|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4651 |
Przyczajenie
|
![]()
Cześć Kobietki
![]() szukam wszędzie gdzie się da i nic;/ przegapiłam moment testowania, ponieważ dostałam miesiączkę - no to sobie pomyślałam "nie udało się". kiedy już minęło to myślę, że ona była coś dziwna. Zawsze się zwijam z bólu jak nadejdzie:P a tu 4 dni i bardzo skąpa. No ale po 2 dniach piersi dalej pełne, zdziwiłam się, że moje włosy przestały wypadać (wiem to głupie ale zawsze przy czesaniu bardzo wiele ich tracę). Jakieś 5 dni temu zauważyłam ciemne otoczki brodawek a brzuch taki coś trochę napompowany. licząc od tej normalnej miesiączki minęło 7 tyg niedługo 8 w sumie. Robiłam testy ale każdy pokazuje słaba kreskę ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4652 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7
wiesz ciezko mi powiedziec kiedy ostatnio bo kochamy sie srednio co 2 dni , bywa ze i codziennie... liczymy sie z dzidzia, tylko dziwi mnie brak 2 kresek na tescie przy braku okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#4653 |
Przyczajenie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie staraczki i przyszłe mamuśki ![]() Asia1160 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Asia1160 Czas edycji: 2011-11-16 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4654 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Edytowane przez redss Czas edycji: 2011-12-01 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#4655 |
Przyczajenie
|
wyczytałam gdzieś ze ok 3 dni po takim plamieniu implantacyjnym test powinien wyjść już pozytywnie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4656 |
Raczkowanie
|
a czy takie plamienie moze tez oznaczac cos innego ? Bo w sumie nie wiem jak je interpretowac .... No ale dla pewnosci zrobie test.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4658 |
Przyczajenie
|
Tydzień po terminie, @ nadal nie mam. Dla pewności zrobiłam dziś test płytkowy. Ani śladu drugiej kreski. A już doszukiwałam, się zaokrąglonego brzuszka :P
Tak czy siak brak @ jest niepokojący... |
![]() ![]() |
![]() |
#4659 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() U mnie było identycznie, robiłam testy tydzien po spodziewanym okresie i obydwa miały słabą kreskę, ale dla mnie to znaczyło ciążę i się nie myliłam. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4661 |
Przyczajenie
|
witam!pomóżcie!czy jestem w ciąży???ostatnia @18wrzesień,dziś robiłam beta hcg i wynik <1,2???dodam ,że od końca pażdzier robiłam testy z moczu i wszystkie(aż 6)negat.????a lekarz dzień przed badaniem bety widział cos bardzo bardzo bardzo małego na usg???
Edytowane przez mati8585 Czas edycji: 2011-11-17 o 09:29 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4662 |
Rozeznanie
|
No i przyłączam się do Was moje drogie w ten brzydki, szary, pochmurny dzień.
Zapomniana 6 tabletka w pierwszym tygodniu .... :/ A w sobotę był piękny seks. No nic, startujemy z metodą yuzpe.
#4663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() a skąd my mamy to wiedzieć?? Może odczekać trochę i iśc do lekarza sprawdzić to coś bardzo bardzo małego??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4664 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4665 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jednak powinnaś udać się ponownie z wynikiem do lekarza i ustalić powód braku miesiączki |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4666 | |
Przyczajenie
|
![]() Cytat:
A więc 24 października miałam ostatnią miesiączkę praktycznie po jej zakończeniu zaczęły boleć mnie piersi stały się bardzo tkliwe i powiększone ból nie ustępuje ,odczuwam co jakiś czas dziwny posmak w buzi tak jakby nieświeży oddech do toalety zawsze dużo chodzę więc ciężko uznać to za jakiś objaw 15 listopada zrobiłam test ciążowy płytkowy wynik był negatywny ,a dzisiaj zaczęło boleć mnie podbrzusze tak jak by na okres po nadto regularnie ćwiczę na orbitreku po 40 minut dziennie ,a waga nie spada tylko cały czas rośnie po mimo tego że jem same nisko kaloryczne rzeczy ,a jeszcze miesiąc wcześniej były efekty a ostatnio w gorę waga.Zabezpieczamy się z mężem prezerwatywami ,ale wiadomo to nie daje 100% pewności okres powinnam mieć 21 więc może test zobiłam za wcześnie dodam ze nigdy wcześniej nie miałam takich bólów piersi czuje się jak po operacji biustu .Co to może być ciąża czy jakieś problemy hormonalne czy z tarczyca,a i jeszcze na piersiach są widoczne żyłki ,a wargi sromowe maja ciemno brązowy kolor ,nie wie jaki był wcześniej ,ale mąż mówi że bardziej różowy. Edytowane przez Felicyta789 Czas edycji: 2011-11-17 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4667 |
Rozeznanie
|
Felicyta szybciutko do ginekologa.
Piszesz o teście, okresie, wynikach... Ale nie piszesz kiedy współżyłaś z mężem. Więc nie możemy wiele doradzić poza wizytą u lekarza.
#4668 |
Przyczajenie
|
Na Gina za wcześnie zresztą u mnie jest długi okres oczekiwania na wizyte,a terminowa miesiączka dopiero w poniedziałek wiec wizyta może jeszcze nic nie wykazać tak jak test ,a współżyjemy regularnie nawet w dni płodne zawsze się zabezpieczamy ,ale wiadomo to nie daje 100% pewności, ale pięć lat zdawało rezultaty zastanawiam się tylko czy to moga byc problemy hormonalne wcześniej nie zauważyłam u siebie takich objawów
|
![]() ![]() |
![]() |
#4669 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Do gina się wybieram ,ale jest długi okres oczekiwania ,a termin miesiączki mam dopiero w poniedziałek.Zastanawiam się czy to mogą być jakieś zmiany hormonalne ciąża jest mało prawdo podobna gdyż maż zawsze wycofuje się przed końcem i zawsze się zabezpieczamy oczywiscie nie wykluczam jakiegoś uszkodzenia prezerwatywy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4670 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny czy to coś może świadczyć ??
od wczoraj odczuwam bóle podbrzusza fakt tydzień temu kochałam się z chłopakiem z kończeniem w środku , było to dwa dni przed okresem ale dostałam dzień wczesniej i trwał tak jak zawsze tylko mniej obfity . Wątpię bym była w ciąży . Czy jest jakaś mozliwosc ?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4671 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4672 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży?
witam moze ktoras z was odpowie na moje pytanko ...od 3 tygodni nie mam okresu dzis zrobilam 2 test i okazal sie negatywny czy mozliwe jest to ze jestem w ciazy a test tego nie pokazuje???
|
![]() ![]() |
![]() |
#4673 |
Rozeznanie
|
kochałam się dziś z narzeczonym i pękła nam gumka. Partner był oczywiście przed wytryskiem i wycofał się od razu... Okres skończył mi się we wtorek. Nie mogę brać hormonów, więc pozostaje mi tylko czekać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4674 |
Przyczajenie
|
W zeszłym tygodniu uprawiałam seks bez zabezpieczenia (zapomniałam tabletki i był stosunek przerywany). 21 godzin później wzięłam Escapelle. Dzisiaj planowo dostałam miesiączkę, ale dla pewności chciałabym zrobić test ciążowy. Czy mogę zrobić go już teraz czy lepiej jeszcze poczekać? Od stosunku minęło 10 dni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4675 |
Przyczajenie
|
Witam was dziewczyny.
Mam taki problem , 14 paźdz.miałam ostatnią @ dziś mija 36 dzień a ja dalej nie mam,mimo iż zawsze mam co 28 dni ,wczoraj powinna mi się skończyć....Cztery dni temu robiłam testy domowe dwa-oba negatywne ,oraz bete z wynikiem <1,20,co wskazuje na brak ciąży. Wczorajsza wizyta u pani ginekolog jeszcze bardziej mnie dobiła bo nadal nic nie wiem.Powiedziała ze na bete bylo za wczesnie (?????) 5 dni po spodziewanej i że mogę mieć teraz cykl 36 dniowy bo się mogło przesunąć,tak więc powinnam dostać dzisiaj,ale nic na to nie wskazuje.Powiedziała też ,że jak nie przyjdzie @ to mam do niej przyjść za tydzień w piątek i wtedy albo wywołamy albo powtórzymy bete. Bo ona w mojej macicy nie widzi żadnych zmian. Dziwi mnie to że na bete moglo byc za wczesnie????? Bardzo bym chciała dzidzie ale nie wiem co myslec.Z chłopakiem kochałam się 14 dnia od ostatniej @ czyli w dzień najprawdopodobniej owulacji. Przed spodziewana 11 listopada miałam objawy takie jak na @ wiecej nic innego nie czułam. Nie wiem co myśleć czy mogę mieć nadzieję? ??? Pomóżcie kochane.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4676 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny, piszę do Was, ponieważ zawsze można od Was dostać pomoc.
Temat dotyczy i ciąży i nie, ale nie chcę zaśmiecać forum nowym wątkiem, dlatego piszę tutaj. Z ciekawości poszperałam po necie aby zobaczyć jak i ile trzymają się plemniki na ubraniach itp. Odpowiedzi znalazłam różne. Jedni piszą, że giną po kilku sekundach, inni że po 5-30 minutach, jeszcze inni, że dopiero po 2h, ale najlepsza odpowiedź na jaką trafiłam (rzekomo jakiegoś lekarza) to ta (cytuję): "Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia." I stąd moje pytanie. Wczoraj uprawiałam petting z facetem. Wszystko, co zostało, zostało na moich spodniach. Potem ja poszłam umyć ręce, ale po jakiś 5-15 minutach dotknęłam ręką moich spodni, a potem moich miejsc intymnych. Z tego, co zacytowałam na górze wyszłoby, że na bank jestem w ciąży, bo plemniki nadal na spodniach żyły i ja ręką je przeniosłam, a że byłam mokra to ze śluzem pięknie mnie zapłodniły (mam dni płodne akurat). Czy ktoś mógłby się jakoś do tego odnieść? Przecież to byłaby paranoja, bo co druga dziewczyna nagle byłaby w ciąży, a może jednak powinnam się bać? ![]()
Treningi 2016: 117/100 2017: 71/100 Edytowane przez SekretnyWachlarz Czas edycji: 2011-11-19 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4677 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4678 |
Zakorzenienie
|
SekretnyWachlarz, plemnik nie rambo... Nie, nie jesteś w ciąży. Co do żywotności plemników raczej Ci nie pomogę, ale umycie rąk powoduje ich zabicie, ponieważ chlor zawarty w wodzie je niszczy. Wytarcie się o chusteczkę też załatwia sprawę, to skuteczny sposób na pozbycie się ich. W "nas" faktycznie mogą dłużej pożyć, bo mają dobre warunki, ale muszą być dość głęboko, żeby zapłodnić
![]() zdziwiona, zrobiłaś 2 testy, oba negatywne, więc nie powinnaś być w ciąży. Mimo to idź jeszcze raz do lekarki, tak dla pewności, bądź wybierz się do innego ginekologa.
![]() Edytowane przez Frutti Czas edycji: 2011-11-19 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#4679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#4680 |
Zakorzenienie
|
SekretnyWachlarz, każdy coś podchwyci, przekręci i wypisze dalej... Dlatego najlepiej czytać z wiarygodnych źródeł, albo zapytać specjalisty, z ciekawości przy następnej wizycie u ginekologa spytam
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.