Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7 - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 10:21   #4651
filigramowaDaria
Przyczajenie

Lightbulb Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7

Cześć Kobietki
szukam wszędzie gdzie się da i nic;/ przegapiłam moment testowania, ponieważ dostałam miesiączkę - no to sobie pomyślałam "nie udało się". kiedy już minęło to myślę, że ona była coś dziwna. Zawsze się zwijam z bólu jak nadejdzie:P a tu 4 dni i bardzo skąpa. No ale po 2 dniach piersi dalej pełne, zdziwiłam się, że moje włosy przestały wypadać (wiem to głupie ale zawsze przy czesaniu bardzo wiele ich tracę). Jakieś 5 dni temu zauważyłam ciemne otoczki brodawek a brzuch taki coś trochę napompowany. licząc od tej normalnej miesiączki minęło 7 tyg niedługo 8 w sumie. Robiłam testy ale każdy pokazuje słaba kreskę no i ja się zastanawiam czy aby te testy 25 mlU/ml nie są za bardzo czułe :P z tego co wiem potrafią się mylić w dniu spodziewanej miesiączki, ponieważ stężenie jest za wysokie(gdzieś w ulotce przeczytałam). Za 5 dni się okaże już na 100% co jest ze mną nie tak. Ja mam takie pytanko do was czy te otoczki brodawek mogą się zrobić brązowe z innego powodu niż ciąża? I jak z tymi testami jest, bo zgłupieje zanim dotrze na usg. Wszędzie tylko, że test powinien być robiony ok 14 dni po owu, a jaki mają limit czułości? Jestem normalnie zawiedziona myślałam o 2 grubych kreskach a tu jedynie słaba różowa
filigramowaDaria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 10:31   #4652
atrafeles
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7

wiesz ciezko mi powiedziec kiedy ostatnio bo kochamy sie srednio co 2 dni , bywa ze i codziennie... liczymy sie z dzidzia, tylko dziwi mnie brak 2 kresek na tescie przy braku okresu
atrafeles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 12:25   #4653
Asia1160
Przyczajenie

GG do Asia1160

Witajcie tak się podepnę pod ten temat chodzi o to ze od pol roku staramy sie z TŻ o bobo. 2 miesiace temu poszlam do nowego lekarza (poprzedni chyba mial juz demencje starcza bo dziwnie sie zaczal zachowywac) i dowiedziałam się ze ja wogole nie jajeczkuje. pęcherzyki osiągają do 10mm i się wchłaniają wiec z bobo nici dostalam wspomagacze na owulke clostilbegyt, mialam go brac od 5 do 9 dc. to jest moj pierwszy miasiac z tym lekiem. teraz jestem w 22dc. oczywiscie przytulanko bylo jak lekarz zalecil miedzy 10 a 21 dc co drugi dzien a nawet częściej ale do czego daze. coś mnie cały czas pobolewają jajniki, raz prawy, raz lewy. piersi nie urosły ani nie bolą. włosy zaczęły mi wypadać chociaż nigdy mi się nie zdarzało. nie mam żadnych nudności ani nic. zastanawia mnie czy to może być fasoleczka na teścik za wcześnie ale chciałam usłyszeć wasza opinie na ten temat dodam jeszcze ze cykle mam 30-31 dniowe.

Pozdrawiam wszystkie staraczki i przyszłe mamuśki

Asia1160

Edytowane przez Asia1160
Czas edycji: 2011-11-16 o 12:49
Asia1160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 13:37   #4654
redss
Raczkowanie

Hej Od jakiegos czasu staramy sie z Tz o dziecko . Tydzien temu mialam owulacje - no i oczywiscie wykorzystalismy to tak jak nalezy :P Teraz zauwazylam na wkladce jakies delikatne plamienie , tak jakby sluz z niteczkami krwi , albo niewielkie plamki w kolorze bezu ( nie wiem jak to opisac) .. Czy myslicie ze to moze byc plamienie implantacyjne? Nie chce sie za bardzo wkrecac , ale dziisiaj zaczelo mnie cos delikatnie pobolewac w okolicach lewego jajnika , i w dole plecow .. .Myslicie ze moglo sie udac?

Edytowane przez redss
Czas edycji: 2011-12-01 o 08:56
redss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 13:48   #4655
Asia1160
Przyczajenie

GG do Asia1160

wyczytałam gdzieś ze ok 3 dni po takim plamieniu implantacyjnym test powinien wyjść już pozytywnie zaczyna sie tworzyc lozysko wiec poczekaj jeszcze i zrób test trzymam kciuki za II
Asia1160 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 15:01   #4656
redss
Raczkowanie

a czy takie plamienie moze tez oznaczac cos innego ? Bo w sumie nie wiem jak je interpretowac .... No ale dla pewnosci zrobie test.
redss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:32   #4657
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez filigramowaDaria Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki
szukam wszędzie gdzie się da i nic;/ przegapiłam moment testowania, ponieważ dostałam miesiączkę - no to sobie pomyślałam "nie udało się". kiedy już minęło to myślę, że ona była coś dziwna. Zawsze się zwijam z bólu jak nadejdzie:P a tu 4 dni i bardzo skąpa. No ale po 2 dniach piersi dalej pełne, zdziwiłam się, że moje włosy przestały wypadać (wiem to głupie ale zawsze przy czesaniu bardzo wiele ich tracę). Jakieś 5 dni temu zauważyłam ciemne otoczki brodawek a brzuch taki coś trochę napompowany. licząc od tej normalnej miesiączki minęło 7 tyg niedługo 8 w sumie. Robiłam testy ale każdy pokazuje słaba kreskę no i ja się zastanawiam czy aby te testy 25 mlU/ml nie są za bardzo czułe :P z tego co wiem potrafią się mylić w dniu spodziewanej miesiączki, ponieważ stężenie jest za wysokie(gdzieś w ulotce przeczytałam). Za 5 dni się okaże już na 100% co jest ze mną nie tak. Ja mam takie pytanko do was czy te otoczki brodawek mogą się zrobić brązowe z innego powodu niż ciąża? I jak z tymi testami jest, bo zgłupieje zanim dotrze na usg. Wszędzie tylko, że test powinien być robiony ok 14 dni po owu, a jaki mają limit czułości? Jestem normalnie zawiedziona myślałam o 2 grubych kreskach a tu jedynie słaba różowa
druga slaba rozowa?

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 23:30   #4658
an99
Przyczajenie

Tydzień po terminie, @ nadal nie mam. Dla pewności zrobiłam dziś test płytkowy. Ani śladu drugiej kreski. A już doszukiwałam, się zaokrąglonego brzuszka :P
Tak czy siak brak @ jest niepokojący...
an99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 08:47   #4659
filigramowaDaria
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
druga slaba rozowa?
Sorki oczywiście druga kreseczka była słaba (3 testy to samo pokazywały). Po takim czasie powinna być taka sama jak kreska kontrolna;/ dlatego jestem zawiedziona. Będę dopiero cieszyła się gdy lekarz potwierdzi ciąże. Pozdrawiam cieplutko
Stary 2011-11-17, 09:14   #4660
Einode
Raczkowanie

Cytat:
Sorki oczywiście druga kreseczka była słaba (3 testy to samo pokazywały). Po takim czasie powinna być taka sama jak kreska kontrolna;/ dlatego jestem zawiedziona. Będę dopiero cieszyła się gdy lekarz potwierdzi ciąże. Pozdrawiam cieplutko
Moim zdaniem słabośc nie ma nic do rzeczy, skoro się pojawiła to jest to wynik pozytywny. Tym bardziej,że drugą ujrzałaś w 3 testach aż
U mnie było identycznie, robiłam testy tydzien po spodziewanym okresie i obydwa miały słabą kreskę, ale dla mnie to znaczyło ciążę i się nie myliłam.
Einode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:27   #4661
mati8585
Przyczajenie

witam!pomóżcie!czy jestem w ciąży???ostatnia @18wrzesień,dziś robiłam beta hcg i wynik <1,2???dodam ,że od końca pażdzier robiłam testy z moczu i wszystkie(aż 6)negat.????a lekarz dzień przed badaniem bety widział cos bardzo bardzo bardzo małego na usg???

Edytowane przez mati8585
Czas edycji: 2011-11-17 o 09:29
mati8585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:29   #4662
keira2008
Rozeznanie

No i przyłączam się do Was moje drogie w ten brzydki, szary, pochmurny dzień.

Zapomniana 6 tabletka w pierwszym tygodniu .... :/ A w sobotę był piękny seks.
No nic, startujemy z metodą yuzpe.

keira2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 10:02   #4663
Einode
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mati8585 Pokaż wiadomość
witam!pomóżcie!czy jestem w ciąży???ostatnia @18wrzesień,dziś robiłam beta hcg i wynik <1,2???dodam ,że od końca pażdzier robiłam testy z moczu i wszystkie(aż 6)negat.????a lekarz dzień przed badaniem bety widział cos bardzo bardzo bardzo małego na usg???

a skąd my mamy to wiedzieć??
Może odczekać trochę i iśc do lekarza sprawdzić to coś bardzo bardzo małego???
Einode jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 10:43   #4664
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Nie możesz się doczekać lekarza to zrób sobie test z krwi jak te słabe kreseczki Ci nie wystarczają Kochana

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 11:34   #4665
magnoliss
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mati8585 Pokaż wiadomość
beta hcg <1,2 jest wynikiem wykluczającym ciąże
jednak powinnaś udać się ponownie z wynikiem do lekarza i ustalić powód braku miesiączki
magnoliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:15   #4666
Felicyta789
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.7

Cytat:
Napisane przez Ieka Pokaż wiadomość
Mnie też ostatnio bolą piersi, mam dziwne nastroje, z sekundy na sekunde mam łzy w oczach,jestem dobrze wyspana a jednka zmęczona,duszno mi jest też,pozatym boli mnie brzuch od jakiegoś tygodnia, jakbym miała dostać okres, ale nic.. okresu nie mam od ponad miesiąca, 23go byłam u ginekologa, nie jestem w ciąży,zrobiłam test i też nic.nie wiem, może powinnam zrobić drugi ?i co dziwne raczej chudłam.może wogóle jestem jakaś chora?
Podepnę się pod ten post
A więc 24 października miałam ostatnią miesiączkę praktycznie po jej zakończeniu zaczęły boleć mnie piersi stały się bardzo tkliwe i powiększone ból nie ustępuje ,odczuwam co jakiś czas dziwny posmak w buzi tak jakby nieświeży oddech do toalety zawsze dużo chodzę więc ciężko uznać to za jakiś objaw 15 listopada zrobiłam test ciążowy płytkowy wynik był negatywny ,a dzisiaj zaczęło boleć mnie podbrzusze tak jak by na okres po nadto regularnie ćwiczę na orbitreku po 40 minut dziennie ,a waga nie spada tylko cały czas rośnie po mimo tego że jem same nisko kaloryczne rzeczy ,a jeszcze miesiąc wcześniej były efekty a ostatnio w gorę waga.Zabezpieczamy się z mężem prezerwatywami ,ale wiadomo to nie daje 100% pewności okres powinnam mieć 21 więc może test zobiłam za wcześnie dodam ze nigdy wcześniej nie miałam takich bólów piersi czuje się jak po operacji biustu .Co to może być ciąża czy jakieś problemy hormonalne czy z tarczyca,a i jeszcze na piersiach są widoczne żyłki ,a wargi sromowe maja ciemno brązowy kolor ,nie wie jaki był wcześniej ,ale mąż mówi że bardziej różowy.

Edytowane przez Felicyta789
Czas edycji: 2011-11-17 o 12:27
Felicyta789 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:36   #4667
keira2008
Rozeznanie

Felicyta szybciutko do ginekologa.
Piszesz o teście, okresie, wynikach... Ale nie piszesz kiedy współżyłaś z mężem.
Więc nie możemy wiele doradzić poza wizytą u lekarza.

keira2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:58   #4668
Felicyta789
Przyczajenie

Na Gina za wcześnie zresztą u mnie jest długi okres oczekiwania na wizyte,a terminowa miesiączka dopiero w poniedziałek wiec wizyta może jeszcze nic nie wykazać tak jak test ,a współżyjemy regularnie nawet w dni płodne zawsze się zabezpieczamy ,ale wiadomo to nie daje 100% pewności, ale pięć lat zdawało rezultaty zastanawiam się tylko czy to moga byc problemy hormonalne wcześniej nie zauważyłam u siebie takich objawów
Stary 2011-11-17, 13:08   #4669
Felicyta789
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez keira2008 Pokaż wiadomość
Felicyta szybciutko do ginekologa.
Piszesz o teście, okresie, wynikach... Ale nie piszesz kiedy współżyłaś z mężem.
Więc nie możemy wiele doradzić poza wizytą u lekarza.
współżyjemy regularnie bez względu na to czy to są dni płodne wiec ciężko mi stwierdzić czy podczas dni płodnych też.
Do gina się wybieram ,ale jest długi okres oczekiwania ,a termin miesiączki mam dopiero w poniedziałek.Zastanawiam się czy to mogą być jakieś zmiany hormonalne ciąża jest mało prawdo podobna gdyż maż zawsze wycofuje się przed końcem i zawsze się zabezpieczamy oczywiscie nie wykluczam jakiegoś uszkodzenia prezerwatywy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 22:51   #4670
gosiuncia18
Raczkowanie

Hej dziewczyny czy to coś może świadczyć ??

od wczoraj odczuwam bóle podbrzusza fakt tydzień temu kochałam się z chłopakiem z kończeniem w środku , było to dwa dni przed okresem ale dostałam dzień wczesniej i trwał tak jak zawsze tylko mniej obfity . Wątpię bym była w ciąży . Czy jest jakaś mozliwosc ??
gosiuncia18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 07:58   #4671
filigramowaDaria
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Einode Pokaż wiadomość
Moim zdaniem słabośc nie ma nic do rzeczy, skoro się pojawiła to jest to wynik pozytywny. Tym bardziej,że drugą ujrzałaś w 3 testach aż
U mnie było identycznie, robiłam testy tydzien po spodziewanym okresie i obydwa miały słabą kreskę, ale dla mnie to znaczyło ciążę i się nie myliłam.
Gratuluję kruszynki Dziękuję podniosłaś mnie na duchu oby i u mnie to samo znaczyło . co do badania krwi hmm pierw się wybiorę do lekarza jestem dość cierpliwa wiec 3 dni to nic dla mnie
Stary 2011-11-18, 14:57   #4672
mila36
Przyczajenie

Dot.: Czy mogę być w ciąży?

witam moze ktoras z was odpowie na moje pytanko ...od 3 tygodni nie mam okresu dzis zrobilam 2 test i okazal sie negatywny czy mozliwe jest to ze jestem w ciazy a test tego nie pokazuje???
mila36 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:07   #4673
manymanyways
Rozeznanie

kochałam się dziś z narzeczonym i pękła nam gumka. Partner był oczywiście przed wytryskiem i wycofał się od razu... Okres skończył mi się we wtorek. Nie mogę brać hormonów, więc pozostaje mi tylko czekać.
manymanyways jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:23   #4674
MagdaPoznan23
Przyczajenie

W zeszłym tygodniu uprawiałam seks bez zabezpieczenia (zapomniałam tabletki i był stosunek przerywany). 21 godzin później wzięłam Escapelle. Dzisiaj planowo dostałam miesiączkę, ale dla pewności chciałabym zrobić test ciążowy. Czy mogę zrobić go już teraz czy lepiej jeszcze poczekać? Od stosunku minęło 10 dni.
MagdaPoznan23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 10:30   #4675
zdziwiona
Przyczajenie

Witam was dziewczyny.
Mam taki problem , 14 paźdz.miałam ostatnią @ dziś mija 36 dzień a ja dalej nie mam,mimo iż zawsze mam co 28 dni ,wczoraj powinna mi się skończyć....Cztery dni temu robiłam testy domowe dwa-oba negatywne ,oraz bete z wynikiem <1,20,co wskazuje na brak ciąży. Wczorajsza wizyta u pani ginekolog jeszcze bardziej mnie dobiła bo nadal nic nie wiem.Powiedziała ze na bete bylo za wczesnie (?????) 5 dni po spodziewanej i że mogę mieć teraz cykl 36 dniowy bo się mogło przesunąć,tak więc powinnam dostać dzisiaj,ale nic na to nie wskazuje.Powiedziała też ,że jak nie przyjdzie @ to mam do niej przyjść za tydzień w piątek i wtedy albo wywołamy albo powtórzymy bete. Bo ona w mojej macicy nie widzi żadnych zmian. Dziwi mnie to że na bete moglo byc za wczesnie????? Bardzo bym chciała dzidzie ale nie wiem co myslec.Z chłopakiem kochałam się 14 dnia od ostatniej @ czyli w dzień najprawdopodobniej owulacji. Przed spodziewana 11 listopada miałam objawy takie jak na @ wiecej nic innego nie czułam. Nie wiem co myśleć czy mogę mieć nadzieję? ??? Pomóżcie kochane....
zdziwiona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:12   #4676
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny, piszę do Was, ponieważ zawsze można od Was dostać pomoc.

Temat dotyczy i ciąży i nie, ale nie chcę zaśmiecać forum nowym wątkiem, dlatego piszę tutaj.

Z ciekawości poszperałam po necie aby zobaczyć jak i ile trzymają się plemniki na ubraniach itp. Odpowiedzi znalazłam różne. Jedni piszą, że giną po kilku sekundach, inni że po 5-30 minutach, jeszcze inni, że dopiero po 2h, ale najlepsza odpowiedź na jaką trafiłam (rzekomo jakiegoś lekarza) to ta (cytuję):
"
Długość życia plemnika zależy od odczynu środowiska i temperatury otoczenia. W środowisku zasadowym żyje dłużej niż w kwaśnym. W pochwie jest środowisko kwaśne i plemnik żyje tu do 2 godzin. W szyjce macicy jest środowisko zasadowe i tu życie plemnika wynosi 48 godzin, w jamie macicy do 25 godzin, a w jajowodzie do 48 godzin. Poza organizmem plemnik żyje do 18 godzin w temperaturze 37 stopni Celsjusza, a w temperaturze 20 stopni jego żywotność wzrasta do 70 godzin. Jeżeli plemniki dostaną się w okolice wejścia do pochwy, to w sprzyjających okolicznościach, np. kobieta jest w fazie owulacji, istnieje możliwość zapłodnienia."

I stąd moje pytanie. Wczoraj uprawiałam petting z facetem. Wszystko, co zostało, zostało na moich spodniach. Potem ja poszłam umyć ręce, ale po jakiś 5-15 minutach dotknęłam ręką moich spodni, a potem moich miejsc intymnych. Z tego, co zacytowałam na górze wyszłoby, że na bank jestem w ciąży, bo plemniki nadal na spodniach żyły i ja ręką je przeniosłam, a że byłam mokra to ze śluzem pięknie mnie zapłodniły (mam dni płodne akurat). Czy ktoś mógłby się jakoś do tego odnieść? Przecież to byłaby paranoja, bo co druga dziewczyna nagle byłaby w ciąży, a może jednak powinnam się bać? No i tak przy okazji będę wdzięczna jak ktoś raz, a konkretnie mi powie (tak dla mojej czystej ciekawości) ile plemniki żyją na np. ubraniach/ręcznikach itd.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

Edytowane przez SekretnyWachlarz
Czas edycji: 2011-11-19 o 12:13
SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:32   #4677
zdziwiona
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zdziwiona Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny.
Mam taki problem , 14 paźdz.miałam ostatnią @ dziś mija 36 dzień a ja dalej nie mam,mimo iż zawsze mam co 28 dni ,wczoraj powinna mi się skończyć....Cztery dni temu robiłam testy domowe dwa-oba negatywne ,oraz bete z wynikiem <1,20,co wskazuje na brak ciąży. Wczorajsza wizyta u pani ginekolog jeszcze bardziej mnie dobiła bo nadal nic nie wiem.Powiedziała ze na bete bylo za wczesnie (?????) 5 dni po spodziewanej i że mogę mieć teraz cykl 36 dniowy bo się mogło przesunąć,tak więc powinnam dostać dzisiaj,ale nic na to nie wskazuje.Powiedziała też ,że jak nie przyjdzie @ to mam do niej przyjść za tydzień w piątek i wtedy albo wywołamy albo powtórzymy bete. Bo ona w mojej macicy nie widzi żadnych zmian. Dziwi mnie to że na bete moglo byc za wczesnie????? Bardzo bym chciała dzidzie ale nie wiem co myslec.Z chłopakiem kochałam się 14 dnia od ostatniej @ czyli w dzień najprawdopodobniej owulacji. Przed spodziewana 11 listopada miałam objawy takie jak na @ wiecej nic innego nie czułam. Nie wiem co myśleć czy mogę mieć nadzieję? ??? Pomóżcie kochane....
Prosze o pomoc
zdziwiona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 18:24   #4678
Frutti
Zakorzenienie

SekretnyWachlarz, plemnik nie rambo... Nie, nie jesteś w ciąży. Co do żywotności plemników raczej Ci nie pomogę, ale umycie rąk powoduje ich zabicie, ponieważ chlor zawarty w wodzie je niszczy. Wytarcie się o chusteczkę też załatwia sprawę, to skuteczny sposób na pozbycie się ich. W "nas" faktycznie mogą dłużej pożyć, bo mają dobre warunki, ale muszą być dość głęboko, żeby zapłodnić

zdziwiona, zrobiłaś 2 testy, oba negatywne, więc nie powinnaś być w ciąży. Mimo to idź jeszcze raz do lekarki, tak dla pewności, bądź wybierz się do innego ginekologa.

Edytowane przez Frutti
Czas edycji: 2011-11-19 o 18:25
Frutti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 19:48   #4679
SekretnyWachlarz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frutti Pokaż wiadomość
SekretnyWachlarz, plemnik nie rambo... Nie, nie jesteś w ciąży. Co do żywotności plemników raczej Ci nie pomogę, ale umycie rąk powoduje ich zabicie, ponieważ chlor zawarty w wodzie je niszczy. Wytarcie się o chusteczkę też załatwia sprawę, to skuteczny sposób na pozbycie się ich. W "nas" faktycznie mogą dłużej pożyć, bo mają dobre warunki, ale muszą być dość głęboko, żeby zapłodnić
Ja to wiem, ale chodziło mi o coś innego. Z tego, co zacytowałam wyszło, że plemniki na ubraniu żyją od 5 minut do nawet 70 godzin (wg jakiegoś cudownego lekarza). Ja umyłam rękę po tym jak dotykałam faceta, a potem dotknęłam moich spodni, które były od niego mokre. Jeżeli wierzyć w to co piszą w internecie to wyszłoby, że dotykając moich mokrych spodni przeniosłam na czystą rękę plemniki, bo jeszcze żyły i przez dotknięcie tą ręką pochwy przeniosłam je i zapłodniłam się. Oczywiście nie wierzę w takie cuda, ale dziwi mnie skąd takie informacje w internecie.

Treningi
2016: 117/100
2017: 71/100

SekretnyWachlarz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 20:40   #4680
Frutti
Zakorzenienie

SekretnyWachlarz, każdy coś podchwyci, przekręci i wypisze dalej... Dlatego najlepiej czytać z wiarygodnych źródeł, albo zapytać specjalisty, z ciekawości przy następnej wizycie u ginekologa spytam Tak czy inaczej temat nie o tym, to niemożliwe żeby ktokolwiek w taki sposób zajść w ciążę.

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości