|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4801 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcowo-Sierpniowe Dwulatki 2009 i ich rozgadane Mamusie :D
Cytat:
|
|
|
#4802 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ze zdjęcia,to nigdy nic nie wiadomo ![]() E tam,nastrój świąteczny,to pewno przyjdzie dwa tygodnie przed świętami ![]() Cytat:
znowu gorzej sypiam i chyba przez to jakaś rozstrojona jestem kupiłam dzisiaj Melatoninę i zastanawiam się,czy się faszerować ![]() Cytat:
Musiałabyś być przygotowana na następną akcję ![]() Pewno za rok ![]() Dziewczyny znajdzcie mi proszę jakiś fajny link do kompletów:czapek,szalików i rękawic chłopięcych.
|
||||||
|
|
|
#4803 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki za odp. w sprawie lampek
mam kolejny dylemat czy wogole kupowac choinke z all-boje sie ze bedzie inna niz na zdjeciu ![]() Cytat:
![]() ktos musi mnie wspierac ![]() zapraszam na owsiane ciasteczka ja pochlonelam 3 a Werka 2![]() oczywiscie mala musiala za kazdym razem je wachac nim ugryzla -rozkoszowala sie zapachem a tak cos na humor: wczorajsza kapiel Werka walnela pytaniem" mama fajne mas cycuski, czy mogem se ich na chwila pozyczyc?"
|
|
#4804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja bym tej drugiej tartej zjadła ![]() No to bądź wytrwała jak już zapuścisz i nie będzie Ci się widzieć,wtedy zawsze możesz ściąć a jak zetniesz teraz,to się nie przekonasz Ale aparatka z Werki Byliśmy na krótkim spacerze,ale od dwóch dni pogoda u mnie do bani mglisto,wilgotno i 0 stopni ![]() A jutro mam wizytę u ortopedy
|
|
|
|
|
#4805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale kupowałam od innego sprzedawcy |
|
|
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
mozesz podac od kogo kupowalas?
|
|
#4808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a powiedz twoja choinka jest taka sama jak na zdjeciu?tez taka gesta?
|
|
#4809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że nie zrobiłam fotki jak ją rozłożyłam
|
|
|
|
|
#4810 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ja też znów gorzej śpię ![]() To się przygotuję ![]() Też chętnie popatrzę , a kombinezon kupiłaś? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() *** Byłam dziś w CH, widziałam taką scenkę: pod sklepem "Smyk" leżał i płakał chłopczyk, bo chciał, żeby mama mu coś kupiła, mama siedziała na ławce, przechodziła jakaś pani i "A czy ten kawaler chce być zabrany"?, mama: "Chyba tak", dziecko przerażone zerwało się z podłogi, złapało mamę za nogę i łkało, aż się serce krajało, a matka (razem z jakąś obcą kobietą ) "Jak się będziesz tak zachowywał, to cię ktoś zabierze" , no brak słów, ręce opadają ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- http://trojmiasto.gazeta.pl/trojmias...przyznala.html
|
|
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4812 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ej tam czepiasz się ![]() ale właśnie widziałam że jakoś tanie te Twoje daj koniecznie znać jak dojdąno długo ![]() niech zmieni bo widocznie ta jej nie służy ![]() Cytat:
może jakieś na sen delikatne, co?na teraz czy już na zimę? Cytat:
![]() Cytat:
wypróbuję następnym razem...teraz od Czeko jeśli mi da![]() Cytat:
często słyszę takie teksty od obcych jak Zu nieznośna jest a nie zapomne jak jedna stara baba raz do Zu powiedziała że ma być grzeczna bo jej Mama nie będzie kochała![]() odpowiedziałam mało grzecznie że Mama zawsze będzie kochała obojętnie jaka będzie...obróciłam się na pięcie i poszłam...no co za babsko![]() słyszałam w radio
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już mówię dobranoc
![]() Idę się zrelaksować przy tv bo mały mi wybrał na koniec dnia, że ![]() Potargał mi 100 zł (na szczeście udało się jakoś skleić, może teściowa mi wymieni na poczcie bo one mogą oddawać zepsute banknoty do banku) i wysmarował siebie i wagon pociągu kremem... A ja chciałam tylko gary umyć ![]() dobranoc |
|
|
|
#4814 | |||
|
Zakorzenienie
|
nie ma chętnego na ich mycie...ta rurka co niby cuda powinna działać mnie przeraża.Znam dzieci co miały kolki pijąc z browna.Moje też niby antykolkowe i prosze
![]() Cytat:
![]() kupiłam sab simplex Cytat:
Znasz?Cytat:
podaje jej Pulneo.Byłyśmy u dr w przychodni.Gardło delikatnie przekrwione.Podawać syrop bo noworodek w domu.Cokolwiek to znaczy.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|||
|
|
|
#4815 | |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co niby mam leki na te zatoki i nie czuje poprawy
najlepsze ze bez nasivinu nie moge oddychac to juz chyba uzaleznienie bo ponad 2 tyg. nim psikam i marimer oczywiscie bo mi sie skonczyl......glupia baba ze mnieCytat:
|
|
#4816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też bym zareagowała, ale ludzie jednak są czasem okropni ![]() Cytat:
|
|
|
#4817 |
|
Zakorzenienie
|
dobrnęłam do końca ... miałam właśnie cytować a małż mi przysłał smsa /z góry/ długo mam jeszcze na Ciebie czekać?
![]() ... to idę zdrówka dla Laurki czapki i szaliki tez bym odgapiła, bo dzisiaj szukałam namieście ale jakieś takie
|
|
|
|
#4818 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, no to zdrówka *** Dobrej nocy
|
|
|
#4819 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() na razie czaję kupiłam kurtkę na zimę,ale jeszcze nie przyszła ![]() Babka napisane miała,że wysyła do 7 dni po zaksięgowaniu wpłaty ![]() Biedne dziecko jak mnie denerwują takie teksty,szczególnie w ustach matek ![]() Widziałam w telewizji Cytat:
Na zimę ![]() A podzielisz się? ![]() Cytat:
![]() Więc zdrówka Cytat:
![]() Bartosz zasnął dopiero koło 22 dzisiaj wszystkie inne rzeczy były ważniejsze,tylko nie spanie ![]() ---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Też już idę Dobranoc |
||||
|
|
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
Karo prosze
![]() przepis na jedną tartę ciasto kruche: 155g mąki 2 łyżki cukru szczypta soli 90g masła 1 zółtko 1 łyzka zimnej wody wszystko ugniesc -wylozyc na forme do tarty i wlozyc do zamrazarnika na 30min. do 1h zamrozona forme z ciastem wlozyc do rozgrzanego piekarnika 180*c i piec ok.15min. po wyjeciu formujemy wypuklosci czyms plaskim masa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady 140g mlecznej czekolady 150ml śmietany 30-36% 1 jajko zagotować smietane,a czekolady polamac w misce i zalac smietana-mieszac trzepaczka az czekolada sie rozpusci, jak masa wystygnie dodac jajko i wymieszac do jednolitej masy-wylac na podpieczony spod ciasta i gotowa tarte wlozyc do piekarnika na 20-25min. 180*c zainspirowalas mnie i jutro zrobie tarte
|
#4821 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
- 8 stopni mrozu u mnie ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#4822 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co to? nie znam...edit: teraz skumałam...chodzi Ci o "stary rynek"? ![]() ![]() noworodek łatwiej złapie, pewnie dlatego ![]() Cytat:
![]() są ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() poka kurtkę ![]() moje drzwi stoją otworem Cytat:
jutro po pracy będę robić coby świeże było![]() Cześć Sylka ![]() ![]() o ja:strach-drzwi: to u mnie upał w porównaniu do Twojej temp ![]() i dla Ciebie również ![]() Dzień dobry
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-17 o 08:07 |
|||||
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pokaż kurtkę i na jaki kombinezon się czaisz? ![]() Brązowy ![]() , u nas -3
|
|
|
#4825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niektóre z nas próbują nie jeść słodyczy
|
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
też próbuję nie jeść (pomijając tą chwilę, bo zajadam się bezami) ale uwielbiam linki które wstawiasz, zawsze takie pyszności wstawiasz
![]() Wczoraj miałam fajne popołudnie. Bylysmy w koleżanką w kinie ( zawsze z TZ chodziłam, z kolezankami nigdy nie byłam, uwierzycie?) Poszłysmy najpierw na kawe i lody, połaziłysmy po sklepach, kupiłam sobie podklad. A potem do kina. Film baardzo mi się podobał. Uwielbiam takie świąteczne. Czytalam opinie ze podobny jest do filmu "to właśnie miłość" nawet plakat podobny. Ja tego filmu nie oglądałam, ale z chęcią zobacze i porównam. Podobała mi sie kurtka Sthura, ta niebieska. Świetna, nawet bym kupiła tz, ale wyczytalam ze kosztuje jakoś 500dol. to mi sie odechciało. Wstałam z bólem głowy, ale już przechodzi. Nic mi sie nie chce i w sumie zamierzam sie obijać dzisiaj. ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- czy ktoraś z Was brała tabletki redblocker? Warte to to coś? |
|
|
|
#4828 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hejka
juz wrocilismy, fajnie bo myslalam, ze caly dzien tam spedzimy, wzielam cala torbe rzeczy i jedzenia ;p w ogole myslalam, ze naprawde beda mu robic jakies baddania, usg itp a on zostal tylko zbadany przez lekarke i pobrali mu krew i to wszystko
|
|
#4829 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super, no nie a Stuhr jest w nim![]() kurtka fajna...widziałam cenę to jest norweska firma która produkuje ciuchy narciarskieja mam dzień nerwo-lenia ![]() ja nie znałam wcześniej...ciekawe czy coś dają, bo cena fajna Cytat:
kiedy wyniki? co mówiła lekarka?
NIE LUBIĘ TROLLI![]() coraz bardziej ![]() Edytowane przez Karolinak82 Czas edycji: 2011-11-17 o 13:40 |
||
|
|
|
#4830 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola, i co z tą kuchenką? Kupujesz? U mnie Małż się zgodził, ale jakoś mam obawy, bo jak się nie spodoba, to nie dość, że i miejsce zajmuje, to jeszcze droga, nie wiem, co robić, co mogłabym kupić w zamian, chcę jakąś zabawkę, niekoniecznie z nazwą "edukacyjna"
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

Mąż wstaje rano uspokoić psy na podwórku... słyszę, że nagle przyspieszył kroku... patrzę na zegarek w telefonie... 9:25
(a na 10 ma do pracy) a nasz mały budzik śpi w najlepsze 
zobaczę jak się będę czuła, bo brzuch znowu zaczyna mi się stawiać 

, no brak słów, ręce opadają

może jakieś na sen delikatne, co?
odpowiedziałam mało grzecznie że Mama zawsze będzie kochała obojętnie jaka będzie...obróciłam się na pięcie i poszłam...no co za babsko
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
, u nas -3