|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1201 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Witajcie
Doczłapałam się do domku –tż śpi za sciana –słysze jak pochrapuje sozaa – ja też słyszałam że pieluszki Dada są dobre-ale te wieksze –moja kuzynka używa i mówi ze jak maluch podrośnie to szkoda kasy na pampersy Mi tesciowa z austii przywiozła pampersów troche i jakiś bezfirmówem,a moja mama nakupowała huggisów, a ciotka przyniosła te z rosmanna- także sprawdze które podpasują . joamic1 –to super ze masz za soba udaną wizytę –coś czuje ze urodzisz –a ja dalej z brzuszkiem będę –mam wizytę w poniedziałek –a jeśli dalej będzie cisza to w czwartek lub piątek do szpitala ela3010 witamy witamy basiula19 śliczności dygotka8 –ja kilka dni temu miałam taką nockę-a potem spałam cały dzień bo nieprzytomna byłam fatal21 kciukasy trzymam za wizytę, ja mam skurcze cały nóg,znaczy raz łapie mi biodra raz łydki …-kilka razy się już wyłożyłam bo ból straszny truscafka są jedynki DADA– tylko zadko są w Biedronkach bo cieńko schodzą ,ale widziałam kiedyś za niecałe 12 zł,ale kasy dostaniesz mase- będziesz miała problem na co wydać –przerażajace ![]() ![]() jeszcze jak słysze że mamy kryzys i chca zabrać becikowe i odliczanie od podatku na dziecko to mnie szlak trafia-żyjemy przecież w prorodzinnym państwie czarnaoak GRATULACJĘ Zaraz musze w domku ogaranąć troche a potem za obiadek-dzisiaj biały barszcz ! Zamówiłam ten śpiwór-co któraś was link dała na forum-i wczoraj przyszedł –za tą cene naprawde rewelacją ciepły i bardzo fajny http://allegro.pl/spiwor-do-wozka-wy...889505106.html
|
#1202 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201
Cytat:
Ogólnie jestem strasznie zadowolona z tego urządzenia! 6 minut i wszystko wyparzone ![]() Tuszka jako samotna matka mozesz liczyc chyba na dodatkowy 1000 becikowego ale nie jestem tego w 100% pewna. Dygotka co do sypialni to nie mam projektu od projektanta bo sama wiem jaka chcę zeby była: Będę kupowała wykładzinę dywanową w kolorze fuksji , kolor ścian jeszcze nie wiem - ale coś chyba kremowego i do tego ciemne brązy czyli łóżko w kolorze bardzo ciemnego brązu, brązowe drewniane żaluzje (takie mi sie wymarzyły w sypialni i w garderobie) i duzo dodatków w brązie i fuksji
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki tylko sie melduje w wolnej chwili sie odezwe
Ktora szukala niemieckiego- moze bede mogla pomoc
|
#1204 |
|
Zadomowienie
|
mój mały rośnie jak na drozdżach - śpioszki na 62 już sa niemal idealne
wkleję parę fotek w klubie
|
|
#1205 |
|
Wtajemniczenie
|
Właśnie sprawdziłam i jednak wszedł ten sterylizator
))I całe szczescie, bo juz miałam zły humor
|
#1206 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje dla Czarnaok !!!
Glam z niemieckim to ja potrzebuje pomocy pisze na priv
|
|
|
|
#1207 |
|
Zakorzenienie
|
fatal ja mam sterylizator TT i tez jest duzy u nas doslownie na styk sie miesci w mikrofali, jeszcze 1cm i nie byloby szans.
Dla mnie urzadzenie rewelka 4 minutki i wsio wyparzone
|
|
#1208 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1209 |
|
Zadomowienie
|
Dziękujemy
|
#1210 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do kolorów, my mamy łazienkę w kolorach kremowy (podłoga i ściany), ciemny brąz ( - venge -półki i wykończenia) i mocna malina ( ozdobne drobne kafelki, chodniczek, sufit i ręczniki w tych odcieniach). Bardzo mi się efekt podoba, myślę że na kolory sypialni będzie równie fajnie - ciepło, przytulnie i romantycznie ![]() Od wczoraj męczy mnie zgaga i głowę mam jakąś dziwną, nie boli, ale jakaś taka... jakbym za dużo wczoraj % wypiła :p Koleżanka polecał mi coś takiego, co myślicie?: http://www.justbaby.pl/fotelik-foczk...tega-baby.html Edytowane przez tuszka Czas edycji: 2011-11-16 o 12:05 |
||
|
|
|
#1211 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak na Facebooku zmienić swoje imię???!??? Gdzie jest jakaś edycja? Są różne rzeczy, ale nie imię
nie widzę??? proszę o jakieś łopatologiczne wyjaśnienie gdzie kliknąć.
|
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
to sobie pospałam i nawet się wyspałam tylko głowa mnie pobolewa mnie
czeka mnie dzis wyprawa do sklepu-jak mi się nieeeeee chce iść bo to już jest dla mnie kaaawaaaał drooogiii....ale musze do rossmana podejśc.obawiam się,że samo dojście i powrót zajmie mi dłużej niż godzina ![]() Truscafko-wszystkie ścinay malujesz w sypialni na jeden kolor czy moze którąś akcentujesz mocnijeszym kolorem? my chyba wykładziny na podłogę nie planujemy,ale kolor fuksji Goldiko-współczuję,że tż Cię irytuje mnie na szczęście mój nie drażni,wręcz przeciwnie Sooza-dzięki za odp w sprawie tego leku Czarnaoak gratuluję!!! ![]() ![]() klask i:---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- dziewczyny,ale mi się chce czegoś słodkiego-czekoladowego zjadłabym blok czekoladowy-oooo i chyba zrobię,chy ba zrezygnuję z housa i "biegnę" do sklepu ![]() : brzydal:
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1214 |
|
Zadomowienie
|
Dygotko
owszem myslałm tez zeby za łóżkiem sciane pomalować na ciemy kolor i tam jakiś wielki obraz lub naklejka ścienna i oświetlenie ( chcę mieć bardzo romantyczną sypialnię stąd ta wykładzina - szkoda tylko że wykładzina w bardzo dobrym gatunku jest niestety droższa od porządnych paneli :/ sypialnia ma 20m2, a ja sobie upatrzylam wykladzinkę która kosztuję około 105 zł za m2, choć stan portfela w czasie urządzania wnętrza i tak wszystko zweryfikuje.....
|
|
#1215 |
|
Zakorzenienie
|
Truscafko-u nas zweryfkowało niestety....niezła cena za wykładzinę- jak dla mnie za wysoka;/ musze jeszcze znaleźć płytki do łazienki,ale jakos nie mam weny w jakich kolorach ją zrobić.do jednej sa już płytki zamóione,ale ta druga
hmmmale głoda maaaam ![]() szook!
|
#1216 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
http://www.opoczno.eu/kolekcja.php?k...ja=01128&m=220 w sklepach cena jest około 80 zł za m2, natomiast architekt poradził poszukać na allegro hurtowni opoczna bo jest duzo taniej i znaleźliśmy za 46 zł ,
|
|
|
#1217 |
|
Zakorzenienie
|
DYgotko- bedziesz robila taki blok czekoladowy z mleka w proszku????????????? u mnie to byl przeboj pierwszej ciazy, normalnie caly czas za mna chodzilo cos czekoladowo- kleistego...w koncu zrobilam taki blok i to byl strzal w 10
a potem robilam jeszcze rozne wersje- z kawa rozpuszczalna, wiorkami kokosowymi, mielonymi migdalami, ukladane warstwami np czekoladowo- kokosowa (czarno- biala)... rewelacjaa ja zaliczylam maly spacerek i zakupki, chcialam chlopcom cos fajnego kupic ale mama mi zadzwonila ze Dominik szuka cyca ciagle no i musialam wracac ale jeszcze tam wroce
|
#1218 |
|
Zakorzenienie
|
tuszka ja cos kojarze ze samotna matka jestes traktowana wtedy kiedy nie jestes w zalegalizowanym zwiazku.
Tylko wiem ze np jesli nie jestes mężatką a dziecko ma miec nazwisko ojca oboje musicie wszedzie lazic i latwic papiery.
|
|
#1219 |
|
Zadomowienie
|
Cześć kochane
Wreszcie doczytałam Was, bo ja to muszę wszystko doczytać od deski do deski .Dziękuję za ochrzczenie mnie mianem terminatora, miło mi ![]() .Nie wiem od czego zacząć...., może opis porodu? Otóż w niedziele rano obudziłam się z bólem brzuszka. A że to było normalne ostatnio to zbytnio się nie przejęłam. Ale skurcze pojawiały się co 10min i to mnie zainteresowało .Poszłam pod prysznic, nasiliło się. Doszłam do wniosku że toto, zrobiłam sobie w takim razie pyszne sniadanko, kanapki plus bajaderka i herbatka. O 9tej pojechaliśmy. Zostałam przyjęta, formalności, bla bla bla.... i od razu na porodówke. Skurcze były leniwe, to i ja radosna jak skowronek na wiosnę , chodziłam, ciagle pisałam smsy, gadałam z położną, luz blues.Na widok gina który raz na czas pojawiał się na porodówce akcja zanikała więc go położna pogoniła parę razy żeby nie przychodził, hehe. do 14tej skurcze lajtowe, gin stwierdził że daje mi godzinę jak się dalej nie rozwinie będzie oksy. Ale po zbadaniu mnie dogłębnie, , okazało się że synek próbując wstawić się w kanał przycisnął kawałek pęcherza z wodami i zrobił się taki balonik z wodą i nie mogło to pęknąć. Przebili mi wody o 15tej, i jazda, skurcze kosmiczne, właściwie to przerw nie było, wcale. Zaczeły mi się parte, położna nie kazała przeć ale nie mogłam się zatrzymać z tym parciem , i maluch się pojawił. Cudowny, taki mój, jedyny, cudny. Urodziłam i za chwilę pomyślałam że tak się czuję jakbym nie rodziła, nie spocona, nie umęczona. A te parte to tak wszystkich zaskoczyły że położna nie zdążyła łózka złozyć ani fartucha ubrać, super express .Nacięto mnie bo poprzednia blizna niebezpiecznie się naciągnęła i bali się że pęknę, mam 4szwy. Szycie bardziej mnie bolało niż poród, serio .Z porodówki poleciałam nogami na salę swoją, tą noworodkową, i nudyyyy. Mały grzeczny, to czytałam ksiązkę albo gadałam przez tel. I to wszystko Jak wreszcie doładuję tel to wyślę fotkę do Darii żeby mi wrzuciła na forum, bo ja nadal nie mam aparatu. I tu was zaskoczę, nie ma sernika , a to dlatego że maz nie chce kupić mi sera , stwierdził że kupi ciastka jakie zechcę bylebym dała spokój z tym pieczeniem, zgodziłam się, ale robotę i tak znalazłam, wysprzątałam domek, pranie się suszy, obiad gotów.Wszystko mi się udało dlatego że Miłoszek grzeczny, więc pozwalam sobie na takie domowe robotki. Walczymy z karmieniem, dopiero dziś pokarm mi się pojawia, więc z radością przystawiam synka który zasysa się jak smok .Gratuluję wszystkim rozpakowanym, tyyyyle dzieciaczków nam się urodziło!!! Postaram się zaglądać do Was jak najczęsciej, całujemy z Miłoszkiem wizażowe ciotki klotki .Nie było mnie 3 dni ale jak wróciłam to poemat gotowy |
|
|
|
#1220 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ustawienia konta- imie i nazwisko- edytuj ![]() Elunia... Ty krejzolu jeden... ale to super... jestes wzorem dla świeżaka i pierworódki jak ja sesesesesesese nie narzekamy, tylko zakasamy rekawy i do roboty :P
Edytowane przez ja_dalia Czas edycji: 2011-11-16 o 14:01 |
|
|
|
|
#1221 |
|
Zadomowienie
|
Zapomniałam wam napisać że zawsze byłam ciekawa jak wyglada łożysko
, pilnowałam kiedy je urodzę, jak wyszło to dokładnie sobie je obejrzałam, moja ciekawość została zaspokojona .Śliczne macie dzieciaki kochane, mój to taki czarniutki jak smerfy Glam albo Szymuś truskafki. A swoją drogą truskafko miałaś straszne zmartwienie z synkiem, cudownie że wszystko już dobrze Idę się kimnąć obok synka, zaraz drugi synek wróci z przedszkola. Buziaki |
|
|
|
#1222 |
|
Zakorzenienie
|
ela ja tu laskom relacje zdawalam co do słówka
)))Bola was sutki od karmienia?:P ja pamietam jak nie mialam wcale pokarmu i ten ssak mnie tak ciagnal ze az do krwi!! jezuuu ale bolalo:P
|
|
#1223 |
|
Wtajemniczenie
|
Bolą to mało powiedziane!!! Dżyzys... kto wymyslił karmienie piersią :/ mam dziś mega handre na ten temat, no ale co... karmię z nakładkami, jest lepiej.
|
#1224 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Darusia, mój łaczniku prodowy
.Mnie też bola ale do wytrzymania, przy pierwszym synku to horror, krzyczeć mi się chciało z bólu. Ale ten synek lepiej sobie radzi z łapaniem piersi, starszy to kompletnie niełapał o co chodzi .
|
|
|
|
#1225 |
|
Zakorzenienie
|
mi przy srochu sie sutki w ogole nie wyksztalcily, jezu 1 doba to byl cyrk na kolkach.
Obawiam sie chyba bardziej sutkowego bolu niz porodowego:P
|
|
#1226 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie pamiętam żeby mnie sutki jakoś bolały? Może źle przystawiacie / przystawiałyście dziecko??? Tzn. tak trochę piekło i jak dziecko zasysało, ale to było dosłownie kilka dni i nie jakiś ból nie do wytrzymania. Później sutki się zahartowały i nie bolało wcale.
Chciałabym żeby teraz też tak było
|
|
|
|
#1227 |
|
Zakorzenienie
|
seona mi sie nie wyksztalcily sutki wiec jak mala ciagnela to kosmos mialam nie z tej ziemi...dobre 2 tygodnie jeszcze pozniej mialam ranki na piersiach.
|
|
#1228 |
|
Zakorzenienie
|
Glamourous-tak,blok z mleka w proszku,ale z oszczędności zamiast masła kupiłam margarynę i nie wiem jaki efekt bedzie.póki co studzi się naparaecie-ja wyskrobałam garnek,aż mnei zemdliło
:brzydal : i mam dosyc póki coEla-super,że juz wróciłaś!!!chciałabym mieć lekki poród,ale nie nastawiam się,że tak będzie-w razie co wolę się pozytywanie rozczarować coś mnie boli po lewej stronie-chyba Mała mi cos uciska
|
#1229 |
|
Wtajemniczenie
|
A moja Mała dobrze lapie piers- przystawiala mi położna ja i ja przy poloznej i niby extra, brodawki mam idealne do karmienia, a ból... nie z tej ziemi
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Daria powiem ci e tym razem u mnie jest bajka... Z sonia pierwsze 2 tyg to byla tortura, tym razem chyba dzieki temu ze wiem jak przystawiac to pobolewaja ale tragedii nie ma
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:45.

4 minutki i wsio wyparzone

nie widzę??? proszę o jakieś łopatologiczne wyjaśnienie gdzie kliknąć.

klask i:
hmmm
, okazało się że synek próbując wstawić się w kanał przycisnął kawałek pęcherza z wodami i zrobił się taki balonik z wodą i nie mogło to pęknąć. Przebili mi wody o 15tej, i jazda, skurcze kosmiczne, właściwie to przerw nie było, wcale.