Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 09:21   #3091
jagodzia133
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
heh dobre ;D

moj ostatnio lezal prawie miesiac czasu w szpitalu, ma wode w płucach, wypyscili go do domu, ale na zwolnieniu siedzi ciagle. Czuje sam ze juz coraz gorzej jest z nim. chce mu troszke osłodzic zycie
A moj tz sie zgadza, powiedzial ze bedzie jak w brazylijskiej telenoweli ;D
tata mnie prowadzi a tren niesie moj 5 letni siostrzeniec ;D
ooo kurczaczek nie pogadasz będzie naprawdę jak w filmie tylko czy mały się nie zestresuje i nie ucieknie??
dobra jadę kupić te buty i zrobić ten przegląd bo mam tylko z 1,5h do przyjazdu koleżanki :P
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:23   #3092
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
koniecznie ja też tak zrobiłam, pomierzyłam jeszcze kilka modeli ale i tak wróciłam do pierwszej miłości

ps. przyszły próbki zaproszeń, są identyczne jak na foto w aukcji, więc nie będę robić po ciemku zdjęć załączam te, które najprawdopodobniej wybierzemy - zdjęcia z aukcji zaproszeń najprawdopodobniej zamówimy też winietki i zawieszki do kompletu

ech, a u mnie (oraz Kici, Paulinki i Oriflame_Rybnik ) 240 dni do ślubu.....
Ładne te zaproszenia - mogłabyś podać linka do aukcji?

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Widzę że temat rajstopek jest poruszany Powiem wam szczerze, że ja będąc na wielu już weselach w rodzinie bądź u znajomych nie widziałam aby panna młoda miała na sobie pończochy w kolorze cielistym zawsze miała w białym. Ja też planowałam w białym ale widzę, że coraz więcej Pm chce mieć pończochy lub rajstopki w kolorze cielistym. Teraz będę się sama głowić jaki kolor wybrać
Niech inne PMki mają białe pończochy jak tak chcą. Mi się nie podobają, więc nawet takich nie będę kupować. Mam w planach kupić pończochy samonośne. Nigdy nie nosiłam z pasem, więc nie wiem jak to jest, lecz mam obawy, że podczas siadania wstawania te paski odczepią się od pasa lub pończochy i pończocha mi się zsunie. Jestem pewniejsza samonośnych (pomimo, że też mogą się zsunąć) - bo już takie nosiłam.
Stary 2011-11-18, 09:23   #3093
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
ooo kurczaczek nie pogadasz będzie naprawdę jak w filmie tylko czy mały się nie zestresuje i nie ucieknie??
dobra jadę kupić te buty i zrobić ten przegląd bo mam tylko z 1,5h do przyjazdu koleżanki :P

maly jest bardzo odwazny ;D

jak mu o ty powiedzialam to on odpowiedział mi :

ciocia a pewnie ze tak! ja cie najbardziej lubie i zrobie to dla ciebie ;D nawet z poduszka pobiegam po kosciele jak mi dasz obraczki ;D

dzieciak jest bardzo odwazny ;D

i chyba mnie najbardziej z cioc lubi

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:29   #3094
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
U mnie było podobnie. Tata też chlał ile się dało pracował ale i chlał. Ciągłe kłutnie wyprowadzaliśmy się z domu ale nie bił nas. Tego to nie było.Ale i tak był niezły sajgon. Płacz kłótnie wyzwiska itd. Dopóki mu trzustka nie padła z przepicia. Wtedy się trochę uspokoił ale nadal popijał. No to wiadomo trzustka siadła do tego doszła wątroba i cukrzyca i wreszcie przestał. Fakt potrafi raz na jakiś czas się napić ale to rzadko. No i wiecie że wtedy się bardzo mnie czepia.... pisałam wam. Ale obiecał mi że się nie upije. Mama powiedziała że ona go przypilnuje żeby się nie upił. I mam nadzieję że dotrzyma słowa. Z resztą przy weselu i tak będzie musiał pilnować cukru żeby mu za bardzo nie skoczył więc o piciu może zapomnieć. Coś tam wypije ale nie dużo. Eh.... oby było dobrze.
Musi byc, jak mama bedzie miala na niego oko to na pewno nic nie zmaluje! Moi rodzice juz wiedza ze pic nie moga, bo beda kierowcami w razie czego i autkiem maja przyjechac, a po weselu zabrac jedzenie do domu - my zostajemy w Pokoju Nowozencow
Ja sie zastanawialam nad tym z kim isc do oltarza, wiem ze dla taty byloby to cos niesamowitego, ale chyba jednak pojde z Tz w koncu to "z nim mam isc do oltarza" hehe Oboje wtedy bedziemy to przezywac tak samo a nie ze ja w stresie bede kroczyc a on sobie spokojnie stal hehe

---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość

Niech inne PMki mają białe pończochy jak tak chcą. Mi się nie podobają, więc nawet takich nie będę kupować. Mam w planach kupić pończochy samonośne. Nigdy nie nosiłam z pasem, więc nie wiem jak to jest, lecz mam obawy, że podczas siadania wstawania te paski odczepią się od pasa lub pończochy i pończocha mi się zsunie. Jestem pewniejsza samonośnych (pomimo, że też mogą się zsunąć) - bo już takie nosiłam.
Hehe ja kiedys szlam do kosciola i ponczochy okazaly sie za duze albo za malo "sciskajace" i mi sie zsuwala do kostek (spodnice mialam do kolan) wiec wrocilam sie do domu, ubralam rajstopki i dopiero poszlam, Tż biedny musial ze mnie kursowac a bylismy juz w polowie drogi hehehe
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:31   #3095
Nattiv
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nosiłam z pasem i bez i stwierdzam, że tylko samonośne na ślub Pończochy na pasie właśnie się często odpinają, a w tańcu to już w ogóle się nie będą trzymały

Kallos Sthenos - Piękno i Siła
Nattiv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:35   #3096
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Trzymam kcuki i nie puszczę Wszystko będzie dobrze !

Dziekuje kochana. Już dziś mam dobry humor.

Niech będzie, co będzie; czas wszystko równo w swym unosi pędzie.

— William Shakespeare

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Kocooorku moj kochany...tak mi przykro ze musisz tkwic w tej niepewnosci...moge sie tylko domyslic jakie to straszne uczucie. Ale pamietaj ze dopoki nie ma zadnej potwierdzonej diagnozy nie ma sie co zamartwiac i gdybac co bedzie gdy...Ja tam wierze ze wszystko bedzie dobrze, bo nie moze byc inaczej I zaloze sie ze we wtorek wpadnisz tutaj i bedziesz skakac ze szczescia ze to tylko jakies tam odstepsta od normy ale zupelnie nie grozne. Sciskam cie z calej sily

A Koooocurku mam pytanko do ciebie, bo ty planujesz zloto brazowy kolor przewodni prawda? W jaki garnitur masz zamiar wsadzic swojego TZ?
Dziekuję Ci za miłe słowa Badania mi 2 razy wyszły złe i robie nastepne. Może będzie dobrze- wierze w to bardzo MUSZE!

Co do garejru Tż- to kupilismy materiał na garnitur. Jest koloru Beżowego. Chciałam wstawic tutaj nawet fotki, ale kolor jest zupełnie inny na zdjęciach niż w rzeczywistości. Trafiliśmy na końcówki kolekcji materiałów znanych światowych projektantów mody. Zpłacilismy 350 zł ma materiał i będziemy szyć gajerek.

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:47   #3097
(kicia)
Zakorzenienie

Hej dziewczynki. Ale się nie wyspałam

Ja na szczęście ten weekend mam TŻ całego dla siebie jutro świętujemy moje urodzinki we dwoje a w niedzielę mamy małą imprezkę

Tak w ogóle śniła mi się Chatka. Że chciałam pogadać o czymś ale była burza a ja się bałam wyjść z mojego bloku bo wysokie drzewa są i pioruny mogą w nie walić. A Chatka dzielna dziewczyna miłośniczka przyrody koniecznie chciała siedzieć koło tych drzew. A o czym chciałam gadać tego nie wie nikt. Sen totalnie bez sensu
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

Edytowane przez (kicia)
Czas edycji: 2011-11-18 o 09:51
(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:53   #3098
justyna_g4
Zakorzenienie

JA dobrze, że już piątek.
Nadrobiłam was.

Co do tematu alkoholu to mam wrażenie, że to jest jakaś przypadłość tamtego pokolenia. Mój ojciec też pije. Co prawda nie tak, że upija się przez tydzień czy miesiąc, ale np tak 2-3piwka codziennie przez tydzień. Nie jest pijany, ale czuć od niego alkohol. Mnie i mamę to denerwuje wiec nie gadam z nim, a mama chce mu nagadać i z tego robią się awantury. Na szczęście nie zdarza się to za często. Mam nadzieję, że na weselu się nie upije bo powiedziałam mu, że wsadzę go do auta i pojedzie do domu i nie wybaczę mu tego. mama na pewni też będzie go pilnować.

Co do prowadzenia do ołtarza to my będziemy wchodzić razem z Tż do kościoła. Mój kolega czekał na swoją obecną żonę przy ołtarzu i trochę śmiesznie to wyszło bo nie wiedział jak ma sie zachować. Czy ją ucałować, czy teścia i wogóle dziwne zamieszanie powstało. A poza tym to ja sie zgodziłam zostać żoną Tż i nie będzie mnie nikt mu oddawał (moje stosunki z rodzicami są raczej chłodne i pewnie stąd to wynika, że cały czas podkreślam że są moimi rodzicami ale ja nie jestem ich własnością ). Oczywiście to tylko moje zdanie rozumiem Pm, które się na to decydują

Cytat:
Napisane przez Blacky Pokaż wiadomość
Za drugim razem koleś chciał mnie udupić po prostu. Najpierw jak mu pokazywałam światła , to on do mnie z tekstem "proszę PAni, to nie jest motor!". Ja w panikę i myślę, k.. jaki motor?! A on mi mówi, że samochód ma światła z dwóch stron. I kazał mi obchodzić samochód z prawej i z lewej. Potem wypuścił mnie z ośrodka jakąś boczną bramą. Więc na filmie nie widać znaku strefy ograniczenia do 30 (to takie małe osiedla były). Ale ja wiedziałam, że tam jest ten znak i jechałam 30. To ten do mnie "Warunki atmosferyczne pozwalają na jazdę z maksymalną dozwoloną prędkością. Jak Pani nie poprawi dynamiki jazdy, to Panią obleję". Buc jeden. To wyjechałam na trasę - 1, 2, 3 i jedziemy. Znów mnie zawrócił w te osiedla i zaczęliśmy skręcać. Jeden, drugi, trzeci, czwarty skręt. Za którymś razem ten baran daje mi po heblach i zaczyna na mnie wrzeszczeć "Czy ja wiem, że nie jeździ się przeciwnym pasem ruchu?!" Ja do niego, że wiem - skończyłam kurs. Wiecie co się stało? Było skrzyżowanie (kolejne) w kształcie litery "T", przerywana linia, pasy dla pieszych i przed samym skrętem 30cm podwójnej ciągłej. I ja na tę ciągłą najechałam lekko kołem przy skręcie. Ten buc po to mnie na te wszystkie zakręty kierował, żebym w końcu najechała. A potem 15 minut krzyczał na mnie, że stanowię zagrożenie na drodze, bo jeżdżę przeciwnym pasem ruchu. No po prostu krew mnie zalewa, jak o tym myślę.
Mnie za to samo oblał za pierwszym razem ( za drugim zdałam) i też było widać od początku, że chce mnie oblać. Powiedział mi, że jakby tam stał samochód to bym w niego jechała bo przejechałam linie ( jakby tam stał to bym go widziała i nie wjechała w niego). Stwierdził, że się przesiadamy wiec ja ze złości zatrzymałam się na środku skrzyżowania, a on do mnie, że nie wolno sie zatrzymywać na środku skrzyżowania więc mu mówię, że kazał mi sie przesiąść. Całą powrotną drogę tłumaczył mi sie czemu mnie oblał.

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zaczynam sie stresować że jeszcze nie mam sukienki chodziłam po salonach u mnie ale nic mi się nie spodobało (wiem musze mierzyć) ale od kiedy przymierzyłam sukienkę Emmi Mariage Giovani to nie moge przestać o niej myśleć i wszystkie sukienki porównuje do niej... Czy to jest jakiś znak??
Tak to chyba już jest z sukniami Emmi Mariage. Ja swoją przymierzyłam jako pierwszą suknie i każda następna już nie była taka bo to dół nie taki, a w tej góra... Zdecydowałam się wiec na tą EM.
A jeśli chodzi o tą twoją to z tego co zauważyłam to często pojawia się w komisie i na alle wiec tym bardziej warto sie zdecydować jeśli nie koniecznie chcesz nową.

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Jedyna na ktorej moj wzrok zatrzymal sie troche dluzej po przejrzeniu jeszcze raz wszystkich...
Co wy na to? Tylko bez tych farfocli co tam z boku stercza...a w ogle to takie kulawe te zdjecia sa ze nic nie widac, albo kiecka z boku albo z tylu i kombinuj se czlowieku co jest po drugiej stronie...
Mi się podoba ale tak jak napisałaś bez tego co tam jest w pasie.

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
a no tak nawet nie spojrzalam:P ale dzisiaj sobie w pracy myslalam, ze tylko ja z Was nie mam jeszcze sukni

a zaproszenia bardzo ladne

mi sie nie podoba wogole gora..
Ja też nie mam jeszcze kupionej (czekam aż dziewczyna przywiezie ją z domu do Krk żebym mogła ją przymierzyć )

Cytat:
Napisane przez emi_2508 Pokaż wiadomość
Co do sukni kochane to ja mam tylko link do strony ze zdjeciem. czwarta suknia w pierwszym rzedzie. bardzo mi sie spodobala i mysle ze sie na nia zdecyduje http://www.dominika.net.pl/index.php/pl/slubne
Cytat:
Napisane przez emi_2508 Pokaż wiadomość
tylko czy nie za wczesnie? do slubu jeszcze 10 miesiecy
Bardzo ładna. A co do tego czy za wcześnie to nie wydaje mi się. Też tak myślałam, ale jak będę miała okazje to kupię swoją mimo, że ślub mam dopiero 27 października

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:55   #3099
evoonia86
Zakorzenienie

Dzień dobry
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
też mi się tak wydaje. mój tata zdawał w zimie i twierdzi że dużo fajniej się jedzie i można bardziej skupic się na jeździe
moja siostra też zdawała w zimie i zdala za pierwszym razem musiała jeździć powoli, mniejszy ruch na ulicach. także zima wcale nie jest zła na zdawanie
Cytat:
Napisane przez patiss89 Pokaż wiadomość
MAM ZAPROSZENIA
zamówiłam je, 9 listopada i kurier właśnie je przyniósł pięknie zapakowane w kartoniku, jak dla mnie są cudowne
super to teraz już tylko rozdawać

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
dziewczynki jesteście? bo znowu czuje się strasznie sama TŻ nie ma czasu ze mną gadać bo sobie gra.... już mam dość tej jego gierki:/ w ogóle to dowiedziałam się dzisiaj, że mój znajomy, chłopak mojej koleżanki miał dzisiaj wypadek samochodowy w Niemczech i nie żyje...
strasznie mi przykro....

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Kochane mam suknie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!
wyglądasz jak prawdziwa księżniczka gratuluje zakupu

Cytat:
Jestem. Ale czuje sie potwornie
Myslalam ze umre na samolocie u ginekologa... I strasznie piekło dzisiaj. Do tej pory czuje to pieczenie. Gin powiedzial ze za miesiac kontrola. Jakies globulki dal i powiedziala ze raczej juz powinno byc ok.
najważniejsze, że już po wszystkim dzielna dziewczynka z Ciebie
Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
mam pytanie dziewczyny

czy któraś z Was ma zamiar w planach kupić pończochy ale na pasie?
samonośnych nie lubię bo i tak mi spadają a nie będę dłubać co i raz pod suknią bo mi się tam coś ześlizgło a po drugie chciałabym zrobić małą niespodziankę TŻ w ranek poślubny bo w takim uzbrojeniu jeszcze mnie nie widział
ja myślalam o takich pończochach z pasem. ale ciągle biję się z myslami. takie samonośne to i mi czasem się zsuwają i też nie wyobrażam sobie grzebać pod kiecką i je ciagle poprawiać

jutro wybieram się na maraton po sklepach w poszukiwaniu bielizny ślubnej
Stary 2011-11-18, 09:57   #3100
justyna_g4
Zakorzenienie

Ale się rozpisałam...

Zapomniałam jeszcze napisać...miałam koszmar ślubny.
Śniło mi się, że był już piątek, a ja nie miałam biżuterii, ani butów. I taka panika, że zapomniałam. I tak myślę co zrobić i stwierdziłam, że przecież jak zamówię dzisiaj to na jutro mi na pewno nie przyjdą i na szczęście się obudziłam bo strach się bać czego jeszcze nie miałam.

Laura

Stary 2011-11-18, 10:02   #3101
patiss89
Raczkowanie

GG do patiss89

Witam się piątkowo

Bardzo proszę o trzymanie kciuków bo za godz. mam rozmowę o prace... OBY się udało bo kasa jest potrzebna

Później czeka mnie spowiedź bo jutro będę 100% matką chrzestną

Jak wróce to wrzuce te obiecane fotki zaproszeń
patiss89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:05   #3102
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się piątkowo

Bardzo proszę o trzymanie kciuków bo za godz. mam rozmowę o prace... OBY się udało bo kasa jest potrzebna

Laura

Stary 2011-11-18, 10:07   #3103
kindziulindzia
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się piątkowo

powodzenia
19.05.2012
kindziulindzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:11   #3104
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
JA dobrze, że już piątek.
Nadrobiłam was.

Co do tematu alkoholu to mam wrażenie, że to jest jakaś przypadłość tamtego pokolenia. Mój ojciec też pije. Co prawda nie tak, że upija się przez tydzień czy miesiąc, ale np tak 2-3piwka codziennie przez tydzień. Nie jest pijany, ale czuć od niego alkohol. Mnie i mamę to denerwuje wiec nie gadam z nim, a mama chce mu nagadać i z tego robią się awantury. Na szczęście nie zdarza się to za często. Mam nadzieję, że na weselu się nie upije bo powiedziałam mu, że wsadzę go do auta i pojedzie do domu i nie wybaczę mu tego. mama na pewni też będzie go pilnować.

niestety mój tata też pije.. i to za dużo wg mnie... bo nie rozumiem jak można nie wytrzymac dnia bez puszki piwa... a on pije conajmniej 3-4 puszki a jak mama kończy później pracę to jest masakra poprostu.. i ona mu nic nie powie jak jest trzeźwy to fajnie się z nim gada itd ale jak jest pijany a to widac po nim to niestety ale zamykam się w pokoju i nie chcę go widziec... częściej z nim nie gadam niż gadam

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:18   #3105
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Ładne te zaproszenia - mogłabyś podać linka do aukcji?

http://moda.allegro.pl/hearts-zapros...918080322.html

proszę

aaa, zrobiłam zadanie domowe na studia, nie mam na nic czasu, powinnam jechać na uczelnie dyplom załatwiać, ale nie chce mi się z tobołami telepać godzinami - z katowic musiałabym prosto do sosnowca na zajęcia no i tam zostaje do niedzieli na uczelni..... ;/ chyba sobie odpuszczę tą uczelnię dziś....szczególnie, że muszę kuć na kolokwium z biochemii (będzie dziś) i anatomii (w sobotę).

Miłego dnia!!!
Stary 2011-11-18, 10:26   #3106
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
niestety mój tata też pije.. i to za dużo wg mnie... bo nie rozumiem jak można nie wytrzymac dnia bez puszki piwa... a on pije conajmniej 3-4 puszki a jak mama kończy później pracę to jest masakra poprostu.. i ona mu nic nie powie jak jest trzeźwy to fajnie się z nim gada itd ale jak jest pijany a to widac po nim to niestety ale zamykam się w pokoju i nie chcę go widziec... częściej z nim nie gadam niż gadam
Ja też nie rozumiem jak można nie wytrzymać dnia bez piwa ale tak jak napisałam wyżej to jest chyba jakaś przypadłość tego pokolenia może przez komunizm nie wiem. Ale większość moich znajomych właśnie też tak ma z rodzicami. Najbardziej mnie wkurza, że on pije ukradkiem, a jak mu powiem, że znów pije to się wypiera a widać po nim i czuć. On sam w sobie nie robi awantur, ale jak mama wraca z pracy i widzi go wypitego to wtedy się zaczyna. Ona mu mówi, że znów pił on się wypiera i awantura gotowa.

Laura

Stary 2011-11-18, 10:28   #3107
(kicia)
Zakorzenienie

patis

A teraz mi się jeszcze jedna rzecz przypomniała. Osobom nie zaręczonym w długich związkach nie wpisuje nazwisk partnerów. Wczoraj przekonałam się że to zły pomysł. Moja dobra znajoma która ma być na moim weselu była ze swoim chłopakiem z 5 lat. Na wiosnę wybierała pierścionek planowali ślub w 2013. A teraz od lipca ma innego bo z tamtym zerwała. A ja znałam tego poszedniego i na niego miałam wypisane. dopiero niedawno się dowiedziałam że ona z tamtym zerwała. Podejrzewałam to ale jakoś nie chciałam pytać. Dobrze że w sumie się dowiedziałam w porę bo w styczniu będę drukować u kolegi TŻ to już wydrukuje wszystkie razem
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:30   #3108
nena1984
Zakorzenienie

Hej
zdążyłam zobaczyć tylko suknię Malwus - jest prześliczna, a za szarfę z kryształam jak wiesz mogłabym zabić

Co do koloru rajstopek/pończoch - to powiem tak, normalnie nie założyłabym jasnych (typu biały/ecri), ale pytanie - jakiego koloru będziecie mieć bieliznę. Bo jeśli białą (a zapewne tak), no to beżowe pończochy z beżowa koronką na końcu będą wyglądały beznadziejnie, jak brudne do reszty bielizny. Zresztą w sklepie własnie taki mi ekspedientka powiedziała: że panny młode wybierają kolory typowo ślubne. Rzecz jasna nie musi to być biel jak na komunii. Teraz jest taaaaaaki wybór, że szok. Ja mam kolor waniliowy, koronka jest w zasadzie śmietankowa, ale na skórze sama rajstopka wygląda bardzo naturalnie - jak bardzo jaśniutki beżyk. Nie mam niestety tu aparatu, ale jak wrócę to wam pokaże. Naprawdę wygląda to fajnie. Dodam, że zanim je kupiłam, to była mega przeciwna

miłego dnia

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:47   #3109
Talaaa87
Zadomowienie

Witam sie piątkowo ale jestem niewyspana...

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość

wariatko bierz tą kiecę! Boże jak ty w niej obłędnie wyglądałaś!!
Ej!!!! Tylko nie wariatko dobrze naprawde ciagle o niej mysle... ale jeszcze musze pochodzic u mnie i pomierzyć bo inaczej bedę czuła niedosyt i znając siebie będę żałowała że nie miarzyłam...

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Tak to chyba już jest z sukniami Emmi Mariage. Ja swoją przymierzyłam jako pierwszą suknie i każda następna już nie była taka bo to dół nie taki, a w tej góra... Zdecydowałam się wiec na tą EM.
A jeśli chodzi o tą twoją to z tego co zauważyłam to często pojawia się w komisie i na alle wiec tym bardziej warto sie zdecydować jeśli nie koniecznie chcesz nową.
Na nową mnie nie stać... Tak wiem że pojawia się na all, ale u mnie odpada ta opcja bo musze mieć przerabianą... a dokładniej chcę mieć ramiaczka dorobione do niej i zakrytą ta koronkę na srodku między piersiami... A nie mam zadnej dobrej krawcowej która by mogła to zrobić, dlatego pozostaje mi zakup w salonie/komisie i poprawki u nich...
Czy ja juz nie gadam tak jak bym ja miała kupić??

Cytat:
Witam się piątkowo

bardzo mocno sie trzymają

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Hej
zdążyłam zobaczyć tylko suknię Malwus - jest prześliczna, a za szarfę z kryształam jak wiesz mogłabym zabić

Co do koloru rajstopek/pończoch - to powiem tak, normalnie nie założyłabym jasnych (typu biały/ecri), ale pytanie - jakiego koloru będziecie mieć bieliznę. Bo jeśli białą (a zapewne tak), no to beżowe pończochy z beżowa koronką na końcu będą wyglądały beznadziejnie, jak brudne do reszty bielizny. Zresztą w sklepie własnie taki mi ekspedientka powiedziała: że panny młode wybierają kolory typowo ślubne. Rzecz jasna nie musi to być biel jak na komunii. Teraz jest taaaaaaki wybór, że szok. Ja mam kolor waniliowy, koronka jest w zasadzie śmietankowa, ale na skórze sama rajstopka wygląda bardzo naturalnie - jak bardzo jaśniutki beżyk. Nie mam niestety tu aparatu, ale jak wrócę to wam pokaże. Naprawdę wygląda to fajnie. Dodam, że zanim je kupiłam, to była mega przeciwna

miłego dnia
Co do pogrubionego, to za bardzo mi na tym nie zależy, bo mojej bielizny w dniu slubu i wesela nikt nie bedzie widział... no ewentualnie po weselu TŻ, ale on wtedy na pewno uwagi nie zwróci na niepasujace kolory

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:55   #3110
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:

powodzenia

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

A teraz mi się jeszcze jedna rzecz przypomniała. Osobom nie zaręczonym w długich związkach nie wpisuje nazwisk partnerów. Wczoraj przekonałam się że to zły pomysł. Moja dobra znajoma która ma być na moim weselu była ze swoim chłopakiem z 5 lat. Na wiosnę wybierała pierścionek planowali ślub w 2013. A teraz od lipca ma innego bo z tamtym zerwała. A ja znałam tego poszedniego i na niego miałam wypisane. dopiero niedawno się dowiedziałam że ona z tamtym zerwała. Podejrzewałam to ale jakoś nie chciałam pytać. Dobrze że w sumie się dowiedziałam w porę bo w styczniu będę drukować u kolegi TŻ to już wydrukuje wszystkie razem
no niestety tak sie zdarza. dlatego właśnie my nie wypisujemy nazwisk partnerów.

nena1984 mogłabys mi napisać jak nazywa się ten Twój kompleik bielizny? bo jutro zamierzam iść i sobie pooglądać.
Stary 2011-11-18, 11:03   #3111
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość

Przez te Wasze choroby wymyśliłam motywujący tytuł następnej części wątku i mimo, iż jest na to czas i już raz mój tytuł był to pozwolę sobie go tutaj umieścić, bo jest taki bardzo związany z aktualnymi wydarzeniami na forum: Jesteśmy najlepszymi PMkami i żadnym chorobom i problemom pokonać się nie damy!

Dobranoc!
Szczerze mówiąc jestem przeciwna
Pmki mają to wpadać się zrelaksować, lepiej, żeby tytuł nikomu o chorobach nie przypominał.

Ja na pewno nie kupię białych pończoch - może faktycznie cieliste nie będą wyglądały dobrze z białą bielizną, ale goście bielizny nie zobaczą tylko pończochy, dlatego nie chcę, żeby były białe.
Stary 2011-11-18, 11:09   #3112
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
patis

Ja jednak bede wypisywac... mam znajomych co sa ze soba jakies 3-4 latka i ostatnio kolega dostal zaproszenia typu"Piotr z osoba towarzyszaca" i byli bardzo oburzeni... ja bym tez byla jakby mojego Tż znajomi (ktorzy jak sami twierdza nie sa juz tylko jego znajomymi ale naszymi wspolnymi) wypisali na zaproszeniu zamiast mojego imienia i nazwiska ogolnie - osoba towarzyszaca... a mysle ze jakby ktos sie rozstal w czasie miedzy wreczeniem zaproszenia a slubem to wiaodmo ze by zaprosil kogos innego - sama bym to zaraz powiedziala i na wszelki wypadek bede miec kilka pustych zaproszen zeby w takiej sytuacji mozna bylo ponownie wreczyc...<- takie moje zdanie w tym temacie
Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Hej

miłego dnia
No wlasnie tez poszukam jakis w kolorze ecru bo bielizne pewnie tez taka bede miala jak kolor sukni
Ja rowniez trzymam patis
Stary 2011-11-18, 11:10   #3113
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość

Ja na pewno nie kupię białych pończoch - może faktycznie cieliste nie będą wyglądały dobrze z białą bielizną, ale goście bielizny nie zobaczą tylko pończochy, dlatego nie chcę, żeby były białe.
Ja w ogole nie kumam po co mi pończochy w środku lata?

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:16   #3114
Wiktusiaczek
Zadomowienie

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez niut0 Pokaż wiadomość
Szczerze mówiąc jestem przeciwna
Pmki mają to wpadać się zrelaksować, lepiej, żeby tytuł nikomu o chorobach nie przypominał.
No właśnie tego się obawiam... Bo niby ma działać motywująco, ale jest też taki dołujący Jeszcze dwa mi chodzą po głowie:
Pmki 2012 są niezniszczalne, na wszystko odporne i superfajne.
Grudzień jakoś przetrzymamy, a od stycznia ze ślubami ruszamy

Wymyślcie jakeś swoje, no chyba, że są jakieś już wymyślone, bo ja wyjątkowo weny nie mam

Na poczcie moje "wywnętrznienie"...
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:20   #3115
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja w ogole nie kumam po co mi pończochy w środku lata?
ja bez pończoch będę miała obtarte stopy po 4 godzinach, jak nie wcześniej taki urok mych stóp Jeżeli nie masz takiego problemu to nie musisz zakładać - nie ma obowiązku

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Wiktusiaczek Pokaż wiadomość
[/COLOR]
No właśnie tego się obawiam... Bo niby ma działać motywująco, ale jest też taki dołujący Jeszcze dwa mi chodzą po głowie:
Pmki 2012 są niezniszczalne, na wszystko odporne i superfajne.
Grudzień jakoś przetrzymamy, a od stycznia ze ślubami ruszamy

Wymyślcie jakeś swoje, no chyba, że są jakieś już wymyślone, bo ja wyjątkowo weny nie mam

Na poczcie moje "wywnętrznienie"...

Pierwszy bardzo fajny
Drugi tak średnio, bo ja np uwielbiam grudzień, kupowanie prezentów i święta
Mam nadzieję, ze nie odbierzesz tego, że się czepiam tylko szczerze napisałam
Na tytuł mamy jeszcze trochę czasu
Stary 2011-11-18, 11:23   #3116
Wiktusiaczek
Zadomowienie

niuto - ja też kocham grudzień, ale już niecierpliwię się do ślubu Już tytułów nie wymyślam, damy radę no i masz całkowitą rację - jeszcze czas

Pończochy: ja chcę samonośne w kolorze białym i białą bieliznę
Wiktusiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:30   #3117
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Ja szukam wlasnie jakiejs fajnej szkoly tanca bo chcemy sie zapisac na kurs tanca dla narzeczonych ;D dla poczatkujacych oczywiscie ;D

ja nie umiem tanczyc za rece ;D

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:41   #3118
Talaaa87
Zadomowienie

A ja mam pytanie, a raczej prośbę nie związaną ze sprawami ślubnymi..m mam nadzieję że nie macie nic przeciwko
Podajcie jakis pomysł na obiadek...

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:41   #3119
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja szukam wlasnie jakiejs fajnej szkoly tanca bo chcemy sie zapisac na kurs tanca dla narzeczonych ;D dla poczatkujacych oczywiscie ;D

ja nie umiem tanczyc za rece ;D
My tez suzkamy Kobieta ma latwiej bo emzczyzna ja "poprowadzi" a moj Tż to umie tylko "po naszemu" wiec juz nawet jego mamusia stwierdzila ze musi isc jak zobaczyla jak tancuje
Stary 2011-11-18, 11:42   #3120
niut0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie, a raczej prośbę nie związaną ze sprawami ślubnymi..m mam nadzieję że nie macie nic przeciwko
Podajcie jakis pomysł na obiadek...
a co lubisz?
zapiekanki/makarony czy jakieś konkretne mięcho ?

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości