|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1951 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki Polki i Diablice lecz czy wszystkie mają chcicę??? III-IV.2010r.
Darusia a Tobie to z całego serca współczuję
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1952 |
Zakorzenienie
|
Moja mała jak ostatnio zobaczyła bierdonkę to najpierw prawie rozgniotła ją w ręce a nastęnie rozgniotła nogą. Sadystka mała. Ona to bez serca jest. Pewnie przez tą dziurę którą tam ma.
![]() Darusia - to ja rozumiem że Ty jeszcze torby nie spakowałaś?
#1953 |
Zakorzenienie
|
oj co do mordowania owadów to u mnie podobnie. Az przykro jak ja mu pokażę biedroneczkę że idzie sobie na ziemi a on pierwsze co to bach na nią nogą
![]() Pamiętam jak Eryk jak był w takim właśnie wieku, to jak siedział w piaskownicy i po murku jakaś mrówka szła, czy po chodniku, to zawsze zabijał, a jak rowerkiem jeździł to po deszczu po tych dzownicach, i jak mu się mówiło żeby tak nie robił, to odpowiadał "Robak tak lubi" ![]() Teraz jak widzi że braciszek tak robi, to prawie płacze. Więc to tylko taki etap(mam nadzieję)
![]() |
#1954 |
Zakorzenienie
|
madzia nie jest tak tragicznie, moze inaczej- nie byloby gdyby mloda dobrze ulozona siedziala jak Oli pod koniec, bo teraz to glebszego oddechu wziasc nie moge tak skopana jestem, marne szanse na obrot wiec pewnie 11.12szpital.
Pop torbe??ja jeszcze dobrze nie pomyslalam co musze wziac a ty tu o torbie piszesz;p, pewnie znowu tz mnie bedzie pakowal bo ja sie zabrac jakos za to nie moge. ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- moja latem biedronke do kieszeni schowala...nie wiedzialam o tym ale wyobrazcie sobie ze przezyla do wieczora w tej kieszeni, wypadla pozniej jak mala przebieralam ![]()
![]() |
#1955 |
Wtajemniczenie
|
czesc
![]() dzis humorek super...jestem wyspana,wypoczeta iwszytko co najjjjjjj ![]() ![]() znalezlismy przyczyne kolek ![]() wczoraj zmienilismy mu smoki i spal caly wieczor i noc jak suselek ![]() jejkku ale jestem szczesliwa wczoraj z tz nawet film obejrzelismy ,ale wspaniale bylo tak lezec w spokoju,przytuleni i ogladac beztrosko film ![]() POP dziekuje za pomoc...w sumie ten alt i strzalki malo pomogly ale ta pierwsza metoda podzialala ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- DARUSIA jeszcze chwileczke ![]() ![]() zartuje ![]() Karinka myslalm,ze bedzie malego bila...ale jest odwrotnie,taka mala starsza opiekuncza siostra ![]() wczoraj Karinka tak mnie zaskoczyla swoim zachowaniem ![]() ![]()
#1956 |
Zakorzenienie
|
A ostatnio patrzę, Igor coś ma w buzi. Mówię: wypluj. Posłusznie wypluwa. Leci ślina i co? I biedronka razem z nią
![]() ![]() ![]() Aga - jesteś wielka. Musi Ci być ciężko, ale świetnie dajesz sobie radę. Ja już wiem, że teraz by było dla mnie za wcześnie na kolejne dziecko. Igor jak się wścieka, gryzie. Cokolwiek. Tak chyba rozładowuje złość. Wczoraj wściekł się w przedpokoju,a tam nie było nic, prócz wystającej ściany i co? Użarł ścianę i muszę poprawiać farbę. Normalnie dzikie dziecko. Może któraś chce go wypożyczyć na trochę? ![]()
Iguś 09-03-2010 http://www.suwaczki.com/tickers/3jvzi09k0n9lq2xz.png Kaliniaczek 30-03-2013 http://www.suwaczki.com/tickers/km5szbmhnfv4n6dc.png Edytowane przez megi-megi Czas edycji: 2011-11-17 o 11:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1957 |
Zakorzenienie
|
Megi - to ja już wolę jak je rozgniata.
Aga - na mnie zawsze możesz liczyć. I jak będziesz miała problem to tylko do mnie ja zawsze Ci doradzę. ![]() A tak na marginesie: Jak to niewiele czasami człowiekowi do szczęścia potrzeba ![]()
![]() |
#1958 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ostatnio mówię do Tżta żeby wyciągnął Juli włosa, bo z ust jej wystawał taki malusi, a ja miałam brudne ręce, on podszedł złapał za tego włosa, Jula posłusznie otworzyła buzię, Tż wyciąga, patrzy a to pajak ![]() ![]() moje dziecko codziennie rano jak zje śniadanko wchodzi na krzesło siada i krzyczy tran ![]() ![]() ![]() ![]() jak myjecie waszym dzieciom głowy? u nas to jest makabra, Tż musi ja trzymać, ja jedna ręką tak samo a drugą jej płukam główkę, a krzyku przy tym co niemiara, po myciu głowy nie ma mowy by zaś usiadła do wanny ![]() ![]()
![]() |
#1959 |
Zakorzenienie
|
mycie glowy u nas wyglada identycznie tyle ze tezet sam sobie daje rde - tzn w pojedynke... ale pomalu sie przyzwyczaja jak mu zaczynamy główkę kubeczkiem polewac zaczynając od tylu i tak delikatnie ze w koncu cala glowa spłukana i recznik w pogotowiu zeby od razu buzie wycierac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1960 |
Zakorzenienie
|
My ( a własciwie to TZ lub wujek) nie mamy problemów. Płukanie jest prysznicem lejąc po całej głowie. Czasami krzyczy ale oni sie tym nie przejmują i leją dalej. Jest tylko problem jak coś zaszczypie w oczy ale z samym laniem wody nie ma. Od maluch była polewana po całej głowie i buzi.
#1961 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas nie ma problemu z myciem głowy, zazwyczaj sama jej myje i spłukuje. Mówię do niej: główka do tyłu i trzyma tak a ja spłukuje. ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Dziewczyny widziałyście te mozaiki na żywo, warto to kupić? chciałam dla trzyletniej dziewczynki http://allegro.pl/quercetti-mozaika-...927334642.html
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1962 | ||||||
Zakorzenienie
|
Hej
My juz wcześnie rano wstałyśmy obudzone przez syna Tz bo chciał się jeszcze z Zosią pobawić przed szkołą ![]() Jeśli chodzi o mycie głowy to nie mamy problemu, polewamy prysznicem całe ciałko, tatuś mówi uśmiechnij się do tatusia i buźka patrzy w górę. Nic na oczy nie leci a nawet jak czasme coś poleci to robimy z tego zabawę w plucie wodą i wyciąganie języka. Wogóle Zosia lubi prysznice od momentu wyjść na basen, to jej drugie ulubione miejsce poza głęboką wodą ![]() Nie wiem co konkretnego poradzić z myciem głowy. Najlepiej pomyśleć o sobie, jak Tobie byłoby przyjemnie myć głowę i spróbować robić tak dziecku. Wiem ze to może być takie cackanie ale u nas działa. W każdym razie nic na siłę. Ja też nie chciałabym być przytrzymywana i polewana na siłę. Moze właśnie zabawa w polewanie głowy gubkiem, może nawet dla przykładu parę razy wejść w dzieckiem do wanny i się tak pobawić razem. Pod prysznicem też tak można. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak poważnie to wiem ze obecne zabawki są modne i podobają się dzieciakom ale ja jakoś nie pałam do nich miłością. Pomijam ceny oczywiście ale mi się podobały drewniane, kóre evitka kiedyś pokazywała. Ot stara baba jestem a one mi jakoś moje dzieciństwo przypominają ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]() |
#1963 |
Wtajemniczenie
|
u nas Karinka uwielbia i kapiele i prysznice
![]() dlatego co tydzien chodzimy z nia na basen pajakow sie boi okropnie(jak mamusia ![]() POP dobrze wiedziec ![]() MEGI ![]() SARA mi sie to podoba.u nas sa takie mega zestawy... pochwale sie,zrzucilam juz 15 kg( w tym ok.8 kg przy porodzie) ![]() ...i zostalo sie 10 ![]()
#1964 | |||
Zakorzenienie
|
ta akurat o 6 muszę wstawać
byłam tu rano ale nikawo niet Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() dziewczyny ale mnie rozbawiłyście z tymi robalami ![]() Drcron u nas nie ma problemu z myciem głowy od początku ,teraz siedzie w wannie ja mu tylko kładę rękę na plecach i on wie że ma się połozyć i myjemy głowe Ale jak pamiętam siebie i mycie głowy to dopiero były cyrki i nic nie pomogło póki nie wyrosłam do tej pory boję się wody Aga aż się wzruszyłam ![]() P0P wujek to ma niezłą zaprawkę przed założeniem swojej rodziny ![]() A ja dzisiaj na obiad kurczak pieczony w marynacie staropolskiej,fryty i surówka z kapusty kiszonej ,marynata z knorra same naturalne skłądniki bez glutaminianu bardzo dobra. Wczoraj też miałam mniamniuśny piersi z kury faszerowane szpinakiem i kozim serem do tego kuskus i oczywiście kapucha. No nie mogę się jej najeść. I tak mi narobiłyscie smaku tym tiramisu że na niedzielę sobie machnę Ja to dzisiaj ani razu mama nie usłyszałam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1965 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niezły wynik w 8 tyg ![]() Karinka jest niesamowita ![]() ![]()
![]() |
#1966 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Kręcę już 2 dni po pół godziny na tym hula-hop magnetycznym i jestem taka obolała jakby mnie kołem łamali ,znaczy się chyba działa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Daj przepis na te piersi ze szpinakiem. A jaki kozi ser kupujesz? można normalnie go kupić w sklepie? Tata wrócił to co się dziwisz ![]()
![]() |
#1968 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- To kup. Jak to taka rozsądna i poukładana dziewczynka to są też takie zestawy do robienia biżuterii, takie naciąganie koralików na zyłki. A jak lubi malować to są też szablony dla maluchów do nauki rysowania. Widziałam kiedyś w smyku.Wiadomo takie zabawki to tylko pod kontrolą rodziców bo takie małe gówienko może szybko znaleźć swoje miejsce w nosie albo w uchu
![]() |
#1969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Piersi przekrajam tak żeby zrobić taką kieszonkę jak te schabowe co się z serem robi ,posypuję solą i pieprzem , szpinak duszę na maśle i śmietanie ze zmiażdżonym czosnkiem ,solą ,gałką muszkatułową tak kilkanaście min , można troszkę wody podlać i uważać coby się nie przyjarał bo będzie gorzki. Ser kozi kupiłam w takiej małej osełce w intermarche nie pamiętam firmy ale chyba w tesco też widziałam. Smaruję tym serem kozim jedną część piersi , na to warstwa szpinaku i zakrywam drugą stroną tak jakbym zamykała książkę , następnie spinam to wykałaczkami żeby się trzymało i smażę już bez panierki na maśle klarowanym zmieszanym z olejem dość długo musi się smażyć tak dobre 20 minut na wolnym ogniu coby w środku też doszło ,mam nadzieję że nie tłumaczę zbyt zawile ![]() olej kupuję kujawski 3 ziarna jest fajny bo nie śmierdzi jak niektóre |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1970 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja też lubię drewniane zabawki. I ja planuję kupić Oliwce klocki drewniane. Myszę u siotry na strychu poszukać swoich latek. Bo wiecie ja to mam u niej schowane WSZYSTKIE swoje lalki ![]() ![]()
![]() |
#1971 |
Wtajemniczenie
|
dzieki dziewczyny...wiem,ze bedzie lepiej,teraz tez staram sie nie narzekac
![]() maly dzis by spal tylko na raczkach...wiec ja jeszcze obiadu nie mam...ale LIBRA ma ![]() ![]() POP nie nie ...tylko 45 ![]() ubolewam jeszcze nad swoim wygladem...choc ostatnio sprawilam sobie sukienusie i buciki fajne aby poprawic sobie samopoczucie i nawet mi sie podobalo jak wygladam ![]() ![]() focia w klubie ![]()
#1972 |
Zakorzenienie
|
u nas z myciem główki tez nie problemu
![]() mala lubi, biore plyn,myje jej glowke potem splukuje kubelkiem. Tak zwana przez nas "przelewaczką" ![]() a ja porzadkuje ciuszki maluszka, jezuuuu jakie to wszystko jest slodkie ![]()
![]() |
#1973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1974 |
Raczkowanie
|
ja się w końcu odezwę! bo po długim weekendzie dopiero dziś skończyłam nadrabiać zaległości...
pojechaliśmy sobie na weekend do turawy... pogoda nam dopisałam... chociaż zimno jak cholera.. Kala pobawiłam się w piasku na plaży... i spała po 3-4 godziny w dzień! w domu tak nie ma... teraz jak śpi to max 2 godz.. a zdarza się ze nie śpi w ogóle... wracaliśmy dopiero w poniedziałek i pojechaliśmy po drodze na zakupy.. weszliśmy do tkmax i nam zleciały 2 godz ... ale przynajmniej mąż mi kupił patelnie grilową ![]() ![]() ![]() u nas mycie głowy to masakra... a nie wspomnę już o obcinaniu paznokci w nogach! do 1szej czynności są potrzebne 2 osoby tak do 2giej 3! mnie już od tych prezentów głowa boli!! ja muszę marcinowi jakąś torbę znaleźć do pracy... kali te sanki kupimy... ja się jeszcze nad tym śpiworkiem zastanawiam... a reszcie rodziny kupujemy jakieś drobiazgi... szal książkę itp... jeszcze chrześniakowi marcina kupiliśmy jakieś hero factory... aga- ja pomyślałam o tym co pop! czy ty chcesz 30 kg ważyć? ty i tak ważysz mniej niż ja... a już 2gie dziecko zdążyłaś urodzić! a co do 2giego dziecka... ja właśnie myślałam tak jak Bao... że poczekam aż mała pójdzie do szkoły... ale znowu te odprowadzanie do szkoły jak piszecie... no ale z 2giej str nie wyobrażam sobie teraz mieć 2ki na głowie... |
![]() ![]() |
![]() |
#1975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aga jak teraz napisalas o tej planowanej stracie wagi to mi stanelo w gardle wszystko co dzisiaj zjadlam. Komplex zalapalam. Ide na diete ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1976 |
Zakorzenienie
|
P0P - tak reklamujesz tego wujka Oliwki, że chyba się zdecyduje. O ile on jest amatorem podstarzałych mężatek (to jest do zmiany) z dzieckiem, lekko zwichniętych psychicznie nimfomanek z pociągiem do czułostek.
A ja myję głowę szybko, on się bulwersuje, ale zanim włączy na dobre syrenę, jest już po wszystkim. I kąpiel trwa dalej. ---------- Dopisano o 18:21 ---------- Poprzedni post napisano o 18:15 ---------- Madzia - ja też mogę iść na dietę, ale nie wiem gdzie to :P Bosz... jak ja nienawidzę się odchudzać. Nienawidzę ograniczać się w jedzeniu :P Tyję od tego, bo o niczym innym nie myślę. A teraz biorę udział we wdrożeniu nowego programu w firmie i w kółko mamy te spotkania i ciastka i cukierki i kawki - jak można się opanować? Nie można - niedługo łatwiej będzie mnie obejść wzwyż niż dookoła ![]() A jutro ta impreza - kieckę biorę z tamtego roku - wtedy byłam w niej w Koszalinie, tylko jakoś po skończeniu karmienia nie mam czym wypełnić góry ![]() ![]() Aga - masz boską figurę. A buty to ja ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gdybyś nie była moją potencjalną żoną, to byłabym zazdrosna, ale w związku z powyższym czuję dumę ![]() ---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Drcron - pająk rządzi - aż nie mogłam się opanować i musiałam to wykorzystać ![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Izazula - czy ja Ci kiedyś mówiłam, że jesteś dla mnie wzorem mądrości, życzliwości i spokoju? Taka opinia zebrana w czasie ![]()
#1977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ale z 2giej str bym już chciała... ![]() ![]() a pokaże wam parę ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1978 | ||||
Zakorzenienie
|
aguś, cieszę się że znaleźliście "winowajcę" kolek
![]() i karinka taka kochana dla braciszka ![]() ![]() Natomiast o tobie podtrzymuję swoje zdanie-jesteś cyborgiem i zgadzam się z izz-chyba w uszach 25 kg przytyłaś i z pop-nie możesz 30kg ważyć, bo to dość niezdrowo :nunu: drcron,z myciem głowy to u nas dużo gorzej niż kiedyś-kiedyś jej mogło wszystko spływać, a teraz się drze trochę i buntuje. Do niedawna wystarczyło spytać "gdzie tatusia ręcznik" i sijpoiła w górę a jak myk i spłukiwałam, a teraz na tą komendę buzia do klatki piersiowej.... Cytat:
![]() izz, ja mojej kupiłam klocki drewniane, ale furory nie robią. Chyba jakoś na dzień dziecka dałam jej. I tak je od czasu wyciągam, ale generalnie póki co czekają na czasy swojej świetności. Te klocki to chyba jej kupiłam, bo sama zawsze o drewniakach marzyłam-i w przedszkolu i szkolnej świetlicy jeszcze uwielbiałam się nimi bawić. Ale te "nasze" to dość głupie są, bo niby ich sporo jest (chyba ze 140), a takie dziwne są że nic się z nich zbudować nie da z tego co na ulotce jest-dużo jest takich np;małych kostek, a takich konkretniejszych kształtów czy wielkości to malutko. I takie wypłowiałe kolory. Teraz bym inne kupiła Cytat:
![]() I dalej mnie nie chcesz adoptować.... :-( Cytat:
![]() Cytat:
![]() --- a ja dziś okropny dzień miałam, począwszy od tego, że dziś rocznica śmierci mojej mamy, więc nastrój ogólnie grobowy, że tak powiem. zacznę od wczoraj-Wczoraj byłyśmy z koleżankami w kinie wieczorem, wróciłam ok.23.30 i słyszę młoda mnie woła z płaczem ![]() Droga na cmentarz. Uciekł nam tramwaj i czekałyśmy 20 min na następny. Mamy daleko, więc to czekanie +jazda już były "fajne". Dobrze ze wzięłam przezornie jej ulubiony słownik obrazkowy (choć duży i ciężkawy). Droga powrotna-czekałyśmy ze 30 min. zanim przyjechał tramwaj (już myślałam że jakiś wypadek był i bede musiała z buta wracać). I nagle sobie tramwaj pojechał do jakiejś zajezdni, opiórkałam kierowce że nie raczył powiedzieć, ale wysiadłam w jakimś dziwnym miejscu, i nie wiedziałam czym do domu jechać ( i gdzie przystanki)....w końcu znalazłam jakiś tramwaj, który miał nas dowieźć już w miarę blisko domu, ale dookoła miasta prawie....i też na dziada ze 20 min. czekałam...Oczywiście były płacze, jęki, ja przemarzłam na kość, głodna jak nie wiem...Jak wysiadłyśmy to młoda jakieś 5-10 min przed domem zasnęła (a była 10.30, normalnie śpi o 12). I to tak zasnęła, że ją na śpiocha wniosłam-co się NIGDY nie zdarza (uprzednio zostawiając wózek w komórce)i targając ją na plecach na III p. I się obudziła przy rozbieraniu. I potem nie było mowy żeby poszła spać....a ja oczy na zapałkach...humor do dupy,a ona też niby zmęczona, jęcząca, ale żeby spać? w życiu Jakby mi mało tego było, że to taki ciężki dla mnie dzień...
![]() ![]() |
![]() |
#1979 |
Zakorzenienie
|
napisałam się i mi wszystko wcięło
![]() Sara czy wasza książeczka tez jest taka szajsowata ? en długopis nie czta wszystkich kodów, żeby cos przeczytał to trzeba kilka razy przeciągnąc po tym kodzie kreskowym, a i tak czyta tylko to co jest na dole strony tuz nad kodem, tego co jest wyżej nie czyta. Piosenki tej na górze wcale nie możemy odczytać. Julia się zdenerwowała rzuciła ta bajką i mówi: nie działa śmieci rzucimy. I nie wiem czy ja kupilam jakis niewypał, czy to tak ma być, albo może my coś źle robimy, no ale baterie wsadziłam nowe, próbowałam pionowo, poziomo, pod kontem i dalej nic nie działa. Nie wiem czy wrzucic na półkę i niech ladnie wygląda, czy reklamować? i wystawiać negatywa. Jedyne co im się udało, to to, że dali w gratisie figurki z playdoohl < chyba tak to sie pisze > to tym sie Jula pobawiła, pasują do naszych pozostalych zestawów zoo i święta.
#1980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agnieszka - wyglądasz tak że ... ... tylko Cię przelecieć ![]() Drcron - Pająk był okropny. Evitka - ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- Machaj - Zachód słońca piękny, jesień w Tyrawie też piękna ale Kala cudowna ![]() ![]() ![]() Megi - ja Ci mogę cycków trochę dać cobyś miała czym wypchać. A do tej sukienki to pamietaj że koniecznie czerwona bielizna. ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.