|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1471 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
ja robilam to danie pierwszy raz a Hania jak fika w brzuszku po kolacji
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1472 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Bigos....
Ale bym zjadła! Sama nigdy nie robiłam takiego normalnego bigosu, ale już niedlugo świeta i w domu się najem za wszyskie czasy heheh i na pewno dostaniemy do słoików![]() A ja dziś zaliczyłam basen teraz zaś gotuję zupę z dynii. Wpadłam na pomysł, by wykorzystać wreszcie szybkowar, także zaraz będzie kolacja. Cytat:
|
|
|
|
|
#1473 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zycie pokaze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() warto-niewarto... generalnie mozna nie miec zadnych objawow, a miec cukrzyce ciazowa ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- ja bede mogla dopiero po tych 2 godzinach... dodatkowo nie bede mogla za bardzo pic...
|
|
#1474 |
|
Zadomowienie
|
Ivonka super fotki córeczki
Jolka błagam powiedz że jesteś z Wawy. Jeśli cały zestaw Tako Laret za 1440 to pewnie kupimy, bo wolę nie czekać na podwyżke vatu. |
|
|
|
#1475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja z nad morza ![]() Też zastanawiałam się nad Tako Laret, ale chyba bierzemy ten cały zestaw 3w1 http://www.bobowozki.com.pl/product_...e81dce3478ed19 |
|
|
|
|
#1476 |
|
Zakorzenienie
|
o matko zostawiłam was na pol dnia i 5 stron juz
![]() ja tylko na chwile, byłam z koleżanka w lumpeksie i zostawiłam 100zl za caaala siatę ubrań dla synka ![]() ![]() jutro moze wrzuce fotki
|
|
|
|
#1477 |
|
Zakorzenienie
|
a u mnie????
co obstawiasz?![]() rrrany staram się Was nadrobic, nie bylo mnie cały dzień - załatwiliśmy dużo spraw, byłam u pulmonologa i wszystko wydaje się ok ))Dziewczynki, gratuluję poznania płci!!! Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-11-15 o 22:25 |
|
|
|
#1478 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
100zł za całą siate ?? to po ile był kg i ile mniej więcej ciuszków kupiłaś? ![]() ja dziś za całą siate wydałam 17zł |
|
|
|
|
#1479 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie po 54zl za kg niestety
ale to nie taka mala reklamowka tylko XXL
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-15 o 21:59 |
|
|
|
#1480 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Męczące to,ale da się przeżyć. W międzyczasie zrobiliśmy z tż i młodym zakupy Idę spać, dziś wyjątkowo nie mam siły, posprzątałam całą chałupę, plecy mi już trochę siadają...dobranoc, nie piszcie za wiele
|
|
|
#1481 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Gucia, to niedobrze! Mi się robi słabo na czczo, nie wiem jak wytrzymam 2 h po badaniu bez jedzenia i picia
Ale w sumie nie wiem, czy się łapię na badanie, bo w Pl będę w 28tc...Złożyliśmy dziś zamówienie z tż na kilka rzeczy do wyprawki w sklepie internetowym. Wyszło tego wszystkiego na prawie 500zł!!!!! Dobrze, że za wózek deklarują chęc pokrycia kosztów teściowie, ale na pewno się nie obędzie od dobrych rad, bo teściowa już się rozhulała i zaczęła chodzić po sklepach i oglądać wszystko, włącznie z wózkami. Z ciuszkami na razie jest jeszcze umiarkowana, bo płeć dzidzi dalej pozostaje w ukryciu, ale pewnei się rozszaleje, jak tylko się dowie. Na razie kupiła skarpeteczki, kombinezonik, śpioszki ale już wiele innych ma na oku haha Dziewczyny, czy jak będę miała rożek to potrzebuję dodatkowo otulaczka?? Bo nie chcę dublować bez zasadnie, jeśli to na 1 prawie wyjdzie. I jeszcze 1 pytanko, do dziewczyn z wysp. Czy któraś z was brała zwolnienie od gp? Chciałabym wziąść zwolnienie na tydz czy dwa, bo czasem boli mnie brzuch i plecy to maskara, 2 tyg mam ból w pachwinie do tego, i właśnie idę na wizytę. Od znajomej słyszałam, że jej gp nie chciał dać w 1 trymestrze, choć ona znosila początki fatalnie, wymioty non stop etc. i dopiero dostała od polskiego gina prywatnie. Wiadomo, że i tak pensji nie dostaję za okres zwolnienia żadnej, bo mam kontrakt godzinowy a pracę stojącą, i potrzebowałabym odsapnąc bo czasem nie daję już rady... |
|
|
|
#1482 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to dużo U mnie w dzień dostawy faktycznie jest cena wysoka 65zł kg a potem co dzień o 10zł mniej ja dzisiaj kupiłam siate mega siate za 10zł za kg w poniedziałek też jade bo też będzie 10zł za kg Na dostawy nie chodzę bo dopchać się do czegoś to istna masakra ![]() ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ---------- Cytat:
No to pozazdrościć też chciałabym żeby moja teściowa się tak rozszalała albo chociaż mama ![]() ale co do mamy szkoda słów chyba wogóle ją nie interesuje to, że jestem w ciąży itp. a co do teściowej wspaniała kobieta, ale starsza więc wiadomo po sklepach zbytnio tak nie lata... Ale wózek teściowie mają nam kupić i chyba będziemy mieli go w sobotę
|
||
|
|
|
#1483 |
|
Zakorzenienie
|
Pre dni temu miałam spotkanie z położną i pytałam właśnie o te badanie, bo na następnym spotkaniu za 3 tygodnie ( w 28 tygodniu ciąży ) będe miała pobieraną krew.
Powiedziała, że test GTT nie robią rutynowo. Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2011-11-15 o 22:18 |
|
|
|
#1484 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka no sporo ale i tak taniej niz w sklepie
|
|
|
|
#1485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a do kiedy mozna/powinno sie robic, to sa rozne opinie... moja znajoma bedzie miec w 33tc
|
|
#1486 |
|
Zakorzenienie
|
no wiadomo ![]() no to pochwal się swoimi zdobyczami
|
|
|
|
#1487 |
|
Zakorzenienie
|
jutro bo dzis padam na twarz
|
|
|
|
#1489 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny wiece ile wazna jest recepta? miesiac?
|
|
|
|
#1490 |
|
Rozeznanie
|
Ratujcie dziewczyny, jutro z rana przed 7:00 muszę iść na test z obciążenia glukozą gdzie na samą myśl robi mi się nie dobrze.., na badanie morfologii i moczu dodatkowo też. Nie wiem jak wytrzymam od rana do godzin południowych bez jedzenia jak co trochę mi burczy w brzuchu..
.Dzisiaj poczułam kilka razy pojedyncze kłucie na wysokości wzgórka łonowego, czy którąś z was też to spotkało? Tak miesiąc
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2011-11-15 o 23:05 |
|
|
|
#1491 |
|
Zadomowienie
|
:hej: Parę dni mnie nie było a tu tyle do nadrobienia, nie wiem jak ja to zrobię, ale będę musiała wieć nie będę tak się udzielać tylko czytać i czytać
Lubię wiedzieć co się działo i o czym pisałyście ![]() Jutro mam wizytę o 12!! Mam nadzieję,że już poznam płeć Dobranoc i piszcie zdrowo
|
|
#1492 |
|
Zakorzenienie
|
Z tego co wiem, to recepta na antybiotyk jest ważna 7 dni. Na pozostałe leki miesiąc.
Miłej nocy! |
|
|
|
#1493 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Zrobilismy z mezem salatke jarzynowa
![]() "Chodzila" za mna dosc dlugo, po tym jak o niej pisalyscie A teraz sie zajadam, zeby nie byc bardzo glodna z rana. Jutro mam zamiar isc na ten test obciazenia glukoza, m.i.n tez morfologie i toksoplazmoze. Na dodatek musze zabrac Filipa. I nie ma opcji ze czekam w kolejce ![]() Wiem wiem ze ludzie mnie zjedza, ale mam to gdzies, mam chyba jakies prawa? Chyba przepuszcza ciezarna z malym dzieckiem.![]() A jak nie, to i tak sie wepcham chociaz ja nie z takich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no wlasnie ja tez sie tego obawiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1494 |
|
Zakorzenienie
|
agus, ja na glukoze umawiam sie dzien wczesniej, przychodze, melduje sie,ze jestem i wszystko
|
#1495 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) to jeszcze przez 4 dni byly burze i lalo wiec z mezem ciagle spedzalismy czas na igraszkach i tylko to dobrze wspominam A nie pol roku??? Ja jak bralam hormony to mi ginka dawala zawsze po kilkarecept i mowila ze jak wpisze date to pol roku jest ta recepta wazna ![]() dzien dobry tak poza tym wczoraj wieczorem moj mezus poczul kopniaczka od Julki )
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1496 |
|
Zadomowienie
|
witam
![]() ja dzisiaj na USG o 12:45 i zaczynam miec stresa czy wszystko ok itdmam wrażenie że zaczynam odczuwac pukanie pod pępkiem ale na 100% pewna nie jestem no i z sutków nadal cieknie i swędzą cholernie
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1497 |
|
Wtajemniczenie
|
dzien dobry. Ja wlasnie siedze w laboratorium. Wypilam ta glukoze w sumie nie byla zla taka mega oslodzona woda
pani chciala mnie do domu wyslac ale jestem pieszo i nie oplaca mi sie to pozatym balam sie ze zaslabne po drodze i co wtedy. To laboratorium malutkie jest może im nie na reke ze tu siedze ale mam to gdzies :p
|
#1498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjadlam snickersa
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1499 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Cytat:
oni tu kurka żadnych badań najlepiej ciężarnym by nie robiliCytat:
Sprobować możesz ale może naściemniaj, że się gorzej czujesz niż naprawdę. Ja miałam raz na tydzień bo miałam atak rwy i chodzić nie mogłam. Ale i tak musiałam przekonywać GP że chodzę na pieszo do pracy 20 min i nie dam rady. Łatwo nie było ciekawe czy samo pobieranie krwi może ujawnić cukrzycę ciążową? no co za masakra... ja w piątek idę do położnej. ciekawe co mi powie. pewnie to samo... |
||
|
|
|
#1500 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja bym zjadla cokolwiek nawet suchy chleb :p a pani bedzie pobierala krew takiej 2 letniej dziewczynce zaraz, nie chce na to patrzec
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

Może jutro mu coś zrobię dobrego 

Ale bym zjadła! Sama nigdy nie robiłam takiego normalnego bigosu, ale już niedlugo świeta i w domu się najem za wszyskie czasy heheh i na pewno dostaniemy do słoików

Męczące to,ale da się przeżyć. W międzyczasie zrobiliśmy z tż i młodym zakupy

) to jeszcze przez 4 dni byly burze i lalo
oni tu kurka żadnych badań najlepiej ciężarnym by nie robili