Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 15:54   #2881
zubi89
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

madzia2306 Kobieto wymiatasz z tym prawkiem !!! podziwiam Cię założę się, że zdasz za pierwszym razem czego Ci bardzo życzę

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 15:55   #2882
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
madzia2306 Kobieto wymiatasz z tym prawkiem !!! podziwiam Cię założę się, że zdasz za pierwszym razem czego Ci bardzo życzę
ja wymiatam? zobaczycie moja reakcję jak wrócę z pierwszych jazd to dopiero będzie jazda bez trzymanki no ale nie ukrywam chciałabym za pierwszym razem zdac choc wiem że może mi byc ciężko bo prawdopodobnie będę zdawac w zimie

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:02   #2883
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
ja wymiatam? zobaczycie moja reakcję jak wrócę z pierwszych jazd to dopiero będzie jazda bez trzymanki no ale nie ukrywam chciałabym za pierwszym razem zdac choc wiem że może mi byc ciężko bo prawdopodobnie będę zdawac w zimie
A tam gadasz...nauczysz się jeździć w ciężkich warunkach to duży plus moim zdaniem

Stary 2011-11-17, 16:03   #2884
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
A tam gadasz...nauczysz się jeździć w ciężkich warunkach to duży plus moim zdaniem
też mi się tak wydaje. mój tata zdawał w zimie i twierdzi że dużo fajniej się jedzie i można bardziej skupic się na jeździe

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-17, 16:12   #2885
Myszeczek
Raczkowanie

Cytat:
też mi się tak wydaje. mój tata zdawał w zimie i twierdzi że dużo fajniej się jedzie i można bardziej skupic się na jeździe
W zimie z jednej strony też jest dobrze- po mieście jeździ się wolno i ostrożnie, bo wszyscy tak jadą i masz dużo więcej czasu na skupienie się i zastanowienie Mój instruktor tak mówił
Dziewczyny co do mieszkania razem to moim zdaniem jest dobry pomysł jeśli przekonania pozwalają i ma się gdzie, bo to zawsze krok w przód, ale na pewno nie wyznacznik czy para dobrze się zna czy nie! Moim zdaniem jeżeli para ma się rozstać to i tak się rozstanie, choćby mieszkała razem 30 lat... Wierzę w przeznaczenie :P
My mieszkamy, bo mieliśmy możliwość i się z tego cieszę, ale to nie jest wyznacznik niczego

A do lata piechotą też se pójdę, a co mi tam...
Myszeczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:18   #2886
Blacky
Zadomowienie

Ja też miałam jazdy późną jesienią i pierwsze dwa egzaminy w zimie - oblałam. Miałam półtorej roku przerwy, bo wkurzyłam się na tych buców, którzy na siłę oblewają. Ale już zapłaciłam za kolejny egzamin i jutro idę się zapisać na termin. Potem jazdy doszkalające i zobaczymy.

Pomyślna blog
Pani Mgr
22.09.2012
Blacky jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:27   #2887
Myszeczek
Raczkowanie

Idzie się wkurzyć, bo tak naprawdę nie zawsze zależy to od umiejętności, tylko od szczęścia...
Ja zdałam za pierwszym razem ale tylko dlatego że miałam duuuuużo szczęścia i jakoś fuksem się ślizgałam a jeździłam wtedy tak, że jak mój instruktor zobaczył że wyjechałam z placu na miasto (był ze mną na egzaminie) to poszedł mnie zapisać na drugi termin...
Wróciłam do Wordu, sama nie wierzyłam że zdałam, biegnę do tego instruktora się pochwalić (czekał na mnie) a on taki zdziwiony: Coooooo?? A za tydzień miałaś już zaklepany drugi

Stary 2011-11-17, 16:29   #2888
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Ja też miałam jazdy późną jesienią i pierwsze dwa egzaminy w zimie - oblałam. Miałam półtorej roku przerwy, bo wkurzyłam się na tych buców, którzy na siłę oblewają. Ale już zapłaciłam za kolejny egzamin i jutro idę się zapisać na termin. Potem jazdy doszkalające i zobaczymy.
na czym oblałaś?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-17, 16:31   #2889
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

MAM ZAPROSZENIA
zamówiłam je, 9 listopada i kurier właśnie je przyniósł pięknie zapakowane w kartoniku, jak dla mnie są cudowne
patiss89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:32   #2890
Myszeczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez patiss89 Pokaż wiadomość
MAM ZAPROSZENIA
zamówiłam je, 9 listopada i kurier właśnie je przyniósł pięknie zapakowane w kartoniku, jak dla mnie są cudowne
super

Stary 2011-11-17, 16:33   #2891
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
MAM ZAPROSZENIA
Gratuluje kochana wrzuć fotkę jeśli możesz

Stary 2011-11-17, 16:36   #2892
Irmelin333
Raczkowanie

Cytat:
MAM ZAPROSZENIA

Super ze Ci sie podobają. Wkleisz zdjęcie?
Irmelin333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:47   #2893
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
Super ze Ci sie podobają. Wkleisz zdjęcie?
Cytat:
Gratuluje kochana wrzuć fotkę jeśli możesz

Jutro dziewczyny wrzucę foteczki bo mój aparat robi średnie fotki i nic nie widać , a przy dziennym świetle będzie lepiej..
patiss89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:51   #2894
E87
Wtajemniczenie

Blacky u nas tez jest tak z tym oknem ;p my chyba bedziemy miec 2 koldry w przyszlosci Mojemu Tż bylo tak niewygodnie na lozku(w weekendy zazwyczaj spimy u siebie) ze kupil mi nowe wieksze Do jutra
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 16:58   #2895
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro dziewczyny wrzucę foteczki bo mój aparat robi średnie fotki i nic nie widać , a przy dziennym świetle będzie lepiej..
To super a więc czekam

A właśnie zapomniałam napisać, że dziś mam świetny humor i jak się okazało nie będziemy mieli egzaminu końcowego z anglika Pani magister zamiast tego podliczy średnia z 2 lat i wystawi nam ocene Strasznie się ciesze bo jestem cienka z angilka ;p

Stary 2011-11-17, 17:06   #2896
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość

zakochałam sie w bransolecie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
chciałabym się bardziej udzielać, ale ciągle nie mam czasu.....nie wiem, czy pamiętacie, pisałam tu co nieco o tym, że mamy na oku mieszkanie, no więc wygląda na to, że je kupujemy, jesteśmy umówieni z właścicielem i pod koniec miesiąca mamy się spotkać u notariusza....stresuję się bardzo i jakoś ciężko mi w to wszystko uwierzyć.....rok temu ledwo zostaliśmy parą, a teraz kupujemy wspólne gniazdko.....

ważny krok
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziękuje kochane, że pamietacie
Niestety nie mam dobrych wieści..dziś robione mam dalsze badania, rozmazy itp.
Oczywiście skierowanie na badania w kierunku białaczki.
Nic nie mowiłam Tż ani rodzincie tylko, że mam dodatkowe badania zrobić ale w sobie czuje ogromny strach....
Wiem, że nic nie jest przesądzone, ale to uczucie niepewności jest okropne.
Tż powiedził, że co by nie było ślub się odbędzie, że kocha mnie i bez względu na sytułację chce mnie za żonę.
Powiedział też, ze gdyby w Pl było dozwolone miec kilka żon on chciałby miec tylko jedna mnie....
Jeszcze 5 dni i wszystko stanie się jasne...buuu
będzie dobrze
Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
w pon 28.11.11 mam umówioną kolposkopię więc przylączma się do próś o kciuki i czary mary... do dziewczyn które przez to przeszły - miałyscie 2 czy 3 grupę? czy mialyście pobierane wycinki czy tylko podgląd?
Raźniej mi wiedząc że mam się do kogo zwrócić...
u Ciebie też
Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Ja mieszkam z TŻtem już prawie 1,5 roku, a zamieszkaliśmy ze sobą dość szybko. Początki były trudne, ale jestem zdecydowanie ZA mieszkaniem razem przed ślubem. Poza tym mieszkanie razem wymaga wielu kompromisów i pomaga zmienić się nam samym, nie tylko zmienić partnera. Lepiej przejść przez to wcześniej. Teraz będzie nas czekać kolejna weryfikacja jak zaczniemy się starać o dzidzię i juz rozmawiamy z TŻtem o tym jak będzie, ale jak będzie rzeczywiście kto to wie
się zgadzam
w ogóle pomijając wszystko to nie wyobrażam sobie gdzie bym miała mieszkać jak nie z TŻem... no bo nie z rodzicami przecież w tym wieku zwłaszcza że od rodziców wyprowadziłam sie jak miałam 21 lat. Sama płacić za mieszkanie? Ze znajomymi jak studenci? (ten etap mam już za sobą i nie wspominam najlepiej )
Nie mam żadnego pomysłu
Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
Wy z tymi kołdrami to powaznie? mam dla Was hit: mój TŻ spi u mnie srednio co 2gi dzień i spimy nie dość zę pod jedną kołdrą to jeszcze na łóżku jednoosobowym! Urządzałam swoj pokój znamim poznałam TŻa i skusiła mnie leżanka z metalowymi prętami z Ikei- co cz teraz oczywiscie inaczej bym zorbiła. Ale i tak jest super. Kurde ja sobie nie wyobrazam spac pod osobna kołdrą. W tym cała przyjemnosc że spimy wtuleni w siebie.
Po slubie oczywiscie chcemy miec duze łóżko i kołdre 2mx2m. Przy takiej kołdrze nawet zawijanie pod siebie nie jest straszne
mamy tak samo tzn mamy łóżko dwuosobowe, ale nie takie typowo sypialniane, tylko taka kanapa jakby no i zawsze pod jedną kołderką, żeby TŻ mógł mnie grzać
Cytat:

Gratuluje dni do ślubu!! udanych zakupów oraz zdanego prawka i dla Ewusi spóźnione ale szczere życzenia wszystkiego co najlepsze

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 17:17   #2897
jagodzia133
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Śliczne te buty! Sama bym kupiła takie ale ja chcę obcas 5,5 i chyba będę musiała za nie dać dużo więcej niestety :/
Nie wiem jak ty je znalazłaś bo ja już kilka razy szukałam takich na alle i nigdy mi się nie udało.
Jak już je będziesz mieć do napisz czy są wygodne i nie spadają bo ja się obawiam, że będą mi skakać i zastanawiam się nad jakimiś z paskiem.

Ja wklejałam te buty i na pewno je kupie albo n a pierwszy albo na drugi dzień.

A właśnie co do butów...zaczęłam się zastanawiać i nie wiem co robić. Chce na pierwszy dzień fioletowe bo mi się to bardzo podoba, ale z drugiej strony na drugi dzień będę mieć na pewno fioletową sukienkę i też by się przydały fioletowe buty. Trochę bez sensu, żeby kupować dwie pary fioletowych, a jak powiedziałam Tż, że na drugi dzień kupię czarne to mi kręcił nosem, że panna młoda w czarnych butach.

Wogóle ostatnio Tż mnie zaskakuje coraz bardziej. Właśnie jak rozmawialiśmy o butach zapytał mnie jak będę pomalowana. Nie sądziłabym, że wogóle o tym pomyśli,a on mnie pyta. Powiedziałam, że jeszcze nie wiem i zapytałam skąd to pytanie, a on mi mówi, że po prostu był ciekawy.
ja też chciałam niskie z 4cm max 5 ale nie było no to kupiłam te. Co ma być to będzie mam pół roku żeby się w nich wychodzić wyskakać żeby się do nich przyzwyczaić.
Cytat:
Nic nie mowiłam Tż ani rodzincie tylko, że mam dodatkowe badania zrobić ale w sobie czuje ogromny strach....
Tż powiedził, że co by nie było ślub się odbędzie, że kocha mnie i bez względu na sytułację chce mnie za żonę.
Powiedział też, ze gdyby w Pl było dozwolone miec kilka żon on chciałby miec tylko jedna mnie....
kochanie trzymam mocno kciuki żeby wyniki były jak najlepsze naprawdę nie ma się co martwić na zapas wiem że łatwo tak mówić ale naprawdę trzeba wierzyć że będzie dobrze i w to że wizażowe kciuki mają moc
Cytat:
Jakieś trzy tygodnie temu obwieściłam, że znikam z forum i że jak wrócę, to z lepszymi informacjami... otóż widzę, że zrobiłam bardzo źle bo o takiej grupie wsparcia mogłabym tylko pomarzyć!

Po pierwsze - Kocuuurku i Czarnooka Paulo - trzymam za Was kciuki jak tylko mogę - najmocniej! Jesteście młode, piękne i nic Was nei ma prawa złamać i podpisuję się pod nieczytaniem for przeróżnych o chorobach. Czasem mam wrażenie że niektórzy czerpia sadystyczną satysfakcję z pisania głupot i wmawiania zdrowym ludziom z przejściowymi problemami że ich dni są policzone. Skandal to jest!

Po drugie - właśnie 3 tyg. temu poszłam do gina bo po dostawieniu pigułek (maj 2011) nie dostałam okresu ( a zawsze był ok).
Dostałam luteinę do przyjmowania przez tydzień a po skończeniu dawki powinnam dostać okres po kilku dniach (max. 3 tyg). Oczywiście mineły już 2 tyg i 2 dni i ani widu ani słychu. Nie wiem co się dzieje ale przenigdy nie wezmę juz pigułek.
Oprócz tego chcialam odebrać wyniki cytologii - jak położna je wręczała Pani doktor to powiedziała "uuuu" więc sie trochę spięłam, po czym Pani doktor po wczytaniu się w wynik wręczyła mi kartkę z III grupą. Dostałam terapię farmakologiczną w postaci globulek i miałam sie zgłosić do poradni patologii szyjki macicy na kolposkopię + ew. pobranie wycinka do analizy. Tylko mój TŻ wie i mój dyrektor który jak się zaczął dopytywać to niestety ale buchnęłam płaczem. Płakałam parę dniale wzięłam sie w garść i póki nei ma na mnie "wyroku" to wychodzę z założenia że rak mi może narobić koło pióra i się nie daję!

w pon 28.11.11 mam umówioną kolposkopię więc przylączma się do próś o kciuki i czary mary... do dziewczyn które przez to przeszły - miałyscie 2 czy 3 grupę? czy mialyście pobierane wycinki czy tylko podgląd?
Kochana za ciebie również trzymam kciuki żeby wszytko było dobrze boniuuuuuuu jak ja mocno trzymam za was kciuki
Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Się buntuję już. Zaraz pójdę do szopki mojego dziadka po jakieś widły, ubiorę gumowce i pójdę strajkować na ulicę !!!!!!!!!
gosza ty mnie kobieto rozwalasz ale raz z tobą biorę widły i gumiaczki i robimy strajk!
Cytat:
MAM ZAPROSZENIA
pochwal się
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 17:19   #2898
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hej Laseczki

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
nadrobiłam....uff.....Dzi ewczyny...widzę tu kolejne przymiarki sukni, biżuterię, bieliznę.....wiecie, nie mam teraz do tego głowy, w ogóle......ale gratuluję Wam zakupów i zapału

chciałabym się bardziej udzielać, ale ciągle nie mam czasu.....nie wiem, czy pamiętacie, pisałam tu co nieco o tym, że mamy na oku mieszkanie, no więc wygląda na to, że je kupujemy, jesteśmy umówieni z właścicielem i pod koniec miesiąca mamy się spotkać u notariusza....stresuję się bardzo i jakoś ciężko mi w to wszystko uwierzyć.....rok temu ledwo zostaliśmy parą, a teraz kupujemy wspólne gniazdko.....

w ten weekend mam studia, więc w ogóle odpadam z forum...

ściskam Was wszystkie serdecznie i życzę miłego dnia!
gratuluje wspolnego gniazdka! nie wiem tylko czemu taka smutna jestes ciągle.. glowa do gory i trzeba se cieszyc! a 5 lat splacania kredytu tak szybko minie, ze nawet nie zdazysz sie obejrzec! nie mozesz byc taką pesymistka! ostatnio w TV mowili, ze optymisci zyją dluzej

Cytat:
Tez jestem z Tobą i kciuki trzyam az do wtorku i puszczac ich nie bede

Cytat:
Jakieś trzy tygodnie temu obwieściłam, że znikam z forum i że jak wrócę, to z lepszymi informacjami... otóż widzę, że zrobiłam bardzo źle bo o takiej grupie wsparcia mogłabym tylko pomarzyć!

Po pierwsze - Kocuuurku i Czarnooka Paulo - trzymam za Was kciuki jak tylko mogę - najmocniej! Jesteście młode, piękne i nic Was nei ma prawa złamać i podpisuję się pod nieczytaniem for przeróżnych o chorobach. Czasem mam wrażenie że niektórzy czerpia sadystyczną satysfakcję z pisania głupot i wmawiania zdrowym ludziom z przejściowymi problemami że ich dni są policzone. Skandal to jest!

Po drugie - właśnie 3 tyg. temu poszłam do gina bo po dostawieniu pigułek (maj 2011) nie dostałam okresu ( a zawsze był ok).
Dostałam luteinę do przyjmowania przez tydzień a po skończeniu dawki powinnam dostać okres po kilku dniach (max. 3 tyg). Oczywiście mineły już 2 tyg i 2 dni i ani widu ani słychu. Nie wiem co się dzieje ale przenigdy nie wezmę juz pigułek.
Oprócz tego chcialam odebrać wyniki cytologii - jak położna je wręczała Pani doktor to powiedziała "uuuu" więc sie trochę spięłam, po czym Pani doktor po wczytaniu się w wynik wręczyła mi kartkę z III grupą. Dostałam terapię farmakologiczną w postaci globulek i miałam sie zgłosić do poradni patologii szyjki macicy na kolposkopię + ew. pobranie wycinka do analizy. Tylko mój TŻ wie i mój dyrektor który jak się zaczął dopytywać to niestety ale buchnęłam płaczem. Płakałam parę dniale wzięłam sie w garść i póki nei ma na mnie "wyroku" to wychodzę z założenia że rak mi może narobić koło pióra i się nie daję!

Tobie tez zycze zdroka i trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
no dokladnie. zreszta jestem na tyle z TZ ze kurde znam go!
a wlasnie co do tej laski o ktorej pisałam... no to takie mieszkanie jest lepsze w porownaniu do mojego"niemieszkania"?
każdy ma swoje zasady.
I ja chce zamieszkać po ślubie.
owszem zazdroszczę i szanuje osoby które mieszkają z TŻtami ale tylko takie ktore na prawde chcą z nimi być i planują z nimi przyszłość a nie o tak.\

oo i ona mowila mi a raczej jej "kochanek" że mi sie nie ułoży, nawet zakladac sie z swoja laska chcial... SERIO! ze sie moje zycie zmieni na GORSZE, zebym sie nie chajtala, ze nie bede miala zycia, wolnosci zabawy....
OMEGA. patologia
a jak ja się "tłumaczyłam" ze zmieni sie jedynie na lepsze bo w koncu bedziemy razem, bedziemy miec siebie 24 na dobe wiec i na zabwy mozemy jezdzic ze przeciez nagle nie odetniemy sie od towarzystwa zewnetrznego i zycia..
no nie wierzyli. jak do nie wiem kogo sie gadalo..
i w koncu zaprzestalam dyskusji bo nie bylo sensu.
ale kurde zaluje ze nie moglam im jakos pojechac, bo nie chcialam powiedziec ze oni faktycznie sa przykladnym związkiem

o Boze to chyba rozmawailas z jakims pustakiem.. co za dziewcyna..

Cytat:
pytam bo mamy w planach zakup własnie takiego ekspresu i dlatego chciałam się upewnic czy się dobrze sprawuje
oj tez bym chciala taki ekspres, ale TZ nie pije kawy i dla siebie nie bede kupowac.. a ostatnio jest nowy model bosha Tassimo tez fajny

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość

no wlasnie.. planując przyszłość znamy sie na tyle dobrze ze przez te skarpetki nie spakuje mu rzeczy i nie wystawie za drzwi
rozmawiamy tez duzo o mieszkaniu, przyszlosci wiec znamy swoje upodobania.. nawet takie wyjazdy na kilka dni dużo pokazują więc nie będzie w Naszym przypadku tragicznie
owszem możemy mieszkac ze sobą no ale przeciez co mi dadzą te 5 godzin wiecej? :p
i tak widzimy się codziennie i TŻ je tylko obiad u siebie kąpie sie i przyjeżdza do mnie
zebys sie nie zdziwila ..zartuje

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Ja tam wolę być nastawiona, że nie zawsze będzie kolorowo i w razie czego po prostu zacisnąć zęby niż łudzić się, że będzie fantastycznie. Wczoraj czytałam jeden wątek, gdzie panienka napisała "Chcę z nim spędzić całe moje życie, nie piszcie, że młoda jestem to nie wiem. Wiem dokładnie czego chce, planuję z nim mieszkać na studiach (nie boje się kłótni, mieszkaliśmy już razem w wakacje 2 miesiące i było naprawdę świetnie, lubię mu gotować i inne prace domowe - to nie jest problem, on mi bardzo pomaga) i ogólnie chciałabym żeby został kiedyś moim mężem." i nastepna jej napisała, że to pogrubione zdanie bardzo jej się podoba "Już widzę, jak wracasz z uczelni i rzucasz się w wir gotowania i innych prac domowych, potem wraca on i "bardzo Ci pomaga" i tak sobie spijacie z dzióbków miłość, za Tobą lecą motylki, a jemu nad głową pojawia się tęcza." Nie ma sie co łudzić, że tak wyglada zycie

tak naprawde sie niektorym wydaje, ze jak beda ze soba mieszkac to ona bedzie przykladna zona, ktora bedzie czekac z obiadem, ubrania uprasowane, posprzatane, a on chodzi do pracy, a potem TV i piwo.. Ja czasami nie mam ochoty/sily robic obiadu, TZ ma rece wiec jak chce to niech sam zrobi.. ze sprzataniem tak samo. Najgorsze to przyzwyczaic chlopa do tego, ze ma wszystkopodane na tacy a on nic nie musi robic, bo pozniej ciezko go od tego przyzwyczaic..
Cytat:
Oooo bardzo mądrze powiedziane

Gorzej jak wracacie z pracy oboje macie zły dzień. Na jednego wydarł się szef, drugie wracało godzine stojąc w korkach. Kasy akurat brakuje a w lodówce pusto, proszek się skończył, mydło trzeba kupić. Zimno pada na dworze a tu trzeba psa wyprowadzić. W zlewie gary leżą, Tz rzuci przysłowiowe skarpetki na podłogę na której leżą już skarpetki z dnia poprzedniego...

Wystarczy wtedy jedno zle słowo i burza w domu gotowa.
Jak ktoś mi powie, ze bedzie super, że będzie się starł i będzie ok to zabije śmiechem.

Oczywiście sytuacja jest przykładowa, ale kto mieszka ten wie....

hehe swietnie to ujelas! niestety czasami zdarzają sie takie dni ze oboje maja okropny humor i lepeij nie stawac sobie na drodze

Cytat:

w zimie dają wieksze fory a z drugiej troszke bym sie bala ja sie najbardziej balam, ze bedzie padac i bedą mokre lusterka przez ktore nic nie bede widziala. Na szczescie nie padalo a jak ja zdalam to podjezdzam juz pod brame WORDU i zgasl mi samochod !! myslaam ze sie zabije i ze mnie za to obleje ale facet byl zaje.bisty
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 17:27   #2899
__Paulinka__
Zakorzenienie

aha! jeszcze chcialam napisac o kołderce My mamy jedną i nikt nikomu nie zabiera Ja jestem zmarzlakiem, wiec nawetjak zabiore TZtowi to on nic nie matudzi:P My jak sie kladziemy do lozka to sie przytulamy , gadamy a jak skonczymy odwracamy sie do siebie dupami i tak zasypiamy inaczej nie umiemy zasnac:P hehe

a pislyscie o otwieraniu okien, grzejnikow.. ja tez mam ten problem z moim TZtem.. bo ja jestem zmarzlak, a Jemu ciagla cieplo, serio jest zawsze gorący - to moj prywatny kalofyfer mimo tego, ze na brzuchu ma bojler ale ostatnio mieslismy taka sytuacje.. wynajmujemy mieszkanie, za ktore placimy stalą kwote, nie placimy osobno za prąd. Mieszkanie jest podgrzewane podlogowo. Lazienke mamy na korytarzu, ktory nie jest wogole ogrzewany, teraz jak jest zimno na dworze, to na tym korytarzu jest tak zimno jak w lodowce i przez to w tej lazience tez. I codzinnie walczylam z TZtemem, zeby z jedynki przelaczyc to ogrzewanie na dwojke.. (a jest jeszcze trojka) . a moj TZ:"nie, bo to za duzo pradu bierze" no szlag mnie trafal, bo nasz sąsiad od ktorego wynajmujemy mieszkanie to ma caly dzien i noc wlaczone swiatla w calym mieszkaniu i na podworku, wiec jemu chyba obojetne ile zapalci za prad.. powiedziala to TZtowi i takim oto sposobem wygralam ten spor jest "2" w lazience i o wiele cieplej

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2011-11-17 o 17:30
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 17:28   #2900
madzia2306
Zakorzenienie

dziewczyny wiecie co mam dośc tego wiązania kokard.. jak myślicie czy te kokardki buraczane będą pasowac choc troszkę do mojego koloru przewodniego ciemnego różu? bo serio mam dośc te kokardki mi nie wychodzą
http://allegro.pl/wstazki-na-wodke-k...936782960.html
a szczerze mówiąc to wątpię czy goście w ogóle zobaczą różnicę w kolorach

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-17, 17:31   #2901
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
aha! jeszcze chcialam napisac o kołderce My mamy jedną i nikt nikomu nie zabiera Ja jestem zmarzlakiem, wiec nawetjak zabiore TZtowi to on nic nie matudzi:P My jak sie kladziemy do lozka to sie przytulamy , gadamy a jak skonczymy odwracamy sie do siebie dupami i tak zasypiamy inaczej nie umiemy zasnac:P hehe

a pislyscie o otwieraniu okien, grzejnikow.. ja tez mam ten problem z moim TZtem.. bo ja jestem zmarzlak, a Jemu ciagla cieplo, serio jest zawsze gorący - to moj prywatny kalofyfer mimo tego, ze na brzuchu ma bojler ale ostatnio mieslismy taka sytuacje.. wynajmujemy mieszkanie, za ktore placimy stalą kwote, nie placimy osobno za prąd. Mieszkanie jest podgrzewane podlogowo. Lazienke mamy na korytarzu, ktory nie jest wogole ogrzewany, teraz jak jest zimno na dworze, to na tym korytarzu jest tak zimno jak w lodowce i przez to w tej lazience tez. I codzinnie walczylam z TZtemem, zeby z jedynki przelaczyc to ogrzewanie na dwojke.. (a jest jeszcze trojka) . a moj TZ:"nie, bo to za duzo prosu bierze" no szlag mnie trafal, bo nasz sąsiad od ktorego wynajmujemy mieszkanie to ma caly dzien i noc wlaczone siatla w calym mieszkaniu i na podworku, wiec jemu chyba obojetne ile zapalci za prad.. powiedziala to TZtowi i takim oto sposobem wygralam ten spor jest "2" w lazience i o wiele cieplej
ja mam dosłownie tak samo :p to każe mi się cieplej ubierać więc tak sie ubieram, żeby nie było widać kawałka mojego ciała i po chwili coś mu nie pasuje i stwierdza, że mógłby dać na 3 i żebym zdjęła z siebie te szmaty

Stary 2011-11-17, 17:38   #2902
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
dziewczyny wiecie co mam dośc tego wiązania kokard.. jak myślicie czy te kokardki buraczane będą pasowac choc troszkę do mojego koloru przewodniego ciemnego różu? bo serio mam dośc te kokardki mi nie wychodzą
no proste że nie zobaczą różnicy ja się też nad tymi zastanawiałam
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 17:40   #2903
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
no proste że nie zobaczą różnicy ja się też nad tymi zastanawiałam
bo tak szczerze mówiąc to jak mam wiązac kokardy na 150szt butelek wódki to jakos mi sie odechciewa

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-17, 17:45   #2904
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Hej, hoł
Jak któraś nie widziała, to teraz na TLC leci powtórka Nie mów PM.
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
My mamy tak samo. Mi jest zimno, a mój TŻcik to chodzący przytulny grzejniczek I zanim zaśniemy to też tulaczki i gadanie, a póżniej każde się układa, jak mu wygodnie, dupkami do siebie czasami też O kołderkę też nie walczymy
Cytat:
Olej kolor i kokardy My Cię tu przygarniemy do naszego antyklubu kolorów przewodnich.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 17:47   #2905
madzia2306
Zakorzenienie

nie no kolor dalej zostanie tylko te kokardy najwyżej byłyby w innym lekko kolorzechyba że wymyslę inny sposób na zwieszki jakis prostszy

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-17, 17:54   #2906
emi_2508
Raczkowanie

GG do emi_2508

ja tez myslalam o wlasnym wykonaniu jakis wstazek itp na wodke ale stwierdzilam ze nie bedzie mi sie chcialo i kupilam podwiazki po calkiem okazyjnej cenie
emi_2508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 18:05   #2907
Karolina_83
Raczkowanie

Ja też jest za mieszkaniem ze sobą przed ślubem. Każdy robi jak uważa i jakie ma możliwości i tak naprawdę ile jest osób tyle koncepcji i każda na swój sposób najlepsza.
U nas też jest tak, że mój K lubi jak kaloryfer jest na 1 a ja nieustannie walczę chociażby o trójkę a kołderkę mamy jedną. Czasami nawet tak głupio go oszukuje, że jak on wychodzi ze śmieciami to ja odkręcam na maxa i grzeje dom ale on zawsze niestety się zorientuje a ja wtedy mówię, że ta trójka ma teraz taką moc
Podziwiam Was dziewczyny za te pierdółki typu wstążki, zawieszki na wódki, prezenty dla gości mi się po prostu nie chce w to bawić.
Górska Kozico proszę mnie zapisać do anty klubu kolorów przewodnich chociaż chyba powinno być klubu kolorów wszystko-przewodnich bo u nas każdy kolor będzie przewodni
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 18:07   #2908
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_2508 Pokaż wiadomość
ja tez myslalam o wlasnym wykonaniu jakis wstazek itp na wodke ale stwierdzilam ze nie bedzie mi sie chcialo i kupilam podwiazki po calkiem okazyjnej cenie
gdzie kupiłaś takie podwiązki? i za ile?

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

Stary 2011-11-17, 18:09   #2909
(kicia)
Zakorzenienie

Hej dziewczynki widzę mój wcześniejszy post się nie zapisał

Ja dopiero do domu wracam ale tylko na 1.5h bo potem idziemy na imprezkę z koleżankami

Co do mieszkania razem to jakbyśmy mogli mieszkali byśmy przed ślubem. Ale ja nie uważam tego za jakąś weryfikację związku bo wiem że będzie ciężko i jestem już tyle czasu z TŻ że znam jego nawyki co do sprzątania zmywania poranne rytuały plan tygodnia on zna moje nawyki i często o tym rozmawiamy na zasadzie szukamy już teraz pewnych kompromisów które wprowadzimy w życiu codziennym. Np mój TŻ w łazience ma baterie przy zlewie i przy wannie taki dzyndzelek że w lewo jest ciepła w prawo zimna woda. A ja np wolę kurki. I dyskutowaliśmy nad tym i zmienimy w wannie a przy zlewie zostanie tak jak jest. Więc gdybym uważała że wspólne mieszkanie coś zepsuje między nami nawet nie myślała bym o ślubie. Wiadomo lekko nie będzie ale jesteśmy dorośli kochamy się i też przeszliśmy już przez różne etapy życia i daliśmy radę
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 18:10   #2910
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_2508 Pokaż wiadomość
Właśnie podsunęłaś mi pewien pomysł może uda mi się zrobić taki komplecik na nasz stoł na szydełku zaraz poszukam wzorów i dziękuje za natchnienie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości