Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II 2012 - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 11:44   #3061
Angelika_26
Raczkowanie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Odnośnie tych kontroli z ZUS, to ja się ostatnio wystraszyłam. Dostałam list od nich i byłam prawie pewna, że chcą mnie skontrolować. A tu okazało się, że tylko informują o składkach przekazywanych przez pracodawcę
Ja dostałam wczoraj też taki list. Też się wystraszyłam.
Angelika_26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 11:47   #3062
uska000
Zadomowienie

Dot.: Liście spadają,zima za progiem,wyprawkę czas kończyć bo dzidzia nas kopie. I/II

czesc mamuski

bylam rano pozalatwiac sprawy a tak sie zmeczylam

w ogole szybko sie mecze i jeszcze babka w sklepie powieziala ze urodze za 2 tyg. ze twarz mi sie zmienila i ona tak czuje;/ wrrr

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 11:57   #3063
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
czesc mamuski

w ogole szybko sie mecze i jeszcze babka w sklepie powieziala ze urodze za 2 tyg. ze twarz mi sie zmienila i ona tak czuje;/ wrrr
Chyba jakaś zaboboniara z niej Strasznie nie lubię takiego gadania....wrr.....

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Za dwie godziny idę do pracy i dowiem się od księgowej ile w końcu należy mi się urlopu i dokładnie będę wiedzieć kiedy skończę pracę, prawdopodobnie 28ego listopada No i zostanie miesiąc do porodu
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 11:59   #3064
NataliaM1103
Rozeznanie

witam dziewczyny
ja dzisiaj też jestem jakaś taka do d....y!nie mam humoru i nic mi się niechce!!
chyba zadzwonie do mojego lekarza bo twardnieje mi brzusio i zapytam czy mogę brac 1 dawkę fenetorolu więcej,bo biorę najmniejsza tj 3x1 a wiem ,że można nawet do 8 na dobę
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:01   #3065
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dph Pokaż wiadomość
o to super niespodzianka

Hejka!
Ja dziś od rana na nogach bo córa na 8 do szkoły i zaś mam doła bo coś się jej odwidziało i płacze mi w szkole że nie chce iść i mnie to dołuje bo do tej pory chodziła bardzo chętnie a teraz nagle coś jej się odwidziało i nie chce mi powiedzieć jaki jest tego powód Poza tym to chce mi się spać bo jakoś nie wyspałam się w nocy, ale w domu mam taki syf że nie mogę sobie pozwolić na drzemkę :/ a najgorsze jest to że mi się nic nie chce niech mi któraś nakopie do tyłka żebym się w końcu z tapczana ruszyła
Dph, Zuzia, no, w szoku byłam jak otworzyłam kopertę

A masz bacika: Ja też się nie za bardzo wyspałam, coś mi się ostatnio nie chce spać, a TZ ma pierwszą zmianę i o 22 to już by najchętniej w łóżku leżał
A j go tylko budzę tym swoim przekręcaniem .... dzisiaj w nocy to już samą siebie pobiłam - otwierałam okno, zamykałam, wstawałam, wierciłam się
No a rano trzeba było wstać odwieźć TZcika

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Hi

Byłam rano w lumpku, ale ciuszki dziecięce były wysypane w takich skrzyniach, że kiepsko się szukało ale kupiłam trampeczki niemowlęce z metką za całe 3 zł
No i trochę dla siebie

Aaaa... Mama mi właśnie przyniosła kopertę z Hippa przyszło po ok. tygodniu od rejestracji ale jeszcze nie przeglądałam, tyle tylko widziałam, że z próbek jest tylko 1 herbatka
Ja też dzisiaj pojechałam do lumpka (nawet nie wiedziałam, że jest wyprzedaż - wszystko po 1zł) ... ale dziecięce ciuszki były już przebrane, więc tylko 2 pary śpioszków kupiłam
Ale za to wczoraj upolowałam 3 perełki (uwaga: moja pierwsza w życiu wyprawa do lumpeksu wczoraj była )

Cytat:
Mi to samo napisali, więc może jest jeszcze nadzieja

Nie chwaliłam się Wam, bo wolałam poczekać aż mi przesyłka przyjdzie, ale mam już karuzelkę Tiny Love Dokładnie taką:
http://allegro.pl/show_item.php?item=1929857578
Jest używana, ale w super stanie No i najważniejsze, że zapłaciłam za nią 60 zł, a nowa kosztuje ok. 150 zł
Strasznie jestem z siebie dumna

A wczoraj na szkole rodzenia dostawaliśmy prezenty Dostałam butelkę Avent, próbki różnych kosmetyków, kupony zniżkowe i gazety o dzieciach

Za to ciągle bolał mnie brzusio :/ Dosłownie ciężko mi było chodzi, a nawet przewracać się z boku na bok w łóżku :/ Dzisiaj troszkę lepiej się czuję, ale już kompletnie nigdzie nie wychodzę. Przygotowałam tylko obiad, sprzątnęłam w kuchni i zrobiłam pranie i plan na dzisiaj ODPOCZYWAĆ. Wczoraj wieczorem to już myślałam, że będziemy jechali do szpitala...
Kropeczka, może tobie też przyślą
Fajna ta karuzelka Ja na razie nie planuję kupować takich gadżetów, później zobaczę
No to odpoczywaj, a my Cię będziemy pilnować

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
tak przy okazji bo ostatnio pisałam o tym allegrowym limicie 20 szt - otóż po dwóch dniach dostałam od tego pana maila zebym dopłaciła za jedną pozycję bo allegro jej nie doliczyło. Więc wychodzi na to, że on widzi że ty do koszyka wrzucasz więcej niż 20 szt ale na allegro wyświetli ci się 20 szt i też taka kwota do zapłaty. Więc on mnie poprosił o dopłate i będę mieć tę jedną rzecz powyżej 20szt
To super, bo mam chyba więcej niż 20 pozycji - musze policzyć dokładnie

Dziewczynki, byłam dzisiaj na polowaniu na baranki (te na pościeli ) I znalazłam ten wzór (i bawełna, i kora), ale tylko kremowy A kremowy nie jest już taki ładny Najwyżej zakupię materiałw żyrafki

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:10   #3066
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość

a czemu awizo? nie zmieściło się pewnie do skrzynki
Też się nad tym zastanawiałam, ale mamy te Euro-skrzynki i na pewno by się zmieściło .. pewnie od razu na poczcie wypisał Awizo, żeby nie musiał nosić

Cytat:
Napisane przez kasikzaki Pokaż wiadomość

Ja mam 2 i na razie nie kupuję więcej I tak nie wiem kiedy zacznę używać, podusia to ponoć dopiero od 5,6ego miesiąca a kołderkę też nie wiem kiedy bo chcę maleństwo w taki śpiwór do spania kłaść.
bardzo ładny i pomysłowy

hehe u mnie tak samo

Ale super niespodzianka
Ja nie mam jeszcze żadnego, ale na początek kupię chyba tylko 1 (o ile się na jakiś zdecyduję), a drugi uszyje mi teściowa (jak znajdę fajny materiał).
Powiedzcie mi, czy wy będziecie miały ochranacze na szczebelki? Bo o baldachimach już kiedyś pisałyśmy, a o ochraniaczach nie pamiętam ..
Mama mi truje tyłek, że to nie potrzebne

A niespodzianka mi poprawiła humor z samego rana

Cytat:
czesc mamuski

O jak ja nie cierpię takich ludzi ... ja bym jej zaraz powiedziała, że po jej twarzy widzę, że się szybko zestarzeje albo coś podobnego

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2011-11-17 o 12:50
Stary 2011-11-17, 12:12   #3067
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Śniło mi sie dzis, ze ratowałam jakieś dzieci z domu dziecka, a potem niewiadomo skad pojawil sie moj były szef i proponował żebym wróciła na ten staż boshe co za sny.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:27   #3068
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj pojechałam do lumpka (nawet nie wiedziałam, że jest wyprzedaż - wszystko po 1zł) ... ale dziecięce ciuszki były już przebrane, więc tylko 2 pary śpioszków kupiłam
Ale za to wczoraj upolowałam 3 perełki (uwaga: moja pierwsza w życiu wyprawa do lumpeksu wczoraj była )
za perełki
Szukanie w lumpku to naprawdę cenna umiejętność ja się wdrożyłam dopiero za którymś razem, ale jakoś ostanio wena mnie opuściła, może dlatego, że nie lubię tłumów i czuję się niezgrabnie
Dzisiaj nakupiłam przede wszystkim tuniki i bluzki (pod tuniki itp.) na teraz, sukienki na wiosnę i 2 pary spodni na zaś... i coś tam jeszcze... w sumie 12 rzeczy
Z trampkami zapłaciłam 15 zł, więc luzik

Właśnie była u mnie znów mama przyniosła słoik ciasta na placki ziemniaczane i napoleonki do kawy
Powiedziała, że jak wypierze, to mi da ręczniki kąpielowe dla maluszka... co ponoć były używane przeze mnie i mojego brata a wyglądają jak nowe... Kiedyś to jednak jakość towarów była znacznie wyższa

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Powiedzcie mi, czy wy będziecie miały ochranacze na szczebelki? Bo o baldachimach już kiedyś pisałyśmy, a o ochraniaczach nie pamiętam ..

Ochraniacz ponoć izoluje dziecko od reszty pokoju ma zaciszniej itp. o ile w listach wyprawkowych nie znalazłam baldachimu, tak ochraniacz tak
G. 9.1O.18

Edytowane przez bambusiek
Czas edycji: 2011-11-17 o 12:34
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:43   #3069
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Ja kupiłam taki , w sumie to nie wiedziałam tak do końca do czego on jest czy żeby chronić dziecko przed stukaniem główką jak się już będzie wiercić, czy do zagłuszania jak Bambusiek napisała, ale jeszcze uważam ze ochroni przed ewentualnym przeciągiem

EDIT.
Jeszcze mi sie przypomniało.... Siostra mi mówiła ze Franek uwielbia sie wpatrywać w te zwierzaczki(ma taki sam) więc to chyba dodatkowy atut

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-11-17 o 12:46
Stary 2011-11-17, 12:46   #3070
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Chyba jakaś zaboboniara z niej Strasznie nie lubię takiego gadania....wrr.....

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Za dwie godziny idę do pracy i dowiem się od księgowej ile w końcu należy mi się urlopu i dokładnie będę wiedzieć kiedy skończę pracę, prawdopodobnie 28ego listopada No i zostanie miesiąc do porodu
Kasik,podziwiam Cie,ze jeszcze do pracy chodzisz,jestes prawie w tym samym tygodniu co ja.Ja jak juz troche pochodze to brzuszek mi twardnieje i boli,a Ty ciagle w ruchu jestes.Zazdraszczam.
Stary 2011-11-17, 12:48   #3071
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
Cały czas myśle o Sandrze, moja przyjaciółka 4 lata temu tez urodziła w 7 miesiącu, bo odkleiło jej sie łożysko. Leżała z małą 1 miesiąc w szpitalu bo płucka się nie rozwinęły ale później już było wszystko dobrze
Ja też myślę cały czas, są sąsiadka w zeszłym roku 20 października urodziła, a termin miała na początek stycznia. Właśnie przez nadciśnienie też cesarkę jej robili. Pierwszy miesiąc w szpitalu, potem jak małą wypisali to co chwila wracała, bo z płucami miała problemy, a to jeszcze zima. Ale mała nadgoniła szybko te dwa miesiące z brzucha i teraz już jest ok

Kropeczka, fajowa karuzela, no i cena

Ja mam mętlik w głowie, czy kupować laktator czy nie, czy kupić kołyskę, jakie łóżeczko, ile pościeli, czy może lepiej śpiworek dokupić, bo na początek pościeli nie będę używać. A może lepiej z dwa grubsze kocyki, ile butelek, jakie smoczki...
Normalnie zaczynam panikować

Może doradzicie... bardzo chciałabym kołyskę, ale.... mieszkamy w domku, takim przy firmie. Łóżeczko będzie stało w sypialni, do której są drzwi do pokoju z aneksem kuchennym. W pokoju mamy kanapę taką z Ikei i nie wyobrażam sobie kłaść na nią śpiącego dziecka (mała, wąska, wpadająca), na podłodze na kocu czy macie też nie położę, bo pies... a na początku małe śpi dużo i chciałabym mieć go na oku, ale nie siedzieć cały czas w sypialni....
mam taki leżaczek (dostałam) http://www.google.pl/imgres?q=le%C5%...:0&tx=57&ty=71 z tego co czytałam jest od urodzenia, ale nie wiem jak pies będzie się zachowywał, jednak leżaczek na podłodze stać musi. A jak będę szła do łazienki? to co? przekładać dziecko do łóżeczka?

Może głupie te moje problemy, ale nie mam pojęcia jak to jest z takim maluchem. A muszę się liczyć z tym, że będę musiała sobie radzić sama z dzieckiem i z psem (szalonym labradorem)...
Stary 2011-11-17, 12:48   #3072
ewula83
Rozeznanie

Cytat:
Ja kupiłam taki , w sumie to nie wiedziałam tak do końca do czego on jest czy żeby chronić dziecko przed stukaniem główką jak się już będzie wiercić, czy do zagłuszania jak Bambusiek napisała, ale jeszcze uważam ze ochroni przed ewentualnym przeciągiem

EDIT.
Jeszcze mi sie przypomniało.... Siostra mi mówiła ze Franek uwielbia sie wpatrywać w te zwierzaczki(ma taki sam) więc to chyba dodatkowy atut
Ja mialam ochraniacz na szczebelki razem w komplecie z posciela,uwazam,ze jest to dobra sprawa.Dzidzius jak bedzie wiekszy to nie wkreci sobie nozke w szczebelki.
Stary 2011-11-17, 12:50   #3073
kamciurka
Zakorzenienie

cześć Mamuśki

Ja ostatnio wiecznie zalatana, wczoraj zrobiłam sobie dzień piękności, na urodziny dostałam od TZ zaproszenie do fryzjera na usługi i tak leżało sobie od czerwca, bo nie miałam kiedy się wybrać, no i w końcu się doczekało, zafarbowałam włoski, pocieniowałam mocno, bo juz były zniszczone i wyregulowałam brwi, no i henna na rzęsy i brwi, pełen tuning, od razu lepiej się czuje

Nadrobiłam Was i widziałam, że Uśka dostała esa od Sandry, ja do niej napisałam wczoraj rano przekazując życzenia od Was i kciukasy, ale nie odpisała, dobrze ze wszystko ok...

Odebrałam wczoraj od sąsiadki ciuszki te które od niej zakupiłam i już ubranka wszystkie mam, teraz czas na akcesoria

Czekam aż sąsiadka się odezwie, że idzie z synusiem na spacerek, pogoda ładna to się z nimi wybiorę

Miłego dnia
Agatek śliczny prezencik

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 12:52   #3074
uska000
Zadomowienie

wkurzaja mnie te stare baby;/ i gdzie wejde do sklepu jeszcze z brzuchem? jeszcze pani nie urodzila?? noz kurde 9mcy sie w ciazy chodzi;/

to jest wlasnie wies

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Kamciurka Ty masz tv w UPC?? dziala Ci dzis?

Stary 2011-11-17, 12:53   #3075
ewula83
Rozeznanie

Inutil,ja mam podobnie,na poczatku termin wychodzil mi na 5 stycznia,a po ostatnim USG na 17 grudnia,dziecko jest wieksze o 2,3 tygodnie.Tez panikuje,ze urodze wczesniej....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 12:56   #3076
kasikzaki
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ewula83 Pokaż wiadomość
Kasik,podziwiam Cie,ze jeszcze do pracy chodzisz,jestes prawie w tym samym tygodniu co ja.Ja jak juz troche pochodze to brzuszek mi twardnieje i boli,a Ty ciagle w ruchu jestes.Zazdraszczam.
Na szczęscie tylko 2 lub 3 dni w tygodniu pracuje bo pewnie wiecej bym też nie dała rady. Jeśli sie okaże ze tego 28 bedzie ostatni dzień to znaczy ze jeszcze tylko 6 dni będę pracować A ruch to faktycznie, czasami też mnie już brzuch twardnieje ale co zrobić, tutaj jest cieżko chorobowe dostać jak nic się nie dzieje a ja generalnie dobrze sie czuję.
Dzisiaj wieczorem mam grupę 26 osób i sama do wydania posiłków, mam nadzieje ze nie będą wydziwiać i szybko to pójdzie a jak nie to po szefa kuchni zadzwonię....a co
Stary 2011-11-17, 12:59   #3077
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
za perełki
Szukanie w lumpku to naprawdę cenna umiejętność ja się wdrożyłam dopiero za którymś razem, ale jakoś ostanio wena mnie opuściła, może dlatego, że nie lubię tłumów i czuję się niezgrabnie
Dzisiaj nakupiłam przede wszystkim tuniki i bluzki (pod tuniki itp.) na teraz, sukienki na wiosnę i 2 pary spodni na zaś... i coś tam jeszcze... w sumie 12 rzeczy
Z trampkami zapłaciłam 15 zł, więc luzik

Właśnie była u mnie znów mama przyniosła słoik ciasta na placki ziemniaczane i napoleonki do kawy
Powiedziała, że jak wypierze, to mi da ręczniki kąpielowe dla maluszka... co ponoć były używane przeze mnie i mojego brata a wyglądają jak nowe... Kiedyś to jednak jakość towarów była znacznie wyższa

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Ochraniacz ponoć izoluje dziecko od reszty pokoju ma zaciszniej itp. o ile w listach wyprawkowych nie znalazłam baldachimu, tak ochraniacz tak
No ja nie bardzo jeszcze umiem tam buszować Ale może za którymś razem się nauczę

A co do ochraniacza - to też mi się wydaje, że przydatny, bo u nas łożeczko będzie stało w tym pokoju, w którym będzie telewizor, 2 komputery, nasze łóżko i jeszcze będzie on pełnił funkcję salonu jak pielgrzymki będą nas odwiedzać

Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Ja mam mętlik w głowie, czy kupować laktator czy nie, czy kupić kołyskę, jakie łóżeczko, ile pościeli, czy może lepiej śpiworek dokupić, bo na początek pościeli nie będę używać. A może lepiej z dwa grubsze kocyki, ile butelek, jakie smoczki...
Normalnie zaczynam panikować

Może doradzicie... bardzo chciałabym kołyskę, ale.... mieszkamy w domku, takim przy firmie. Łóżeczko będzie stało w sypialni, do której są drzwi do pokoju z aneksem kuchennym. W pokoju mamy kanapę taką z Ikei i nie wyobrażam sobie kłaść na nią śpiącego dziecka (mała, wąska, wpadająca), na podłodze na kocu czy macie też nie położę, bo pies... a na początku małe śpi dużo i chciałabym mieć go na oku, ale nie siedzieć cały czas w sypialni....
mam taki leżaczek (dostałam) z tego co czytałam jest od urodzenia, ale nie wiem jak pies będzie się zachowywał, jednak leżaczek na podłodze stać musi. A jak będę szła do łazienki? to co? przekładać dziecko do łóżeczka?

Może głupie te moje problemy, ale nie mam pojęcia jak to jest z takim maluchem. A muszę się liczyć z tym, że będę musiała sobie radzić sama z dzieckiem i z psem (szalonym labradorem)...
Ja na szczęście mam malutkie mieszkanko, więc gdzie bym ni była, będzie blisko do dzidziusia - łóżeczko wystarczy. A jak będzie większe, to kocyk i podłoga - ale u Ciebie to niemożliwe, bo labradorek się może zainteresować - wtedy ratuje cię kojec. Ale z takim maleństwem to nie wiem

Cytat:

EDIT.

Kasik,
ja też tak myślę, że to przydatna rzecz, ale mama mi w głowie zawraca .. Ale jednak kupię ochraniacz, a drugi uszyje mi teściowa

Stary 2011-11-17, 13:01   #3078
kasikzaki
Zadomowienie

Idę się powoli zbierać do pracy, zajrzę wieczorem...Miłego dzionka życzę
Stary 2011-11-17, 13:12   #3079
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
wkurzaja mnie te stare baby;/ i gdzie wejde do sklepu jeszcze z brzuchem? jeszcze pani nie urodzila?? noz kurde 9mcy sie w ciazy chodzi;/

to jest wlasnie wies

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Kamciurka Ty masz tv w UPC?? dziala Ci dzis?
nie niestety nie mam w UPC mam w jakiejś beznadziejnej firmie Internet Union u nas nic więcej na moim zadupiu Wrocławia nie ma także nie pomogę nie przejmuj się ja średnio raz w miesiącu nie mam tv dlatego czekamy na promocje świąteczne i weźmiemy eNkę
Cytat:
Inutil,ja mam podobnie,na poczatku termin wychodzil mi na 5 stycznia,a po ostatnim USG na 17 grudnia,dziecko jest wieksze o 2,3 tygodnie.Tez panikuje,ze urodze wczesniej....
u mnie też większy mały, ja mam termin na 14 lutego a z usg wychodzi 27 stycznia, wczoraj jeszcze TZ mnie uświadomił, że ważył 4600 g po urodzeniu, dzizas ja moją córę jak rodziłam to ważyła 3120 g a gdzie do 4600 jeszcze, kto to urodzi

Niki

Alex
Stary 2011-11-17, 13:22   #3080
19mala83
Raczkowanie

Powiem szczerze ze ja tez podziwiam wszystkie pracujace mamusie, ja dzisiaj szlam do przychodni od samochodu jakies 5 minutek drogi i potem do apteki a brzuch juz mnie tak cignal ze masakra.

W przychodni oczywiscie tlum ludzi i nie wazne ze nie ma gdzie stanac nie mowie juz zeby usiasc i oczywiscie kazdy ja po wyniki, ja tylko z probka wkurzylam sie i mowie ja tez tylko z probka i stoje i czekam na swoja kolej wiec nie ma mowy nikt przede mna nie wejdzie wrrr tylko mi cisnienie podniesli.
Potem poszlam do superpharm wkladki kupic z jonsona te w promocji oczywiscie nie ma, magnez z wit B6 w promocji niby jest do 23.11 oczywisnie nie ma, jedyne co to kupilam ten termometr bezdotykowy ten o ktory pytalam i powiem ze miezylam sobie temp i roznica byla jednej kreseczki ewentualnie dwoch w porownaniu do zwyklego rteciowego zreszta jest tez tam podana granica bledu a i trzeba dojsc do wprawy w mierzeniu nim wiec moze sie wyrobie

uska
Cytat:

to jest wlasnie wies
to ja mam tak z przeprowadzka kazdy pyta a to ty jeszcze u rodzicow mieszkasz jeszcze nie u siebie?co u mamusi lepiej? i tego typu teksty a mi juz nawet nie chce sie tlumaczyc co i jak wkur..ia mnie cos takiego bo ja sie nikim nie interesuje i oczekuje ze mnie ludzie tez nie powinni wypytywac skoro to nie ich sprawa

kamciurka zazdroszcze pogody u mnie mroz i mgla, zimno jaka nie wiem co
19mala83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:30   #3081
ciezaroweczka
Raczkowanie

GG do ciezaroweczka

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
cześć Mamuśki

Ja ostatnio wiecznie zalatana, wczoraj zrobiłam sobie dzień piękności, na urodziny dostałam od TZ zaproszenie do fryzjera na usługi i tak leżało sobie od czerwca, bo nie miałam kiedy się wybrać, no i w końcu się doczekało, zafarbowałam włoski, pocieniowałam mocno, bo juz były zniszczone i wyregulowałam brwi, no i henna na rzęsy i brwi, pełen tuning, od razu lepiej się czuje

Nadrobiłam Was i widziałam, że Uśka dostała esa od Sandry, ja do niej napisałam wczoraj rano przekazując życzenia od Was i kciukasy, ale nie odpisała, dobrze ze wszystko ok...

Odebrałam wczoraj od sąsiadki ciuszki te które od niej zakupiłam i już ubranka wszystkie mam, teraz czas na akcesoria

Czekam aż sąsiadka się odezwie, że idzie z synusiem na spacerek, pogoda ładna to się z nimi wybiorę

Miłego dnia
Agatek śliczny prezencik
Oj przydałby mi sie taki dzień piękności. Włosy zapuszczone , kg przybywa ehhh jeszcze dwa miesiące wytrzymam jakoś
ciezaroweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:34   #3082
Lucy1111
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie!!

u mnie też dzień jakiś taki do
nie wiem czemu :/
znowu mi jest niedobrze, chyba po tym żelazie (ale nie przyjmowałam na czczo, już sama nie wiem o co chodzi)

Postanowiłam kupić dzisiaj materiał na pościel i uszyć... Ciekawe, jak mi wyjdzie
Materiał w taką krateczkę jak tutaj http://allegro.pl/komplet-do-wozka-p...914604955.html
kosztuje 12zł/m

Inutil, moi znajomi jeździli z łóżeczkiem z pokoju Małej, do salonu, w którym spędzali cały dzień... Tylko, że oni mieli to turystyczne, które ma kółka... Nie wiem jak jest z drewnianym

Cytat:
Odnośnie tych kontroli z ZUS, to ja się ostatnio wystraszyłam. Dostałam list od nich i byłam prawie pewna, że chcą mnie skontrolować. A tu okazało się, że tylko informują o składkach przekazywanych przez pracodawcę
ja miałam to samo
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:38   #3083
uska000
Zadomowienie

a ja 26 bede miala baby shower a co
mialam juz nie robic bo sil brak ale mama pomoze i bedzie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 13:46   #3084
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Posegregowałam ubranka na te na początek i te na później.Do pudła z ubrankami na początek wrzuciłam rozmiar 52 i 62-68 i niektóre z 74-80, niektóre z tych drugich wydawały mi sie strasznie małe. Tak samo jak body rozmiar 74 i nie wiem czy tez je prac razem z reszta czy co. Narazie leżą w pudle schowane, a te do prania do TŻta trzeba podrzucić, bo u niego i tam bedziemy mieszkac, ale z praniem narazie poczekam, bo trzeba kupic jakas komode. Hehe chociaz bedzie wiedział, które ubranka poprac i poprasowac jak gdyby nie daj Boże urodziłam szybciej.
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 13:50   #3085
kamciurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19mala83 Pokaż wiadomość

kamciurka zazdroszcze pogody u mnie mroz i mgla, zimno jaka nie wiem co
heheheh u mnie słoneczko, ale zimno też pewnie jest, bo czuć, że takie mroźne powietrze, ale fakt słoneczko jakoś tak powoduje, że jestem bardziej rześka
Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Oj przydałby mi sie taki dzień piękności. Włosy zapuszczone , kg przybywa ehhh jeszcze dwa miesiące wytrzymam jakoś
nooo fajnie tak, ale ja poszłam tylko dlatego, żeby mi nie przepadł ten prezent ale fakt człowiek od razu lepiej się czuje
Cytat:
a ja 26 bede miala baby shower a co
mialam juz nie robic bo sil brak ale mama pomoze i bedzie
oooo ale fajnie, kurcze też bym zrobiła, ale u mnie to jakos niepraktykowane jest i pewnie znajomi by patrzyli jak na dziwoląga

Niki

Alex
Stary 2011-11-17, 14:15   #3086
Mijus
Rozeznanie

Inutil - mam ten sam problem co Ty, ale stwierdziłam że jak coś mam wózek i właśnie jego wykorzystam Jak dzidzia podrośnie to planuje kojec kupić

Dziewczyny mam pytanko odnośnie mleka sztucznego, chce wybrać jakieś i kupić jedną paczkę tak na wszelki wypadek, ale jakie?
Stary 2011-11-17, 14:15   #3087
Małgosia:)
Wtajemniczenie

Cytat:

A zapyta jej jakie padną numery w najbliższym totolotku....

Cytat:
Potrzebne. Nawet potrzebniejsze od pościeli. Ja na początku miałam tylko prześcieradełko i ochraniacz w użyciu przy synku. Chodzi o to żeby dzidziuś się nie uderzał o szczebelki.

Ja chyba dziś przetrę okna... Pogoda nawet ładna, firanki poprałam więc przydałoby się te szyby zapaćkane powycierać....

Zaczął mi się instynkt wicia gniazda,przed synkiem tez tak miałam.\

Byłam dzisiaj na tej komisji. Pani zapytała jakie sa podstawy do L4, to jej opowiedziałam i stwierdziła że są podstawy do przebywaniu na zwolnieniu. Cała wizyta trwała 10 min.

Wracając weszłam do sklepu i kupiłam maluszkowi dwa kaftaniki kopertowe, dwie pieluszki tetrowe kolorowe, dwie pary rajstopek, i płatki mydlane do prania. Dla siebie jedną paczkę podkładów i majty poporodowe siateczkowe.

i zapłaciłam 60 zł... Straszne te ceny
Małgosia:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:25   #3088
uska000
Zadomowienie

Cytat:
heheheh u mnie słoneczko, ale zimno też pewnie jest, bo czuć, że takie mroźne powietrze, ale fakt słoneczko jakoś tak powoduje, że jestem bardziej rześka

nooo fajnie tak, ale ja poszłam tylko dlatego, żeby mi nie przepadł ten prezent ale fakt człowiek od razu lepiej się czuje

oooo ale fajnie, kurcze też bym zrobiła, ale u mnie to jakos niepraktykowane jest i pewnie znajomi by patrzyli jak na dziwoląga
jak dzwonilam z zaproszeniem to tez niektorzy zdziwieni byli a to trzeba cos kupic tobie dziecku?? to mowie ze nie ja zapraszam bo jak sie maly urodzi to sie skoncza dobre czasy a kazdy achaaaa. tylko moja szwagierka z ktora bylam w irlandii i zyciowa troche jest i siostra normalnie skumaly jakbym je na piwo zapraszala

A moze ktoras z mamusiek na forum wpadnie na moje bociankowe?
Kama Ty masz najblizej, ale wiem ze co po niektore tez daleko nie maja

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość
A zapyta jej jakie padną numery w najbliższym totolotku....

Potrzebne. Nawet potrzebniejsze od pościeli. Ja na początku miałam tylko prześcieradełko i ochraniacz w użyciu przy synku. Chodzi o to żeby dzidziuś się nie uderzał o szczebelki.

Ja chyba dziś przetrę okna... Pogoda nawet ładna, firanki poprałam więc przydałoby się te szyby zapaćkane powycierać....

Zaczął mi się instynkt wicia gniazda,przed synkiem tez tak miałam.\

Byłam dzisiaj na tej komisji. Pani zapytała jakie sa podstawy do L4, to jej opowiedziałam i stwierdziła że są podstawy do przebywaniu na zwolnieniu. Cała wizyta trwała 10 min.

Wracając weszłam do sklepu i kupiłam maluszkowi dwa kaftaniki kopertowe, dwie pieluszki tetrowe kolorowe, dwie pary rajstopek, i płatki mydlane do prania. Dla siebie jedną paczkę podkładów i majty poporodowe siateczkowe.

o lotku to nie pomyslalam nastepnym razem jej powiem

dobrze ze sie zus nie doczepil

ceny sa straszne i tak malo zaplacilas ja ostannio nic nie kupilam i 100;/

Stary 2011-11-17, 14:44   #3089
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Cytat:
hmm, i co o tym myślisz? Bo ja się karcę za nastawianie na wcześniejszy poród. Chociaż chyba teraz już po ptakach... A potem będzie wielkie czekanie i codziennie czekanie kiedy się zacznie...
A co Ci lekarz na ten temat mówił? Od początku z USG Ci tak wychodzi czy dopiero teraz? Bo mi od początku wychodziło z usg wcześniej o tydzień albo 1,5 tygodnia wcześniej.
Cytat:
Dzisiaj wieczorem mam grupę 26 osób i sama do wydania posiłków, mam nadzieje ze nie będą wydziwiać i szybko to pójdzie a jak nie to po szefa kuchni zadzwonię....a co
to masz niezły zapieprz na pewno tam no i na stojąco, dobrze, że dobrze się czujesz i możesz pracować, bo ja na stojąco to 10 minut nie wytrzymam

aaa, i nie wiem dlaczego, wszędzie mam powpisywany t.p. na 6.01 a ja wg OM mam na 9.01... nie wiem dlaczego tak ciągle podawałam wiec proszę zmień, niech będzie tak jak w karcie ciąży

Cytat:
u mnie też większy mały, ja mam termin na 14 lutego a z usg wychodzi 27 stycznia, wczoraj jeszcze TZ mnie uświadomił, że ważył 4600 g po urodzeniu, dzizas ja moją córę jak rodziłam to ważyła 3120 g a gdzie do 4600 jeszcze, kto to urodzi
no właśnie, kto to urodzi
fajnie zrobić taki dzień spa, ja przed sesją byłam u fryzjera, zrobiłam sobie brwi i rzęsy, pofarbowałam włosy, byłam na paznokciach... od razu człowiek się lepiej czuje.

Byli u mnie rodzice i pytałam mamy jak zrobić i czy kupować kołyskę. I wymyśliłam tak, że jak się trafi jakaś używana fajna to kupię, będzie sobie stała w pokoju, na dzień, żeby małego przyzwyczaić do ruchu, głosu i szczekania w razie co, ja będę mogła posiedzieć na kanapie, porobić coś w kuchni. A w sypialni łóżeczko będzie na nocne spanie -> żeby dziecko kojarzyło o co chodzi

teraz tylko szukać

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ----------

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Posegregowałam ubranka na te na początek i te na później.Do pudła z ubrankami na początek wrzuciłam rozmiar 52 i 62-68 i niektóre z 74-80, niektóre z tych drugich wydawały mi sie strasznie małe. Tak samo jak body rozmiar 74 i nie wiem czy tez je prac razem z reszta czy co. Narazie leżą w pudle schowane, a te do prania do TŻta trzeba podrzucić, bo u niego i tam bedziemy mieszkac, ale z praniem narazie poczekam, bo trzeba kupic jakas komode. Hehe chociaz bedzie wiedział, które ubranka poprac i poprasowac jak gdyby nie daj Boże urodziłam szybciej.
heh, ja mam wyprane, ale nic nie posegregowane, nie poprasowane - dzisiaj miałam prasować, ale znowu nie wyszło

Cytat:
Napisane przez Mijus Pokaż wiadomość
Inutil - mam ten sam problem co Ty, ale stwierdziłam że jak coś mam wózek i właśnie jego wykorzystam Jak dzidzia podrośnie to planuje kojec kupić

Dziewczyny mam pytanko odnośnie mleka sztucznego, chce wybrać jakieś i kupić jedną paczkę tak na wszelki wypadek, ale jakie?
ja bym nie kupowała, znajoma rodziła teraz i małą w szpitalu musiała już dokarmiać to dawali jej mleko i potem powiedzieli jakie najlepiej kupować... ale nie wiem
ja z wózka w domu właśnie wolałabym nie korzystać

Cytat:
Napisane przez Małgosia:) Pokaż wiadomość

no ceny są straszne, wchodzisz do sklepu, wychodzisz z niczym a w portfelu brakuje 100zł

My jedziemy dzisiaj na drugie spotkanie SR ciekawa jestem, bo ostatnio było takie organizacyjne tylko
Stary 2011-11-17, 14:45   #3090
n1kotynka
Zadomowienie

Hej mamusie

Zuziu nie ma za co może masz ochotę na wycieczkę na al. Waszyngtona albo na al. KEN po staniki? znalazłam fajne sklepy, gdzie można przymierzyć tylko kawał drogi ode mnie
ps. brzuszek w klubie masz przepiękny wstawiony

agawoo ale ja wklejałam wczoraj baranki białe od polecanego sprzedawcy i właśnie u niego będe zamawiać
http://allegro.pl/posciel-3cz-90-120...914441045.html
tztowi też się stasznie spodobały

Agatku jak cie zobaczyłam w klubie to gdzie ty gruba jestes przepraszam??? nalezy ci się za takie gadanie a prezent dla tzta super

Inutil spokojnie, wdech wydech ja też mam napady paniki, ale już mniejsze bo coraz mniej rzeczy do przygotowania zostało. Teraz sie martwie porodem
Jeżeli chodzi łóżeczko, to własnie dlatego wybrałam 2w1 w kołyską, bo tez mamy małe mieszkanie. Dodatkowo, chcemy kupic leżaczek - bujaczek i powiem ci, że dziecko mojej siostry uwielbiało leżeć w foteiku samochodowym to też jest rozwiązanie jak jesteś w drugim pokoju
a co do psa to inna historia ja mam goldena, którego 2 razy wyrzucili z tresury bo podburzał grupę a miał być psem posłusznym, itd itd, na egzaminie po kursie podwyższonego posłuszeństwa zwiał treserowi wiec jak pojawi się dziecko to będzie masakra w domu, ale mam nadzieję, że smoczur nie wpadnie w depresję, że teraz będzie na dalszym planie. W kazdym badz razie tez bede miala i dzidziusia i psa na głowie

któraś z was pisała o Fenoterolu - ja teraz biorę 4-5 tabletek dziennie trochę dużo, no ale trudno, mi lekarz mówił, że mam brać max 6 tabl a nie 8

AgaMili zakochałam się w twojej fryzurce w klubie śliczna

Kasik fajny ten ochraniacz a z pracą też podziwiam bo ja bym rady nie dała

kamciurka dzidziuś 4600 nie zazdroszczę moja ma ważyć 3400 i mam nadzieję, że tyle będzie

zoska sporo tych ubranek masz, ja mam tylko na 56 i na 62 rozmiarowo

uska a takie baby co tak gadają to ale tekst z totolotkiem mnie rozwalił

też myślę o Sandrze - miejmy nadzieję, że z malutką ok i że płucka się rozwinęły

Jeeezu jaka gruba się czuję, brzuch mi ostatnio tak urósł, że masakra.. a tu pedicure trzeba zrobic i się wydepilować ja nie wiem jak ja to zrobię a skóra na stopach mi się mega sucha zrobiła, mimo, że cały czas je smaruje

no i czeka mnie kolejna porcja prania i prasowanie a coś mi się z pralką dzieje i zalewa mi łazienkę musze jakiegos mechanika wezwać
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości