Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XI - Strona 114 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 21:49   #3391
theoneandonly
Wtajemniczenie

Dot.: Doskonały wygląd w najdrobniejszych szczegółach cz.XI

Hej
Kochane, jakich produktów używacie i możecie polecić, aby dodać włosom objętości? Czym robicie sobie duże loki, bo również bardzo podoba mi się taki efekt.
No i pytanie trochę z innej beczki do tych, które z samego rana mają szkołę,pracę Jak radzicie sobie z porannym wstawaniem, bo u mnie to jest tak , że jak muszę wstać z saemgo rana to nastawiam sobie budzik na godzinę wcześniej, wstaję i tak godzine później po czym zostaje mi niecałe pół godziny na ubranie się,uczesanie, wypicie kawy, generalne ogarnięcie, więc wszystko trzeba robić na szybko , a potem w pracy wyglądam jak zombie, Nie może tak to wyglądać, dlatego m.i.n wróciłam na wątek

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
Ja myślałam o trwałym prostowaniu włosów, ale jak się w to zagłębiłam, poczytałam o tym, to zrezygnowałam... Chociaż uwielbiam siebie w prostych włosach, teraz mogłabym to zrobić, bo mam włosy w bardzo dobrym stanie, zdrowe, zadbane, całe naturalne, ale boję się, że jak wyprostuję to po pierwsze zniszczę je, a poza tym to albo efekt będzie nie taki jak oczekiwałam, albo zatęsknię za moimi lokami i będę żałowała, że wyprostowałam
Moja koleżanka pracuje w bardzo dobrym, niemalże eksluzywnym salonie fryzjerskim, gdzie do nich od razu wchodzą wszystkie fryzjerskie nowości i polecała mi kiedyś właśnie taki nowy trwały zabieg prostowania włosów. Podobno prawie wcale nieinwazyjny, efekt utrzymuje się kilka miesięcy, włosy się nie puszą i nie skręcają nawet jak pada deszcz(czyli zmora większości prostujących włoski), ale też w końcu się nie zdecydowałam.

Cytat:
Napisane przez Lenka_1987 Pokaż wiadomość
A ja mam same szpile na zimę. Mam kilka par botków, kozaczków i wszystkie na szpilce. Ja nie potrafię chodzić w płaskich butach, nie ważne czy śnieg, czy ślisko ja zawsze w szpilkach (nawet do lasu zdarzyło mi się pójść w szpilkach). Moi znajomi to się ze mnie śmieją, że jak założę płaskie buty to jakoś dziwnie wyglądam, a szpilki to mój znak rozpoznawczy... Ale jak założę buty z obcasem niższym niż 9 cm to źle/dziwnie się czuję, jak nie ja
Też tak miałam kiedyś jak Ty(nawet do sklepu pobliskiego zakładałałam obcasy), ale z tego wyrosłam z biegiem czasu i przyznam, że jednak o wiele wygodniej na codzień chociaż fakt w pięknych( ale przede wszystkim stabilnych) butach na obcasach zupełnie inaczej się człowiek czujeale też nie można przesadzać
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 21:55   #3392
Talullah
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez caate Pokaż wiadomość
ten eyeliner jest swietny, nie dziwie sie ze takie kreski ciachasz
Tak, to prawda, jest super

Az sobie kupie jeszcze brazowy tak na codzien bo czarny jednak jest dla mnie za mocny - ale to w nagrode booo.....

od 19 siedze i pisze prezentacje naukowa i mam 3 slajdy i ewentualny zarys kolejnych Oczywiscie nie mam weny i w miedzyczasie poczytalam wizaz, wypilam kawe, wykapalam sie, obejrzalam ekspresy do kawy na ebay'u

A prezentacja taka chociaz wstepna na jutro. Jak ja nieeeeenawidze prac naukowych, to nie dla mnie, ja nie chce, nie chce robic doktoratu, naprawde specka mi wystarczy

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez theoneandonly Pokaż wiadomość
Hej
ak radzicie sobie z porannym wstawaniem, bo u mnie to jest tak , że jak muszę wstać z saemgo rana to nastawiam sobie budzik na godzinę wcześniej, wstaję i tak godzine później po czym zostaje mi niecałe pół godziny na ubranie się,uczesanie, wypicie kawy, generalne ogarnięcie, więc wszystko trzeba robić na szybko , a potem w pracy wyglądam jak zombie, Nie może tak to wyglądać, dlatego m.i.n wróciłam na wątek
Ja mam mniej wiecej tak jak Ty bo mam pol godziny rano - wstaje ok 6.30 a o 7.10 musze wyjsc z domu zeby sie nie spoznic a zdaze w tym czasie wziac prysznic, ubrac sie, uczesac, pomalowac (w tym ostatnio ww kreski ). Nie bardzo patrze co ubieram bo i tak pierwsze co przychodze to sie przebieram cala na bialo no chyba ze wiem ze mam po poludniu jakies spotkanie albo druga prace to wiadomo ze wazne dla mnie co na sobie mam
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 22:01   #3393
dianulaa
Zadomowienie

ja po prostu chodze wcześniej spać ale wiem że nie każdy ma taką możliwość

a dla mnie najlepszą metodą jest wieczór przed, naszykować bieliznę, ubrania, spakować się na uczelnie, naszykować biżuterię jaką założe i do tego położyć na biurku kosmetyki których użyję.
Stary 2011-11-17, 22:01   #3394
Lainathiel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez angelinmyheart Pokaż wiadomość
To, jak Ci wyjdzie ta koncepcja uczenia. To zdradź mi szczegóły. I powodzenia w sobotę.

Też bym chciała ładne kreski robić.
Jak tak chwalicie ten eyeliner to może taki sobie zakupie, bo ciągle szukam i kupić nie mogę.

Ja byłam dziś z Tżtem na pizzy.
Generalnie eyelinery w żelu mają to do siebie, że są baardzo łatwe do użytku. akurat nie inglota używałam nigdy, ale wiem po sobie, bo nigdy nie potrafiłam zrobić kreski takim zwykłym z kałamarza, a żelowym pierwsza jaką zrobiłam była naprawdę super Także polecam.
Stary 2011-11-17, 22:06   #3395
miucciaable
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Lainathiel Pokaż wiadomość
Generalnie eyelinery w żelu mają to do siebie, że są baardzo łatwe do użytku. akurat nie inglota używałam nigdy, ale wiem po sobie, bo nigdy nie potrafiłam zrobić kreski takim zwykłym z kałamarza, a żelowym pierwsza jaką zrobiłam była naprawdę super Także polecam.
I tak i nie. Osobiscie mam eye liner w plynie (no jest plynny) i pedzelkiem zalaczonym do produktu poslugiwalam sie jak kaleka eyelinerowa. Uwazam, ze nalezy kupic sobie pedzelek do eyelinera, taki skosny (najlepiej syntetyczny).
Teraz mam perfekcyjne kocie oko. A przedtem myslalam, ze eyeliner nie dla mnie
Kupcie pedzlelki, nie trzeba od razu zmieniac eyelinera

---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ----------

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość
ja po prostu chodze wcześniej spać ale wiem że nie każdy ma taką możliwość

a dla mnie najlepszą metodą jest wieczór przed, naszykować bieliznę, ubrania, spakować się na uczelnie, naszykować biżuterię jaką założe i do tego położyć na biurku kosmetyki których użyję.
Tez tak robilam jak uczylam sie z technikum. Mialam spokojniejszy sen, a rano nie biegalam jak poparzona, tylko mialam czas na wolne sniadanko i chwilke na delikatny makijaz.
Stary 2011-11-17, 22:07   #3396
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Ja właśnie mam takie zwykłe i nie umiem nimi robić kreski, a jaki używasz pędzel do tego?

dianulaa piękne masz włosy.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 22:09   #3397
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Cytat:
zgadzam sie, piekne wlosy

buahhot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 22:11   #3398
Lainathiel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miucciaable Pokaż wiadomość
I tak i nie. Osobiscie mam eye liner w plynie (no jest plynny) i pedzelkiem zalaczonym do produktu poslugiwalam sie jak kaleka eyelinerowa. Uwazam, ze nalezy kupic sobie pedzelek do eyelinera, taki skosny (najlepiej syntetyczny).
Kupcie pedzlelki, nie trzeba od razu zmieniac eyelinera [COLOR="Silver"]
Cytat:
Ja właśnie mam takie zwykłe i nie umiem nimi robić kreski, a jaki używasz pędzel do tego?

rozmawiałam ostatnio z makijażystką w mac'u, ona twierdziła że używanie skośnego pędzelka, który generalnie stworzony jest głównie do brwi, nie do malowania kresek na powiekach jest strasznym utrudnieniem. Ale... co najśmieszniejsze, też używam tego skośnego i uwielbiam go, niemniej płynny eyeliner nie daje tak dobrego efektu jak żelowy.
Stary 2011-11-17, 22:18   #3399
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
To, jak Ci wyjdzie ta koncepcja uczenia. To zdradź mi szczegóły. I powodzenia w sobotę.
Dziękuję Po prostu jutro pojadę na chwilę na uczelnie, skseruje to co mi brakuje i postaram sie jakośc wiekszość tego nauczyć na sobotę

Cytat:
Hej
Kochane, jakich produktów używacie i możecie polecić, aby dodać włosom objętości? Czym robicie sobie duże loki, bo również bardzo podoba mi się taki efekt.
No i pytanie trochę z innej beczki do tych, które z samego rana mają szkołę,pracę Jak radzicie sobie z porannym wstawaniem, bo u mnie to jest tak , że jak muszę wstać z saemgo rana to nastawiam sobie budzik na godzinę wcześniej, wstaję i tak godzine później po czym zostaje mi niecałe pół godziny na ubranie się,uczesanie, wypicie kawy, generalne ogarnięcie, więc wszystko trzeba robić na szybko , a potem w pracy wyglądam jak zombie, Nie może tak to wyglądać, dlatego m.i.n wróciłam na wątek
Jak mam na pierwszą zmianę to wiem że muszę najpóźniej wstać o 5:30 i koniec, nie ma siły zebym nie wstała bo muszę umyć włosy, się ubrać, zjeść śniadanie, wypić kawę, umwalowac się i jeszcze na autobus zdążyć.

E.J. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 22:19   #3400
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Elvii (jesli pomylilam to przepraszam ) mowilas, ze uzywasz do twarzy olejku z Avonu, jak go oceniasz?

Stary 2011-11-17, 22:19   #3401
angelinmyheart
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
Dziękuję Po prostu jutro pojadę na chwilę na uczelnie, skseruje to co mi brakuje i postaram sie jakośc wiekszość tego nauczyć na sobotę

Jak mam na pierwszą zmianę to wiem że muszę najpóźniej wstać o 5:30 i koniec, nie ma siły zebym nie wstała bo muszę umyć włosy, się ubrać, zjeść śniadanie, wypić kawę, umwalowac się i jeszcze na autobus zdążyć.
Rozumiem. Myślałam, że masz jakąś specjalną technikę.

https://www.suwaczki.com/tickers/72fldcimnc0g695n.png

01.02.2009r
04.08.2018r
angelinmyheart jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 22:21   #3402
theoneandonly
Wtajemniczenie

Cytat:
rozmawiałam ostatnio z makijażystką w mac'u, ona twierdziła że używanie skośnego pędzelka, który generalnie stworzony jest głównie do brwi, nie do malowania kresek na powiekach jest strasznym utrudnieniem. Ale... co najśmieszniejsze, też używam tego skośnego i uwielbiam go, niemniej płynny eyeliner nie daje tak dobrego efektu jak żelowy.
Też używam czasami skośnego pędzelka do brwi do robienia kresek na powiekach, tylko, że wtedy używam cieni do powiek jako 'produkt' do tych kresek i efekt bardzo mi się podoba-delikatniejszy i subtelniejszy niż zwykłym eyelinerem czy kredką i można próbować różnych kolorów.
theoneandonly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 22:28   #3403
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Cytat:
Rozumiem. Myślałam, że masz jakąś specjalną technikę.
To jest teraz bardzo wyjątkowa technika bo robie coś tak bardzo na ostatnią chwile ze i tak moge mieć poprawkę

Stary 2011-11-17, 22:38   #3404
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
zgadzam sie, piekne wlosy
dziękuje ale jeszcze kilka ciężkich miesięcy przede mna aby osiągnąć to co chcę, narazie walcze jeszcze z końcówkami
Stary 2011-11-17, 22:44   #3405
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

dianulaa śliczne włosy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-17, 22:45   #3406
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Też używam czasami skośnego pędzelka do brwi do robienia kresek na powiekach, tylko, że wtedy używam cieni do powiek jako 'produkt' do tych kresek i efekt bardzo mi się podoba-delikatniejszy i subtelniejszy niż zwykłym eyelinerem czy kredką i można próbować różnych kolorów.
tez tak robie
albo pedzelek maczam w zelu, pozniej brazowy cien, aby zlagodzic efekt i na brwi jest juz gotowy

Talullah, ja myslalam jeszcze o jakims grafitowym, granatowym czy brazowym, bo to prawda czern jest baardzo wyrazista

Nutritic 5%, blagam niech mnie nie zapcha, a uleczy, tak slicznie paaachnie
Perfekcyjny demakijaż, ekstremalna łagodność dla oczu z płynem L'Oreal
caate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 22:50   #3407
miucciaable
Raczkowanie

Cytat:
To ciekawe dlaczego na moim pedzelku jest napisane "eyeliner brush", ja swojego uzywam do tego i tego (brwi, kreski). Moze tak sie przyjelo, bo zaczeto go jakos masowo do tego uzywac. Nie wiem sama. Jeszcze nie probowalam zelowego eyelinera, ale napewno bedzie lepiej sie rozcieral, bo plynny wiadomo jak z nim jest.
Jednak odkad uzywam skosnego pedzelka, eyeliner jest obowiazkowy w moim makijazu, bo mozna uzyskac delikatniejszy efekt.
Ogolnie kocham ten pedzelek xD
Stary 2011-11-17, 22:52   #3408
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez E.J. Pokaż wiadomość
dianulaa śliczne włosy
dziękuję
Cytat:
tez tak robie
albo pedzelek maczam w zelu, pozniej brazowy cien, aby zlagodzic efekt i na brwi jest juz gotowy

Talullah, ja myslalam jeszcze o jakims grafitowym, granatowym czy brazowym, bo to prawda czern jest baardzo wyrazista

Nutritic 5%, blagam niech mnie nie zapcha, a uleczy, tak slicznie paaachnie
nie zapcha:P on ma specjalną moc
Stary 2011-11-17, 22:53   #3409
E.J.
Zakorzenienie

GG do E.J.

Lece juz naprawdę spać, dobranoc

Stary 2011-11-17, 22:58   #3410
cynamonowe
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez miucciaable Pokaż wiadomość
Kupcie pedzlelki, nie trzeba od razu zmieniac eyelinera
Mam dwa eyelinery w żelu, Bobbi Brown i Catrice, do tego skośne pędzelki różnych producentów, z 5 ich chyba mam. I żadnym nie mogę zrobić cienkiej kreski!!
Ale odkąd mam eyeliner w pisaku (Essence chyba) mam genialne, cienkie kreski, dokładnie takie jak chcę.

cynamonowe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 23:01   #3411
miucciaable
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cynamonowe Pokaż wiadomość
Mam dwa eyelinery w żelu, Bobbi Brown i Catrice, do tego skośne pędzelki różnych producentów, z 5 ich chyba mam. I żadnym nie mogę zrobić cienkiej kreski!!
Ale odkąd mam eyeliner w pisaku (Essence chyba) mam genialne, cienkie kreski, dokładnie takie jak chcę.
Cos ty. Ciekawe. Moze to poprostu zalezy jaka kto ma reke. W sumie nie mam racji, nie mozna generalizowac Dla kazdego cos innego.

Lece spac. Dobranoc SPAmujace dziewczynki
Stary 2011-11-17, 23:06   #3412
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość
dziękuję

nie zapcha:P on ma specjalną moc
taaa, jak nasze wlosy po OMO, rosna mocne, dlugie i szalone
Stary 2011-11-17, 23:23   #3413
Talullah
Wtajemniczenie

Ja mam i skosny pedzelek i cieniutki i robie kreski tym zelowym jakie chce - i grube i cienkie (obojetnie jaki pedzelek) - a nie jest to latwe bo mam opadajaca powieke, czyli im ciensza i bardziej przy lini rzes tym lepsza. A wczesniej praktycznie nigdy nie uzywalam eyelinera.

Zrobilam zarys pracy, ciekawe czy pani prof sie spodoba Jak tak to brazowy eyeliner moj W ogole nie wiem jak to sie stalo aleeee mam wolny weekend (caly, no oprocz tej roboty naukowej ale ogolnie to jestem w domu). Wyspamuje sie i mieszkanie ogarne

A teraz zmykam powoli spac bo mam jutro mase roboty i musze wstac po 6 W tym tyg prawie codziennie robilam bezplatne nadgodziny a i tak jest zle i bedzie gorzej pewnie, bedziemy robic jeszcze wiecej za mniej
Talullah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 01:21   #3414
Lainathiel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamonowe Pokaż wiadomość
może zależy też od pędzelka Eyeliner w pisaku próbowałam 2 razy, maxfactor i mac i o ile są dość wygodne w użyciu, to efekt moim zdaniem sporo gorszy, poza tym dość szybko wysychają...
Stary 2011-11-18, 07:23   #3415
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
taaa, jak nasze wlosy po OMO, rosna mocne, dlugie i szalone
powiem szczerze ze jeszcze nie zaczełam kuracji olejowania włosków- po waszych opiniach widze ze to naprawde działa, ale powiedzcie czy to nie powoduje ze włosy szybciej sie przetłuszczaja??? mam własnie takie jakies obawy,
caate jaki olejek polecasz ?
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 07:48   #3416
nieidealna91
Raczkowanie

Mi włosy nie przetłuszczają się bardziej po olejach, jeśli je dobrze wymyję Ja polecam olej kokosowy i Himalaya Oba mi się teraz kończą i mam zamiar spróbować tego z pestek winogron.. Mam w domu jeszcze arganowy, ale jakoś zapominam go używać, ale muszę to zmienić, bo dałam za niego za dużo kasy, żeby się marnował:P

Za to nie polecam rycynowego, jak dla mnie jest zbyt tłusty i ciężko go wymyć...
nieidealna91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 07:52   #3417
caate
Zakorzenienie

GG do caate

Cytat:
Napisane przez Talullah Pokaż wiadomość
Ja mam i skosny pedzelek i cieniutki i robie kreski tym zelowym jakie chce - i grube i cienkie (obojetnie jaki pedzelek) - a nie jest to latwe bo mam opadajaca powieke, czyli im ciensza i bardziej przy lini rzes tym lepsza. A wczesniej praktycznie nigdy nie uzywalam eyelinera.

Zrobilam zarys pracy, ciekawe czy pani prof sie spodoba Jak tak to brazowy eyeliner moj W ogole nie wiem jak to sie stalo aleeee mam wolny weekend (caly, no oprocz tej roboty naukowej ale ogolnie to jestem w domu). Wyspamuje sie i mieszkanie ogarne

A teraz zmykam powoli spac bo mam jutro mase roboty i musze wstac po 6 W tym tyg prawie codziennie robilam bezplatne nadgodziny a i tak jest zle i bedzie gorzej pewnie, bedziemy robic jeszcze wiecej za mniej
wspolczuje obecnej sytuacji
mam nadzieje, ze w week odpoczniesz, a kobieta nie bedzie wredna co do prezentacji

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
powiem szczerze ze jeszcze nie zaczełam kuracji olejowania włosków- po waszych opiniach widze ze to naprawde działa, ale powiedzcie czy to nie powoduje ze włosy szybciej sie przetłuszczaja??? mam własnie takie jakies obawy,
caate jaki olejek polecasz ?
mi nie przetluszczaja, wazne jest mycie, masowanie skalpu, bo to od niego zalezy przetluszczanie na skore glowy uzwam himalaya i koncowki, kupilam ze wzgledu na kuracje przeciw wypadaniu i bardzo go lubie. nigdy nie obciazyl mi skalpu, wlosy sa baardzo blyszczace, czuc nawilzenie i podoba mi sie jego zapach. na calosc uzywam aktualnie z pestek winogron z biedronki (dziewczyny polecalaly), a wczesniej uzywalam oleju lnianego, ze wzgledu na to, ze mialam mega przesuszone wlosy i uwazam, ze swietnie nawilzyl
bardzo lubilam amle do wlosow ciemnych, jednak ze wzgledu na parafine bodajze w skladzie, juz jej nie kupie. zapewne gdybym o tym nie wiedziala, kupowalabym dalej ona najlepiej nablyszczala wlosy i robila, ze byly takie syyypkie dzis chyba uda mi sie w koncu dojechac po olejek heenara, skusilam sie po opiniach dziewczyn, mysle, ze to bedzie zdrowsza alternatywa amli

Nutritic, po pierwszej nocy, cudownie nawilzyl, skora jest napieta i gladziutka oby tak dalej oliwka do mycia tez jest swietna.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 07:54   #3418
marta 85
Wtajemniczenie

Dzień dobry

21 dobrych nawyków dla urody

Oczyszczanie bardziej skuteczne

1
.Twarz myj przegotowaną, letnią wodą. Woda z kranu jest za twarda i może wywołać podrażnienia natomiast za gorąca przyczynia się do przesuszenia skóry.
2.Po demakijażu użyj toniku dobranego do cery, by przywrócić skórze jej naturalny kwaśny odczyn. Uwaga! Po użyciu toniku koniecznie osusz twarz.
3.Codzienne oczyszczanie możesz uzupełnić ujędrniającym masażem twarzy (z wyjątkiem cery trądzikowej!). Miękką namydloną (najlepiej żelem do twarzy) szczoteczką zataczaj kółka na wilgotnej buzi - od brody ku górze i od środka na boki.
4. Chociaż raz na tydzień (przy cerze wrażliwej raz na dwa tygodnie) zrób peeling.
5.Ciało na co dzień myj pod prysznicem letnią, a na koniec opłucz chłodną wodą (to wygładza skórę i działa energizująco).
6. Mycie połącz z masowaniem skóry. Używaj gąbki, a przy cellulicie szorstkiej myjki. Od stóp ku górze zataczaj nimi kółka, szczególną uwagę zwracając na miejsca, gdzie tworzą się obrzęki (np. łydki) i gromadzi tłuszcz (np. brzuch).
7. Gąbką masuj dekolt, kierując się od miejsca między piersiami w skos ku obojczykom.
8. Na koniec prysznica od dołu polewaj piersi chłodnym i silnym strumieniem wody.
9. Raz na tydzień stosuj gruboziarnisty peeling do ciała.
10. Włosy myj letnią wodą. Do ostatniego płukania używaj wody chłodniejszej, która zamknie łuski włosowe i wygładzi pasma.
11. Balsam oraz maska zadziałają skuteczniej, gdy nałożysz je na włosy osuszone ręcznikiem.
12. Czuprynę rozczesuj po odciśnięciu jej w ręcznik (mokre włosy są podatne na uszkodzenia). Rozczesuj kolejne pasma, zaczynając od końcówek. Chwyć kosmyk powyżej końców i delikatnie przeciągnij grzebieniem. Potem chwyć pasmo nieco wyżej i rozczesz. Powtarzaj, aż dojdziesz do nasady.
Pielęgnacja - jak ją wzmocnić

Skóra i włosy będą lepiej odżywione, gdy nie zapomnisz o przestrzeganiu prostych zasad.
13. Twarz po nałożeniu kremu energicznie oklep opuszkami, od brody ku górze. Oklepywanie przyspiesza wchłanianie kosmetyku i działa jak mikromasaż.
14. Przy nakładaniu kremu na twarz (szczególnie odżywczego na noc!) nie zapomnij o nakremowaniu szyi i dekoltu.
15. Po przekroczeniu 30. roku życia regularnie stosuj krem pod oczy. Na początek wystarczy kosmetyk nawilżający, a potem przeciwzmarszczkowy. 16.Codziennie ćwicz mięśnie twarzy.

17. Ciało wymaga codziennie odpowiedniego balsamu. Nakładaj go okrężnymi ruchami od stóp ku górze i wklep w naskórek.
18. Codziennie grubą warstwę tłustego kremu lub balsamu nanieś na łokcie oraz kolana, a będą gładkie i wypielęgnowane.
19. Krem do rąk wmasuj też w skórki wokół paznokci.
20. Włosy będą dłużej świeże i bardziej puszyste, gdy wieczorem nie zapomnisz wyczesać resztek kosmetyków do stylizacji. Czuprynie (z wyjątkiem włosów przetłuszczających się!) służy codzienne szczotkowanie. Przeczesuj pasma szczotką z włosia najpierw w różnych kierunkach, a potem opuściwszy głowę - od nasady po końcówki.
21.Stosuj (szczególnie po zimie i lecie) kuracje wzmacniające włosy od wewnątrz. Wiele takich tabletek ma uniwersalne działanie - jest przeznaczonych nie tylko do regeneracji czupryny, ale też paznokci i cery
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (8,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (10,8 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (7,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (11,1 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (8,3 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 6.jpeg (2,7 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (6,3 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (10,2 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (9,4 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (8,4 KB, 1 załadowań)

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 07:57   #3419
buahhot
Marcelover ♥♥♥

Dzien dobry

Stary 2011-11-18, 08:02   #3420
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:

mi nie przetluszczaja, wazne jest mycie, masowanie skalpu, bo to od niego zalezy przetluszczanie na skore glowy uzwam himalaya i koncowki, kupilam ze wzgledu na kuracje przeciw wypadaniu i bardzo go lubie. nigdy nie obciazyl mi skalpu, wlosy sa baardzo blyszczace, czuc nawilzenie i podoba mi sie jego zapach. na calosc uzywam aktualnie z pestek winogron z biedronki (dziewczyny polecalaly), a wczesniej uzywalam oleju lnianego, ze wzgledu na to, ze mialam mega przesuszone wlosy i uwazam, ze swietnie nawilzyl
bardzo lubilam amle do wlosow ciemnych, jednak ze wzgledu na parafine bodajze w skladzie, juz jej nie kupie. zapewne gdybym o tym nie wiedziala, kupowalabym dalej ona najlepiej nablyszczala wlosy i robila, ze byly takie syyypkie dzis chyba uda mi sie w koncu dojechac po olejek heenara, skusilam sie po opiniach dziewczyn, mysle, ze to bedzie zdrowsza alternatywa amli

Nutritic, po pierwszej nocy, cudownie nawilzyl, skora jest napieta i gladziutka oby tak dalej oliwka do mycia tez jest swietna.
własnie chciałabym jakos "ozywić" i dodac im blasku, bo jakies takie matowe sie staly. ostatnio kupiłam ozywke z alterry/ ta z morela i przenica- nabłyszczajaca/ i sredno jestem zadowolona, nie robi chyba z moimi włosami nic:/
a ten olejek himalaya oraz heenara to mozna kupuic w drogerii, czy na all. trezba zamawiać? ostatnio bardzo polubiłam szamponik z timotei>> dla brunetek( zawiera olejek arganowy)

---------- Dopisano o 09:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Cytat:
Napisane przez buahhot Pokaż wiadomość
Dzien dobry
witaj
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości