Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :) - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 17 32,08%
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy 1 1,89%
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! 5 9,43%
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. 0 0%
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! 3 5,66%
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. 0 0%
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. 0 0%
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. 2 3,77%
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. 0 0%
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. 18 33,96%
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. 0 0%
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! 2 3,77%
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. 3 5,66%
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. 2 3,77%
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. 0 0%
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 06:30   #991
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

I my się witamy porannie

Póki co kawy nie pije bo mam nadzieje że Sarenka troche sie pokręci ma nacie, zje coś i jeszcze chwile pójdzie dospać, a ja z nia

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 06:42   #992
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)

Witam i ja ... z kawą.

W nocy dwie pobudki ( 01.40 i 4.10 - moje Dziecię ostatnio między pierwszym a drugim karmieniem nie wytrzyma dłużej jak 3 godziny)
Nad ranem 0 5.30 zaczęło się już gadanie, ale jeszcze usnął na chwilkę i wstaliśmy 0 6.20
A teraz to moje Dziecię przebiera nogami w leżaczku, piszczy (przestał gaworzyć, teraz piszczy) i łapie się za głowę obiema rękami

Iustyna Twój syn jest the best

Kciuki za dzisiejsze szczepienia

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

No i kończymy dziś 16 tygodni

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 06:51   #993
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

brawo!

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 06:55   #994
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość

2. Do ilu stopni na minusie można uskuteczniać spacerki?
jeśli nie ma mocnego wiatru, śnieżycy to przy -10 a nawet trochę niższej spokojnie. Bo czasem jest -1 a zimno tak że nie chce się ruszyć

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja myślę, ze chyba do tej do której rodzicowi będzie chciało się wyjść Przy minus 20 to chyba siłą by mnie musieli wynieść
o, i to jest najlepsza odpowiedź

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Oglądacie gesslerkę? ciekawy odcinem ma byc, właścicielkę kareta odwiezie
wiem że to literówka - ale gdzie karety jeżdżą?

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
F. nie chce leżeć na brzuchu w ogole. Z glową w lewą stronę to już absolutnie.
spokojnie, mój też nie lubił leżeć. Ryk był po minucie. Pediatra podpowiedziała żeby dawać pod ramionka zwinięty w rulon ręcznik, żeby mu ułatwić. Szybko polubił

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
cały wieczór dzielnie próbują raz jedno, raz drugie.

Kuba mnie woła z góry, poszłam. Mówi: "mamo zobacz zrobiłem wąże ". No to patrzę a on porwał chusteczkę higieniczną na kawałki, zrolował i położył sobie na poduszce. Wąże kurde .

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
My też dzisiaj byliśmy(dziękuję za kciuki ) . [....]Hania nawet nie pisnęła - moja dzielna kobietka. Od razu z przychodni poszłyśmy na spacer, który cały przespała. Dopiero w domu włączyła się maruda, ale nie aż taka jak za pierwszym razem.
No i moje dziewczę już nie przybiera na wadze w takim szalonym tempie- przez 6 tygodni 800gr i waży w tej chwili równe 7 kg.
wielkie brawa się Hani należą!
Cytat:
Co do siśka to miał jeszcze jeden pomysł: " będę sikał na stojąco jak tata". Tylko nie dosięga do kibelka. Kiedyś wchodzę do łazienki, patrzę a on stoi na jednej nodze, na palcach, druga zgięta w kolanie oparta na desce klozetowej (żeby wyżej było), trzyma w rękach siśka i próbuje go naciągnąć tak, żeby mógł się wysikać .
iustyna, zabiłaś mnie:haha ha:
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Łączę się w bólu, bo mi co tydzień tez kg chyba przybywa Nie mogę już na siebie patrzeć

Chcesz się na figury zamienić? Ja bym chciała tyle ważyć..
Dla Tymka za wagę! I jak tam noc? Budziłaś?

Cytat:

http://www.wiocha.pl/273475,Malpeczka

A ja jadę z małym do Krakowa. Odezwę się po południu

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 07:00   #995
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Ja podobnie jak Carmelca mam nadzieje, ze Agata jeszcze pójdzie spać, ale złudne moje nadziaje. Wstała o 6.30 (jak zwykle). Nakarmiona i szczerze mówiąc to leżała ze mną na łóżku a ja drzemałam. zy spała nie wie.

Jacie dla Daminiczka

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 07:13   #996
Bartessa
BAN stały

Dziewczyny mały po szczepieniu ma takiego dość duzego bąbla na ręce, tak jakby go mucha kńska użądliła. I to nie w miejscu ukłucia, tylko nad nim tak z 2 cm. Teraz mielismy szczepeienie na 4,5 misiące.

Czy wasze dzieci też tak miały ?? To jest normalne??

Karol dziś mnie zaszokowal, pierwszy raz od dwoch tygodni przespal calą noc bez jedzenia. od 20 do 6,30...

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-11-18 o 07:21
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 07:22   #997
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Witam i ja ... z kawą.

W nocy dwie pobudki ( 01.40 i 4.10 - moje Dziecię ostatnio między pierwszym a drugim karmieniem nie wytrzyma dłużej jak 3 godziny)
Nad ranem 0 5.30 zaczęło się już gadanie, ale jeszcze usnął na chwilkę i wstaliśmy 0 6.20
A teraz to moje Dziecię przebiera nogami w leżaczku, piszczy (przestał gaworzyć, teraz piszczy) i łapie się za głowę obiema rękami

Iustyna Twój syn jest the best

Kciuki za dzisiejsze szczepienia

---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Dziewczyny mały po szczepieniu ma takiego dość duzego bąbla na ręce, tak jakby go mucha kńska użądliła. I to nie w miejscu ukłucia, tylko nad nim tak z 2 cm. Teraz mielismy szczepeienie na 4,5 misiące.

mój tak nie miał

witam z rana, my już nie śpimy od dłuższego czasu ale trzeba było się poprzytulać i powygłupiać w łóżku
tż pojechał zmieniać opony a my relaksik
mały dziś miał cudowną noc pobudka o 3 ale smoczek wystarczył i spał do 6

a dziś wieczorem mama się zresetuje carlo rosi z psiapsiółami uwielbiam takie babskie wieczorki w domu
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 07:25   #998
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Cytat:

Karol dziś mnie zaszokowal, pierwszy raz od dwoch tygodni przespal calą noc bez jedzenia. od 20 do 6,30...
Agu nie miała nic takiego

Agata usnęła ide się zdrzemnąć

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 07:28   #999
Bartessa
BAN stały

teraz maly spi, ale moze sprawdze czy mu nie zezlo a jak coś to zadzwonie do osrodka i zapytam się co sjest grane? mi się kojarzy ze bartek tez mial coś podobnego.. i ze to mialo tak byc.
wogole podczas szczepienia widac bylo jak mu się szczepionka rozchodzi pod skorą..
Stary 2011-11-18, 07:35   #1000
jacieeeee
Wtajemniczenie

Moje Dziecię pewnie za jakieś pół godziny pójdzie spać, ale ja bym nie wytrzymała od 6.20 do 9 bez kawy
Dlatego już jedną wypiłam i jestem w takim stanie, że usnąć nie usnę, ale całkiem obudzona nie jestem.
Dlatego jak Dominik odpłynie to wypiję jeszcze jedną.
Mam tonę prasowania, trzeba by podłogi umyć, kurze pościerać, pościel przebrać, ale mam lenia w doopce

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-18, 07:39   #1001
Kajool
Zadomowienie

u mnie tez dzieciaki spia, wiec wpadlam sie przywitac.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 07:47   #1002
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
cały wieczór dzielnie próbują raz jedno, raz drugie.

Kuba mnie woła z góry, poszłam. Mówi: "mamo zobacz zrobiłem wąże ". No to patrzę a on porwał chusteczkę higieniczną na kawałki, zrolował i położył sobie na poduszce. Wąże kurde .
moj jakby tak powiedzial to bym sie kupy spodziewala...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 07:49   #1003
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
To właśnie chciałam usłyszeć Bo myślę dokładnie tak samo, ale logika sobie a schizy młodej mamuśki sobie

Serio tak powiedział? Fajnie Bo ja na początku, przed pierwszy miesiąc go nie budziłam i spał, ile chciał. Ale szybko zaczął spać po 7-8 godzin i wtedy tempo przybierania nieco mu spadło. Oczywiście było w normie, ale ok. 150 g tyg., na co nosem kręciła ta nasza szalona pediatra To był też jeden z powodów, że po raz któryś odłożyła szczepienie. Raz bo był lekki jak sie urodził, drugi, bo anemia się zaczęła, trzeci, bo 150 g na tydz. to za wg niej za mało No i wtedy zaczęłam go budzić w nocy i tycie nabrało tempa Bo teraz wyrabia prawie 300g na tydzień

Mi położna mówiła, że jak dziecko za dużo tygodniowo przybywa to też niedobrze..
Ale zabij mnie, nie wiem dlaczego :confused
:

Cytat:
Cytat:

A my kończymy dzisiaj 15 tygodni.
Też piątkowi jesteśmy

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Helllołłłł

Radziu dosypia.

I nie wiem co chciałam napisać.............
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 07:52   #1004
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
no to się nam dzisiaj "popisałaś" Dobrej nocy

Wiesz co, nawet myślałam kiedyś, żeby spisywać te jego genialne pomysły i kiedyś mu pokazać. Pomysły to ma z kosmosu.

A jak się upierał, że wąże śpią z nim. Udało mi się go namówić, żeby wąże spały w kartoniku przy łóżku.

Co do siśka to miał jeszcze jeden pomysł: " będę sikał na stojąco jak tata". Tylko nie dosięga do kibelka. Kiedyś wchodzę do łazienki, patrzę a on stoi na jednej nodze, na palcach, druga zgięta w kolanie oparta na desce klozetowej (żeby wyżej było), trzyma w rękach siśka i próbuje go naciągnąć tak, żeby mógł się wysikać .

Nie udało się go AŻ TAK naciągnąć . Chwilowo zrezygnował z sikania na stojąco. ps. jeszcze nie śpi, przed chwilą byłam mu gluty wytrzeć...
artur kiedys odwalil numer: patrzymy, a leci do kibla jak perszing. wyciaga nocnik, sciaga spodnie i sika... na stojaco. bylismy tak w szoku ze nawet oblana sciana i podloga to pikus! teraz jak leje to nie trzyma sie za siusiaka tylko operuje jakos ta skora naokolo krocza i takim dziwnym sposobem celuje...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 07:52   #1005
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

Bartessa- może za płytko wkłucie było? nam sie nigdy nie zdarzyło.A okładałaś kwaśną wodą? Ja robię okłądy w żelu za każdym razem.

Brida,żeby dziecko lubiło leżeć na brzuszku może sie przydac coś takiego.Przy Nadii stosowałam,teraz jeszcze nie próbowałam,bo NIkos jakiś za mały mi się jeszcze wydawał http://allegro.pl/mata-czas-dla-brzu...938016309.html

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 07:59   #1006
Bartessa
BAN stały

Babonik wątpie zeby bylo za płytko, pielęgniarka prawie na prosto wkluwała tę igłę, ąż bałam się czy mu w kość nie wbije.
Nie robiłam okladów, a jak sie ten preperat nazywa?
Stary 2011-11-18, 08:01   #1007
BABONIK
Zadomowienie

Marzena_S za super szczepienie trzymam zęby następne też poszły tak bezproblemowo Marzenko przepraszam przeoczyłam pytanie.Ja karmię cycem,nawet nie widziałam tego w przeciwskazaniach w robiłam to już po porodzie bo jakiś m-c temu.

Brumku i jak tam nocka? Budziłaś małego jednak czy pospaliście sobie słodko??

Nikoś już z nami
Stary 2011-11-18, 08:09   #1008
jacieeeee
Wtajemniczenie

Lili za 15 tygodni
Monia Twój Arturek to niezły gagatek

Dominik śpi, ja zrobiłam sobie drugą kawę i właśnie zapiekam jabłka z cynamonem w piekarniku (zamiast ciastka do kawy). I tak się zastanawiam jak ja jutro u taty na imieninach wytrzymam w postanowieniu odchudzania, jak mama już zrobiła sałatkę jarzynową, upiekła karczek, zakupiła ciasto... brrrr

Telik przejrzałam cały Twój blog () w poszukiwaniu przepisu na dietetyczne desery, ale dla mnie to czarna magia, choć przepisy masz boskie. Nie mam pojęcia co to jest to ksylo coś tam, te dziwne mąki (dla mnie dziwne).... Zazdroszczę Ci kulinarnej wiedzy.

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-18, 08:10   #1009
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:
Babonik wątpie zeby bylo za płytko, pielęgniarka prawie na prosto wkluwała tę igłę, ąż bałam się czy mu w kość nie wbije.
Nie robiłam okladów, a jak sie ten preperat nazywa?
Altacet w żelu,dostępny w każdej aptece. Może to po prostu opuchlizna.

CrazyM. najważniejsze że dziecko zadowolone ja mam jakieś chyba ciulowe kombinezony

AgaG. "toś" poszalała

Carmela- to i tak Cię bardzo tanio wyniesie koszt prostowania a ja farbowałam włosy po 2 tygodniach od zabiegu i nic się nie popsuło. w zasadzie pisza w instrukcji,żeby właśnie robić 2 tyg przed i po farbowaniu

Zanetka- za bioderka.

Madziulka za Szymonkowe bioderka.

Dziękuję za podpowiedzi z FOTOSIKIEM

Nikoś już z nami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 08:10   #1010
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
a dziś wieczorem mama się zresetuje carlo rosi z psiapsiółami uwielbiam takie babskie wieczorki w domu
hej - i ja witam z rana
moja pannica obudziła się - uwaga - o 4.00 i spania nie było
usnęłą z biedą przed 6 na pół godziny wstała o 6,30.

A że wyspana nie była więc miała mega marudę i na rękach źle, na plecach tragedia, na brzuchu 5 minut dobrze, potem juz nudno, w wózku źle, jeść nie, herbatki nie, zabawki przez 2 minuty fajne potem juz są beee - o masakra

padła o 9 dopiero - padam na twarz - ciekawe ile pośpi - a tu szczepienie przed nami - jak wstanie to mam nadzieje że zje normalnie juz bez fochó i na szczepienie pójdziemy przed 11.

trzymajcie kciuki.

lece nadrabiać
i prosze o kliki w banerek w podpisie

---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moj jakby tak powiedzial to bym sie kupy spodziewala...
t o ja już bym wolała wąża z chusteczek

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-11-18 o 08:12
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:11   #1011
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Też piątkowi jesteśmy
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:13   #1012
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:

Też piątkowi jesteśmy

my też piątkowe

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
Ja juz nie wyparzam. Właściwie to skonczyłam wyparzać chyba jak Agata miała ze 2 miesiące. Raz na jakiś czas wygotuje. A tak to myje w zwykłym płynie, płukam zimną wodą i na koniec przelewam gorącą wodą z kranu (z tym, ze mam bardzo gorącą).
ja tak samo - juz nie wyparzam tak często - ale myje pod gorącą wodą bo maam prawie wrzątek w kranie

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:14   #1013
BABONIK
Zadomowienie

Cytat:

Baboniku a gdzie wynalazłas taki swietny avatarek.
A jak tam u Ciebie z bzyyyykankiem?
U mnie posucha bo leczenie

Bzykanko lezy i kwiczy nadal
Avatarek szukałam kiedyś balonik gif w google i sie znalazł bo moja córka jak uczyła się mówić to na balona mówiła BABON więc mama jest BABONIK

Nikoś już z nami
Stary 2011-11-18, 08:22   #1014
Marina1
Zakorzenienie

Hej!

Dziewczyny na początek pytanie, bo potem zapomnę ( pytanie mega głupie ) - jak wygląda zimowy kombinezon, czym się różni od jesiennego ?
Cy mogłybyście podsunąć jakieś linki takowych ?

Beatko, trzymam kciukasy za szczepienie, tak sobie myślałam, że wpadłabyś do mnie na kawkę, ale Igi w dalszym ciągu chory, i nie chciałabym, by zaraził Julę.

Dla innych dziewczynek też kciuki.

Brunetko u mnie dzieje się to samo, przecieka mi jak już zrobię mleko, do szału mnie to doprowadza.
A jak miałam z szeroką szyjką ( brownsa ) to dopiero przeciekało.
Teraz mam wąską szyjkę i nie aż tak przecieka, ale przecieka. ( głupio zabrzmiało to ostatnie zdanie )

dziubku zazdroszczę spokania z przyjaciółkami, fajny wieczór Wam się szykuje.

Brunetko i przepraszam, ale Cie pomęczę jeszcze trochę pytaniami - też przechodzisz stopniowo z Pepti na Bebiko ? Jak Ala po nim się ma ? Płacze ?

Pisałam już, że mam hiper mega lenia ? A dziś jeszcze muszę wyjść z domu załatwić pewną sprawę na poczcie, muszę małego terebanić ze sobą, a miał nie wychodzić do końca tyg. z domu. Ale to tylko będzie 15 min.

Dziewczyny, nie mogę się doczekać tego mieszkania, już nie chcę być tu.

O nie mały się budzi. E nie, ruszył się.

patik a wiesz, że ja tak samo myślałam z moją pracą ? qrwa, bo nie wiem kiedy dam radę ją napisać.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:27   #1015
kalinkap13
Rozeznanie

witam,

dzis znowu z dwojka dzieciaczkow wiec tak na szybciutko poki jedno spi
nocka w miare ok.w miare bo bywalo lepiej..Fifi spal swego czasu do 6/7 bez pobduki a teraz budzi sie dwa razy

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę jutro o kciuki za Szymonkowe bioderka
O 12.20 mamy usg
zacisniete

Cytat:
podziwiam, jak sobie radzisz z dwójką?
hmmm..jest mala roznica wieku-2,5 mca-wiec oboje wymagaja uwagi. najgorzej jest jak jest pora drzemki (corki brata)bo wtedy chce byc lulana..a nieraz Filip zacznie marudzic. wtedy wolam kogos z dolu a tak to spoko, az tak zle nie jest, tylko brak czasu

Cytat:
My robiliśmy usg brzuszka tylko dlatego, że Radek robił kupki ze sluzem, czasem była krew...
tak samo badania z krwi.
Jak nie ma potrzeby to badań nie zlecają.
i co wyszlo w badaniu?my tez mamy skierowanie...

Cytat:
My też dzisiaj byliśmy(dziękuję za kciuki ) . Przed Nami w kolejce była dwójka dzieci, pierwsze płakało strasznie, drugie jeszcze gorzej, więc sobie pomyślałam, że Hania to już w ogóle pokaże na co ją stać. Byłam przekonana, że nie będą mnie stresowały takie sytuacje, a jak już zaraz miała być nasza kolej to skrętu jelit dostawałam. Pani doktor przebadała małą- Hania się cały czas do niej pięknie uśmiechała i pokazała swój popisowy numer z podciąganiem się do siadania jak lekarka dała jej tylko paluchy. Miło było usłyszeć od pediatry, że widać że się z nią dużo bawimy bo jest bardzo pogodna i silna. Później zaprosiła Nas do pielęgniarki na szczepienie. Ja stwierdziłam, że nie będę na to patrzeć- tż trzymał małą, więc się odwróciłam i czekałam na tubalny ryk, ale zamiast tego usłyszałam "Już". Hania nawet nie pisnęła - moja dzielna kobietka. Od razu z przychodni poszłyśmy na spacer, który cały przespała. Dopiero w domu włączyła się maruda, ale nie aż taka jak za pierwszym razem.
No i moje dziewczę już nie przybiera na wadze w takim szalonym tempie- przez 6 tygodni 800gr i waży w tej chwili równe 7 kg.
ale dzielna dziewczynkakla ski:

Cytat:

Cytat:

Też piątkowi jesteśmy

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

trzymajcie kciuki.

i prosze o kliki w banerek w podpisie
zacisniete
klik

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:30   #1016
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

jestem i żyje, nocka w miarę ok, pobudka o 2 i 5.
ale dziś pogoda do bani.
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:31   #1017
jacieeeee
Wtajemniczenie

Oglądacie DDTV???
Jest o legalnej aborcji w przypadku wad genetycznych... nie wiem co bym zrobiła

Dominik 29.07.2011r
Stary 2011-11-18, 08:34   #1018
BABONIK
Zadomowienie

Marinka w zasadzie to nie wiem czym ma się różnić ja chyba mam jesienne i cieplej ubieram pod spód.

a teraz ja mam prośbę

mam strasznie suchą buzię na twarzy,jak jechałam zrobić kreski na oczy to nie miałam nic na buzi i jak się zobaczyłam w samochodzie w świetle dziennym to sie przestraszyłam mam strasznie suchą i brzydką skórę buzi... jest mało elastyczna, chyba zaraz zrobią sie zmarszczki

zupełnie nie wiem jak o nią prawidłowo zadbać

kosmetyczki sie nie zapytam,bo ona będzie mi chciała nawciskać swoje drogie kremy z salonu

co mam używać,jak ,kiedy?? HELP ME!!!!!!!!

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Oglądacie DDTV???
Jest o legalnej aborcji w przypadku wad genetycznych... nie wiem co bym zrobiła

już kiedyś był tu taki temat ja jestem zwolennikiem w takich przypadkach,a dostałam tu od co poniektórych Pań
lepiej o tym nie rozmawiać na forum ogólnym,bo to ciężki temat.

Nikoś już z nami
Stary 2011-11-18, 08:36   #1019
Marina1
Zakorzenienie

Baboniku dzieki za odp.

pisze 1 reka

brumek polecala chyba jakis dobry krem na sycha skóre. Clarins chyba
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:41   #1020
CookieMonsters
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość

jesteś spostrzegawcza

przeslij mi zaproszenie a to niezłe ziółko z Ciebie było

bardzo spostrzegawcza zaproszenia powysyłam jak Mała uda się na drzemkę
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do mam używających butelki dr. Browna czy ona też wam przeciekają przy zakrętce ?????
przeciekają
Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
a ja debil wyrzucałam puszki po pepti.
a nie mam w czym soli trzymać

Brunetko jakie dostała Ala mleczko?

pise 1 reka
Nie jesteś debil! Bo ja też na to nie wpadłam, a nie mam w czym trzymać kuchennych pierdół al jak już dziewczyny zauważyły, bardzo bystra jestem
Cytat:

Nikt nie odpowiedział na moje wczorajsze pytanie: CZYM WYPRAĆ SPODNIE POPLMIONE MARKEREM ROK TEMU ( CZARNYM)
a może nikt nie zna odpowiedzi....taaa nie wierzę

Ja tu pitu pitu a obwiązki wzywają.
Jutro rano nie zawita do Was, więc trzymajcie kciuki bo jedziemy na szczepienie.
Ja nie wiem ale Kciuki za szczepienie trzymam
Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę jutro o kciuki za Szymonkowe bioderka
O 12.20 mamy usg
Kciuki
Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
Witam
I znowu chyba 15 stron do nadrobienia Jak zwykle mam zaległości jak stąd do księżyca
Więc tak na szybko z pytaniami:
1. Jak długo macie zamiar wyparzać butelki?
2. Do ilu stopni na minusie można uskuteczniać spacerki?
1. nigdy nie wyparzałam
2. Słyszałam, że do -10 st., ale to pod warunkiem, że jest 'suchy' mróz - bez wiatru i wilgoci.
Cytat:

My też dzisiaj byliśmy(dziękuję za kciuki ) . Przed Nami w kolejce była dwójka dzieci, pierwsze płakało strasznie, drugie jeszcze gorzej, więc sobie pomyślałam, że Hania to już w ogóle pokaże na co ją stać. Byłam przekonana, że nie będą mnie stresowały takie sytuacje, a jak już zaraz miała być nasza kolej to skrętu jelit dostawałam. Pani doktor przebadała małą- Hania się cały czas do niej pięknie uśmiechała i pokazała swój popisowy numer z podciąganiem się do siadania jak lekarka dała jej tylko paluchy. Miło było usłyszeć od pediatry, że widać że się z nią dużo bawimy bo jest bardzo pogodna i silna. Później zaprosiła Nas do pielęgniarki na szczepienie. Ja stwierdziłam, że nie będę na to patrzeć- tż trzymał małą, więc się odwróciłam i czekałam na tubalny ryk, ale zamiast tego usłyszałam "Już". Hania nawet nie pisnęła - moja dzielna kobietka. Od razu z przychodni poszłyśmy na spacer, który cały przespała. Dopiero w domu włączyła się maruda, ale nie aż taka jak za pierwszym razem.

Cookie, profil się oglądało, a wysłać zaproszenie to niełaska. Ale ten świat mały- daj znać jak będziesz teściową odwiedzała, to zorganizujemy spotkanie klonów. Patrząc na Wasze wspólne zdjęcia nad morzem to tż nie kojarzę- chociaż nie widać go tak dokładnie.
dla Hani
Zle się zrozumiałyśmy Nie chodziło mi o Marcina, tylko o mojego poprzedniego byłego. Nazywa się Tomek (chciałam napisać 'wabi się') rocznik '85 mieszka, a przynajmniej mieszkał na toruńskim, chodził do ekonoma - tak w skrócie

Cytat:
Witam i ja ... z kawą.

za tygodnie
Czyli znośnie Dominikowi idzie spanie w łóżeczku?
Cytat:
.
za tygodnie

Nie zacytowało mi wszystkiego znowu

Brumeczku daj już sobie i Tymkowi pospać Jest zdrowiutki, pięknie przybiera, świetnie się rozwija, same argumenty za tym, żebyście już oboje przesypiali dłuuuuuuuuugie godziny

Dobry
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości