|
|
#2851 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zazdrośnice vol 44
Ilsa, powiedz mi coś, czego nie wiem
wiem, ze nie jest mu łatwo, wkurza się, że tak to przechodzę, ale to ja sama muszę się od niej zdystansować. To wszystko nie zmienia faktu, że nie powielamy błędów naszych rodziców (tym bardziej mojej mamy). Wiem, że to niczego nie zmieni, o ile przestanę zupełnie czuć się winna, że uważam inaczej w wielu kwestiach. Do tej pory bywało różnie, ale coraz częściej jest lepiej Aha, i myśl, co chcesz, ale moja mama jest w stanie ”zerwać” z dzieckiem. Myślę jednak, że czasowo
|
|
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
boże nie chcę jutro kardiologii.
|
#2853 |
|
Zakorzenienie
|
aaa pytala ktoras o seriale - polecam "Bleak House" (Samotnia) jesli ktos lubi kostiumowe - dzieje sie jakos chyba w 18 wieku pod koniec tak na moje oko - fajny tylko dosc mroczny i posepny - i ma tylko jakies 15 odcinkow - ostatnio ogladalysmy z kolezanka
|
|
#2854 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Stygmatek nie jest
w szczególności,że wykładowca uważa,że jesteśmy na studiach medycznych i nic nikt nie rozumie.
|
#2856 |
|
Wtajemniczenie
|
Najka mądra jesteś Dziewuszka
Dasz sobie radę i wcale nie myślę, że nie jesteś asertywna. Wiem po prostu, że są różne sytuacje i że wobec różnych ludzi różnie się zachowujemy. Ja też jestem asertywna, potrafię bez ogródek pieprznąć co mi leży na wątrobie a jednak dałam się wciągnąć w głupią relację z rodzicami TŻ, musiało się mocno popsuć i dopiero po tej rozmowie z mamą przyjaciółki i po tym jak sobie dałam czas i zastanowilam się czego JA chcę i jak JA chcę żeby ta relacja wyglądała jest ok. Wierzę, że nie zerwiecie z mamą kontaktu, on być może po prostu potrzebuje jakiegoś przetransformowania na inny level Życzę Ci żebyś odkryła co jest dla Ciebie ważne i żebyś znalazła w sobie spokój i siłę do ułożenia tej relacji. A o TŻta się w tym wszystkim nie bój, bo on na pewno się o Ciebie martwi jak widzi, że płaczesz i że jest CI ciężko, ale chce Cię wspierać i na pewno daje Ci przestrzeń żebyś ułożyła te sprawy po swojemu Od 6 dni wisiał nade mną mail od gościa z którym współpracuję, bo zadał mi bajkę dla 3-4 latka edukacyjno - przygodową, nie za trudną, ale nie infantylną i w ogóle on ma takie wymagania, że ciężko się w to wbić, ale wymyśliłam |
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2858 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2859 |
|
Zakorzenienie
|
Najeczko, przytulam
Myślę, że świetnie sobie radzisz, tym bardziej że Mama raczej nie pomaga. Żeby z nią mieć takie zupełnie normalne relacje, to ona musiałaby się zmienić, a pewnie tego nie zrobi. Taki ma charakter i już. Moja Babcia jest podobna - uwielbia wpędzać wszystkich w poczucie winy, a najbardziej cierpi na tym moja mama - jej córka. Ja tego lata całe nie wiedziałam. Teraz dopiero mi mama opowiedziała - jak się Mrowka urodziła. I opowiedziała mi eż o tym, że mimo, że mama ma już 56 lat, a babcia 80 - mamie nadal jest ciężko. Tak to już z rodzicami jest... No ale matkę ma się w końcu jedną, a Ty ze swoją sobie całkiem nieźle radzisz Mam nadzieję, że składnie napisałam, bo lekko wypluta jestem.
|
#2860 |
|
Zakorzenienie
|
Stygmatek pewnie tak,ale mnie interesuję rehabilitacja kardiologiczna, a nie odczytywanie EKG. Więc ehhh
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam 3 lata wykłady z pewnym kardiochirugiem, którego konikiem było nadciśnienie tętnicze. Każdy wykład zaczynał +/- tak: " Dzisiaj proszę Państwa porozmawiamy o nagłym zatrzymaniu krążenia. A więc nadciśnienie tętnicze....." W miejsce NZK można sobie wstawić dowolną inną chorobę. Trochę ich było przez 3 lata
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
dzisiaj po pracy bylam umowiona z tz kuzynka na paznokcie bo ona sie tym zajmuje a przyjechala do polski to ja chcialam wykozystac i pierwszy raz jej dalam sobie zrobic zele;] takie dluzsze;] i teraz nie umiem pisac na klawiaturze ale sa taki slicznre swiecace i z krysztalkami swarowskiego <3 tu macie fotke ale ciemno juz jutro zrobie lepsze i wam wysle razem z tymi z rocktoberfestu bo dzisiaj nie bardzo mi sie chce jestem juz padnieta jujtro zaczynam szkolenie na ajenta zabki mozecie byc dumne! ach ocji troche juz mam dyndke bosmy sobie wypily takie wino ino
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
karola hmmm...wyraziste mimo, że niewyraźne
|
|
|
|
#2864 |
|
Zakorzenienie
|
ciasto wyszło mi mega smaczne. Ja to jednak mam pokłady ukrytych talentów
|
|
|
|
#2865 |
|
Zakorzenienie
|
Ważne, że turkusowe
![]() Aleks, może po prostu zaczęłaś dojrzewać talentarnie do bycia żoną
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2867 | |
|
Zadomowienie
|
Najka w sumie to dziewczyny już bardzo dużo napisały... Zgadzam się z Gwizdakiem, póki Twoja mama nie zmieni nastawienia nie widzę szans na normalne relacje... Przykro mi strasznie, że tak masz, ale najważniejsze jak dla mnie to to że nie powielasz jej błędów - świetnie sobie z tym wszystkim radzisz
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- Cytat:
![]()
|
|
|
#2868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wkurza mnie to bo pierwsze zajęcia mieliśmy z prowadzącym przedmiot i on zawsze zajęcia prowadzi na zasadzie dyskusji i rozważań filozoficznych... no ale ok, coś tam z tego wynosimy bo zmusza do myślenia. Drugie ćwiczenia były z jego doktorantką nr 1, która się napatrzyła jak on prowadzi ćwiczenia i zrobiła to samo i to nic, że mieliśmy już mówić o czym innym niż o ogółach. Trzecie- dzisiaj, były z doktorantką nr 2, która była kompletnie nieprzygotowana. Mieliśmy mówić o kardiomiopatiach i niedomykalnościach zastawek a ona "o tym nie będę mówić, o leczeniu też nie, doczytacie sobie, a może mi powiecie jakie badania można zrobić jak podejrzewamy chorobę serca?". No litości.... Jak już ktoś chce prowadzić zajęcia to niech się do nich przygotuje a nie bazuje na tym, co "mentor" zrobił.
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
Może tak być
|
|
|
|
#2870 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi nudno....obejrzałam wszystko seriale, jestem na bieżąco i nie mam co ze sobą zrobić, no bo chyba się nie pouczę?
|
#2871 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#2872 |
|
Zakorzenienie
|
Aleks nigdy nie wiadomo kiedy odezwie sie powolanie... do pieczenia
![]() Rem wylicytowalas portfel?
|
#2873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pobili mnie ceną, przy obecnym kursie funta to już w ogóle
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra ja uciekam spać
Dobranoc
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2876 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak nie przyjdzie na urodziny P. - to jej strata. Nie wiem nawet, czy tłumaczyć jej jak dziecku, o co w czyichś urodzinach chodzi, czy po prostu przemilczeć ten temat na zawsze ![]() swoją drogą to, że Twoja mama tak dobrze Cię wychowała mnie bardzo podbudowuje i składnie napisałaś, choć jesteś wypluta Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
To byłaby bardzo mała cukiernia z jednym tylko ciastem
|
|
|
|
#2878 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2879 | |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda. Ja mam nadzieje, ze sie ten kurs utrzyma (a moze i wzrosnie
) do 23 stycznia Im wiecej zlotowek dostane za funta tym wiecej zakupow narobie Jedynym ograniczeniem jest fakt, ze lece z samym podrecznym bagazem i nie wiem jak sie pomieszcze ![]() naj moj Tato zawsze powtarza, ze starych drzew sie nie przesadza. Mam nadzieje, ze nauczysz sie radzic sobie z tym jaka jest Twoja mama, bo niestety jest wielkie prawdopodobienstwo, ze ona juz sie nie zmieni ![]() ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Cytat:
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
hi
![]() dziewczyny nic nei napisze bo tylko bede przynudzac
Panna Żelazny Zad ![]() wizażuję sobie https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=343695 ZAPRASZAM https://wizaz.pl/Mikroreklama jestem zbyt za✂✂✂ista żeby ociekac za✂✂✂istością, to za✂✂✂istość ocieka mną ![]() |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:26.

Aha, i myśl, co chcesz, ale moja mama jest w stanie ”zerwać” z dzieckiem. Myślę jednak, że czasowo 

Dasz sobie radę i wcale nie myślę, że nie jesteś asertywna. Wiem po prostu, że są różne sytuacje i że wobec różnych ludzi różnie się zachowujemy. Ja też jestem asertywna, potrafię bez ogródek pieprznąć co mi leży na wątrobie a jednak dałam się wciągnąć w głupią relację z rodzicami TŻ, musiało się mocno popsuć i dopiero po tej rozmowie z mamą przyjaciółki i po tym jak sobie dałam czas i zastanowilam się czego JA chcę i jak JA chcę żeby ta relacja wyglądała jest ok. Wierzę, że nie zerwiecie z mamą kontaktu, on być może po prostu potrzebuje jakiegoś przetransformowania na inny level

pobili mnie ceną, przy obecnym kursie funta to już w ogóle