Zazdrośnice vol 44 - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 13:49   #3361
kasia0912
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice vol 44

Uciekam na zajęcia Potem TŻ po mnie podjedzie Do wieczora bądź jutra

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:10   #3362
Stefannia
Wtajemniczenie

Powinnam iść na zakupy i ogarnąć kuchnię, ale mam mega lenia
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:25   #3363
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Gwizdak no wlasnie potrząsa i mówi: Misiek obudź się, no proszę obudź i pyta jeszcze czemu nie oddychałaś
chciałabym zobaczyć Twoją minę

Walnęłam jeszcze jedną notkę I mam pomysł na kolejną - jakiś twórczy szał mnie owładnął
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:31   #3364
capriola_87
Zakorzenienie

Dziewczyny, myślałyście już o prezentach swiątecznych dla TŻtów???
Ja mam totalną pustke w głowie i ograniczone fundusze (100 zł max, ale chciałabym mniej)

- ciuchy i kosmetyki/perfumy odpadają bo się obkupił w UK przed wyjazdem
- płyty i filmy ściąga, książek nie czyta
- myślałam o czymś do mieszkania, do kuchni itp. bo dopiero się urządza i niewiele ma to by było praktyczne, ale nie przychodzi mi do głowy nic, co mogłoby byc takie dla "niego" a nie dla "nas"....
- myslałam tez o jakiejś fajnej planszówce, ale nie wiem czy lubi, no i chyba to też bardziej dla "nas" niż dla niego...

JAKIEŚ POMYSŁY???
Stary 2011-11-17, 14:33   #3365
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
- myslałam tez o jakiejś fajnej planszówce, ale nie wiem czy lubi, no i chyba to też bardziej dla "nas" niż dla niego...

\
planszówka, ale erotyczna
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-11-17, 14:36   #3366
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Capri, mam ten sam problem. Po tych 7 świętach, urodzinach to już mój TŻ ma wszystko, co mu trzeba. W dodatku sam sobie nakupował i teraz klops... Z pewnością kupię mu książkę U. Eco o tej całej Pradze, ale poza tym... Wyczerpałam pomysły

Co do urodzin, to beznadziejnie tak trochę. Bo ewidentnie widać, że zwala całą składkę na gości ze względu na brak czasu. Jak się nie ma czasu, to się po prostu nie robi imprezy, tylko idzie do pizzerii...

Heh, mój TŻ ma pecha. Oprócz normalnych egzaminów, obrony pracy mgr, będzie musiał zdać egzamin magisterski Ciekawe, kiedy niby ma się wyrobić z tym wszystkim w przyszłym semestrze I w ogóle fajnie ministerstwo wcześnie to wprowadziło

edit. A jak już cos mi przyjdzie na myśl, to mu dać nie mogę, bo jego mamuśka czasem sprząta mu w szafkach i będzie się biedak wstydzić

30.12.2012
26.04.2014

Edytowane przez medeline
Czas edycji: 2011-11-17 o 14:38
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:42   #3367
carmelova
Zakorzenienie

Gwizdak lecę czytać

Capri cieżka sprawa. Może jakaś torba treningowa? Albo coś związanego ze zdrowym trybem życia, skoro Tż tak dba o siebie? Koszulka termiczna? Hantle? Może słuchawki do odtwarzacza muzyki? Portfel? Jak coś mi przyjdzie do głowy, to napiszę

Ciekawe jak tam Frezi Pisałam do niej rano smsa, ale chyba była jeszcze przed rozmową.
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:45   #3368
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
Walnęłam jeszcze jedną notkę I mam pomysł na kolejną - jakiś twórczy szał mnie owładnął
Nie sposób się nie uśmiechnąć jak się Ciebie czyta
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 14:47   #3369
Gwizdak
Zakorzenienie

też mam problem z prezentami w tym roku. A mamy ich masę do kupienia... dla tż, dla moich rodziców, dla dziadków tż, dla brata tż i jego dziewczyny, dla mojego brata i bratowej, dla mojej babci, dla ciotki tż i jego córki no i dla Mrówki.... Przeglądam allegro od tygodnia i nic mi do głowy nie przychodzi.

Ale szukam nam bombek Fajnie, to będą nasze pierwsze święta jak razem mieszkamy, pierwsze po ślubie, pierwsze w naszym mieszkaniu i pierwsze z dzieckiem Ja już mam milion pomysłów -jak drzwi udekorować, choinkę ubrać, kiedy opłatek i jakie kolędy Nie mogę się doczekać

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Nie sposób się nie uśmiechnąć jak się Ciebie czyta
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-11-17, 14:47   #3370
crozee
Zakorzenienie

Gwizdak, przeczytalam opowiesc i mam pytanie: Czy mrowka jak była w brzuchu to wiecej wierciła sie w godzinach wieczornych i nocnych? słyszałam, ze przyzwyczajenia z brzucha przekladaja sie na rytm dnia i nocy poza brzuchem... A żeluch rusza sie najbardziej wieczorem od 23 i tak cała noc...
Stary 2011-11-17, 14:48   #3371
karola991
Zakorzenienie

capri a może jakiś fajny zegarek tu w poznaniu sa fajne męskie nie droższe niz 80 wyczaiłam kiedyś na allegro, albo jakiś karnet na siłkę jak lubi chodzić, albo coś w tym stylu? może coś fajnego przed świętami wpadnie na gruponie albo citeamie wtedy za nie duże pieniądze możesz coś fajnego wyłapać ;]

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

gwizdak ale będziecie mieli cudowne "pierwsze" święta <3 ahhh.....
Stary 2011-11-17, 14:51   #3372
crozee
Zakorzenienie

capri, odnosnie urodzin, troche dziwnie. bo to nie jest jednak zwykla impreza, mogla sie dziewczyna troche poczuc, a nie wszystko zwalac na gosci...
a co do prezentu, to z facetami ciezko...karnet na siłke, cos do cwiczenia, albo zwiazane z jego hobby? posciel do mieszkania? nie wiem....
ja mojemu planuje kupic perfumy, przed chwila wpadł mi pomysł termoaktywnych kalesonów, ale to na BN nie pasuje
Stary 2011-11-17, 14:55   #3373
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
planszówka, ale erotyczna
noł łej
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Gwizdak lecę czytać

Capri cieżka sprawa. Może jakaś torba treningowa? Albo coś związanego ze zdrowym trybem życia, skoro Tż tak dba o siebie? Koszulka termiczna? Hantle? Może słuchawki do odtwarzacza muzyki? Portfel? Jak coś mi przyjdzie do głowy, to napiszę

Ciekawe jak tam Frezi Pisałam do niej rano smsa, ale chyba była jeszcze przed rozmową.
Torbę kupił niedawno, słuchawki ma, myślałam o rękawiczkach na siłownię bo poprzednie mu się podarły, ale nie pamiętam czy kupił nowe...portfel ewentualnie, bo ma stary i brzydki

Dzięki Jak coś jeszcze przyjdzie do głowy to dajcie znać

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:

Ale szukam nam bombek Fajnie, to będą nasze pierwsze święta jak razem mieszkamy, pierwsze po ślubie, pierwsze w naszym mieszkaniu i pierwsze z dzieckiem Ja już mam milion pomysłów -jak drzwi udekorować, choinkę ubrać, kiedy opłatek i jakie kolędy Nie mogę się doczekać
Ale super.... Zazdraszczam przeokrutnie A Wigilia będzie u Was w nowym mieszkaniu czy idziecie gdzieś do rodziny?
Stary 2011-11-17, 14:56   #3374
carmelova
Zakorzenienie

Gwizdak świetna, pogodna opowieść
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:00   #3375
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
Gwizdak, przeczytalam opowiesc i mam pytanie: Czy mrowka jak była w brzuchu to wiecej wierciła sie w godzinach wieczornych i nocnych? słyszałam, ze przyzwyczajenia z brzucha przekladaja sie na rytm dnia i nocy poza brzuchem... A żeluch rusza sie najbardziej wieczorem od 23 i tak cała noc...
kurcze, wiesz, że już nie pamiętam.... Pamiętam, że się mocno wierciła tak koło 24. I to tak własnie w tym czasie mniej więcej, jak Ty jesteś. Potem w nicy, to nie wiem, bo ja spałam i mi to zupełnie nie przeszkadzało. A w późniejszej ciąży, to ona się chyba cały czas ruszała. A najlepsze - zobaczysz, jak się urodzi - jak się patrzy jak się noworodek rusza, jak kopie i wierzga, to się dokładnie zna te ruchy Mimo, że widzisz pierwszy raz, ale dokładnie pamiętasz jak się określony ruch czuje. Tylko kurcze szybko się zapomina, ja już serio nie pamiętam jak to było być w ciąży...
Cytat:
Napisane przez karola991 Pokaż wiadomość

gwizdak ale będziecie mieli cudowne "pierwsze" święta <3 ahhh.....
noooo

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość

Ale super.... Zazdraszczam przeokrutnie A Wigilia będzie u Was w nowym mieszkaniu czy idziecie gdzieś do rodziny?
chcieliśmy u nas, ale to by było za duże wyzwanie - tyle ludzi, a Mrówka mała.... Moja mama się zaoferowała i robi wigilię. My mamy do moich rodziców 5 minut samochodem, więc nam wygodnie, a rodzice zapraszają rodzinę tż. Mamy nadzieję, że przyjdą Dla nas wygodniej, bo dwóch wigilii byśmy nie obskoczyli... A drugiego dnia świąt w nocy wyjeżdżamy. Z moją świadkową, jej mężem i córką, moim bratem i bratową i jeszcze z dwójką znajomych. Mamy wynajęty domek w Kotlinie Kłodzkiej - tylko dla nas. Zabieramy gry planszowe i siedzimy do Nowego Roku Z tżtem planujemy zostać dłużej, ale to się na miejscu zobaczy
Cytat:
Gwizdak świetna, pogodna opowieść
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-11-17, 15:08   #3376
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jak nigdy w sobotę idziemy kupować bombki
Stary 2011-11-17, 15:09   #3377
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też jak nigdy w sobotę idziemy kupować bombki
nam chyba allegro zostaje. bo z Mrówa bombek szukac....
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-11-17, 15:11   #3378
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
nam chyba allegro zostaje. bo z Mrówa bombek szukac....
...to prawie tak jak z moim Mężem patrząc po opisie ale obiecał, że będzie grzeczny
Stary 2011-11-17, 15:13   #3379
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
...to prawie tak jak z moim Mężem patrząc po opisie ale obiecał, że będzie grzeczny
pożyczyć Ci matę? Mam dwie, to mogę Ci jedną wysłać, może się zajmie jakąś zabawką i będziesz mieć spokój

albo...

daj mu cyca - uśnie
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-11-17, 15:14   #3380
Gleniusia
Zakorzenienie

a propos dzieciaczków to taki film mi wpadł w oko ostatnio widziała któraś? http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠/film,Bobasy-Babi...-PL,24004.html
Karinka
Maleństwo

"Bez Ciebie dzisiejsze wzruszenia byłyby tylko martwym naskórkiem dawnych uniesień..."
Gleniusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:14   #3381
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]
chcieliśmy u nas, ale to by było za duże wyzwanie - tyle ludzi, a Mrówka mała.... Moja mama się zaoferowała i robi wigilię. My mamy do moich rodziców 5 minut samochodem, więc nam wygodnie, a rodzice zapraszają rodzinę tż. Mamy nadzieję, że przyjdą Dla nas wygodniej, bo dwóch wigilii byśmy nie obskoczyli... A drugiego dnia świąt w nocy wyjeżdżamy. Z moją świadkową, jej mężem i córką, moim bratem i bratową i jeszcze z dwójką znajomych. Mamy wynajęty domek w Kotlinie Kłodzkiej - tylko dla nas. Zabieramy gry planszowe i siedzimy do Nowego Roku Z tżtem planujemy zostać dłużej, ale to się na miejscu zobaczy

Wow super! Świetny plan!
Stary 2011-11-17, 15:15   #3382
BYou
MBZ♥

Gwizdak chybabyś nie chciała
fajne plany świąteczne my będziemy celebrować w tym roku święta bo na tamtych TŻ nie było--powtórka z Wigilii w maju to jednak nie to samo--i będzie wlasnie śpiewanie kolęd, opłatek, pasterka, i prezenty
podoba mi się opowieść

Capri jak do kuchni to fajna patelnia i fartuszekmój TŻ się bardzo cieszył z własnej patelni w internacie

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:18   #3383
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Ja też mam problem z prezentami dla tż-ta. Zwłaszcza, że potrzebuję 3 (mikołajki, gwizdka, urodziny) a jako bezrobotna mam ograniczone możliwości. Dostanie grę którą sam wybrał. Kupię mu koszulę. Trzeciego pomysłu na razie brak.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:24   #3384
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gleniusia Pokaż wiadomość
a propos dzieciaczków to taki film mi wpadł w oko ostatnio widziała któraś? http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠/film,Bobasy-Babi...-PL,24004.html
kurcze nie dam rady teraz obejrzec całego, bo Mrówka sie obudziła, ale super
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-11-17, 15:28   #3385
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
pożyczyć Ci matę? Mam dwie, to mogę Ci jedną wysłać, może się zajmie jakąś zabawką i będziesz mieć spokój

albo...

daj mu cyca - uśnie
Mata to dobry plan

Kurcze, cyc działa odwrotnie
Stary 2011-11-17, 15:30   #3386
Choji
Zakorzenienie

Cytat:
Zgadzam się, trzeba mieć wymiary. Charakter też jest ważny (siła przebicia, charyzma, itp.), ale jednak wygląd ważniejszy. Taki biznes. Jak ktoś ma większy rozmiar, to może być plus size model, nie widzę przeszkód.
Tylko wkurza mnie, że jury na castingach bierze laski mierzące 170 cm, a potem je odrzuca, bo są za niskie.
Bo przy takich programach muszą mieć kogo odrzucić a jak nie wyrzucić kogoś kto jest na modelkę za niski?

Cytat:
Napisane przez aleksandrettaa Pokaż wiadomość
Carmi fajne te kozaki.

Wstałam dziś i spotkała mnie niemiła niespodzianka -brak prądu. Jakieś pół godziny wkurzałam się, że nie mogę wypić porannej kawy. Aż mnie olśniło, że wodę można zagotować nie tylko w czajniku elektrycznym ale też w garnku na gazie. Ja to jestem zdolna
zrobiłaś mi dzień

Capri, koleżanka mało poważna. Skoro robi urodziny a nie ma czasu zorganizować, ciężko wyskoczyć do supermarketu i kupić gotową sałatkę? cukiernia to samo- placki są.. W razie czego najedz się wcześniej
A tak serio to myślę że jak zrobisz np. szarlotkę, kupisz wino to wystarczy. Prezentu w takim wypadku bym dodatkowo nie kupowała, wino by wg mnie opakowane ładnie wystarczyło.

Gwizdak, uwielbiam twoje opowieści dwie moje koleżanki też już czytają i strasznie im się podoba (mimo że cię nie znają). Postaram się kiedyś wybrać do Warszawy coś pozwiedzać i nawiedzę wtedy Ciebie i Mrówę
Carmi, buty bardzo ładne

Co do spania pod jedną/dwoma kołdrami, to my jak nam się zdarza razem spać spimy pod jedną- czasami jest to nawet kołdra z mojego pojedynczego łóżka dajemy radę, jest ciepło, ciasno i przytulnie po ślubie będziemy mieć jedną dużą. Najfajniej by było mieć taką 3x3 m :P

Jeśli chodzi o prezenty, to M. mam już głowy, został mi brat, mama i tata. No i wymyślenie czegoś dla rodziny M. Mojemu tacie pewnie kupimy odkurzacz do auta.
Brat swojej dziewczynie prawdopodobnie kupuje stojak na biżuterię w kształcie lalki.
Siostrze M. pewnie kuferek na kolorówkę (bo co wchodzę do łazienki do niej to porozwalane na półce )
ja sama bym się ucieszyła z kalendarza z kotami (a najbardziej to z kota/królika), gier planszowych/puzzli na min.5 tys elementów, i gadżetów do kąpieli (żeli, kul musujących itp.)

Choji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:31   #3387
Gwizdak
Zakorzenienie

Rany, no boskie są dzieci w tym filmie Prawie tak boskie ja Mrówka I Japończycy mają kota, takiego jak my będziemy mieć, a Pani ma laktatopr medeli, taki jak ja mam I więcej nie obejrzałam, lecę do mojego bobasa
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-11-17, 15:38   #3388
justyna_dt
Zakorzenienie

Ale mam ból istnienia chcę już do domuuuuu...

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:45   #3389
Zwies
Zakorzenienie

Ćwiczę z Ewą od 3.07.2012 - już 7 razy
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:47   #3390
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości