|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kobieta na "zapałkę". Zapuszczanie od zera i luźne pogaduchy - cz.II
Czesc
![]() dziewczyny a stosujecie jakies odzywki/maski na odrastajaca wlosy? pytam bo chyba musze w koncu zajac sie pielegnacja powazniej niz tylko mycie z krotkimi nie mialam problemu -umylam,wysuszylam, ulozylam na gumie i ready a teraz jak wlosy zarastaja mi uszy i grzywka siega kosci policzkowych robi mi sie sianko troche, polecacie jakas fajna odzywke/maske ? albo jakas termoochronna? bo musze tez grzywke prostowac
|
#3992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3993 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3994 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, kazdemu co innego sluzy.
ja mimo wieku pzredemerytalnego nie nazrekam na tempo rosniecia, za to cierpie na nerwice rak mam do tego wlosy bardzo geste, krecone (choc wlasciwie to bardzo mocno falowane z tendencja do duzych spiral tak czy siak pierwszy raz w zyciu rozumiem sie z wlosami - a wiec zaakceptowalam ze sa jakie sa, daje im rosnac (bo one musza byc albo bardzo krotkie - zeby nie bylo widac faktury, albo dlugie - zeby byc jak wioletta willas
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Ja aktualnie łykam tylko Vitapil
|
#3996 |
|
Zakorzenienie
|
ja z witami to jak mi sie przypomni - troche jadlam algi - pare miesiecy, troche na wlosy - ale o tym akurat to nie pamietam nigdy, troche olej z wiesiolka, troche chrom - ale mam pzrerwe, troche saw palmetto - staram sie kilka razy w tyg - ale nic regularnego - staram sie cos "przyjac" codziennie - ale nie wszytsko naraz
|
|
|
|
#3997 |
|
Zakorzenienie
|
Przesada nie jest wskazana
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja myje teraz radicalem wzmacniajacym i czasem naloze placente kallosa ale chce jakas szybka odzywke najlepiej zeby chronila dczas suszenia Cytat:
![]() wstawiam wam fotke ostatnia sprzed zapuszczaniem(ostatni raz scinalam na poczatku wrzesnia-wygolone boki a tyl dluzszy w irokeza)-to nie sa moje najkrotsze wlosy, mialam mocno scieniowane do czubka glowy ale grzywke dluzsza zawsze
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2011-11-17 o 10:20 |
||
|
|
|
#3999 | ||
|
Zakorzenienie
|
mi to nigdy nie wypadaja, a jednak - bylam niedawno 10 dni na antybiotykach i po tej antybiotykowej kuracji troche mi wypadaly.
ale widze ze sie juz uspokoilo. z drugiej strony - przy tej ilosci wlosow, ktora mam ta ilosc wlosow, ktopra wypadla, to smiech ![]() byla ktoras z was na filmie "listy do M"? ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Cytat:
fajne sciecie ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Cytat:
ja w sumie podziwiam te osoby ktore decyduja sie na zakupy na jakis szafach itd. ja wierze tylko w ebaya i allegro - i to nie do konca. ale tam chociaz chroni nas jakis regulamin - kontakty handlowe z prywatnymi osobami jakos do mnei nie pzremawiaja |
||
|
|
|
#4000 |
|
Rozeznanie
|
Czekoladka, świetna fryzura, niestety ja z wyglądu mało drapieżna jestem
i chociaż zawsze zachwycałam się podobnymi obcięciami, wiedziałam że u mnie się nie sprawdzą, drugi powód: kręcone włosy, które proste są tylko gdy naciągne je na grubą szczotkę. Prostownica jakoś nigdy mnie nie kusiła![]() Laudik, ja mam organiczone zaufanie do Allegro ( a w zasadzie do użytkowników tego serwisu ), staram się robić zakupy tylko u osób z samymi pozytywami. A regulamin Allegro...hmmm kiedyś kupiłam płaszcz naszej rodzimej produkcji firmy Monnari, miał być w idealnym stanie, raz założony. Zapłaciłam za niego 280 zł i jakież było moje zdziwienie gdy przyszła szmata. Płaszcz nie miał dwóch guzików, futerka przy kapturze a podszewka była cała pomechacona, pierze w niektórych miejscach zbuntowało się przeciwko grawitacji Kiedy rozżalona napisałam do sprzedającej, to odpisała: ,,widocznie tego nie zauważyłam, ale wg. mnie płaszcz jest jak nowy" Brak słów, kiedy napisałam do Allegro, na dowód wysyłając zdjęcia, odpisali:Nie jesteśmy w stanie kontorlować wszystkich transakcji, a pojęcie ,,jak nowy'' można interpretować na wiele sposobów'' To by było, tyle...płaszcz wyniosłam na śmietnik:-(((
|
#4001 |
|
Zakorzenienie
|
no niezle
![]() no ale ludzie sa jacy sa - co zrobic. na szczescie mu tu jestesmy wszystkie kochane
|
|
|
|
#4002 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie MY jesteśmy kochane i
|
#4003 |
|
Konto usunięte
|
odkąd przestałam farbować, prawie mi nie wypadają
|
|
|
|
#4004 |
|
Zadomowienie
|
ja byłam na "listach do M." i nawet mi się podobało. Taki przyjemny świąteczny film
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jeszcze nie grają
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecalam fotki wiec wstawiam aktualne:zarosnieta:brzyd al:
a minikitka glupio wyglada? zauwazcie ze wlosy z boku i nad karkiem sa za krotkie maja moze4-5cm (byly wygolone na 8mm)
|
#4007 |
|
Zakorzenienie
|
eeee, no to nie jest tak krotko...
![]() mysmy tu naparwde widzialy lyse palki ![]() w takiej sytuacji to do wiosny bedzie kita |
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pisalam ze mialam rozne wersje krotkich fryzur-ta nalezy do grzecznych wkurza mnie to zarastanie na uszy,staram sie zakladac ale stercza dzieki za pocieszenie
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
jak ci pasuej takie uczesanie to tak trzymaj - nawet sie nie obejrzysz jak w kitce beda wszystkie wlosy.
u mnei niestety cos takiego w ogole nei ma racji bytu i skazana jestem na free grow a wiec zapuszczanie na dziko
|
|
|
|
#4010 |
|
Rozeznanie
|
Laudik, to tak jak ja, busz nad busze, ściągnę z drugiego kompa i wstawię Wam, swoją fotkę w rudych włosach, które spiełam, bo....za bardzo się skręciły pod wpływem mżawki, gdy doszłam do pracy dziewczyny były wniebowzięte a ja załamana
![]() Kurcze czekoladka, nie dawaj więcej zdjęć, bo przez Ciebie wpadnę w kompleksy
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Św. Tomasz z Akwinu http://pomozstasiowi.manifo.com/ Edytowane przez AnnaMK Czas edycji: 2011-11-17 o 20:36 |
|
|
|
#4011 |
|
Zakorzenienie
|
urosnie i tobie - po zimie bedzie jak u czekoladki - a moze i dluzej
|
|
|
|
#4012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a malz to wysmial mnie![]() wlasnie
|
|
#4013 |
|
Zakorzenienie
|
Fajna długość czekoladka
Kupiłam sobie wczoraj nowy szampon i odżywkę
Z wierzchu anioł, w oczach diabeł ![]() Edytowane przez Dotka81 Czas edycji: 2011-11-18 o 09:40 |
|
|
|
#4014 |
|
Konto usunięte
|
bardzo ślicznie
|
|
|
|
#4015 |
|
Rozeznanie
|
Tak, sobie zapuszczam i dumam, będą siwki, nie będą, niby 3 cm a naprawdę trudno jeszcze coś wypatrzeć. Zajmuję czas rozmyślając o tym jaką farbę w razie czego wybrać, chciałabym utrzymać włosy w naturalnych tonach, ale...mam je dość jasne z natury, może któraś z Was zna dobrą farbę, która da naturalny, jaśniutki, płowy blond. Nie lubię u siebie platyny, ani ryżych tonów, jestem latem. Kurcze jak bardzo bym chciała, żeby tych siwków nie było.
Dodam, że miałam już większość farb sklepowych i profesjonalnych, drogich, b.drogich i tańszych, żadna nie dała mi tego o czym marzyłam, tzn. jedna była bliska ideału: Belle Color nr 112 ale kuźwa wycofali te farby ![]() Zamieściłam kiedyś fotki na wizazu właśnie po Belle i stałam się na jakiś czas inspiracją dla wizażowej mysi
|
#4016 |
|
Zakorzenienie
|
Tej mysi m?
|
|
|
|
#4017 |
|
Rozeznanie
|
dokładnie tej;-) Udzielałam się kiedyś intensywnie na ,,najlepsze farby blond....." a niedawno wpadłam na wizażu na miłą wymianę zdań ( stare dzieje ) gdzie mysia wspominała że moja fotka w blondzie 112 była dla niej inspiracją, czy coś w tym guście;-) Mysi m wychodzą najbardziej naturalne kolorki, jakie widziałam, tylko lubi troszkę ciemniejsze tonacje. Ja preferuje te z poziomu 9 lub 10
Panie, zachowaj mnie od zgubnego nawyku mniemania, że muszę coś powiedzieć na każdy temat i przy każdej okazji. Św. Tomasz z Akwinu http://pomozstasiowi.manifo.com/ Edytowane przez AnnaMK Czas edycji: 2011-11-18 o 21:34 |
|
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ona ma super te kolory swoje - nie wiem jak je osiaga ,ale udaje jej sie. co z tego - mi nie jest ladnie w takim wlansie- z reszta blisko mojego naturalnego a najlepiej wygladam w takim jasnym jak mam |
|
|
|
|
#4019 |
|
Zakorzenienie
|
widze ze kolorki wam w glowach -blond........zawsze marzylam o takich ale niestety mam ciemno brazowe ktore ciezko sie rozjasnia
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
ja tam od lat tylko w blond - mialam chwile ze myslalam o innym kolorze - nawet ostatnio uwiecznilam niesmiale proby, ale koniec koncow wrocilam do dobrego sprawdzonego koloru i nic w tym temacie zmieniac nie bede\
w swoim zyciu sprobowalam wszystkim opcji kolorystycznych i niestety jedyn opcja dla mnei jest to z czym pzryszlam na swiat - blond
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:01.

z krotkimi nie mialam problemu -umylam,wysuszylam, ulozylam na gumie i ready
a teraz jak wlosy zarastaja mi uszy i grzywka siega kosci policzkowych robi mi sie sianko troche, polecacie jakas fajna odzywke/maske ? albo jakas termoochronna? bo musze tez grzywke prostowac

a malz to wysmial mnie