby złoto??
To zalezy czy dałaby cos co ma sie kurzyć i w tym nie chodzic a chce dac bardzo chetnie to owszem wziełabym i wiem ze dane złoto= kasa ale co inngo jakby miałaby oddac mi cos złotego w czym chodzi ale chce dac i koniec, wtedy bym nie wzieła.
Dla mnie coś co sie kurzy i w tym nie chodze to praktycznie mało znaczy, gdybym chciała sprzedac nawet takie złota to wyjda grosze a co innego wziac od kogos pieniadze które z pewności by sie na coś tej osobie przydały.
Jak ludzie ze soba mieszkaja przed slubem to wcale sie nie dziwie ze pienaidze licza jako wspólne.
Sama sie smieje z tego co napisze bo Pan Młody w sumie mniej sie angażuje w te weselne sprawy wiec chciałabym żeby chociaż po męsku kupił te obrączki

Edytowane przez malwus20
Czas edycji: 2011-11-15 o 18:21
malwus20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:23   #2395
emi_2508
Raczkowanie

GG do emi_2508

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość

Bedziemy miec siedmiopietrowy cztery pietra na dole a trzy wzbijajace sie coraz wyzej kazde w ksztalcie serca a smakowo to polowa smietanowa a druga polowa owocowa. co do dekoracji to do uzgodnienia jeszcze. Tylko NIE winda do nieba...

Edytowane przez emi_2508
Czas edycji: 2011-11-15 o 18:28
Stary 2011-11-15, 18:26   #2396
(kicia)
Zakorzenienie

My odkąd planujemy ślub mamy wspólne konto na które wpłacamy kasę od stycznia co miesiąc tyle ile możemy i na obrączki też z tej kasy wzięliśmy na zaliczkę za suknię garnitur TŻ i wszystkie inne wydatki związane że ślubem nie dzielimy moje twoje

Jagodziu uważam że skoro się kochaćie to nawet za 50lat ten grawer będzie dla was szczególny niepowtarzalny a nie głupi
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:26   #2397
emi_2508
Raczkowanie

GG do emi_2508

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

a tak w ogóle byliśmy w mojej parafii i dostaliśmy pisemną zgodę na ślub w innej parafii bez problemu
ja tez musze zalatwic takie pozwolenie. a pytal sie ciebie ksiadz dlaczego w parafii pani mlodej nie bierzecie slubu??
Stary 2011-11-15, 18:26   #2398
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Bedziemy miec siedmiopietrowy cztery pietra na dole a trzy wzbijajace sie coraz wyzej kazde w ksztalcie serca a smakowo to polowa smietanowa a druga polowa owocowa. co do dekoracji to to uzgodnienia jeszcze. Tylko NIE winda do nieba...
Jestem ciekawa efektu jak to wygląda
A mogę się spytać czemu aż siedmio piętrowy
Co do piosenki to już jej nie chce jak przeczytał sobie jej tekst

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2011-11-15 o 18:28
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:26   #2399
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:

Jagodziu, uważam ze za 30 lat to będzie miało jeszcze większy urok. Ja nagminnie nazywam mojego TŻa Robaczkiem i taki tez miałam w planach grawer, ale staneło na tym że ja bede miec Damulek a on Asiulka - tak tez się do siebie zwracamy

Edytowane przez Irmelin333
Czas edycji: 2011-11-15 o 18:29
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 18:27   #2400
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

Super, że Wam nie robili problemu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości