|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Witam mamusie. Sandra urodziła, jeszcze troche i co chwila tutaj bedzie dzieciaczków przybywac
![]() Wkurzyłam sie, u tego sprzedawcy gdzie chcialam kupic część wyprawki juz nie ma tych produktów co chciałam no i trzeba bedzie dokupić u innych. Brr, ale zimno, nie lubie tej pory roku, strasznie nie lubie. |
|
|
|
#3002 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
Cytat:
coraz bliżej ...Cytat:
kalski:Ja dziś odebrałam morfologie.... jest tragiczna... Cytat:
też chcialam takie baranki
|
||||
|
|
|
#3003 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jeszcze mnie czeka wizyta w superpharm czy rossmanie i kupię tam kosmetyki i pampersy i juz mam prawie wszystko doszły staniki !! rozmiarowo są ok, mało rozciągliwe tylko... więc dobrze, że wziełam większe jeżeli chodzi o materiał to szału nie ma ( wewnątrz bawełenka jest milutka) a z zewnątrz są takie o.. nie leżą tak jak reszta moich staników kupowanych w sklepie i ogólnie nie jestem zadowolona niestety szkoda bo trochę kasy poszło, ale będę musiała wybrać się do sklepu i kupić jakieś porządniejsze, zeby mi ładnie biust trzymały bo te jakoś tak dziwnie odstają między piersiami i moje inne staniki czy z chantelle, kingi i lanoro bodajże trzymają mi cycochy znacznie lepiej ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#3004 |
|
Rozeznanie
|
Oj poczytuje tak was ale nie mam siły napisać... ;(
Zapisałam się na jutro do fryzjera na 10:00 żeby się lepiej poczuć, ale póki co nie mam nawet na to ochoty;( Do południa było ok, ale wróciłam do domu i pokłóciłam się z TŻ i tak mi przykro jest, jakoś tak wyjątkowo bardzo , że tylko wyć mi się chce i tyle.. Gratulacje dla Sandry! Oby malutka szybko rosła i była zdrowa! Ach... nie mam sił pisać... już mnie oczy pieką tylko ryczeć mi się chce... brak mi weny do życia jakoś... ;(
|
|
#3005 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny
Kupiłam sobie super majteczki na ryneczku, aż 6 par rozmiaru L. A niektóre obcisłe są i widać mi rowa Czy moja dupa schudnie po porodzie??
|
#3006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
19mala83 no weź coś tej kobicie powiedz, bo ja nie mam siłki Cytat:
![]() może ciastolina?
|
|
#3008 |
|
Raczkowanie
|
Ciastolina to dobry pomysł
![]() NataliaM1103 a ile chcecie wydać na ten prezent ? Monika super, że też już jesteś ![]() Dziewczyny a ja kupiłam rożek w baranki ale te na kremowym tle Mój suwaczek pokazuje jeszcze tylko 60 dni ale w moim przypadku to nic nie wiadomo
Edytowane przez likas Czas edycji: 2011-11-16 o 18:17 |
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
likas u mnie to samo
![]() Wydrukowałam foty w rossmanie- ale nie polecam
|
#3010 |
|
Raczkowanie
|
Oglądam właśnie na Polsat Cafe program o kobiecie, która po inseminacji spodziewa się sześcioraczków
Nie wyobrażam sobie tego...
|
|
|
|
#3011 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3012 | |||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i Ty też o tym pamiętaj zwłaszcza jak się będziesz wkurzać na swojego tzta że trochę droższą sofę kupił czasami warto wyluzować i odpuścić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
może jakaś torebka zależy ile chcecie przeznaczyć na prezentCytat:
szczera prawda ![]() Cytat:
![]() Cytat:
oby dziewczyny doszły szybko do siebie przede wszystkim malutka ![]() Cytat:
Cytat:
szkoda się denerwować a swoją drogą to chyba coś wisi w powietrzu bo tu co druga ryczy od pewnego czasu ja wczoraj tak miałam a dziś tryskam humorem ![]() Cytat:
|
|
#3013 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3014 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aaaa Czubasku, specially for u: http://allegro.pl/posciel-3cz-90-120...914441045.html i polecany sprzedawca przez mamusie listopad-grudzien bodajże ja będę u niego zamawiać, tyle, że będę chyba tez zamawiać komplet u tego sprzedawcy co uska polecała i musze sie zastanowić co u kogo kupić ile kompletów planujecie mieć?bo ja myślałam tak 3-4, jak znalazłam tańsze
|
|
|
|
|
#3015 |
|
Zadomowienie
|
ktoras pisala o wozku mutsy nie pamietam ktora w kazdym razie u nas we Wroclawiu w Askocie jest promocja gondola bordowa a spacerowka czarna 1200zl
|
#3016 |
|
Rozeznanie
|
A ja zapomniałam się pochwalić że byłam u lekarza i z dzidzią wszystko oki ma już 1 kg
i zajefajnie pokazała nam nóżki i rączki miała je przy buzi i się zasłaniała nimi tak że standardowo już nie widzieliśmy buźki poza tym wszystko ok oprócz tego że mam jakiegoś grzyba no ale najdziwniejsze jest to że nic mnie nie swędziało anie nie piekło tylko miałam upławy no ale gin stwierdził ze clotrimazol powinien pomóc ![]() Agacia_cz pytałam gina o tą bielską klinikę i powiedział że jest ok. Ale zapewnił mnie po raz kolejny że nie ma problemu u mnie z cesarką że on mi napisze skierowanie i bez problemu u nas w szpitalu mi zrobią cc. I stwierdził że teraz już jest tak że pacjentka może sobie zadecydować - ![]() Co do pościeli to ja mam chyba dwa komplety po córci ale teraz chciałabym jej kupić nowy ale bez stelaża na baldachim i bez wypełnień ale chyba nie ma takich zestawów spełniających moje wymagania :P
|
#3017 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Dzięki za opinie co do tego wiaderka Poczytałam sporo na ten temat i generalnie rodzice piszą, że to lepsze rozwiązanie niż tradycyjna wanienka No, ale kupimy jednak zwykłą wanienkę + ew. matę/foczkę jakoś mam nadzieję, że się pomieścimy, kupimy tą mniejszą i tyle![]() Wiaderko kosztuje prawie 100 zł, a wanienka ok. 20, więc szkoda kasy ![]() ___________________ Hi ![]() Net mi się psuje, więc miałam spore zaległości ![]() Odebrałam wyniki glukozy i moczu. Glukoza ok, ale mocz nadal z bakteriami licznymi I kupiłam kocyk dla maluszka od dziadków na gwiazdkę za niecałe 40 zł, a identyczne były w innych sklepach za 45-48I chyba tyle
|
|
#3018 |
|
Rozeznanie
|
Mój synek (ma 4 latka) dostał jakiś czas temu zestaw ciastoliny dokłądnie taki : http://allegro.pl/ciastolina-play-do...914064055.html i powiem,że zabawy co niemiara - sami żeśmy się ubawili bo przy niektórych czynnosciach oczekiwał naszej pomocy, więc dziecko starsze spokojnie samo się będzie tym bawić jak nie wiem są różne inne zestawy z tej serii - więc można wybrać co kto chceskoro to dziewczynka to może lalka jakaś w stylu: http://allegro.pl/agatka-born-baby-i...915884482.html http://allegro.pl/chou-chou-lalka-ro...925286703.html albo jakiś kucyk pony: http://allegro.pl/pinkie-pie-kucyk-i...914385627.html albo lalkę barbie (szczególnie te z bajek czy Hana Montana) lub domek dla niej: http://allegro.pl/barbie-glam-house-...913816109.html http://allegro.pl/lalka-z-koniem-lal...913647234.html http://allegro.pl/simba-lalka-ksiezn...886111202.html http://allegro.pl/tanczaca-lalka-han...822745972.html Tego typu rzeczy mi przychodzą do głowy, szwagier ma córkę właśnie ma teraz 5 lat i 10 miesięcy (więc podobny wiek) i wiem, że na tego typu rzeczy będzie zwracać uwagę pisząc list do mikołaja, w tamtym roku jaki jej kupowaliśmy prezent na święta to właśnie był koniki ponny - bo ma fioła na ich punkcie i lalka Barbi - w Tesco była promocja i kupiliśmy jakoś w granicach właśnie 90zł całą rodzinę - Barbie, Kena i dzieci i wcale nie takie plastikowe z sztywnymi nogami, normalne gumowe ![]() Dziewczynki lubią też te różne zabawkowe AGD lub całe kuchnie itp. rzeczy także wybór jest nieziemski ![]() ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Zakupiłam sobie właśnie 2 koszule do karmienia na poprawę humorku : http://moda.allegro.pl/show_item.php?item=1915789129 dokładnie te, teraz czekam aż przyjdą i zobaczymy
|
|
#3019 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Nikotynka, zniknął mi post jak Ci odpisywałam
Fajne te baranki, jeszcze żyrafki mi się spodobały, ale skoro sprzedawca niepolecany, to doopa łóżeczko też chyba z Klupsia w końcu zamówię i materac G-P-K A wanienkę kupię w sklepie, ceny takie same jak na all a za przesyłkę nie muszę płacić Cytat:
Cytat:
) Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-16 o 21:27 |
||||||
|
|
|
#3020 | |||||
|
BAN stały
|
Witam
![]() Mam dzis lenia. Mialam prasowac Marcelkowe ubranka i zrobic liste co dokupic na weekendzie ale nie chcialo mi sie i nic nie zrobilam Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
no nie moge ![]() Jak cie to pocieszy to na pewno nie masz takiego tylka jak ja ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam takie z żyrafami mogę polecić są naprawde rewelacyjne fajny materiał i bardzo wygodne do karmienia będa bo można smiało z dwóch stron odpiąć by wyciągnąć cyca do karmienia
|
|
#3022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3023 | ||||
|
Rozeznanie
|
czesc laseczki
Sandra gratulacje!!! ![]() Cytat:
) ale przy Twoich tesciach nadwaga napewno Ci nie grozi A co do tych rozstepow to smaruj nie tylko brzuch, ale tez piersi, pupe i udaCytat:
Cytat:
Cytat:
Czytalam troche na temat doboru stanikow
|
|
#3024 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
żartuje oczywiscie mi dupka tez urosla i obecnie mam 96cm w najszerszym obwodzie bioder i kupuje majteczki w rozmiarze nawet xxl, bo nie nawidze, kiedy wbijaja mi sie w skore i cos sie odznacza takze nie przesadzaj i nie placz, bo![]() Pisalyscie, ze dzis lenia macie, a ja o 7:30 pobudka, pojechalam do mamy i z nia wyruszylysmy na zakupy, od 10h do 16h biegalysmy doslownie od sklepu do sklepu, a ja nie czulam zmeczenia, tyle energi mialam w sobie. Pozniej mnie troszke nogi bolaly, bo mam buty na 7cm koturnie ![]() Wogole od tygodnia inaczej sie czuje. Brzuch mi czesto twardnieje i ciagnie w dół, a dzidzie czuje bardzo nisko. tydzien temu myslalam ze na porodowke pojade bo mialam bole. mam przeczucie,ze terminu nie doczekam i szybko sie rozpakuje. Wczoraj bylam pierwszy raz w szkole rodzenia. Sympatycznie bylo. cwiczylysmy troche, rozciagalysmy sie (ciesze sie, bo z tym problemu nie mam ) i uczylysmy sie oddechow. Sa trzy rodzaje i przyznam szczerze, ze trzeba sie ich nauczyc,bo roznia sie od zwyklego oddechu kobiety oddychaja klatka piersiowa, a mezczyzni przepona i my tak wlasnie musimy oddychac![]() poza tym do szpitala dla dzidziusia mam wziac tylko chusteczki nawilzajace i ubranka na wyjscie takze wyprawka nie jest konieczka![]() Ah własnie mialam zapytac Was czemu tak wczesnie kupujecie staniczki do karmienia? przeciez piersi dopiero "nabiora ksztaltow" i urosna i te staniki, ktore sa na nas teraz dobre, pozniej beda zamale
|
|
#3025 |
|
Zakorzenienie
|
czesc lalunie
![]() tz do pracy a ja do Was ![]() dzisiaj moją mamę zaczepiła nowa sąsiadka... czy juz wiem gdzie będę rodzić... no to mama jej ze chyba tu i tu...a ona ze mają tam znajomą panią prof i ze jakby co to chętni pomogą... kurcze mam nadzieję, ze nic się nie będzie działo ale w razie czego dobrze miec taka pomoc... |
|
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
ZROBILAM PROJEKT Z INFY PADAM ;(
DOBRANOC ![]() sorki za capsa
|
#3027 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
Rano przeczytałam o Sandrze i jej maleństwie, ale już nic nie pisałam bo się zmartwiłam że tak wcześnie urodziła. Oby było dobrze. A ja mam jutro komisję ZUS... ![]() Zła jestem na ZUS, oj bardzo... |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ogole rzadko się zdarza,zeby ciężarne kontrolowali |
|
|
|
|
#3029 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
muszę w końcu coś zacząć kupować co prawda nie wiem za co no ale coś muszę wykombinowaćCytat:
dobra laseczki spadam spać bo jestem padnięta papa
|
|
#3030 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:46.

Małż odbierał wyniki, więc jak zadzwonił z wiadomością, to kamień spadł mi z serca i od razu zachciało mi się czegoś słodkiego
Dobrze, że miałam jeszcze krówki
kalski:
jeżeli chodzi o materiał to szału nie ma ( wewnątrz bawełenka jest milutka) a z zewnątrz są takie o.. nie leżą tak jak reszta moich staników kupowanych w sklepie i ogólnie nie jestem zadowolona niestety
szkoda bo trochę kasy poszło, ale będę musiała wybrać się do sklepu i kupić jakieś porządniejsze, zeby mi ładnie biust trzymały bo te jakoś tak dziwnie odstają między piersiami i moje inne staniki czy z chantelle, kingi i lanoro bodajże trzymają mi cycochy znacznie lepiej
, że tylko wyć mi się chce i tyle..
mam dentystę i dodam, ze ani nie w Toruniu ani nie w moim mieście, wiec nie dam rady

Nie wyobrażam sobie tego...

kiedy się widzicie?? Pogadaj z nim w 4 oczy!!!!! Niech Ci to wyjaśni i tyle
)

a wcale nie jadłam dużo... przez ost tydzień przybrałam 1,5 kg