|
|
#2611 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2008 Lipcowo-Sierpniowe Przedszkolaki!
Kristi posłałam Ci zaproszenie na fb
![]() Dzięi dziewczyny za odpowiedź... napiszcie proszę teraz Jak na to reagujecie??? Wiem, ze najlepsza jest cierpliwość... ale czy dajecie radę??? czy np. pocieszacie takie rozhisteryzowane dziecko (jeśli histeria jest wywołana jakimś jego niepowodzeniem, a nie niegrzecznością).. bo ja jestem niestety nerwus i nieraz ledwo powstrzymuję się od eksplozji....
|
|
|
|
#2612 |
|
Zakorzenienie
|
Hej hej
u nas też na zimowo w nocy było -5 st. a rano jak Krystian wychodził to było -3 pod spodnie zakładam ku kalesony W sali nie mają za ciepło,bo to najzimniejsza sama w całej szkole i przedszkolu, okna na całej długości sali i wszystkie nie szczelne. Już nas pani na zebraniu przestrzegała że zimową porą to tam będzie tak zimno, że długopisy bedą same wypadać z rąk A Krystianowi mówię że jak mu będzie za ciepło to w łazience, lub szatni a sobie rozebrać kalesony Co do niby tej jesiennej zimnej pory i tego ubierania to fakt faktem zimą jest o wiele chłodniej. Ale wydaje mi się że właśnie o takiej porze odczuwamy większy chłód niż w mrozy, bo nasz organizm jeszcze się nie przyzwyczaił do takiej zimnicy, przecież jeszcze niedawno było cieplutko, |
|
|
|
#2613 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja już od około tygodnia nie noszę jesiennych ciuchów, zakładam grubszy płaszcz. Dziś było naprawdę zimno, wcale nie żałuję, że założyłam cienkie rajstopy pod spodnie. No, ale u nas ledwo 1 - 2 stopnie w dzień.W sumie jesteśmy z bardzo różnych regionów Polski (i świata Zresztą może wpadnie tu Leleth i napomknie coś o pogodzie Marti u ciebie też chyba pogoda jeszcze znośna?Cytat:
Moja jak zobaczyła mnie w butach na obcasach, to skomentowała: "mama brzydkie te buty, idź je szybko oddaj do sklepu" ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- Cytat:
). Czasami zimą, pomimo mrozu, jak zaświeci słońce, to odczuwalna temp. wydaje się być o wiele znośniejsza niż teraz.
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez jowisz Czas edycji: 2011-11-15 o 14:06 |
|
|
|
|
#2615 |
|
Zakorzenienie
|
ja nawet niezle znosze zimno, ale nienawidze jak jest wilgotno i to powietrze przesyca mi ubranie i po prostu mi pizga
Sosno, jak moje histeryzuje to jest z mojej strony zupelna olewka, dziala to na niego niezwykle budujaco, bo po chwili rykow zbiera sie z podlogi i zajmuje czyms innym. Tez mnie to wkurza, ale jak to mowia tylko mi "oko skoko" jak widze go w akcji. A tak to sobie powtarzam "jestem oazą spokoju, pertolonym kwiatem lotosu na pertolonej tafli jeziora"
|
#2616 |
|
Zakorzenienie
|
Sosnowa
ja na takie histerie z powodu niepowodzenia próbuje spokojnie wytłumaczyć , pokazać że jednak idzie to zrobić ( jeżeli ma z czymś problem) Jak histeryzuje by coś wymusić, lub bo na coś nie pozwolę, to okrzyczę i nie zwracam uwagi, jak on w histerii atakuje mnie, czy specjalnie uderza np krzesłem, drzwiami czy zabawkami to sadzam na kanapę i nie pozwalam wstać więc zazwyczaj popłacze jakiś czas i zajmie się jakąś zabawą i zapomina o sprawie |
|
|
|
#2617 |
|
Zakorzenienie
|
to tak a propos weekendowej Uwagi
i przedszkolaczkowego jedzenia http://dziecisawazne.pl/petycja/ Sosno, ja reaguje różnie jest i olewka i wyprowadzanie do pokoiku, po kilka razy, jest i skarcenie dość głośnym głosem ![]() mi nerwy puszczają szybko, szczególnie jak mam dwójke wieczorem do opanowania najlepsze, że po takich akcjach, zawsze prosi "mama tulić" i się przytula na uspokojenie u nas też koło 0, więc raczej zimowe kurtki, jest dość zimno, przez wilgoć, tak mniemam, i nieprzyzwyczajony jeszcze organizm , dokładnie jak Kristi pisze ja zakładam kurtkę zimową, cienką czapkę i rękawiczki, wiadomo pod spód nie pcham moherowych swetrów jeszcze ![]() ale dziś i wczoraj po spacerze poprzedszkolnym, zmarzły mi stopy w trzewikach nieocieplanych , no i uda mi marzną już szybko, ![]() na spodnie od kombinezonu Miki ma jeszcze czas, szczególnie że on ma takie jak Maja miała w ubiegłym roku, więc dodatkowo więcej na plecach ocieplenia się robi w przedszkolu bardzo ciepło, nawet krótki rękaw by wystarczył
|
|
|
|
#2618 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeżeli histeryzuje i wścieka się, bo jej na coś nie pozwalamy, to staram się przeczekać, proszę żeby wyszła do drugiego pokoju. Ja też jestem nerwus i wkurzają mnie takie histerie z błahych (moim zdaniem ) powodów. Staram się wtedy wyjść np. z pokoju, ale oczywiście młoda z rykiem biegnie za mną, bo co to za histeria jak nie ma publiczności .Jak już się uspokoi, to zwykle przybiega żeby się przytulić, słowo "przepraszam" czasami ciężko jest z niej wydobyć.
|
|
#2619 |
|
Zakorzenienie
|
Moj to tak sie swietnie dzis bawil w przedszkolu, ze az sie posral w gacie
Dzieciaki mieli dzis probe ewakuacji, podobno wzorowo sie zachowali
|
|
|
|
#2620 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To moj dla odmiany rozciął brodę i poleciało parę kropelek krwi ![]() oczywiście wielki djamat i tjagedja i tlilel i holol, a tak poza tym to nic od niego nie wydusisz
|
|
#2621 |
|
Zakorzenienie
|
Jak on juz idzie z takim nastawieniem, ze djamat i tjagedja
|
|
|
|
#2622 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny
![]() Anisia - zapamiętałam Twe święte słowa - teraz jak mnie Maja wnerwi to też będą tą oazą spokoju z lotosem w tle ![]() u mnie dłuższy chyba czas histerii nastał, dzień w dzień cyrk na kółkach już w drodze do domu od babci - "nie mam siły iść", "nie idę do domku" i zatrzymuje mi się na środku chodnika, wyje, piszczy kupiłam sobie kawiarkę w biedronce za jakieś śmieszne grosze, póki nie mam nowego ekspresu to mnie musi zadowolić
|
|
|
|
#2623 |
|
Zakorzenienie
|
Hej gdzie wy się podziewacie
Ja byłam dziś u mojej babci na urodzinach. dopiero co wróciliśmy, i dzieciaki juz się zbierają do spania. Idę ich jeszcze ułożyć w łóżeczkach i poprzykrywać. A potem wolny wieczór //prawie, bo jeszcze pierworodny nad książkami siedzi // Dzić te dwa młode bąble byli strasznie dokuczliwi, nie popuścił ani jeden a ni drugi, wiecznie wojna. Byliśmy w sklepie, to to samo, myslałam że szlag mnie trafi. I jeszcze pretensje bo powiedziałam że im nic nie kupię, bo są niegrzeczni, nawet lizaka.//i słowa dotrzymałam |
|
|
|
#2624 |
|
Zakorzenienie
|
ja padam. zamiast o czasie wyszłam po czasie, jeden autobus o 17.30 śmignął mi koło nosa.
kolejny przyjechał o 18.15 czekam na serial. |
|
|
|
#2625 |
|
Zakorzenienie
|
ja wlasnie ogladam i koncze czape dla mlodej
http://www.google.com/imgres?um=1&hl...1t:429,r:7,s:0 |
|
|
|
#2626 |
|
Zakorzenienie
|
jowiszku, przerąbane masz z tymi autobusami
Veronko fajna ta czapeczka ja dzieciakom kupiłam //przypuszczam że gdybym im zrobiła, to by nawet w niej na plac nie wyszli
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Ja byłam dzisiaj z młodym u alergologa-potrzebowałam zaświadczenie że pediatra może mu przepisywać leki na chorobę przewlekłą. Mniejsza o szczegóły. Zleciła w każdym razie by mu zrobić badania z krwi. Pojechaliśmy od razu do laboratorium (nie musiało być na czczo). Okazało się że tej krwi musi być cała fiolka, więc z palca pobieranie odpada. Pobierali mu z żyły. Jesuuuu ale wył nie dziwię się bo dobre 5 minut Pani grzebała igłą i szukała żyły![]() cięzki dzień w pracy, padam na pysk. Idę się myć i spać |
|
|
|
#2628 |
|
Zakorzenienie
|
Judi
o matko, nie wyobrażam sobie Majki w takiej sytuacji juz się cykam jak mam iść na te badania do laboratorium jak wyzdrowieje do końca nie pamiętam co tam pediatra zleciła, jak nie wystarczy pobranie z palca, to... ![]() Veronka - super ta czapka, ale coś kiepsko rozumiem sam moment zszycia tą nowatorską metodą może w samej robocie już jakoś idzie, jak patrzysz po kolei póki co, czarna magia ![]() ja nie skończyłam jeszcze getrów, za chwilę nie zdąży już ich założyć
|
|
|
|
#2629 |
|
Raczkowanie
|
Hej, u nas dziś pada śnieg
![]() Paulina założyła zimowe buty, kurtkę ma nadal jesienną z polarem, mam nadzieję, że wystarczy. Zaraz jadę po zakupy. Judi współczuję Tymkowi przeżyć ![]() A gdzie Kasiulka zniknęła?
|
#2630 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
faktycznie zszycie masakryczne, ale pozniej je zczailam. dzieki temu w ogole nie widac szwu. ofkors ja musialam poszukac na youtube jak sie to robi ![]() a tu moja gwiazda ;P |
|
|
|
|
#2631 | |
|
Zakorzenienie
|
Saga
ale teraz mam super stomatologa i jest naprawdę luksusowo U nas też śniegiem sypnęło i na dachach, samochodach i trawie leży biała cienka kołdra ![]() Na 11 umówiłam się do fryzjerki i idę coś zmontować. Będzie taki dłuższy bob, tylko nie wiem co wymodzić z grzywką czy na pół okrągło ścinać czy po przekątnej (tak mi niby do twarzy pasuje ) Ogólnie mam wkurza na All, bo choć tak nie robię z reguły wysłałam babce kombinezon jak jeszcze wpłaty nie miałam bo zrobiło się bardzo zimno i stwierdziłam, że szybko może się jej przydać, oczywiście kasy nie mam do dziś a tydzień od zakończenia aukcji mija, ale ona mi komentarz wystawiła już pozytywny dużo nie dużo, kombinezon poszedł za 35 zł, ale jeszcze zainwestowałam swoje 13 zł żeby jej to paką priorytetową pocisnąć, a paczka dość duża była bo ciuch puchaty i rozłożysty Miłego dnia babeczki! ---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ---------- Cytat:
fajowe kolory
|
|
#2632 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiunia, bo Ty słońce za dobra jesteś
Mam nadzieję, że babka uczciwa i w końcu wpłaci kasę ![]() Takuśna nasze baby to się koniecznie spotkać muszą Bo zainteresowania widzę podobne Mati ma fioła na punkcie Zygzaka od jakiegoś 1,5 roku. Teraz się to jeszcze bardziej nasiliło bo ogólny fioł na punkcie aut jest Kwestia prezentu mi się wyjaśniła Koty znów na Allegro, ale żeby było śmieszniej to panienka wybrała sobie inny prezent - domek dla kucyków Pony Saga, śnieg? To do mnie pewnie też dotrze
|
|
|
|
#2633 |
|
Zakorzenienie
|
OMG, śnieg???
![]() wolałabym jak najdłużej go nie widzieć ![]() Veronka - ale świetnie Ci czapa wyszła ładna wełenka, takie melanżowe, ciekawe kolorki Tosia jest cudna w tym bezzębnym uśmiechu ![]() Kasia Cestusia ma rację, za dobra jesteś...oby kobita wpłaciła kasę
Edytowane przez Mała75 Czas edycji: 2011-11-16 o 09:20 |
|
|
|
#2634 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc laski!
Judi, wspolczuje hardcoru z Tymkiem w laboratorium... On i tak dzielny był z tego co piszesz, moj to by chyba stracil przytomnosc ze strachu a ja zaraz po nim ![]() Saga, snieg!!!??? O raju! To juz pani Zima przylazła... ![]() U nas poki co wisza chmury lecz nic z nich nie leci ![]() Piotrek polazł do przedszkola. Wczoraj inhalacje zapodałam, katar w sumie tylko ma i co wykicha pieronstwo w domu to mowi "Aaaaaaale gileeee" Pozniej jest OK i tak do wieczora. Dowiedzialam sie wczoraj, ze biegał i się uderzyl i ma "ała" na bjodzie Dramatu nie ma, no ale swieza sznita (blizna) jest ![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Veronka, ale fajniusi dziąślak z Tosi
Los uniósł brew: I bez żadnych sztuczek, Pani. Któż zdoła oszukać Los? - zapytała Nikt - wzruszył ramionami. A mimo to wszyscy próbują. It is what it is Edytowane przez Anisia25 Czas edycji: 2011-11-16 o 09:29 |
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nabralam 40 oczek i to byla jej wysokosc, a pozniej lecialam. najgorzej, ze nawet nie ma jej jak przymierzyc w trakcie roboty, a do tego mloda juz spala jak ja robilam. takze mi sie fuksnelo ![]() a ta mala bezzebna, moglaby juz miec jakies zabki, bo ciezko sie jej je |
|
|
|
|
#2636 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie... zapomniałam...
Tosia i czapa boskie ![]() Aniś, Twój Piter ma talent do robienia sobie "ała" jak mój... duży Piter |
|
|
|
#2638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zastanawiam, kiedy się doczekam tego, że jego piszczele nie będą pokryte sinymi plackami. Bo ciągle o coś wyrypie i później w kąpieli szoruje te nogi gąbką i mówi "bajdzio bjudne" Nie dociera moje tłumaczenie, że tego i tak nie wymyje. A ostatnio jest zafascynowany tym, że ma............. paznokcie Co je zauważy to łapki mi przed nos daje i mówi "popać, mam panokcieeee" i radocha Jak mu niewiele do szczęścia potrzeba, 10 sztuk paznokci na paluszkach i chłopek szczęśliwy, a ja móżdżę nad prezentem mikołajowym. Może podpowiem mu, że na paluszkach u stóp też ma paznokcie i prezent z głowy
|
|
#2640 |
|
Zakorzenienie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

u nas nie ma sznas, jest przeokropnie zimno
W domu o 3 w nocy było -2 i lodowaty wiatr. Ja od tygodnia w zimowej puchowej kurtce i zimowych botkach

nie dziwię się bo dobre 5 minut Pani grzebała igłą i szukała żyły
o matko, nie wyobrażam sobie Majki w takiej sytuacji 
może w samej robocie już jakoś idzie, jak patrzysz po kolei
)
fajowe kolory 
Mati ma fioła na punkcie Zygzaka od jakiegoś 1,5 roku. Teraz się to jeszcze bardziej nasiliło bo ogólny fioł na punkcie aut jest
ładna wełenka, takie melanżowe, ciekawe kolorki