Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-16, 22:44   #3031
*Agatek*
Zakorzenienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Dziewczyny robiłam 2-3 h prezent dla mężula

Jeszcze kupiłam mu w rossmanie: str8 zielonego, antypespirant w sztywcie dove oraz był gratis, że za 2 rzeczy dla mężczyzny 3 jest gratis(najtańszy z możliwych) i wzięłam jeszcze antyperspirant w sprayu garniera 200 ml i zrobiłam własnoręczne dzieło- w załączniku

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość

no nie moge
Jak cie to pocieszy to na pewno nie masz takiego tylka jak ja
serio widać... ale to przez to roztycie łudzę się, że dupka zejdzie- a jak było u Ciebie z Milenką i kg dodatkowymi??
Cytat:
Napisane przez magda1804 Pokaż wiadomość
Agatek nie płacz! nawet jak przytyjesz 20 kg to pozniej zgubisz wszystko, (nie żebym coś tam) ale przy Twoich tesciach nadwaga napewno Ci nie grozi A co do tych rozstepow to smaruj nie tylko brzuch, ale tez piersi, pupe i uda
no ja mam nadzieję...
Cytat:
Boshe Agatek ale głupol z Ciebie Mi sie wydaje, ze dupka to juz nigdy Ci nie schudnie bedzie jeszcze wieksza i rozlazal, bo jak sie duzo siedzi w domu z dzieckiem to pewnie tak bedzie żartuje oczywiscie Agatek a tak na serio to majtki w rozmiarze L???!!! ŁO matko!!! Toz to pantalony wielgasne sa mi dupka tez urosla i obecnie mam 96cm w najszerszym obwodzie bioder i kupuje majteczki w rozmiarze nawet xxl, bo nie nawidze, kiedy wbijaja mi sie w skore i cos sie odznacza takze nie przesadzaj i nie placz, bo
no mam dupeczke w eLeczke stwierdziłam, że dobre będą... ale serio w niektórych rowka widać A wydałam tyle kasy na te majtki wrr, i teraz nie wiem czy zrzucę z pośladów czy nie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC01490.jpg (29,7 KB, 81 załadowań)

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 22:47   #3032
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Agatek ja ostatnio gatki zamawiałam na all i zadowolona z nich jestem...
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 22:47   #3033
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

helo

Ja po wizycie. Wszystko ok tylko z dzisiejszego usg termin ywchodzi.... 20.12
Nie rozumiem za bardzo tego, lekarz sam był zdziwiony bo z usg wychodzi 35/36tc... i posprawdzał resztę usg wcześnieszych i zawesz termin wychodził tak 1,5-2 tygodnie wcześniej. Mały waży 2300g i jest duży, ułożony do porodu idealnie szyjka ok, nic się nie dzieje. Doktorek powiedział, że po łożysku nie widać, żeby Klusek miał wyjść wcześniej, ale powiedział, że nie wiadomo czy szyjka da radę z takim obciążeniem

mamy być spokojni, bo jak bym miała rodzić teraz to będzie dobrze... nie wiem czy to znaczyło, 'nastaw się, że urodzisz wcześniej'

Nie chcę się nastawiać, bo równie dobrze mogę urodzić tydzień po terminie i od połowy grudnia będę już zniecierpliwiona... ale jak tu się nie nastawiać, jak z każdego usg ciążowego wychodzi termin wcześniejszy

n1kotynka ładne są te łóżeczka a co do pościeli, co kiepska sprawa, rzeczywiście te super w dotyku kosztują tyle, że dwa razy droższe niż pościel nasza pościel dobra gatunkowo 200x200
Kurde, kicha z tymi stanikami i co ja mam teraz zrobić?
raqla za glukozę
Stary 2011-11-16, 22:49   #3034
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
helo

Nie rozumiem za bardzo tego, lekarz sam był zdziwiony bo z usg wychodzi 35/36tc... i posprawdzał resztę usg wcześnieszych i zawesz termin wychodził tak 1,5-2 tygodnie wcześniej. Mały waży 2300g i jest duży, ułożony do porodu idealnie szyjka ok, nic się nie dzieje. Doktorek powiedział, że po łożysku nie widać, żeby Klusek miał wyjść wcześniej, ale powiedział, że nie wiadomo czy szyjka da radę z takim obciążeniem

mamy być spokojni, bo jak bym miała rodzić teraz to będzie dobrze... nie wiem czy to znaczyło, 'nastaw się, że urodzisz wcześniej'

Nie chcę się nastawiać, bo równie dobrze mogę urodzić tydzień po terminie i od połowy grudnia będę już zniecierpliwiona... ale jak tu się nie nastawiać, jak z każdego usg ciążowego wychodzi termin wcześniejszy

n1kotynka ładne są te łóżeczka a co do pościeli, co kiepska sprawa, rzeczywiście te super w dotyku kosztują tyle, że dwa razy droższe niż pościel nasza pościel dobra gatunkowo 200x200
Kurde, kicha z tymi stanikami i co ja mam teraz zrobić?
raqla za glukozę
oj oj... to jakby niedługo ale nie stresuj się.... będzie dobrze!!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 22:54   #3035
AgaMili
BAN stały

Agatek ja w I ciazy przytylam 9kg i schudlam wszystko po miesiacu ale pozniej znowu przytylam , a jak poszlam do pracy to schudlam 2x wiecej . BYlo tak:
Przed I ciaza 63kg - przed porodem 72kg
Potem szybko schudlam do 63kg
Potem przytylam do 70kg
I jak Mili miala 2 lata znow schudlam do 55kg (10 miesiecy wage ta mialam)
Potem przytylam do 61kg i zaszlam w ciaze
A teraz nie wiem bo sie nie waze a polozna tez mnie nie wazy. Tylko na I wizycie bylam wazona i bede przed porodem

---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Inutil zostal CI miesiac

My zaczynamy jutro 32. tydzien czyli 8. miesiac
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 22:57   #3036
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
a jak długo jesteś na L4?

dobra laseczki spadam spać bo jestem padnięta papa
od sierpnia..

Dobranoc

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
kochana ale to nie musi byc kontrola Ciebie. byc moze kontrolują lekarza... i wzywają osoby, którym dany lekarz wystawił l4...

w ogole rzadko się zdarza,zeby ciężarne kontrolowali
No i właśnie dlatego jestem w szoku...

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość

To do ciężarnych też ZUS przychodzi?
No właśnie dziwne... Trudno, jutro się okaże o co im chodzi.
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 23:11   #3037
19mala83
Raczkowanie

Małgosia dziwne z tym ZUS-em, ale mi ciotka mówiła że jej bratanice też skontrolowali i też w ciąży jest, przyjechali do niej do domu a jej akurat nie było (bo wyszła na zakupy) więc dostała wezwanie że ma się wstawić i wyjaśnić gdzie akurat była ale co z tego wyszło to nie wiem bo nie pytałam.

Moja siostra ma własną działalność i też jest aktualnie na L4 bo ma problemy z kręgosłupem i żołądkiem i miała dwa zwolnienia po tygodniu i teraz też dostała wezwanie że ma się w zusie pokazać i składać wyjaśnienia jak się nie wstawi to zatrzymają jej chorobowe, na to wychodzi że już nawet chorować nie ma prawa a takie grosze dostaje że masakra.

Agatek no to ja nie wiem jak Baybelli nie pasuje to bo ja jak pisałam wcześniej po 22 już jestem pod Brodnicą i dla mnie to normalnie wyprawa stamtąd busem do Torunia.
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 23:12   #3038
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość
Agatek no to ja nie wiem jak Baybelli nie pasuje to bo ja jak pisałam wcześniej po 22 już jestem pod Brodnicą i dla mnie to normalnie wyprawa stamtąd busem do Torunia.
hmmmmmmmmm........

Bybella na którą masz dentystę??????

W klubiku dodałam foto brzuszka

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-11-16 o 23:14
Stary 2011-11-16, 23:20   #3039
19mala83
Raczkowanie

Agatek a właśnie jak dentysta? byłaś dzisiaj? kurcze niech Baybella przełoży wizyte a serio własnie ciekawe na którą ma może jakoś dałoby rade to zgrać, chyba że to jakieś poważne remonty się zanoszą i może boi się ze pizzy nie będzie mogła jeść a my jej narobimy tylko smaka
Stary 2011-11-16, 23:39   #3040
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek a właśnie jak dentysta? byłaś dzisiaj? kurcze niech Baybella przełoży wizyte a serio własnie ciekawe na którą ma może jakoś dałoby rade to zgrać, chyba że to jakieś poważne remonty się zanoszą i może boi się ze pizzy nie będzie mogła jeść a my jej narobimy tylko smaka
Hmm wiesz... babka w starszym wieku na emeryturze, ogolnie ok, dolny ząb ok zrobiła, ale górny- e.... za dużo plomby- jak mówiłam, żeby jeszcze spiłowała, to ona 'ze juz nie ma co tam spilowac' i czuje ze za duzo jest i jak mocniej zacisne zęby to mnie tam boli (( Jak mnie do pon nie przestanie boleć to idę do niej na poprawkę... ogólnie tanio robi- jeden ząb 40 zł.

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ----------

Dziewczyny mój maluch jest bezczelny i bezlitosny... zlałam już go po dupie bo ileż można być takim niewdzięcznym dzieciątkiem?!!

W kerfurze jak wychodziłam do samochodu kopsnął mnie w bok brzucha tak, że się zgięłam w pół z bólu!!!!! pewnie super to wyglądało... i musiałam mu wcisnąć tą nogę do środka co wcisnęłam, to znów wypychał maksymalnie jak może!! Weźcie zróbcie coś z tym dzieciakiem bo ja już siły do niego nie mam

Teściowa mówi, że co ja robie, że mam mu łaskotać syrkę... taa w takim progu bólu myślę o smyraniu? wypycha maksymalnie jak się da i to jest straszny ból, więc nie myślę o niczym innym jak doprowadzić go do porządku i wciskam mu stópkę, to chowa na chwilę i znów powtarza

Stary 2011-11-16, 23:42   #3041
19mala83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Hmm wiesz... babka w starszym wieku na emeryturze, ogolnie ok, dolny ząb ok zrobiła, ale górny- e.... za dużo plomby- jak mówiłam, żeby jeszcze spiłowała, to ona 'ze juz nie ma co tam spilowac' i czuje ze za duzo jest i jak mocniej zacisne zęby to mnie tam boli (( Jak mnie do pon nie przestanie boleć to idę do niej na poprawkę... ogólnie tanio robi- jeden ząb 40 zł.
Moze jeszcze się"ułoży" podczas jedzenia, ja też tak miałam ale po 2-3 dniach wszystko się ułożyło a też mnie tak strasznie drażniło i na dodatek dobrze mi kobieta nie spiłowała "kantów" i drażniłam sobie język ale potem było dobrze no chyba że naprawdę mocno Ci przeszkadza to wtedy do poprawki.

Uciekam spać bo jeszcze rozmowa z tż-tem więc dobranoc mamuśki

Edytowane przez 19mala83
Czas edycji: 2011-11-16 o 23:44
Stary 2011-11-17, 07:39   #3042
MartuNiunia87
Rozeznanie

Witam!! ja dziś pierwsza! hehe, zaraz lecę małego do przedszkola zawieźć a potem na 10 do fryzjera ratować moje odrosty i brwi też!! Dziś mój humorek troszkę lepszy, ale jeszcze jakoś tak nie do końca...

Co do koszul - zdam relację jak przyjdą

Dziękuję za pocieszenie jesteście nieocenione...

Ciekawe jak tam Sandra i Malutka dzidzia... Oby wszystko ok było

Lece!! będę jakoś pewnie popołudniu zanim wszystko ogarnę i załatwię to tak zleci!
Sakramentalne TAK - 11.06.2011
Martynka- 23.02.2012

...Jeśli myślisz, ze wiesz wszystko to znaczy, że tak naprawdę nie wiesz nic...
MartuNiunia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 07:54   #3043
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry
Zawiozłam TZta do pracy, teraz wcinam śniadanko, i zaraz ruszam na miasto pozałatwiać kilka rzeczy
Zimno u nas takie niesamowite, że szok .. Rano myśleliśmy, że samochód nie odmarznie

Cytat:
helo

Inutil, najważniejsze, że dzidziuś zdrowy On i tak sam zdecyduje o terminie porodu

Cytat:

Moja siostra ma własną działalność i też jest aktualnie na L4 bo ma problemy z kręgosłupem i żołądkiem i miała dwa zwolnienia po tygodniu i teraz też dostała wezwanie że ma się w zusie pokazać i składać wyjaśnienia jak się nie wstawi to zatrzymają jej chorobowe, na to wychodzi że już nawet chorować nie ma prawa a takie grosze dostaje że masakra.
Masakra, co się dzieje w tym kraju

Agatek, pomysłowy prezent te zdjęcia takie faktycznie trochę żółtawe, ale myślę, że TZ będzie zachwycony

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 08:26   #3044
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

dzień dobry!

komu ciepłą bułeczkę na śniadanie???

ja mam taką koszulę, dostałam w prezencie urodzinowym od dziewczyn z pracy. fajna jest

staram się nie nastawiać za bardzo, ale mi nie wychodzi
bo wiadomo, że różnie to bywa, a jak się nastawię na grudzień to potem będę czekać i się niecierpliwić a równie dobrze może wyjść tak że urodzę tydzień po terminie

i tak najważniejsze, że z Kluskiem jest wszystko ok

Cytat:
super prezent, i jak się podobało??

nie bij dziecka bo

mój też wypina syrki czasem tak aż boli a ja go wtedy gilam właśnie. chyba go to drażni bo szuka innego miejsca na wypychanie. nie wie mały, że jestem sprytniejsza i go złapię wszędzie na brzuchu i go gonię i gilam tam gdzie wystawia i taką mamy zabawę czasem :brzyda l:

Cytat:

Inutil zostal CI miesiac

ee miesiąc, jakieś 1, 5 miesiąca - staram się wymazać z pamięci to, że usg mówi, że mały przyjdzie wcześniej. najwyżej będę miała świąteczną niespodziankę a tak czekam na styczeń (tzn. wmawiam to sobie, to może uwierzę w końcu )
Stary 2011-11-17, 08:28   #3045
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Hej mamuśki! Ja już od 7 na nogach, bo mąż jak zwykle wstał wcześnie rano i pojechał remontować nasz domek. Wczoraj tam byłam i długa droga jeszcze przed nami. Ale nie siedziałam długo, bo tam strasznie zimno i kurzu pełno.

A dowiedziałam się jeszcze, że męża 7 letnia siostra (22 lata różnicy między nimi) urodziła się w 33 tygodniu i jest zupełnie zdrowa teściowa tez miała bardzo wysokie ciśnienie. Dlatego trzymamy kciuki za Amelkę i Sandrę

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 08:30   #3046
Mijus
Rozeznanie

Cześć Mamusie
Obudził mnie dziś straszny ból pleców, myślałam że nie wstanę Promieniował na brzuch, aż cały miałam twardy :-(.
Zmusiłam się do wstania i trochę to rozchodziłam, ale czuje co jakiś czas jak mnie tam kłuje. Chyba zacznę chodzić na basen.
Po za tym mam wodę, więc moja pomocnica o urokliwym imieniu Indesit odwala za mnie brudną robotę

Cytat:

Jeszcze kupiłam mu w rossmanie: str8 zielonego, antypespirant w sztywcie dove oraz był gratis, że za 2 rzeczy dla mężczyzny 3 jest gratis(najtańszy z możliwych) i wzięłam jeszcze antyperspirant w sprayu garniera 200 ml i zrobiłam własnoręczne dzieło- w załączniku
Super pomysł na prezent! Takie "samoróbki" to najcudowniejsze prezenty Pamiętam jak kiedyś bez okazji dostałam od tż list, a w środku było około 60 karteczek wyrywanych ręcznie i każda z własnoręcznym napisem kocham cię

Cytat:
helo

Gratki za udaną wizytę Myślę, że jakiego byś nie miała terminu i tak bedziesz zniecierpliwiona - nie ominie nas to i chyba musimy już być "czujne" i oswajać tą niesforną myśl
Stary 2011-11-17, 08:51   #3047
agawoo
Zakorzenienie

Dziewczynki, ale numer

Znalazłam dzisiaj w skrzynce awizo, poszłam na pocztę i przynisosłam przesyłkę do otwieram a tu próbeczka płynu z Lovelli, czapeczka i łapki-niedrapki
A jak się rejestrowałam na stronie to napisali, że darmowe pakiety już się wyczerpały
Miła niespodzianka z rana

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:35   #3048
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
od sierpnia..

Dobranoc

No i właśnie dlatego jestem w szoku...

No właśnie dziwne... Trudno, jutro się okaże o co im chodzi.
No faktycznie dziwne ja jestem od września na L4 i mam nadzieję że nikt nie wpadnie na pomysł kontrolowania mnie, niechby tylko spróbowali

Cytat:
Dziewczynki, ale numer

Znalazłam dzisiaj w skrzynce awizo, poszłam na pocztę i przynisosłam przesyłkę do otwieram a tu próbeczka płynu z Lovelli, czapeczka i łapki-niedrapki
A jak się rejestrowałam na stronie to napisali, że darmowe pakiety już się wyczerpały
o to super niespodzianka

Hejka!
Ja dziś od rana na nogach bo córa na 8 do szkoły i zaś mam doła bo coś się jej odwidziało i płacze mi w szkole że nie chce iść i mnie to dołuje bo do tej pory chodziła bardzo chętnie a teraz nagle coś jej się odwidziało i nie chce mi powiedzieć jaki jest tego powód Poza tym to chce mi się spać bo jakoś nie wyspałam się w nocy, ale w domu mam taki syf że nie mogę sobie pozwolić na drzemkę :/ a najgorsze jest to że mi się nic nie chce niech mi któraś nakopie do tyłka żebym się w końcu z tapczana ruszyła
Stary 2011-11-17, 09:36   #3049
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Dziewczynki, ale numer

ale fajna niespodzianka z rana

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Cześć Mamusie
Obudził mnie dziś straszny ból pleców, myślałam że nie wstanę Promieniował na brzuch, aż cały miałam twardy :-(.
Zmusiłam się do wstania i trochę to rozchodziłam, ale czuje co jakiś czas jak mnie tam kłuje. Chyba zacznę chodzić na basen.
Po za tym mam wodę, więc moja pomocnica o urokliwym imieniu Indesit odwala za mnie brudną robotę

Gratki za udaną wizytę Myślę, że jakiego byś nie miała terminu i tak bedziesz zniecierpliwiona - nie ominie nas to i chyba musimy już być "czujne" i oswajać tą niesforną myśl
Lubię te nasze pomocnice moja też odwala od rana za mnie 'brudną' robotę szkoda, że śniadania do łóżka nie poda

No a czekać to tak czy inaczej się czeka, ale jak to jest taka spora różnica to już widzę moje zniecierpliwienie... A mały może zdecyduje się wyjść w terminie, albo nawet po
ale to prawda, jakie terminy by nie wychodziły te ostatnie tygodnie czekania są podobno najgorsze i się dłużą
Stary 2011-11-17, 09:47   #3050
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Dobry Jeju chciałabym juz mieszkac u TZta, bo jak tylko przychodze do domu to mi sie automatycznie sam z siebie humor psuje. Od razu kłótnie z mamą, totalnie o wszystko. Nerwy mnie biorą z tą kobietą, dziennie mi humor psuje, dziennie i wcale nie przesadzam.

Wczoraj ubierałam moj zimowy płaszczyk i nagle trr guziki sie posypały Dwa guziki wystrzeliły jak z procy. Nic dziwnego jak wciskam na siebie płaszczyk z tamtego roku, rozmiar 36, ale juz obadałam to i przestawie w nim guziki :P
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 10:17   #3051
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:

Wow, super prezent

Cytat:

Cytat:
Dziewczyny mój maluch jest bezczelny i bezlitosny... zlałam już go po dupie bo ileż można być takim niewdzięcznym dzieciątkiem?!!

W kerfurze jak wychodziłam do samochodu kopsnął mnie w bok brzucha tak, że się zgięłam w pół z bólu!!!!! pewnie super to wyglądało... i musiałam mu wcisnąć tą nogę do środka co wcisnęłam, to znów wypychał maksymalnie jak może!! Weźcie zróbcie coś z tym dzieciakiem bo ja już siły do niego nie mam

Teściowa mówi, że co ja robie, że mam mu łaskotać syrkę... taa w takim progu bólu myślę o smyraniu? wypycha maksymalnie jak się da i to jest straszny ból, więc nie myślę o niczym innym jak doprowadzić go do porządku i wciskam mu stópkę, to chowa na chwilę i znów powtarza
No nieźle gilganie stópek rzeczywiście pomaga

Moje też od wtorku (od glukozy) świruje wczoraj jak chciałam pooglądać ze spokojem tv, to aż nie mogłam się skupić... mąż bawił się w uspokajanie dziecka i jak zawsze wystarczyło, że przyłożył dłoń, tak teraz dostawał soczyste kopniaki jeden po drugim
_________________________ ___________
Hi

Byłam rano w lumpku, ale ciuszki dziecięce były wysypane w takich skrzyniach, że kiepsko się szukało ale kupiłam trampeczki niemowlęce z metką za całe 3 zł
No i trochę dla siebie

Aaaa... Mama mi właśnie przyniosła kopertę z Hippa przyszło po ok. tygodniu od rejestracji ale jeszcze nie przeglądałam, tyle tylko widziałam, że z próbek jest tylko 1 herbatka
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 10:50   #3052
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
[/COLOR]Dziewczyny mój maluch jest bezczelny i bezlitosny... zlałam już go po dupie bo ileż można być takim niewdzięcznym dzieciątkiem?!!

To wszystko wina wychowania

Cytat:
Dziewczynki, ale numer

Mi to samo napisali, więc może jest jeszcze nadzieja

Nie chwaliłam się Wam, bo wolałam poczekać aż mi przesyłka przyjdzie, ale mam już karuzelkę Tiny Love Dokładnie taką:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1929857578
Jest używana, ale w super stanie No i najważniejsze, że zapłaciłam za nią 60 zł, a nowa kosztuje ok. 150 zł
Strasznie jestem z siebie dumna

A wczoraj na szkole rodzenia dostawaliśmy prezenty Dostałam butelkę Avent, próbki różnych kosmetyków, kupony zniżkowe i gazety o dzieciach

Za to ciągle bolał mnie brzusio :/ Dosłownie ciężko mi było chodzi, a nawet przewracać się z boku na bok w łóżku :/ Dzisiaj troszkę lepiej się czuję, ale już kompletnie nigdzie nie wychodzę. Przygotowałam tylko obiad, sprzątnęłam w kuchni i zrobiłam pranie i plan na dzisiaj ODPOCZYWAĆ. Wczoraj wieczorem to już myślałam, że będziemy jechali do szpitala...
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 10:53   #3053
MissZuzia
Zadomowienie

Nikotynko dzięki za komentarz nt Alles

Cytat:

Ja na razie przygotowałam listę zakupów do r_p77 i jest dłuuuuuuga Teraz szukam sponsora
tak przy okazji bo ostatnio pisałam o tym allegrowym limicie 20 szt - otóż po dwóch dniach dostałam od tego pana maila zebym dopłaciła za jedną pozycję bo allegro jej nie doliczyło. Więc wychodzi na to, że on widzi że ty do koszyka wrzucasz więcej niż 20 szt ale na allegro wyświetli ci się 20 szt i też taka kwota do zapłaty. Więc on mnie poprosił o dopłate i będę mieć tę jedną rzecz powyżej 20szt
Cytat:
MissZuziajesli pod biustem masz 84cm (jesli jest dosc mocno scisniete) to powinnas wziac stanik na 80cm albo nawet na 75cm, a nie 85! Przeciez jesli masz 84cm to po co brac stanik wiekszy niz Twoj obwod? do tego to material, a on tez sie rozciaga
Czytalam troche na temat doboru stanikow
to ja to wiem że jak mam tyle to powinnam brać 75 ale Tabelka jaka była przy tej aukcji z all mówiła o czym innym i jeśli miałabym się nią sugerować to powinnam wziąć 85 choć mam 75 dlatego zgłupialam i zaczęłam zastanawiać się czy ciązowe mają jakieś inne numeracje czy co

Cytat:

Ah własnie mialam zapytac Was czemu tak wczesnie kupujecie staniczki do karmienia? przeciez piersi dopiero "nabiora ksztaltow" i urosna i te staniki, ktore sa na nas teraz dobre, pozniej beda zamale
bo potem nie będzie jak a męża nie wyślę zresztą na SR każda położna mówiła, żeby kupić z obwodem jak masz teraz ale miską taką że dodatkowo oprócz piersi wkładasz ściśnięta swoją pięść, czyli rozmiar czy dwa większe

Cytat:
bardzo ładny
Cytat:
helo

ja mam z ostatniego na 30.12
Duży ten twój klusek
Zobaczymy ile mój waży i mierzy, bo idę w ten pon na kolejne USG
Cytat:
Małgosia dziwne z tym ZUS-em, ale mi ciotka mówiła że jej bratanice też skontrolowali i też w ciąży jest, przyjechali do niej do domu a jej akurat nie było (bo wyszła na zakupy) więc dostała wezwanie że ma się wstawić i wyjaśnić gdzie akurat była ale co z tego wyszło to nie wiem bo nie pytałam.

wydaje mi się, że na własnej działalności jest inaczej
poza tym na zwl L4 są wpisane symbole i np jak masz symbol że musisz leżeć to mogą cię sprawdzić. Ja mam 2B więc mogę wychodzić z domu i nie musze martwić się że mnie skontroluja podczas tej nieobecności
\
Poza tym nawet jak masz leżeć to przecież są badania czy wizyta u lekarza więc zawsze można to powiedzieć w razie problemów

Cytat:

mój mi ostatnio jak leżałam wyciagnął bok brzucha na 10cm jak to zobaczyłam to myślałam że padne

Cytat:
Dziewczynki, ale numer

super, bardzo miła niespodzianka

Cytat:
No faktycznie dziwne ja jestem od września na L4 i mam nadzieję że nikt nie wpadnie na pomysł kontrolowania mnie, niechby tylko spróbowali
hi hi a co zamierzasz

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 11:04   #3054
kropeczka1984
Rozeznanie

Odnośnie tych kontroli z ZUS, to ja się ostatnio wystraszyłam. Dostałam list od nich i byłam prawie pewna, że chcą mnie skontrolować. A tu okazało się, że tylko informują o składkach przekazywanych przez pracodawcę
Stary 2011-11-17, 11:09   #3055
dph
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość

Mi to samo napisali, więc może jest jeszcze nadzieja

Nie chwaliłam się Wam, bo wolałam poczekać aż mi przesyłka przyjdzie, ale mam już karuzelkę Tiny Love Dokładnie taką:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1929857578
Jest używana, ale w super stanie No i najważniejsze, że zapłaciłam za nią 60 zł, a nowa kosztuje ok. 150 zł
Strasznie jestem z siebie dumna

A wczoraj na szkole rodzenia dostawaliśmy prezenty Dostałam butelkę Avent, próbki różnych kosmetyków, kupony zniżkowe i gazety o dzieciach

Za to ciągle bolał mnie brzusio :/ Dosłownie ciężko mi było chodzi, a nawet przewracać się z boku na bok w łóżku :/ Dzisiaj troszkę lepiej się czuję, ale już kompletnie nigdzie nie wychodzę. Przygotowałam tylko obiad, sprzątnęłam w kuchni i zrobiłam pranie i plan na dzisiaj ODPOCZYWAĆ. Wczoraj wieczorem to już myślałam, że będziemy jechali do szpitala...
śliczna ta karuzelka ) no i za tą cenę a próbowałaś już jak gra? właśnie słyszałyście o tym że warto już puszczać muzykę poważną maluszkom?

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Nikotynko dzięki za komentarz nt Alles

tak przy okazji bo ostatnio pisałam o tym allegrowym limicie 20 szt - otóż po dwóch dniach dostałam od tego pana maila zebym dopłaciła za jedną pozycję bo allegro jej nie doliczyło. Więc wychodzi na to, że on widzi że ty do koszyka wrzucasz więcej niż 20 szt ale na allegro wyświetli ci się 20 szt i też taka kwota do zapłaty. Więc on mnie poprosił o dopłate i będę mieć tę jedną rzecz powyżej 20szt

to ja to wiem że jak mam tyle to powinnam brać 75 ale Tabelka jaka była przy tej aukcji z all mówiła o czym innym i jeśli miałabym się nią sugerować to powinnam wziąć 85 choć mam 75 dlatego zgłupialam i zaczęłam zastanawiać się czy ciązowe mają jakieś inne numeracje czy co

bo potem nie będzie jak a męża nie wyślę zresztą na SR każda położna mówiła, żeby kupić z obwodem jak masz teraz ale miską taką że dodatkowo oprócz piersi wkładasz ściśnięta swoją pięść, czyli rozmiar czy dwa większe

bardzo ładny

ja mam z ostatniego na 30.12
Duży ten twój klusek
Zobaczymy ile mój waży i mierzy, bo idę w ten pon na kolejne USG

wydaje mi się, że na własnej działalności jest inaczej
poza tym na zwl L4 są wpisane symbole i np jak masz symbol że musisz leżeć to mogą cię sprawdzić. Ja mam 2B więc mogę wychodzić z domu i nie musze martwić się że mnie skontroluja podczas tej nieobecności
\
Poza tym nawet jak masz leżeć to przecież są badania czy wizyta u lekarza więc zawsze można to powiedzieć w razie problemów

mój mi ostatnio jak leżałam wyciagnął bok brzucha na 10cm jak to zobaczyłam to myślałam że padne

super, bardzo miła niespodzianka

hi hi a co zamierzasz
podłożę pod nich bombę a tak na poważnie to znając mnie to pewnie bym im powiedziała co o takim czymś myślę a hormony by mi pomogły :P
Stary 2011-11-17, 11:19   #3056
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
śliczna ta karuzelka ) no i za tą cenę a próbowałaś już jak gra? właśnie słyszałyście o tym że warto już puszczać muzykę poważną maluszkom?
Super jest Gra Mozarta, Bacha i dźwięki natury Elementy się obracają i dodatkowo jest jeszcze niebieska lampeczka Mam nadzieję, że Wojtusiowi się spodoba co najmniej tak bardzo jak mi
Stary 2011-11-17, 11:27   #3057
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Agatek, pomysłowy prezent te zdjęcia takie faktycznie trochę żółtawe, ale myślę, że TZ będzie zachwycony
Cytat:

super prezent, i jak się podobało??

nie bij dziecka bo

mój też wypina syrki czasem tak aż boli a ja go wtedy gilam właśnie. chyba go to drażni bo szuka innego miejsca na wypychanie. nie wie mały, że jestem sprytniejsza i go złapię wszędzie na brzuchu i go gonię i gilam tam gdzie wystawia i taką mamy zabawę czasem :brzyda l:
Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Super pomysł na prezent! Takie "samoróbki" to najcudowniejsze prezenty Pamiętam jak kiedyś bez okazji dostałam od tż list, a w środku było około 60 karteczek wyrywanych ręcznie i każda z własnoręcznym napisem kocham cię
Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Wow, super prezent
dziewczyny, po zrobieniu prezentu... stwierdziłam, że to jakaś dziecinada i mi się już nie podoba
A prezent zobaczy pewnie na święta, bo wtedy chyba zjeżdżają- jak nie wcześniej, ale chyba w to wątpię
Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
czy ma Pani jakieś aluzje??
Cytat:
Dziewczynki, ale numer

a czemu awizo? nie zmieściło się pewnie do skrzynki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 11:33   #3058
eliza1984
Zadomowienie

Hej mamusie
Znowu jakaś do d... jestem ,nie mam nic ,a nic siły.Chciałam poprać pościele ,koce i ręczniczki dla małej ale nie dam.
Właśnie przyjechał kurier z wózkiem,wiec idę ogladać
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 11:38   #3059
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dzień dobry mamusie

Cały czas myśle o Sandrze, moja przyjaciółka 4 lata temu tez urodziła w 7 miesiącu, bo odkleiło jej sie łożysko. Leżała z małą 1 miesiąc w szpitalu bo płucka się nie rozwinęły ale później już było wszystko dobrze
Cytat:

Dziewczyny, zdecydowałam się na butelkę TT, jak laktator będę miała kupić to też TT, tylko pytanie czym się różnią smoczki o wolnym przepływie od tych wieloprzepływowych? Bo w opisie nie ma wielkiej różnicy
http://www.akpolbaby.pl/0m/26-smocze...415211200.html
http://www.akpolbaby.pl/smoczki-na-b...415221407.html
Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

Inutil roznica jest taka ze ten wolnym przeplywem bardziej zmusza dziecko do ssania tak jak piersi, a z tamtego leci bez wiekszego wysilku a jak sie wysyli bardziej to leci mu wiecej
Kurcze ja nawet nie wiem z jakim mam przepływem a też z TT, muszę sprawdzić
Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
Bardzo ładne to łużeczko, no i ma kołyskę

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość
ile kompletów planujecie mieć?bo ja myślałam tak 3-4, jak znalazłam tańsze
Ja mam 2 i na razie nie kupuję więcej I tak nie wiem kiedy zacznę używać, podusia to ponoć dopiero od 5,6ego miesiąca a kołderkę też nie wiem kiedy bo chcę maleństwo w taki śpiwór do spania kłaść.
Cytat:
bardzo ładny i pomysłowy

Cytat:
hehe u mnie tak samo

Cytat:
Dziewczynki, ale numer

Ale super niespodzianka
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 11:39   #3060
likas
Raczkowanie

Cześć mamuśki

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Znowu jakaś do d... jestem ,nie mam nic ,a nic siły.Chciałam poprać pościele ,koce i ręczniczki dla małej ale nie dam.
Właśnie przyjechał kurier z wózkiem,wiec idę ogladać
to pochwal się później

kropeczka1984 super zakup, na pewno się maluchowi spodoba
likas jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości