|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bunt dwulatka pełną parą, lecz mamuśki radę dają. XI-XII 2009
No nie zla, tylko...inna...zwlaszcza, ze ja pije rano latte wiec.... ![]() Cytat:
Tlumaczenie tlumaczeniem, ale twoja konsekwencja bedzie miala na Osiego najwieksze efekty...twoja wczorajsza proba odnoszenia byla krokiem we wlasciwym kierunku tylko ze ta droga do celu bedzie na pewno troche trwala - w koncu Osi ma juz swoj wiek i przyzwyczajenia, ale jak zobaczy, ze jestes twarda to w koncu odpusci...A tz'towi powiedz, ze jak tak bedzie dalej robil - czyli lecial mlodemu "na ratunek" to skonczy jak znajomi malza - ich syn ma 8 lat i po pierwsze chodzi spac kiedy mu sie podoba - przewaznie w godzinach kolo polnocy wlasnie i do dzisiaj jak isc w koncu wyrazi chec polozenia sie to mama albo tata musza polozyc sie z nim, zeby zasnal... ![]() Cytat:
Ela, wyprobuj Sinupret Dziewczyny, niech ten dzien sie skonczy juz... Normalnie cos mi styki dzisiaj nie lacza albo sama nie wiem....ide po cos i zapominam po co, i tak po dwa-trzy razy... Maly zrobil dzisiaj awanture, ze az sie zanosil a ja sama nie jestem pewna do tej pory o co i dlaczego..? Na dodatek postawilam torbe ze smieciami przed drzwiami i dopiero jak weszlam to zauwazylam, ze cos z niej kapie no i byla dziurawa i nakapalo sasiadce blisko jej drzwi wejsciowych...oliwa z oliwek... H e l p............... ![]()
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam dziś dzień do d.... to chyba przez tą pogodę :/ a do tego Wojtek jest z dnia na dzień coraz bardziej niegrzeczny
|
#363 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wszystkiego najlepszego dla Maii Karenina, ale ten torcik, to dla Karolinki jakiejs ![]() Cytat:
A co do dnia... my zaraz zmykamy na imprezke, chociaz ochoty nie mam najmniejszej i czuje sie, jakby mnie co najpierw rozjechalo, potem przemielilo przez maszynke do miesa, przezulo i na koniec wyplulo ![]() Buziaki i zycze wam milego weekendu
|
|
#364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty to wymagajaca jestes...ale nie ma problemu, prosze bardzo Sandra 4bh.jpg
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
kurczę z tym dniem to i ja mam go dość.
Oli jest grzeczna,ale ja sę czuję nie bardzo @przylazła i umieramAle oczywiście plac zaliczony,bo Oli normalnie stoi przed drzwiami i krzyczy,ze chce na spacerek.A szkoda też pogody,bo ciepło jest więc może jeszcze pohasać na placu ![]() Zapraszam na herbatke z miodem i cytryna któraś chętna?
|
#366 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny szukam coś dla swojej Kini na urodziny każdy się pyta co kupić a jak hmm.. sama nie wiem
szukam domku dla lalek albo lalkę może coś podobnego może klocki co mają wasze dzieci teraz ? |
|
|
|
#367 |
|
Wtajemniczenie
|
o widzę, ze nie tylko ja mam dzisiejszego dnia dość
mieliśmy ciężką kontrolę i do tego mega przmeblowanie w biurze - mamy remont a wszystkie graty i paiery swoje ważą mnie tez coś zatoki pobolewają i Grześ ma od wczoraj gorszy humor, choc podobno dziś jest o wiele lepiej chętnie bym sie położyła a mam masę prania i prasowania jutro tańce i do dentysty z Izą, no i znienawidzone sobotnie zakupy, gdyby była lepsza pogoda, to bym, teraz pojechała do sklepu a u nas jest masakra, cośs iąmpi - śnieg? deszcz? tem. poniżej zera i lodowisko ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Maria ja dla Grzesia kompletuję stacyjkowo Izie jak miała drugie urodziny to kupiłam domek teletubisi bo miała na ich punkcie hopla |
|
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
łooo to macie pogodę u nas sucho i temp.5 teraz już ze 2 Moja też miala hopla na punkcie tubisiów ale teraz już jej się znudziło hehehe i nie mam pojęcia to jej kupić
|
|
|
|
|
#369 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() Tak, zgadzam się, dzisiaj dzień jest jakiś straszny. Dopiero teraz jako tako się czuję i posprzątałam dom. Cały dzień byłam śnięta i miałam ochotę zapaść w sen zimowy. Cytat:
ups, to też miałaś dziś pod górkę Cytat:
http://allegro.pl/trefl-baby-puzzle-...921481059.html Olcia lubi je układać I skłaniałabym się ku: gry, klocki, puzzle Jutro obrona chyba by wypadało żebym się jeszcze pouczyła nie? Jeszcze rano jadę odebrać kwiaty, zostałam oddelegowana jako że jestem z P-nia i mam auto Trzymajcie kciuki, niby świadomość, że to proforma, ale jednak podczas egzaminu stres jest
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2011-11-18 o 22:23 |
||
|
|
|
#370 |
|
Zadomowienie
|
Madziu-ja mam do ciebie takie pytanie czy twoja iza bawi sie lalkami?w ogole czym bawi się pięciolatka?
|
#371 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mówi, że zimno Wogóle to ubieranie jakiekolwiek to u nas jedna wielka masakra, nie da się ubrac i już![]() Cytat:
Cytat:
Mnie jutro czeka ciężki dzień, muszę dwa placki zrobic na imieniny teściowej a popołudniu mam spotkanie w "pracy" więc muszę się sprężac. Gdybym wiedziała wcześniej, że zamierza imprezę zrobic, to bym dziś coś upiekła, a dowiedziałam się dopiero dziś późnym popołudniem![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez przyłaczam sie do zyczonek
Dzisiejszy dzien......ech....szkoda gadac.. prawie nie zyje do tego gile mam po pachy,gardło mnie boli i oczy mam na zapalki a moje dziecko dzis wyjatkowo niegrzeczne byłoNiech ten dzien sie juz skonczy........ide spac pa
|
#373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Marta Iza ma hopla na punkcie księżniczek - dokładnie Belli z pieknej i besti - to trwa jakieś dwa lata już, generalnie ma duzo lalek i się nimi bawi, choc tak naprawdę woli plastyczne zajęcia - ciastoliny i tym podobne , kredki , farby - generalnie wszystko co sie ztym wiąże, lubi tez gry, mamy kilka, książeczki to już ja czasem mam dość, bo ona w przeciwieństwie do Grzesia mogłaby całymi dniami czytać - tzn ja czytam albo TZ, co do kuchni - dla 2 latki świetny pomysł |
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Ela powodzenia, trzymam kciuki A mnie cos głowa od rana boli, zreszta ostatnio soć spać nie mogę, budze sie w nocy i dwie godziny nie spie i o 6 sie budzę i koniec spania ![]() ---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Dziewczyny nie wiecie firmy kurierskie to pracują w soboty??
|
#375 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co tak mało śpisz Jak ty w dzień wytrzymujesz Oby szybko mineło![]() ---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- elank madziu i suonko2 dzięki a macie jakieś fajne kuchnie na oku wiem ze jest tego mnóstwo aaaa i taką góra do 150zł![]() puzlle fajne ale ma już ich trochę bardzie to chyba klocki ![]() jakie polecacie ![]() elank trzymam kciuki za obrone ![]() suonko2 nie wiem co Ci doradzić u nas narazie nie ma buntu na ubieranie się mam nadzieje, że jej to minie
|
||
|
|
|
#376 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
wrocilismy wczoraj wieczorem, fajnie bylo, szkoda tylko ze tak krotko, ale mozliwe ze znow wyjedziemy w srode/wtorek
|
#377 |
|
Raczkowanie
|
Ela -
za obronę. ale jestem padnięta.spróbowałam wczoraj bez drzemki. no i masakra. poszedł spać o 19.30, coś koło północy się obudził i nie spał do 4.00... w dodatku tż mnie wku.rwił! byłam tak wykończona wczoraj, że walnęłam się do łóżka w ciuchach i ten mnie wywalił. spałam na panelach jedynie z poduszką. nie wiem co chciałam mu tym pokazać. to tyle, bo na więcej mnie już nie stać, a musiałam się wyżalić
|
#378 | ||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() ![]() senk ju za kciki! zdałam na 5![]() Wchodziłam jako 3, więc od 10 jestem już w domku, tylko zaraz muszę jechać na ceremonię wręczenia dokumentów ![]() Ale się cieszę! no to stawiam dla wszystkich Gdyby nie moja choroba to bym dziś mogła się napić, a tu doooopa! Cytat:
Cytat:
I co Ci strzeliło, z tym spaniem na panelach? Już ja bym dała TZowi, się wywalić! ![]() lecę po moje dokumenciki dzięki jeszcze raz za kciuki |
||
|
|
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
gratulacje Elu!
|
#380 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy Kamili to znów spałam bez przerwy.... Cytat:
![]() Ela Ogromne Gratulacje Pani magister
|
|
#381 |
|
Zadomowienie
|
Elu dla ciebie wielki GRATULACJE
Kobito tylko cie podziwiać
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Zdrówa i spełnienia marzeń księżniczek Ela no mówiłam, że pikuś Gratuluję!![]() Zajrzę jeszcze, bo teraz zapiekankę z dyni muszę skończyć
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2011-11-19 o 15:27 |
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zaprosisz mnie
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Elu
![]()
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
Maria Iza ma tego typu kuchnię tylko różową
http://www.smyk.com/smiki-moja-pierw...y-dla-dzieci-p |
|
|
|
#386 |
|
Zadomowienie
|
heloł heloł
![]() Dopiero babcie wyszły, bo niespodziewanie przyszły obie+dziadek. A na torta zapraszaliśmy na jutro więc czeka nas jutro powtórka z rozrywki ![]() Dziękuję za gratulacje Konspi- no mówiłaś, mówiłaś Pietrusiu, ale ja Panią Magister jestem od ponad 4 lat ![]() Teraz robiłam 1-roczną podyplomówkę ![]() No to zmykam, idę odpoczywać szkoda, że winka napić się nie mogę, Tz sobie popija a ja się ślinię
|
|
|
|
#387 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
lego duplo farma mikrofon mata do tańczenia przed wczoraj kupiłam takie fajne farby w tubkach z pędzelkiem z Colorino Kids. Są super bo nie potrzeba wody ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- Ela- gratuluje dyplomu! |
|||
|
|
|
#388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#389 |
|
Zakorzenienie
|
|
#390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przyłączamy sie z Grzesiem do życzeń |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:21.

kawa z bebilonem nie jest zla- probowalam 

tylko ze ta droga do celu bedzie na pewno troche trwala - w koncu Osi ma juz swoj wiek i przyzwyczajenia, ale jak zobaczy, ze jestes twarda to w koncu odpusci...

zdałam na 5
Gdyby nie moja choroba to bym dziś mogła się napić, a tu doooopa!
zaprosisz mnie