IRLANDZKIE MAMUSKI - NASZE BRZUSZKI I MALUSZKI cz. IV - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-13, 18:34   #2461
myszka151
Raczkowanie

Dot.: IRLANDZKIE MAMUSKI - NASZE BRZUSZKI I MALUSZKI cz. IV

glam super ze wszystko w porzadku. Ty chyba jestes stworzona do rodzenia dzieci dla maluszkow

pcynesiu Ty jak zawsze o wszystkim pamietasz
aniu zaciskamy kciuki za szybki porod!!

elcia usmialam sie przy czytaniu tego slownika super to sobie dzieciaczki same wymyslaja

lajla jak tam zeby? mam nadzieje ze juz przeszedl bol
Co do porownywania... wiadomo ze nie powinno sie tego robic...ale chyba ciezko sie powstrzymac co? Moja Emilcia jeszcze mala a juz zaczyna sie porownywanie, glownie przez moja bratowa, co to bedzie dalej

Calusy dla wszystkich
myszka151 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 19:27   #2462
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Glam super ze wszystko ok. no i nareszcie wiem jak tym babelkom na imie bardzo ladne imiona 3maj sie. Sonia to juz teraz pewnie mega dorosla ci sie wydaje

Pcynesia no wlasnie ty to taka nasz watkowa niezapominajka
Ania tb jak sie czujesz?

Elcia no faktycznie Szymek ma super slownik u nas najlepsze to zamiast 'tata jest 'aka'

a co do porownywania to mnie najbardziej dobijaja ludzie co porownuja Nikosia do np swoich o rok starszych dzieci

Ząbki
sylwiatkoo1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 20:26   #2463
Lajla_55
Raczkowanie

Witam Was serdecznie

Ale się uśmiałam Elcia no słownik możesz spokojnie opublikować, myślę, że byłby to bestseller

Rusalka Jak tam Zuzia ? Mam nadzieję, że już lepiej

Ania_tb Pisz coś!! Jak się czujesz ? No i czy czujesz, że godzina 0 się zbliża ??

Glam Super, że wszystko ok ! Buziaki dla Chłopczyków

Myszka A dziękuję już lepiej Ząb już nie boli, tylko polik od środka jest bardzo rozgryziony i to nie jest za bardzo przyjemne.. A co do porównywania to moja babcia jest chyba mistrzynią. Benjamina cały czas porównuje do mojej kuzynki która ma 2,5 roku !! Np. ostatnio powiedziała mi, że Benek nie zacznie chodzić przed 14 miesiącem, bo Michalinka nie chodziła... Jej teorię są po prostu niemożliwe do słuchania... No nic.. Jednym uchem wpuszczam, drugim wypuszczam

Benjamin po raz pierwszy choruje... Miałam nadzieję, że do roku uda nam się chwalić, że żaden wirus nam nie zaszkodził, a tu ... W nocy z piątku na sobotę Benek miał gorączkę 39.7 ... Obudził się ok. 3 z mega płaczem, jak go zobaczyłam to byłam przerażona... Cały czerwony, spocony . Dałam mu calpol, ale nie pomógł za bardzo, gorączka nie spadła.. Obłożyliśmy Go mokrymi pieluszkami i temperatura spadła do 38.5 ... Mały usnął, ale za godzinę się obudził z gorączką ponad 40 st. Szybko się ubraliśmy i pojechaliśmy do szpitala. Okazało się, że to zapalenie gardła. Lekarz przepisał czopki i jakis syrop i dziś jest już lepiej, ale powiem Wam, że naprawdę się bałam..

Buziaki dla wszystkich !!

Wzrost: 178
Było: 86
Jest: 74
Będzie: 65
Lajla_55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-13, 22:14   #2464
sylwiatkoo1
Zadomowienie

o kurcze Lajla to mieliscie nie wesolo, ale dobrze, ze juz widac poprawe u Beniusia. teraz to taki czas na choroby niestety. Nasz Nikus tez chory, bierze antybiotyk pierwszy raz. kaszel mial okropny, az myslalam, ze bedzie wymiotywal z tego kaszlu.....do tego ja i tz tez bylismy chorzy. dzisiaj pierwszy dzien co czuje sie w miare ok.

Ząbki
Stary 2011-11-13, 23:02   #2465
pcynesia
Rozeznanie

Sylwia, Myszka, dzięki no staram się pamiętać, bo to miłe ale w ogóle mam dość dobrą pamięć do dat
Sylwia, zdrówka dla Nikośka i dla Ciebie

Glam, bardzo ładne imiona poród faktycznie ekspresowy no i super, że z chłopcami wszystko ok. Sonia pewnie wszystkim się chwali że została starszą siostrą
pcynesia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 09:09   #2466
annje
Rozeznanie

GG do annje

A ja z dobrymi wiadomościami od rana przychodzę

Ania_tb wczoraj o 22.20 urodziła Damianka
Pisała, że poród był ekspresowy, bo mały pojawił się na świecie po dwóch godzinach od przyjazdu do szpitala!

: cmok:
annje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 09:54   #2467
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Ania tb ogromniaste gratulacje!!!! Damianek idealnie wstrzelil sie w termin odpoczywajcie i czekamy na relacje i zdjecia

Pcynesiu dziekuje ja juz mam sie dobrze,ale Nikul znow w nocy mial napad kaszlu doktor mowila ze bedzie kaszlal jeszcze przez 2 tyg wszystko przez katar, bo nie potrafi nochala wysmarkac, a jak widzi fride to juz go nie ma. no i katar mu splywa i przez to dostal kaszlu. ale jak bede w pl kupie sobie inhalator tak na przyszlosc, ludzie bardzo chwala.

Ząbki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 09:55   #2468
elcia0787
Zakorzenienie

GG do elcia0787

ania tb gratulacje czekamy na fotki Damianka faktycznie ekspresowo ale zauwazylam ze z drugim maluszkiem prawie kazda rodzi ekspresowo
elcia0787 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 10:50   #2469
kat_zuk
Raczkowanie

Gratulacje dla Ani TB
kat_zuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 11:36   #2470
sylwiatkoo1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elcia0787 Pokaż wiadomość
ania tb gratulacje czekamy na fotki Damianka faktycznie ekspresowo ale zauwazylam ze z drugim maluszkiem prawie kazda rodzi ekspresowo
moja kolezanka ledwo co do szpitala zdazyla

Ząbki
Stary 2011-11-14, 11:58   #2471
Eve1603
Zakorzenienie

Ania !!! Gratuluje !!!

a to nas zaskoczyla

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 11:58   #2472
myszka151
Raczkowanie

Ania_tb gratulacje!!! Szybciutko sie uwinelas! Super Duzo zdrowka dla Damianka
Stary 2011-11-14, 12:01   #2473
Eve1603
Zakorzenienie

sprawdzilam na liscie i okazuje sie, ze Ania idealnie w terminie urodzila no to juz cos

no i Aniu, witaj w swiecie podwojnych mamus

Stary 2011-11-14, 14:02   #2474
pcynesia
Rozeznanie

Aniu_tb, gratulacje super, ze tak szybko wszystko poszlo. Idealnie w termin

Co do ekspresowych porodow to moja sasiadka w Pl nie zdazyla do spzitala i druga corke urodzila w domu
Stary 2011-11-14, 14:34   #2475
Eve1603
Zakorzenienie

w sumie nie ma sie co dziwic, ze za drugim razem szybciej - szlak juz przetarty przeciez

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-14, 20:53   #2476
jagdeb
Rozeznanie

Ania GRATULACJE

jagdeb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-14, 21:49   #2477
stokrotka_
Zadomowienie

GRATULACJE ANIU
dużo zdrówka dla synka i sił dla Ciebie!!

ale udało się w terminie !i jeszcze express... to chyba nagroda,za poprzedni

Eve....ale miałaś przygodę...dobrze,że poczułaś i zeszłaś na dół...
no i buziaki dla Mayeczki...ale ten czas pędzi...już prawie pół roku..

Elcia... Szymka Lulli lu już nawet ja znam

Lajla
.. i jak tam kochana??jak Ty i jak Benuś??

Rusałka.. mam nadzieję,że Zuzia lepiej??

MUSHKA,JASZCZKA BRZUCHATKI GDZIE JESTEŚCIE??

a moja Sara ma już 2 miechy...za szybko rośnie..czas tak pędzi..jak patrzę na pierwsze zdjęcia to taka malusia była...
t..po ostatnim skoku rozgugała się porządnie,nauczyła się piszczeć i krzyczeć nieraz to nie wiem czy się śmieje czy płacze..

wogóle ...już na sofie nie mogę jej zostawić..bo się przekręca. lezy na brzuszku z podniesioną wysoko dość główką..i się wierci aż fiknie na plecy za pierwszym razem jak tak zrobiła..to dobrze,że siedziałam bokiem..bo zatrzymała się przy moich nogach..aż się boje myśleć jakbym nie siedziała przy niej..
nocki też już w miarę unormowane.. Sara od 2 tyg śpi w swoim pokoju w łóżeczku.. pobudki mamy ok 4-5 (zalezy jak spać pójdzie) potem między 7-8 i potem biorę ją do łóżka i dosypiamy do 9-10.. więc nie narzekam..

czasem tylko jelitka ją męczą.. sama nie wiem czy to ok czy nie.. kupki od 2 tyg robi co 3-4 dni..konkretne . a wcześniej kilka dziennie ..i do tego dość śmierdzące bączki... w dodatku cały czas przybierała ładnie(aż za ładnie ) a ostatnie ważenie po 2 tyg wyszło,że prawie tyle,co nic przybrała oczywiście wg.położnej..wszystko ok.. moja mama też powiedziała,że cały czas tyle przybierać nie będzie..
a ja zaczęłam czytać na necie.. tam co strona to inna opinia..i dałam sobie spokój.. ale martwię się trochę,bo na mamusiowym koleżance lekarka w podobnej sytuacji badania zleciła...
karmię dalej tylko piersią..czasem herbatkę koperkową daję .. sama już nie wiem jak to powinno wyglądać

a za tydzień w środę lecimy do Pl...tzn.mam nadzieje..o ile paszport wyrobią Sarze do tego czasu... bo już raz nam odesłali..bo im czegoś brakło do szczęścia

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 17:47   #2478
ania_tb
Raczkowanie

Hej Dziewuchy Dzięki za gratki

My już od wczoraj w domu, także w szpitalu spędziliśmy tylko nockę
Takiego porodu to bym się nigdy w życiu nie spodziewała- ok. 19 zaczęły się delikatne skurcze co 5 min., o 20 pojechaliśmy do szpitala, a po 22 już urodziłam.
Pamiętacie jak niedawno pisałam, że nie wyobrażam sobie jak można rodzić bez znieczulenia? Można Jak tylko zainstalowali mnie w sali po przyjeździe poprosiłam położną o Epidural, a ona na to że już za późno,bo ja już rodzę...i powiem Wam że ten poród bez znieczulenia był sto razy lepszy niż mój ostatni ze znieczuleniem. Ból dało się znieść i bardzo szybko doszłam do siebie. Dzisiaj już biegam po chacie pełna energii
Damian jest przesłodki, ale jak na razie śpi non stop, z przerwami na karmienie, do którego muszę go zmuszać
Ola za to jest niemożliwa, ale to chyba wina kolejnego ząbka Ma napady wrzasku, za każdym razem jak jej na coś nie pozwolę lub czegoś nie dam i jest masakra z jej zasypianiem, a jest nauczona zasypiać sama od zawsze. Mam nadzieję, że to minie, bo jak nie to się chyba powieszę. No bo chyba na zazdrość jest jeszcze za młoda

Buziaki i miłego wieczorku

ania_tb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-15, 19:17   #2479
myszka151
Raczkowanie

Aniu super sie czyta o takich porodach Marzenie kazdej z nas
napewno Oli szybko przejdzie

stokrotka wydaje mi sie ze nie masz co sie martwic, pewnie Sara to okaz zdrowia

dziewczyny trzeba cos z tym zrobic bo niedlugo skoncza sie nam brzuchatki i nie bedzie juz komu kibicowac...
Stary 2011-11-15, 23:08   #2480
rusalka12
Zadomowienie

Ania GRATULACJE!!!!! A maluszka witamy na swiecie Co do napadow wscieklosci Zuzka przechodzi to samo - np.jak widzi telefon chce ogladac "didzi" czyli filmiki z nia w roli glownej (narcyz maly), a kiedy ja uznaje, ze juz dosc, zaczyna sie wrzask i placz. tak samo, kiedy jej czegos zabronie...

Lajla biedulko mam nadzieje, ze Benus ma sie juz lepiej!

Stokrotka trzymam kciuki, zeby udalo sie z paszportem. Mam nadzieje, ze niedyspozycje jelitkowe malutkiej szybko mina

Myszka od stycznia zaczynam sie starac ;-)

Co do Zuzi to dziekuje kochane za troske- mialysmy kilka ciezkich dni i nocek...z czwartku na piatek spala ze mna na kanapie - obudzilo mnie nisemowite goraco bijace od niej - temperaturka 39,1 caly piatek probowalam zbic temperature - nic z tego. od 16:30 tz przejal mala bo musialam isc do pracy - co pol godziny mialam od niego telefony. Jak na zlosc mialam bardzo duzy ruch, nie mial mnie kto zastapic bo koes, ktory robi ze mna kasy i ma klucze do winiarnii byl na imprezie u....szefostwa. w dodatku skonczylam dopiero po 2:00 jak tylko przyszlam do domu okazalo sie, ze mala ma temp 39.6... znowu spala ze mna na kanapie - rozebralam ja tylko do bodzika (tz nie chcial mi zaufac, ze powinna byc rozebrana, wiec spala w cieplej pizamce i pod kocykiem :-( ) polozylam zwilzone pieluszki na glowie i tak czuwalam przy niej do rana. rano temperatura wrocila do normy i od tamtej pory wiem, ze powodem moze byc szczepienie i kolejne zabki, ale strachu najadlam sie co niemiara...No.

ja wlasnie skonczylam robic pierogi z miesem na jutro i zastanawiam sie z czym je zaserwowac...

moc buziakow dla was wszystkich i dla maluszkow
Stary 2011-11-15, 23:15   #2481
mushka
Raczkowanie

Hej babolki

ania_tb-ogromne gratulacje,swietnie ze tak szybko poszlo.A u Oli to pewnie zabki,duzo wytrwalosci i zdrowka wam zycze

Jak czytam takie historie to mam ochote na porod naturalny.

Stokrotka-super ze Sarunia dobrze sie miewa,co do tego przyrostu wagi to skoro polozna powiedziala ze ok to tez bym sie nie martwila.Ale ten czas leci pokaz nam ta swoja slicznotke.

myszka-kiedy ja tak ostatnio napisalam to zaraz okazalo sie ze jestem w ciazy,wiec uwazaj hahaha,albo i nie to bedzie komu kibicowac.

A ja bylam na wizycie u gp i mialam cisnienie 140/110 niestety dostalam tabletki,mam tez lozysko przodujace(moze sie jeszcze podniesc do 30tyg)wiec w polaczeniu z tym cisnieniem moze byc niebezpieczne.Kurcze a juz myslalam ze w tej ciazy omina mnie problemy.
Plus taki ze mam zwolnienie na tydz co mnie bardzo cieszy bo mam duzo zaleglej pracy domowej i nie tylko.
Wlasnie dzisiaj rozmrozilam lodowke nawet sie nie przyznam po jakim czasie,no ale zrobione.

Dzisiaj dowiedzialm sie ze moja siostra bedzie miala coreczke jest w 17tyg ale sie ciesze bo mam tyle rzeczy po Hani ciesze sie ze bede mogla jej to wszystko sprezentowac no i wiem ze bardzo chcieli miec dziewczynke.

Moze od jutra zabiore sie za te przeniesienie Hani do swojego pokoju,az mi slabo jak sobie o tym pomysle,ale wiem ze musze to zrobic.

Lece spac ale bede czesciej wpadac,pozdrawiam was serdecznie.
mushka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-16, 15:54   #2482
pcynesia
Rozeznanie

Mushko, tylko nie przesadzaj z iloscia prac domowych, bo jak nie to musisz jak najwiecej odpoczywac i dbac o siebie kochana.
Fajnie, ze pozbedziesz sie ubranek po Hani, no i czas niedlugo kompletowac wyprawke dla synka
Macie juz imie wybrane?

Stokrotko, poki Sara jest na cycku tylko i wylacznie to przyrostem wagi nie ma sie co martwic.

Ania_tb, no to faktycznie ekspresowo poszlo super, ze juz jestes w formie. A co do Olci to tez bym na zeby stawiala.
Stary 2011-11-18, 11:19   #2483
pcynesia
Rozeznanie

halooo, co tu tak cicho?
Stary 2011-11-18, 12:04   #2484
giovannina
Raczkowanie

czesc dziewczyny, po raz kolejny zwracam sie o pomoc i informacje tym razem w sprawie USG POLOWKOWEGO.

wkrotce bede w 20 tyg i mam wizyte pierwsza w szpitalu w Galway, czy USG bedzie tym polowkowym??
czy tez trzeba isc prywatnie na prawdziwe polowkowe a w spzitalu zrobia podstawowe usg?
prosze podzielcie sie.
giovannina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:50   #2485
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez giovannina Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny, po raz kolejny zwracam sie o pomoc i informacje tym razem w sprawie USG POLOWKOWEGO.

wkrotce bede w 20 tyg i mam wizyte pierwsza w szpitalu w Galway, czy USG bedzie tym polowkowym??
czy tez trzeba isc prywatnie na prawdziwe polowkowe a w spzitalu zrobia podstawowe usg?
prosze podzielcie sie.
Mi w szpitalu w Dublinie wyznaczyli osobny termin na usg połówkowe.
Czyli wizyta u lekarza/położnej swoją drogą a usg swoją (dali mi 2 różne choć zbliżone terminy - jeden na lekarza a jeden na usg)
I czemu tak późno masz 1 wizytę w szpitalu?
Ja już miałam 3 wizyty w szpitalu a jestem w 18tc i 1 u GP.

A i mi robią za każdą wizytą w szpitalu szybkie usg a połówkowe jest to duże usg z pomiarami dziecka itp. Chyba nie ma potrzeby robić prywatnie.

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

Edytowane przez tylkokasia
Czas edycji: 2011-11-18 o 12:51
tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:11   #2486
agnes208
Zakorzenienie

czesc dziewczynki

haha ile tu nowych dzieciaków gratuluje dziewczyny

chce cos was zapytac jak zwracacie listy na poczte tzn takie adresowane na wasz adres ale na poprzedniego wynajemce?? Ja juz sie wkurzam bo moi poprzednicy byli bardzo "ruchliwi" w kwestii poczty i pelno tego ciagle przychodzi. Odnosilam do okienka ale pani z fochem powiedziala ze powinnam wrzucac to do skrzynki z adnotacja none. Sposób jednak lipny bo te listy z moja adnotacja wracaja do mnie znowu chyba pojde tam z awanturą na ta poczte. Mialam wywalać te listy ale to sa niezaplacone rachunki chyba bo jak agent jeszcze przed wynajmem otworzyl to byly to rachunki na ok 600e. Ostatnio tez przychodzi cos z firmy komorniczej bo byl adres nadawcy i sprawdzilam na necie. Ech niezle ziółka musialy mieszkać w mojej chcacie Jak sie tego dziadostwa pozbyc?? Poradzicie cos??
agnes208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:21   #2487
giovannina
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Mi w szpitalu w Dublinie wyznaczyli osobny termin na usg połówkowe.
Czyli wizyta u lekarza/położnej swoją drogą a usg swoją (dali mi 2 różne choć zbliżone terminy - jeden na lekarza a jeden na usg)
I czemu tak późno masz 1 wizytę w szpitalu?
Ja już miałam 3 wizyty w szpitalu a jestem w 18tc i 1 u GP.

A i mi robią za każdą wizytą w szpitalu szybkie usg a połówkowe jest to duże usg z pomiarami dziecka itp. Chyba nie ma potrzeby robić prywatnie.
Bo w Galway n acale county jest jeden szpital publiczny, co jest smieszne i zenujace ale takie sa fakty. ja juz bylam na kilka usg ale prywatnie w Polmedzie.
W galway pierwsze wizyty to ok 20 a nawet 23go tygodnia ciazy!
ale coz zrobic trzeba po prostu miec kase i chodzic prywatnie, tylko zastanawiam sie czy usg w szpitalu jest na poziomi, czy spawdza czy masz lozysko w porzadku.
ja na przyklad tydzien po tym usg jade do Polski wiec zawsze tam moge pojsc na powtorne sprawdzenie, ale zalezaloby mi aby lekarz byl kompetetny i sprawdzil czy moj stan jest odpowiedni na podroz samolotem, wiecie stan szyjki itp.
pzdr

---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

a jeszcze jedno jak sie mowi usg polowkowe po angielsku???
giovannina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 15:23   #2488
Eve1603
Zakorzenienie

Agnes
ja albo wrzucam do skrzynki - przekreslam wczesniej adres, albo wywalam. Chyba skutkuje bo juz wlasciwie nic nie przychodzi.

W kwestii usg, ja w 2 ciazy mialam pierwsze w 18 tyg i powiem szczeze ze nie interesowalo mnie czy to "polowkowe", ale czy wsio jest ok. Lekarz stwierdzil, ze tak i to mi wystarczylo, nie chodzilam prywatnie nigdy i nigdzie. Pomijam prywatne 3/4d, bo to bylo tylko "na pamiatke".

Stary 2011-11-18, 19:19   #2489
kat_zuk
Raczkowanie

Hej dziewczynki
u nas przygotowania do urodzinkowego przyjęcia Brajanka w toku
Kellyss,Annje,Pakusiu Czekamy na was W niedziele o godzinie 16

Relacje po imprezie
kat_zuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 23:52   #2490
Katia25
Wtajemniczenie

****Ania _tb
Ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!!***

A reszte mamusiek goraco caluje i pozdrawiam

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości