|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#691 |
BAN stały
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Jacieee a moze Dominik ma zły humor jak mama?
Mama zapali a synuś się podrze? Mama jest wspaniała,tylko chwilowo Jej psycha siadła ![]() Przejdzie Skarbie ![]() Plamię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
kurcze ale lecicie z tymi postami szalone
![]() ![]() mam z 6 stron z dzisiaj do nadrobienia ![]() tż był dziś w domu i nie miałam czasu na W., pojechaliśmy po zakupy dzieciowe i zakupiłam zapasik słoiczków dla Lilki. Wobec tego jadła dziś swoją pierwszą marchewkę ![]() ![]() Kupiłam jej ten kubek z TT. ide poczytać co się działo...
#693 | ||||||||
Zadomowienie
|
hmm z Monika. Przepraszam wszystkie Moniki ale moja babcia nazywa tak dolna czesc ciala dziewczynki
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Carmela - 100 lat! Scio, Nerolko - ![]() ![]() ![]() Szymon spi, Igor nie :P Zostalo mi jeszcze dwa dni :P Szymkowi pupa sie odparzyla. Pierwszy raz. Smaruje kremem sudocrem ale jak do jutra nie zejdzie wybiore sie d apteki po cos specjalnie na ta przypadlosc. Dzieki dziewczyny za polecane odzywki musze cos kupic, bo nie daje rady z paznokciami.
![]() ![]() |
![]() |
#694 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ostatnio fryzjerka mi powiedziała, że pasemka już niemodne ![]() Cytat:
ale ładniutka bardzo ![]() Cytat:
co Twoje to moje" Wspólnota małżeńska ![]() Też zrobie sobie takie włosy tylko jak cyckiem przestanę karmić, albo jak mm wprowadzę, będzie więcej czasu dla siebie teraz tego nie ogarnę. Natka też sobie pomyślałam, że Żanetka może w ciąży ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Curry never ![]() Cytat:
![]() Tyle mojego nadrabiania. Po wczorajszej ciężkiej nocy dzisiaj postanowiłam, że o 21szej idę spać. tak więc dobrej nocy dla wszystkich. Do jutra ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#695 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 1.U mnie koopy wali codziennie,dziewczyny jak widzisz pisały, że nie raz robią raz na 7-9 dni.Jak się nie pręży, nie stęka,nie płacze to jest git ![]() 2.Po 4 miesiącu są jakieś kubki. Może nie wciskaj na chama i się przy tym TY nie denerwuj.Przytul jak do papania przy cycu, powiedz że buteleczkę fajną dostanie i spróbuj podać ![]() Cytat:
Ja się nie znam na tych chorobach, pytam się tylko gdzie inni ludzie którzy byli na molo ? ![]() Mnie aż ciary przeszły jak dowiedziałam się, że matka ją zabiła. Na początku myślałam że dziecko wpadło do morza,a tu takie coś... Tylko nie płać za dużo ![]() co to masz napisać w ogóle? Cytat:
1.Ta nakładam ją jak mi się przypomni, aktualnie nawet jej nie mam. Poprawię się ![]() 2.Zawsze to robię. 3.Tak tylko takie kupuję ![]() 4.Oj jak nie umyje codziennie to wyglądam jakby ktoś olejem mnie polał ![]() 5.Zapinam grzywkę na wsuwkę a ona często mi spada ![]() 6.Nie lubię dermatologa ![]() A jeszcze jak tak wszystko wiesz na łupież co jest dobre ? ![]() Co do krochmalu, bardzo fajnie opisała to Brumek. Jak będziesz u swojej lekarki zapytaj ją o ten sposób,wtedy Ci powie czy przy AZS to robić czy też nie. ![]() W ogóle jak Ty się wyrażasz ?! ![]() Cytat:
Całą tą zawartość wlewasz,czy zostawiasz na drugi dzień? Pytałam o zdrobnienia bo wiem, że nie każdy je lubi. Ja np nie cierpię jak ktoś mówi do Emi - Emilka ![]() mimo, że takiego imienia nie ma. Uff to dobrze. Śmiejemy się z mężem, że ma to po nim,bo jak on siedzi to palce podkurcza ![]() Cytat:
pokaże mężowi ![]() Cytat:
zrób filmik z tego masażu ![]() Cytat:
Jak intuicja Ci mówi, że będzie to dobre to będzie. Mi np bardzo smakują marchewki biedronkowe, są słodkie soczyste i pyszne ! No i Ja lubię polskie warzywa, a nie zagraniczne. Czosnek jak kupuje to tylko polski, bo chiński jest bleee.. Cytat:
![]() ![]() Nie zapominaj, że nasze dzieci teraz przechodza skok ![]() im bardziej zmęczony to nie umie zasnąć. Jak zęby to posmaruj mu jakimś żelem. Jak brzuszek to pomasuj. Moja Emilie po raz kolejny przed spaniem w czasie karmienia, strasznie opowiadała, jak ona to jeść nie chce ![]() ale w końcu zjadła to co miała i zasypia. Boże niech dzisiaj ładnie śpi chociaż do 2giej ![]() Jutro mamy szczepienie i kontrolę bioderek. Boję się . |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Zadomowienie
|
brumku jeszcze cos dla ciebie:
https://tv.wrzuc.to/wystarczy sie zalogowac i omija sie limit i mozna serial walkowac dalej.
![]() |
#697 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
|
Nerolka a o co chodzi tym gryzakiem i jabłkiem ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Zakorzenienie
|
Kajol, Zanetko jutro nakręce film jak stymuluje obroty, bo wytłumaczyć to ciężko.
Co do kubków jest jeszcze coś takiego jak Doidy cup http://www.doidycup.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
#700 |
Zakorzenienie
|
A i miałam pytać jeszcze,
jak zakładacie pajaca bez zakrytych nóżek na noc to zakładacie skarpetki? |
![]() ![]() |
![]() |
#701 |
Zakorzenienie
|
Ja nie zakładam. ładuje w śpiworek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#702 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Najlepsze życzenia dla dzisiejszych solenizantek małych i dużych: Agatka, Sara, Carmela ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#703 |
Zakorzenienie
|
Ten śpiworek to taki który ma ala ramiączka,
czy jest z rękawami? Moja dama nie śpi jeszcze ![]() Idę coś zjeść, bo przecież umieram z głodu. |
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Zakorzenienie
|
Bez rękawów. Na grubych ramiączkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#705 | |||||||
Zakorzenienie
|
My już wykąpani (w dużej wannie, bo chyba się od tego uzależniłam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A ten serial o Emilu był koszmarny ![]() A jakże ![]() Ja mam Sto bajek i są super. To wydanie które mamy jest bardzo, bardzo kolorowe, więc jak mu czytam, to się wpatruje w książeczkę, co też jest plusem ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Brawooooooooooooooo Liluś ![]() ![]() Cytat:
![]() Też znam sporo ludzi, którzy nie znoszą zdrobnień dla swoich dzieci, przynajmniej niektórych z nich. Moja przyjaciółka będzie miała córkę Wiktorię, ale nie znosi zdrobnienia Wiki i chce by do małej mówić Wika. Ale mi chyba każda wersja Tymkowego imienia się podoba ![]() ![]() A krochmal zawsze wylewam, w sumie nawet nie przyszło mi do głowy, że można go zachować na następny dzień... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() I ja też poprosze o kciuki na jutro - po pierwsze żeby go w ogóle zaszczepiła, a po drugie żeby bezproblemowo to zniósł ![]()
![]() |
#706 |
Raczkowanie
|
Witam,
Helena śpi i mama ma czas dla siebie ![]() Asynastra my mamy podobnie jak Natka_ wersję Plac zabaw (rozmiarowo takie same) i Helenka ją lubi. "Mała księżniczka" jest dla mnie za różowa ale z drugiej strony małe dziewczynki lubią różowy kolor. Brumek to teraz pozostaje tylko trzymać kciuki za szczepienie ![]() ![]() ![]() Carmelko wszystkiego najlepszego !!! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kciuki za wszystkie jutrzejsze szczepienia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Zakorzenienie
|
No i jeszcze się chwalę
![]() - Tymek śmieje się na głos coraz częściej (co ciekawe to nie jest słodki, dźwięczny chichot, tylko takie basowe HAHAHA ![]() - dziś nauczył się puszczać bańki ze śliczny i parskać i sie w tym zakochał, bo w kółko powtarzał - KOCHA patrzeć w lustro i na wszelkiego rodzaju lampy i żyrandole. Ale chyba lustra są fajniejsze ![]() ![]() - obsiusiał mnie dziś od góry do dołu, kiedy oboje byliśmy prawie do rosołu rozebrani i wchodziliśmy do wanny ![]() - zaczyna odwracać główkę i oczy w kierunku z którego się do niego mówi. Dotąd tego nie robił.
#708 | |
Zakorzenienie
|
dobra przeleciałam Was po łebkach ![]() * najpierw najlepsze życzenia dla Carmelki, Agatki i Izuni ![]() ![]() ![]() *Gratuluję udanych szczepień i oby nocki poszczepienne były udane!! my mieliśy być szczepione jutro ale przez ostatnie przeziębienie przesunęłan na najbliższy wtorek *brawa ![]() ![]() ![]() ![]() i oczywiście trzymam kciuki za jutro!! *Co do imion to my na Lilkę często mówimy Lucynka , albo Luśka ![]() a na Filipa Lucek ![]() Cytat:
![]() ona jakby mogła to by mi zabrała tę łyżeczkę i sama sobie pakowała marchewkę do buzi, tak dokładnie czyściła łyżeczkę że nawet nie bardzo się pobrudziła ![]() pamiętam że Filip tak ładnie nie jadł od razu, wypluwał, miętolił, wypychał, a Lilka od razu załapała o co biega ![]()
![]() |
#709 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumek ![]() wiecej grzechów nie pamiętam ![]() my dzis zaliczylismy 2h spacerek, wizytę mojego taty ![]() no a wieczorem po tym jak Szymek padł o 19 , jakos po 20 minutach sie obudził i wariował w łóżeczku do 21:30 ![]() ![]() no i ![]() Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2011-11-16 o 21:02 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#710 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I niezacytowalo mi poprzednio, ze gratuluje dobrych wynikow badan i trzymam kciuki za jutro. Co do lampy, moj siostrzeniec tak je kochal, ze pierwsze slowo, ktore powiedzial bylo: "lampa". ![]() A teraz pytanie za sto punktow od mojego siostrzenca (ma trzy lata): Dlaczego ziemia sie kreci??? (Odpowiedzialam, ze jakby sie nie krecila, to by spadla a moj siostrzeniec na to a dlaczego by spadla?)
![]() ![]() |
![]() |
#711 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#712 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A za resztę bardzo dziękuję ![]() I jeszcze raz wszystkim dziękuję za to, że się razem ze mną cieszycie wynikami Tymcia ![]()
![]() |
#713 |
Zadomowienie
|
No to lampy mają jakąś magiczną moc, bo mój bratanek też.
![]() Hania również zahipnotyzowana lampami, więc może być podobnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zakorzenienie
|
Brumku
![]() Ale ja na punkcie książek mam świra ot skrzywienie zawodowe ![]() i ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#715 |
Zakorzenienie
|
byliśmy u moich rodziców, pogoda jest średnia ale dobrze, że nie padało
cieszę się z udanych szczepień, ładnych wag i wzrostów maluszków ![]() dziewczyny jeśli możecie kliknijcie w banner w moim podpisie ![]()
#716 |
BAN stały
|
I jeszcze raz dizękuję w imieniu Izuni,która śpi i sie uśmiecha
![]() ![]() Umyłyśmy dziś pierwszy raz ząbki,których nie ma,znaczy sie dziąsełka ![]() Żanetko-dla Krystka miałam gryzaka z siatką bo Szymon mi się kiedyś dławił jabłkiem ale zgubili gdiześ 1 cześć i Izie kupiłam ten: http://allegro.pl/nuby-gryzak-do-pod...923125688.html Myślisz?Pierwszy raz plamię odkąd biorę Azalię. Pogubiłam sie w tym moim ustroju ![]() No co za dziwny organizm? Nawet badania porobiłam: TSH,OB,CRP,morfologię,psy chiatra,potem gin,jeszcze zrobię serducho a jak i tu będize ok,to idę do weterynarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#717 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jak się czuje mama? Cytat:
![]()
![]() |
#718 |
Zakorzenienie
|
Brumku teraz już tak jak przed szpitalem, czyli ogólnie dobrze dziękuję
![]() tylko biedna ma całe ręce w siniakach, bo mama ma słabe żyły i od tych wenflonów pękały, do tego delikatne ciało więc jak mamę podnosili czy coś to od razu siniaki wychodzą, ale tata ma zapytać w aptece o jakąś maść, podobno są takie co przyspieszają znikanie siniaków a ja od wczoraj dodaję młodej Bebiko do Pepti i czekam na reakcję wolałabym żeby żadna wysypka ani bóle brzucha nie wystąpiły, wtedy moglibyśmy przejść na Bebiko
#719 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chyba jednak wybiorę ten Plac Zabaw. ![]() obudziła się Majcia,a raczej starszy brat ją obudził. a miałam się dzisiaj wcześniej położyć.. ![]() dobrej nocy mamusie ![]() ---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:54 ---------- a i sama butelkę sobie już trzyma skubana ![]()
![]() |
#720 |
Zadomowienie
|
Melduje, ze zyje. My po szczepieniu, uciekam spac. Dobrej nocy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:58.