|
|
#2881 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: XXL-ki chudną do M-ki :)
Cytat:
http://zkotemwkuchni.blogspot.com/20...er-domowy.html zastanawiam się, czy nie spróbować, chociaż ostatnio jak mam ser w kostce to zanim się za to zabiorę to go zjadam ![]() światło dzienne też jest ważne, w ogóle dłużej bez to człowiek zaczyna łapać doły. trzeba świecić sobie samemu w domu, a jak tylko słońce wyjrzy zza chmury, zasuwać na spacer (jak się da oczywiście), żeby się naświetlić
|
|
#2882 |
|
Rozeznanie
|
Witam z rańca chudzinki
![]() Ja jak zabierałam się do grubej nauki to tylko w wannie pełnej ciepłej wody i pianie i tak mogłam godzinę , dwie i nauka szła do głowy a nie w las.... może dla tego że ciepła woda mnie pobudzała a nie usypiała się leżenie albo smętne siedzenie każdy ma swój sposób kawa już wypita , ciepła kąpiel z peelingiem też więc dziś będzie to samo miłego dnia dziewuszki i skutecznej nauki
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Lady każdy ma swoją metodę
Wyborowa w wannie jeszcze się nie uczyłam Tylko książki czytałam takie luźne xDHerbatka taka: Jeszcze jest magic moments i też z taką nutą świąteczną ![]() ![]() MaryAnne gorzej kiedy wychodzisz i jest pochmurno, planujesz spacer na zajęciach a tu kurdee znowu pochmurno albo ciemno ![]() Ja mam codziennie 30-40 minut spacerku na uczelnie i d domu. Liczy się? Na śniadanie owsianka z konfitura domową z jagód, garść orzechów nerkowców. Miłegooooooooooooooo dniaaaaaaaaa1
|
#2884 |
|
Rozeznanie
|
MaryAnne, Musisz po prostu zamiast kostki kupić od razu 3 na zapas :P
Co do słońca masz racje. Marzy mi się wygrzać porządnie w słoneczku. Kiedyś chodziłam na solarium, ale od zeszłego roku to olewam. Polubiłam swoją bladość zimową. No i w wannie też jeszcze sie nie uczyłam Ja raczej leże i odpływam. W życiu bym się na nauce nie umiała skupić
|
|
|
|
#2885 |
|
Raczkowanie
|
Melduję o spadku pierwszego śniegu w Poznaniu. SZYT!
Wczoraj miałam mega-apetyt. Zjadłam płatki z mlekiem, kiwi, grahamkę, jogurt, makaron z tuńczykiem, garść orzechów, kompot z jabłka, dwie kromki chleba żytniego z jajkiem, spory plaster domowej gotowanej szyneczki i wypiłam butelkę soku pomidorowego. Żarłam na okrągło. Dzisiaj udało mi się nieco poskromić apetyt. Na I śniadanie były płatki z mlekiem, po zajęciach (czyli o 9:30 ) zjadłam banana, teraz dopijam butelkę soku pomidorowego. Na obiad gulasz drobiowy z kaszą gryczaną, dalej marchew utarta z jabłkiem i na kolację dwie kanapki z szyneczką, pomidorkiem itepe. Oby na tym się skończyło.A tak poza tym, oblałam pierwsze koło w tym semestrze, nie mam siły się uczyć, bardzo wybiórczo chodzę na zajęcia. Jak tak dalej pójdzie, czeka mnie repeta. Eeeeksylent. EDIT: I tak baj d'łej, ogromnie się cieszę, że mój organizm jest tak rozregulowany dietą, że jeden okres skończył mi się trzeciego listopada, a drugi zaczyna dzisiaj. Cykl PÓŁmiesięczny. Jedyne co mnie cieszy to 87,1 na wadze.
Edytowane przez czwarta_plaga_egipska Czas edycji: 2011-11-15 o 11:22 |
|
|
|
#2886 |
|
Zakorzenienie
|
nauka w wannie?!
omg! czego to się nie nawymyślamy, żeby się skutecznie uczyć! ja muszę na łóżku, nie umiem przy biurku -.- chyba że sobie przepisuję notatki ![]() fooolaaa ale kusisz tą herbatąąą!! gdzie ją dorwałaś? jezuuuu jak ja kochaaam herbaty!! czwarta plaga egipska - podobno niezdrowo mieć mniej niż 11 lub więcej niż 13 okresów w ciągu roku. może ginekolog? tabletki? na uregulowanie? kołem się nie martw! następnym razem pójdzie lepiej! dziewczyny, btw, lubicie święta i ten cały świąteczny czas? galerie udekorowane lampkami, choinkami, mikołajowymi skarpetami, a idąc po nich w głośnikach roznosi się Las Christmas? co wam się marzy za prezencik? oprócz spadku wagi ofc
|
#2887 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
I tak zawsze.Cytat:
Hm, Ty masz pół-miesięczny, a mój @ nadal się nie pojawił... ![]() Huhu, 87, pięknie pięknie! Cytat:
Jest w tym jakaś magia. ~ Informuję, że kupna owsianka z mlekiem i papają z Nestle mi NIE bardzo smakowała! Zbyt słoooooodka. Więcej nie kupię, wole natural.
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-11-15 o 14:09 |
||||
|
|
|
#2888 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie masz rację, Święta nabierają sensu, kiedy ma się je z kim spędzać i w domu nie ma żadnych problemów...
|
#2889 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
śnieg lubię ale te mrozy -10 brrrr na samą myśl uciekłabym do ciepłych krajów jak bocian ale przynajmniej będę więcej kcl spalała ciągając sanki , robiąc niczym konik przestań pisać że żresz na okrągło bo jakoś żresz i chudniesz więc super ![]() Cytat:
mnie akurat denerwuje ta muzyka no początek listopada i na okrągło ta sama melodia w każdym sklepie ...ogólnie święta lubię ...obdarowywać bliskich prezentami
|
|
|
#2890 |
|
amor vincit omnia
|
ponad tydz temu na wadze zobaczyłam okropne 64,5 (przedokresowe obżarstwo ... na własne życzenie sobie to zgotowałam
kurcze, nie zmarnuję tego, nie tym razem! poza tym mówię sobie 'okres to żadne wytłumaczenie dla obżarstwa'
|
|
|
|
#2891 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z drugiej strony im bliżej świąt, tym bardziej mi się tym rzygać chce. Tym bardziej, że dla mnie one nie mają wymiaru religijnego a jedynie taki tradycyjny. Generalnie nie wiem czy lubie czy nie haha. Typowa baba ze mnie
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2892 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaczynam myśleć o świętach w zasadzie na wakacjach a teraz to już puszczam sobie piosenki świąteczne uwielbiam tą całą kolorowo świecącą trochę kiczowatą magię a jak święta mijają to następna rzecz na którą czekam to lato w tym roku pod choinkę zamierzam dostać w prezencie jakiś przyzwoity numer na wadze i super kształty doszłam już jakiś czas temu do wniosku, że o wymarzone prezenty najlepiej zadbać samemu ![]() uczenie się w wannie to dla mnie abstrakcja, ja w wannie mogę leżeć godzinami, nawet jak mi woda stygnie ![]() kurcze co za dzień, nic dzisiaj nie zrobiłam konkretnego, poza skasowaniem sobie kilku ważnych maili
|
|
#2893 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczęta
Jak ja Wam zazdroszczę jak czytam, że się uczycie, studiujecie. To najpiękniejszy okres w moim życiu, który miał miejsce ładnych parę lat temu. Teraz mam dwójkę dzieci i pieluchy i to też najpiękniejszy okres w moim życiu tylko po prostu inny ![]() Tęsknie za tym jaka byłam kiedyś (wesoła uśmiechnięta bardzo towarzyska) a teraz.... Dużo zmieniła mnie śmierć mojego pierwszego synka. Chociaż nie wiem czy akurat mogę na to zgonić całą winę, na pewno dużą część + teraz takie różne problemy drobne ale zawsze Dobra, koniec tych refleksji. Ja po wczorajszym i przedwczorajszym małym grzeszku dzisiaj super. Przede mną drobna kolacyjka i finito |
|
|
|
#2895 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Albo ciasteczka te co ostatnio odkryłam otrębowe, ot co. Jedyne co pewnie posmakuję to ryba po grecku i może w drugi dzień kotlet lub devolay, o ile będą. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja z kolei okropnie lubię robić jakieś drobne prezenty od serca, własnoręcznie dla przyjaciół albo coś. Tylko że ostatnio sypią mi się relacje międzyludzkie, więc nikomu takowego prezentu robić nie będę.. a szkoda. Czuję się wtedy taka mega happy. ![]() Cytat:
![]() Bardzo mi przykro z powodu synka.. ![]() ---------- Dopisano o 20:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- Jako że zamierzałam dziś zjeść 50g kaszy gryczanej, a nie miałam zbytnio z czym (nie lubię warzyw na ciepło), zrobiłam a'la placuszki z tego na teflonie, nawet smaczne. Do ugotowanej kaszy dodałam łyżkę drobnych otrąb i 1 jajko oraz przyprawy (sporo przypraw, choć nie było ich za bardzo czuć). Szkoda tylko, że to jajko i tak wypłynęło z całości i na dole placków była ładna "skórka", a u góry została sama kasza. Tzn. to jajko mimo wszystko trzymało jakoś całość, no a przynajmniej było to smaczniejsze, niż jakbym miała suchą kaszę jeść albo z jogurtem. I przynajmniej zaspokoiłam moją potrzebę pichcenia w kuchni. Stwierdziłam, że wcale aż tak nie tęsknie za słodzikami, co za przyrządzaniem smakołyków. A że większość z nich jest słodka, to już inna kwestia..
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2896 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
#2897 | ||||
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Wiecie tam dają takie fajne kaftaniki...Nie wiem tylko czemu są wiązane od tyłu...
|
Cytat:
Cytat:
![]() Lubię otoczkę świąt i tą atmosfere w sklepach, reklamy, caly ten kicz. ![]() Nienawidzę świat w domu. Zawsze ktoś z rodziny je psuje. Kiedyś ojciec,kiedyś mama, potem wujek i babcia tak jakoś smutno bo wigilia z rodzicami jest i tak sztywno i smutno będzie. Mam mało rodzinną rodzine. A na święta co chce? Motywatora hahahahaha! Hmm śnieg chce i spokojne święta bez jakiś afer w rodzinie.Alles. Cytat:
Cytat:
I się uśmiecha choć boli. I mówi że dzieci na nią patrzą z góry i nie chce by widziały ją smutną ![]() Masz dla kogo żyć! Uśmiechaj się! To okropne że zabrali CI malucha ale On patrzy z góry i wiesz? Chciałby by mama była szczęsliwa. Kiedyś go spotkasz tam na górze. PADAM! Dzisiaj śpię do oporuuuu!
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-11-15 o 22:19 |
||||
|
|
|
#2898 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mały grzeszek to nic złego ważne że z umiarem
|
|
|
#2899 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A Ty już skończ z tymi słodkościami, bo Ci se dupa rozpusci za bardzo i będziesz chciała jeszcze i jeszcze. :P Na święta raczej nie będę piekła nic specjalnie dla mnie, dietetycznego. Jeśli o słodyczach mowa ![]() Wtedy bym własnie więcej jadła, tłumacząc sobie, że to dietetyczne :P Poza tym sernika od mamy nic nie zastąpi. Nie ma rady, muszę zjeść. Jak zjem dużo, to będę całe święta ćwiczyć. I trudno ![]() Cytat:
Gdzież ten mój królewicz cholerny sie podziewa |
|||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
Tyszka gdzieś tam jest
![]() Haha spędziłam dzisiaj z pewnym Panem pół dnia ![]() Co do ciast na święta to na mnie spadnie ten obowiązek pewnie Mama każe dwa zrobić
|
#2901 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Na mnie już tata mojej najlepsiejszej koleżanki zięciu gada haha
Edytowane przez tyszka_ Czas edycji: 2011-11-15 o 23:20 |
|
|
|
|
#2902 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dobijam. Siebie dobijam xD bo ten Pan to przedstawiciel facetów nieleciwych, mądrych i trudnych do zaimponowania xD
|
|
#2904 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
W sumie może upiekę sobie takie małe porcje tych ciast na święta, bo faktycznie - znając życie jeślibym upiekła całą blachę, a nawet i pół blachy, i jeśliby mi zasmakowało toooo pewnie wchłonęłabym całość. A rodzice na szczęście nie robią jakichś mega-pysznych ciast. Uwielbiam za to kupne babki piaskowe albo w tych korytkach, mniami, ale coś na wzór tego chyba nie trudno będzie zrobić. Do ćwiczeń się nie zmuszę (chyba że mój fitness będzie otwarty między świętami a sylwkiem), więc muszę się po prostu pilnować noo.~ Tak sobie marzę i marzę o szóstce na studniówce. Choć nie mam dla kogo tam ładnie wyglądać, bo nie trawię całości tych ludzi wyłączając kilkoro, ale dla siebie bym chciałaa. Bym się dobrze czuła. ![]() - Jakie kroje sukienek dobrze kryją fałdeczki na brzuchu i uda? - I jakie kurtki zimowe dobrze wyglądają na takich puszystszych osobach? Bo obecnie mam starą, przymałą kurtkę; krótka, z futerkiem w środku i wyglądam jak beczka albo chociaż worek na ziemniaki. ![]() + Ponawiam pytanko, czy jajko z przepisu http://dietetyczneobzarstwo.blox.pl/...lodomorow.html będzie jeszcze surowe czy spokojnie mogę zjeść taką owsiankę? ~ ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Nie pamiętam już teraz, z jakiej strony to brałam (ogółem kilka przepisów wypróbowałam, ale te mi smakowały najbardziej), ale robi się je tak: 1 jajko (osobno żółtko i białko), 3 łyżki otrębów (ja robiłam z orkiszowych), 1 łyżka serka homo nat, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, +- aromat do wypieków (dałam waniliowy), można kakao (dałam 1 łyżeczkę). Do tego 8-9 tabletek słodzika (pokruszyłam), chyba że słodzisz w inny sposób. ![]() Wymieszać wszystko oprócz białka, warto odłożyć na jakiś czas, żeby otręby napęczniały. Ubić białko, delikatnie razem wszystko wymieszać, piec w piekarniku temp. ok. 175 stopni, 35-40min -> lepiej sprawdzać, czy już są dobre i zależy też, jakie chcesz -> ja trzymałam dłuugo, bo chciałam żeby były takie chrupkie całe, kruche Wyszło mi 14 takich ciasteczek, dość płasko je nakładać na blachę najlepiej. Ja blachę wykładałam folią aluminiową i posmarowałam olejem, bo inaczej mi się nigdy nic nie chce oderwać, ale to zależy jak komu, jaka folia/papier i w ogóle.
|
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To polecenie służbowe! Nie sięgniesz potem po to coś co owsianką nie jest. Ja preferuje na zimę płaszcze. Nie cierpię kurtek Co do sukienek-odcinane pod biustem ![]() Mieszanka studencka- rodzynki, nerkowce,orzeszki ziemne ja dodaje pestek słonecznika i żurawiny jeszcze.A co do świat- upiecz jedno dobre ciasto- z mąki pełnoziarnistej pszennej wymieszaną z żytnią i orkiszową, dodaj masło i zmniejsz ilość cukru o połowę lub zastosuj fruktoze lub ksylitol lub syrop z agawy(nadają się do pieczenia). Przestań z tymi otrębami i słodzikiem ciągle.Tak samo ze słodyczami teraz. Jedz prawdziwe słodkie w malutkich ilościach np. raz w tygodniu niż codziennie otrębowe cuda którymi oszukujesz organizm Można jeść domowe ciasta odchudzone, ciastka, kakao, kinder kanapki(te ze sklepu tak), kanapkę z serem białym i konfiturą, budynie bez cukru na skrobii(lidlowskie) lub domowe, które samemu dosłodzisz np. sokiem albo syropem, kisiele,jabłka lub gruszki pieczone w piekarniu z orzechami i łyżeczką miodu, słodkie owsianki, homoplacuszki,owsiane placuszki... Co do ciastek otrębowych-moje ulubione jabłkowe bez cukru i słodzików
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-11-15 o 23:54 |
|
|
|
|
#2906 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytam tylko o to jajoo ![]() Szczerze mówiąc szkoda mi kasy na te różne mąki, bo to nie taka tania sprawa, więc jeśli chodzi o pieczenie będę jednak stawiała na otręby jako bazę. Może nie wyjdzie takie dobre ciasto, ale coś tam wyjdzie zjadliwego i smacznego, myślę. Dziękuję za te wskazówki Aczkolwiek i tak conajmniej raz w tygodniu się skuszę na pichcenie czegoś na słodko, nie ma bata. ![]() ---------- Dopisano o 23:55 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
|
|
#2907 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo. Kopiastyy talerz ciastek- dwie-trzy blaszki. Ciastka można spokojnie przechowywac koło 5 dni w pojemniku i po kilku dniach są nawet lepsze. Poza tym rodzinka Ci się na nie rzuci bo sa pyszne- lepiej zrobić więcej
Taka mąka kosztuje koło 4 zł( przynajmniej żytnia z gd. młynów) a pszenna z lubelli też ciut więcej. A wyjdzie Ci dobre ciasto. Lepiej zjeść raz kiedyś dobre ciasto niż pchać w siebie codziennie jakieś substytuty i stymulowac organizm i obiecywać mu że dostanie cukier- ten przygotuje się do trawienia cukrów a dostaje słodzik- więc trawi resztę cukrów z krwi i jest się głodnym no i za posiłek pełnowartościowy nie może uchodzić. A kawałek ciasta - już tak(najlepiej z twarogiem lub wiesniakiem by białka dostarczyć) Dobra kończe mój wywód bo widzę że inaczej pojmujemy instytucje zdrowej słodkości ) A na siłę uszczesliwiać nikogo nie będę
Jem,piszę,robię zdjęcia http://fiolkowaprzepisownia.blog spot.com http://legalnie-nielegalna.blogspot.com Edytowane przez f_ola Czas edycji: 2011-11-16 o 00:08 |
|
|
|
#2908 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() To właściwie nie dużo 4zł, myślałam że więcej, bo kiedyś chyba jakąś mąkę w Internecie sprawdzałam, to ceny w okolicach 10zł. Ależ nie myśl, że Twe wywody na marne idą! Powoli zaczynam to wszystko faktycznie postrzegać inaczej. Haha, widziałam przed chwilą inny komentarz, że lecę na niskokaloryczne i małosmaczne, czy jakoś tak. Dzięki w każdym razie Tylko jakby nie patrzeć mnie przeraża ilość tego wszystkiego, bo kalorie będą kolosalne, a ja jak będę miała tyle smakowitych ciastek, to nie dam rady się powstrzymać. Zmniejszyłabym każdą dawkę, ale jak mam jajka część wziąć
http://dietkowanie.blogspot.com/ Edytowane przez LadyTo0fat Czas edycji: 2011-11-16 o 00:19 |
|
|
|
|
#2909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Powstrzymywanie się warto zacząć trenować już dziś. Mnie nic nie rusza. Codziennie mama i siostra piją przy mnie cole, soki, jedzą ciastka, wafelki, cukierki, czekolady itp itd Kwestia przyzwyczajenia. Dla mnie łyk coli to już jest max przesłodzony smak w ustach. Czasami biorę łyka, żeby się upewnić, że nadal mi nie smakuje :P Kiedyś doiłam litrami. Nawet ten syrop agawy kupiłam i stoi. Nie mam do czego używać. Placki jak robiłam, dodawałam starte jabłko i nie trzeba już było słodzić. Wydaje mi się, że porządny detoks cukro słodzikowy doprowadza włąsnie do tego co mówi f_ola. Wystarczy wtedy raz na jakiś czas 2-3 kostki czekolady ( przed @ ) albo jakiś owoc (jem codziennie) i zupełnie nie ciągnie do słodyczy.
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Poprawiłam się bo nie chciałam być chamska. Po nocy mam polot do prawienia kazań. Najpierw kazanie dla przyjaciółki przez telefon potem ochrzanienie kolegi i na Ciebie na wizazu Lady.
Jajko daj całe-najwyżej ciastka będą ciut bardziej mokre i zrób z połówki lub jednej trzeciej. Po jakimś czasie nauczysz się robić ciastka na wyczucie. Są słodkie bo jabłka sa słodkie, sok jest słodki i mleko też jest słodkawe. Można dodać rodzynki żurawinę orzechy ![]() No nie bądź zua. ja musze sobie popieprzyć i pouprzykrzać Wam diete Tyszko z mojego cukru brązowego korzysta mój kolega który słodzi herbate kiedy do mnie wpada. Używam go w ilości jednej łyżeczki do serniczków z patelni( kostka sera, 1jajko,3łyżki mąki, łyżka otrębów- 2 porcje z tego mi wychodzą)Co do pokus po akcji z połową tabliczki czekolady przy okresie straciłam ochote na słodkie. Dzisiaj nalesniki z twarogiem i owocami były za słodkie dla mnie a za to kolega twierdził że mało słodkie i dosładzał cukrem je X.x laseczki dobranooooooooooooooooooo ooooooooooooooc chudych snów. Ale się dzisiaj wyśpie
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

śnieg lubię ale te mrozy -10 brrrr na samą myśl uciekłabym do ciepłych krajów jak bocian 
a jak święta mijają to następna rzecz na którą czekam to lato