Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 23:50   #3061
Talaaa87
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Dobra Kochane spadam do łóżeczka poprzytulać się do "jaśka"
zyczę Wam kolorowych snów o tematyce ślubnej, a może koszmarów (bo sny podobno tłumaczy się odwrotnie )
Dobrej nocki do juterka

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 23:54   #3062
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
No bo to nie koniec trzeba teraz wykrochmalić wyprasować...no i na zdjęciach widać na krawacie wzór którego na żywo nie da się zobaczyć nie wiem czemu tak jest...może dlatego, że mam słaby aparat w komórce i te zdjęcia są złej jakości zobaczymy jaki będzie efekt końcowy

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Dziękuje

jasne, zdjecia nigdy nie oddają uroku sama wiem po sobie, bo czasami zrobie dla Was jakas fotke i Wam sie nie podoba, bo na zdjeciach naprawde mi nic nie wychodzi a w rzeczywistosci jest cos super a poza tym to jeszcze nie dokonczylas, wiec czekamy na efekt koncowy i wtedy mozemy sie wypowiedziec a talentu zazdoszcze

jesli chodzi o sny slubne to ja tez dzisiaj mialam. Rozmawialam z moim kuzynem co ma nam spiewac w kosciele z kolegą i powiedzial ze juz z tym kumplem maja wszystko ustalone i teraz mam wybrac czy chce na komuni "ave Maryja", "Hallelujah" czy moze jakis psalm spiewany hahahah ale mam na bańce;P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 23:54   #3063
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emi_2508 Pokaż wiadomość
tylko czy nie za wczesnie? do slubu jeszcze 10 miesiecy
Co ty ja kupiłam swoja w sierpniu a ślubuje tak jak Ty we wrześniu

Niespodzianka 21.10.2021r.

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2011-11-17 o 23:59
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 23:54   #3064
Palulitka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
koniecznie ja też tak zrobiłam, pomierzyłam jeszcze kilka modeli ale i tak wróciłam do pierwszej miłości

ps. przyszły próbki zaproszeń, są identyczne jak na foto w aukcji, więc nie będę robić po ciemku zdjęć załączam te, które najprawdopodobniej wybierzemy - zdjęcia z aukcji zaproszeń najprawdopodobniej zamówimy też winietki i zawieszki do kompletu

ech, a u mnie (oraz Kici, Paulinki i Oriflame_Rybnik ) 240 dni do ślubu.....
My się właśnie zastanawialiśmy nad tymi zaproszeniami super że wyglądają tak jak na aukcji, jeszcze bierzemy pod uwagę inne od tego samego sprzedawcy, właśnie zamierzaliśmy zamówić próbki

Cytat:
mierzylam kochana,mierzylam bo pierwszy raz ja zobaczylam w naszym malym salonie i mysle ze wyglada ladnie. tym bardziej ze mam pelniejsze biodra i troszke brzuszek wiec wszystko co powinna to zakrywa
jak to powiedziała mi jedna Pani w salonie suknia nie może być tylko ładna, ma być śliczna, wymarzona, cudowna :p ale jeśli ją mierzyłaś dobrze się czułaś i do niej wracasz myślami to może być to druga przymiarka powinna Cie w tym upewnić
Palulitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 23:56   #3065
emi_2508
Raczkowanie

GG do emi_2508

Jutro chyba jeszcze raz pojade przymierzyc i jak bede zdecydowana do konca to zamowie ja i tyle
emi_2508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 23:56   #3066
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Co ty ja kupiłam swoja w sierpniu a ślubuje tak jak Ty w sierpniu
chyba ze wrzesniu
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 00:01   #3067
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
chyba ze wrzesniu
Tak ;p gram z Kessi na fb i pisze w pospiechu ;p

Edytowane przez zubi89
Czas edycji: 2011-11-18 o 00:03
Stary 2011-11-18, 00:02   #3068
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz niektóre dziewczyny miały swoje suknie już półtora roku przed ślubem zakupione to raczej nie za wcześniej chyba że boisz się że jakaś inna ci się spodoba

Cytat:
Co ty ja kupiłam swoja w sierpniu a ślubuje tak jak Ty we wrześniu
Zubi a ja myślałam że we wrześniu , ale chyba wolała byś w sierpniu tak jak ja

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2011-11-18 o 00:03
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 00:06   #3069
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość
Wiesz niektóre dziewczyny miały swoje suknie już półtora roku przed ślubem zakupione to raczej nie za wcześniej chyba że boisz się że jakaś inna ci się spodoba

Zubi a ja myślałam że we wrześniu , ale chyba wolała byś w sierpniu tak jak ja

Dokładnie :p ahh ten rummikub wciąga...

Stary 2011-11-18, 00:07   #3070
emi_2508
Raczkowanie

GG do emi_2508

ta mi sie podoba i jest bardzo wygodna a o to tez mi chodzi. no i jeszcze zeby byla lekka i zwiewna a ta taka wlasnie jest
emi_2508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 00:13   #3071
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
ta mi sie podoba i jest bardzo wygodna a o to tez mi chodzi. no i jeszcze zeby byla lekka i zwiewna a ta taka wlasnie jest
No to musisz jeszcze raz iść ją zamierzyć i się przekonać na 100% że to właśnie ta

---------- Dopisano o 00:13 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
[/B]

Dokładnie :p ahh ten rummikub wciąga...
Oj wciąga
Stary 2011-11-18, 00:44   #3072
zubi89
Zakorzenienie

Zmykam już do jutra Dobranoc

Stary 2011-11-18, 02:01   #3073
(kicia)
Zakorzenienie

Hej dziewczynki wpadłam do was bo spać nie mogę w głowie huczy jak to po wyjściu z klubu. W ogóle miałam akcje z telefonem. Bo umówiona byłam z TŻ że po mnie przyjedzie na 2 do Lublina ale dam mu znać gdzie około 1 gdzie ma przyjechać bo miałam bilet jeden do 6klubów i do końca nie byłam pewna gdzie będę. Przed12 patrzę telefon rozładowany. No myślałam że coś mnie trafi. Żadna nie miała telefonu w plusie a ja jeszcze nie zdążyłam zapamiętać nowego numeru telefonu TŻ dopiero znalazłam znajoma ona miała telefon że mogłam zmienić kartę i koniec końców wróciłam wcześniej do domu. Nie lubię chodzić na imprezy i nie mieć możliwości kontaktu z TŻ

W temacie pończoch na pewno samonośne koloru cielistego białe mi się nie podobają

Paulinko przejrzałaś te pomarańczowe inspiracje z tamtego linka? Bo resztę mam w większości fioletowo pomarańczowe
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-11-18 o 02:03
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 02:53   #3074
Wiktusiaczek
Zadomowienie

Nie śpię, gram na naszej klasie, nadrabiam wątek, no i szukam ślubnych inspiracji

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
nie martw sie nie jesteś sama ja też nie mieszkam z tżtem...
Ja też nie...

malwus20: Piękna suknia i cudownie w niej wyglądasz!!!: love:

Pisałyście o prawku, bo kolejny kierowca nam przybył na forum To ja też się podzielę swoją refleksją na ten temat: za pierwszym razem oblałam w ostatnich minutach egzaminu, jak już wracałam do WORDu, bo mi się światło zmieniło na pomarańczowe i chciałam przejechać, a egzaminator mi zahamował tak, że mi się pas odbił na ramieniu - i to ma być sytuacja niezagrażająca bezpieczeństwu? Później dwa razy oblałam na parkingu a za trzecim razem jako jedyna z całej grupy z mojej godziny zdałam Absurd był taki, że na ostatni egzamin sama chciałam się zawieść autem, bo miałam swojego golfa i jeździłam bez prawka ( w sumie jakiś rok)

Przez te Wasze choroby wymyśliłam motywujący tytuł następnej części wątku i mimo, iż jest na to czas i już raz mój tytuł był to pozwolę sobie go tutaj umieścić, bo jest taki bardzo związany z aktualnymi wydarzeniami na forum: Jesteśmy najlepszymi PMkami i żadnym chorobom i problemom pokonać się nie damy!

Dobranoc!
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 06:54   #3075
Malenka321
Zakorzenienie

cześć laseczki tęskno mi za wami, ale nie mogę zaglądac tu aż tyle co bym chciała.

Malwus suknia

Ja jutro jadę zaklepywac termin u krawcowej. pzynajmniej to wybrałam i poszukam swojej sukni

Zaręczeni

i ślubuję ci miłość.....
Malenka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:08   #3076
jagodzia133
Zakorzenienie

Hej dziewczyny
dzisiaj wolne zaraz biorę się za ogarnięcie domu bo ma przyjechać moja koleżanka (przyjechała z otwocka na 1,5 miesiąca bo jej facet wyjechał do Francji a że dziewczyna 31 tyg ciąży to przyjechała do mamy co ma sama siedzieć). Ahhhh musimy się nagadać. A i jeszcze musze pojechać zrobić przegląd samochodu i kupić buty zimowe bo wyciągnęłam stare a one już rozklejone i się do niczego nie nadają.

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Jedyna na ktorej moj wzrok zatrzymal sie troche dluzej po przejrzeniu jeszcze raz wszystkich...
Co wy na to? Tylko bez tych farfocli co tam z boku stercza...a w ogle to takie kulawe te zdjecia sa ze nic nie widac, albo kiecka z boku albo z tylu i kombinuj se czlowieku co jest po drugiej stronie...
bez tych farfocli super by była
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki wpadłam do was bo spać nie mogę w głowie huczy jak to po wyjściu z klubu. W ogóle miałam akcje z telefonem. Bo umówiona byłam z TŻ że po mnie przyjedzie na 2 do Lublina ale dam mu znać gdzie około 1 gdzie ma przyjechać bo miałam bilet jeden do 6klubów i do końca nie byłam pewna gdzie będę. Przed12 patrzę telefon rozładowany. No myślałam że coś mnie trafi. Żadna nie miała telefonu w plusie a ja jeszcze nie zdążyłam zapamiętać nowego numeru telefonu TŻ dopiero znalazłam znajoma ona miała telefon że mogłam zmienić kartę i koniec końców wróciłam wcześniej do domu. Nie lubię chodzić na imprezy i nie mieć możliwości kontaktu z TŻ

W temacie pończoch na pewno samonośne koloru cielistego białe mi się nie podobają
ależ miałaś.... ja też bym pewnie się nieźle kurzyła nienawidzę nie mieć kontaktu z tżcikiem w razie w....
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:13   #3077
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Jestem. Ale czuje sie potwornie
Myslalam ze umre na samolocie u ginekologa... I strasznie piekło dzisiaj. Do tej pory czuje to pieczenie. Gin powiedzial ze za miesiac kontrola. Jakies globulki dal i powiedziala ze raczej juz powinno byc ok.
dzielna dziewczynka!

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Mój TŻ też gra. Pierwszą rzeczą jaką kupiliśmy wspólnie do mieszkania był xbox i od tej pory TŻ gra w wolnym czasie. Nie przeszkadza mi, każdemu należy się rozrywka - ja zajmuje komputer na Wizażu, on tv i xboxa Najważniejsze to pogodzić się z rozrywką mężczyzny, rozplanować czas i pozwolić sobie trochę od siebie odpocząć. Dzięki kobiecej wyrozumiałości mężczyźni kochają nas jeszcze bardziej Każdy potrzebuje chciwli rozrywki od czasu do czau, by oderwać się od codzienności - np. przy grze.
wiesz, chwila rozrywki, oderwanie sie od codzienności tak- ale mój TŻ cały weekend potrafi tak siedzieć. Chyba, że już zacznę się nudzić jak mops i nie mam bardzo co ze sobą zrobić to wtedy przerywa.

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczynam sie stresować że jeszcze nie mam sukienki chodziłam po salonach u mnie ale nic mi się nie spodobało (wiem musze mierzyć) ale od kiedy przymierzyłam sukienkę Emmi Mariage Giovani to nie moge przestać o niej myśleć i wszystkie sukienki porównuje do niej... Czy to jest jakiś znak??
wariatko bierz tą kiecę! Boże jak ty w niej obłędnie wyglądałaś!!

Cytat:
zabiłam Cię już śmiechem? jak nie, to masz jeszcze

A wczoraj wieczorem poszłam sobie do sąsiadki, co byłam u jej córki w marcu na weselu. Była akurat u niej jakaś znajoma i sąsiadka pokazywała jej swoje kryształy i na jednym zawieszona jest zawieszka z butelek z tego wesela. I sąsiadka opowiada, opowiada i mówi, że wszystkie dekoracje były w tym kolorze. Uwierzcie- nie zwróciłam na to najmniejszej uwagi!
Stary 2011-11-18, 08:17   #3078
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Kochane mam suknie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
Jest piękna, tylko trzeba ja dopasować Pani mi dziś zadzwoniła po 13 i pojechałam do salonu jak najszybciej bo bym z nerwów wszystkie palce sobie poobgryzała
Mama zdjęcia i o to one Pas w sukni w świetle salonu wydaje się być złoty ale to pomyłka, pas jest srebrny i pięknie się mieni Miałam na sobie halkę na 3 kołach, do sukni będę miała halkę gratis
Tiul jest jedwabny jak Pani mówiła, taki mięciutki, nie sztywny. Na kolejną przymiarke moge sie zgłaszac jak znajdę i kupię butki. Co do okrycia Pani mi nie poleciała bolerka bo mówi ze chyba by cały efekt popsuło i będziemy coś kombinować na przymiarce.
Mamusia mi zdjęcia robiła ale wyszły jakieś przymglone wiec musiałam sama sobie cykać fotki Kilka fotek nie chce mi sie załadowac jakis bład wyskakuje dlatego tylko tyle mam zdjęć
Przeslicznie wygladasz
Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
Przez te Wasze choroby wymyśliłam motywujący tytuł następnej części wątku i mimo, iż jest na to czas i już raz mój tytuł był to pozwolę sobie go tutaj umieścić, bo jest taki bardzo związany z aktualnymi wydarzeniami na forum: Jesteśmy najlepszymi PMkami i żadnym chorobom i problemom pokonać się nie damy!

Dobranoc!
Mi sie podoba taki temat
Co do rajstop/ponczoch, ja sie chyba zdecyduje na ponczochy samonoscne w kolorze cielistym, chociaz zawsze myslalam ze bede miala w bieli ;p moze se kupie takie w ecru i zobacze jak beda wygladac
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:17   #3079
kindziulindzia
Zakorzenienie

Hej

dziś nareszcie piąteczek ale fajnie i weekend spędzę sama ze sobą bo TŻ ma szkołę
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:21   #3080
Jamee
Zakorzenienie

Dzień dobry

Po pierwsze: Malwuś wyglądasz zjawiskowo. Świetny wybór
Po drugie: mój facet jest zakochany w Playstation 3 i potrafi grać godzinami. Mnie to nie przeszkadza a jeśli chcę spędzić z nim czas po prostu chwytam za drugiego pada
Po trzecie: pończochy na pewno w kolorze cielistym ale jeszcze nie wiem czy na pasie czy samonośne

---------- Dopisano o 08:21 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
Hej

dziś nareszcie piąteczek ale fajnie i weekend spędzę sama ze sobą bo TŻ ma szkołę
To tak jak u mnie Nareszcie zacznę się uczyć do egzaminu

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:28   #3081
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry

Jak noc? Bez koszmarów? Udanego dnia dla wszystkich PM-ek Być może po pracy w mieszkaniu będzie już na mnie czekała teściowa z siostrami TŻ-a, więc być może nie będę miała możliwości odwiedzać was przez jakiś czas. Będę tęsknić Ojczym mojego TŻ-a to czasem straszny ch * j. Szczególnie jak za dużo wypije, a niestety mu się zdarza i podobno narobił wczoraj jakiejś awantury. Moja teściowa chce mu dać do myślenia i zostawić go samego na jakiś czas, ale wg mnie, to od razu powinna się rozwieść. No cóż. Nie zmuszę jej, ale powinna myśleć o córkach....Szkoda gadać.

Raz jeszcze miłego dnia
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:35   #3082
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Jak noc? Bez koszmarów? Udanego dnia dla wszystkich PM-ek Być może po pracy w mieszkaniu będzie już na mnie czekała teściowa z siostrami TŻ-a, więc być może nie będę miała możliwości odwiedzać was przez jakiś czas. Będę tęsknić Ojczym mojego TŻ-a to czasem straszny ch * j. Szczególnie jak za dużo wypije, a niestety mu się zdarza i podobno narobił wczoraj jakiejś awantury. Moja teściowa chce mu dać do myślenia i zostawić go samego na jakiś czas, ale wg mnie, to od razu powinna się rozwieść. No cóż. Nie zmuszę jej, ale powinna myśleć o córkach....Szkoda gadać.

Raz jeszcze miłego dnia
wiesz... mnóstwo rodzin tak żyje... u mnie w rodzinie są dwa takie przypadki. Jeden drastyczny, gdzie ludzie żyją obok siebie, bo wujek dzień w dzień chodzi pod wpływem, a drugi dom, to jest 3 dni trzeźwości, 3 dni ochlania... Z całej rodziny tylko mój ojciec miał odwage odejść od mojej matki, która niestety też ma problem z %.
A tak w ogóle to rozmawiałam wczoraj właśnie z ojcem i muszę powiedzieć, że trochę mnie dobił, bo ja w sumie nie wiedziałam o tym. Okazuje się, że jak było wesele mojego brata, to moja mama też była pijana. Wesele było spore, ja z nimi nie przebywałam, więc zupełnie nie koiarzę tego faktu... Ale jeśli na weselu brata sie nie pohamowała to ja nie wiem co będzie na moim. Tylko co w takiej sytuacji?no wywieść ją z wesela. Ale w takim przypadku przydałoby się, żeby ktoś ją pilował w domu, żeby z kolei demolki nie zrobiła...
Stary 2011-11-18, 08:43   #3083
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Hej dziewczynki

dzisiaj juz piatek ;D

a jutro mam od 8 do 20 zajecia

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 08:47   #3084
Anulka_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
wiesz... mnóstwo rodzin tak żyje... u mnie w rodzinie są dwa takie przypadki. Jeden drastyczny, gdzie ludzie żyją obok siebie, bo wujek dzień w dzień chodzi pod wpływem, a drugi dom, to jest 3 dni trzeźwości, 3 dni ochlania... Z całej rodziny tylko mój ojciec miał odwage odejść od mojej matki, która niestety też ma problem z %.
A tak w ogóle to rozmawiałam wczoraj właśnie z ojcem i muszę powiedzieć, że trochę mnie dobił, bo ja w sumie nie wiedziałam o tym. Okazuje się, że jak było wesele mojego brata, to moja mama też była pijana. Wesele było spore, ja z nimi nie przebywałam, więc zupełnie nie koiarzę tego faktu... Ale jeśli na weselu brata sie nie pohamowała to ja nie wiem co będzie na moim. Tylko co w takiej sytuacji?no wywieść ją z wesela. Ale w takim przypadku przydałoby się, żeby ktoś ją pilował w domu, żeby z kolei demolki nie zrobiła...
Nasz przyjaciel (mój i TŻ-a) też jest w takiej sytuacji i zapowiedział już na jego weselu matki nie będzie. Zaprosi ją tylko do kościoła. Boi się, że zepsułaby zabawę jemu i pozostałym gościom. Powiedział, że nawet gdyby jej zaufał, zawiodła go, to przecież po wyproszeniu jej nie zamknie sali weselnej na klucz żeby nie mogła wejść tam znowu, ale jest przekonany, że chciałaby to zrobić.
Stary 2011-11-18, 08:52   #3085
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość

Wiem o czym mówicie.

Moj ojciec jest alkoholikiem, ja mam dzieki niemu klasyczna postac DDA.

Nie pije od paru lat, tzw potrafi sie zlamac i wpasc w ciag dalej. Ale tak to jest ogolnie ok. Kiedys byla tragedia. Agresywny, pil w ciagu miesiacami, zero wyplaty, katowal nas. Mam blizne na plecach po nozu nawet.

Teraz sie calkowicie zmienil. Moge powiedziec ze go kocham.
Ale nie zapomne tego co było pare lat temu.

Do tej pory 3 mojego rodzenstwa miala swoje wesela, i na kazdym sie napil do nieprzytomnosci... Mnie uwaza za najlepsza jego corke itp. Inni mowia ze jestem oczkiem w jego głowie. Ale nie łudze sie ze sie nie napije na moim weselu.

W bajki nie wierze.

Mia i Tosia <3

Stary 2011-11-18, 09:02   #3086
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem o czym mówicie.

Moj ojciec jest alkoholikiem, ja mam dzieki niemu klasyczna postac DDA.

Nie pije od paru lat, tzw potrafi sie zlamac i wpasc w ciag dalej. Ale tak to jest ogolnie ok. Kiedys byla tragedia. Agresywny, pil w ciagu miesiacami, zero wyplaty, katowal nas. Mam blizne na plecach po nozu nawet.

Teraz sie calkowicie zmienil. Moge powiedziec ze go kocham.
Ale nie zapomne tego co było pare lat temu.

Do tej pory 3 mojego rodzenstwa miala swoje wesela, i na kazdym sie napil do nieprzytomnosci... Mnie uwaza za najlepsza jego corke itp. Inni mowia ze jestem oczkiem w jego głowie. Ale nie łudze sie ze sie nie napije na moim weselu.

W bajki nie wierze.
U mnie było podobnie. Tata też chlał ile się dało pracował ale i chlał. Ciągłe kłutnie wyprowadzaliśmy się z domu ale nie bił nas. Tego to nie było.Ale i tak był niezły sajgon. Płacz kłótnie wyzwiska itd. Dopóki mu trzustka nie padła z przepicia. Wtedy się trochę uspokoił ale nadal popijał. No to wiadomo trzustka siadła do tego doszła wątroba i cukrzyca i wreszcie przestał. Fakt potrafi raz na jakiś czas się napić ale to rzadko. No i wiecie że wtedy się bardzo mnie czepia.... pisałam wam. Ale obiecał mi że się nie upije. Mama powiedziała że ona go przypilnuje żeby się nie upił. I mam nadzieję że dotrzyma słowa. Z resztą przy weselu i tak będzie musiał pilnować cukru żeby mu za bardzo nie skoczył więc o piciu może zapomnieć. Coś tam wypije ale nie dużo. Eh.... oby było dobrze.
Lili & Gabryś

Stary 2011-11-18, 09:09   #3087
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
U mnie było podobnie. Tata też chlał ile się dało pracował ale i chlał. Ciągłe kłutnie wyprowadzaliśmy się z domu ale nie bił nas. Tego to nie było.Ale i tak był niezły sajgon. Płacz kłótnie wyzwiska itd. Dopóki mu trzustka nie padła z przepicia. Wtedy się trochę uspokoił ale nadal popijał. No to wiadomo trzustka siadła do tego doszła wątroba i cukrzyca i wreszcie przestał. Fakt potrafi raz na jakiś czas się napić ale to rzadko. No i wiecie że wtedy się bardzo mnie czepia.... pisałam wam. Ale obiecał mi że się nie upije. Mama powiedziała że ona go przypilnuje żeby się nie upił. I mam nadzieję że dotrzyma słowa. Z resztą przy weselu i tak będzie musiał pilnować cukru żeby mu za bardzo nie skoczył więc o piciu może zapomnieć. Coś tam wypije ale nie dużo. Eh.... oby było dobrze.

musi byc dobrze

ja swojemu powiedzialam ze chce zeby mnie do ołtarza poprowadził, to miałam wrażenie ze zaraz zemdleje ;D
oczy mu sie zaswieciły ;D
taki dumny byl.

Mia i Tosia <3

Stary 2011-11-18, 09:15   #3088
Anulka_p
Zakorzenienie

A najgorsze jest to, że moja teściowa ciągle powiela te sam błędy. Mówiłam jej ostatnio, kiedy też do nas przyjechała, że jej pomożemy, żeby została jak długo chce. Marudziła, że ciasno, bo kawalerka. Zapewniłam ją że damy radę, że nie jest wcale tak ciasno. Z TŻ-em i tak sporo czasu spędzamy w pracy, więc tylko wieczorami bylibyśmy wszyscy w mieszkaniu. Ale, że więcej osób, raźniej, radośniej. Chciałam ją przekonać żeby zmieniła swoje życie i myślałam, że mi się udało, ale ona posiedziała trzy dni i wróciła do siebie. Tym razem pewnie też tak będzie, albo w ogóle nie przyjedzie....

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

I martwię się też o TŻ-a, bo ona bardzo przeżywa tę sytuację. Mieszkamy ponad 20 kilometrów od jego rodziny i nie możemy być tam w każdej chwili. Już raz TŻ przywalił ojczymowi po awanturze. Należało mu się, ale wolałabym żeby tego jednak nie robił. Te facet bywa nieobliczalny, jeszcze TŻ-owi narobi problemów
Ok, spadam do pracy. Postaram się o tym nie myśleć. Zobaczymy jak to będzie tym razem...

Pa PM-ki
Stary 2011-11-18, 09:15   #3089
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
musi byc dobrze

ja swojemu powiedzialam ze chce zeby mnie do ołtarza poprowadził, to miałam wrażenie ze zaraz zemdleje ;D
oczy mu sie zaswieciły ;D
taki dumny byl.

ja też chciałam go poprosić ale tżcik się obruszyła ze jak to ojciec a on to co.... i nie dało mu się tego przetłumaczyć....
a poza tym mój ojciec jest takim luzakiem.... nienawidzi garniturów itd. także mój ślub to będzie dla niego katorga bo będzie musiał mieć garnitur i to przez kilka godzin a u niego to masakra. U brata na cywilnym jak się ubierał to myślałam że wyjdzie z siebie i stanie obok. Po powrocie do domu u nas było przyjęcie to się od razu przebrał w krótkie spodenki i koszulkę i mówił: o będę miał wytłumaczenie bo stoję przy garach to że niby nie chcę się poplamić
Lili & Gabryś

Stary 2011-11-18, 09:18   #3090
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
ja też chciałam go poprosić ale tżcik się obruszyła ze jak to ojciec a on to co.... i nie dało mu się tego przetłumaczyć....
a poza tym mój ojciec jest takim luzakiem.... nienawidzi garniturów itd. także mój ślub to będzie dla niego katorga bo będzie musiał mieć garnitur i to przez kilka godzin a u niego to masakra. U brata na cywilnym jak się ubierał to myślałam że wyjdzie z siebie i stanie obok. Po powrocie do domu u nas było przyjęcie to się od razu przebrał w krótkie spodenki i koszulkę i mówił: o będę miał wytłumaczenie bo stoję przy garach to że niby nie chcę się poplamić
heh dobre ;D

moj ostatnio lezal prawie miesiac czasu w szpitalu, ma wode w płucach, wypyscili go do domu, ale na zwolnieniu siedzi ciagle. Czuje sam ze juz coraz gorzej jest z nim. chce mu troszke osłodzic zycie
A moj tz sie zgadza, powiedzial ze bedzie jak w brazylijskiej telenoweli ;D
tata mnie prowadzi a tren niesie moj 5 letni siostrzeniec ;D

Mia i Tosia <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości