Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 86 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 09:14   #2551
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Witajcie!

Ja też nie mam ostatnio na nic czasu... :/

Cytat:
Napisane przez olaa_22 Pokaż wiadomość
witajcie kurcze kiedy Wy macie czas tyle pisać!! ja to jakaś porażka nie mam ani godziny wolnej w ciągu dnia... najpierw przedszkole potem korki i mi mija;/ ehhh

A jeśli chodzi o ryż to u mnie też pewnie się nie ominie

a dziewczyny czy któraś z Was będzie zamawiała takie ozdobne pudełka na ciasto dla gości???
Ja chciałam zamawiać te kartonowe np te co w linku, ale mama mi mówi, że lepiej te plastikowe (które mi się nie podobają) bo podobno ta tektura od placków robi się taka tłusta i miękka i nie wygląda to ładnie. Sama już nie wiem. Najlepiej by było chyba dać tam jakąś folie aluminiową na dół ale z kolei jak to będzie wyglądać?

http://allegro.pl/pudelka-na-ciasto-...908666515.html

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

W Kraku dzisiaj lekko prószy śnieg
To widzę, że dziś na uczelnie zimowe buty i czapka

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
U nas ryżem na szczęście się nie sypie- raczej grosikiem lub płatkami róż.
U mnie tylko grosikami bo innymi rzeczami nie wolno. Ksiądz już na kursie nam mówił, że ryżem absolutnie nie bo to jest marnowanie jedzenia a ludzie głodują, a róże i wszelkiego rodzaju konfetti nie wolno bo nie ma kto później sprzątać i jak chcemy to mamy po sobie posprzątać.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:26   #2552
evoonia86
Zakorzenienie

Dzień dobry

plany na Sylwestra- chyba wybierzemy się ze znajomymi na jakiś bal.
Stary 2011-11-16, 09:29   #2553
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

U nas Sylwester to będze raczej jakaś domówka ze znajomymi Teraz będziemy szli na Andrzejki (wybadać nasz lokal weselny), to już na sylwka nie chcemy wydawać kasiorki (skąd ja brać ). Trzeba oszczędzać
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:30   #2554
niki19
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny

Macie już sylwestrowe plany? Ja chciałabym gdzieś pojechać, albo wybrać się na bal. Kupić z tej okazji super kieckę, ale TŻ ciągle mnie strofuje, że musimy oszczędzać, bo za ślub płacimy sami, że nas nie stać i że nie mogę szaleć. On dla oszczędności, to wolałby zostać nawet w domu A przecież to sylwester. Wiem, że musimy oszczędzać, ale w tę jedną noc, to chciałabym się zabawić...

My w zeszłym roku byliśmy na takim balu wraz z grupą znajomych w lokalu w którym mamy wesele( fajna sprawa taki bal nam się bardzo podobało bawiliśmy się świetnie ) , w tym roku jednak na bal się raczej nie wybierzemy ,mamy zaproszenie do Koleżanki do Krakowa ,wczoraj dostałam zaproszenie od drugiej koleżanki która organizuje impreze u siebie w pizzeri , ale jeszcze nie wiemy na która propozycje się zdecydujemy.

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:30   #2555
(kicia)
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

Jestem okropna zła i w ogóle nie poszłam na ćwiczenia o 8 nie mogłam się obudzić o5 masakra.

Tak w ogóle to ewusiu wszystkiego najlepszego w dniu urodzin spełnienia marzeń i dużo miłości
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:34   #2556
Nattiv
Zakorzenienie

Ewusia_marchew Wszystkiego najlepszego

Wczoraj do późna oglądaliśmy film z Tż i teraz nie wyspana jestem, a tu do pracy trzeba lecieć

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:38   #2557
Talaaa87
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny środowo ale u mnie paskudna pogoda... mglisto szaro i deszczowo.... juz bym chyba wolała żeby snieg spadł....

Co do planów sylwestrowych to jeszcze niec nie wiem... byliśmy ostatno u znajomych i chcieli Nas wyciągnąć na bal do nowo otwartego lokalu/domu weselnego, ale jak powiedzieli cene to juz Nam sie odechciałao... przepraszam bardzo ale 400 zł (para) za jedna noc nie dam.... od razu mówie że jak na moją okolice to jest dosyć sporo...
Może w tym roku tez pojedzemy w góry... tylko musielibyśmy jeszcze znaleźć kogoś chętnego bo tak we dwoje to tak dziwnie... tylko z tym bedzie trudno bo z moich znajomych to wszyscy z dzieckiem albo juz mają inne plany...
No nic zobaczymy, mo.że jakiś pomysł sie jeszcze Nam urodzi

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:39   #2558
kindziulindzia
Zakorzenienie

ewusia Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin dużo zdrówka, cierpliwości i dużo milości a także spełnienia marzeń u boku TŻ
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:42   #2559
E87
Wtajemniczenie

Ewusia doalaczam sie do zyczen! Spelnienia marzen i niech organiazacja wesela idzie jak ta lala
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:46   #2560
Talaaa87
Zadomowienie

Ewusia_marchew to i ja życzę wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i miłości, spełnienia wszystkich marzeń, a przede wszystkim udanych przygotowań ślubno-weselnych

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 09:46   #2561
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Wszystkiego najlepszego dla Ewusi dziś szczególnie życzę duuużo ciepła

a tak przy okazji, znalazłam na fb ogłoszenie sprzedaży tego Waszego JA 8465 jakby która chciała linka to wyślę na pw żeby nie było, że coś sprzedaję

to tak na marginesie było

aaaa, jak ten czas leci za niedługo czas będzie iść do pracy.....o 20 będziemy dzwonić targować się w sprawie mieszkania, będzie mój tata rozmawiał, bo TŻet nie lubi rozmawiać, a targować się nie umie, a ja pewnie bym opieprzyła faceta za krętactwo i zamiast opuszczać cenę rzuciłby słuchawką , wszystko wskazuje na to, że się zdecydujemy, trudno, kto nie ryzykuje ten nie żyje.....

ach, tyle miałam napisać, a nie mam czasu....

co do sylwestra to my planów nie mamy, zresztą musimy oszczędzać i to bardzo, więc żadnych szaleństw, byle razem jak się kiedyś dorobimy to będziemy na bale chodzić

muszę dziś z szefem pogadać o umowie, bo do końca listopada mam staż i boję się co będzie dalej.....niby mam obiecaną pracę, ale ja tam niczego pewna nie jestem.....

czekam na próbki zaproszeń z niecierpliwością! chciałabym do końca roku mieć zaproszenia i trochę się boję, bo będzie trzeba sklecić tekst, upewnić się co do listy gości i zgrabnie napisać, co zamiast kwiatów, a tego dokładnie nie wiemy....myśleliśmy o zbiórce na jakiś konkretny cel, ale ciężko coś wybrać w takim gąszczu potrzebujących....
Stary 2011-11-16, 09:50   #2562
jagata
Wtajemniczenie

witajcie!
Potwierdzam, że w Krk prószy śnieg, ale tak mało,że nic z tego nie zostaje.
Jeśli chodzi o tort to jeszcze nie wiem jaki wybierzemy. Mi smakowoały torty śmietanowe z różnymi masami np. czekoladową, śmietankową, wiśniową, malinową. No i żeby coś takiego było, to prawdopodobnie nie weźmiemy tortu piętrowego, lecz każdy smak na osobnej paterze

Co do okrycia i mojego looku ślubnego, to utwierdziłyście mnie dziewczyny w tym co sama wcześniej wymyśliłam, czyli: kolczyki z perłami, sweterek w kolorze sukni lub pasa (wszystko będzie zależało od dostępności), brak welonu, buty taneczne (w ten weekend jadę do sklepu pooglądać jaki mają asortyment i chyba juz coś wybiorę) ozdobione klipsem w kolorze pasa sukni, bukiet z tulipanów (tutaj się zastanawiam nad wyborem między kolorem podobnym do pasa lub kolorem sukni, ale to będzie zależało od koloru sweterka; jeśli trafię na niebieski sweterek, to wezmę kwiaty białe, a jak sweterek będzie biały, to kwiaty w kolorze pasa )
Stary 2011-11-16, 09:54   #2563
megan713
Wtajemniczenie

Część Dziewczyny,

Piszę bo chę Was przestrzec przed zaproszeniami d sprzedawcy : http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...900301083.html
Na zdjęciach są idealne, sprzedawca przemiły i ogólnie można je sobie dobrać jak się komu podoba. Zamówiliśmy z TŻ 3 próbki - odbiór sosbisty był dosyć szybki. Cena za sztukę ca. 1,6 PLN (taniutko). No ideał.
Przychodzi co do czego a tu odbiór masakra... kurcze - jeśli ktoś zamawia 3 próbki, to wykonawca do diaska powinien sie ogarnąć i przyłożyć do tych trzech sztuk.... aż strach pomyślec jak będą wyglądały zaproszenai zamówione w ilości 100 sztuk!
1. wstążka była zawiązana tak że albo spadała albo nie dało się jej zdjąć (co ciekawsze nie była przymocowana na stałe do strony wierchniej, a jedynie "trzymała" złożone zaproszenie)
2. jeśli ktoś chcaił otworzyc zaproszenie i tym samym zdjął wstążkę, jego oczom ukazał sie wysiepany, krzywo ucięty material na okładce! założę się że nie użyto nawet linikji żeby ten prosty kawałek przyciąć, a nie mówię o jakiejś mini szubienicy.
3. ten ozdobny materiał z przodu był wycięty na tyle "fantazyjnie" że po otworzeniu zaproszenia nierówny pasek ozdobnej tekturki pokryty klejem (szeokość 1-2 mm) wystawał na całej długości górnej krawędzi.

Mój TŻ powiedział że dzieci na plactyce w szkole by to lepiej wycięły. Ja swoja drogą jestem delikatnie mówiąć - oburzona. wiem - za 1,6 PLN nie możan się wiele spodziewać, ale jeśli ktoś się nawet decyduje na taką działalność to przyzwoitośc wymaga żeby zrobić to na przyzwoitym poziomie!

PS. do PMek z WWy i okolic - idziecie na targi na torwar 3-4 grudnia?

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:03   #2564
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Siedzę w pracy. Jest mi masakrycznie zimno. Ręce mam zgrabiałe, że ledwo stukam w klawiaturę. Nawiew od ciepła coś slabo działa W pracy się wymarznę, w chacie też kaloryferowego szału nie ma i znowu będzie sie trzeba zapakować w koc. Ehhh...

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
Część Dziewczyny,

Piszę bo chę Was przestrzec przed zaproszeniami d sprzedawcy : http://allegro.pl/zaproszenia-slubne...900301083.html
Na zdjęciach są idealne, sprzedawca przemiły i ogólnie można je sobie dobrać jak się komu podoba. Zamówiliśmy z TŻ 3 próbki - odbiór sosbisty był dosyć szybki. Cena za sztukę ca. 1,6 PLN (taniutko). No ideał.
Przychodzi co do czego a tu odbiór masakra... kurcze - jeśli ktoś zamawia 3 próbki, to wykonawca do diaska powinien sie ogarnąć i przyłożyć do tych trzech sztuk.... aż strach pomyślec jak będą wyglądały zaproszenai zamówione w ilości 100 sztuk!
1. wstążka była zawiązana tak że albo spadała albo nie dało się jej zdjąć (co ciekawsze nie była przymocowana na stałe do strony wierchniej, a jedynie "trzymała" złożone zaproszenie)
2. jeśli ktoś chcaił otworzyc zaproszenie i tym samym zdjął wstążkę, jego oczom ukazał sie wysiepany, krzywo ucięty material na okładce! założę się że nie użyto nawet linikji żeby ten prosty kawałek przyciąć, a nie mówię o jakiejś mini szubienicy.
3. ten ozdobny materiał z przodu był wycięty na tyle "fantazyjnie" że po otworzeniu zaproszenia nierówny pasek ozdobnej tekturki pokryty klejem (szeokość 1-2 mm) wystawał na całej długości górnej krawędzi.

Mój TŻ powiedział że dzieci na plactyce w szkole by to lepiej wycięły. Ja swoja drogą jestem delikatnie mówiąć - oburzona. wiem - za 1,6 PLN nie możan się wiele spodziewać, ale jeśli ktoś się nawet decyduje na taką działalność to przyzwoitośc wymaga żeby zrobić to na przyzwoitym poziomie!

No to faktycznie się nie popisali Super, że nam mówisz. My też mieliśmy te zaproszenia na oku. Masakra, co niektórzy sprzedawcy potrafiś wciskać klientom.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:05   #2565
jagata
Wtajemniczenie

A zapomniałam! Ewusia -wszystkiego najlepszego!
I jeszcze jedna sprawa -sylwester W tym roku prawdopodobnie pojedziemy tam gdzie byliśmy rok temu. Negocjujemy, że chcemy przyjechać na 3 a nie 4 dni (brak urlopów) i jak babeczka się zgodzi, to sylwestra spędzimy w domu w górach z daleka od jakiejkolwiek cywilizacji.
Stary 2011-11-16, 10:11   #2566
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Przeczytałam, nadrobiłam i tyle mnie tu wszyscy widzieli... Nie mogę pisać publicznie o swoich problemach i planach, bo za dużo znajomych ma konto na wizażu (znają mój pseudonim, więc skojarzą nick) :/ masakra, nawet koleżanka mi ostatnio mówiła, że jest grupa PM2012 i pytała czy należę i musiałam udawać durnia...
no niestety, Wizaż to bardzo popularny portal ja wiem ze dużo moich znajomych z niego korzysta
Cytat:
Macie już sylwestrowe plany? Ja chciałabym gdzieś pojechać, albo wybrać się na bal. Kupić z tej okazji super kieckę, ale TŻ ciągle mnie strofuje, że musimy oszczędzać, bo za ślub płacimy sami, że nas nie stać i że nie mogę szaleć. On dla oszczędności, to wolałby zostać nawet w domu A przecież to sylwester. Wiem, że musimy oszczędzać, ale w tę jedną noc, to chciałabym się zabawić...
my może pójdziemy do jakiejś knajpki co roku jak do tej pory były domówki albo pół-domówki (czyli część wieczoru w domu i część na jakiejś imprezie) ale już mam trochę dość szykowania imprezy sylwestrowej
Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
A właśnie wysłałam zapytanie ile zdjęć sie otrzymuje z takiej sesji. Jeśli będzie jakaś satysfakcjonująca ilość, to się chyba skusimy na ten kuponik. Fajnie, że jest ważny do przyszłego roku, to może jak już będzie cieplutko zrobimy sobie jakąś wiosenną sesyjke narzeczeńską
Wrzucam linka dla dziewczynek z Wrocka i bliskiej okolicy
http://gruper.pl/x.php/1,10650/Wrocl...b&grid=7935230
też wyle płaciliśmy za naszą sesję na kuponie było 20 zdjęć w ramach tego, ale babeczka luźno podchodziła do sprawy i wysłała nam ponad 30 ostatecznie
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

Tak w ogóle to ewusiu wszystkiego najlepszego w dniu urodzin spełnienia marzeń i dużo miłości
ooo dziękuję jak miło
Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość
Ewusia_marchew Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
ewusia Wszystkiego Najlepszego z okazji urodzin dużo zdrówka, cierpliwości i dużo milości a także spełnienia marzeń u boku TŻ

Cytat:
Napisane przez E87 Pokaż wiadomość
Ewusia doalaczam sie do zyczen! Spelnienia marzen i niech organiazacja wesela idzie jak ta lala

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Ewusia_marchew to i ja życzę wszystkiego najlepszego, dużo zdrówka i miłości, spełnienia wszystkich marzeń, a przede wszystkim udanych przygotowań ślubno-weselnych

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Ewusi dziś szczególnie życzę duuużo ciepła

.

Cytat:
Część Dziewczyny,

też u nich zamawiałam próbki i były kiepskie dlatego właśnie lepiej nie ryzykować i zamawiać próbki

Wczoraj były torciki na tapecie, więc dla Was urodzinowy torcik smacznego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4_23_mid.jpg (20,4 KB, 8 załadowań)

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:17   #2567
Karolina_83
Raczkowanie

Witam się jeszcze weekendowo bo u mnie długi weekend kończy się dopiero jutro
Wczoraj wróciliśmy z gór Pogoda była idealna od piątku świeciło słońce, zero chmur tylko zimno, rano było nawet -7 stopni, śnieg a właściwie to taki śnieg który już troszkę stopniał a na wierzchu zrobił się lód przez co było bardzo ślisko ale na szczęście leżał tylko w zacienionych miejscach. Na szlakach sporo ludzi ale w poniedziałek to już pustki. A w poniedziałek późnym wieczorem pojechaliśmy też do Bukowiny na baseny i tam były dopiero puchy, w jacuzzi byłam tylko ja i siostra, na basenie z siarką z nami było łącznie 5 osób więc rewelacja.

No i wybraliśmy zaproszenia. Bedą od tego sprzedawcy: http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...919688386.html . Zdecydujemy się chyba na ten pierwszy wzór nawet z tym samym kolorem. Zamówiliśmy próbki i nareszcie wszystko jest ok czyli wyglądają one dokładnie tak jak na zdjęciach.

justyna_g4
na dwóch weselach dostaliśmy ciasta w podobnych pudełkach i nic się nie rozmiękło. Ja też będę takie tekturowe zamawiać bo o wiele ładniej to wygląda niż takie pudełka plastikowe.

Mam pytanie - czy tylko ja nie będę miała koloru przewodniego?
Nie chce mi się bawić w dopasowywanie dekoracji do koloru moich butów, zaproszeń do koloru ścian na sali i zastanawiam się czy tylko ja tak mam czy może jeszcze ktoś?
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:19   #2568
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość

No i wybraliśmy zaproszenia. Bedą od tego sprzedawcy: http://moda.allegro.pl/zaproszenia-s...919688386.html . Zdecydujemy się chyba na ten pierwszy wzór nawet z tym samym kolorem. Zamówiliśmy próbki i nareszcie wszystko jest ok czyli wyglądają one dokładnie tak jak na zdjęciach.

Nie chce mi się bawić w dopasowywanie dekoracji do koloru moich butów, zaproszeń do koloru ścian na sali i zastanawiam się czy tylko ja tak mam czy może jeszcze ktoś?
za zaproszenia
jeśli chodzi o kolor przewodni to już wczoraj o tym pisałyśmy i jest nas sporo, które nie będą się bawić w kolor przewodni
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:23   #2569
niki19
Zadomowienie

EWUSIA - wszystkiego najlepszego ,spełnienia marzeń

Cytat:
Część Dziewczyny,

Dobrze wiedzieć ,bo zaproszenia na ich stronie faktycznie wyglądają bardzo obiecująco i nam kiedyś tez właśnie one wpadły w oko.

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
A zapomniałam! Ewusia -wszystkiego najlepszego!
I jeszcze jedna sprawa -sylwester W tym roku prawdopodobnie pojedziemy tam gdzie byliśmy rok temu. Negocjujemy, że chcemy przyjechać na 3 a nie 4 dni (brak urlopów) i jak babeczka się zgodzi, to sylwestra spędzimy w domu w górach z daleka od jakiejkolwiek cywilizacji.
Trzymam kciuki żeby się zgodziła
i zazdroszcze sylwestra w górach mnie się właśnie taki marzy w góralskiej chatce przy kominku a dookoła pełno śniegu

niki19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:25   #2570
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się jeszcze weekendowo bo u mnie długi weekend kończy się dopiero jutro
Wczoraj wróciliśmy z gór Pogoda była idealna od piątku świeciło słońce, zero chmur tylko zimno, rano było nawet -7 stopni, śnieg a właściwie to taki śnieg który już troszkę stopniał a na wierzchu zrobił się lód przez co było bardzo ślisko ale na szczęście leżał tylko w zacienionych miejscach. Na szlakach sporo ludzi ale w poniedziałek to już pustki. A w poniedziałek późnym wieczorem pojechaliśmy też do Bukowiny na baseny i tam były dopiero puchy, w jacuzzi byłam tylko ja i siostra, na basenie z siarką z nami było łącznie 5 osób więc rewelacja.

justyna_g4
na dwóch weselach dostaliśmy ciasta w podobnych pudełkach i nic się nie rozmiękło. Ja też będę takie tekturowe zamawiać bo o wiele ładniej to wygląda niż takie pudełka plastikowe.

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
za zaproszenia
jeśli chodzi o kolor przewodni to już wczoraj o tym pisałyśmy i jest nas sporo, które nie będą się bawić w kolor przewodni
Ja też nie będę na siłę się bawić w kolor przewodni. Muszę pogadać z właścicielami sali na temat tego kto dekorował sale na wesela i zadzwonię do tej osoby i powiem, co bym mniej więcej chciała i niech ona się w to bawi a nie ja
Stary 2011-11-16, 10:25   #2571
melod_y
Zakorzenienie

Ewusia_marchew wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! radości miłośći dużo ciepełka
No i spokojnych przygotowań ślubnych i wspanałego samego ślubu i wesela

Ale wczorajszy dzień był fatalny.. Wieczorem oczywiście musiałam pokłócić się z TŻ...

Na dodatek w niedziele jade do Wiednia na 4 dni pracy co mi się tak opłaca że szkoda gadać;/
no ale dobre i pare groszy a do czwartku szybko zleci..

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:25   #2572
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Dzień dobry

Ewusia_marchew: Wszystkiego najlepszego

Wpadłam w jakąś jesienną depresję, nic mi się nie chce, już dawno powinnam była wyjść z domu, a mam takie zwieszenie i taki brak chęci, że aż mnie to przeraża A do tego powiedziałam TŻowi, że dopuki nie rzuci papierosów i nie zacznie jeździć samochodem to ja nie odstawię tabletek antykoncepcyjnych, bo coś kosztem czegoś i uwierzcie - dziecko to ja będę mieć, ale wirtualne...
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:27   #2573
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niki19 Pokaż wiadomość
EWUSIA - wszystkiego najlepszego ,spełnienia marzeń

Dobrze wiedzieć ,bo zaproszenia na ich stronie faktycznie wyglądają bardzo obiecująco i nam kiedyś tez właśnie one wpadły w oko.

Trzymam kciuki żeby się zgodziła
i zazdroszcze sylwestra w górach mnie się właśnie taki marzy w góralskiej chatce przy kominku a dookoła pełno śniegu
Ostatniego sylwestra też tam spędziliśmy. Prawie nigdzie nie wychodziliśmy bo nam się nie chciało. Zrobiliśmy jeden wypad w góry do takiego schroniska by tam chwilę posiedzieć i wrócić do domku. Liczę na to, że w tym roku jednak więcej pochodzimy po górach bo mi się nawet chce.

Karolina - zazdraszczam takiego wyjazdu... chciałam swojego TŻta wyciągnąć na jeden dzień na Morskie Oko, ale chyba nie damy rady bo mi projekty nad głową wiszą...
Stary 2011-11-16, 10:33   #2574
E87
Wtajemniczenie

Ewusia jaki pyszny torcik ymmm tyle kalorii
Megan przegiecie z tymi zaproszeniami...
Karolina za wybranie
My sie wstrzymujemy do targow slubnych w Rybniku, zobaczymy co bede miec ciekawego do zaproponowania
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:34   #2575
misiak17
Wtajemniczenie

Witam się i ja
Jednak do pracy dziś jednak jeszcze nie poszłam, bo nie dzwonili

Cytat:
Napisane przez olaa_22 Pokaż wiadomość

a dziewczyny czy któraś z Was będzie zamawiała takie ozdobne pudełka na ciasto dla gości???
Tak, my będziemy zamawiać. Najprawdopodobniej z allegro bo są najtańsze. A wczoraj w sklepie u siebie widziałam takie same po 3 zł, a na allegro są po 1 zł

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny

My mamy w planach domówkę ze znajomymi w dosyć okrojonym składzie. Ale zobaczymy jak to wyjdzie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
no i co z tego że w bloku? ja też mieszkam w bloku i wychodzę przy graniu, z resztą tak samo jak inni moi sąsiedzi którzy się chajtali... teraz nie ma różnicy czy w domu czy w bloku...
my też wychodzimy przy graniu orkiestry. Jak wychodzimy z klatki to stoją przed blokiem i do samochodu nas odprowadzają.

Cytat:
Tak, my się wybieramy

A tak wogóle to idziemy dziś do księdza. Spytamy się kiedy możemy chodzić na tą poradnię. Mamy do zrobienia co drugi weekend 3 spotkania.Chcielibyśmy już teraz to zrobić, bo TŻ różnie pracuje.I o remont sie spytamy bo akurat w kwietniu ma wchodzić na główna naw. Porażka.

Ewusia wszystkiego najlepszego

Rok 2016 będzie lepszy, musi być lepszy

1.12.2014
21.03.2015
14.06.2015
07.2018 cp usunięty lewy jajowód
12.2018 histerolaparoskopia - prawy jajowód niedrożny

Edytowane przez misiak17
Czas edycji: 2011-11-16 o 10:35
misiak17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:34   #2576
Brydzia_
Zakorzenienie

Skąd macie namiary na takie domki w górach ?
Ja szukałam na internecie i albo zajęte albo bardzo drogie

Dzwonił mi tel ale nie słyszałam teraz próbuje oddzwonić i nikt nie odbiera już przeżywam że może w sprawie tej rozmowy a ja zawaliłam i nie słyszałam

Brydzia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:50   #2577
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
aaaa, jak ten czas leci za niedługo czas będzie iść do pracy.....o 20 będziemy dzwonić targować się w sprawie mieszkania, będzie mój tata rozmawiał, bo TŻet nie lubi rozmawiać, a targować się nie umie, a ja pewnie bym opieprzyła faceta za krętactwo i zamiast opuszczać cenę rzuciłby słuchawką , wszystko wskazuje na to, że się zdecydujemy, trudno, kto nie ryzykuje ten nie żyje.....

muszę dziś z szefem pogadać o umowie, bo do końca listopada mam staż i boję się co będzie dalej.....niby mam obiecaną pracę, ale ja tam niczego pewna nie jestem.....
powodzenia w negocjacjach no i oczywiście w rozmowie sz szefem. oby wszystko poszło po Waszej myśli

Cytat:

kurcze, a na zdjęcicha zaproszenia sa takie piękne. jak my zamówiliśmy próbkę to była solidnie wykonana, mimo to, że dostaliśmy ją za darmo. a tu widać, że facetowi z abardzo nie zależy, bo skoro wysyła takei próbki, to chyba nie oczekuje, że ktoś je zobaczy i zamówi od razu gotowe zaproszenia tylko szkoda, że musicie dalej szukać zaproszeń.
co do targów to chyba nie pójdziemy, bo mój TŻ ma weekendowy dyżur w pracy i nie wiem ile dokładnie będzie miał zajęć. a jak będzie miał godzinkę wolnego, to nie za bardzo opłaca się iść.

Cytat:
gratuluję wyboru zaproszeń co do koloru przewodniego, to nie jesteś sama
Stary 2011-11-16, 10:50   #2578
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
Skąd macie namiary na takie domki w górach ?
Ja szukałam na internecie i albo zajęte albo bardzo drogie

Dzwonił mi tel ale nie słyszałam teraz próbuje oddzwonić i nikt nie odbiera już przeżywam że może w sprawie tej rozmowy a ja zawaliłam i nie słyszałam
Bądź dobrej myśli i że ten tel nie był w sprawie pracy
Co do domków, to znajoma w ubiegłym roku już na początku listopada rezerwowała sylwestra. Skąd miała namiary to nie wiem, ale podejrzewam, że w necie znalazła i miała szczęście
Podaję linka do strony domu agroturystycznego gdzie byliśmy rok temu i w tym roku też się chcemy tam wybrać:
http://www.gorce.net.pl/glowna.htm
Stary 2011-11-16, 10:58   #2579
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

hej, hej chciałam się tylko pochwalić, że zdałam prawko z tej wielkiej radości kupiłam sobie na all (za kasę, która miała być na poprawkę) pędzle do makijażu, które zawsze chciałam mieć oto one:
http://allegro.pl/prof-pedzle-do-mak...917614468.html
wracam do "żywych" bo przez ten egz byłam ostatnio negatywnie nastawiona do wszystkiego i wszystkich (stress) ale już to za mną

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 11:01   #2580
melod_y
Zakorzenienie

co do sylwestra mielismy plany: zakopane albo szczawnica. Niestety w zakopcu cieżko już o wolne noclegi w miare rozsądnej cenie.
I w sumie na razie nie mamy planów
ale przed świtami wybieramy się do wiednia na świąteczne targi

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
hej, hej chciałam się tylko pochwalić, że zdałam prawko z tej wielkiej radości kupiłam sobie na all (za kasę, która miała być na poprawkę) pędzle do makijażu, które zawsze chciałam mieć oto one:
http://allegro.pl/prof-pedzle-do-mak...917614468.html
wracam do "żywych" bo przez ten egz byłam ostatnio negatywnie nastawiona do wszystkiego i wszystkich (stress) ale już to za mną

gratuluje!!!

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości