|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: wymarzony pierścień mocy część XXII
Nocko to chyba kwestia osobnicza (seks
)Ja przed ciążą miałam przeciętne potrzeby,przez pierwsze 4 miesiace wcale (wymioty i ogormne osłabienie) ,ale pozniej w zasadzie az do porodu miałam libido jak nigdy w zyciu ![]() Po ciąży zostało na tym samym poziomie,ochotę mam wielką,tylko czasem zasnę zanim się akcja rozkręci
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do podkreślonego. Masz absolutną rację- ja negatywnych nie przewiduję. Zresztą jak sobie przypomnę co miałam 6 lat temu a co mam teraz- niebo a ziemia. Zanczy się 6 lat temu NIC nie miałam. Mogłam sie przeprowadzać z jedną walizką w ręce ![]() Generalnie cały czas jest lepiej więc zaczynam wierzyć w to mieszkanie tudzież dom i coroczne wakacje w Alpach!!!
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
cześć.
jak dobrze że już piątek Haniu fajną niespodzianke przyszykowała teściowa , zaskoczenie pełne, a przepis poproszę ![]() ad domów i mieszkań- jako posiadaczka i jednego i drugiego nie umiem zdecydować co lepsze. w domu mam wiecej przestrzeni ( dom ma 300 m2 w tym 80 m2 tylko do mojego użytku) i ogromną działkę na której mam swoje maliny, warzywa , winogron a nawet własną wędzarnię. ale to rozwiązanie ma sporo minusów - odśnieżanie, ogrzewanie, remonty, koszenie trawy i inne pracy ogrodnicze. ale ta przestrzeń i brak wścibskich sąsiadów jest mega zaletą. w mieszkaniu - nie interesuje mnie praktycznie nic poza opłatami , mam mniej do sprzatania ale i sąsiedzi wścibscy, imprezy nie zrobię bo afera była nawet o wystrzelony korek od szampana - bez imprezy , brak miejsc parkingowych i permanentny brak miejsca na wszystko. ale jako że ostatnio dumam nad zakupem mieszkania lub budową domu chyba sie zdecyduje na opcję - mały domek na wsi na okres ciepły i mieszkanie na okres zimny
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć..
Ja nigdy nie mieszkałam w bloku... ale na pewno wielkim minusem domu są opłaty...dom to zawsze studnia bez dna... i nie tylko stary dom... No ale wiadomo, wszystko ma swoje plusy i minusy ![]() Kupiliśmy wczoraj z TŻ raclette i od razu wykorzystaliśmy. Mogę zdecydowanie polecić! Super sprawa. |
|
|
|
#755 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć piątkowo!
Jest ciemno od rana i mam zapaloną lampkę w pokoju ![]() Cytat:
Co do mieszkania na parterze - w moim rodzinnym domu tak mieszkałam i nie przeszkadzało mi to. Ale od 10 lat mieszkam albo na 9, albo na 8, a teraz na 7 piętrze i lubię to. Nie chodzi o widok, tylko właśni o poczucie, że jestem wysoko. Mam poczucie bezpieczeństwa. W Wwie nigdy bym się nie odważyła mieszkać na parterze ![]() Cytat:
Ale jednak to dwa domy do utrzymania..., potrzeba myślenia o nich, dbania o to, by ktoś ich doglądał, gdy Cię nie będzie.Cytat:
Ja dostałam już dawno temu grill elektryczny - naprawdę fajny, chciałam taki... i ani razu nie użyłam. Nie mam czasu, nie mam miejsca na trzymanie go (leży w piwnicy)... Trzeba już tę kuchnię urządzić. Zrobiłam sobie wczoraj listę priorytetów i kuchnia jest na tej liście z czasem na ogarnięcie tematu - maksymalnie miesiąc. Więc musi się coś ruszyć!!! Poza tym próbuję kupić urządzenie wielofunkcyjne, bo moja stara drukarka stoi w kącie pokoju i żeby z niej skorzystać muszę przepinać komputer. Poza tym jest wolna i ma humory. Znalazłam kilka sprzętów, które są całkiem ok., ale duże niestety... Wychodzi na to, że musimy dokupić jeszcze szafkę, na której postawimy drukarkę. Zastanawiam się jeszcze, czy nie dałoby się jej "zamknąć" w szafce-regale
Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2011-11-18 o 09:38 |
|||
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
Cytat:
|
|
|
|
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie - mycie takich urządzeń jest bardzo denerwujące. Nie znoszę myć opiekacza do kanapek!
Jedynie właśnie patelnia jest do szybkiego opanowania. Macie doświadczenia z drukarkami/wielofunkcyjnymi urządzeniami Lexmark, Epson, Hp, Canon? Które są najtańsze w eksploatacji - chodzi mi o dokupywanie tuszu? |
|
|
|
#758 | ||
|
Zakorzenienie
|
helo.
Ale ciemnica dziś ![]() I zimnica chyba też- odpuszczam spacer ![]() Cytat:
Ja za czynsz płacę 400 zł- a mam 40m2 Cytat:
Jak kupowaliśmy mieszkanie wszyscy mówili- tylko nie na parterze- a ja właśnie takiego szukałam
|
|
#759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O nie, to nie dla mnie... zresztą w większości bloków na moim osiedlu na parterze i pierwszym piętrze ludzie mają kraty balkonowe - porażka. Plus historie z nowych osiedli (gdzie parter jest równy z poziomem chodnika, a przy mieszkaniu jest tzw. ogród, do którego się wchodzi z salonu) - włamania w biały dzień na strzeżonym osiedlu Także ja uwielbiam moją "wieżę"
|
|
|
|
|
#760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domu mam teraz coś o nazwie Xerox - laserówka. Bardzo jestem zadowolona, wydajna i nie było z nią żadnych problemów. Z tego, co słyszałam Hp są niezłe, jako domowe sprzęty |
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też słyszałam o Epsonie, że drogi. Wolałabym laserowe niż atramentowe, ale nie znajduję takich laserowych, które mają Wi-fi, drukują w kolorze i mają opcję automatycznego podwójnego druku... |
|
|
|
|
#762 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam dość wysoki parter..ale da się wejść- kiedyś zasnęłam jak kamień (po winie byłam), mąż nie mógł się dobić do mnie, nie miał kluczy. Ja nie zamknęłam szyb na balkonie i uchylnego okna w kuchni- mamy okno na balkon. Wszedł na balkon otworzył okno- wbiegł do domu i krzyczy na mnie. A ja zaspana powiedziałam tylko- "idź spać idź spać". Odwróciłam się plecami i spałam dalej. Rano nie pamiętałam sytuacji.) No ale ..jak się szyby zamyka na balonie i okno w kuchni to jest w miarę bezpiecznie
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
no bo druk dwustronny to już większe urządzenia tylko mają, raczej takie kombajny, tak mi się wydaje. Co do wifi, to moim zdaniem zbędny gadżet. Zawsze można dłuższy kabel domontować i się podczepiać w razie czego (bo jak rozumiem z laptopa korzystasz?)
|
|
|
|
#764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wifi jest dla mnie niezbędne. Jestem obecnie umęczona przepinaniem komputera, przenoszeniem go, a nie mam opcji, żeby drukarka stała na biurku, stoi w inne części pokoju. Długi kabel też nie jest rozwiązaniem. Ten, co mam teraz jest na stałe dołączony do drukarki i po prostu masakrycznie się kurzy - wyciągam go zawsze z kołtunami ![]() Nienawidzę kabli Musi być wifi![]() Haniu, jednym słowem wynieśliby Cię z domu i byś nie zauważyła
Edytowane przez emi_lka Czas edycji: 2011-11-18 o 11:54 |
|
|
|
|
#765 |
|
Zakorzenienie
|
No dokładnie. Straszny opierdziel dostałam wtedy od TŻ.
|
#766 |
|
Zakorzenienie
|
Hania dzięki za przepis
|
|
#767 |
|
Zakorzenienie
|
Nie dziwię się
![]() Mój TŻ swego czasu miał tendencję do nie zamykania drzwi wejściowych - wiele awantur o to było
|
|
|
|
#768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytanie, które zadaję codziennie, gdy kładę się spać, to: zamknąłeś drzwi? Inaczej nie zasnę spokojnie ![]() Chociaż w mieszkaniu, w którym mieszkaliśmy wcześniej mi zdarzyło się ze dwa razy nie zamknąć drzwi na noc
|
|
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
coz za piekny dzien do pracy dopiero w poniedzialek, Maja spi, chata prawie posprzatana, obiad zrobiony, a ja siadlam z druga kawa w reku ehhh zyc nie umierac aaa i zapomnialam w koncu dostalismy fotki z naszej mini sesyjki |
|
|
|
#770 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
W temacie urządzeń wielofunkcyjnych - najtańsze w eksploatacji i w zakupie są urządzenia wielofunkcyjne Brother. Ja mam swoje domowe urządzenie już chyba 2 lata, kupuję najtańsze zamienniki do tuszy na allegro i wszystko działa bez zarzutu. Do biura kupiłam urządzenie laserowe, miałam duży budżet (3500zł), ale i tak wybrałam brothera (bo najtańsze tonery i marka się sprawdziła). ja raz nie tyle nie zamknęłam drzwi na zamek, co drzwi były przez całą noc rozchylone |
|
|
|
#772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kiedyś wracaliśmy od znajomych z domówki, była 2 w nocy, a w mieszkaniu naprzeciwko były uchylone drzwi... W takich sytuacjach nie wiadomo, co zrobić? - zamknąć przynajmniej na klamkę te drzwi, żeby nikogo nie kusiło - nasłuchiwać, czy po domu nie kręci się już złodziej - odejść nie robiąc nic... W końcu koleżanka zamknęła drzwi na klamkę. Co do sprzętu - to widziałam te Brothery, ale jakoś je pominęłam, bo stwierdziłam, że w ogóle ich nie znam i nie wiem, co to jest... Czyli polecasz |
|
|
|
|
#773 |
|
Zakorzenienie
|
juz jestem i wrzucilam w klubie ![]()
|
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
Kotku, śliczne jesienne zdjęcia! Super pamiątka
Miło Cię widzieć w ogóle ![]() Na zdjęciach wyglądasz poważniej niż sobie Ciebie wyobrażałam - w takim sensie, że zawsze piszesz świetne luzackie teksty, a na zdjęciach wyglądasz na spokojną, poważną/rozważną osobę |
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---- Jednak wyszłam na spacer- dupę mi zmroziło ![]() No ale, trzeba przyznać że - LUBIĘ TO .
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieki Emilko pierwszy raz spotkalam sie z takim stwierdzeniem
|
|
|
|
|
#777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czasem doprowadza mnie to do szału. Chyba dziś coś z ciśnieniem - łeb mi pęka... |
|
|
|
|
#778 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam Brothera już jakieś 3 lata, rodziciele jakieś 5 lat i nadal działają bez zarzutu. jakość i druku, i ksera jest bardzo dobra. a zamienniki kosztują jakieś 30zł za komplet
|
#779 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam w pracy brothera i przeklęłam dziada. Przez 2 lata - 2 razy w naprawie. Zamienniki często świrują, pluje tuszem- załamka.
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)co do brothera, widzę, że też et-ka poleca czasami jest jakaś firma, która robi dobry sprzęt, ale np. specjalizuje się tylko w danej rzeczy, dlatego jej nie znamy. Ja mam np. monitor IIyama, nieznana dla mnie marka i na pewno gdyby nie sprzedawca, to bym tego monitora nie kupiła (sprzedawca twierdził, że IIyama robi najlepsze monitory). ---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ---------- o, ja miałam w starej pracy HPka ( i to podobno takiego za 9tys) i też był w naprawie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.

)