Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 09:13   #751
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Mnie też się zaczęła coraz bardziej podobać, kiedy na wyjazd ją wykorzystłam - pojemna jest baaardzo i prawie wszystkie Zośkowe rzeczy nam pomiesciła.
no właśnie jest baaardzo pakowna - a myślałam że to jakaś mniejsza będzie - w sam raz na rzeczy dla dziecka na jakiś wyjazd będzie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:15   #752
Natka_
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Witam z rana

Wczoraj składaliśmy łóżko do sypialni a jak wkońcu miałam czas na wizaż to okazało się, że nie ma internetu

Nocka u nas lepsza od poprzedniej.

Czekam aż się Domek obudzi i zbieramy się na spacer

Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
witajcie nie wiem czy ktos mnie jeszcze pamieta ale juz pewnie nie bo zlisty zniknęłam buuuu przy dwójce bąbli niestety nie mam czasu na wizaz.
Pamiętamy, pamiętamy-jesteś na liście mam zaginionych, bo się nie odzywałąś długo
Podaj swoje dane to zamieszczę się spowrotem na liście

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziękuję kochana, że pytasz Jak pisałam wczęśniej, zmieniłam przychodnię i lekarza. Zbadała mała i wszystko jest w porządku, zmieniła nam znowu mleko bo stwierdziła, że nie ma podstaw i objawów, żeby mała piła Pepti Kazała zmniejszyć na pewno dawkę D do jednej kropelki i uspokoiła, że przy tak krótkim czasie nie doszło na pewno do przedawkowania. Alicja waży 6700 dobrze przybiera i jesli nie chce jeść to mam się nie denerwować i dać za jakiś czas. dobrze przybiera więc nie ma problemu.

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Wiecie co, nie wiem czy nie zostanę zlinczowana, ale zastanawiam się czy jednak nie lepiej byłoby samemu gotować małej tych papek. Mam blisko domu targ ze świeżymi warzywami i owocami, nikt mi tam raczej nie da gwarancji, że produkty nie są pryskane, ale zawsze to własnoręcznie robione i dokładnie wiem co podaję dziecku (chodzi mi tu o te różne afery np. ze szkłem w środku). My w końcu też takie rzeczy jemy, a jedzenie w słoiczkach to jednak masówka i jakoś nie chce mi się wierzyć, że ta jakość jest taka świetna.. Sama już nie wiem..

Jutro czeka nas szczepienie- trzymajcie proszę swoje magiczne kciuki.
Jeśli tylko masz chęć by gotować to jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
Konrad - Konradek-Radek
A widzisz, nawet nie pomyślałam

Na odparzenie spróbuj zwykłą mąkę ziemniaczaną. Nam zawsze pomaga.

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Natka też sobie pomyślałam, że Żanetka może w ciąży
hihi

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Jutro mamy szczepienie i kontrolę bioderek.
Boję się .

A co do ulewania, Domkowi zdarza się ulać i normalnym mlekiem i serkiem, ale nie dużo no i nigdy nie było podobne do curry

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
I ja też poprosze o kciuki na jutro - po pierwsze żeby go w ogóle zaszczepiła, a po drugie żeby bezproblemowo to zniósł

Jak go nie będzie chciała zaszczepić to jej powiedz, że będzie miała nalot mamusiek!!

dla Lilki za pierwszą marchewkę

Cytat:
No i jeszcze się chwalę
- Tymek śmieje się na głos coraz częściej (co ciekawe to nie jest słodki, dźwięczny chichot, tylko takie basowe HAHAHA )
- dziś nauczył się puszczać bańki ze śliczny i parskać i sie w tym zakochał, bo w kółko powtarzał
- KOCHA patrzeć w lustro i na wszelkiego rodzaju lampy i żyrandole. Ale chyba lustra są fajniejsze Ale nie patrzy na siebie, tylko na moje odbicie i sie do tego odbicia uśmiecha
- obsiusiał mnie dziś od góry do dołu, kiedy oboje byliśmy prawie do rosołu rozebrani i wchodziliśmy do wanny
- zaczyna odwracać główkę i oczy w kierunku z którego się do niego mówi. Dotąd tego nie robił.
Nooo

Dominik też lubi bardzo lustra i lampy. Do lustra się cieszy zarówno do swojego jak i mojego odbicia

Cytat:
Napisane przez asynastra Pokaż wiadomość

a i sama butelkę sobie już trzyma skubana

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość
Melduje, ze zyje. My po szczepieniu, uciekam spac. Dobrej nocy.
I jak nocka?

Domek się jeszcze nie obraca, zdarzyło mu się parę razy przypadkowo z brzucha na plecy i odwrotnie, ale nie zapamiętał jeszcze
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:21   #753
wodaqua
Zadomowienie

Patik, moja dość zamożna koleżanka zdrzygnowała z karmienia słoiczkami ze względu na koszta, a gotowanie nie sprawia ponoć problemów, jest szybkie i w ogóle cacy. Skoro mała Ci tyklo 2 h dziennie śpi, to nie straci na kontakcie z Tobą, kiedy przez te pół h będziesz w kuchni.
Ale nie namawiam oczywiście, tak tylko moja Anka mi się przypomniała.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:22   #754
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Hejka!

Jeszcze raz dziękuję za wszystki życzenia

Wczoraj padłam wieczorem i nie dałam rady odpisac (starość nie radość )

Trenujemy z Sarenka jedzenie łyżeczka, kurcze póki co kiepsko idzie, dziś bidulka zwymiotowała
Logopeda kazała masowac buźke i ćwiczyć z łyżeczka, to grzecznie sie słuchamy!

Mam fotke jak Sara pomaga mi dmuchać świeczki na torcie później wstawie.

.....dobra ide suszyć głowe, miłego czwartku Paaaa

Jeszcze pytanko: która laska odpadła z top model bo juz spałam i nie widziałam ???

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:26   #755
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
no właśnie jest baaardzo pakowna - a myślałam że to jakaś mniejsza będzie - w sam raz na rzeczy dla dziecka na jakiś wyjazd będzie
No właśnie, ta pakowność! Bo design do bani :P
Brałas udział w konkursie Jonson`s baby na Rossnecie? Mnei udało się wyhaczyć zestaw kosmetyków

Ciekawe jak tam Brumkowo-Tymkowe szczepienie?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Carmela, wstawiaj zdjęcie, ciekawam bardzo! odpadła Oliwia i ta której wiecznie gadali, ze za gruba i za sexowna.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Zapomniałam, że Zosia skończyła dziś 15 tygodni !!!! Miałam już nie liczyć tygodniami, ale to takie fajne
Stary 2011-11-17, 09:40   #756
nerola
BAN stały

Agaduś:
myję odzywką ale bez silikonów,parabenów...o najprostszym składzie.
Czyli nie tymi Panteenami,Shaumami ...napakowanymi silikonami,które tylko wizualnie polepszaja stan włosów aż do jej zmycia.Silikony oblepiają włos co daje wrazenie lsniacych,zadbabanych,zdr owych oraz poślizg jednak to nie ma z tym nic wspólnego.Po zmyciu tego masz włosy takie,jakie są na prawde.Mogę być suche,zniszczone i właśnie z kołtunami.
Odzywka nie musi się pienić bo pienią się SLS-y.
Nie mam tłustych a lekkie i lśniące.
Nie stosuje lakierów tylko stylizatory o najprostszym składzie i te bez silikonów.Nic co zawiera alkohol,który wysusza.
Nie czeszę a nie mam kołtunów,nie układam bo nie lubie się bawić.Mam sobie rozpuszczone albo lekko związane klamrą bo gumki niszcza.
Końcówki podcinam raz w roku dla odswieżenia fryzury a nie dlatego,ze są rozdwojone.
Nie mysl,że chodzę obklejona tłuszczem bo absolutnie nie.
Do tego wzbogacam maski i odżywki niacynamidem,keratyną,ole jami,mocznikiem.

Patik
w Rossie są Issana.A OMO to odżyka-mycie-odżywka ale ja nie lubię tej metody.Wolę samą odżywką.

kciuki za szczepienia!!
nerola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:47   #757
DaKaro
Zadomowienie

Natko dziekuje, ze pytasz . Malwinka spala bardzo dobrze, od 22 do 8 rano z przerwa na jedzenie o polnocy-zawsze chce UU gdy ja przenosze do lozka z wozeczka.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 09:50   #758
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:

I ja też poprosze o kciuki na jutro - po pierwsze żeby go w ogóle zaszczepiła, a po drugie żeby bezproblemowo to zniósł

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
czesc
zaglądam po dłuższej przerwie
może teraz uda mi się częściej tutaj bywać

pozdrawiam cieplutko
no wreszcie jestes a wstałam z zamiarem podnoszenia alarmu na forum, z zaginlas
Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Idę się szykować na szczepienie.
Przeokropnie się boję

Marinko jak z mieszkaniem?

Heja-hoł
Noc bez rewelacji. Rano wstałam i zrobiłam trzy michy sałatki z fetą (serem) i jdna juz rozpracowalam tak jakos mi sie zachciało

wiecie, co mnie ostatnio wku*****? od misiaca srednio co dwa dni ktos mnie pyta, czy Zuzia je juz zupki.. a ze nie j, to od razu: a dlaczego? a to juz czas! a z mleko to juz malo.. a co to ich wszystkich obchodzi????? a najbardzij na nrwach gra mi tym tesciowa, a jakze! a hit z wczoraj: Mam kolezanke ktora ma 5miesiczna corke. zaznaczam, z karmi tylko pirsia.. i wczoraj sie oburzyla, ze ona od 3 miesiaca dzieciaka karmi sloikami! a ja dziecko krzywdze, z jej nic nie daje.. nosz, to chyba ona ninormalna, z cycowe dzicko od 3 misiaca karmi zupa.. i to uwaga _ zupa z miesem !!!
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 10:00   #759
zanka205
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Zanko napisz proszę jak Lena po Bebiko razem z Pepti. I jak to robisz miarkami. Bardzo Cię proszę, bo ja mam taki sam zamysł
Marinko ja pierwszego dnia dawałam jedną miarkę Bebiko zamiast Pepti, czyli u nas na 90 ml wody 2 miarki Pepti a 1 Bebiko, a na 120 ml (to w nocy tylko tyle Lena zje) 3 Pepti i 1 Bebiko
drugiego dnia już na 90 ml dałam 2 Bebiko i 1 Pepti a na 120 ml pół na pół
na razie nie ma wysypki, brzuch chyba też nie boli
ale czekam bo podobno nawet po tygodniu może nastąpić reakcja

laski przypominam się o bannerku

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 10:09   #760
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry u nas noc o niebo lepsza - pobudka przed 4, a później przed 7 (Boże, żeby tak zostało ) ale niestety coś kosztem czegoś - w dzień spała 3 razy po pół godziny ale z dwojga złego wolę spać w nocy

Za wszystkie, które dziś szczepią (zaneta, brumek - jakoś kogoś pominęłam to i'm sorry)

Dziękuję za wszelkie wyrazy współczucia z powodu śmierci babci tża.

Brumek - brawa dla nowych umiejętności Tymka moja też upodobała sobie ostatnio robienie baniek ze śliny, pierdzenie śliną itp. Ja do niej mówię, a ona mi odpowiada "prutaniem" ze śliny ale smiać się w głos nie chce

---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:

Carmela, wstawiaj zdjęcie, ciekawam bardzo! odpadła Oliwia i ta której wiecznie gadali, ze za gruba i za sexowna.

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Zapomniałam, że Zosia skończyła dziś 15 tygodni !!!! Miałam już nie liczyć tygodniami, ale to takie fajne
Ale to dwie odpadły??? (ja też oglądam TM ) zawsze jedna wylatywała....

I gratki za skończenie 15 tygodni tym samym mi przypomniałaś, że my w sobotę też kończymy 15, bo mi już zaczęło się wszystko motać i myślałam, że 16 kończymy

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 10:09   #761
asynastra
Raczkowanie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez kmat Pokaż wiadomość
Dziewczyny chce rozszerzać młodemu dietę na schematach są zupki ale chyba zaczynam od pojedyńczych warzyw co? najpierw mararchew ziemniak pote zupka? odrazu dodawać gluten?
ja jedno warzywo podaję przez kilka np tydzień, i patrzę czy nic nie jest i potem następne i jak nic nie jest to wtedy cała zupka.

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość

pokaż fotkę!

Cookie - wyjdzie to potem temu dziecku w przyszłości.

za wszystkie szczepienia.

Ja też gotuję sama dla Mai. Na razie warzywa mam swoje i nie trzeba gotować codziennie, bo to małe porcyjki, można zamrozić na kilka dni sobie

No i połowy mi nie zacytowało, a u mnie z pamięcią krucho

Mogłabym zagościć na waszej liście??
Stary 2011-11-17, 10:14   #762
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
dziękuje gwiazdki
pisze 1 ręka, bo maly usypia mi.
dostał syrop biotic czy jakoś tak, nie pamiętam dokładnie nazwy , nasivin soft, lictid baby, fenistil i flegamine.
on tez kaszle.

w każdym razie mamy siedzieć ten tydz w domu.
zdrówka dla Igorka
my na przeziębienie dostalismy podobny zestaw - fenistil, nasivin, i ew. flegamine gdyby bardziej ją "zaflegmiło" plus calcium i wit. C

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Beatko włąśnie Isana i jeszcze Joanna Naturia bez spłukiwania z makiem,z miodem,lnem.
I też Joanne jako b/s.

Tylko ja nie OMO a samą odżywką.
a widzisz to mi się coś pomyliło bo myślałam że Ty OMO stosujesz.

Stary 2011-11-17, 10:18   #763
agadus
Wtajemniczenie

a ja się jeszcze chciała pochwaliś, że noja Nati pije już z kubeczka, fajnie jej to wychodzi i zaczaiła o co chodzi,
Beatka o co chodzi z ta torbą z rossa?? nie doczytałam i się zastanawiam

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 10:19   #764
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka!

Jeszcze raz dziękuję za wszystki życzenia

Wczoraj padłam wieczorem i nie dałam rady odpisac (starość nie radość )

Trenujemy z Sarenka jedzenie łyżeczka, kurcze póki co kiepsko idzie, dziś bidulka zwymiotowała
Logopeda kazała masowac buźke i ćwiczyć z łyżeczka, to grzecznie sie słuchamy!

.....dobra ide suszyć głowe, miłego czwartku Paaaa

Jeszcze pytanko: która laska odpadła z top model bo juz spałam i nie widziałam ???
Dorota i Oliwia

Cytat:
No właśnie, ta pakowność! Bo design do bani :P
Brałas udział w konkursie Jonson`s baby na Rossnecie? Mnei udało się wyhaczyć zestaw kosmetyków

Ciekawe jak tam Brumkowo-Tymkowe szczepienie?

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Brumek-Tymek zaszczepiony czy jedziemy na do lekarki ??!!

Marinka -jak mieszkanie , wolne ???????

Zanetka-jak Emi po szczepieniu ?????
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 10:22   #765
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Dorota i Oliwia

a czemu dwie?

Musze ściągnąć sobie ten odcinek! Kurcze ta Oliwia fajna byla taka sexi. Dorota zreszta też, ale nie jako super modelka.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 10:23   #766
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
Agaduś:
myję odzywką ale bez silikonów,parabenów...o najprostszym składzie.
Czyli nie tymi Panteenami,Shaumami ...napakowanymi silikonami,które tylko wizualnie polepszaja stan włosów aż do jej zmycia.Silikony oblepiają włos co daje wrazenie lsniacych,zadbabanych,zdr owych oraz poślizg jednak to nie ma z tym nic wspólnego.Po zmyciu tego masz włosy takie,jakie są na prawde.Mogę być suche,zniszczone i właśnie z kołtunami.
Odzywka nie musi się pienić bo pienią się SLS-y.
Nie mam tłustych a lekkie i lśniące.
Nie stosuje lakierów tylko stylizatory o najprostszym składzie i te bez silikonów.Nic co zawiera alkohol,który wysusza.
Nie czeszę a nie mam kołtunów,nie układam bo nie lubie się bawić.Mam sobie rozpuszczone albo lekko związane klamrą bo gumki niszcza.
Końcówki podcinam raz w roku dla odswieżenia fryzury a nie dlatego,ze są rozdwojone.
Nie mysl,że chodzę obklejona tłuszczem bo absolutnie nie.
Do tego wzbogacam maski i odżywki niacynamidem,keratyną,ole jami,mocznikiem.

Patik
w Rossie są Issana.A OMO to odżyka-mycie-odżywka ale ja nie lubię tej metody.Wolę samą odżywką.

kciuki za szczepienia!!
pisz mnie tuszybko co używasz, jakie produkty z naswy, jakie oleje, moczniki, kreatyna, bo moje włosy są suche, i właśnie tak jak piszesz, po zmyciu tego wszystkiego nie za fajne są, cjociaż uzywam maseczek biovax, i one są beż parabenów sls , i innych badziewi, no ale jestem ciekawa co dokładnie stosujesz

Stary 2011-11-17, 10:25   #767
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
a czemu dwie?

Musze ściągnąć sobie ten odcinek! Kurcze ta Oliwia fajna byla taka sexi. Dorota zreszta też, ale nie jako super modelka.
bo dostawały jakies bilety do paryża i mogło jechac tylko 5 osób wiec wyeliminowali dwie. A z przecieków i tak wiadomo że do 3 finałowej wejdzie Anka, Michalina i kurcze trzeciej nie pamietam
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 10:40   #768
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Mnie przyszedł wygrany kosz na pieluchy TT i na początku się z niego śmialiśmy, ale teraz coraz bardziej podoba :P
a gdzie to udało Ci się wygrać taką fajną nagrodę ?

a na Johnsona nie załapałam się - ale też brałam udział
ale Tobie gratuluje - ciekawe co to za zestaw kosmetyków

Stary 2011-11-17, 10:40   #769
agadus
Wtajemniczenie

tu sobie mozecie obejrzeć, powtórki Tap Madl
http://tvnplayer.pl/programy-online/...2E11,4564.html

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 10:41   #770
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Dzisiaj przylatuje moj maz ..
klask i: to wspaniale - nareszcie sobie odbijecie Waszą rozłąkę

Stary 2011-11-17, 10:41   #771
agadus
Wtajemniczenie

dziewczyny, a w jakich konkursach brałyście udział??

Stary 2011-11-17, 10:42   #772
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Patik, moja dość zamożna koleżanka zdrzygnowała z karmienia słoiczkami ze względu na koszta, a gotowanie nie sprawia ponoć problemów, jest szybkie i w ogóle cacy. Skoro mała Ci tyklo 2 h dziennie śpi, to nie straci na kontakcie z Tobą, kiedy przez te pół h będziesz w kuchni.
Ale nie namawiam oczywiście, tak tylko moja Anka mi się przypomniała.
ja też uważam że gotowanie dla maluszka dużo czasu nie zajmuje a jednak jak się ma warzywka z własnego źródła - czyt. ogródka - to wychodzi dużo taniej.

Ja też mam w planach gotować samodzielnie

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Cytat:

Stary 2011-11-17, 10:43   #773
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
I gratki za skończenie 15 tygodni tym samym mi przypomniałaś, że my w sobotę też kończymy 15, bo mi już zaczęło się wszystko motać i myślałam, że 16 kończymy
dzięki!
Mnie też się mota, ale tu zawsze widzę najlepiej:
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/...5.html?week=16
Cytat:
Ja też gotuję sama dla Mai. Na razie warzywa mam swoje i nie trzeba gotować codziennie, bo to małe porcyjki, można zamrozić na kilka dni sobie
A czy mogłabys dokładnie podac jak gotujesz? Wiem, wiem głupio pytam, ale byłabym wdzięczna
Cytat:
a czemu dwie?

Tu obejrzysz:
http://tvnplayer.pl/

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
bo dostawały jakies bilety do paryża i mogło jechac tylko 5 osób wiec wyeliminowali dwie. A z przecieków i tak wiadomo że do 3 finałowej wejdzie Anka, Michalina i kurcze trzeciej nie pamietam
Jak Ania wygra to padnę! Ale prawdopodobne to to jest bo widzę, ze ją własnie najwięcej pokazują. Ja już patrzec nie mogę jak zadyszkę łapie podczas wypowiedzi, jak mała dziewczynka
Michalina jest taka fajna, wyważona, mądra dziewczyna.

Agadus, w konkursie na Rossnecie z Beatka się załapałyśmy na torby Nivea baby Gratki dla Nati!!!

Dzięki Dziubku za oklaski!
Stary 2011-11-17, 10:44   #774
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
wiecie, co mnie ostatnio wku*****? od misiaca srednio co dwa dni ktos mnie pyta, czy Zuzia je juz zupki.. a ze nie j, to od razu: a dlaczego? a to juz czas! a z mleko to juz malo.. a co to ich wszystkich obchodzi????? a najbardzij na nrwach gra mi tym tesciowa, a jakze! a hit z wczoraj: Mam kolezanke ktora ma 5miesiczna corke. zaznaczam, z karmi tylko pirsia.. i wczoraj sie oburzyla, ze ona od 3 miesiaca dzieciaka karmi sloikami! a ja dziecko krzywdze, z jej nic nie daje.. nosz, to chyba ona ninormalna, z cycowe dzicko od 3 misiaca karmi zupa.. i to uwaga _ zupa z miesem !!!
to na pewno zbyt zdrowe dla dziecka nie było...

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

laski przypominam się o bannerku
i ja również bym prosiła o klikanie na mój bannerek

---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:

Mogłabym zagościć na waszej liście??
napisz PW do natki z imieniem, wiekiem do Natki to Cię dopisze

Stary 2011-11-17, 10:47   #775
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
a gdzie to udało Ci się wygrać taką fajną nagrodę ?

a na Johnsona nie załapałam się - ale też brałam udział
ale Tobie gratuluje - ciekawe co to za zestaw kosmetyków
Wysłałam sms i odp na pytanie dot Alantanu - loteria była w pismie Twój Maluszek chyba we wrzesniu
No ciekawe, o wart. około 25 zł, więc skromnie :P

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
http://www.rossnet.pl/Konkursy.aspx
Trzeba się zalogować

Dzięki Beatko

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Dziewczyny, na ten baner można codziennie klikać, raz dziennie czy jak - jak to to liczy głosy?
Stary 2011-11-17, 10:49   #776
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
a ja się jeszcze chciała pochwaliś, że noja Nati pije już z kubeczka, fajnie jej to wychodzi i zaczaiła o co chodzi,
Beatka o co chodzi z ta torbą z rossa?? nie doczytałam i się zastanawiam
bo Wodaqua i ja wygrałyśmy torby Nivea Baby w konkursie na rossnecie był jakiś czas temu
http://www.rossnet.pl/konkursy/wynik.aspx?contestId=953

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Cytat:
wszelkie możliwe - na wizażu, na rossnecie, czasem jakieś na FB ale te na fb czasem są strasznie naciągane i nawet szkoda zachodu - czasem coś wpadnie

Stary 2011-11-17, 10:54   #777
wodaqua
Zadomowienie

Jejku, właśnie dostałam pakę z ciuszkami od psiapsiólki Ale cuda!
Co moge kupić dla jej 10 m-cznej córki w prezencie w ramach odwdzięczenia się???? Help!

Dziewczyny stosujace cerazette jak wrażenia? Moje opakowanie lezy od września i podchodzę do niego jak do jeża... Nie wiem czy zacząć brać...
Stary 2011-11-17, 10:56   #778
asynastra
Raczkowanie

Cytat:
A czy mogłabys dokładnie podac jak gotujesz? Wiem, wiem głupio pytam, ale byłabym wdzięczna
garnek, woda, marchewka, potem miksuję blenderem. to na razie tyle. potem jak mięso to gotuję osobno mieso i warzywa a wodę daję z warzyw a nie z mięsa. jak podrośnie dziecko to dodajesz troszkę masła, albo kilka kropel oliwy. owoce też gotuję - jest soczek i deserek
Stary 2011-11-17, 11:01   #779
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
czesc
zaglądam po dłuższej przerwie
może teraz uda mi się częściej tutaj bywać

pozdrawiam cieplutko
hej kilka razy o Ciebie pytałam, nawet na pasku czasami widziałam

Cytat:
Gdzie moje maniery?
Dżem dobry!
A dobry, dobry - miło Cię czytać !

Cytat:
Malwinka wazy 5740g. Pediatra nie kazala wprowadzac nowych pokarmow do co najmniej 5 miesiaca zycia. Ogolnie wszystko w porzadku, pielegniarki nie mogly sie nadziwic, ze z coreczki taka smieszka. Nawet gdy dawaly jej rotawirusa sie smiala. Mala nie plakala przy wkluciu, ale zaczela w samochodzie nie wiem dlaczego. Z 5 minut biadolila, ale gdy ruszylam autem to usnela .

Dzisiaj przylatuje moj maz .
no to super wizyta i jeszcze bardziej super, że mąż przylatuje

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Dzień dobry u nas noc o niebo lepsza - pobudka przed 4, a później przed 7 (Boże, żeby tak zostało ) ale niestety coś kosztem czegoś - w dzień spała 3 razy po pół godziny ale z dwojga złego wolę spać w nocy
ja też z tych co wolą w nocy spać

Dobry - wyspałam się! pierwszy raz od kilku tygodni.
Wczoraj wieczorem już nie miałam siły odpisywać, więc dzisiaj, to co pamiętam:
Brumku - za wyniki Tymka i nowe umiejętności,
Youyou - za marchewę, moja ma w nosie dynię z ziemniakiem
Nerola - ja mam tak tłuste włosy, że nie wyobrażam sobie nie myć szamponem .
Marzena - ja chyba też będę gotować, tylko później. Kubie próbowałam gotować i nie chciał jeść, ale on nic oprócz cyca nie chciał . Mam nadzieję, że z Zuzą będzie inaczej.

Pewnie miałam więcej napisać, ale zapomniałam .

U nas noc ładna, ale dopiero po czopku przeciwbólowym - żel nie pomaga. Mała nie wie, co ma zrobić z dziąsłami. Jak ją mam na rękach, to łapie mnie za dłoń i wsadza sobie do buzi i taaak zagryza. Rzuca się jak pies na kość. Niech już te zęby wyjdą .

Jacieeeee pchaj ten wózek, pchaj .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 11:03   #780
wodaqua
Zadomowienie

Asynastra, jejku, dzięki Proste
A jabłko też gotujesz?

Iustyno, Ciebie też miło czytać

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-11-17 o 11:04
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości