Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 19:01   #2161
bellissimo
Raczkowanie

Dot.: Biedronka - produkty godne polecenia cz. XI

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Ja dziś standardowo skoczyłam tylko po chlebek do Biedrony, a wyszłam z dwoma pełnymi siatami
Przede wszystkim nakupowałam Desperadosów, bo się strasznie opłaca Poza tym proszek E, świeczki jabłkowo- cynamonowe, kuleczki marcepanowe, krówki, migdały w czekoladzie i kaki
Miałam przejść na dietę, a jak na razie ciągle kupuję słodycze
skad ja to znam ?
bellissimo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:07   #2162
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bellissimo Pokaż wiadomość
skad ja to znam ?

U mnie dokładnie taka sama sytuacja Chomikuje słodycze..

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:10   #2163
Forget_me
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość

Ja na razie też niektóre rzeczy staram się chomikować (migdały w cynamonie ), ale ciągle dokupuję nowe słodycze i niedługo zaczynam się obawiać, że nie starczy mi miejsca
A krówkom z Biedronki oprzeć się nie potrafię I do tego te napisy na papierkach
Forget_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:12   #2164
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Forget_me Pokaż wiadomość
Ja dziś standardowo skoczyłam tylko po chlebek do Biedrony, a wyszłam z dwoma pełnymi siatami
Przede wszystkim nakupowałam Desperadosów, bo się strasznie opłaca Poza tym proszek E, świeczki jabłkowo- cynamonowe, kuleczki marcepanowe, krówki, migdały w czekoladzie i kaki
Miałam przejść na dietę, a jak na razie ciągle kupuję słodycze
mnie tez kusiły swieczki ale jednak się powstrzymałam..
Widziałam te kuleczki marcepanowe, jakos smiesznie się nazywały mozesz mi przypomniec bo mnie skręci z tym ze za drogie były jak dla mnie.
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:18   #2165
olaaaa199111
Zakorzenienie

Kartofelki??
Stary 2011-11-17, 19:27   #2166
6roove
Zakorzenienie

kupiłam dziś zarąbistą szklaną kulę pozytywkę z płatkami śniegu,
czadowe są

6roove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:27   #2167
hejYou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bellissimo Pokaż wiadomość
skad ja to znam ?
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
u mnie dokładnie to samo mówię już od jutra żeby ładnie wyglądać na studniówce i co na gadaniu się kończy
Stary 2011-11-17, 19:30   #2168
BioIvO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
jakie są smaki RitterSport w Biedronce? albo inaczej: jest może jogurtowo-truskawkowa?
Widziałam duuużo różnych smaków RS w Lidlu za 3,33zł. To chyba sie bardziej opłaca.
Kupiłam dziś bananki i tradycyjnie warzywa na patelnie, pyszne!
I śpiesze donieść, ze kawa Colombia jest dobra-nieco kwaskowata, ale aromatyczna. Zadowolona jestem.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:43   #2169
PaulinciaKWC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olaaaa199111 Pokaż wiadomość
Kartofelki??
o tak to zdecydowanie były kartofelki marcepanowe
PaulinciaKWC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 19:47   #2170
natalcia87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PaulinciaKWC Pokaż wiadomość
o tak to zdecydowanie były kartofelki marcepanowe

nie macie żadnych ofert spożywki lub przemysłówek
albo jakieś gazetki???

Hania - ur. 20.12.2012 r

natalcia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:03   #2171
4Cats
Lucid dream

Cytat:
Napisane przez karookarolina Pokaż wiadomość
Specjalnie dla Ciebie odszukałam starego posta Na ZWM są resztki te, co się pozostały albo później dowieźli. To "moja" biedronka i jak był sezon wyprzedaży to tam nic nie było

Tu proszę link do posta, gdzie dziewczyna uzyskała odpowiedz z BOKu biedronki o wyprzedażowych sklepach

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=2361
dzięki
ale to jakaś ściema na tej liście jest biedronka na dzikiej 4, akurat tam bywam dość często i nie nazwałabym jej wyprzedażową. chyba, że tak właśnie wyglądają wyprzedaże a ja za dużo oczekuję
idę do biedronki, może dostanę wreszcie herbatę ze śliwką
4Cats jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:23   #2172
jarmuska
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez arrinerek Pokaż wiadomość
Uwaga, uwaga, mój termokubek nie przecieka!

Kupiłem taki wzór (tylko inny kolor), jaki jest na największej fotce w gazetce (str.6):

http://gazetka.biedronka.pl/g12,harmonia_smakow.html

Od razu tłumaczę, że ta górna część jest nakręcana na gwint, natomiast jak chcemy pić bez odkręcania to przesuwamy o około pól centymetra część tej góry do przodu. Teraz mój kubek przechodzi próby szczelności i jak na razie wygląda wszysko ok, pomimo że Made in China
Może się zdarzyć, że wycieknie jedna-dwie kropelki które zabłądzą w mechanizmie przesuwającym, ale potem już mucha nie siada.
Były jeszcze inne rozwiązania: żeby pić trzeba nacisnąć od góry taki guzik lub inna wersja- naciskamy calą górną jakby pokrywkę. No i były różne kolory (niektóre są pokazane w gazetce). Ogólnie kubek mi się podoba

Przy okazji były dzisiaj też czekolady do picia (zakupione ), a tydzień temu nie było.
Witam
Nie chcę Cię martwić, ale ja również kupiłam ten model termokubka. Wyparzyłam, zrobiłam herbatkę... huraaaaaaaa nic a nic nie przecieka. Odstawiłam, żeby sprawdzić jak długo trzyma temperaturę... Po 3 godzinach herbatka gorąca..... znów huraaaaaaaa. Zaczęłam ją pić i tutaj pies pogrzebany. Gdy przesunęłam ten górny dzióbek pierwszy łyk było ok, przy następnym herbatka lała się zarówno dzióbkiem jak i szczeliną pomiędzy rozsuniętą warstwą. Zalałam bluzkę no i z huraaaa zrobiło się uuuuuuuuu Jutro pójdę kubek zwrócić, ale chyba jeszcze wypróbuję ten z guziczkiem pośrodku. Co prawda nie jest on już taki ładny, ale jeśli będzie tak szczelny po zamknięciu jak tamten i tak długo będzie trzymał ciepło to chyba będzie ok, bo w nim nie tworzy się szpara podczas picia. Czy ktoś z Was kupił ten model kubka i może już ma jakieś pierwsze wrażenia???
jarmuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:28   #2173
Nana8903
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez paulina800 Pokaż wiadomość
a w której lubelskiej biedronce szukałaś tych maseł? ja kupuję na LSM, masła widziałam na pewno w biedronce za media markt, chyba na Jana Sawy i o ile się nie mylę na ul. morwowej, to niedaleko al. kraśnickich.
Na Hetmańskiej - z moich obserwacji wynika, że nie trafiają tam wszystkie rzeczy z gazetek Maseł nie zauważyłam - chyba, że studentki z akademika wykupiły wszystko
a teraz nie stoi, poszedł. Piekło i przestało."
Nana8903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:32   #2174
Gacuchna
Raczkowanie

GG do Gacuchna

Cytat:
Uwaga, uwaga, mój termokubek nie przecieka!

Kupiłem taki wzór (tylko inny kolor), jaki jest na największej fotce w gazetce (str.6):

http://gazetka.biedronka.pl/g12,harmonia_smakow.html

Od razu tłumaczę, że ta górna część jest nakręcana na gwint, natomiast jak chcemy pić bez odkręcania to przesuwamy o około pól centymetra część tej góry do przodu. Teraz mój kubek przechodzi próby szczelności i jak na razie wygląda wszysko ok, pomimo że Made in China
Może się zdarzyć, że wycieknie jedna-dwie kropelki które zabłądzą w mechanizmie przesuwającym, ale potem już mucha nie siada.
Były jeszcze inne rozwiązania: żeby pić trzeba nacisnąć od góry taki guzik lub inna wersja- naciskamy calą górną jakby pokrywkę. No i były różne kolory (niektóre są pokazane w gazetce). Ogólnie kubek mi się podoba

Przy okazji były dzisiaj też czekolady do picia (zakupione ), a tydzień temu nie było.
też kupiłam taki - był jeszcze w wersji fioletowej i czarnej, też nie przecieka całkiem fajne te kubki wszystkie za taką cenę
Gacuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 20:41   #2175
BeeAnn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuska196 Pokaż wiadomość
stoją sobie elegancko na półce, słoiczek na słoiczku w kartonie obok paczek
to zazdroszczę! u mnie były tylko raz i już sie nie pojawiły więcej

Cytat:
Napisane przez Ketamina Pokaż wiadomość
Widziałam wczoraj z nowości cebulkę prażoną, chyba 2,5zł za 150g. Będzie idealna do domowych hot dogów
musze się za nią rozejrzeć. uwielbiam zapiekankę z pieczarkami, serem, ogórkiem kiszonym, prażoną cebulką i mnóstwem ketchupu

Cytat:
Napisane przez @g@t@90 Pokaż wiadomość

Widziałam w Biedronce czekolady schogeten, które bardzo lubię i ritter sport przy kasach, ale nie było ceny, wiecie może ile kosztują?
schogetten 2,99zł, rotter sport 250g - 9,99zl

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
W Lidlu na pewno są. Teraz na dodatek w promocji.
ja właśnie kupiłam wczoraj w lidlu 5 czekolad i 3 z nich to właśnie zimowe smaki

Cytat:
Napisane przez moja imaginacja Pokaż wiadomość
jakie są smaki RitterSport w Biedronce? albo inaczej: jest może jogurtowo-truskawkowa?
tej chyba nie ma u mnie dzisiaj stał pełny karton i była nugatowa, mleczna alpejska, z całymi orzechami, keks + nuss i schokocreme. zresztą to są tabliczki 250g, a z nich jest znacznie mnie smaków niż tych 100g

kupiłam dziś 2 czekolady schogetten (ostatnio nagminnie kupuję czekolady i chowam do puszek), tą truskawkowo-biało-mleczną kiedyś już jadłam i byłam przepyszna, a tej mlecznej truskawkowej z truskawkowym przecierem czy coś takiego jeszcze nie, ale po opakowaniu już widze, że bedzię wyśmienita

BeeAnn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 21:00   #2176
arrinerek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gacuchna
też kupiłam taki - był jeszcze w wersji fioletowej i czarnej, też nie przecieka całkiem fajne te kubki wszystkie za taką cenę
ja mam w wersji czarnej (plastik), metal srebrny

Po dokładniejszych testach muszę napisać, że nie przecieka o ile normalnie (tak jak inne rzeczy) go nosimy (w dowolnej pozycji), natomiast gdyby ktoś miał chęć energicznego potrząsania (jak np. szejkerem), to mogą małe kropelki płynu przedostawać się przez teoretycznie szczelny kubek
Dlatego tak na wszelki wypadek chyba jednak lepiej (przynajmniej z początku) będzie nosić go (do pracy czy szkoły) w foliowej reklamówce i dopiero to do torby.
arrinerek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 21:30   #2177
a_g_a_t_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Gacuchna Pokaż wiadomość
ja mam z czarnym już 3,5 godz. trzymam w nim wodę i nadal gorąca, już nie wrzątek, ale na pewno więcej niż "ciepła" także moim zdaniem się opłaca tyle, że przed nalaniem trzeba go "ogrzac", czyli najpierw nagrzałam ścianki wrzątkiem, a potem można wlewać to, co chcemy
Cytat:

Po dokładniejszych testach muszę napisać, że nie przecieka o ile normalnie (tak jak inne rzeczy) go nosimy (w dowolnej pozycji), natomiast gdyby ktoś miał chęć energicznego potrząsania (jak np. szejkerem), to mogą małe kropelki płynu przedostawać się przez teoretycznie szczelny kubek
Dlatego tak na wszelki wypadek chyba jednak lepiej (przynajmniej z początku) będzie nosić go (do pracy czy szkoły) w foliowej reklamówce i dopiero to do torby.
ja nim potrząsałam jak szejkerem i dopiero po długiiiiim potrząsaniu poleciały 2 małe kropelki, ale to może być tak jak kolega wcześniej napisał - nie z samego kubka, a spod uszczelki itp. kiedy go przechylałam, prawo, lewo, do góry dnem, nic nie poleciało

Edytowane przez a_g_a_t_a
Czas edycji: 2011-11-17 o 21:34
a_g_a_t_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 21:50   #2178
hooliganka184
Rozeznanie

Ja też kupiłam ten model kubka termicznego (fiolet). Potwierdzam, że nie przecieka, ani obracany ani potrząsany. Temperaturę trzyma też ok. Jestem zadowolona bardzo, bo mam kubki z droższych sklepów i kawiarni i wszystkie przeciekają, a ten nie. Do tego ładnie się prezentuje.

Moje chomiczki:
Tusia [*]
Orzeszek [*]
Misia
Tosia
Lusia
Zuzia
hooliganka184 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 22:01   #2179
201608191102
Konto usunięte

też dorwałam kubek termiczny ten zielony nie przecieka, herbatę zrobiłam godzinę temu i jeszcze wrzątek
201608191102 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 22:04   #2180
Synthesthesia
o¤°`°¤o,¸¸¸,o¤°`°

Cytat:
Napisane przez IngridR Pokaż wiadomość
Huzar to swojskie pszczoły
czyli miałam rację muszę kupić ten miodek. Bartnik ( też z Nowego Sącza) mi się skończył i jest o wiele droższy...za opakowanie takie jak dżem zapłaciłam ok 14 zł

Synthesthesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 22:06   #2181
Gacuchna
Raczkowanie

GG do Gacuchna

Cytat:

Cytat:
Napisane przez a_g_a_t_a Pokaż wiadomość
ja mam z czarnym już 3,5 godz. trzymam w nim wodę i nadal gorąca, już nie wrzątek, ale na pewno więcej niż "ciepła" także moim zdaniem się opłaca tyle, że przed nalaniem trzeba go "ogrzac", czyli najpierw nagrzałam ścianki wrzątkiem, a potem można wlewać to, co chcemy

ja nim potrząsałam jak szejkerem i dopiero po długiiiiim potrząsaniu poleciały 2 małe kropelki, ale to może być tak jak kolega wcześniej napisał - nie z samego kubka, a spod uszczelki itp. kiedy go przechylałam, prawo, lewo, do góry dnem, nic nie poleciało
też telepałam nawet lepiej - ten przesuwany ustnik lekutko mi się odchyla sam z siebie, żeby go dalej przesunąć już trzeba użyć siły ;p ale nawet z takim rozchylonym nic nie kapało. mimo wszystko, do torebki będę używać jakiejś reklamówki, na wszelki wypadek ;p
Gacuchna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 22:29   #2182
roxi92
Raczkowanie

czy orientujecie sie moze, czy w biedronce lub ew. w lidlu dostane mase kajmakowa/krowkowa?

*pani magister!
*samorealizacja!
*walka o formę na LATA, nie na lato!
*dbam o włosy i cerę

Burza w garnkach- gotuję!
już trochę mniej...
roxi92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 22:30   #2183
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Dziś zauważyłam obok orzeszków w skorupce paprykowej Akardo w skorupce o smaku zielonej cebulki. Próbował ktoś?

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 22:32   #2184
Sale El Sol
Raczkowanie

Cytat:
Widziałam też nowe płatki just fit- przytargałam do domu. Jogurtowe są lepsze,bo dodali do nich truskawki i morele
A czy tych płatków jogurtowych jest tyle samo, co poprzednio, czy może tyle, co kot napłakał i zredukowali ich ilość na rzecz owoców? Dzisiaj widziałam... puste pudełko po płatkach z owocami, bananowych z czekoladowymi płatkami, a jogurtowych w ogóle nie widziałam. Mam nadzieję, że wkrótce się znajdą.

Te kartofelki marcepanowe widzę w sklepie chyba po raz pierwszy. Moja babcia zawsze robi na święta pełną misę i są pyszne. Nie wiem, jak sklepowe, ale ja wolę poczekać na domowe.
Stary 2011-11-17, 22:33   #2185
repka
Przyczajenie

roxi92 w biedro widziałam wczoraj krówkową

dziewczyny, uwielbiam ten wątek i biedronę! Fanka nieprzerwanie od 10 lat wreszcie postanowiłam wyjść z ukrycia witajcie więc!

Edytowane przez repka
Czas edycji: 2011-11-17 o 22:34
repka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 22:44   #2186
paulina800
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mroowa_ Pokaż wiadomość
Ale te Afryka? No to by było super, jak tylko potwierdzisz to pędzę lecę
ale to było raczej w okresie kiedy obowiązywała gazetka tajemnice urody, teraz chyba na nie nie trafisz, może w przyszłości kiedy będą kolejne tajemnice
Stary 2011-11-17, 22:48   #2187
karookarolina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez roxi92 Pokaż wiadomość
czy orientujecie sie moze, czy w biedronce lub ew. w lidlu dostane mase kajmakowa/krowkowa?
Są w stałej ofercie, kajmakowa i jakies smakowe (truflowa, kokosowa?)

Orzeszki w skorupce zielona cebulka
Musze iść poszukać!

No i powiem, ze jako jedna z niewielu tu nie jadłam migdałów i nie spróbuję, ten owczy pęd mnie nie dopadnie wolałabym coś innego w takich smakach, jakies orzechy?

Mam ochotę na chrupki na maxxa zbożowe, chilli i te koperkowe, mogłyby być w stałej ofercie
karookarolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 23:13   #2188
roxi92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karookarolina Pokaż wiadomość
Są w stałej ofercie, kajmakowa i jakies smakowe (truflowa, kokosowa?)

Orzeszki w skorupce zielona cebulka
Musze iść poszukać!

No i powiem, ze jako jedna z niewielu tu nie jadłam migdałów i nie spróbuję, ten owczy pęd mnie nie dopadnie wolałabym coś innego w takich smakach, jakies orzechy?

Mam ochotę na chrupki na maxxa zbożowe, chilli i te koperkowe, mogłyby być w stałej ofercie

ooo super! dzieki! a w jakiej cenie mniej wiecej ? ;>

*pani magister!
*samorealizacja!
*walka o formę na LATA, nie na lato!
*dbam o włosy i cerę

Burza w garnkach- gotuję!
już trochę mniej...
roxi92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 23:18   #2189
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rejected_darling Pokaż wiadomość

Co do rozmiarówki rajstop - to zależy z jaką marką porównujecie. Biedra/Adrian ma raczej standardową rozmiarówkę, ale dla noszących na co dzień Gattę np. wydaje się ona zaniżona
I oto tajemnica rozwiązana
Stary 2011-11-17, 23:19   #2190
laisla
Zakorzenienie

Chciałam dokupić jeszcze herbatek z ostatniej oferty, została w dwóch odwiedzonych biedronkach tylko gruszkowa w jednej, w drugiej nic już nie zostało świeczek cynamonowych brak, za to wzięłam zachwalany zapach do szafy kwiat wschodu. Dwie pary balerinek kapciowych wpadły do koszyka, wydają się fajniutkie, i dwie pary rajstop. Nie chciałam otwierać bo mają być na prezent ale jedne w tych koszach były otwarte i była tam dziura w kroku kurcze, teraz pozostaje mieć nadzieję, że te moje będą ok. Co jeszcze..ach takie małe galaretki owocowe, prawie pół kg w niebieskim opakowaniu wzięłam.
Chciałam kupić azalię, która miała być od dzisiaj w sprzedaży ale nie dowieźli

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-11-17 o 23:20
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości