|
Notka |
|
Spotkania Wizażanek Spotkania Wizażanek to forum, gdzie umawiamy się na spotkania w realu. Uwaga! W temacie wpisz region, w którym chciałybyście się spotkać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3001 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szalone Krakowianki pędzą dalej! - cz. XIV
Hiper- chciałam Cię zapytać o pędzel do pudru z essence, o ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,47739,essence-powder-brush.html&next=1
i jeszcze o pędzel do eyelinera http://www.ladymakeup.pl/sklep/essen...ra-w-zelu.html Kasiencja- chyba Tobie taki kiedyś kupowałam tylko z fioletowym włosiem, tak? możesz się wypowiedzieć na jego temat? ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- Ola_gie- w temacie 1000smaków- nie wiem czy będzie darmowa wysyłka. na stronie jest że dopiero powyżej 300zł, ale mogę z nimi ponegocjować, bo będę robić u nich 2gie zamówienie, a poprzednie było na coś ponad 200zł więc może się uda ![]()
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
![]() ![]() |
![]() |
#3002 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Pędzel do pudru nie ma zbyt dobrych opinii, ale to jedna z jesiennych nowości, więc czytałam tylko kilka opinii. Co do wysyłki to dzięki za informację, ja bym chciała wziąć bardzo malutko czegoś na spróbowanie i dlatego zapytałam o koszt wysyłki, czy mi się to w ogóle opłaci ![]()
![]() |
#3003 |
Zakorzenienie
|
Pędzel do eyelinera jest spoko - sama mam. Ale pędzel do pudru jest dziwny, nie polecam, lepszy mają do różu
![]() ![]()
#3004 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Jestem ciekawa, na ile ta nagonka na 80% mięsa i 0% zbóż to efekt marketingu firm, które przyjmują podobną strategię jak firmy produkujące kosmetyki ekologiczne, czyli "to jest dobre, a wszystko inne jest be, beee, beeeee, bądźcie oświeceni i używajcie tylko naszych produktów, reszta jest be, beee, beeee!!!". Ile razy się zdarzyło, że kosmetyk o genialnym składzie nic nie zrobił, a wręcz pogorszył stan skóry? To jest dobre porównanie. Skoro koty nie chcą jeść karm zawierających >70% mięcha, a ich zwolennicy tłumaczą to brakiem polepszaczy smakowo-zapachowych i uzależnieniem od "uzdatnianych" karm, to czemu z takim smakiem zjadają najzwyklejszego, niczym nie przyprawionego i ugotowanego w okropnej, chlorowanej wodzie kurczaka? Według mnie coś z tymi karmami jest nie tak, strasznie dużo mają negatywnych opinii futrzanych konsumentów, łącznie z biegunkami i wymiotami (choćby w komentarzach na krakvecie), czego przecież nie jest w stanie wywołać niesmaczna karma, tylko źle zbilansowana. Nie dziwię się, że koty na nich nie tyją, skoro zjada ich stres przed każdym posiłkiem ![]() Przed zamieszkaniem u mnie wariat jadł przez tydzień Whiskasa i przyszedł do mnie puszczając bąkl i strzelając bardzo śmierdzące kupy. Po paru dniach od zmiany na RC skończyły się bąki i kuweta śmierdzi znacznie mniej. Dla mnie liczą się twarde dowody ![]() Spróbujemy małe opakowanie tych cudownych wynalazków, zwłaszcza że siadłoby nam coś, co niechętnie zjada, żeby sobie podgryzał stopniowo w ciągu dnia, gdy jestem w pracy, bo Royala zjadałby bez końca i nie zna przy nim pojęcia "na później". Któraś z tych karm ma małe chrupki, a jemu jeszcze rosną zęby, więc byłoby w sam raz. Wet wychwala Royala, ale sprzedaje go u siebie, zresztą porównuje się wciskanie go do tabletek antykoncepcyjnych, więc nie wiem, czy mu wierzyć ![]() Ja się nie znam, ale ostateczną decyzję i tak podejmuje kot ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3005 |
maszyna, nie człowiek
|
Ola, mamy wirtualny dziekanat, ktory ma w sobie wirtualny indeks. Jeśli ma się w nim błędy to ma się blędyw całym systemie, źle polczoną średnią i zasikanym obowiązkiem wykładowcy jest uzupełnić swoje rubryki, a system zawodzi bo często mają to gdzieś i ślęcza nad tym panie z dziekanatu z protokołami z egzaminów, bo uczelnai chce zrezygnowac jak najszybciej z papierowych indeksów (ale na razie jakw idac ostro to kuleje) :P
#3006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3007 |
Zakorzenienie
|
Większość wetów wychwala RC, bo mają z tego profity. Mówił mi to m.in. sam weterynarz i kilku gości z zoologicznego.
Co do biegunek i wymiotów - bardzo często zdarzają się przy gwałtownej zmianie karmy, w sensie teraz kot zjada np. Purinę, po czym nagle przestawia się go zupełnie na inną karmę. Dlatego powinno się to robić stopniowo, mieszając proporcje karmy wprowadzanej z obecnie podawaną. Ale niektórym łatwiej jest wrzucić od razu do miski i wysmarować negatywa. Pogorszyć stan skóry czyli jak ? Może być uczulony na któryś składnik. Że wcina RC bez opamiętania to też nie dobrze. . Wydzielszasz mu porcje jak na opakowaniu ? ![]() Odchudzałam Melkę i to byl koszmar. W miarce karmy, co kot naplakal na cala dobe, a ona wiecznie glodna - na RC Urinary w dodatku, który na pierwszym miejscu w składzie ma gluten kukurydziany. Na szczescie wcina te ' miesne karmy' i naprawde - nie ma bączków, kupki wzorowe, a zdarzały się jej w mlodosci biegunki, i nie domaga sie ciagle jedzenia z placzem. I najważniejsze - odpukać - nie mamy problemów ze struwitami. Najważniejsze, żeby kot jadł tyle, żeby się nasycić. Nie musi, a wręcz nie powinien się opychać. A mięcho to mięcho. Chlorowana woda im nie straszna, i tak piją taką samą przegotowaną - najczęściej.
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() Edytowane przez Melka88 Czas edycji: 2011-11-15 o 20:58 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3008 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pędzel do eyelinera jest ok jak na taką półkę cenową. Ale jak używasz już pędzli pokroju Maestro to nie będziesz zadowolona. Zaraz przelewam. PRZYSZŁO BU. INFO W KLUBIE. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3009 | |
Pani Buka
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3010 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3011 |
maszyna, nie człowiek
|
Nie dziwię się, na ich miejscu też bym się wstydziła tego czegoś. :P
#3012 |
Zakorzenienie
|
Będę zamawiać bieliznę stąd: dobrabielizna i stąd maro205. Ktoś chętny?
![]() I kupiłam sobie taką cukierniczkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3013 |
Zakorzenienie
|
Ja jak kupiłam psa, to dostałam pieprzca na punkcie zdrowego odżywiania go
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3014 | ||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Cytat:
"Wypróbowałam wiele karm: Nutra Gold, Brit Premium, Matisse, RC itp... Jednak Orijen to jedyna karma, która nie znika z miski nawet, gdy cały dzień kociaki nie dostaną nic innego. Po prostu wolą nie jeść wcale ![]() albo "Cóż, kupiłam, zachwycona składem, ale koty męczą tę karmę i męczą. Nie smakuje im. A w ogóle nie są wybredne, wcześniej zżerały wszystko, co dostały. Mieszanie z innymi nie pomaga." Mój jadł różne rzeczy, bo mieszkał w różnych domach, RC jadł u mnie po raz pierwszy od dłuższego czasu i nie miał żadnych sensacji. Przy Acanie oraz Iamsie wybrzydzał, jak widział to w misce, to robił "miau?", jakby pytał "a nie masz czegoś innego?". Zostawiałam mu to na dzień, jak go przycisnęło, to zjadał ![]() Teoretycznie karma z dużą ilością mięsa, a nie zbóż, powinna być łatwiej akceptowalna przy zmianie niż w odwrotnym kierunku, więc skąd się biorą takie problemy z adaptacją i brak apetytu? To nie jest normalne. Poza tym mają więcej tłuszczu i ludzie z miau.pl komentują, że się kruszą i mają nieprzyjazny kształt, nie do chrupania oraz zatykają kiszki. Mój po tuńczyku i łososiu miał zatwardzenie, więc trochę się boję karm bez błonnika. Jeśli się skuszę, to na TOTW na początku, ale ma tylko duże opakowania, więc muszę też zamówić coś normalnego w razie problemów i paczki nie doniosę do domu, taka wielka będzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
Geralt solennie obiecał sobie nie turbować się. Edytowane przez Malla Czas edycji: 2011-11-15 o 22:52 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3015 |
Konto usunięte
|
O Matko i Córko dlaczego tu się nic nie dzieje, czyżby wątek umierał?
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3016 |
Konto usunięte
|
nawet nie strasz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3017 |
moderatorka też wizażanka
|
To ja proszę o trzymanie kciuków. Piszę dzisiaj kolokwium z poznania społecznego z psychologią, chyba z drugiego roku.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3018 |
Konto usunięte
|
trzymam kciuki za Twój egzamin
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3019 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3020 |
Zakorzenienie
|
![]()
#3021 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3022 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3023 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kciuki oczywiście trzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3024 |
Zakorzenienie
|
czuję się dzisiaj jak k.upa
![]()
Nie warto żałować naszych wyborów, bo w momencie kiedy je podejmujemy wydają się najlepszymi decyzjami, a przecież nie jesteśmy w stanie przewidzieć ich konsekwencji. kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=546709 moje ciuszki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=550082 |
![]() ![]() |
![]() |
#3025 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedne w lubią kocimiętkę - inne nie, też kwestia upodobań. Inna sprawa, że gdy moja mama miała kota i ten żył tylko na KK, albo W. - to stawiajac Melce dwie miski - jedną z mokrą miesną Animondą, drugą z KK, zawsze wybierała tę drugą i miałam po dłuższym pobycie w domu problem ją przestawić. Też nie jadła za wiele swojej karmy, bo oczekiwała, że w tym momencie dostanie coś innego - marketowego. Bo ją mama nauczyła, że jak prosi to dostaje. Więc to, że jest kilka komentarzy, że kot nie chce jeść to jest dla mnie nic, bo równie dobrze są komentarze, że koty chętnie jedzą. Zwłaszcza, że jeśli kot nie je to chętniej się tą informacją dzieli, podejrzewam. Problemy jelitowe zdarzają się też przy różnych karmach, jedne będą mialy biegunki, inne zaparcia, ale to też od kota zależy. Tak jak ludzie - jedni latają do wc z byle nerwu co chwile, a inni muszą jeść bardzo dużo błonnika żeby w ogóle tam wejść. Ale to są sprawy indywidualne. Logicznym jest, że jak komuś po Orijenie się kot zapycha to mu na siłę nie będzie ładował. Bo to byłoby znęcanie się. Zresztą, Mela też dużo w swoim życiu RC żarła i żyje. Tylko miałysmy też moment zaparć i to takich, że cisnęłam jej do pyszczka Lactulosum, ale wtedy nie skojarzyłam, że to może być karma. I nie wiem, która. Ale żadna z tych bezzbożowych, bo nie jadła jej wtedy. Być może RC Urinary, bo w pewnym długim okresie naprawdę długo jadła tylko to. Więc to naprawdę są indywidualne sprawy.
I get to love you, it’s the best thing that I’ll ever do. I get to love you, it’s a promise I’m making to you. Whatever may come your heart I will choose. Forever I’m yours, forever I do. 4.06.2015 A&B ![]() 14.05.2017 Bruno
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3026 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3027 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3028 | |||
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystkie opinie odnośnie pędzli. jednym słowem do pudru z Catrice, do eyelinera z essence. tak właśnie sądziłam. moja siostra chciała je kupić i też wydawało mi się na tyle co dawno temu obczajałam ten do pudru, że jednak jest za mały. Hiper dzięki za wspólne zamówienie, ale jak pisałam to siostra chce sobie kupić i zależy jej na czasie, a jest w Wawie.
[1=f3c5f22a477733c3f05238e cee51cadb3aa4293a_6848b94 4d63c3;30526991] PRZYSZŁO BU. INFO W KLUBIE.[/QUOTE] ![]() puder bambusowy mi się kończy! ![]() Cytat:
![]() a mnie podsikiwać ![]() Cytat:
![]() oj tak, przydadzą się ![]() Cytat:
![]()
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3029 | |
Pani Buka
|
Cytat:
![]() Ecrulo ![]() ![]() gg, za Ciebie też ![]() Lalaith! jakbyś tu wpadła nie zajrzawszy wcześniej do telefonu, to sms czeka ![]()
![]() |
#3030 |
Konto usunięte
|
gg będzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:55.