|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
Cytat:
|
|
|
|
|
#3062 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II
czesc mamuski
![]() bylam rano pozalatwiac sprawy a tak sie zmeczylam ![]() w ogole szybko sie mecze i jeszcze babka w sklepie powieziala ze urodze za 2 tyg.
|
#3063 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Za dwie godziny idę do pracy i dowiem się od księgowej ile w końcu należy mi się urlopu i dokładnie będę wiedzieć kiedy skończę pracę, prawdopodobnie 28ego listopada
|
|
#3064 |
|
Rozeznanie
|
witam dziewczyny
ja dzisiaj też jestem jakaś taka do d....y!nie mam humoru i nic mi się niechce!! chyba zadzwonie do mojego lekarza bo twardnieje mi brzusio i zapytam czy mogę brac 1 dawkę fenetorolu więcej,bo biorę najmniejsza tj 3x1 a wiem ,że można nawet do 8 na dobę |
|
|
|
#3065 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A masz bacika: A j go tylko budzę tym swoim przekręcaniem .... dzisiaj w nocy to już samą siebie pobiłam - otwierałam okno, zamykałam, wstawałam, wierciłam się ![]() No a rano trzeba było wstać odwieźć TZcika ![]() Cytat:
![]() Ale za to wczoraj upolowałam 3 perełki (uwaga: moja pierwsza w życiu wyprawa do lumpeksu wczoraj była ) Cytat:
Fajna ta karuzelka No to odpoczywaj, a my Cię będziemy pilnować ![]() Cytat:
![]() Dziewczynki, byłam dzisiaj na polowaniu na baranki (te na pościeli ) I znalazłam ten wzór (i bawełna, i kora), ale tylko kremowy A kremowy nie jest już taki ładny
|
|
|
#3066 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też się nad tym zastanawiałam, ale mamy te Euro-skrzynki i na pewno by się zmieściło .. pewnie od razu na poczcie wypisał Awizo, żeby nie musiał nosić
Cytat:
Powiedzcie mi, czy wy będziecie miały ochranacze na szczebelki? Bo o baldachimach już kiedyś pisałyśmy, a o ochraniaczach nie pamiętam .. Mama mi truje tyłek, że to nie potrzebne ![]() A niespodzianka mi poprawiła humor z samego rana Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-11-17 o 12:50 |
||
|
|
|
#3067 |
|
Wtajemniczenie
|
Śniło mi sie dzis, ze ratowałam jakieś dzieci z domu dziecka, a potem niewiadomo skad pojawil sie moj były szef i proponował żebym wróciła na ten staż
boshe co za sny.
|
|
|
|
#3068 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za perełki![]() Szukanie w lumpku to naprawdę cenna umiejętność ![]() Dzisiaj nakupiłam przede wszystkim tuniki i bluzki (pod tuniki itp.) na teraz, sukienki na wiosnę i 2 pary spodni na zaś... i coś tam jeszcze... w sumie 12 rzeczy Z trampkami zapłaciłam 15 zł, więc luzik ![]() Właśnie była u mnie znów mama przyniosła słoik ciasta na placki ziemniaczane i napoleonki do kawy![]() Powiedziała, że jak wypierze, to mi da ręczniki kąpielowe dla maluszka... co ponoć były używane przeze mnie i mojego brata a wyglądają jak nowe... Kiedyś to jednak jakość towarów była znacznie wyższa ![]() ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Ochraniacz ponoć izoluje dziecko od reszty pokoju ma zaciszniej itp. o ile w listach wyprawkowych nie znalazłam baldachimu, tak ochraniacz tak
T. 16.1.12 Z. 30.6.14 A. 7.2.17 G. 9.1O.18 Edytowane przez bambusiek Czas edycji: 2011-11-17 o 12:34 |
||
|
|
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
EDIT. Jeszcze mi sie przypomniało.... Siostra mi mówiła ze Franek uwielbia sie wpatrywać w te zwierzaczki(ma taki sam) więc to chyba dodatkowy atut ![]()
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-11-17 o 12:46 |
|
|
|
|
#3070 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3071 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kropeczka, fajowa karuzela, no i cena ![]() Ja mam mętlik w głowie, czy kupować laktator czy nie, czy kupić kołyskę, jakie łóżeczko, ile pościeli, czy może lepiej śpiworek dokupić, bo na początek pościeli nie będę używać. A może lepiej z dwa grubsze kocyki, ile butelek, jakie smoczki... Normalnie zaczynam panikować ![]() Może doradzicie... bardzo chciałabym kołyskę, ale.... mieszkamy w domku, takim przy firmie. Łóżeczko będzie stało w sypialni, do której są drzwi do pokoju z aneksem kuchennym. W pokoju mamy kanapę taką z Ikei i nie wyobrażam sobie kłaść na nią śpiącego dziecka (mała, wąska, wpadająca), na podłodze na kocu czy macie też nie położę, bo pies... a na początku małe śpi dużo i chciałabym mieć go na oku, ale nie siedzieć cały czas w sypialni.... mam taki leżaczek (dostałam) http://www.google.pl/imgres?q=le%C5%...:0&tx=57&ty=71 z tego co czytałam jest od urodzenia, ale nie wiem jak pies będzie się zachowywał, jednak leżaczek na podłodze stać musi. A jak będę szła do łazienki? to co? przekładać dziecko do łóżeczka? Może głupie te moje problemy, ale nie mam pojęcia jak to jest z takim maluchem. A muszę się liczyć z tym, że będę musiała sobie radzić sama z dzieckiem i z psem (szalonym labradorem)... |
|
|
|
|
#3072 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3073 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Mamuśki
![]() Ja ostatnio wiecznie zalatana, wczoraj zrobiłam sobie dzień piękności, na urodziny dostałam od TZ zaproszenie do fryzjera na usługi i tak leżało sobie od czerwca, bo nie miałam kiedy się wybrać, no i w końcu się doczekało, zafarbowałam włoski, pocieniowałam mocno, bo juz były zniszczone i wyregulowałam brwi, no i henna na rzęsy i brwi, pełen tuning, od razu lepiej się czuje ![]() Nadrobiłam Was i widziałam, że Uśka dostała esa od Sandry, ja do niej napisałam wczoraj rano przekazując życzenia od Was i kciukasy, ale nie odpisała, dobrze ze wszystko ok... Odebrałam wczoraj od sąsiadki ciuszki te które od niej zakupiłam i już ubranka wszystkie mam, teraz czas na akcesoria ![]() Czekam aż sąsiadka się odezwie, że idzie z synusiem na spacerek, pogoda ładna to się z nimi wybiorę Miłego dnia ![]() Agatek śliczny prezencik |
|
|
|
#3074 |
|
Zadomowienie
|
wkurzaja mnie te stare baby;/ i gdzie wejde do sklepu jeszcze z brzuchem? jeszcze pani nie urodzila?? noz kurde 9mcy sie w ciazy chodzi;/
to jest wlasnie wies ---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Kamciurka Ty masz tv w UPC?? dziala Ci dzis?
|
#3075 |
|
Rozeznanie
|
Inutil,ja mam podobnie,na poczatku termin wychodzil mi na 5 stycznia,a po ostatnim USG na 17 grudnia,dziecko jest wieksze o 2,3 tygodnie.Tez panikuje,ze urodze wczesniej....
|
|
#3076 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj wieczorem mam grupę 26 osób i sama do wydania posiłków, mam nadzieje ze nie będą wydziwiać i szybko to pójdzie a jak nie to po szefa kuchni zadzwonię....a co
|
|
#3077 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale może za którymś razem się nauczę A co do ochraniacza - to też mi się wydaje, że przydatny, bo u nas łożeczko będzie stało w tym pokoju, w którym będzie telewizor, 2 komputery, nasze łóżko i jeszcze będzie on pełnił funkcję salonu jak pielgrzymki będą nas odwiedzać Cytat:
Cytat:
Kasik, ja też tak myślę, że to przydatna rzecz, ale mama mi w głowie zawraca .. Ale jednak kupię ochraniacz, a drugi uszyje mi teściowa
|
|
|
#3078 |
|
Zadomowienie
|
Idę się powoli zbierać do pracy, zajrzę wieczorem...Miłego dzionka życzę
|
#3079 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nic więcej na moim zadupiu Wrocławia nie ma także nie pomogę nie przejmuj się ja średnio raz w miesiącu nie mam tv dlatego czekamy na promocje świąteczne i weźmiemy eNkę ![]() Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3080 | |
|
Raczkowanie
|
Powiem szczerze ze ja tez podziwiam wszystkie pracujace mamusie, ja dzisiaj szlam do przychodni od samochodu jakies 5 minutek drogi i potem do apteki a brzuch juz mnie tak cignal ze masakra.
W przychodni oczywiscie tlum ludzi i nie wazne ze nie ma gdzie stanac nie mowie juz zeby usiasc i oczywiscie kazdy ja po wyniki, ja tylko z probka wkurzylam sie i mowie ja tez tylko z probka i stoje i czekam na swoja kolej wiec nie ma mowy nikt przede mna nie wejdzie wrrr tylko mi cisnienie podniesli. Potem poszlam do superpharm wkladki kupic z jonsona te w promocji oczywiscie nie ma, magnez z wit B6 w promocji niby jest do 23.11 oczywisnie nie ma, jedyne co to kupilam ten termometr bezdotykowy ten o ktory pytalam i powiem ze miezylam sobie temp i roznica byla jednej kreseczki ewentualnie dwoch w porownaniu do zwyklego rteciowego zreszta jest tez tam podana granica bledu a i trzeba dojsc do wprawy w mierzeniu nim wiec moze sie wyrobie ![]() uska Cytat:
![]() kamciurka zazdroszcze pogody u mnie mroz i mgla, zimno jaka nie wiem co
|
|
|
|
|
#3081 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Włosy zapuszczone , kg przybywa ehhh jeszcze dwa miesiące wytrzymam jakoś
|
|
|
|
|
#3082 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamusie!!
u mnie też dzień jakiś taki do nie wiem czemu :/ znowu mi jest niedobrze, chyba po tym żelazie (ale nie przyjmowałam na czczo, już sama nie wiem o co chodzi) Postanowiłam kupić dzisiaj materiał na pościel i uszyć... Ciekawe, jak mi wyjdzie ![]() Materiał w taką krateczkę jak tutaj http://allegro.pl/komplet-do-wozka-p...914604955.html kosztuje 12zł/m ![]() Inutil, moi znajomi jeździli z łóżeczkiem z pokoju Małej, do salonu, w którym spędzali cały dzień... Tylko, że oni mieli to turystyczne, które ma kółka... Nie wiem jak jest z drewnianym ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3083 |
|
Zadomowienie
|
a ja 26 bede miala baby shower a co
![]() mialam juz nie robic bo sil brak ale mama pomoze i bedzie
|
|
#3084 |
|
Wtajemniczenie
|
Posegregowałam ubranka na te na początek i te na później.Do pudła z ubrankami na początek wrzuciłam rozmiar 52 i 62-68 i niektóre z 74-80, niektóre z tych drugich wydawały mi sie strasznie małe. Tak samo jak body rozmiar 74 i nie wiem czy tez je prac razem z reszta czy co. Narazie leżą w pudle schowane, a te do prania do TŻta trzeba podrzucić, bo u niego i tam bedziemy mieszkac, ale z praniem narazie poczekam, bo trzeba kupic jakas komode. Hehe chociaz bedzie wiedział, które ubranka poprac i poprasowac jak gdyby nie daj Boże urodziłam szybciej.
|
|
|
|
#3085 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale fakt człowiek od razu lepiej się czuje ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3086 |
|
Rozeznanie
|
Inutil - mam ten sam problem co Ty, ale stwierdziłam że jak coś mam wózek i właśnie jego wykorzystam
Jak dzidzia podrośnie to planuje kojec kupić![]() Dziewczyny mam pytanko odnośnie mleka sztucznego, chce wybrać jakieś i kupić jedną paczkę tak na wszelki wypadek, ale jakie?
|
#3087 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja chyba dziś przetrę okna... Pogoda nawet ładna, firanki poprałam więc przydałoby się te szyby zapaćkane powycierać.... Zaczął mi się instynkt wicia gniazda,przed synkiem tez tak miałam.\ Byłam dzisiaj na tej komisji. Pani zapytała jakie sa podstawy do L4, to jej opowiedziałam i stwierdziła że są podstawy do przebywaniu na zwolnieniu. Cała wizyta trwała 10 min. Wracając weszłam do sklepu i kupiłam maluszkowi dwa kaftaniki kopertowe, dwie pieluszki tetrowe kolorowe, dwie pary rajstopek, i płatki mydlane do prania. Dla siebie jedną paczkę podkładów i majty poporodowe siateczkowe. i zapłaciłam 60 zł... |
||
|
|
|
#3088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A moze ktoras z mamusiek na forum wpadnie na moje bociankowe? Kama Ty masz najblizej, ale wiem ze co po niektore tez daleko nie maja ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
nastepnym razem jej powiem ![]() dobrze ze sie zus nie doczepil ![]() ceny sa straszne i tak malo zaplacilas ja ostannio nic nie kupilam i 100;/
|
|
#3089 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co Ci lekarz na ten temat mówił? Od początku z USG Ci tak wychodzi czy dopiero teraz? Bo mi od początku wychodziło z usg wcześniej o tydzień albo 1,5 tygodnia wcześniej. Cytat:
no i na stojąco, dobrze, że dobrze się czujesz i możesz pracować, bo ja na stojąco to 10 minut nie wytrzymam aaa, i nie wiem dlaczego, wszędzie mam powpisywany t.p. na 6.01 a ja wg OM mam na 9.01... nie wiem dlaczego tak ciągle podawałam ![]() Cytat:
fajnie zrobić taki dzień spa, ja przed sesją byłam u fryzjera, zrobiłam sobie brwi i rzęsy, pofarbowałam włosy, byłam na paznokciach... od razu człowiek się lepiej czuje. Byli u mnie rodzice i pytałam mamy jak zrobić i czy kupować kołyskę. I wymyśliłam tak, że jak się trafi jakaś używana fajna to kupię, będzie sobie stała w pokoju, na dzień, żeby małego przyzwyczaić do ruchu, głosu i szczekania w razie co, ja będę mogła posiedzieć na kanapie, porobić coś w kuchni. A w sypialni łóżeczko będzie na nocne spanie -> żeby dziecko kojarzyło o co chodzi ![]() teraz tylko szukać ![]() ---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja z wózka w domu właśnie wolałabym nie korzystać Cytat:
My jedziemy dzisiaj na drugie spotkanie SR |
||||||
|
|
|
#3090 |
|
Zadomowienie
|
Hej mamusie
![]() Zuziu nie ma za co może masz ochotę na wycieczkę na al. Waszyngtona albo na al. KEN po staniki? znalazłam fajne sklepy, gdzie można przymierzyć tylko kawał drogi ode mnie ![]() ps. brzuszek w klubie masz przepiękny wstawiony agawoo ale ja wklejałam wczoraj baranki białe od polecanego sprzedawcy i właśnie u niego będe zamawiać http://allegro.pl/posciel-3cz-90-120...914441045.html tztowi też się stasznie spodobały Agatku jak cie zobaczyłam w klubie to gdzie ty gruba jestes przepraszam??? nalezy ci się za takie gadanie a prezent dla tzta super ![]() Inutil spokojnie, wdech wydech ja też mam napady paniki, ale już mniejsze bo coraz mniej rzeczy do przygotowania zostało. Teraz sie martwie porodem ![]() Jeżeli chodzi łóżeczko, to własnie dlatego wybrałam 2w1 w kołyską, bo tez mamy małe mieszkanie. Dodatkowo, chcemy kupic leżaczek - bujaczek i powiem ci, że dziecko mojej siostry uwielbiało leżeć w foteiku samochodowym ![]() a co do psa to inna historia ja mam goldena, którego 2 razy wyrzucili z tresury bo podburzał grupę ![]() któraś z was pisała o Fenoterolu - ja teraz biorę 4-5 tabletek dziennie trochę dużo, no ale trudno, mi lekarz mówił, że mam brać max 6 tabl a nie 8 ![]() AgaMili zakochałam się w twojej fryzurce w klubie Kasik fajny ten ochraniacz a z pracą też podziwiam bo ja bym rady nie dała kamciurka dzidziuś 4600 nie zazdroszczę moja ma ważyć 3400 i mam nadzieję, że tyle będzie zoska sporo tych ubranek masz, ja mam tylko na 56 i na 62 rozmiarowo uska a takie baby co tak gadają to ![]() ![]() ale tekst z totolotkiem mnie rozwalił też myślę o Sandrze - miejmy nadzieję, że z malutką ok i że płucka się rozwinęły ![]() Jeeezu jaka gruba się czuję, brzuch mi ostatnio tak urósł, że masakra.. a tu pedicure trzeba zrobic i się wydepilować ja nie wiem jak ja to zrobię a skóra na stopach mi się mega sucha zrobiła, mimo, że cały czas je smaruje ![]() no i czeka mnie kolejna porcja prania i prasowanie a coś mi się z pralką dzieje i zalewa mi łazienkę |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:06.

A kremowy nie jest już taki ładny

bardzo ładny i pomysłowy
boshe co za sny.

Gabrysia - 09.02.2012 
no i na stojąco, dobrze, że dobrze się czujesz i możesz pracować, bo ja na stojąco to 10 minut nie wytrzymam