|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Lina ja jestem zasypywana sms ciagle... codziennie juz teraz. ODpisuje tylko tym z ktorymi serio sie kumpluje a nie tym co nagle sobie o mnie przypomnieli
---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- to moze nawet i lepiej? |
|
|
|
#1142 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Jak przeczytalam o tym serniku Eli to normalnie
Mi wszyscy mowia ze jestem hiperaktywna, szczegolnie w ciazy, ale ona to ma motorek w dupce ![]() Ja tez slyszalam pozytywne opinie o dada, ale tych w wiekszych rozmiarach. pewnie kiedys ich sprobuje, pampers pampersem, ale wydawac tyle kasy na cos co zostanie osikane i obstrane Dzis zrobilam male porzadki w moim pokoju w rodmu rodzicow i przywiozlam jakies podreczniki z poprzednich studniow, wystawie na allegro, widze, ze niektore sa poszukiwane ![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- O! Dygotka, widze ze cos zaczyna Cie pobolewac moze moje przepowiednie sie sprawdza!
|
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
Goldika-to super,że personel ok
wiesz,mi to w ogóle nie przeszkadza jak ktoś pisze czy dzwoni i pyta czy już...
|
#1144 |
|
Zakorzenienie
|
ja też w sumie wybrałam najbliższy szpital
mi to tez nie przeszkadzalo ale jak dostaje sie codziennie od tygodnia sms o tej samej tresci: urodziłas?? to zaczyna mnie to irytowac ![]() Co do pieluszek na razie mamy zapas Pampers ale na pewno sprobuje Dada. |
|
|
|
#1145 |
|
Zadomowienie
|
troche otarcie chyba czy coś wiadomo, że bez żadnych otarć ciężko żeby sie obyło i mimo że nie byłam nacinana to uwierz mi, że piczka też boli bo jak by nia patrzeć dzidzi którędys musiało wyjść
|
#1146 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie mam duzy zapas huggiesow ale dwojek a na moje kurczaki jedynki sa wielkie... Zapas jedynek wlasnie mi wychodzi i zamierzalam sie zakrecic kolo tych dada, wyrobie opinie to sie wypowiem
Jak na razie nr 1 to dla mnie huggiesy te zoltawo- bezowe, z pampersow zoltych chlopcom siusiu czesto na plecy leci
|
#1147 |
|
Wtajemniczenie
|
Troche sie powierciła i znowu cisza.
Mojej znajomej 3miesieczny synek tez od Dady miał uczulenie, ale od chusteczek nie. ---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Ja jestem tez happy ciekawa.
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
A jesli chodzi o opine to to wiaderko do kapieli naprawde jest suuuper, od tygodnia uzywamy czyli od powrotu ze szpitala i za kazdym razem chlopcy przysypiaja w kapieli... Minki blogie robia i widac ze im to sprawia przyjemnosc
|
#1149 |
|
Zakorzenienie
|
Karola
Te żylaki to nic groźnego. Też miałam i mój lekarz zapewniał mnie, ze się wchłonie i tak się stało. Urodziłam i jak ręką odją, w tym samym czasie się wchłoną. Mam nadzieję, że u Ciebie też tak będzie. Poza tym Witaj ![]() |
|
|
|
#1150 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Sozaa, mam takie same zdanie nt. pampersów - kupuję jak najtańsze lub po promocji, bo i tak one będę osrane i wyrzucone
Wiadomo, że gdyby dziecko na najtańsze było uczulone lub byłyby one beznadziejne - przeciekały, co 1 godz. ciężkie i mokre to oczywiście - trzeba zmienić na droższe. Ja bardzo się zawiodłam na tescowych - wieeele osób mi polecało. Karola, a skąd wiesz, że masz żylaki sromu? To widać jakoś ??? Czy tylko to puchnięcie?? |
|
|
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Happy mialam Dostalam w szpitalu- wydawaly mi sie grube, sztywne i takie sztuczno- ceeatowe w dotyku, szczegolnie z zwenatrz
|
#1153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiedziałam po prostu, co masz za ranę, skoro pisałaś, że ani nacięcie ani pęknięcie co do Dada, to ja polecam, ale nie wiem, jak z mniejszymi rozmiarami używam na synku rozmiaru 4 i jest b miękki i większy od Pampersa Pampersa zakładam na noc, na spacer i drzemkę, a reszta na Dadzie, sprawdza się, na pewno miększa od Huggies, których nie cierpię i od BabyDream, których używałam wcześniej jako tańszej alternatywy, teraz jest nią Dada. Nie polecam zdecydowanie pieluch z Lindla, ale nie tych Tourjour, bo ich nie próbowałam, tylko innych (cos Soft....) Także dla nas w rozmiarze 4 najlepszy Pampers, ale Dada też super. W mniejszych rozmiarach właściwie tylko Pampers. Nie wiem, jak będzie teraz, na razie mam zapasy Pampersa w rozm 1 i 2. |
|
|
|
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
kurde dziewczyny przypomnijcie jak sie dodaje fotki, bo coś mi sie pieprzy...
Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-11-15 o 18:54 |
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
No jestem po wizycie. W sumie była to najfajniejsza wizyta w ciągu ciąży. Pośmialiśmy się wszyscy.
W skrócie: Szyjka skróciła się o 1cm - ma ok.2cm Łożysko III stopień Nereczki w normie ![]() Niunia waży ok.3500g więc dużo nie przytyła - ale lekarz mówi tak : ALE BRZUSZEK TO MA KONKRETNY ![]() Dostałam kartkę do becikowego. W ciągu 2 dni na pewno nie urodzimy
|
#1156 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczynki
![]() Mało cosik piszecie, nie ma co poczytac wieczorkami ![]() U nas wszystko ok Cytat:
Trzeba być dobrej mysli ![]() Witam nową mamusię No i gratulacje dla nowo rozpakowanych ![]() ![]() A Ela to dla mnie kosmos, ja chyba bym tak nie mogła, motorek w du.pce ma i chęci zawsze wielkie - podziwiam
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
Joamic super, ze wizyta fajna i udana
![]() Agulan no jakos cicho na watku tez nie mam co czytac za bardzo.
|
|
|
|
#1158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uff uff ufff uffff a powiedz mi jak z kikutami? bo że niby namaczać nie można póki nie odpadną.... jak o nie dbasz ?????
|
|
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
o właśnie cisza jakaś...pewnie dziewczyny na porodówkach
![]() ![]() Goldika, a ile u Ciebie szyjka ma? ciekawe od czego zależy że jedne kobiety rodzą w terminie a inne po termienie,czy to od hormonów czy od czegos innego zależy?hmmm
|
#1160 | |
|
Wtajemniczenie
|
co do pieluszek- nie mam doswiadczenia i narazie mam pake 2 pampers, a do szpitala kupiłam rossmanowskie 1, bo jak okazalo sie ze dzidzia duza, to chyba 1 się mogą nie przydac... zobaczymy
![]() ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
mysle ze to ma cos wspolnego z psychiką... lub po części chociaż... |
|
|
|
|
#1161 |
|
Zakorzenienie
|
Bahamadia, zdjęcia dodajesz klikając na spinacz i musisz je trochę zmniejszyć najpierw.
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
ale że jak?że ktos się blokuje i dlatego sie przeterminuje?
bo to ciekawe jest czemu tak się dzieje
|
#1163 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wydaje mi się ze to działa tak jak z zajsciem w ciąże... Jak ktos bardzo chce i sledzi wszystko, codziennie bada temperature, robi setki badan, kocha sie milion razy na dzien i jest załamany za kazdym razem jak pojawia sie okres to b.czesto slyszy sie w takich sytuacjach (zakładamy ze kobieta w pelni zdrowa, mężczyzna tez)zeby sie odstresowac, odpuscic i psychicznie nie nastawiac i wtedy jakos pojdzie - mam nadzieje ze wiesz o co chodzi :P mysle ze jak ktos bardzo nastawia sie na porod i tak swiadomie lub podswiadomie bardzo chce, to psychicznie sie blokuje i moze przenosic :P ale co ja tam wiem :P |
|
|
|
|
#1164 |
|
Zadomowienie
|
Tadammm, jestem
.Witam was serdecznie, gratuluję nowo rozpakowanym i cieszę się że już wróciłam. Najpierw ponadrabiam a jutro napiszę coś więcej. Synuś w miarę grzeczny, wykąpany lula. Nie mam pokarmu i to mnie martwi, ale walczymy dalej. Jestem kompletnie nie w temacie więc zmykam. Daria obiecałam fotkę, jutro wyślę bo dziś maluch już opatulony to nie chcę mu przeszkadzać. Sorki że nie odebrałam ale akurat wychodziliśmy do domku Zmykam czytać |
|
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Dalia-no już wiem
![]() cos w tym może być-ja byłam pewna,że z zajściem w ciąże nam się zejdzie pewnei kilka miesięcy conajmniej a tymczasem udało się za p[ierwszym razem...teraz ze względu na różne powody poród mógłby się opóźnić(choć z drugiej strony boję się żeby niuni w brzuchu zbyt długie siedzenie nie zaszkodziło) i zobaczymy czy urodzę do terminu czy nie... jutro bym podjechała na zakupy,ale nie wiem czy tż będzie chciał mnie zabrać-żebym sie nie męczyła bo brzuch mi twardnieje strrrasznie szybko i boli bo ciagle za szybko chodzę bierzecie jeszcze wszelkie witaminy?? ja Mg nie biorę(skurcze i tak nie łapią),zelaza tez nie,i zestawu wit tez jakos nie....
|
#1166 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1167 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No, ja przez cala ciaze to lykalam Centrum materna, ale tak co pare dni, jak mi sie przypomnialo i kwas foliowy, a od tygodnia mam zelazo 2x dziennie, centrum materna co drugi dzien i dostalam lek na paciora, wiec profilaktycznie biore Labios femina, bo nie wiem jak ten lek wplywa na cialo (moze tak jak antybiotyk?). Takze teraz arsenalem lekow nadrabiam cala ciaze Ela, witamy, tesknilysmy Ciagnie mnie ciagle w tej prawej pachwinie, dziecko dzis bardzo aktywne, a mnie wszytsko tak dzis boli, szczegolnie miesnie, ale czuje taki bol jak przy zakwasach
|
|
|
|
|
#1168 |
|
Zadomowienie
|
Prosze bardzo zdjęcie mojego cudeńka
aaaaaa pochwale się, że już schudłam 9 kg
|
#1169 |
|
Zakorzenienie
|
Elus mialami fotke wyslac a ja mialam ja wstawic, padl mi telefon, cholera jasna nie wiem gdzie ladowarka!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
wrrrrrrrrrrrrr
|
|
#1170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do TP to tez zalezy od dlugosci cyklu miesieczki, kiedy owulacja byla. Bo czasami jest wczesniej czasami pozniej w cyklu. Na pewno sa tez inne przyczyny ktorych nie znam ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Ela witaj nasz terminatorze!!! |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:27.

Mi wszyscy mowia ze jestem hiperaktywna, szczegolnie w ciazy, ale ona to ma motorek w dupce