Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 14:12   #3211
jagata
Wtajemniczenie

Dot.: Jeszcze zima czeka nas, po niej ślubów będzie czas- PM 2012 cz.XIV

Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
172 i za wysoka? Ja mam 179 i jakos dobrze mi z tym. Przypuszczam ze gdybym warzyla 10 kg wiecej to bylabym wielka baba ale z moja waga 60kg to ten wzrost wydaje się byc OK.

Niuto czyzby to Lisa Eldridgena Twoim avatarze? ( moje makijazowe guru
no właśnie - mi moje 172 cm bardzo odpowiada i nie czuję się jakaś mega wysoka. Tym bardziej, że spotykma wiele dziewczyn wyższych ode mnie.
Stary 2011-11-18, 14:29   #3212
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
ja mam takie podejscie poparte moimi doświadczeniami i moją listą gości... napisałam że wypisze tylko zaręczonym bo mam tylko dwie takie pary które ślubują miesiąc po mnie to aż głupio napisać z os towarzyszącą tym bardziej że znam ich partnerów od kilku lat...i są to głównie moje koleżanki... z rodziny nie mam par z długim stażem bo większość kuzynek to mężatki...
no spoko, rozumiem skoro nie masz na swojej liście gości takich dylematów to tym bardziej nie ma nad czym dyskutować

Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
172 i za wysoka? Ja mam 179 i jakos dobrze mi z tym. Przypuszczam ze gdybym warzyla 10 kg wiecej to bylabym wielka baba ale z moja waga 60kg to ten wzrost wydaje się byc OK.
no Twój wzrost to faktycznie jest wysoki 172 to tak nie za bardzo ja mam 170 i uważam ze jestem średniego wzrostu
Cytat:
Napisane przez magdawe02 Pokaż wiadomość
Ja planuję serię peelingów kawitacyjnych. Mam na nosie, czole od jakiś 5 lat zaskórniki, które nie chce zlikwidować żaden tonik, krem, czy peeling z drogerii. Stan mojej cery znacznie pogarsza się każdego lata. Jest wiecznie tłusta i pryszczata (szczególnie czoło). A najlepsze że te całe problemy z cerą zaczęły się jak skończyłam dojrzewać, ok. 20 roku życia. Całe liceum miałam piękną, czystą cerę, nie to co teraz Choć teraz w listopadzie już się moja cera "wycisza", jest przesuszona (mimo kremów nawilżających) ale nie ma pryszczaków. Pewnie w kwietniu-maju znowu zacznie się wysyp, a w czerwcu ŚLUB!
ja też mam wciąż problemy z jakimiś tam wysypkami, ale nie jakoś tragicznie (za to już od nie pamiętam kiedy, od dziecka normalnie)
Ale nie mam też trypowo tłustej cery, raczej suchą i wrażliwą plus jeszcze naczynka na policzkach, więc nawet takie zwykłe ziarniste peelingi mi szkodzą, a co dopiero jakieś mechaniczne w salonie... chyba że źle myślę
Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
Hej

wiecie co wkurzylam sie na siebie na maxa:P zablokowalam sobie konto bankowe przez internet, bo wpisalam 3 razy bledny kod!!!! i za co ja teraz kupie prezenty na swieta dla TZ???? fuck.. nie wiem co wykombinowac.. do grudnia jestem udupiona, bo musze sie przejsc do placowki zeby miodblokowali, bo pani przez telefon powiedziala, ze nie mam dostepu do konta w telefonie i nie moze mi tego teraz odblokowac ku.rwa mać!
straszne że nie możesz odblokować przez telefon

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:35   #3213
magdawe02
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość

ja też mam wciąż problemy z jakimiś tam wysypkami, ale nie jakoś tragicznie (za to już od nie pamiętam kiedy, od dziecka normalnie)
Ale nie mam też trypowo tłustej cery, raczej suchą i wrażliwą plus jeszcze naczynka na policzkach, więc nawet takie zwykłe ziarniste peelingi mi szkodzą, a co dopiero jakieś mechaniczne w salonie... chyba że źle myślę
peeling kawitacyjny nie polega na ścieraniu "mechanicznym" wierzchnich warstw naskórka tylko na usuwaniu sebum i innych zalegających w porach świństw za pomocą ultradźwięków.
magdawe02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:37   #3214
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdawe02 Pokaż wiadomość
peeling kawitacyjny nie polega na ścieraniu "mechanicznym" wierzchnich warstw naskórka tylko na usuwaniu sebum i innych zalegających w porach świństw za pomocą ultradźwięków.
no ja właśnie jestem zielona w temacie, więc mogę się mylić musiałby jakiś fachowiec obejrzeń moją skórę i coś doradzić

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 15:19   #3215
Madziuniusia
Zakorzenienie

dodałam wiadomość na poczcie... nic istotnego... ale boli troszkę..., szkoda, że ludzie myślą tylko o sobie...
Stary 2011-11-18, 15:25   #3216
malwus20
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
Hej
zdążyłam zobaczyć tylko suknię Malwus - jest prześliczna, a za szarfę z kryształam jak wiesz mogłabym zabić

Co do koloru rajstopek/pończoch - to powiem tak, normalnie nie założyłabym jasnych (typu biały/ecri), ale pytanie - jakiego koloru będziecie mieć bieliznę. Bo jeśli białą (a zapewne tak), no to beżowe pończochy z beżowa koronką na końcu będą wyglądały beznadziejnie, jak brudne do reszty bielizny. Zresztą w sklepie własnie taki mi ekspedientka powiedziała: że panny młode wybierają kolory typowo ślubne. Rzecz jasna nie musi to być biel jak na komunii. Teraz jest taaaaaaki wybór, że szok. Ja mam kolor waniliowy, koronka jest w zasadzie śmietankowa, ale na skórze sama rajstopka wygląda bardzo naturalnie - jak bardzo jaśniutki beżyk. Nie mam niestety tu aparatu, ale jak wrócę to wam pokaże. Naprawdę wygląda to fajnie. Dodam, że zanim je kupiłam, to była mega przeciwna

miłego dnia
Nena na Twoj opinie czekłam najbardziej ( reszta niech sie nie gniewa) bo chyba kązdy wie że tutaj Nena jest nasza specjalistką modową
A więc dziękuje za swoją opinię, pas jest piękny i mieni sie w każdym świetle Zdjęcia kompletnie nie oddaja uroku sukni

Jeśli chodzi o pończochy to mi baiłe jakoś nie pasuj,a nogi wyglądaj w takich trupiasto a przeciez goście nie bea mi zaglądac czy majtki tez mma w kolorze pończoch a już na pewno nie pozwole na to fotografowi czy kamerzyscie. Jesli chodzi o pas to nigdy nie uzywałam ale jak tu ktoś wczesniej pisał odpina sie wiec chyba nie bede ryzykowac, byłam raz na weselu w ponczochach i mi nie spadały, były bardzo wygodne.

Cytat:
Napisane przez jagata Pokaż wiadomość
ja już zaczęłam chodzić na zabiegi kosmetyczne - na razie wykupiłam pakiet peeling kawitacyjny plus maseczka z alg brunatnych plus masaż (twarz, szyja, dekolt). Muszę zainwestować teraz w bardzo dobry krem nawilżający i suplement diety nawadniający od środka bo mam przesuszoną skórę na policzkach i nosie. Zastanawiam się nad spróbowaniem mikrodermabrazji. jeszcze z tego nie korzystałam i nie wiem czego można się po tym spodziewać. Poza tym łykam już bellisę na włosy, ale chcę to zamienić na coś ogólnego by "nawodnić" się od środka.
Jeszcze jedną rzecz chcę wypróbować teraz - hennę na brwi i rzęsy - tylko nie wiem czy zimą nie będę straszyć bladym licem z ciemnymi brwiami
Co do tych pogrubionych zabiegów to one sa przydatne ale paniom z cera tłusta albo przynajmniej mieszana a nie z sucha bo sama mam taką. Tylko wtedy gdy pojawi sie zima nos i policzki staja sie bardziej suche i dosłownie czasem można znich zdrapywac suche płatki. Te zabiegi mogą wrecz pogorszyć stan suchej skóry bo chociażby mikrodermabrazja jest polecana osobom które nie moga sie pozbyc nadmiaru sebum , mają grube ciezkie do wyleczenia zaskórniki, blizny potrądzikowe. Zdecydowanie ten zabieg nie jest polecany cerze suchej.
Cera sucha przede wszystkim potrzebuje nawilżania i jesli chodzi o kosmetyke to raczej maseczki. W zawodzie nie pracuje choć bym chciała wiec z tego co wiem to polecane są maseczki algowe badz jakies inne proponowane przez kosmetyczke w salonie. Ja miałam pare razy maseczke algowa nawailżajacą i to co po niej zobaczyłam było zgrozą, cere miała jeszcze bardziej przesuszona mimo że działąsnie maseczki miała być odwrotne. Każdy klient jest inny, każda cera potrzebuje indywidualnej pielegnacji, czasem trzeba długo szukac coś co poprawi stan naszej cery.

Była tu mowa tez o mieszkaniu przed slubem. Wiec ja skoro juz tak kazda pisze mam zamiar zamieszkac ze swoim Tż dopiero po slubie i wiem o tym ze bardziej go poznam jak z nim zamieszkam ale tak jak pamietam pisała Jagata niekoniecznie zamieszkanie nie pozwoli mi go poznac na tyle by wiedziec ze dobrze robie że wychodze za niego za maż. Tylko przez same spotkania czy głupia rozmowe można wywnioskowac bardzo dużo rzeczy, mianowicie chociazby to że jesli widze jak jestem u mojego Tz za każdym razem bałagan to raczej nie moge powiedziec ze po slubie bedzie sie sam z siebie starał miec czysto, raczej bedzie polegał na mnie ze to ja posprzatam.Nie mówie tu o jakims jednorazowym bałaganie. Wiem ze bałagan to nie koniec swiata ale wielu osób jest takich ze sprząta jak widzi w progu gości. Skoro przenigy nie usłyszłam w jakiejkolwiek rozmowie od Tz słów "sprzatam " , sprzatałem" , "mam/miałem zamiar posprzątać"( i nie chodzi mi tu o sprzatanie tylko własnego samochodu) to moge stwierdzic ze chyba dośc rzadko to robi badz wcale. Jak ktoś jest z kims łądnych pare lat to raczej nie da sie tego nie zauważyć.
Inna prosta rzecz to ktoś kiedyś mądrze powiedział ze wystarczy spojrzeć na to jak nasz facet traktuje swoja matkę wtedy tak samo będzie traktował nas.
Mozna tu przytaczac inne sytuacje mogące nasuwac takie a nie inne wnioski . Nie chodzi tylko o jakieś sprzątanie.
Sporo rzeczy można zauważyć tylko z samej obserwacji i nie potrzeba do tego mieszkania razem pod jednym dachem.
Stary 2011-11-18, 15:32   #3217
Kessi_86
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny naskrobałyście tych stron nie pamiętam wszystkiego wiec napisze to co pamiętam

Co do picia przez ojców to mój też niestety pił i przez to już go z nami nie ma Nie powiem bo tak to był bardzo dobrym ojcem tylko że to cholerne picie było takie ważne

Co do zakładania pończoch czy rajstop to ja niestety muszę założyć żeby tak jak niektóre dziewczyny nie poobcierać sobie nóżek

Kuchenne rewolucje oglądałam i muszę powiedzieć że ta właścicielka to dobrze kręciła i szkoda mi było tego chłopaka i fajnie że Gesslerowa mu pomogła

__Paulinka__ przykra sprawa z ta kartą, może z TŻ konta zapłać za prezenty a potem mu oddasz kasę

A co do koloru pończoch i bielizny to uważam tak samo jak większość że i tak mi pod kieckę nie będzie zaglądał

Edytowane przez Kessi_86
Czas edycji: 2011-11-18 o 15:34
Kessi_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 15:41   #3218
Talaaa87
Zadomowienie

A ja juz po obiadku i muszę si pochwalić że nie obdarłam sobie paluchów (chyba pierwszy raz w zyciu robiąc placki ziemniaczane)

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Hej Lachonki

Ja się tylko przywitam i zmykam na weekend do Gliwic

Buziaczki dla Was
Miłego weekendu Kochana

Wiecie co ale bym chetnie sobie gdzieś wyjechała z TŻtem na weekend

Pani Mgr
Talaaa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 15:44   #3219
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

mala znowu zasnela ;D

mam godzinke na wizaz ;D

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 15:47   #3220
Talaaa87
Zadomowienie

Ale tu sie cisza zrobiła... chyba wszystkie gaduły są teraz na poczcie...

Pani Mgr
Stary 2011-11-18, 15:59   #3221
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kessi_86 Pokaż wiadomość

__Paulinka__ przykra sprawa z ta kartą, może z TŻ konta zapłać za prezenty a potem mu oddasz kasę
tak tak za prezenty dla naszej famili to zaplaci TZ, nie ma problemu, tylko, ze ja wlasnie sie przymierzalam do zakupu prezentu dla Niego:P heh i tu jest problem moze siostra mnie uratuje
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:01   #3222
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Talaaa87 Pokaż wiadomość
Ale tu sie cisza zrobiła... chyba wszystkie gaduły są teraz na poczcie...
Albo dlatego że weekend się zaczyna
Stary 2011-11-18, 16:02   #3223
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
tak tak za prezenty dla naszej famili to zaplaci TZ, nie ma problemu, tylko, ze ja wlasnie sie przymierzalam do zakupu prezentu dla Niego:P heh i tu jest problem moze siostra mnie uratuje
Na pewno siostra poratuje

A ja mam dylemat bo nie wiem co kupić TŻtowi na urodzny które ma za tydzień

Pani Mgr
Stary 2011-11-18, 16:03   #3224
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
A to siostra na pewno się zgodzi a jak nie to może rodzice
Stary 2011-11-18, 16:03   #3225
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Albo dlatego że weekend się zaczyna
NO też tak może być.... a ja dopiero jutro z TŻtem się zobaczę...

Pani Mgr
Stary 2011-11-18, 16:04   #3226
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:

moj ma za miesiac, ale pomyslu brak

Mia i Tosia <3

Stary 2011-11-18, 16:07   #3227
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
moj ma za miesiac, ale pomyslu brak
Ja już od miesiąca się zastanawiam i dalej brak pomysłu... jeszcze jak by powiedział mniej więcej co chce, czego mu potrzeba to by było łatwiej, a jak sie go pytam to zawsze odpowiedź brzmi " nic nie chce, wszystko mam" i bądź tu mądra i wymyśl prezent..

Pani Mgr
Stary 2011-11-18, 16:11   #3228
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja też mam problem co mu na gwiazdkę kupić

Cytat:
NO też tak może być.... a ja dopiero jutro z TŻtem się zobaczę...
Nie jesteś sama ja też pewnie dopiero jutro się zobaczę z moim TŻ chyba że zrobi mi niespodziankę i przyjedzie dzisiaja
Stary 2011-11-18, 16:16   #3229
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:
Ja też mam problem co mu na gwiazdkę kupić

Nie jesteś sama ja też pewnie dopiero jutro się zobaczę z moim TŻ chyba że zrobi mi niespodziankę i przyjedzie dzisiaja
TŻ tez mi czasami niespodzianki robi , ale dzis to na pewno nie przyjedzie bo jest jeszcze w pracy do 17 albo i dłużej (zależy ile pracy ma w firmie) później 80 km do domu (ewentualnie jeszcze + 30km do mnie), a poza tym przeziębił się, także pewnie pojedzie do domu sie kurować na jutro

Pani Mgr
Stary 2011-11-18, 16:23   #3230
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

my na gwiazdke kupujemy sobie obraczki ;D

Mia i Tosia <3

Stary 2011-11-18, 16:27   #3231
kasioonya
Rozeznanie

Po kilkuczęściowej nieobecności witam ponownie wszystkie "stare" i nowe PMki Gratuluję podjętych decyzji dotyczących sukien, butów, dodatków, tortów, pierwszych tańców, zespołów, kamerzystów, fotografów i wszystkich tych pozostałych fajnych rzeczy, którymi niestety ja nie mam kiedy się zajmować... Ale cieszę się, że coraz więcej z nas posuwa się naprzód w przygotowaniach

Zaglądam do Was właściwie codziennie, ale jak zwykle pędzicie jak szalone, więc ciężko się do wszystkiego odnieść... Szczerze mówiąc to czasu mam niewiele na wizażowanie, bo odkąd 1,5 miesiąca temu dostałam upragnioną i wyczekaną pracę, odtąd właściwie nie mam czasu na nic innego... Mam nadzieję, że wkrótce ogarnę wszystko na tyle dobrze, że będę mogła poświęcić się też przyjemniejszym sprawom

Zauważyłam, że (kicia) zdecydowała się na pomarańczowe elementy - to też nasz kolor, więc uważam, że to świetny wybór Mam trochę inspiracji na pomarańczowe bukiety ślubne - może któryś z nich przypadnie Ci kiciu do gustu: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...3&postcount=19
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...2&postcount=20

A jeśli chodzi o zabiegi kosmetyczne na twarz, to mogę się wypowiedzieć nt. mikrodermabrazji - miałam ją robioną dwukrotnie razem z maską algową. Jeśli chodzi o efekty, to za pierwszym razem przez ok. tydzień po zabiegu skóra dość mocno mi się łuszczyła, ale przez następne trzy miesiące cera była gładka i promienna (mam cerę mieszaną z licznymi zaskórnikami ). Po drugim zabiegu nie było już żadnego łuszczenia skóry, ale pozytywnych efektów też nie zauważyłam, a wręcz mam wrażenie, że pojawiło się jeszcze więcej niedoskonałości w tych rejonach twarzy, z którymi nigdy wcześniej nie miałam problemów... Teraz zastanawiam się nad pilingiem kawitacyjnym, ale moja przyszła bratowa (po kosmetologii i wielu kursach i szkoleniach w tym kierunku) uważa, że piling nie jest skuteczny :/ Sama już nie wiem, ale chyba spróbuję, bo chyba z tymi zabiegami to jest tak, że dla każdego coś innego

ex-Damonowa Aparatka
17.12.2010 - 28.05.2012

Znalazłam Męża: 05.08.2004 r.
Ślubowaliśmy: 07.06.2012 r.

Et si tu n'existais pas
J'essaierais d'inventer l'amour...
kasioonya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:39   #3232
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
TŻ tez mi czasami niespodzianki robi , ale dzis to na pewno nie przyjedzie bo jest jeszcze w pracy do 17 albo i dłużej (zależy ile pracy ma w firmie) później 80 km do domu (ewentualnie jeszcze + 30km do mnie), a poza tym przeziębił się, także pewnie pojedzie do domu sie kurować na jutro
To troche km ten twój TŻ musi zrobić
No własnie mój TŻ tez pracuje i jutro jeszcze pojechała bym ja do niego ale nie chce mi się samej siedzieć jak on będzie w pracy

Cytat:
my na gwiazdke kupujemy sobie obraczki ;D
Dobry pomysł z tymi obrączkami tylko że u nas to TŻ kupuje obrączki także on mi mógłby zrobić prezent i sam sobie

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

No i Talaa zostało nam równo 260 dni
Stary 2011-11-18, 16:39   #3233
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie mój TŻ tez pracuje i jutro jeszcze pojechała bym ja do niego ale nie chce mi się samej siedzieć jak on będzie w pracy

Dobry pomysł z tymi obrączkami tylko że u nas to TŻ kupuje obrączki także on mi mógłby zrobić prezent i sam sobie

aha ;D

my razem kupujemy je

Mia i Tosia <3

Stary 2011-11-18, 16:41   #3234
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
aha ;D

my razem kupujemy je
U mnie jest tak przyjęte że to Pan Młody kupuje obrączki
Stary 2011-11-18, 16:46   #3235
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jest tak przyjęte że to Pan Młody kupuje obrączki

fajnie ;D

tez bym tak chciala

o matko! jeszcze ponad 1,4 godz w pracy

Mia i Tosia <3

Stary 2011-11-18, 16:48   #3236
Talaaa87
Zadomowienie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

No i Talaa zostało nam równo 260 dni
No troche km zrobi, a to tylko dojazd do firmy, a jak jeździ w trase to wtedy to nawet nie licze.... w srode wyjechali o 3 rano i wrócili do firmy gdzieś koło 22... normalnie jak dla mnie to jest masakra!!!

To zdróweczko Kochana za te 260 dni własnie miałam sprawdzać ile dni zostało ale jakos tak mi sie w link nie kliknęło... dobrze że Ty to sprawdziłaś

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

A co do obraczek to My jeszcze nie wiemy. Niby mamy troche złota (złomu) ale ile to nie wiem... a u mnie nawet nie wiem kto kupuje... pewnie razem kupimy

Pani Mgr
Stary 2011-11-18, 16:49   #3237
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
fajnie ;D

tez bym tak chciala

o matko! jeszcze ponad 1,4 godz w pracy
Szybko zleci

Cytat:
No troche km zrobi, a to tylko dojazd do firmy, a jak jeździ w trase to wtedy to nawet nie licze.... w srode wyjechali o 3 rano i wrócili do firmy gdzieś koło 22... normalnie jak dla mnie to jest masakra!!!

To zdróweczko Kochana za te 260 dni własnie miałam sprawdzać ile dni zostało ale jakos tak mi sie w link nie kliknęło... dobrze że Ty to sprawdziłaś
O matko to faktycznie sporo godz. prawie 24 w pracy
Stary 2011-11-18, 16:51   #3238
__Paulinka__
Zakorzenienie

no i sie juz troche poratowalam z tą kasą przypomnialo mi sie ze moja mlodsza sis wisi mi 240 zł bo kiedys zrobilam jej przelew i ma tą kasiorke w domu i na mnie czeka, wiec w razie czego wezme przesylke za pobraniem i jest jeszcze druga siostra , wiec dam rade:P

a z prezentami tak to juz jest, ze ciezko je wybrac dla facetow.. ja mojemu chce kupic w tym roku na gwiazdke te spinki srebrne i lampe biurkową bo ciagle narzeka ze ma ciemno na biorku i nic nie widzi:P

ja za niecaly juz miesiac tez mam urodzinki
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:54   #3239
Kessi_86
Wtajemniczenie

Cytat:
A co do obraczek to My jeszcze nie wiemy. Niby mamy troche złota (złomu) ale ile to nie wiem... a u mnie nawet nie wiem kto kupuje... pewnie razem kupimy
Ja gdybym miała jakieś swoje złoto to też bym oddała na obrączki a tak to bo nie mam żadnego

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:51 ----------

Cytat:
no i sie juz troche poratowalam z tą kasą przypomnialo mi sie ze moja mlodsza sis wisi mi 240 zł bo kiedys zrobilam jej przelew i ma tą kasiorke w domu i na mnie czeka, wiec w razie czego wezme przesylke za pobraniem i jest jeszcze druga siostra , wiec dam rade:P

a z prezentami tak to juz jest, ze ciezko je wybrac dla facetow.. ja mojemu chce kupic w tym roku na gwiazdke te spinki srebrne i lampe biurkową bo ciagle narzeka ze ma ciemno na biorku i nic nie widzi:P

ja za niecaly juz miesiac tez mam urodzinki
O widzisz jak Ci się udało z tą kasą
Ja chyba też swojemu jednak kupie te spinki na gwiazdkę bo nie chce mi się myśleć co mu dać

A u mnie jeszcze ponad miesiąc do urodzin
Stary 2011-11-18, 16:54   #3240
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

ja musze juz uciekac pa laseczki

Mia i Tosia <3

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości