Plamienia/krwawienia/upławy/bóle/skurcze - wątek zbiorczy! - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-07-21, 09:44   #241
CIV-CIV
Raczkowanie

Dot.: Ciągłe problemy z upławami

Ja jestem w trakcie leczenia tymi globulkami o ktorych pisalam (tak na marginesie kosztuje prawie 40zl a musialam wykupic dwa opakowania :[) Uplawy jak narazie ustapily. Po skonczeniu czyli za jakies 5 dni ide do lekarza na kontole Mama nadzieje ze te globulki pomoga i skonczy sie katorga. Ustalilam tez z moim facetem ze jak skoncze globulkie to zabierzemy sie za jego kuracje juz kupilam masc
CIV-CIV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-22, 09:59   #242
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

A po co czekac, odrazu sie wez za jego kuracje to wyleczycie sie w tym samym czasie Moj dostal 3tabletki fluktonazolu i lekarz powiedzial ze wystarczy
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-23, 21:27   #243
CIV-CIV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RosesAreRed
A po co czekac, odrazu sie wez za jego kuracje to wyleczycie sie w tym samym czasie Moj dostal 3tabletki fluktonazolu i lekarz powiedzial ze wystarczy
W sumie masz racje jutro lece do apteki po masc
A fluktonazol jest na recepce, ile koszyuje?
Stary 2006-07-24, 12:20   #244
RosesAreRed
Moderatorka z pazurem

Tak, jest na recepte i nie jest drogi, za globulki clotrinazole (czy jakos tak) i te tabletki fluktonazol (chyba tak to sie pisze,nie wiem bo nie mam juz opakowania) zaplacilam mniej niz za lactovaginal czyli cos kolo 10zł
RosesAreRed jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-25, 09:47   #245
CIV-CIV
Raczkowanie

Byłam dzis u lekarza gdyz wczoraj skonczylam globulki, no ale jak to prystalo na wakacje lekarz wzial sobie urlop doiero za tydzien bede miala kontrolna wizyte :/
Stary 2006-07-26, 00:43   #246
CatherineAnn
Przyczajenie

Dot.: upławy po usunięciu nadżerki

WItam

Miesiac temu miałam wypalona nadżerkę. Po wypalance przez caly tydzien cos lalo mi z pochwy, jak woda z kranu, prawdopodobnie plyn wysiekowy z martwej komorki, po tygodniu ta ulewa ustapila, wtedy zaczely sie przez 5 dni plamienia krwawo - brunatne. Potem te plamienia ustapily, az do teraz mam taki bialawo - zoltawy sluz. Okres spoznia mi sie o pare dni, a wczesniej zawsze mialam regularny okres jak w zegarku. Wczesniej jak mialam ta nadzerke, po stosunkach nigdy nie krwawilam, nie mowiac juz o infekcjach pochwy. Nie wiem, czy to co opisalam to patologia? Poczekam jeszcze pare dni na miesiaczke, moze te objawy znikna ;|

Czy ktos z Was mial takie podobne objawy jak ja??
CatherineAnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-07-26, 15:29   #247
CatherineAnn
Przyczajenie

Dot.: upławy po usunięciu nadżerki

Na pewno niejedna z Was miala usunieta nadzerke, takze interesuje mnie to, jakie mialyscie objawy po usunieciu tej nadzerki, a szczegolnie po wypalance. Mile czytana bylaby takze inna metoda usuniecia nadzerki

Pozdrawiam bardzoo serdecznie
CatherineAnn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-03, 17:35   #248
bini6
Wtajemniczenie

Dziewczyny miesiaczka skonczyla mi sie 3 dni temu jak wiadomo pod koniec ta krew jest ciemniejsza mamy srode a mi raz poraz zdazaja sie takie plamienia jak pod koniec miesiaczki co to moze byc mam zaczac panikowac i leciec do lekarza czy poczekac kilka dni dodam jeszcze ze nie odczuwam zadnego pieczenia czy swedzenia ani nic mnie nie boli bylam w maju u ginekologa i stwierdzil ze wszystko jest w porzadku tylko ze od maja juz troche minelo czasu

Nikt mi nie odpisze

Przepraszam ze pisze w drugim watku to samo ale w tantym nikt mi nie pomogl a bardzo mi zalezy na odpowiedzi
Dziewczyny miesiaczka skonczyla mi sie 3 dni temu jak wiadomo pod koniec ta krew jest ciemniejsza mamy srode a mi raz poraz zdazaja sie takie plamienia jak pod koniec miesiaczki co to moze byc mam zaczac panikowac i leciec do lekarza czy poczekac kilka dni dodam jeszcze ze nie odczuwam zadnego pieczenia czy swedzenia ani nic mnie nie boli bylam w maju u ginekologa i stwierdzil ze wszystko jest w porzadku tylko ze od maja juz troche minelo czasu

Edytowane przez jaga_2001
Czas edycji: 2008-02-11 o 21:40 Powód: post pod postem
bini6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-04, 22:26   #249
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus
Dot.: uplawy

bini6 - może to okres ci się kończy? Dziś jest piątek a nie środa - więc napisz czy nadal masz plamienia?
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-04, 23:14   #250
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pepus
bini6 - może to okres ci się kończy? Dziś jest piątek a nie środa - więc napisz czy nadal masz plamienia?
No tak przepraszam dzisiaj juz piatek a ja po prostu skopiowalam to z tamtego watku nie mam j juz plamien tylko ja zazwyczaj mam miesiaczke tydzien a teraz jaby sie przedluzyla o 3 dni i dlatego niepokoi mnie ze te plamienia sa tak dlugo
Stary 2006-08-06, 10:36   #251
Pepus
Wtajemniczenie

GG do Pepus

Cytat:
Napisane przez bini6
No tak przepraszam dzisiaj juz piatek a ja po prostu skopiowalam to z tamtego watku nie mam j juz plamien tylko ja zazwyczaj mam miesiaczke tydzien a teraz jaby sie przedluzyla o 3 dni i dlatego niepokoi mnie ze te plamienia sa tak dlugo
Jeśli masz dłużej to może lepiej pójść do ginekologa? Chyba, że brałaś ostatnio jakieś leki?
Jeśli nadal masz plamienia to się nie zastanawiaj tylko idź do ginekologa. Nawet jeśli cię nic nie boli.
Pozdrawiam
Pepus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-06, 11:34   #252
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pepus
Jeśli masz dłużej to może lepiej pójść do ginekologa? Chyba, że brałaś ostatnio jakieś leki?
Jeśli nadal masz plamienia to się nie zastanawiaj tylko idź do ginekologa. Nawet jeśli cię nic nie boli.
Pozdrawiam
Dziekuje ze napisalas te uplawymi ustopily wczoraj caly czas sie zatanawiam dlaczego trwaly tak dlugo moze po prostu miesiaczka mi sie przedluzyla
Stary 2006-08-07, 19:10   #253
Kizia Mizia19
Zadomowienie

ja rowniez mialma cos takeigo i jak psozla do ginekolgoa okazal osie ze mam zapalenie pochwy;/;/ i łyakm antybiotuki i tabletki dpochwowe na moich majteczkach miałam takie białe upławy czy śluz takie miałam objawy
Kizia Mizia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-08, 12:37   #254
dorka1234
Raczkowanie

ja tez mam problem od kilku lat mam chyba upławy ale nic mnie nie swędzi ;/ wiec niewiem tez nie ma niemiłego zapachu moze troszke pozniej jak juz przeschnie na bieliźnie ;/ i tez jest tego dużo i czasami widać jakbym przepusciła.... troszke mi głupio bo sie boje ze gdy bede chciala zaczać współżyć to....oj ze cos jest nie tak i wogole nie bylam u gina bo sie boje troszke....
dorka1234 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-08, 12:51   #255
witaminka
Rozeznanie

tez mam takie cos zołte na majtkach .. i takie hmmm glutki :| :P czy przed okresem tak jest???????? nie mialam tak wczesniej chyba ..az tak napewno. okres mam miec dzis,, jutro,, moze to ze stresu jest tego wiecej?
Stary 2006-08-08, 17:54   #256
LyraPotter
Zadomowienie

GG do LyraPotter
Dot.: spore uplawy.....prosze o pomoc!!!!!!!!!!

Od jakiegoś czasu mam upławy,przypominają te występujące podczas grzybicy(konsystencja twarożku),ale nie odczuwam żadnego swędzenia,pieczenia itp.Zapach też raczej nie odbiega od normy. Zdaję sobie sprawę,że powinnam iść do lekarza i na pewno to zrobię,ale chciałabym wiedzieć na co się nastawić.Jakiś czas temu przeszłam długą kurację antybiotykową i to prawdopodobnie ona jest przyczyną.Czy to rzeczywiście mogą być objawy grzybicy?

Zapomniałam dodać,że te upławy nie trwają przez cały cykl.

Edytowane przez LyraPotter
Czas edycji: 2006-08-08 o 18:57
LyraPotter jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-08, 18:30   #257
Kizia Mizia19
Zadomowienie

ale skoad sie bioro te upławy? i ta nadzerka jakie so tego przyczyny?? ja równiez miałam takie upławy hmm no i ginekolog stwierdził iz mam stan zaplny pochwy,,, i czym to moze byc spowodowane? uzywaniem tamponów? czy wspolzyciem?

no i przepisała mi wlasnie tabletki dopochwowoe w trakcie ktorych jestem zazywania.... czekam rowniez na wynik z cytologii.. ciekawe czy to wszytsko pomoze

Czas edycji: 2008-02-11 o 21:41 Powód: post pod postem
Kizia Mizia19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-09, 15:18   #258
eve_malutka
Zadomowienie

GG do eve_malutka
Dot.: Upławy-wątek zbiorczy

Ja ostatnio tez zauwazylam u siebie upławy ale naprawde bardzo barzo lekkie( kiedys juz takie miałam same ustąpiły po tabletkach z propolisem). Zazywam tabletki antykoncepcyjne, wizyte u ginekologa mam za ponad miesiac, chciałabym sie wyleczyc jakimis preparatem bez recepty, ktory by nie osłabiał działania tabletek help! ?
eve_malutka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-10, 00:42   #259
rocki
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bini6
Przepraszam ze pisze w drugim watku to samo ale w tantym nikt mi nie pomogl a bardzo mi zalezy na odpowiedzi
bini6, czy wybrałaś się już do lekarza? wiesz, dlaczego tak się robi? bardzo to dla mnie ważne, bo ja w sumie mam takie "przedłużenie" miesiączki już od całkiem długiego czasu... ale już 2 razy zapomniałam się swojego ginekologa zapytać, bo szłam do niego z czym innym
rocki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-10, 09:25   #260
bini6
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rocki
bini6, czy wybrałaś się już do lekarza? wiesz, dlaczego tak się robi? bardzo to dla mnie ważne, bo ja w sumie mam takie "przedłużenie" miesiączki już od całkiem długiego czasu... ale już 2 razy zapomniałam się swojego ginekologa zapytać, bo szłam do niego z czym innym
Nie bylam i nie pojde uplawy ustapily a ja mam problemy zeby do niego dojechac a mam troszeczke daleko bo 40 km jakby przyjmowal w moim miescie to bym poszla
Stary 2006-08-16, 19:46   #261
only_you
Raczkowanie

Exclamation Dot.: Upławy-wątek zbiorczy

ja spróbowałam z CZOSNKIEM !!! 3 dni i 3 noce miałam go w sobie po 4 latach uporania sie z Grzybkami problem minął jak ręką odjął Boze az mi sie chce płakac ze szczęscia... tylu lekarzy, tyle tabletek, badań na nic a pomyslec ze mogłam 4 lata wczesnie spróbować z Czosnkiem... eh straciłam 4 lata ale chce wam pomóc zebyscie nie musiały tyle tracić!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
nie bójcie sie niczego!
obieramy czosnek przewlekamy nitką pare razy albo i nie jak kto woli itk później mozna go "wyprzeć" wkładamy do pochwy i tak przez 3 dni i 3 noce zawsze zm8eniając na nowy czosnek lekko go nakłuwamy zeby puszczał soki DZIEWCZNY KONIEC Z UPŁAWAMI!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!! JESTEM BOGINIĄ TERAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! : terazsobie smaruje pochwe kefirkiem przez 3 dni zeby łątwiej było odbudowac naturalną ochrone bakteryjną kefir zawiera żywe kultury bakreti) tez przez 3 dni raz dziennie na noc trzeba nosić wkładki bo troche wycieka
nie bójcie sie dziewczyny przeciez nic nie macie do stracnia::D kocham wassssssssssssssss i z całego serca zycze powodzenia w walce z ty świństwemmmmmmmmmmmmmmmmm mmmmmmmmmmmmmmmmm... bleeh

pe.es. jak nie wierzycie albo sie bicie to tylko sobie robicie źle;]

ja macie jakies pytania to wiadomośc prywatna prosze

Czas edycji: 2008-02-11 o 21:42
only_you jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-08-18, 18:26   #262
Kizia Mizia19
Zadomowienie

Dot.: Upławy-wątek zbiorczy

juz 2 wotek i takie same odpowiedz wkleiłas.. moze zaloz sobie watek czosnek mym bogiem i tam to opisz:|
Stary 2006-11-09, 12:24   #263
olafiorka
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Ciągłe problemy z upławami

Cytat:
Napisane przez Weronisia Pokaż wiadomość
Wszystko sie zgadza. Mezczyzni nie maja zadnych dolegliwosci, oni te bakterie i grzyby jakby przechowuja na skorce. Nawet jeśli lekarz nic nie wspomina o leczeniu mężczyzny, to może się on smarowac tym samym kremem czy maścią, jaką się smaruje kobieta.

Mi lekarz nakazal wygotowanie poscieli i recznikow. Podczas leczenia reczniki zmieniac codziennie, bo te paskudztwa w reczniki sie wcierają.
Posciel zmieniac jak najczesciej. Nie nawidze zmieniac poscieli, wiec zmienilam przed wzieciem pierwszego leku i po tygodniu jak kuracja sie konczyla.

Poza tym zabronione w trakcie leczenia sa produkty mleczne, czyli nie tylko samo mleko, ale i sery, jogurty, śmietana, maslanki, lody itp. Zabroniona jest czekolada, bo grzyby uwielbiaja ją.
Za to cukier jest idealną pożywka dla bakterii, wiec jak najmniej cukru, a najlepiej wcale.

Jesli ktos nie umie życ bez nabiału, to dozwolony jest tylko chudy twaróg, czy biały serek twarogowy.

Natomiast jogurt naturalny, bez żadnych dodatków można sobie 'wkładac' do pochwy. Jest dośc trudne. Ja na leżąco nakładałam go łyżeczką (sorry za opis ). Jogurt naturalny podobnie jak Lactovaginal pomaga odbudowac prawidlową florę bakteryjną w pochwie.
Po zrobieniu badania cytologicznego okazalo sie ze mam 'mala' infekcje. Przepisano mi Gynalgin. Nie bylo mowy o partnerze(przebywam za granica-wyniki odbieral brat) Ok poltora miesiaca po zarzyciu tych tabletek okazalo sie ze moj chlopak ma jakies czerwone krostki (wiadomo gdzie) Za chwile idziemy do lekarza on przerazony.
Obawiam sie ze moj lekarz powinien przepisac tez cos dla faceta. Ale czy to mozliwe ze po zakonczeniu leczenia ta sama infekcja zaatakowala jego? No i jak podchodzic do stwierdzenia 'mala'infekcja. Czyzby wynikalo ze kazda infekcja winna byc leczona u partnera?No i zaraz zla opinia o polskich lekarzach.. Mam nadzieje ze nie okaze sie ze i ja bede musiala sie przebadac...Co mozecie mi doradzic?
olafiorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-11, 10:03   #264
CIV-CIV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olafiorka Pokaż wiadomość
Po zrobieniu badania cytologicznego okazalo sie ze mam 'mala' infekcje. Przepisano mi Gynalgin. Nie bylo mowy o partnerze(przebywam za granica-wyniki odbieral brat) Ok poltora miesiaca po zarzyciu tych tabletek okazalo sie ze moj chlopak ma jakies czerwone krostki (wiadomo gdzie) Za chwile idziemy do lekarza on przerazony.
Obawiam sie ze moj lekarz powinien przepisac tez cos dla faceta. Ale czy to mozliwe ze po zakonczeniu leczenia ta sama infekcja zaatakowala jego? No i jak podchodzic do stwierdzenia 'mala'infekcja. Czyzby wynikalo ze kazda infekcja winna byc leczona u partnera?No i zaraz zla opinia o polskich lekarzach.. Mam nadzieje ze nie okaze sie ze i ja bede musiala sie przebadac...Co mozecie mi doradzic?
A więc czekamy na rozwój wydarzeń. Powodzenia!
Napisz co powiedział lekarz.
Stary 2006-11-12, 02:18   #265
Maggie_90
Wtajemniczenie

Też mam grzybka, nie wiem, czy do końca go wyleczyłąm

Ale czy to możliwe żeby przez to okes spóźniał mi się aż o tydzień ??

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-13, 13:23   #266
CIV-CIV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Maggie_90 Pokaż wiadomość
Ale czy to możliwe żeby przez to okes spóźniał mi się aż o tydzień ??
Wydaje mi się że "grzybek" nie ma nic wspólnego z opóźnieniem okresu, ale leki którymi się leczyłaś to owszem. Jak w każdej takiej sytuacji najlepiej udać się do lekarza.
Stary 2006-11-16, 15:02   #267
Maggie_90
Wtajemniczenie

ufff, dzięki ale nareszcie go dostałam (nigdy z takim zniecierpliwieniem go nie oczekiwałam )

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...6#post47604606
Maggie_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-17, 17:56   #268
malutka 166
Rozeznanie

hmm..wiem coś o tym wszytskim..mnie też męczy pieczenie w tym miejscu..brałam kiedyś taki lek na "g" była tam tylko jedna globulka..szybko się rozpuściła, ale o dziwo już po 1 przezło! ) po jakimś sporym czasie znów wróciło, wtedy (po zmianie lekarza) dostałam gynalgin, ale brałam to i nie powiem żeby jakoś specjalnie działało..nawet jak miałam go w sobie to mnie tam swędziało i mało mnie szlag nie trafił..na dodatek muszę chyba też zacząć leczyć mojego misia..mam krem więc może go kiedyś wysmaruję..co do jogurtu to może wypróbuję, bo nie chcę żeby to wróciło..na dodatek mój misio uwielbia mnie tam "Całować" wiecie o co chodzi, ale ja nie pozwalam mu bo wiem że potem znów się zacznie na dodatek to jeszcze powoduje zapalenie jajników a z tym się borykam od roku..powodzenia w leczeniu wszystkim!
malutka 166 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-17, 18:34   #269
keenga
Przyczajenie

Hej!
Mam dokładnie taki sam problem. Pozwolę sobie zacytować pewien poradnik /piec minut konsultacji medycznej/

Zapalenie pochwy i sromu drożdżakowe
OBJAWY PODMIOTOWE I PRZEDMIOTOWE

- intensywny świąd pochwy
- upławy przypominające zważony serek
- okresowo bolesne współżycie
- zaczerwienienie pochwy
- zaczerwienienie, ból, świąd okolicy sromu i ud
- stan zapalny skóry sromu
CZYNNIKI RYZYKA
ciąża
cukrzyca
antybiotykoterapia
obcisłe syntetyczne majtki oraz bielizna
niedoczynność tarczycy
doustne abletki antykoncepcyjne
niedokrwistosc
niedobór cynku
LECZENIE FARMAKOLOGICZNE
difliucan,gyno-dactrin,terazol...

Przy nawrotach nalezy wziąć pod uwagę partnera seksualnego!

Ach niezapominajmy że u mężczyzn takie zakażenie przebiega bezobjawowo...
Głupio mi mówić mojemu chłopakowi że coś z nim nie tak... na szczęście sam wpadł na cudowny pomysł użycia prezerwatyw (jak ja mu nie kupie to nie uzyje, a jak kupie to narzeka)

U mnie to całe współzycie z nim przebiegalo nastepujaco:
poczatkowo świąd i zaczerwienienie sromu i ten nieprzyjemny zapach ktorego nie moglam zwalczyc mimo kilkakrotnego mycia się w ciągu dnia;
poźniej okropny ból przy oddawaniu moczu i częstomocz (nie wiem z czym to powiązać) mocz byl wręcz mętny;
upławy przypominające zważony serek;
...... na szczęście przeszło.....
niestety wciąż pozostaje, nie tak intensywny i jedynie czasami, świąd, zaczerwienienie, po ostatnim stosunku pieczenie no i nieprzyjemny zapach....

zaraz dostanę szału........
Ile kosztują leki które przepisuje ginekolog na te przypadłości??

Ach!A ile kosztuje ten Gyno-Pevaryl??? pilnie potrzebuję.
Szkoda że ta męska duma nie chce się leczyć na to czym nas zaraża....

Czas edycji: 2008-02-11 o 21:43 Powód: post pod postem
keenga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-11-18, 15:30   #270
CIV-CIV
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez keenga Pokaż wiadomość
Ach!A ile kosztuje ten Gyno-Pevaryl??? pilnie potrzebuję.
Szkoda że ta męska duma nie chce się leczyć na to czym nas zaraża....
Nie wiem ile kosztuje ten lek ale wiem ze np gynalgin kosztuje grosze bo jest refundowany

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości