|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
tak mi jakos dzisiaj duszno i słabo, juz przed wyjsciem do laboratorium bez sniadania zaczelam miec mdłosci i teraz tez mi jakos dziwacznie
|
#1532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dzisiaj zaraz po przebudzeniu miałam w dwóch miejscach na raz , po dwóch stronach pępka. Zazwyczaj miałam po prawej stronie pępka. A z wczorajszego USG wiem że dziecko mam ułożone główką w dół i raczej diametralnie się to nie zmieni. Także zażywajcie magnez a w razie potrzeby buscopan lub nospe. |
|
|
|
|
#1533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Cytat:
bylam przekonana ze to mala sie wypiela
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#1534 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
Ja już coraz mocniejsze ruchy czuje...czasem jak zacznie fikać to aż boli! a wczoraj jak leżałam sobie w wannie to Mały urządził sobie dyskotekę i z zewnątrz cały brzuch chodził! śmieszne uczucie Trzymam kciuki za dzisiejsze i jutrzejsze wizyty. Ja dziś odbieram wyniki krwi i moczu i jutro o 17 też mam wizytę... dowiem się czy muszę ten krążek zakładać czy obędzie się bez... No właśnie ja mam tak ze dwa trzy razy dziennie wybrzuszenia po prawej stronie pępka...trochę mnie to niepokoi...bo dzidziuś to na pewno nie jest. Muszę pamiętać, żeby na wizycie o tym wspomnieć...
Karolina Nicpoń Fotografia kulinarna, reklamowa. Przepisy dla alergików. https://karolinanicpon.pl Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać! kontakt@karolinanicpon.pl Edytowane przez karo_z Czas edycji: 2011-11-16 o 11:50 |
|
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przeciez nasze malenstwa maja juz swoje ok 30 cm i troche sily... zreszta samo to, ze czujemy ruchy dosc intensywnie swiadczy o tym a stawianie sie macicy nie jest punktowe, tylko wlasnie calosci brzucha.. ja tam jestem w 100% pewna, ze takie wybrzuszenia, to moja mala, bo jak dotkne lub zapukam w to miejsce, to sie cofa i w tym samym momencie czuje, ruch dziecka ![]()
|
|
#1536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za dobre wyniki kciuki i oby krążek był zbędny .A Synuś pewnie lubi odgłosy wodne
|
|
|
|
|
#1537 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam że będę mogła się Wam pochwalić że już nie wymiotuję a tu dupcia blada. Rano szczęsliwa wypiłam kawkę i sprzątałam jeszcze łóżko przed wyjściem i jak mnie ruszyło że ledwo do kibelka zdążyłam |
|
|
|
|
#1538 |
|
Raczkowanie
|
Wynik testu na glukozę można oszukać na dwa sposoby: jedząc cytrynę lub zażywając ruch.
Dlatego nie wskazane jest zbytnie chodzenie między pobraniami. Wynik może wtedy wyjść nam w normie, a rzeczywistość może wyglądać inaczej. Gdy byłam dzieckiem leżałam w szpitalu na oddziale z chorymi na cukrzyce. Gdy mieli ochotę na kawałek czekolady tuż przed badaniem cukru wypijali szklankę wody z cytryną lub chodzili po schodach. Cukier był wtedy niski i pielęgniarka pozwalała na odrobinkę słodyczy. |
|
|
|
#1539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a Ona zrobiła fiksa w czasie usg, chyba się bała kolejnych koncertów serwowanych od Mamusi ![]() Ja też wczoraj hafcika puściłam po porannej kawie, chyba ta kawa nie zawsze mi służy. |
|
|
|
|
#1540 | |||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
![]() Cytat:
Siadam tylko, jak mam przerwę. Mimo, że pracodawca deklarował, że jak czuję się zmęczona to mogę iśc na zaplecze usiąść itp, to patrzą podejżliwie nawet, gdy wybieram się tylko do toalety na siusiu Na szczęscie, na macierzynskie odchodzę już w połowie stycznia, a poprzedzam to 2 tyg urlopem. Nie mogę się wprost doczekać![]() Cytat:
Ja będę robić w przyszpitalnej przychodni pod tż blokiem, to jest dosłownie 3 minutowy spacerek piechotą A mnie dzidzia dziś rano skopała, nawet z nią się chwilę pobawiłam, i pukałam w brzuszek na co odpowiadała mocnymi kuksancami. Pewnie domagała się, bym wstawała, bo zawsze ok 9 jem już śniadanie, ale dziś miałąm wolne. Teraz już spokojna, pewnie śpi. Ale nigdy nie wiem, którą częscią ciała mnie kopie, czy to ręka czy noga czy tyłek??? |
|||
|
|
|
#1541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i nic mi nie było.Ale miałaś fajną zabawę
|
|
|
|
|
#1543 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny powiedzcie mi jak ta sałatka smakuje, dobra ??
![]() http://www.smaczny.pl/przepis,salatk...eszcze_inaczej |
|
|
|
#1544 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ciekawe czy trafisz u mnie z ta dziewczynka Bo wszyscy na okolo przepowiadaja chlopaka, ale z roznych smiesznych powodow np tesciowa "teraz bedzie wnuczek bo wnuczke juz mam" Cytat:
|
|||
|
|
|
#1545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1546 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja wiem że już byłaś w ciąży i masz duże doświadczenie Ale pewne objawy można źle interpretować, ja też na początku nie wiedziałam jak to traktować. Ja wole zaufać lekarzowi i grzecznie brać leki.
|
|
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie chcę dodać do niej kurczaka ![]() takiej jeszcze nie robiłam, ale kiedyś jadłam jakąś tam sałatkę z zupek chińskich, ale nie wiem czy taką czy inną
|
|
|
|
#1548 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
Osobiście nigdy nie próbowałam sałatki z zupek chinskich i jakoś mnie to nie przekonuje, choć same zupki chinskie kiedyś jadałam, tak samo jak zupki typu gorący kubek itp Jak byłam głodna po pracy to zanim zrobiłam obiad zapodawałam sobie taką szybką zupkę. W pewnym momencie przestałam, i schudłam sama z siebie aż 4 kg, nawet nie odstawiając słodyczy! Ale pewnie sałatka nie jest taka zła, bo są w niej też inne składniki ![]() Ja dziś robię tortille z nadzieniem meksykanskim(mięso z indyka, czerwona fasola, kukurydza, czosenk, cebula i pietruszka plus koncentrat pomidorowy). Wczoraj przeglądałąm jakąś babską gazetę i mi ślinka poleciała, zaraz ruszam na zakupy po potrzebne składniki. Mam nadzieję, że nic mi się nie odmieni po drodze, bo chodzi za mną także chętka na paprykę faszerowaną
|
|
|
|
|
#1549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moja znajoma przez jakiś czas zrezygnowała z obiadów i na obiad jadła non stop dzień w dzień zupke chińską i schudła kilka kg
|
|
|
|
|
#1550 |
|
Zakorzenienie
|
A ja na dzisiaj ugotowałam wczoraj zupę ogórkową i jak tylko przyjadę do domu to sobie zjem
|
|
|
|
#1551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Yhh jak ja nie lubię zup praktycznie żadnej nie trawie od zawsze, z wyjątkami
|
|
|
|
|
#1552 |
|
Rozeznanie
|
Kurcze, właśnie dzwonili z laboratorium, że muszę powtórzyć morfologię, bo mieli "wadliwą próbówkę"
![]() Znowu musze wstać o 7 rano...czego nienawidzę ![]() i na jutrzejszej wizycie nie będę miała jeszcze wyników...ach
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przez cale zycie nie zjadlam tyle zup co teraz w ciazy
|
|
|
#1554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjeść
Edytowane przez nowaken Czas edycji: 2011-11-16 o 12:48 |
|
|
|
|
#1555 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a tej wersji nie jadłam
|
||
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
o to tak jak ja
![]() ![]() ![]() właśnie do domu wróciłam i padam na twarz od rana załatwianie miliona spraw, spać mi sie chce w domu bałagan a na 16 ide do dermatologa a chce sprzątnąć przed powrotem TŻa bo przy nim nie idzie mi robota ![]() po wczorajsze wyprawie po ciucholandach z kumpela nie mogę sie zregenerować jakoś patrze z przerażeniem na ubranka dziecięce jak myślę o praniu ich tylko proszek muszę kupić
|
|
|
|
#1557 |
|
Wtajemniczenie
|
Po tygodniu nieobecności mam do nadrobienia 50 stron
czy to jest wykonalne? ![]() Właśnie wróciłam ze szpitala ![]() Dzidzia jak na swój wiek ma wszystko wymiarowe, waga 320gramów i długośc 16,4 cm niestety na usg ciągle się wierciła i miałam słabą przeziernośc przez brzuch, więc co do płci to pewności nie ma, ale na 80% DZIEWCZYNKA Pani doktor powiedziała, że nie jest pewna, ale siuraka nie widac, wiec jest skłonna na dzień dzisiejszy tak ocenic, choc pewnośc bedzie dopiero po 3D ja już się cieszę i mam nadzieję, że taka diagnoza zostanie. Muszę naskrobac do Karolci, zeby tak na razie zaznaczyła chyba będzie pierwsza w kwietniu? :->Poza tym zostaję do poniedziałku w domu, nie będę się tłukła teraz 6 godzin pksem do Warszawy, lepiej dam sobie odpocząc. Będę zaglądac jak dorwę brata laptopa i teraz muszę mejla nadrobic!
|
#1558 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1559 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpoczywaj teraz duzo! Gratuluje dziewczynki, to faktycznie chyba pierwsza w kwietniu, wypadaloby zeby tam troszke rozowego sie w koncu pojawilo
|
|
#1560 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zapomialam pogratulowac wszsytkich dziewczynek
i powiedziec ze trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
noramlnie sie zakochalam. Nie moge sobie wyobrazic jak sie takie cudo tworzy... no i jest na pewno pracochlonne... ja jadlam taka z makaronem z zupek chinskim i tunsczykiem, oraz druga wersje z kurczakiem. Obie swietne. Bardzo mi smakowaly! Tyle ze moja szwagierka robila wiec nie znam przepisu. |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.

to napewno dziecko tylko zastanawiam sie czy glowka czy tylek
i mam nadzieję że maleństwo się ujawni.
bylam przekonana ze to mala sie wypiela 

że ledwo do kibelka zdążyłam

oni tu kurka żadnych badań najlepiej ciężarnym by nie robili
Sprobować możesz ale może naściemniaj, że się gorzej czujesz niż naprawdę. 
Na szczęscie, na macierzynskie odchodzę już w połowie stycznia, a poprzedzam to 2 tyg urlopem. Nie mogę się wprost doczekać
Bo wszyscy na okolo przepowiadaja chlopaka, ale z roznych smiesznych powodow np tesciowa "teraz bedzie wnuczek bo wnuczke juz mam"
patrze z przerażeniem na ubranka dziecięce jak myślę o praniu ich