|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Dziewczyny robiłam 2-3 h prezent dla mężula
Jeszcze kupiłam mu w rossmanie: str8 zielonego, antypespirant w sztywcie dove oraz był gratis, że za 2 rzeczy dla mężczyzny 3 jest gratis(najtańszy z możliwych) i wzięłam jeszcze antyperspirant w sprayu garniera 200 ml i zrobiłam własnoręczne dzieło- w załączniku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
stwierdziłam, że dobre będą... ale serio w niektórych rowka widać
|
|
#3032 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Agatek ja ostatnio gatki zamawiałam na all i zadowolona z nich jestem...
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
helo
Ja po wizycie. Wszystko ok tylko z dzisiejszego usg termin ywchodzi.... 20.12 ![]() Nie rozumiem za bardzo tego, lekarz sam był zdziwiony bo z usg wychodzi 35/36tc... i posprawdzał resztę usg wcześnieszych i zawesz termin wychodził tak 1,5-2 tygodnie wcześniej. Mały waży 2300g i jest duży, ułożony do porodu idealnie szyjka ok, nic się nie dzieje. Doktorek powiedział, że po łożysku nie widać, żeby Klusek miał wyjść wcześniej, ale powiedział, że nie wiadomo czy szyjka da radę z takim obciążeniem mamy być spokojni, bo jak bym miała rodzić teraz to będzie dobrze... nie wiem czy to znaczyło, 'nastaw się, że urodzisz wcześniej' ![]() Nie chcę się nastawiać, bo równie dobrze mogę urodzić tydzień po terminie i od połowy grudnia będę już zniecierpliwiona... ale jak tu się nie nastawiać, jak z każdego usg ciążowego wychodzi termin wcześniejszy n1kotynka ładne są te łóżeczka dwa razy droższe niż pościel nasza pościel dobra gatunkowo 200x200 Kurde, kicha z tymi stanikami i co ja mam teraz zrobić? ![]() raqla za glukozę
|
|
|
|
#3034 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie stresuj się.... będzie dobrze!!!
|
|
|
|
|
#3035 |
|
BAN stały
|
Agatek ja w I ciazy przytylam 9kg i schudlam wszystko po miesiacu ale pozniej znowu przytylam , a jak poszlam do pracy to schudlam 2x wiecej
. BYlo tak:Przed I ciaza 63kg - przed porodem 72kg Potem szybko schudlam do 63kg Potem przytylam do 70kg I jak Mili miala 2 lata znow schudlam do 55kg (10 miesiecy wage ta mialam) Potem przytylam do 61kg i zaszlam w ciaze A teraz nie wiem bo sie nie waze a polozna tez mnie nie wazy. Tylko na I wizycie bylam wazona i bede przed porodem ![]() ---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Inutil zostal CI miesiac ![]() My zaczynamy jutro 32. tydzien czyli 8. miesiac
|
|
|
|
#3036 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobranoc Cytat:
No właśnie dziwne... Trudno, jutro się okaże o co im chodzi. |
||
|
|
|
#3037 |
|
Raczkowanie
|
Małgosia dziwne z tym ZUS-em, ale mi ciotka mówiła że jej bratanice też skontrolowali i też w ciąży jest, przyjechali do niej do domu a jej akurat nie było (bo wyszła na zakupy) więc dostała wezwanie że ma się wstawić i wyjaśnić gdzie akurat była ale co z tego wyszło to nie wiem bo nie pytałam.
Moja siostra ma własną działalność i też jest aktualnie na L4 bo ma problemy z kręgosłupem i żołądkiem i miała dwa zwolnienia po tygodniu i teraz też dostała wezwanie że ma się w zusie pokazać i składać wyjaśnienia jak się nie wstawi to zatrzymają jej chorobowe, na to wychodzi że już nawet chorować nie ma prawa a takie grosze dostaje że masakra. Agatek no to ja nie wiem jak Baybelli nie pasuje to |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bybella na którą masz dentystę?????? ![]() W klubiku dodałam foto brzuszka
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-11-16 o 23:14 |
|
|
|
|
#3039 |
|
Raczkowanie
|
Agatek a właśnie jak dentysta?
byłaś dzisiaj? kurcze niech Baybella przełoży wizyte a serio własnie ciekawe na którą ma może jakoś dałoby rade to zgrać, chyba że to jakieś poważne remonty się zanoszą i może boi się ze pizzy nie będzie mogła jeść a my jej narobimy tylko smaka
|
|
|
|
#3040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czuje ze za duzo jest i jak mocniej zacisne zęby to mnie tam boli (( Jak mnie do pon nie przestanie boleć to idę do niej na poprawkę... ogólnie tanio robi- jeden ząb 40 zł.---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:25 ---------- Dziewczyny mój maluch jest bezczelny i bezlitosny... zlałam już go po dupie bo ileż można być takim niewdzięcznym dzieciątkiem?!! ![]() W kerfurze jak wychodziłam do samochodu kopsnął mnie w bok brzucha tak, że się zgięłam w pół z bólu!!!!! pewnie super to wyglądało... i musiałam mu wcisnąć tą nogę do środka ![]() Teściowa mówi, że co ja robie, że mam mu łaskotać syrkę... taa w takim progu bólu myślę o smyraniu?
|
|
#3041 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Uciekam spać bo jeszcze rozmowa z tż-tem więc dobranoc mamuśki Edytowane przez 19mala83 Czas edycji: 2011-11-16 o 23:44 |
|
|
|
|
#3042 |
|
Rozeznanie
|
Witam!! ja dziś pierwsza!
Co do koszul - zdam relację jak przyjdą ![]() Dziękuję za pocieszenie Ciekawe jak tam Sandra i Malutka dzidzia... Oby wszystko ok było Lece!! będę jakoś pewnie popołudniu zanim wszystko ogarnę i załatwię to tak zleci!
|
|
#3043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Zawiozłam TZta do pracy, teraz wcinam śniadanko, i zaraz ruszam na miasto pozałatwiać kilka rzeczy Zimno u nas takie niesamowite, że szok .. Rano myśleliśmy, że samochód nie odmarznie Cytat:
![]() Cytat:
Agatek, pomysłowy prezent
|
|
|
#3044 | |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry!
komu ciepłą bułeczkę na śniadanie??? ja mam taką koszulę, dostałam w prezencie urodzinowym od dziewczyn z pracy. fajna jest staram się nie nastawiać za bardzo, ale mi nie wychodzi bo wiadomo, że różnie to bywa, a jak się nastawię na grudzień to potem będę czekać i się niecierpliwić a równie dobrze może wyjść tak że urodzę tydzień po terminie i tak najważniejsze, że z Kluskiem jest wszystko ok super prezent, i jak się podobało?? nie bij dziecka bo ![]() ![]() ![]() ![]() mój też wypina syrki czasem tak aż boli a ja go wtedy gilam właśnie. chyba go to drażni bo szuka innego miejsca na wypychanie. nie wie mały, że jestem sprytniejsza i go złapię wszędzie na brzuchu ![]() :brzyda l:Cytat:
ee miesiąc, jakieś 1, 5 miesiąca - staram się wymazać z pamięci to, że usg mówi, że mały przyjdzie wcześniej. najwyżej będę miała świąteczną niespodziankę a tak czekam na styczeń (tzn. wmawiam to sobie, to może uwierzę w końcu |
|
|
|
|
#3045 |
|
Rozeznanie
|
Hej mamuśki! Ja już od 7 na nogach, bo mąż jak zwykle wstał wcześnie rano i pojechał remontować nasz domek. Wczoraj tam byłam i długa droga jeszcze przed nami. Ale nie siedziałam długo, bo tam strasznie zimno i kurzu pełno.
A dowiedziałam się jeszcze, że męża 7 letnia siostra (22 lata różnicy między nimi) urodziła się w 33 tygodniu i jest zupełnie zdrowa teściowa tez miała bardzo wysokie ciśnienie. Dlatego trzymamy kciuki za Amelkę i Sandrę
|
#3046 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
Obudził mnie dziś straszny ból pleców, myślałam że nie wstanę Zmusiłam się do wstania i trochę to rozchodziłam, ale czuje co jakiś czas jak mnie tam kłuje. Chyba zacznę chodzić na basen. Po za tym mam wodę, więc moja pomocnica o urokliwym imieniu Indesit odwala za mnie brudną robotę ![]() Cytat:
Cytat:
Myślę, że jakiego byś nie miała terminu i tak bedziesz zniecierpliwiona - nie ominie nas to i chyba musimy już być "czujne" i oswajać tą niesforną myśl
|
|
#3047 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, ale numer
![]() Znalazłam dzisiaj w skrzynce awizo, poszłam na pocztę i przynisosłam przesyłkę do otwieram a tu próbeczka płynu z Lovelli, czapeczka i łapki-niedrapki ![]() A jak się rejestrowałam na stronie to napisali, że darmowe pakiety już się wyczerpały Miła niespodzianka z rana
|
|
#3048 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja jestem od września na L4 i mam nadzieję że nikt nie wpadnie na pomysł kontrolowania mnie, niechby tylko spróbowali ![]() Cytat:
![]() ________________ Hejka! Ja dziś od rana na nogach bo córa na 8 do szkoły i zaś mam doła bo coś się jej odwidziało i płacze mi w szkole że nie chce iść i mnie to dołuje bo do tej pory chodziła bardzo chętnie a teraz nagle coś jej się odwidziało i nie chce mi powiedzieć jaki jest tego powód Poza tym to chce mi się spać bo jakoś nie wyspałam się w nocy, ale w domu mam taki syf że nie mogę sobie pozwolić na drzemkę :/ a najgorsze jest to że mi się nic nie chce
|
|
#3049 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja też odwala od rana za mnie 'brudną' robotę szkoda, że śniadania do łóżka nie poda No a czekać to tak czy inaczej się czeka, ale jak to jest taka spora różnica to już widzę moje zniecierpliwienie... A mały może zdecyduje się wyjść w terminie, albo nawet po ![]() ale to prawda, jakie terminy by nie wychodziły te ostatnie tygodnie czekania są podobno najgorsze i się dłużą
|
||
|
|
|
#3050 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry
Jeju chciałabym juz mieszkac u TZta, bo jak tylko przychodze do domu to mi sie automatycznie sam z siebie humor psuje. Od razu kłótnie z mamą, totalnie o wszystko. Nerwy mnie biorą z tą kobietą, dziennie mi humor psuje, dziennie i wcale nie przesadzam. Wczoraj ubierałam moj zimowy płaszczyk i nagle trr guziki sie posypały Dwa guziki wystrzeliły jak z procy. Nic dziwnego jak wciskam na siebie płaszczyk z tamtego roku, rozmiar 36, ale juz obadałam to i przestawie w nim guziki :P
|
|
|
|
#3051 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
gilganie stópek rzeczywiście pomagaMoje też od wtorku (od glukozy) świruje wczoraj jak chciałam pooglądać ze spokojem tv, to aż nie mogłam się skupić... mąż bawił się w uspokajanie dziecka i jak zawsze wystarczyło, że przyłożył dłoń, tak teraz dostawał soczyste kopniaki jeden po drugim_________________________ ___________ Hi ![]() Byłam rano w lumpku, ale ciuszki dziecięce były wysypane w takich skrzyniach, że kiepsko się szukało ale kupiłam trampeczki niemowlęce z metką za całe 3 zł![]() No i trochę dla siebie ![]() Aaaa... Mama mi właśnie przyniosła kopertę z Hippa przyszło po ok. tygodniu od rejestracji ale jeszcze nie przeglądałam, tyle tylko widziałam, że z próbek jest tylko 1 herbatka
|
|
#3052 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie chwaliłam się Wam, bo wolałam poczekać aż mi przesyłka przyjdzie, ale mam już karuzelkę Tiny Love Dokładnie taką:http://allegro.pl/show_item.php?item=1929857578 Jest używana, ale w super stanie No i najważniejsze, że zapłaciłam za nią 60 zł, a nowa kosztuje ok. 150 zł ![]() Strasznie jestem z siebie dumna ![]() A wczoraj na szkole rodzenia dostawaliśmy prezenty Dostałam butelkę Avent, próbki różnych kosmetyków, kupony zniżkowe i gazety o dzieciach Za to ciągle bolał mnie brzusio :/ Dosłownie ciężko mi było chodzi, a nawet przewracać się z boku na bok w łóżku :/ Dzisiaj troszkę lepiej się czuję, ale już kompletnie nigdzie nie wychodzę. Przygotowałam tylko obiad, sprzątnęłam w kuchni i zrobiłam pranie i plan na dzisiaj ODPOCZYWAĆ. Wczoraj wieczorem to już myślałam, że będziemy jechali do szpitala... |
||
|
|
|
#3053 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Nikotynko dzięki za komentarz nt Alles
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo ładny Cytat:
![]() Duży ten twój klusek Zobaczymy ile mój waży i mierzy, bo idę w ten pon na kolejne USG Cytat:
![]() poza tym na zwl L4 są wpisane symbole i np jak masz symbol że musisz leżeć to mogą cię sprawdzić. Ja mam 2B więc mogę wychodzić z domu i nie musze martwić się że mnie skontroluja podczas tej nieobecności\ Poza tym nawet jak masz leżeć to przecież są badania czy wizyta u lekarza więc zawsze można to powiedzieć w razie problemów Cytat:
![]() jak to zobaczyłam to myślałam że padne Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3054 |
|
Rozeznanie
|
Odnośnie tych kontroli z ZUS, to ja się ostatnio wystraszyłam. Dostałam list od nich i byłam prawie pewna, że chcą mnie skontrolować. A tu okazało się, że tylko informują o składkach przekazywanych przez pracodawcę
|
|
|
|
#3055 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) no i za tą cenę a próbowałaś już jak gra? właśnie słyszałyście o tym że warto już puszczać muzykę poważną maluszkom?Cytat:
a tak na poważnie to znając mnie to pewnie bym im powiedziała co o takim czymś myślę a hormony by mi pomogły :P
|
|
#3056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gra Mozarta, Bacha i dźwięki natury Elementy się obracają i dodatkowo jest jeszcze niebieska lampeczka Mam nadzieję, że Wojtusiowi się spodoba co najmniej tak bardzo jak mi
|
|
|
|
|
#3057 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() A prezent zobaczy pewnie na święta, bo wtedy chyba zjeżdżają- jak nie wcześniej, ale chyba w to wątpię ![]() czy ma Pani jakieś aluzje?? ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3058 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
Znowu jakaś do d... jestem ,nie mam nic ,a nic siły.Chciałam poprać pościele ,koce i ręczniczki dla małej ale nie dam. Właśnie przyjechał kurier z wózkiem,wiec idę ogladać
|
#3059 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Cały czas myśle o Sandrze, moja przyjaciółka 4 lata temu tez urodziła w 7 miesiącu, bo odkleiło jej sie łożysko. Leżała z małą 1 miesiąc w szpitalu bo płucka się nie rozwinęły ale później już było wszystko dobrze ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
bardzo ładny i pomysłowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3060 | |
|
Raczkowanie
|
Cześć mamuśki
Cytat:
kropeczka1984 super zakup, na pewno się maluchowi spodoba |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:03.

i zrobiłam własnoręczne dzieło- w załączniku 

) ale przy Twoich tesciach nadwaga napewno Ci nie grozi
A co do tych rozstepow to smaruj nie tylko brzuch, ale tez piersi, pupe i uda
takze nie przesadzaj i nie placz, bo
stwierdziłam, że dobre będą... ale serio w niektórych rowka widać 

i co ja mam teraz zrobić?
za glukozę

pewnie super to wyglądało...
i musiałam mu wcisnąć tą nogę do środka

Gabrysia - 09.02.2012