Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 16:52   #3001
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Witam mamusie. Sandra urodziła, jeszcze troche i co chwila tutaj bedzie dzieciaczków przybywac

Wkurzyłam sie, u tego sprzedawcy gdzie chcialam kupic część wyprawki juz nie ma tych produktów co chciałam no i trzeba bedzie dokupić u innych.

Brr, ale zimno, nie lubie tej pory roku, strasznie nie lubie.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:35   #3002
czubasek20
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

Hihi, a nie bała się teściowa, że dostanie zapalenia płuc? Czy to tylko ciężarnych dotyczy?
Nie mogę z tym materacem, normalnie chyba twoja teściowa pobiła ten kryzys marchewkowy mojej teściówki
Nie wiem, wisi mi ona i powiewa. dziś miała jakieś ,,ale'' jak powiedziałam ze moja mama pościel i ręczniczki uszyje dla maleństwa więc trochę oszczędzimy bo frota i ogólnie materiały nie są drogie.

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
dzień dobry

wczoraj patrzałam na mój suwaczek o zostało tylko 70 dni do porodu
Mi równe 90 coraz bliżej ...

Cytat:
Napisane przez raqla Pokaż wiadomość
Witam i od razu się chwalę: glukoza prawidłowa! Małż odbierał wyniki, więc jak zadzwonił z wiadomością, to kamień spadł mi z serca i od razu zachciało mi się czegoś słodkiego Dobrze, że miałam jeszcze krówki
Brawo kalski:

Ja dziś odebrałam morfologie.... jest tragiczna...

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

a baranki to http://allegro.pl/6el-kpl-do-lozeczk...932658206.html
chce białe baranki i różową krateczkę mieć no i kurde kiepsko, żeby znalezc

też chcialam takie baranki

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:37   #3003
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez NataliaM1103 Pokaż wiadomość
dziewczyny ponawiam pytanie:
co na prezent na świeta dla dziewczynki 5,5 lat?
nie mam pojęcia dlatego nie pisałam
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
jest ale tylko taka http://allegro.pl/ty-i-my-2-elemento...937324504.html jalkbys zajrzala do jakiegos dzieciecego to jest wiecej ja tak kupilam
dzieeeki tyle tylko, że ja własnie srednio mogę chodzić po sklepach
Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Witam mamusie. Sandra urodziła, jeszcze troche i co chwila tutaj bedzie dzieciaczków przybywac

Wkurzyłam sie, u tego sprzedawcy gdzie chcialam kupic część wyprawki juz nie ma tych produktów co chciałam no i trzeba bedzie dokupić u innych.

Brr, ale zimno, nie lubie tej pory roku, strasznie nie lubie.
ja kupiłam prawie wszystko u r_p77 i rodzyneczki
jeszcze mnie czeka wizyta w superpharm czy rossmanie i kupię tam kosmetyki i pampersy i juz mam prawie wszystko

doszły staniki !!

rozmiarowo są ok, mało rozciągliwe tylko... więc dobrze, że wziełam większe jeżeli chodzi o materiał to szału nie ma ( wewnątrz bawełenka jest milutka) a z zewnątrz są takie o.. nie leżą tak jak reszta moich staników kupowanych w sklepie i ogólnie nie jestem zadowolona niestety i firmy alles mama nie polecam bo jest sporo innych lepszych szkoda bo trochę kasy poszło, ale będę musiała wybrać się do sklepu i kupić jakieś porządniejsze, zeby mi ładnie biust trzymały bo te jakoś tak dziwnie odstają między piersiami i moje inne staniki czy z chantelle, kingi i lanoro bodajże trzymają mi cycochy znacznie lepiej

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Nie wiem, wisi mi ona i powiewa. dziś miała jakieś ,,ale'' jak powiedziałam ze moja mama pościel i ręczniczki uszyje dla maleństwa więc trochę oszczędzimy bo frota i ogólnie materiały nie są drogie.

Mi równe 90 coraz bliżej ...

Brawo kalski:

Ja dziś odebrałam morfologie.... jest tragiczna...

też chcialam takie baranki
napaliłam się na nie strasznie, tylko jak czytam komentarze kupujących to ehhhh jak znajdę porządne to dam Ci znać
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:51   #3004
MartuNiunia87
Rozeznanie

Oj poczytuje tak was ale nie mam siły napisać... ;(

Zapisałam się na jutro do fryzjera na 10:00 żeby się lepiej poczuć, ale póki co nie mam nawet na to ochoty;(

Do południa było ok, ale wróciłam do domu i pokłóciłam się z TŻ i tak mi przykro jest, jakoś tak wyjątkowo bardzo , że tylko wyć mi się chce i tyle..

Gratulacje dla Sandry! Oby malutka szybko rosła i była zdrowa!

Ach... nie mam sił pisać... już mnie oczy pieką tylko ryczeć mi się chce... brak mi weny do życia jakoś... ;(
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:57   #3005
*Agatek*
Zakorzenienie

Dziewczyny

Kupiłam sobie super majteczki na ryneczku, aż 6 par rozmiaru L. A niektóre obcisłe są i widać mi rowa

Czy moja dupa schudnie po porodzie?? jestem załamana

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:59   #3006
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Wiadomosc od Sandry:

Hej, jestem jeszcze obolala po cc, ale juz bylam zobaczyc moja kruszynke. Jest taka mala jak ja zobaczylam nie moglam powstrzymac lez. jest sliczna. bardzo ja kocham.
wzruszyłam się....

a mnie zostało 98dni... dokładnie 14tygodni do dnia zero
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 18:08   #3007
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bybella Pokaż wiadomość
Agatek- w sensie wtorek 22.11.?? tylko nie wtorek, pliss mam dentystę i dodam, ze ani nie w Toruniu ani nie w moim mieście, wiec nie dam rady
no cholera jasna.........

19mala83 no weź coś tej kobicie powiedz, bo ja nie mam siłki

Cytat:

może ciastolina?

Stary 2011-11-16, 18:16   #3008
likas
Raczkowanie

Ciastolina to dobry pomysł
NataliaM1103 a ile chcecie wydać na ten prezent ?

Monika super, że też już jesteś

Dziewczyny a ja kupiłam rożek w baranki ale te na kremowym tle

Mój suwaczek pokazuje jeszcze tylko 60 dni ale w moim przypadku to nic nie wiadomo

Edytowane przez likas
Czas edycji: 2011-11-16 o 18:17
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 18:21   #3009
*Agatek*
Zakorzenienie

likas u mnie to samo

Wydrukowałam foty w rossmanie- ale nie polecam wychodzą straszne... kolorystycznie przybierają barwę żółtawą dobrze, że to 5 fot tylko było

Stary 2011-11-16, 18:22   #3010
raqla
Raczkowanie

Oglądam właśnie na Polsat Cafe program o kobiecie, która po inseminacji spodziewa się sześcioraczków Nie wyobrażam sobie tego...
raqla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 18:54   #3011
likas
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
likas u mnie to samo
wiem, wiem czyli zaczynamy 8 miesiąc
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 18:58   #3012
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pearpearl Pokaż wiadomość

Dph
, masz najwiekszy skarb w brzuszku. Wazne,zeby bylo zdrowe. Inne rzeczy sie jakos uloza
Dokładnie perl i Ty też o tym pamiętaj zwłaszcza jak się będziesz wkurzać na swojego tzta że trochę droższą sofę kupił czasami warto wyluzować i odpuścić

Cytat:
no nie! bez takich decyzji proszę! kiedy się widzicie?? Pogadaj z nim w 4 oczy!!!!! Niech Ci to wyjaśni i tyle
dokładnie jestem tego samego zdania nie rób nic pochopnie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Podpinam się pod pytanie, tylko TZta chrześnica ma 6 lat, jej siostra prawie 4,5, i mamy jeszcze trzy chrześnice (tak, tak - chrześnice, w sumie mamy 4) które mają tak koło 1,5 roczku
I co im kupić?
ja polecam wszystko co jest z hanną montaną dla tych w wieku 5-6 lat dla młodszych hello kity może jakaś torebka zależy ile chcecie przeznaczyć na prezent

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
A wiecie że życie erotyczne kobiety zaczyna się właśnie po 30-tce ?
Ha!!!!
potwierdzam potwierdzam szczera prawda

Cytat:
dzieki dziewczynki za glosy niestety nic nie wygralismy pic na wode ten konkurs;/
uska wygrasz następnym razem

Cytat:
Wiadomosc od Sandry:

Hej, jestem jeszcze obolala po cc, ale juz bylam zobaczyc moja kruszynke. Jest taka mala jak ja zobaczylam nie moglam powstrzymac lez. jest sliczna. bardzo ja kocham.[COLOR="Silver"]
ja też się wzruszyłam oby dziewczyny doszły szybko do siebie przede wszystkim malutka

Cytat:
doszły staniki !!

rozmiarowo są ok, mało rozciągliwe tylko... więc dobrze, że wziełam większe jeżeli chodzi o materiał to szału nie ma ( wewnątrz bawełenka jest milutka) a z zewnątrz są takie o.. nie leżą tak jak reszta moich staników kupowanych w sklepie i ogólnie nie jestem zadowolona niestety i firmy alles mama nie polecam bo jest sporo innych lepszych szkoda bo trochę kasy poszło, ale będę musiała wybrać się do sklepu i kupić jakieś porządniejsze, zeby mi ładnie biust trzymały bo te jakoś tak dziwnie odstają między piersiami i moje inne staniki czy z chantelle, kingi i lanoro bodajże trzymają mi cycochy znacznie lepiej [COLOR="Silver"]
kurcze szkoda bo śliczne te staniki :/ właśnie dlatego nie cierpię kupować staników przez neta :/ staników i spodni :p

Cytat:
Napisane przez MartuNiunia87 Pokaż wiadomość

Zapisałam się na jutro do fryzjera na 10:00 żeby się lepiej poczuć, ale póki co nie mam nawet na to ochoty;(

Do południa było ok, ale wróciłam do domu i pokłóciłam się z TŻ i tak mi przykro jest, jakoś tak wyjątkowo bardzo , że tylko wyć mi się chce i tyle..

Ach... nie mam sił pisać... już mnie oczy pieką tylko ryczeć mi się chce... brak mi weny do życia jakoś... ;(
martuniunia nie smutaj się będzie dobrze szkoda się denerwować a swoją drogą to chyba coś wisi w powietrzu bo tu co druga ryczy od pewnego czasu ja wczoraj tak miałam a dziś tryskam humorem

Cytat:
Oglądam właśnie na Polsat Cafe program o kobiecie, która po inseminacji spodziewa się sześcioraczków Nie wyobrażam sobie tego...
ja sobie tego też nie wyobrażam... ale z drugiej strony tyle szczęścia na raz
Stary 2011-11-16, 19:15   #3013
NataliaM1103
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość
100zł no może trochę więcej
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 19:22   #3014
n1kotynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
Dokładnie perl i Ty też o tym pamiętaj zwłaszcza jak się będziesz wkurzać na swojego tzta że trochę droższą sofę kupił czasami warto wyluzować i odpuścić

dokładnie jestem tego samego zdania nie rób nic pochopnie

ja polecam wszystko co jest z hanną montaną dla tych w wieku 5-6 lat dla młodszych hello kity może jakaś torebka zależy ile chcecie przeznaczyć na prezent

potwierdzam potwierdzam szczera prawda

uska wygrasz następnym razem

ja też się wzruszyłam oby dziewczyny doszły szybko do siebie przede wszystkim malutka

kurcze szkoda bo śliczne te staniki :/ właśnie dlatego nie cierpię kupować staników przez neta :/ staników i spodni :p

martuniunia nie smutaj się będzie dobrze szkoda się denerwować a swoją drogą to chyba coś wisi w powietrzu bo tu co druga ryczy od pewnego czasu ja wczoraj tak miałam a dziś tryskam humorem

ja sobie tego też nie wyobrażam... ale z drugiej strony tyle szczęścia na raz
śliczne to one sa na zdjęciach reklamowych niestety ;/

aaaa Czubasku, specially for u:

http://allegro.pl/posciel-3cz-90-120...914441045.html

i polecany sprzedawca przez mamusie listopad-grudzien bodajże

ja będę u niego zamawiać, tyle, że będę chyba tez zamawiać komplet u tego sprzedawcy co uska polecała i musze sie zastanowić co u kogo kupić ile kompletów planujecie mieć?bo ja myślałam tak 3-4, jak znalazłam tańsze
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 19:58   #3015
uska000
Zadomowienie

ktoras pisala o wozku mutsy nie pamietam ktora w kazdym razie u nas we Wroclawiu w Askocie jest promocja gondola bordowa a spacerowka czarna 1200zl

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 20:10   #3016
dph
Rozeznanie

A ja zapomniałam się pochwalić że byłam u lekarza i z dzidzią wszystko oki ma już 1 kg i zajefajnie pokazała nam nóżki i rączki miała je przy buzi i się zasłaniała nimi tak że standardowo już nie widzieliśmy buźki poza tym wszystko ok oprócz tego że mam jakiegoś grzyba no ale najdziwniejsze jest to że nic mnie nie swędziało anie nie piekło tylko miałam upławy no ale gin stwierdził ze clotrimazol powinien pomóc

Agacia_cz pytałam gina o tą bielską klinikę i powiedział że jest ok. Ale zapewnił mnie po raz kolejny że nie ma problemu u mnie z cesarką że on mi napisze skierowanie i bez problemu u nas w szpitalu mi zrobią cc. I stwierdził że teraz już jest tak że pacjentka może sobie zadecydować - jasne jedzie mi tu czołg i szczela w to to mu akurat nie uwierzę a wogóle to sam sobie zaprzeczył że on mi to skierowanie da a gdyby było coś nie tak i nie chcieliby mi zrobić tej cc to się mogę wypisać na własne żądanie i wtedy np jechać do Bielska

Co do pościeli to ja mam chyba dwa komplety po córci ale teraz chciałabym jej kupić nowy ale bez stelaża na baldachim i bez wypełnień ale chyba nie ma takich zestawów spełniających moje wymagania :P
Stary 2011-11-16, 20:12   #3017
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie ogladalam przepis na zycie i stwierdzam ze tzt ma dobrze ze mna w ciazy patrzac na beatke;p;p
Mój mąż wczoraj jak przyszedł i akurat leciał ten serial skomentował Beatkę: "Oooo... a ta znowu ryczy"

Cytat:
Napisane przez pika15 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki, ja tutaj chyba najstarsza jestem , ale tak mi sie zachciało dzidziusia.
Mam dwoje dzieci córke lat 19 i synka lat 15 tak ze róznica spora
Cześć

Cytat:
Wiadomosc od Sandry:

Hej, jestem jeszcze obolala po cc, ale juz bylam zobaczyc moja kruszynke. Jest taka mala jak ja zobaczylam nie moglam powstrzymac lez. jest sliczna. bardzo ja kocham.

Cytat:
ja sobie ubzdurałam takie wzory właśnie jak baranki i krateczka a wszędzie misie są a ja misiów nie chcę no a szkoda mi trochę na pościel wydać 200-300 zł za komplet bo nawet my używamy tańszej i jest ok. a nie chcę się też naciąć i kupić 3 komplety które okażą się do
Ja mam właśnie połączenie gładkiego i krateczki na pościeli jakościowo jest sprawdzona, bo kupiłam w tym samym miejscu chrześniaczce cały komplet, a co jakiś czas również nam

Dzięki za opinie co do tego wiaderka
Poczytałam sporo na ten temat i generalnie rodzice piszą, że to lepsze rozwiązanie niż tradycyjna wanienka
No, ale kupimy jednak zwykłą wanienkę + ew. matę/foczkę jakoś mam nadzieję, że się pomieścimy, kupimy tą mniejszą i tyle
Wiaderko kosztuje prawie 100 zł, a wanienka ok. 20, więc szkoda kasy

Net mi się psuje, więc miałam spore zaległości

Odebrałam wyniki glukozy i moczu. Glukoza ok, ale mocz nadal z bakteriami licznymi pomimo żurawiny

I kupiłam kocyk dla maluszka od dziadków na gwiazdkę za niecałe 40 zł, a identyczne były w innych sklepach za 45-48

I chyba tyle
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 20:53   #3018
MartuNiunia87
Rozeznanie

Cytat:
100zł no może trochę więcej

Mój synek (ma 4 latka) dostał jakiś czas temu zestaw ciastoliny dokłądnie taki :
http://allegro.pl/ciastolina-play-do...914064055.html

i powiem,że zabawy co niemiara - sami żeśmy się ubawili bo przy niektórych czynnosciach oczekiwał naszej pomocy, więc dziecko starsze spokojnie samo się będzie tym bawić jak nie wiem są różne inne zestawy z tej serii - więc można wybrać co kto chce

skoro to dziewczynka to może lalka jakaś w stylu:

http://allegro.pl/agatka-born-baby-i...915884482.html

http://allegro.pl/chou-chou-lalka-ro...925286703.html

albo jakiś kucyk pony:
http://allegro.pl/pinkie-pie-kucyk-i...914385627.html

albo lalkę barbie (szczególnie te z bajek czy Hana Montana) lub domek dla niej:
http://allegro.pl/barbie-glam-house-...913816109.html

http://allegro.pl/lalka-z-koniem-lal...913647234.html

http://allegro.pl/simba-lalka-ksiezn...886111202.html

http://allegro.pl/tanczaca-lalka-han...822745972.html

Tego typu rzeczy mi przychodzą do głowy, szwagier ma córkę właśnie ma teraz 5 lat i 10 miesięcy (więc podobny wiek) i wiem, że na tego typu rzeczy będzie zwracać uwagę pisząc list do mikołaja, w tamtym roku jaki jej kupowaliśmy prezent na święta to właśnie był koniki ponny - bo ma fioła na ich punkcie i lalka Barbi - w Tesco była promocja i kupiliśmy jakoś w granicach właśnie 90zł całą rodzinę - Barbie, Kena i dzieci i wcale nie takie plastikowe z sztywnymi nogami, normalne gumowe
Dziewczynki lubią też te różne zabawkowe AGD lub całe kuchnie itp. rzeczy także wybór jest nieziemski

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Zakupiłam sobie właśnie 2 koszule do karmienia na poprawę humorku :

http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=1915789129

dokładnie te, teraz czekam aż przyjdą i zobaczymy
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 21:13   #3019
agawoo
Zakorzenienie

Nikotynka, zniknął mi post jak Ci odpisywałam
Fajne te baranki, jeszcze żyrafki mi się spodobały, ale skoro sprzedawca niepolecany, to doopa

łóżeczko też chyba z Klupsia w końcu zamówię i materac G-P-K

A wanienkę kupię w sklepie, ceny takie same jak na all a za przesyłkę nie muszę płacić

Cytat:
Witam i od razu się chwalę: glukoza prawidłowa! Małż odbierał wyniki, więc jak zadzwonił z wiadomością, to kamień spadł mi z serca i od razu zachciało mi się czegoś słodkiego Dobrze, że miałam jeszcze krówki
Gratulacje
Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość

Ja nawet w sklepie mam problem z doborem stanika - dlatego neta omijam szerokim łukiem (tylko ślubny miałam idealnie dobrany, ale cena też idealna i oczywiście teraz jest za mały i to nie tyle w miskach co w obwodzie )

Cytat:
Napisane przez likas Pokaż wiadomość

Monika super, że też już jesteś

Dziewczyny a ja kupiłam rożek w baranki ale te na kremowym tle

Mój suwaczek pokazuje jeszcze tylko 60 dni ale w moim przypadku to nic nie wiadomo
Też na all zamawiałaś?

Cytat:

Martuniunia

Cytat:
ja kupiłam prawie wszystko u r_p77 i rodzyneczki
jeszcze mnie czeka wizyta w superpharm czy rossmanie i kupię tam kosmetyki i pampersy i juz mam prawie wszystko
Ja na razie przygotowałam listę zakupów do r_p77 i jest dłuuuuuuga Teraz szukam sponsora

Cytat:

ja będę u niego zamawiać, tyle, że będę chyba tez zamawiać komplet u tego sprzedawcy co uska polecała i musze sie zastanowić co u kogo kupić ile kompletów planujecie mieć?bo ja myślałam tak 3-4, jak znalazłam tańsze
Ja planuję kupić 1 na all, a resztę uszyje mi teściowa Ale nie wiem,czy na jednym się skończy - siedziałam dzisiaj na necie i szukałam i podobają mi się MILPOL, KLUPŚ i TUSIA - wszystkie koszmarnie drogie

tylko po to, żeby w niej wszystko było

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-16 o 21:27
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 21:15   #3020
AgaMili
BAN stały

Witam
Mam dzis lenia. Mialam prasowac Marcelkowe ubranka i zrobic liste co dokupic na weekendzie ale nie chcialo mi sie i nic nie zrobilam. Teraz jestem zla, bo w domu mam syf a lubie gdy wszystko jest posprzatane i mam zrobione co zaplanowalam.
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zdecydowałam się na butelkę TT, jak laktator będę miała kupić to też TT, tylko pytanie czym się różnią smoczki o wolnym przepływie od tych wieloprzepływowych? Bo w opisie nie ma wielkiej różnicy
http://www.akpolbaby.pl/0m/26-smocze...415211200.html
http://www.akpolbaby.pl/smoczki-na-b...415221407.html
Te o wolnym przeplywie sprawdzaja sie przy dokarmaniu zeby dziecko nie zrezygnowalo z piersi.
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
To w takim razie rozumiem, że lepiej kupić tą z wolnym przepływem jeśli chcę tak czy inaczej karmić piersią? Bo jak mały się wycwani że z butelki łatwiej idzie to cyca nie będzie chciał?

Cytat:
Oj mnostwo jest na rynku zabawek dla 5 latkow, mozna przebierac poszperaj na allegro.
Cytat:
Dziewczyny

Kupiłam sobie super majteczki na ryneczku, aż 6 par rozmiaru L. A niektóre obcisłe są i widać mi rowa

no nie moge
Jak cie to pocieszy to na pewno nie masz takiego tylka jak ja
Cytat:

Fajne koszule i cena super
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 21:29   #3021
MMONIKA9
Wtajemniczenie

Cytat:

ja mam takie z żyrafami mogę polecić są naprawde rewelacyjne fajny materiał i bardzo wygodne do karmienia będa bo można smiało z dwóch stron odpiąć by wyciągnąć cyca do karmienia
Stary 2011-11-16, 21:31   #3022
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:

Martuniunia, ja kupiłam taką samą u nas na rynku, tylko niebieską z żyrafką Chciałam kupić więcej, ale w moim rozmiarze i wzorku już nie mieli ...

Stary 2011-11-16, 21:39   #3023
magda1804
Rozeznanie

czesc laseczki

Sandra gratulacje!!! Oby maleńka Amelka szybko podrosła i mogłaby być już z Wami w domku

Cytat:
Boże dziewczyny, odkryłam następne rozstępy na prawym udzie!!!!! jak ja się roztyłam... a wcale nie jadłam dużo... przez ost tydzień przybrałam 1,5 kg z czego 400 gram do malucha
Masarnia z moim tyłkiem to dodatkowo udo... wszystko w dupala i udala idzie teraz to napewno rozwód będzie
A wcale nie jem dużo... 3 posiłki dziennie + owoce jeszcze 9 tyg, ja nie wiem chyba do 20 kilo dociągnę do końca w takim tempie
Agatek nie płacz! nawet jak przytyjesz 20 kg to pozniej zgubisz wszystko, (nie żebym coś tam) ale przy Twoich tesciach nadwaga napewno Ci nie grozi A co do tych rozstepow to smaruj nie tylko brzuch, ale tez piersi, pupe i uda

Cytat:
Napisane przez pika15 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie mamuśki, ja tutaj chyba najstarsza jestem , ale tak mi sie zachciało dzidziusia.
Mam dwoje dzieci córke lat 19 i synka lat 15 tak ze róznica spora
Witaj Pika

Cytat:
Napisane przez agacia_cz Pokaż wiadomość
cholera ryczeć mi się chce!!!!
znalazłam w portfelu tż zdjęcie jego byłej zaraz mnie szlag trafi chyba sobie dziś zeżre na obiad swój pierścionek zaręczynowy ;(
Agacia i co tam z Twoim tzem? rozmawialas z nim?

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
ja też się chętnie dowiem jak staniczki bo mam kilka upatrzonych a Alles tylko w końcu nie wiem jaki rozmiar wziąć bo z opisu na all zgłupiałam
http://allegro.pl/biustonosz-do-karm...890764336.html
standardowo mam 75 bo pod biustem mam 84cm a w tabelce wychodzi mi że jak mam tyle obwodu pod biustem to powinnam wziac 85 no i weź tu człowieku badź mądry
MissZuziajesli pod biustem masz 84cm (jesli jest dosc mocno scisniete) to powinnas wziac stanik na 80cm albo nawet na 75cm, a nie 85! Przeciez jesli masz 84cm to po co brac stanik wiekszy niz Twoj obwod? do tego to material, a on tez sie rozciaga
Czytalam troche na temat doboru stanikow

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 21:46   #3024
magda1804
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny

Boshe Agatek ale głupol z Ciebie Mi sie wydaje, ze dupka to juz nigdy Ci nie schudnie bedzie jeszcze wieksza i rozlazal, bo jak sie duzo siedzi w domu z dzieckiem to pewnie tak bedzie żartuje oczywiscie Agatek a tak na serio to majtki w rozmiarze L???!!! ŁO matko!!! Toz to pantalony wielgasne sa mi dupka tez urosla i obecnie mam 96cm w najszerszym obwodzie bioder i kupuje majteczki w rozmiarze nawet xxl, bo nie nawidze, kiedy wbijaja mi sie w skore i cos sie odznacza takze nie przesadzaj i nie placz, bo

Pisalyscie, ze dzis lenia macie, a ja o 7:30 pobudka, pojechalam do mamy i z nia wyruszylysmy na zakupy, od 10h do 16h biegalysmy doslownie od sklepu do sklepu, a ja nie czulam zmeczenia, tyle energi mialam w sobie. Pozniej mnie troszke nogi bolaly, bo mam buty na 7cm koturnie

Wogole od tygodnia inaczej sie czuje. Brzuch mi czesto twardnieje i ciagnie w dół, a dzidzie czuje bardzo nisko. tydzien temu myslalam ze na porodowke pojadebo mialam bole. mam przeczucie,ze terminu nie doczekam i szybko sie rozpakuje.
Wczoraj bylam pierwszy raz w szkole rodzenia. Sympatycznie bylo. cwiczylysmy troche, rozciagalysmy sie (ciesze sie, bo z tym problemu nie mam) i uczylysmy sie oddechow. Sa trzy rodzaje i przyznam szczerze, ze trzeba sie ich nauczyc,bo roznia sie od zwyklego oddechu kobiety oddychaja klatka piersiowa, a mezczyzni przepona i my tak wlasnie musimy oddychac

poza tym do szpitala dla dzidziusia mam wziac tylko chusteczki nawilzajace i ubranka na wyjscie takze wyprawka nie jest konieczka

Ah własnie mialam zapytac Was czemu tak wczesnie kupujecie staniczki do karmienia? przeciez piersi dopiero "nabiora ksztaltow" i urosna i te staniki, ktore sa na nas teraz dobre, pozniej beda zamale

04.01.2012r.

zawsze będziesz w moim sercu 29.03.2008*
magda1804 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 21:51   #3025
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc lalunie

tz do pracy a ja do Was

dzisiaj moją mamę zaczepiła nowa sąsiadka... czy juz wiem gdzie będę rodzić... no to mama jej ze chyba tu i tu...a ona ze mają tam znajomą panią prof i ze jakby co to chętni pomogą... kurcze mam nadzieję, ze nic się nie będzie działo ale w razie czego dobrze miec taka pomoc...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 22:06   #3026
uska000
Zadomowienie

ZROBILAM PROJEKT Z INFY PADAM ;(

DOBRANOC

sorki za capsa

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 22:07   #3027
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Witam dziewczynki

Rano przeczytałam o Sandrze i jej maleństwie, ale już nic nie pisałam bo się zmartwiłam że tak wcześnie urodziła. Oby było dobrze.

A ja mam jutro komisję ZUS... Zastanawiam się czy ton tylko formalność, czy niby jak mam im udowodnić że się słabo czuję...
Zła jestem na ZUS, oj bardzo...
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 22:12   #3028
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

Rano przeczytałam o Sandrze i jej maleństwie, ale już nic nie pisałam bo się zmartwiłam że tak wcześnie urodziła. Oby było dobrze.

A ja mam jutro komisję ZUS... Zastanawiam się czy ton tylko formalność, czy niby jak mam im udowodnić że się słabo czuję...
kochana ale to nie musi byc kontrola Ciebie. byc moze kontrolują lekarza... i wzywają osoby, którym dany lekarz wystawił l4...

w ogole rzadko się zdarza,zeby ciężarne kontrolowali
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 22:35   #3029
dph
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]Zakupiłam sobie właśnie 2 koszule do karmienia na poprawę humorku :

zdaj koniecznie relację jak przyjdą też się chyba skuszę muszę w końcu coś zacząć kupować co prawda nie wiem za co no ale coś muszę wykombinować

Cytat:
Witam dziewczynki

a jak długo jesteś na L4?

dobra laseczki spadam spać bo jestem padnięta papa
Stary 2011-11-16, 22:38   #3030
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Ah własnie mialam zapytac Was czemu tak wczesnie kupujecie staniczki do karmienia? przeciez piersi dopiero "nabiora ksztaltow" i urosna i te staniki, ktore sa na nas teraz dobre, pozniej beda zamale
Ja nie kupuję, bo raz, że nie wiem, czy będę karmić, a dwa, nie wiem jaki rozmiar

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
czesc lalunie

tz do pracy a ja do Was

dzisiaj moją mamę zaczepiła nowa sąsiadka... czy juz wiem gdzie będę rodzić... no to mama jej ze chyba tu i tu...a ona ze mają tam znajomą panią prof i ze jakby co to chętni pomogą... kurcze mam nadzieję, ze nic się nie będzie działo ale w razie czego dobrze miec taka pomoc...
Super, oby się nie przydało, ale komfort psychiczny większy

Cytat:
Witam dziewczynki

To do ciężarnych też ZUS przychodzi?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości