|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1683 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no mam nadzieje że w najgorszym wypadku będzie antybiotyk no własnie nie wiem co może byc przyczyną stanu zapalnego w organizmie bo bardzo zepsutego zęba mądrości usunęłam 4 listopada. Do lekarza planowałam jechac we wtorek ale jak odebrałam z laboratorium wyniki i zobaczyłam to CRP 21 to sie lekko przeraziłam i stwierdziłam że pojade jutro.
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1684 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
). Pierwszą składkę zapłacił w sierpniu, a okres karencji dla uzyskania pieniędzy z tytułu urodzenia dziecka to 9 m-cy od pierwszej wpłaty, więc akurat 9 miesiąc wypada na kwiecień - dobrze liczę? Ciekawe czy się załapiemy ![]() Ja też witam no ja tylko czekam na zrobienie śmietanki, ale teraz jesteśmy u "teściów" na kiszeniu kapusty ![]() Cytat:
mam taki na stancji już parę lat i dobrze się sprawuje, zamierzam ten zakupić rodzicom
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
evvcia, ale inaczej jest jak przystępuje się dobrowolnie do ubezpieczenia a inaczej jesli to firma zmienia ubezpieczyciela (stawiają cię przed faktem dokonanym i jesli nie zgadzasz się, to zostajesz bez niczego).
|
#1686 |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie on przystąpił sam z siebie, ale ubezpieczyciel (PZU) polecany przez jednostkę wojskową i nie wiem jak to będzie. Zobaczymy jak dzidziuś się urodzi, tak naprawdę.
|
#1687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1688 | ||
|
Zakorzenienie
|
lubicie, lubicie
![]() Cytat:
okres karencji jest sprawą indywidualną, musiałabyś dopytać jakiegoś przedstawiciela, bo to może byc różnie w przypadku ciąży ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny z Krakowa i okolic może będziecie zainteresowane bezpłatnym spotkaniem dla kobiet w ciąży ze specjalistami http://www.porozmawiajmyociazy.pl/
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Cytat:
No i dlatego w sumie cieszę się, że nic mi gin na ostanim usg nie sugerował i nie bawil się w zgadywanki, bo wolę wiedzieć na 100%, że faktycznie widać płeć. Póżniej mogłabym się nastawić i rozczarować, jakby się okazało ,że płeć uległa zmianie haha A ja dziś ważyłam nieco mniej, w sumie niecałe 6 kg od początku ciązy, a w sobotę będzie już 24tc. Ale to baaardzo zależy od tego, czy się objadam na noc, a niestety, mam ten zwyczaj. Nie chciałabym przytyć za dużo, jak nie przekroczę 15 kg to będzie super A w swoich nowych spodniach ciązowych musiałm dziś założyć pasek bo mi z tyłka spadały, chyba się rozciagnęły
|
|
|
|
|
#1691 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie nadal Dziewczynka i na zmianę się nie zapowiada
, serduszko zdrowe, 3 D na następnej wizycie , bo ułożenie było średnie.Do diagnostyki nie jest to zupełnie potrzebne.Dopytałam o odczyn Coombsa nawet jak się ma RH +, tak że jestem spokojna .Pogadałam o porodzie i na 100% będzie próbował rozbujać akcje troszkę,żeby mięsień macicy zrobić cieńszy .Ale o tym to pogadamy bliżej marca .Ciśnienie na wejściu miałam 157/96 , ale spadło 120/80.Aj te emocje. Aguśka pytałam o enterol , ale nie znał tego leku,miał sprawdzić, ale potem nam z głowy wypadło , więc sorki.Glukozę mam zleconą 75 g, pytałam dlaczego nie 50, to mówi ,że od jakiegoś czasu uważa ,że tak jest lepiej , bo tak po złym wyniku z 50 trzeba i tak robić 75 g . Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2011-11-16 o 19:55 |
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Moja ciocia miała mieć test glukozowy. Dostała 50 g (podejrzenie cukrzycy). Zwróciła. Pielęgniarka kazała jej sie najeść i przyjśc po godzinie. I już nie miała nic pić. Dziwne mają podejście w niektórych przychodniach.
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za info o tosterze
jutro robię nalot na biedronę.A ja polecam promocję w rossmannie, tylko trzeba uważać, bo to promocja 3 za cenę 2, ale za free jest najtańszy produkt, więc jeśli weźmiecie czegoś po 3 sztuki ( np.3 żele do włosów po 15, 3 sztyfty po 10, 3 żele do mycia po 5 )to lepiej brać na osobny paragon,bo dostaniecie za free te żele za 5, a tak to z każdego produktu po jednym już się tak przejechałam raz .
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Przepraszam ze tak bez przywiatania i w ogole ale ................
Przeczytaj szukamy sprawcy wypadku,może cos o tym wiesz??? wklej link gdzie tylko możesz !!!! http://www.tvs.pl/36948,potracil_mez...na_cierpi.html Mąż kolezanki został zabity prosze o wklejenie tego linku gdzie tylko możecie ;]!!
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#1695 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewoje, ja już po urlopie, ale mimo najszczerszych checi mam jakies 30 stron do nadrobienia. Gratuluje kolejnych poznanych plci!!
Do mnie znow przypetalo sie jakies chorobsko, chodzę i smarkam... i znów mam jakaś infekcje Wiecie może gdzie w Warszawie są jakieś lumpki z fajnymi ciuszkami dla dzieci? Mamusie kweitniowe, czy wszystkie czujecie juz ruchy swoich dzieciaczkow? U mnie to juz 19 tydzien i nic a nic nie czuje, zaczynam sie powoli martwic. wiem, ze niby jest jeszcze czas, ale chcialabym moc poczuc ze dzieciaczek ma sie dobrze... I zrobilysscie mi smaka na tosty
|
|
|
|
#1696 |
|
Rozeznanie
|
Gzimiatko... bardzo mi przykro...
![]() jakie to straszne. tak mi przykro. |
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Oj widzę, że mam troszke do nadrobienia
![]() Byłam dzisiaj z TŻ u lekarza (On nie Ja) potem On pojechał do pracy, a ja na zakupy i kupiłam sobie w H&M spodnie, spódniczke i getry niestety za wszystko dałam 319zł ale po prostu musiałam Mierzyłam też różne płaszczyki, ale nie mogę się zdecydować więc chyba jutro pojadę jeszcze raz ![]() Sałatki nie robiłam bo nie dawno co wróciłam, więc zrobię ją jutro - składniki już mam ![]() Spojrzałam w H&M również na ciuszki dziecięce, ale ceny spore
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Monika a w jakiej czesci Wawy mieszkasz? ja kupuje na grochowie w Szmizjerce ale to sieciowka wiec moze w innych tez znajdziesz cos fajnego
|
|
|
|
#1700 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja daje na szklanke wody 2 lyzeczki maki ziemniaczanej![]() Cytat:
NAjwazniejsze ze wszystko ok! ![]() Cytat:
A cisnienie mialas piekne na wejsciu Ale to jest wlasnie to mierzenie na m-scu (dla mnie bezsens)Odnosnie testu glukozowego, widocznie ma to jakis sens. Chociaz tyle czasu na czczo daje popalic a szczegolnie mnie dzis dalo.
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Jolka to sie niezle obkupiłaś
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie ja również muszę zrobić takie zakupy, ale tylko dlatego że wolę sama to kupić, tż pewnie by kupił dokładnie wsio ale nie ma jak to samemu
|
|
|
|
|
#1703 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki..zaraz was nadrobię i poodpiuję ale narazie mam pytanie.
Byłam na zwolnieniu ponad miesiąc i Zus mi płacił zasilek chorobowy (średnia z ostatnich 12 miesięcy. Teraz jestem w pracy. Ale na wizycie za tydzień z uwagi na charakter pracy na pewno lekarz będzie chciał mi zwolnienie znowu wystawić. I zastanawiam się jak nalicza mi teraz zasiłek chorobowy skoro miałam przerwę w składkach na chorobowe wtedy kiedy bylam na zwolnieniu. Wie któraś? |
|
|
|
#1704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
nom zaraz sobie przymierze na spokojnie ![]() ![]() ogólnie jestem zadowolona, tylko jeszcze ten płaszczyk no i jakaś sukienka ale z sukienką to mogę poczekać do grudnia |
|
|
|
#1706 |
|
Zadomowienie
|
idę się położyc stresik przed tym co gin powie jutro na te crp ale i ogromna radośc z usg i z tego ze dzidzia szaleje normalnie fikołki fika non stop prawie
nie mogę się nacieszyc jak na razie tym uczuciem
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
naprawde polecam jeansową spódniczkę z H&M MAMA
![]() ![]() kosztuje niestety 129zł ale jest mega wygodna jestem z niej bardzo zadowolona |
|
|
|
#1708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1709 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kupiłabym, jakby kosztowała 50 a nie 130 zł
|
|
#1710 |
|
Zakorzenienie
|
zaraz pokaże
![]() ---------- Dopisano o 20:56 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- no droga, ale wolę dać już te 129zł niż zamówić z allegro żeby okazała się za mała, nie wygodna czy jakaś tam...;/ bo niestety na allegro do spodni, spódniczek nie mam szczęścia wolę nie ryzykować... a tak mam pewniaka za spodnie też sporo dałam bo, aż 159zł ale są warte ceny jedynie getry kupiłam za 39,90 póki co starczy mi bo jeszcze mieszczę się spokojnie w ciuchy z przed ciąży a te kupiłam już aby były... ![]() teraz czas na kupno jakiś sukienek i bielizny |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:51.

klask:

będzie jajko niespodzianka