|
|
#961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zimowe Dzieciaczki - styczeń/luty 2011r.
Gabi, ja ostatnio pokazywałam te śmiejące się dzieciaczki Marcelowi i razem śmialiśmy się do rozpuku
![]() Muzyka dla Bobasa super, muszę koniecznie włączyć młodemu jak wróci ze spaceru z Tatą p.s. podaj mi kochana dane to Cię wpiszę na listę ![]() Kurcze, ile to naszych dzieciaczków ma katar monis, gratulacje dla przyszłej Mamy Chrzestnej ![]() Ja również uważam, że najpierw powinnaś zrezygnować z karmienia o 2.00, ale co zrobić z tym o 5.00 skoro mały nie pije mleczka z butelki to Ci nie podpowiem A na kaszkę o tej godz. moim zdaniem jest trochę za wcześnie...jaasia, miałam okazję przyjrzeć się tej "krowie" z bliska, boski!!! ![]() A u nas dziś słonecznie i 8 stopni na plusie, czyli nie najgorzej ![]() Laski, ile kropelek podajecie dziennie Devikapu? Ja dwie i zaczęłam się zastanawiać czy to nie za dużo? ---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Niedawno była mowa o mieszkaniu z Rodzicami lub bez Nich i powiem Wam, że my na razie mieszkamy z moimi Rodzicami, ale bardzo byśmy chcieli być już na swoim. Mieliśmy się już okazję przekonać jak to jest, bo spędziliśmy trochę czasu w trójkę we wakacje u TŻa (mieliśmy wtedy wolną chatę) i bardzo nam to odpowiadało, mało tego zauważyliśmy, że mniej się kłócimy i w ogóle jakoś tak fajnie było. Mogliśmy być w pełni sobą, bo przy Rodzicach wiadomo trzeba się czasem hamować, ugryźć w język jak się chce coś powiedzieć, nie wypada przechadzać się po domu w bieliźnie itp. A tam mieliśmy pełną swobodę i b. nam to odpowiadało. Problem w tym, że ja jestem bardzo potrzebna w domu, bo moja Mama choruje. Musiałam przejąć wszystkie Jej obowiązki mając przecież tyle swoich na głowie.Jest mi ciężko, ale wiem, że nie mogę Ich teraz zostawić...Nie mogę nawet pójść do pracy, bo przecież nie zostawię Mamy, która nic nie może zrobić w domu i Marcela, którym nie ma się kto zająć...i koło się zamyka ![]() Ech, musiałam się wygadać...
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-11-16 o 21:24 |
|
|
|
#962 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() stalowamagnolia niestety niekiedy sytuacja nas zmusza do podejmowania takich kroków a nie innych, faktycznie skoro jesteś potrzebna to nie można od tak się wyprowadzić jak znajdziemy mieszkanie na parterze bądź pierwszym piętrze to na pewno się wyprowadzimy, zresztą moi rodzice obiecali płacić nam za wynajem mieszkania, żeby tylko była zgoda między nami
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wietrzę własnie mieszkanie- młody na dworze śpi od 10:30
|
|
|
#964 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
kurcze taki zahartowany musi być, jak tylko Karolkowi katar przejdzie to będę robić tak jak Ty
|
|
#965 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tego dochodzi wygoda- my patrzyliśmy pod kątem dalszych wyjazdów np. do rodziców, na wakacje...i własciwie tylko Romer nam pasował, bo sporo się rozkłada do pozycji półleżącej, w dodatku jest właśnie dość szeroki i dzieciak sobie moze luźno nóżki trzymać, a nie siedzi upchnięty jak serdelek...mi nie szkoda tej kasy na fotelik, choć wiem że jest drogi...no ale co zrobić? ze wszystkim tak jest -byle zabawka kosztuje 50pln a zazwyczaj to kawałek plastyku albo szmacianka i jakiś podzespół, kawałek żaróweczki i baterie....zawsze tak będzie że ludzie żerują na szczęściu i nieszczęściu innych- dlatego wszystko dla dzieci jest masakrycznie drogie...ale też leki, czy pogrzeby- tez są drogie. Wiadomo- dziecku nie odmówisz, tak samo z lekami czy pogrzebem- zapłacisz bez dyskusji ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
nie ma co ![]() chyba zęby mu dokuczają w nocy i nad ranem, dlatego w ciagu dnia taki padnięty...no i u nas dziś jest cudnie- słoneczko jak na wiosnę aż życ się chce ![]() ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
nie ma co ![]() chyba zęby mu dokuczają w nocy i nad ranem, dlatego w ciagu dnia taki padnięty...no i u nas dziś jest cudnie- słoneczko jak na wiosnę aż życ się chce ![]() ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
teraz chodze na raty- najpierw młodego wyszykuję na dwór, otwieram okno i wsadzam go do łóżeczka, potem kurtka na plecy i jazda czym prędzej z wózkiem na dół, na dole-wózek przypinam do kaloryfera i jazda na górę po dzieciaka! myślałam że mi to dobrze na figurę zrobi takie ganianie po schodach...a gdzie tam! za to na stawy na pewno robi kiepsko...no ale sama chciałam to teraz mam i się nie zanosi na zmianę przez najbliższe lata, chyba że w totka 6 strzelę
|
|
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
hej
i witam nową mamusie ![]() W końcu nadrobiłam.....mój pierwszy dzień w pracy oczywiście odchorowałam a to dlatego, że nie zdążyłam zjeść obiadu i poszłam do kfc....Ja mieszkam na 4 piętrze a raczej na 5 bo mamy tak dziwnie blok wybudowany....zero windy....więc też się bałam jak to będzie ze spacerami....na szczęście piwnice mamy prawnie na wejściu wiec wózek jest na dole.... stalowamagnolia......my też mieszkaliśmy z rodzicami po ślubie przez dwa lata....a wcześniej byliśmy przez rok w irl wiec wiedziałam jak to jest mieszkać samemu, ale życie niestety łatwe nie jest....życzę aby Twoja sytuacja się polepszyła i żebyście mogli sami zamieszkać. |
|
|
|
#967 |
|
Raczkowanie
|
Witam się wieczorowa porą
![]() Ja tylko na chwilkę podczytałam i muszę się przyłączyc do mam z "romerami" ja też juz się zdecydowałam na niego tylko teraz musze wybrac kolor i tapicerkę. Dziewczyny moje też ma katar i jedynie frida i mąśc majerankowa. I mam dziwne wrażenie że nasze dzieci jakiś kryzys przechodzą jakiś jesienny, z ciśnieniem coś nie tak . Koleżanki blisko mnie co mają tez małe dzieciaczki opowiadają że ich dzieci też coraz gorzej śpią, bardziej płaczliwe, marudne . |
|
|
|
#968 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mieszkanie z rodzicami ma swoje minusy Ale w Twojej sytuacji... Dopiero bedąc matką doceniłam trud mojej mamy i będąc w Twojej sytuacji postąpiłabym tak jak Ty- mieszkąłbym z mamą by zapewnić jej opiekę |
|
|
|
|
#969 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe mamusie.
![]() Dziewczyny ale ta pogoda robi sie dobijajaca - nie lubie zimna i zimy Tomus od kilku dni sam wstaje, najlepiej wychodzi mu to w lozeczku. Chwyta sie szczebli i juz stoi na nozkach. Wczoraj byla u nas kuzynka. Bawiac sie z malym zaczela gwizdac, a on zaczal piszczec - a ja mialam tyle smiechu. Moj maly mowi jak narazie tylko ''ba-ba'' i jak mowie mu - powiedz ''ma-ma'', to sie cieszy i mowi ''ba-ba''. Dzisiaj Tomek zajadal z babcia wafle ryzowe z bialym serkiem, a dzidek dal mu sprobowac troszeczke miodu. Co do mieszkania z rodzicami - my po slubie mieszkalismy 2 lata z moimi rodzicami, pozniej 4 lata bylismy w UK, wiec posmakowalismy zycia we dwoje. Teraz wrocilismy do PL i znow mieszkamy u rodzicow, ale tylko przejsciowo, poniewaz kupilismy mieszkanie i jak go wyremontujemy, to sie przeprowadzimy na swoje. U mnie w domu sa warunki do mieszkania, ale moj tata jest strasznie upierdliwy i lubi we wszystko sie wtracac, a ja ani tz nie lubimy jak sie nam mowi, co mamy robic, albo ze wszystko robimy zle. Szkoda mi tylko mamusi, bo wiem ze na poczatku bedzie jej smutno, w domu zrobi sie pusto, ale innego wyjscia nie ma. Mysle, ze to wyjdzie nam wszystkim na dobre. Dziewczyny chyba wymyslilam 1 prezent na Mikolaja - sanki.
|
#970 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Karolinka za te słowa. Tak właśnie podchodzę do tej sytuacji, kiedyś Mama opiekowała się mną, teraz ja opiekuję się Nią i będę to robić tak długo jak będzie trzeba...
Zmykam do wyrka, jestem okropnie zmęczona. Marcel miał dziś zły dzień. Obudził się o 6.00 i nie spał aż do 15.00, był nie do zniesienia Aż się boję co będzie w nocy... Dobranoc! Miszi, uważaj na miód - bardzo uczula!
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-11-16 o 21:23 |
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
stalowamagnolia, faktycznie ciężką macie sytuację... Ale zgadzam się z Karolinką, że to co robisz dla swojej mamy jest wspaniałe. Niby to takie oczywiste, opiekować się swoimi rodzicami w chorobie czy na starość, ale nie każdy to robi... Bo to ogromne poświęcenie tak naprawdę.
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć!
Odnośnie fotelików samochodowych jeszcze - jakoś nie zauważyłam, żeby Romer King Plus był znacznie droższy od Maxi Cosi Tobi - na Ceneo są bardzo podobne rozpiętości cen. Ja patrzę na foteliki 9-18 kg. Byłam wczoraj z Ewą na USG nerek, ma zalegania moczu. Muszę zrobić jej posiew moczu i iść ponownie na badanie. Jestem zadowolona z pediatry. Mieszkam w małej miejscowości i na dobrego lekarza z NFZ trudno trafić. Ta lekarka pracuje dodatkowo w szpitalu na noworodkach, robiła małej USG głowy, teraz nerek. Mam do niej numer komórkowy, bywało, że dzwoniłam o 21 i podjeżdżałam po receptę, gdy miała dyżur w szpitalu ![]() Ewa od jakiegoś czasu strasznie protestuje przy zmianie pieluchy i przy ubieraniu. Masakra! Mieszkam w domu moich teściów, ale nie jesteśmy wszyscy "na kupie". Wejście do budynku jest wspólne, ale do naszego mieszkania prowadzi osobna klatka schodowa - my mieszkamy na piętrze, mamy 3 pokoje, łazienkę i kuchnię, teściowie mieszkają na dole, też mają swoją łazienkę i kuchnię. "Dostęp" jest łatwy, ale nie aż tak uciążliwy, jak wspólne mieszkanie i korzystanie z tych samych pomieszczeń. Gdy wychodzimy z mężem do pracy, puszczamy jego mamie sygnał, a ona za chwilę jest u nas, w szlafroku Nie musimy na siłę budzić małej ani ubierać. Nawet pieluchy jej nie zmieniam, bo przeważnie i tak jesteśmy spóźnieni
|
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Kiepska noc za nami, Mały budził się trzy razy. Nie wiem o co chodzi, budzi się z płaczem, takim zawodzącym, marudzącym.
Ostatnio dwie noce tak było, potem jedna noc ok, myślałam, że już koniec, a dziś znowu. Wtedy nic nie pomaga, ani smoczek (wypluwa), ani tulenie, wręcz odpychał się ode mnie Napił się parę łyczków herbatki i też wypluwał smoczek butelki. Popłakał z 15 minut i zasnął... Nie mam pojęcia o co chodzi? Nigdy tak nie było, dopiero teraz te dwie noce i dziś. U nas przebiło się słonko zza chmur i mgły, może będzie ładniej niż przez ostatnie dni Życzę Wam miłego dnia i spokojnego, oby nasze szkraby miały dziś dobre humorki
|
|
|
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
elizziak, dzięki kochana.Kurcze, nie wiem jak to się stało, ale nie ma Cię na liście
Podawałaś mi swoje dane? Może przegapiłam, podaj mi to dopiszę Cię na listę ![]() My też mieliśmy noc pełną wrażeń, ale opiszę to później, bo z Marcelem na kolanach ciężko mi się pisze...
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
stalowamagnolia bruno broi gdzieś na domu więc mogę napisać ale wiem dokładnie jak się pisze z maluchem - u nas się nie pisze Bruno wali w klawisze
![]() elizziak ja podejrzewam sławne zęby u nas cudna nocka o 3:40 Bruno uznał ze jest wyspany 40 min łazikowania oprócz tego nie liczyłam dodatkowych pobudek ostatnio też apetyt ma kiepski ale ciałka sporo więc sie na martwię ![]() Ja z Brunowymi prezentami mam problem, bo ma wypasione zabawki od kuzyna i od sis sprawdzone na topie jest domek teletubisiów i sorter ślimak FP - polecam ale i tak najlepsze zabawki to kabelki ![]() ubranek też kupa wózek mu kupiłam (ale i tak na wiosnę kupię znowu ) dziadkowie chcą mu kupić samochód sugerowałam im drewniany ...
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#976 |
|
Rozeznanie
|
Witam się dziewczyny z Wami
co prawda nie mam za bardzo warunków do pisania,ale postaram się coś nadrukować![]() Wczoraj jak wyszlismy na dworek to I. zasnął i spal z ok.2 godz.,ale ja zmarzłam,mimo słoneczka było dość chlodno. Wczoraj nie udało mi się Go przetrzymać,choć chciałam ale nawet nie zauważyłam kiedy zasnął po 19 wstał za jakieś 40 min. i poszedł spać znów po 23.Dziewczyny jak to jest że Wy podajecie wit.D po 1 lub 2 kropelki ??? Ja mam taką gdzie te 400 j. jest w jednej kapsułce i wyciskam jedną kapsułkę wydaje mi się że to jest prostsze niż pilnować jednej kropelki konkretnie...chyba że was jakoś źle zrozumiałam,to przepraszam. ![]() A mam jeszcze do Was pytanie. Na jakich poduszkach śpią wasze dzieci? Jeszcze na zupełnie płaskich czy już trochę wyższych? mój i. śpi jeszcze na płaskiej,ale jak ze mną śpi to włazi na moją (wyższą oczywiście) i nie mogę go zgonić z niej,widzę ze mu wygodniej...tak zastanawiam się czy to moze już czas zmienić podusię? Miszi -sanki? Suuuper pomysł wg mnie ![]() U nas właśnie też jest mała zamota z tymi samochodami,Wszyscy chcą kupować Małemu samochód ...heh szkoda ze nie mi![]() W takim razie ja myślę np. o pościeli jakiejś fajnej,nowym wózku i łóżeczku noi napewno jakieś ciuszki ![]() Co do mieszkania we dwoje... hmm moje zdanie jest takie: My z tż też wiemy jak sie mieszka w różnych warunkach (sami jak i z rodzicami) ogólnie iwadomo że lepiej jest samemu z tż,tylko ja np. po 2-miesięcznym pobycie tu i siedzeniu po 9,10 godz. dziennie sama z dzieckiem tylko,polubiłam pełny dom i zaczęłam za tym tęsknić,także ja jaasia akurat chętnie bym się z Tobą zamieniła Nie wiem na ile pomagają Wam twoi rodzice szczególnie przy dziecku,ale moja mam pomagała mi bardzo dużo i nie ukrywam ze być może z tego powodu teraz jest mi tak strasznie ciężko...heeh w sumie to nawet gdybyśmy teraz mieli mieszkać z rodzicami czy obojętnie z kim,to mój tż tyle pracuje i wraca zmęczony że go nic bardzo nie obchodzi,także nie zauważałby pewnie za bardzo że nie mieszkamy sami...Oczywiście jeśli już razem z rodzicami to pewnie ze lepiej w domu niż w mieszkaniu w bloku...
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
ja mogę polecić zabawki firmy einchhorn
mamy kostkę edukacyjną 5 w 1 taką wypasioną...kupiłam używkę oczywiście bo szkoda mi kasy na nową- jest bossska także zabawka godna polecenia-> jesli chcecie zobaczyć:http://http://allegro.pl/duza-edukacyjna-drewniana-kostka-5w1-eichhorn-i1916491125.html a sprzedałam wczoraj matę fisher price słuchajcie, czy któraś z was ma może, albo wie gdzie kupić rajstopki z ABSem, ale nie tylko na paluszkach i kolanach, ale też na pupie? gdzieś takie widziałam, a teraz za nic nie mogę sobie przypomnieć, to moje dziecie raczkuje po swojemu, bo mu się nóżki ślizgają...jakby miał lepszą przyczepność to pewnie łaziłby normalnie lecę ogarniać puki śpi (oczywiście na dworze, a mi nogi odmarzają) ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Stalowamagnolia- z tym miodem...to jest temat rzeka...starzy pediatrzy polecają i chwalą, moje pokolenie było "słodzone" miodem zamiast cukrem i jakoś żyjemy ja sama (nie bij mocno! słodziłam przez chwilę herbatki dla Leona miodem...rumianek z miodem i młody wyciągał po 2-3 butle takiego naparu (miodu bardzo mało po pół łyżeczki na 260ml wody)..potem trochę poczytałam że niby strasznie uczula...no i sama nie wiem w co wierzyć..a ponieważ sama miodu nie cierpię to młodemu przestałam też dawać, myślę, ze z tą alergią na miód to troche tak jak z innymi alergiami- jesli w rodzinie nie ma osób nietolerujących danego produktu to można podawać i obserwować czy nic się nie dzieje....a jesli alergia jest (np. u rodzica, rodzeństwa) to nie ma co próbować nawet bo można krzywdę zrobić.
Edytowane przez la'Mbria Czas edycji: 2011-11-17 o 11:48 |
|
|
|
#978 | |||
|
Zakorzenienie
|
czescu nas ciezkie nocki, mlodego dziasla mecza,
Cytat:
ciezka sytuacja, ja nie wyobrazam sobie mieszkania z jednymi czy drugimi rodzicami ale jakby zaszla taka potrzeba to bym sie przestawila, Cytat:
![]() 3 pietro to wysoko i na pewno ciezko ale ja zdecydowanie wolalabym sie tak meczyc niz mieszkac z rodzicami, trzymam kciuki za 6 tke ![]() Cytat:
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
La'Mbria ja nie widziałam takich rajtuzek...może na allegro znajdziesz?
U nas na święta Julia dostanie sanki od dziadków, w internecie są bardzo fajne z oparciem i śpiworkiem w komplecie, choć zastanawiam się czy to nie większa uciecha dla rodziców bo dziecko jeszcze małe jest, trzeba by je szelkami przypinać... ![]() Za to widziałam dzisiaj w Biedronce tego bujaka biedronkę - niby jest od 18 miesięcy do 3 lat ale uważam, że już roczne pasują do niego. Namawiam teściów, żeby go kupili na Mikołaja ![]() Ja mieszkam na 4. piętrze z windą, obok mnie, w osobnym mieszkaniu mieszkają moi rodzice. Moja mama opiekuje się Julcią więc rano też daję jej sygnał i przylatuje w piżamie i bierze dziecko. To wielki plus, że nie muszę jej przygotowywać, nigdzie wozić ![]() Moi teściowie mają dom jednorodzinny, pociągnęli górę dla tż i dla mnie ale nas o zdanie nie pytali namawiają ciągle do przeprowadzki, ja nie chcę mimo, że też osobna kuchnia itd... ale dom na odludziu w mieście obok, za domem las, niby super ale zwariowałabym dzień w dzień widzieć chyba teściową
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
Ehhhhh.... próbowałam choć trochę nadrobić zaległości w czytaniu wątku, ale ciągle coś albo małe ktoś
mi przeszkadza.Mam pytanko do dziewczyn, które karmiły piersią i już odstawiły. Po jakim czasie od zaprzestania karmienia dostałyście okresu? Ja nie karmię od 24 września i jeszcze nic w tym temacie
|
|
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz też mam w ogóle dziś odebrałam wyniki badań hormonalnych- masakra! mam przekroczone normy niektórych hormonów 8 krotnie!! na jutro udało mi sie wybłagać wizytę u endokrynologa...ciekawe co tym razem mi powie?! ostatnio uslyszałam, ze trądzik mi sam przejdzie gdy schudnę a moje młode sobie dziś samo wstało przy sofie! tylko patrzeć jak zacznie chodzić
|
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
O La La, moje młode śpi na bardzo płaskiej poduszeczce, a jak czasem uda Mu się na noc wylądować w naszym łożu śpi główką na prześcieradle. Wygodniej Mu chyba na płaskim, bo uwielbia spać na brzuszku.
kopikos, ja okres dostałam jeszcze jak karmiłam ![]() la'Mbria, też mam strasznie nieregularne cykle, ledwo jeden okres się skończy to drugi się zaczyna. No może trochę przesadziłam, ale na prawdę mam bardzo często @, ostatnio przerwa trwała niecałe trzy tygodnie ![]() O trądziku nie wspomnę, od czasu jak zaszłam w ciążę nie daje mi spokoju ![]() ![]() p.s. rajstopek poszukaj na allegro, tam chyba jest wszystko ![]() Aaa, wracając do nocy to mieliśmy dziś podobną sytuację jak Patrilla. Marcello o 24.00 uznał, że jest wyspany, gadulił po swojemu i właził na Tatę bijąc go po buzi i zaczepiając eee eee, żeby się obudził Po godzinie kręcenia się i biadolenia padł ![]() Nie obędzie się bez pytań z mojej strony Kochane, w jakiej formie podajecie maluchom twarożek? Ugniatacie widelcem, dodajecie coś? Proszę o rady
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-11-17 o 17:03 |
|
|
|
#983 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Co do fotelika Romer, ktoś podawał za jego zaletę że jest szersze, Maxi Cosi jest celowo węższy ponieważ w razie uderzenia lub przy zakrętach dziecko nie "lata" na boki
|
||
|
|
|
#984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
La'Mbria, stalowamagnolia ja przed ciaza mialam nieregularny okres ale po ciazy to dopiero byl hit, bylam u gina, przepisala mi tabletki anty, na razie jest lepiej chociaz i tak nie sa regularne, ciekawe czemu nie wpadla na pomysl zeby zrobic badanie hormonow,
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
O rety, dużo piszecie, nie da rady odpisać na wszystko
![]() U nas fajny dzień był, dałam Małemu pierwszy raz mini-kanapeczki z masłem i szynką - ale się zajadał! Bardzo mu posmakowało I gadał dzisiaj dużo, tzn "gadał", te swoje dziwne dźwięki ![]() Mały śpi bez poduszki jeszcze i chyba mu tak wygodnie póki co. Sporo śpi na brzuchu. Twarożku, jogurtu i innego nabiału jeszcze mu nie dawałam, ale muszę zacząć. Jak Was czytam, to mam dużo pomysłów, co już powinnam włączać mu do diety, m.in. właśnie twarożek, makaron, no i dziś ta kanapka z szynką. Cieszę się, że tu trafiłam ![]() Stalowamagnolia, nie podawałam Ci danych do pierwszego posta, bo mam taką pracę, że podaję jak najmniej osobistych danych w internecie... Mam nadzieję, że to zrozumiecie i że nie wyklucza to mojego bycia tutaj z Wami Życzę Wam spokojnej nocy
|
|
|
|
#987 |
|
Rozeznanie
|
ello
![]() dawno mnie nie bylo...ale staralam sie jakos nadrobic conieco... u mnie mloda tez marudna byla bo 4zebiska szly od razu (ma na razie 2 dolne 1 i 2 gorne,ale dwojki sie przebijaja jeszcze) i wtedy mloda miala taki straszny katar ze myslalam ze sie przeziebila,ale lekarka mi wyjasnila ze przez zeby...juz jest ok ![]() bylismy na szczepionce (pneumokoki) i mala (nie tak mala juz) wazy 10,2 kg klocuch! lazi juz przy kanapie, stojac kolo kanapy odwraca sie do lawy i puszcza zeby lazik przy lawie...nie boi sie cwaniara niczego..a jak upadnie to tylko nie patrzec na nia i nie "ojac" to nic sie nie dzieje i lazi dalej..na czworaka to slychac tylko klapanie..zwlaszcza jak leci po zabawke psa- po ciemku ja dojrzy ![]() aa moja spi na takiej plaskiej podusi,ale w sumie moglaby i bez...tylko kupilam komplet poscieli i tak mi ladnie wyglada wszystko wlozeczku razem ze jej pozwolilam ![]() moja mloda zajadala sie juz: jogurtem naturalnym (samym, z malinami i biszkoptem) biszkoptami kopytkami (dawalam polane maselkiem,ale lepiej wchodza jej polane jakims sloiczkiem taki niby sosik) ogorkowa (to dzis jadla- wersja light tzn z mala iloscia ogorkow,mieskiem, i zabielona odrobinka smietany) pomidorowa (uwielbia!!) rosolkiem z zacierka kasza kuskus z indykiem i warzywami aa okresu ja dostalam najpierw w maju (juz nie karmilam) pozniej nic do sierpnia...a pozniej lalo sie ze mnie jak z wodospadu...teraz mam krazek i zobaczymy czy bedzie mniej...
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png Edytowane przez katey Czas edycji: 2011-11-17 o 20:55 |
|
|
|
#988 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z ciekawych rzeczy to: lubi żurek, dostała już też wątróbkę kurzęcą. Wszystko je, nie grymasi choć wiadomo, że jedne rzeczy lubi bardziej, inne mniej. Ja dalej bez @ bo karmię. Dziewczyny a szczepicie maluchy dodatkowymi szczepieniami? Ja dałam małej szczepionkę na rotawirusa jak była mała, teraz zdecydowaliśmy się na szczepionkę przeciw ospie, no i nie wiem jak z tymi pneumokokami itd... No i nie wiem co z fotelikiem...mam dylemat... drogie są no i muszę mieć więcej czasu żeby przeanalizować wszystkie za i przeciw.
![]() Edytowane przez Karola82 Czas edycji: 2011-11-18 o 08:49 Powód: Dopisek |
|
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ale dzisiaj zimno brrrrr... ![]() Karolkowi katarek przechodzi ale za to zęby go męczą dzisiaj mu mierzyłam temp. i miał 37 st. no ale nic mu nie daje na zbicie bo ta temp. jest za niska na zbijaniemały pokłada się już do spania, ale jak go zaniosę do pokoju to go wszystko zaczyna interesować i dupa ze spania ![]() ja też Karolciowi chce kupić na mikołaja pościel na razie zabawek nie sprzedaję ale zapewne też tak będę robić, za to co sprzedam będzie coś innego ![]() O la la masz rację, mama mi bardzo dużo pomaga a ja jej ale niestety nie mamy osobnego wejścia ani kuchni ani łazienki, mieszkamy na "kupie" i to jest nie fajne chociaż dom ma ponad 200mkw ale mimo to jest nam "za ciasno"wczoraj sama ważyłam Karola, wyszło mi 10,1 kg ![]() nie szczepie Go żadnymi dodatkowymi szczepionkami, tylko te obowiązkowe nie pamiętam kiedy dostałam pierwszą @ po zakończeniu karmienia ale też baaaardzo nieregularny cykl ![]() a szerszy fotelik jest na pewno lepszy dla dzieciaczków troszkę "pulchniejszych", mój Karol miał po prostu za ciasno w maxi cosi tobi a wcale nie jest gruby (mimo swojej wagi) doliczając zimą np ciepłe ubranie to już w ogóle wyglądałby jak sardynka
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Napiszę szybciutko, bo Marcel wreszcie zajął się zabawą... Karola, my szczepimy tymi 5w1 + rota i pneumo. Na razie mamy spokój, kolejne szczepienie mamy jakoś po roczku. Muszę dziś zajrzeć do książeczki, bo sama jestem ciekawa kiedy. Muszę iść w końcu z Marcelem do ważenia! Dzisiaj chyba pojedziemy po Romera. Wszystko zależy od Dziadka
ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2011-11-18 o 12:32 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:47.

A na kaszkę o tej godz. moim zdaniem jest trochę za wcześnie...

jak znajdziemy mieszkanie na parterze bądź pierwszym piętrze to na pewno się wyprowadzimy, zresztą moi rodzice obiecali płacić nam za wynajem mieszkania, żeby tylko była zgoda między nami
nie wiem chyba też musze wyskoczyć i kupić jakiś syropek na kaszel.
a to dlatego, że nie zdążyłam zjeść obiadu i poszłam do kfc....

na jutro udało mi sie wybłagać wizytę u endokrynologa...ciekawe co tym razem mi powie?! ostatnio uslyszałam, ze trądzik mi sam przejdzie gdy schudnę