Żonki 2009 cz. XXX - Strona 164 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 15:21   #4891
zaaaabcia
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz. XXX

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
no, tamten Twój post po części przekonał mnie że jednak warto robić i zrobiłam przy okazji porozdawałam ludziom talerze które mają z 20 lat a które dostałam od teściowej jako ,,wyprawka" Tż i wszystkich informowałam że nie muszą sie spieszyć z oddawaniem talerza

no to bardzo mnie to cieszy
Haha to ladnie zes sie pozbyla talerzykow tesciowej

A ja mam z rana dwie niespodzianki .. maz ma wolne bo pada deszcz i ja tez mam wolne bo babcia przeziebiona i dzwonila zebym nie przychodzila bo nie chce mnie zarazic w moim stanie ale oczywiscie za dzionek zaplaci

Dzisiaj mezowi sie snilo ze urodzilam syna i ze byl straaasznie niegrzeczny ( w rozumieniiu mojego meza nie spal wogole tylko plakal caly czas ) wiec dzisiaj mezul glaszcze brzuch i mowi do bobasa " Ty tam dzidzi duzo odpoczywaj zebys byl spokojny jak sie urodzisz"

A podobno sny tlumaczy sie odwrotnie .. wiec moze bedzie spokojna cora

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 15:32   #4892
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Ana inaczej talony świąteczne. ja też czekam. Ile u was dziewczyny takie talony wynoszą??
No, ale wątpię, że ja (może my) dostaniemy po ostatnim już mnie nic nie zdziwi...

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
talony grudniowe na karpia u nas dają w postaci kasy, w niektórych miejscach w postaci bonów do sklepu, ale raczej kasa już jest praktykowana
a kurs mega bo właśnie było jak się zachowac co mówić itd
to co wyżej do Madzi
ja jako, że pracuję pierwszy rok to mi też to przysługuje? i kiedy takie bony dają? tak pi razy oko?

Cytat:
Ana a ty jesteś jako n-el stażysta?? Bo jak tak to w styczniu pewnie z 500zł wyrówanania dostaniesz, ja tak miałam rok temu i nie wiedziała za co, a to stażyści tak mają.
Kto to wypłaca? przedszkole czy miasto? bo jak przedszkole/szkoła to na pewno nie dostanę

Cytat:
Ania jest nauczycielem stażystą bo taki ma stopień ale bez prawa robienia awansu, w przyszłym roku tez będzie stażystą
kropka

a ja z żalami w k.
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 15:33   #4893
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ana miasto a bony to jakoś koniec listopada/ poczatek grudnia.

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 16:44   #4894
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Ana miasto a bony to jakoś koniec listopada/ poczatek grudnia.
a jaka to kwota?

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Laski mam ogłoszenie na pierwsze strony gazet!!!

Maż pojechał wymienić drobne pieniądze (po 5zł, 2zł, 1zł) do banku na grube!! i wiecie co??? chcą za to prowizje!!!! 21 zł!!!! no ja pierdziele... co się w tym państwie dzieje nic tylko do prasy to zgłosić:/ pieniądz za pieniądz więc o co chodzi??
Stary 2011-11-16, 16:59   #4895
ania20m
Wtajemniczenie

A ja dzisiaj biedna jestem, rozpłakana i smutna
poparzyłam sobie 4 palce przy prawej ręce parą z brytfanny i wyszły mi strasznie bolące bąble w ośrodku pielęgniarka zrobiła mi opatrunek z jakąś maścią ale nic nie pomaga

Kubusiowy zakątek zapraszam
http://jakubowskiimama.blogspot.com/
ania20m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:01   #4896
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
ooo to ja zaraz podam na pw.

A ja mam pytanie. jeśli chcę wziąć udział w jakimś konkursie plastycznym (ogólnopolskim) to czy musze dyrekcję informować czy sama mogę go rozgłosić pozostałym grupom i zorganizować wstępne eliminacje (bo tylko kilka prac przechodzi)?? Do tej pory brałam udział w konkursach już w szkole ogłoszonych, a teraz w necie kilak fajnych znalazłam.
u nas wygląda to tak że ktoś kto ma jakiś konkurs idzie z nim do dyry mówi że chcemy brać w nim udział a potem roznosi po wszystkich salach i każdy n-l podpisuje ze zapoznał się z informacją - bierze udział ten kto chce
jeśli przychodzi coś na maila przedszkolnego to pomoc intendentki roznosi kartke po salach i analogicznie my podpisujemy ze się zapoznałyśmy a robi ta co chce

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
Kto to wypłaca? przedszkole czy miasto? bo jak przedszkole/szkoła to na pewno nie dostanę
ja tu pracuje 3 miesiac i dostałam, nam to rozliczała laska zajmująca się funduszem socjalnym więc nie wiem kto to płaci ale wiem że kwoty nie tylko w przedszkolu u pracowników ale i między przedszkolami w mieście są rózne więc stawiałabym na przedszkole a nie miasto bo - u koleżanki w przedszkolu ta kasa jest w grudniu u nas jest większa częśc w listopadzie jako na odzież a druga mniejsza część świąteczna w grudniu, i ilość pieniędzy zależy od zarobków (podajesz dochód na 1 członka rodziny - średnia z 3 mce)
u mnie na odzież wyszło 413 zł laski dostały i po 300 i ciut więcej niż ja, świąteczne natomiast jest do max 200zł,
ale z kolei u kumpeli w przedszkolu tej u której wszystko jest za jednym zamachem w grudniu, laski podobno dostaną max 450 więc serio nie wiem od czego zależy max tej kwoty no i kto w gruncie rzeczy to płaci
no i kasa przyszła z konta przedszkolnego co zawsze wysyłane są wypłaty więc serio nie wiem

Cytat:

Maż pojechał wymienić drobne pieniądze (po 5zł, 2zł, 1zł) do banku na grube!! i wiecie co??? chcą za to prowizje!!!! 21 zł!!!! no ja pierdziele... co się w tym państwie dzieje nic tylko do prasy to zgłosić:/ pieniądz za pieniądz więc o co chodzi??
a to jest legalne??

ja już po zebraniu było szybko sympatycznie i bezproblemowo

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-11-16 o 17:28
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:20   #4897
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
ja tu pracuje 3 miesiac i dostałam, nam to rozliczała laska zajmująca się funduszem socjalnym więc nie wiem kto to rozdziela ale wiem że kwoty są rózne więc stawiałabym na przedszkole a nie miasto bo - u koleżanki w przedszkolu ta kasa jest w grudniu u nas jest większa częśc w listopadzie jako na odzież a druga mniejsza część świąteczna w grudniu, i ilość pieniędzy zależy od zarobków (podajesz dochód na 1 członka rodziny - średnia z 3 mce)
u mnie na odzież wyszło 413 zł laski dostały i po 300 i ciut więcej niż ja, świąteczne natomiast jest do 200zł,
ale z kolei u kumpeli w przedszkolu tej co jest wszystko za jednym zamachem w grudniu laski podobno dostaną max 450 więc serio nie wiem od czego ta kwota zależy..

a to jest legalne??
to wyżej przeczytać ponownie za chwilę, bo narazie nie kontaktuję, bo zaczęłam rozmyślać nad sytuacją, to co w klubie i jestem w czarnej dooopie nie wiem co robić...

co czy legalne? poszedł do banku zamienić pieniądze 500zł po 5zł 2zł i 1zł na grubsze papierkowe a oni za to chcieli opłatę

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 17:23   #4898
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
to wyżej przeczytać ponownie za chwilę, bo narazie nie kontaktuję, bo zaczęłam rozmyślać nad sytuacją, to co w klubie i jestem w czarnej dooopie nie wiem co robić...

co czy legalne? poszedł do banku zamienić pieniądze 500zł po 5zł 2zł i 1zł na grubsze papierkowe a oni za to chcieli opłatę
ale czy bank może brać za takie coś opłate.. bo mi sie wydaje że nie.. ale nie jestem pewna
przeczytaj za chwile przeczytaj zresztą poprawiłam o trochę i moze będzie ciut jaśniej

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-11-16 o 17:27
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:28   #4899
kliwia
Zakorzenienie

moze brac oplate za wymiane bilonu na papiery
ana ja CI polecam maly sklepik pod domem, tam zawsze przyjma drobniaki
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:39   #4900
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
fajne!!
moj braciszek uwielbial zajecia z gliny w szkole

Nauczycielki moje drogie znalazlam w kompie piosenki o Mikolaju ktore kiedys sciagalam z neta zeby uczyc dzieciaki w p-lu. moge sie nimi podzielic jesli ktoras chce. wystarczy mail. my z tomciem dzis o mikolaju spiewamy od rana szczegolnie rap dla mikolaja
ja poproszę, co prawda mam piosenek świątecznych sporo, ale nowe tez się przydadzą baja_86@interia.pl

Cytat:
ooo to ja zaraz podam na pw.

A ja mam pytanie. jeśli chcę wziąć udział w jakimś konkursie plastycznym (ogólnopolskim) to czy musze dyrekcję informować czy sama mogę go rozgłosić pozostałym grupom i zorganizować wstępne eliminacje (bo tylko kilka prac przechodzi)?? Do tej pory brałam udział w konkursach już w szkole ogłoszonych, a teraz w necie kilak fajnych znalazłam.
ja nie informuję, a jestem odpowiedzialna w tym roku za wyszukiwanie konkursów. Drukuje regulamin i zawieszam w pokoju nauczycielskim, mówię laskom, że mam nowy konkurs i jak chcą to niech przeczytają i się dogadają która wysyła. U nas są 4 oddziały, dwa starszaków i 2 maluchów wiec jak jest ograniczenie ilościowe nadsyłanych prac np. 3 z całego przedszkola to umawiam się z dziewczynami, że w tym konkursie wystawiamy prace starszaków, a następny będzie dla maluchów i jakoś się dogadujemy. Tych konkursów na dobra sprawę jak tak wiele, że nie ma się o co spierać.
I prace konkursowe wykonuje z wybranymi dziećmi, coś w ramach pracy indywidualnej, jak wyjdzie dobrze to ją daję na konkurs a jak słabo to robię z kolejnym dzieckiem.I wcześniej nie mówię, że to na konkurs, dopiero potem, jak naprawdę wyjdzie fajna

Gold dziwna sprawa z tymi urodzinami u was. U nas świętowało się imieniny, była zrzuta po 5 zł i mocno pilnowano by nikogo nie pominąć. Solenizant stawiał ciasto i git.
W tym roku jednak odpuściliśmy tę tradycję, bo żadna to przyjemność jeść ciasto imieninowe w biegu i w dodatku w samotności. niestety mamy taką prace, że nie możemy sobie pozwolić nawet na krótkie wspólne spotkanie przy kawie, bo ktoś stale musi być przy dzieciach.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 17:47   #4901
martucha84
Zakorzenienie

baja_86 u nas identycznie wygląda sprawa z dogadywaniem się między dziewczynami no i tak samo robie prace
w pokoju n-lskim natomiast wieszamy tylko o kursach, szkolaniach l4 zamiany itd, natomiast konkursy to sobie spisują czy kserują info tylko te co chcą ;D
Stary 2011-11-16, 18:15   #4902
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dobra zapytam się jutro jakiejś koleżanki aby potem lipy nie było , ze albo nie poinformowałam albo że pierdołą poszłam

Ana ja tez w tamtym roku pracowałam 3 miesiące i bony dostałam i wyrówanie też. za 4 m-ce (wrzesień - grudzień) to było równo 500zł . Nawet sie was pytałam co to za kasa może być, myślałam że 13-stka ale nie i się dowiedziałam, ze to wyrówanienie.

Stary 2011-11-16, 18:16   #4903
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
u nas wygląda to tak że ktoś kto ma jakiś konkurs idzie z nim do dyry mówi że chcemy brać w nim udział a potem roznosi po wszystkich salach i każdy n-l podpisuje ze zapoznał się z informacją - bierze udział ten kto chce
jeśli przychodzi coś na maila przedszkolnego to pomoc intendentki roznosi kartke po salach i analogicznie my podpisujemy ze się zapoznałyśmy a robi ta co chce

ja tu pracuje 3 miesiac i dostałam, nam to rozliczała laska zajmująca się funduszem socjalnym więc nie wiem kto to płaci ale wiem że kwoty nie tylko w przedszkolu u pracowników ale i między przedszkolami w mieście są rózne więc stawiałabym na przedszkole a nie miasto bo - u koleżanki w przedszkolu ta kasa jest w grudniu u nas jest większa częśc w listopadzie jako na odzież a druga mniejsza część świąteczna w grudniu, i ilość pieniędzy zależy od zarobków (podajesz dochód na 1 członka rodziny - średnia z 3 mce)
u mnie na odzież wyszło 413 zł laski dostały i po 300 i ciut więcej niż ja, świąteczne natomiast jest do max 200zł,
ale z kolei u kumpeli w przedszkolu tej u której wszystko jest za jednym zamachem w grudniu, laski podobno dostaną max 450 więc serio nie wiem od czego zależy max tej kwoty no i kto w gruncie rzeczy to płaci
no i kasa przyszła z konta przedszkolnego co zawsze wysyłane są wypłaty więc serio nie wiem
No to ogólnie kwota zbiera się ok. 500zł jak dobrze liczę... ja narazie nic dodatkowego nie dostałam... ani grosza...

A co do konkursów to u nas w ogóle też jakoś dziwnie... nie wiem kto je wynajduje... ale co róż to ktoś inny roznosi regulamin i do tego każda grupa ma brać udział w każdym konkursie a jak grup więcej a mniej prac to dyra wybiera "najlepsze"...

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
nie bardzo, bo trochę nam się nazbierało mąż rozerwał dwie skarbonki i wyszło 700zł
Stary 2011-11-16, 18:47   #4904
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
cóż... za późno , dzisiaj wzięłam do pracy ostatnie dwa kawałki ciasta ps. po imprezie utwierdziłam się w przekonaniu ze wybrałam super lodóweczkę 7 dni i nadal dobre

no, tamten Twój post po części przekonał mnie że jednak warto robić i zrobiłam przy okazji porozdawałam ludziom talerze które mają z 20 lat a które dostałam od teściowej jako ,,wyprawka" Tż i wszystkich informowałam że nie muszą sie spieszyć z oddawaniem talerza

Laski, wczoraj byłam w Home&you i normalnie padłam boze jak tam pieknie, no takie dekoracje świąteczne że mam ochotę wpaść tam dzisiaj i krzyknać ,,ręce do góry, to napad" tylko kto mi to pomorze wszystko szybko spakować
ja już widzę ten napad ja z brzucholem z kominiarce

Cytat:
a jaka to kwota?

---------- Dopisano o 17:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

mnie to nie dziwi, w bankach nawet kasy nie chcą rozmieniać bo mają wyliczone banknoty, my przez pewien czas musieliśmy kasę na firmowe konto przelewać i wybierać w drobnych by prowizji nie płacić

Cytat:
ja jestem chętna choć teraz wiem gdzie te drobne się podziewają

a ja mam nowinę aż dwa razy prezesa pytałam bo nie wierzyłam mają być bony na święta, zapewne drobne kwoty ale jak to usłyszałam myślałam że padnę

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 18:47   #4905
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 19:01   #4906
baja_86
Zakorzenienie

Ana myślałam że moja dyra ciężka, ale przy twojej wypada naprawdę nieźle
Potwierdza się zdanie: nie narzekaj na szefa swego zawsze możesz mieć gorszego

Edytowane przez baja_86
Czas edycji: 2011-11-16 o 19:02
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 19:08   #4907
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-11-16, 19:15   #4908
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
poparzyłam sobie 4 palce przy prawej ręce parą z brytfanny i wyszły mi strasznie bolące bąble w ośrodku pielęgniarka zrobiła mi opatrunek z jakąś maścią ale nic nie pomaga
biedna przytulam

Widzialyscie ta historie co matka wrzucila 3 letnia coreczke do morza? mala byla w wodzie 1.5h .. straszne

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-16, 19:29   #4909
india83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
heloł

a u mnie .......................

pruszy delikatny snieżek

Kasiu dostałam twojego smska dziekuje ślicznie, chyba w piatek pojedziemy, mam dzien urlopu wiec moge sie wybrac
snieg???
a u nas dzis pieknie słonko przygrzewało, az nie zakladałam szalika wracajac z pracy

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
u nas sniegu nie trzeba, a korki masakryczne, dziś wrcajałam 1,5h z pracy

Cytat:
cóż... za późno , dzisiaj wzięłam do pracy ostatnie dwa kawałki ciasta ps. po imprezie utwierdziłam się w przekonaniu ze wybrałam super lodóweczkę 7 dni i nadal dobre

Laski, wczoraj byłam w Home&you i normalnie padłam boze jak tam pieknie, no takie dekoracje świąteczne że mam ochotę wpaść tam dzisiaj i krzyknać ,,ręce do góry, to napad" tylko kto mi to pomorze wszystko szybko spakować
ja home&you dawno nie odwiedzałam, bo to by sie skonczyło fatalnie dla mojego portfela

Cytat:
Dziewczyny, jestem ciekawa waszego zdania.
Jak wiecie miałam swoje święto i po raz pierwszy jak pracuję w mojej firmie postanowiłam zrobić ,,imprezę" tzn. postawić jakąś butelkę i jedzenia dogadałam się z inną koleżanką, która też teraz obchodzi urodziny i robimy razem.
Ogólnie u nas w firmie jest tak, że jak ktos rzuca hasło że ktoś tam ma urodziny to raczej wszyscy się zrzucają po 10 zł i kupujemy prezent. Przez 5 lat ani razu nie dostałam prezentu a się składałam, teraz robię imprezę i wiem że inni też się składali.
Ja zaczęłam zbierać kasę na prezent dla tej koleżanki i dzisiaj usłyszałam teksty od kilku osób ze dadzą ale mają wrażenie jakby byli non stop sponsorami innych, bo ich urodziny przeminęły i tyle. Powiedziała, że rozumiem, bo sama nigdy nie dostałam prezentu, ale też głupio mi sie zrobiło- nie cierpię wyciagać składkowego.
Moje pytanie- jak u Was załatwiany jest temat urodzin, imienin itp????
gold u nas jest podobnie jak u Ciebie. ae szczerze, mi to lata.... bo ja zawsze soje imieniny i urodziny ukrywam dostałam prezent ślubny i za okazji obrony mgr

Cytat:
a jaka to kwota?

nie wiedziałam, ze popbieraja oplaty. ale na pewno nikt tego na wlasna reke nie robia, a maja ku temu jakas podstwe

Cytat:
oj anuś to sobie narobiłas. bidulko, mam nadzieje, ze szybko bedzie sie goic

a teraz najwazniejsze. dzieki za kciuki. wszystko poszło super. nawet nieskoromnie powiem, ze nasz autorski projekt zakonczyl sie sukcesem

a ja mam dylemat.... chodzi o prace. na razie nic wiecej nie bede pisac. moze jutro. bo na razie rozmyslam
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 19:43   #4910
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

India no to gratualcje

sliweńko super, że troszkę kasy wpadnie przed świętami.

Stary 2011-11-16, 19:45   #4911
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2011-11-16, 19:52   #4912
Katunia:)
Zakorzenienie

GG do Katunia:)

india - gratulacje!!

Madzia - 3 maile z piosenkami dotarly ?

baja - wysylam teraz do ciebie
Katunia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 19:55   #4913
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Katunia tak, tak Dziękuję

Stary 2011-11-16, 20:02   #4914
martucha84
Zakorzenienie

india83 BRAWOOO no i czekam na opis pracowych rozmyślań!
Stary 2011-11-16, 20:08   #4915
zaaaabcia
Zakorzenienie

india - super

Olivia 2.07.2014
Stary 2011-11-16, 20:14   #4916
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Tato by chętnie zrobił, ale ja nie chcę taty męczyć. Teraz pracują do późna bo terminy gonią, tatę bolą stawy, zmęczony jest, twierdzi że nie ale wiadomo jak to jest. Pracuje od 5 do 20 albo i dłużej czasami. Nawet 11 w pracy był Tato by dla Lilki wszystko zrobił taki zakochany ale niech ją nosi na rękach i w domku siedzi by wnuczka mogła go odwiedzać Zrobi kołyskę dla lalki

Lecę na spacer i zakupy
Rozumiem.

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
Ktosiul my tez jestesmy w samym środku skoku w 36 tyg jeszcze jakies 1,5-2 tyg... jak to przetrzymac
toć nie bede przeciez z nią cąły czas spac bo sie przyzwyczai i bedzie dopiero przerąbane
Kochana, cierpliwości życzę w takim razie (Tobie i sobie)

Cytat:
gold dlatego ja wlasnie nie wchodze do home&you, bo jestem chora chcialam wszytsko co tam jest! najlepiej zamieszkac tam!

gucia cos dla Ciebie, z zerii zuzkowych atrakcji.
Otoz ta mala paskuda opanowala wejscie na kartony ktore stoja pod biurkiem. i panoszy sie na nich jak kocur na piecu najpierw wyciagala mezpwe gry z pudla, wiec jej zablokowalam otwieranie wieka swoja wlasna gira. to sie wziela i na niego wgramolila. i jeszcze mi chamsko odlaczyla klawiature od komputera
Zu rulezzzz
Co jej się matka bedzie sprzeciwiać

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
jak to do kogo-do swietego mikolaja
No tak... zapomniałam o tym panu Jeszcze ze 2 lata i się zaczną listy do św Mikołaja

Cytat:
Przytulam mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie

Rosi u mnie jest Mikołaj. A u Ciebie też Mikołaj, czy Gwiazdor?
Stary 2011-11-16, 20:24   #4917
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-16, 20:29   #4918
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
u nas 6 - mikołaj
24 - dzieciątko, tudzież, co dostaniesz pod choinkę, na gwiazdkę
a na wielkanoc zawsze zajączek
Stary 2011-11-16, 20:29   #4919
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
A u mnie zawsze Mikołaj, a na Wielkanoc zajca niet
Stary 2011-11-16, 20:30   #4920
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
uuu wspolczuje kochana
szkoda ze masz rączkę niesprawną bo chcialam ci dac zarobic, chcialam bys mi zrobila bizu na zamowienie na andrzejki

tap madlll

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości