|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2461 |
Raczkowanie
|
Dot.: IRLANDZKIE MAMUSKI - NASZE BRZUSZKI I MALUSZKI cz. IV
glam super ze wszystko w porzadku. Ty chyba jestes stworzona do rodzenia dzieci
![]() ![]() pcynesiu Ty jak zawsze o wszystkim pamietasz ![]() aniu zaciskamy kciuki za szybki porod!! ![]() elcia usmialam sie przy czytaniu tego slownika ![]() lajla jak tam zeby? mam nadzieje ze juz przeszedl bol Co do porownywania... wiadomo ze nie powinno sie tego robic...ale chyba ciezko sie powstrzymac co? Moja Emilcia jeszcze mala a juz zaczyna sie porownywanie, glownie przez moja bratowa, co to bedzie dalej ![]() Calusy dla wszystkich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2462 |
Zadomowienie
|
Glam super ze wszystko ok. no i nareszcie wiem jak tym babelkom na imie
![]() ![]() ![]() Pcynesia no wlasnie ty to taka nasz watkowa niezapominajka ![]() Ania tb jak sie czujesz? Elcia no faktycznie Szymek ma super slownik ![]() ![]() a co do porownywania to mnie najbardziej dobijaja ludzie co porownuja Nikosia do np swoich o rok starszych dzieci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2463 |
Raczkowanie
|
Witam Was serdecznie
![]() Ale się uśmiałam ![]() ![]() Rusalka Jak tam Zuzia ? Mam nadzieję, że już lepiej ![]() Ania_tb Pisz coś!! Jak się czujesz ? No i czy czujesz, że godzina 0 się zbliża ?? ![]() Glam Super, że wszystko ok ! Buziaki dla Chłopczyków ![]() Myszka A dziękuję już lepiej ![]() ![]() ![]() ![]() Benjamin po raz pierwszy choruje... Miałam nadzieję, że do roku uda nam się chwalić, że żaden wirus nam nie zaszkodził, a tu ![]() Buziaki dla wszystkich !! ![]() ![]()
#2464 |
Zadomowienie
|
o kurcze Lajla to mieliscie nie wesolo, ale dobrze, ze juz widac poprawe u Beniusia. teraz to taki czas na choroby niestety. Nasz Nikus tez chory, bierze antybiotyk pierwszy raz. kaszel mial okropny, az myslalam, ze bedzie wymiotywal z tego kaszlu.....do tego ja i tz tez bylismy chorzy. dzisiaj pierwszy dzien co czuje sie w miare ok.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2465 |
Rozeznanie
|
Sylwia, Myszka, dzięki
![]() ![]() Sylwia, zdrówka dla Nikośka i dla Ciebie ![]() Glam, bardzo ładne imiona ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Rozeznanie
|
A ja z dobrymi wiadomościami od rana przychodzę
![]() Ania_tb wczoraj o 22.20 urodziła Damianka ![]() Pisała, że poród był ekspresowy, bo mały pojawił się na świecie po dwóch godzinach od przyjazdu do szpitala! ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 |
Zadomowienie
|
Ania tb ogromniaste gratulacje!!!!
![]() ![]() ![]() ![]() Pcynesiu dziekuje ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2468 |
Zakorzenienie
|
ania tb gratulacje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Raczkowanie
|
Gratulacje dla Ani TB
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2471 |
Zakorzenienie
|
Ania !!!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a to nas zaskoczyla ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 |
Raczkowanie
|
Ania_tb gratulacje!!! Szybciutko sie uwinelas! Super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2473 |
Zakorzenienie
|
sprawdzilam na liscie i okazuje sie, ze Ania idealnie w terminie urodzila
![]() ![]() no i Aniu, witaj w swiecie podwojnych mamus ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2474 |
Rozeznanie
|
Aniu_tb, gratulacje
![]() ![]() Co do ekspresowych porodow to moja sasiadka w Pl nie zdazyla do spzitala i druga corke urodzila w domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2475 |
Zakorzenienie
|
w sumie nie ma sie co dziwic, ze za drugim razem szybciej - szlak juz przetarty przeciez
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2476 |
Rozeznanie
|
Ania GRATULACJE
|
![]() ![]() |
![]() |
#2477 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() dużo zdrówka dla synka i sił dla Ciebie!! ale udało się w terminie !i jeszcze express... to chyba nagroda,za poprzedni ![]() Eve....ale miałaś przygodę...dobrze,że poczułaś i zeszłaś na dół... no i buziaki dla Mayeczki...ale ten czas pędzi...już prawie pół roku.. Elcia... Szymka Lulli lu już nawet ja znam ![]() Lajla.. i jak tam kochana??jak Ty i jak Benuś?? Rusałka.. mam nadzieję,że Zuzia lepiej?? MUSHKA,JASZCZKA BRZUCHATKI GDZIE JESTEŚCIE?? a moja Sara ma już 2 miechy...za szybko rośnie..czas tak pędzi..jak patrzę na pierwsze zdjęcia to taka malusia była... t..po ostatnim skoku rozgugała się porządnie,nauczyła się piszczeć i krzyczeć ![]() ![]() wogóle ...już na sofie nie mogę jej zostawić..bo się przekręca. lezy na brzuszku z podniesioną wysoko dość główką..i się wierci aż fiknie na plecy ![]() nocki też już w miarę unormowane.. Sara od 2 tyg śpi w swoim pokoju w łóżeczku.. pobudki mamy ok 4-5 (zalezy jak spać pójdzie) potem między 7-8 i potem biorę ją do łóżka i dosypiamy do 9-10.. więc nie narzekam.. czasem tylko jelitka ją męczą.. sama nie wiem czy to ok czy nie.. kupki od 2 tyg robi co 3-4 dni..konkretne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a ja zaczęłam czytać na necie.. tam co strona to inna opinia..i dałam sobie spokój.. ale martwię się trochę,bo na mamusiowym koleżance lekarka w podobnej sytuacji badania zleciła... karmię dalej tylko piersią..czasem herbatkę koperkową daję .. sama już nie wiem jak to powinno wyglądać ![]() a za tydzień w środę lecimy do Pl...tzn.mam nadzieje..o ile paszport wyrobią Sarze do tego czasu... bo już raz nam odesłali..bo im czegoś brakło do szczęścia ![]()
#2478 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewuchy
![]() ![]() My już od wczoraj w domu, także w szpitalu spędziliśmy tylko nockę ![]() Takiego porodu to bym się nigdy w życiu nie spodziewała- ok. 19 zaczęły się delikatne skurcze co 5 min., o 20 pojechaliśmy do szpitala, a po 22 już urodziłam. Pamiętacie jak niedawno pisałam, że nie wyobrażam sobie jak można rodzić bez znieczulenia? Można ![]() ![]() Damian jest przesłodki, ale jak na razie śpi non stop, z przerwami na karmienie, do którego muszę go zmuszać ![]() Ola za to jest niemożliwa, ale to chyba wina kolejnego ząbka ![]() ![]() Buziaki i miłego wieczorku ![]()
#2479 |
Raczkowanie
|
Aniu super sie czyta o takich porodach
![]() ![]() napewno Oli szybko przejdzie ![]() stokrotka wydaje mi sie ze nie masz co sie martwic, pewnie Sara to okaz zdrowia ![]() dziewczyny trzeba cos z tym zrobic bo niedlugo skoncza sie nam brzuchatki i nie bedzie juz komu kibicowac... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Zadomowienie
|
Ania GRATULACJE!!!!! A maluszka witamy na swiecie
![]() Lajla biedulko mam nadzieje, ze Benus ma sie juz lepiej! Stokrotka trzymam kciuki, zeby udalo sie z paszportem. Mam nadzieje, ze niedyspozycje jelitkowe malutkiej szybko mina ![]() Myszka od stycznia zaczynam sie starac ;-) Co do Zuzi to dziekuje kochane za troske- mialysmy kilka ciezkich dni i nocek...z czwartku na piatek spala ze mna na kanapie - obudzilo mnie nisemowite goraco bijace od niej - temperaturka 39,1 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja wlasnie skonczylam robic pierogi z miesem na jutro i zastanawiam sie z czym je zaserwowac... moc buziakow dla was wszystkich i dla maluszkow ![]()
#2481 |
Raczkowanie
|
Hej babolki
![]() ania_tb-ogromne gratulacje ![]() ![]() Jak czytam takie historie to mam ochote na porod naturalny. Stokrotka-super ze Sarunia dobrze sie miewa,co do tego przyrostu wagi to skoro polozna powiedziala ze ok to tez bym sie nie martwila.Ale ten czas leci pokaz nam ta swoja slicznotke. myszka-kiedy ja tak ostatnio napisalam to zaraz okazalo sie ze jestem w ciazy,wiec uwazaj hahaha,albo i nie to bedzie komu kibicowac. A ja bylam na wizycie u gp i mialam cisnienie 140/110 niestety dostalam tabletki,mam tez lozysko przodujace(moze sie jeszcze podniesc do 30tyg)wiec w polaczeniu z tym cisnieniem moze byc niebezpieczne.Kurcze a juz myslalam ze w tej ciazy omina mnie problemy. Plus taki ze mam zwolnienie na tydz co mnie bardzo cieszy bo mam duzo zaleglej pracy domowej i nie tylko. Wlasnie dzisiaj rozmrozilam lodowke nawet sie nie przyznam po jakim czasie,no ale zrobione. Dzisiaj dowiedzialm sie ze moja siostra bedzie miala coreczke jest w 17tyg ale sie ciesze bo mam tyle rzeczy po Hani ciesze sie ze bede mogla jej to wszystko sprezentowac no i wiem ze bardzo chcieli miec dziewczynke. Moze od jutra zabiore sie za te przeniesienie Hani do swojego pokoju,az mi slabo jak sobie o tym pomysle,ale wiem ze musze to zrobic. Lece spac ale bede czesciej wpadac,pozdrawiam was serdecznie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Rozeznanie
|
Mushko, tylko nie przesadzaj z iloscia prac domowych, bo jak nie to
![]() ![]() Fajnie, ze pozbedziesz sie ubranek po Hani, no i czas niedlugo kompletowac wyprawke dla synka ![]() Macie juz imie wybrane? Stokrotko, poki Sara jest na cycku tylko i wylacznie to przyrostem wagi nie ma sie co martwic. ![]() Ania_tb, no to faktycznie ekspresowo poszlo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2483 |
Rozeznanie
|
![]() halooo, co tu tak cicho? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2484 |
Raczkowanie
|
czesc dziewczyny, po raz kolejny zwracam sie o pomoc i informacje tym razem w sprawie USG POLOWKOWEGO.
wkrotce bede w 20 tyg i mam wizyte pierwsza w szpitalu w Galway, czy USG bedzie tym polowkowym?? czy tez trzeba isc prywatnie na prawdziwe polowkowe a w spzitalu zrobia podstawowe usg? prosze podzielcie sie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Moderator
|
Cytat:
Czyli wizyta u lekarza/położnej swoją drogą a usg swoją (dali mi 2 różne choć zbliżone terminy - jeden na lekarza a jeden na usg) I czemu tak późno masz 1 wizytę w szpitalu? Ja już miałam 3 wizyty w szpitalu a jestem w 18tc i 1 u GP. A i mi robią za każdą wizytą w szpitalu szybkie usg a połówkowe jest to duże usg z pomiarami dziecka itp. Chyba nie ma potrzeby robić prywatnie.
Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie Edytowane przez tylkokasia Czas edycji: 2011-11-18 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2486 |
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
![]() haha ile tu nowych dzieciaków ![]() chce cos was zapytac jak zwracacie listy na poczte tzn takie adresowane na wasz adres ale na poprzedniego wynajemce?? Ja juz sie wkurzam bo moi poprzednicy byli bardzo "ruchliwi" w kwestii poczty i pelno tego ciagle przychodzi. Odnosilam do okienka ale pani z fochem powiedziala ze powinnam wrzucac to do skrzynki z adnotacja none. Sposób jednak lipny bo te listy z moja adnotacja wracaja do mnie znowu chyba pojde tam z awanturą na ta poczte. Mialam wywalać te listy ale to sa niezaplacone rachunki chyba bo jak agent jeszcze przed wynajmem otworzyl to byly to rachunki na ok 600e. Ostatnio tez przychodzi cos z firmy komorniczej bo byl adres nadawcy i sprawdzilam na necie. Ech niezle ziółka musialy mieszkać w mojej chcacie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2487 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
W galway pierwsze wizyty to ok 20 a nawet 23go tygodnia ciazy! ![]() ale coz zrobic trzeba po prostu miec kase i chodzic prywatnie, tylko zastanawiam sie czy usg w szpitalu jest na poziomi, czy spawdza czy masz lozysko w porzadku. ja na przyklad tydzien po tym usg jade do Polski wiec zawsze tam moge pojsc na powtorne sprawdzenie, ale zalezaloby mi aby lekarz byl kompetetny i sprawdzil czy moj stan jest odpowiedni na podroz samolotem, wiecie stan szyjki itp. pzdr ![]() ---------- Dopisano o 16:21 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- a jeszcze jedno jak sie mowi usg polowkowe po angielsku??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2488 |
Zakorzenienie
|
Agnes
ja albo wrzucam do skrzynki - przekreslam wczesniej adres, albo wywalam. Chyba skutkuje bo juz wlasciwie nic nie przychodzi. W kwestii usg, ja w 2 ciazy mialam pierwsze w 18 tyg i powiem szczeze ze nie interesowalo mnie czy to "polowkowe", ale czy wsio jest ok. Lekarz stwierdzil, ze tak i to mi wystarczylo, nie chodzilam prywatnie nigdy i nigdzie. Pomijam prywatne 3/4d, bo to bylo tylko "na pamiatke". |
![]() ![]() |
![]() |
#2489 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczynki
![]() u nas przygotowania do urodzinkowego przyjęcia Brajanka w toku Kellyss,Annje,Pakusiu Czekamy na was W niedziele o godzinie 16 ![]() ![]() Relacje po imprezie |
![]() ![]() |
![]() |
#2490 |
Wtajemniczenie
|
****Ania _tb
Ogromne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!! !!! ![]() A reszte mamusiek goraco caluje ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:12.