|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
ja startowałam z waga jesli dobrze pamietam 62 kg, a przed zajsciem w ciaze tez przytyłam ze 3 kg, troszke od hormonów, troche od jedzenia
![]() No nam tearz brakuje jeszcze poscieli do lozeczka, reczniczkow,kosmetyków ii jakies ubranka bede powoli dokupywac. Cycki mi w porownaniu do tego co mialam urosly duzo i jest mi z nimi ciezko ciąza mi bardziej niz brzuch.,
|
#2252 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymamy, daj znać jak będziesz po
|
|
|
|
#2253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w 10tyg. miałam 65,5kg potem w 12tyg. 64,5kg później 65kg i ostatnio 67kg a teraz mam ok 68kg i jestem w 19tyg prawie w 20tyg. i ciężko mi powiedzieć z jaką wagą startowałam bo nie wiem przed ciążą ważyłam gdzieś ok 63kg może 64kg cięzko mi powiedzieć bo moja waga była jednym wielki wahadłem
|
|
|
|
|
#2254 |
|
Zadomowienie
|
no Jolka nie wiem jak ty ale ja marze tylko o tym zeby nie przekroczyc 80...
|
#2255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też, ale czy tak będzie ?? ![]() przede mną jeszcze połowa |
|
|
|
|
#2256 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, śliczne macie brzusie
))A co do zakupów, to ja jeszcze w sumie nic nie mam oprócz kilku bodziaków... Nie miałabym nawet teraz gdzie trzymac tego wszystkiego pewnie koło stycznia - lutego zaczniemy się wyposażac w wózeczki, łóżeczka, wanienki itd. Teraz może troszkę ciuszków kupimy (jak poznamy płeć, jak nie to unisexów troszkę) co by zdążyć przed podwyżkami cen...
|
|
|
|
#2257 |
|
Zadomowienie
|
my trzymamy wieksze rzeczy w garazu przykryte folia , a na wage pewnie za jakis czas przestane wchodzic i bedzie problem z glowy
|
#2258 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
ja dziś po jedzeniu miałam +2kg od początku, czyli w sumie mało, startowałam z 57kg, teraz na koniec 18tc mam 59kg
|
|
|
#2259 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam próbki kosmetyków Johnson's
Nawet się nie spodziewałam że przyjdąJa startowałam z wagą 50kg teraz mam 56 kg. Chciałabym nie przytyć więcej niż 13 ale zobaczymy. Póki co największy skok miałam w 5miesiącu bo przybyło mi aż 3,5kg |
|
|
|
#2260 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja trzymam rzeczy na strychu
jedynie ciuszki już w szafkach bo zaczęłam je prać powoli jeszcze czekają mnie dwie pralki póki co i potem mega prasowanie, a w poniedziałek znowu do lumpka może coś fajnego będzie ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
tylko 2kg to malutko ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
Ooo ja też chciałabym próbki z Johnson's a nie pamiętam czy tam się rejestrowałam czy nie ![]() ---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- co do Johnson's wypełniałam to, ale próbki jeszcze nie mam chyba, że leży w skrzynce a do skrzynki chodzę co 3-4dni |
||
|
|
|
#2261 |
|
Zadomowienie
|
no to my w dalszym ciągu nie mamy NIC!! kompletnie
nawet skarpetek dla dzidzi jakoś chyba zacznę pod koniec roku albo po nowym roku kompletowac nie wiem
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
ja wolę kompletować sobie wcześniej bo później na ostatnią chwile będzie ciężko
|
|
|
|
#2263 |
|
Zadomowienie
|
wklejam swojego brzucha, tak jak mowilam u mnie to nie taka pileczka jak u niektorych z was, noi do zdjecia zdjelam swoje wysluzone dresy i nadziałam extra mini w która sie jeszcze mieszcze
![]() jolka jak tak jak ty, ostatnie miesiace chcialabym wypoczywac, troche sprzatac w domu, spacerowac i relaksowac sie a nie latac po sklepach. wczoraj stalismy w tesco przy kasie i strasznie to długo trwało, bałam sie ze zwymiotuje albo zasłabne, nie chce myslec co bedzie pozniej, z reszta wszedzie mi jest duszno, nic mi sie nie chce i zaraz sie mecze ale rozumiem ze nnie wszyscy maja mozliwosc i checi robienia zakupow wczesniej, dzisi widzialam w hurtowni dwie kobitki w bardzo zaawansowanej ciazy, jedna to az sobie siadla, widac bylo ze sie mecza okropnie.
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2011-11-18 o 14:30 |
|
|
|
#2264 |
|
Zakorzenienie
|
Do lumpka chodzę raz w tygodniu. Kupuję już tylko jak cos jest prawie nowe i nie w różu
Choć mam juz tych ciuszków sporo to i tak mnie kuszą |
|
|
|
#2265 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2266 | ||
|
Zakorzenienie
|
My wrocilismy ze spacerku oj trwalo to dlugo, ale kupilam Filipowi rajtuzki z woli na pobliskim bazarku....cena kosmiczna bo 17 zł
![]() Wrocilismy, zrobilam nalesniki i teraz moge odpoczac ![]() Piekne macie brzucholki, a zgrabniochy jestescie jak ja w I ciazy Cytat:
![]() FINANSE i ULGI PODATKOWE - W budżecie na rok 2011 kilka danych będzie dalece niepewnych, bo one będą wynikały z sytuacji wokół Polski - podkreśla premiera. - Tusk: zobowiązałem ministra finansów do przygotowania elastycznych i inteligentnych wariantów, aby być przygotowanych na każdą możliwość. - Ok 3 proc,. deficytu sektora finansowego w Polsce, dług publiczny ma spaść do 52 proc. i ma się systematycznie obniżać - to plan nowego rządu. Deficyt ma być obniżony na koniec kadencji do ok. 1 proc. PKB. - Donald Tusk zapowiedział ulgi w podatkach, również w zakresie becikowego i składa obietnicę: Chcemy podwyższyć o 50 proc. ulgę prorodzinną na trzecie i każde następne dziecko. - Zamożni Polacy, którzy mają jedno dziecko, nie otrzymają ulgi. Dopiero kiedy zdecydują się na drugie i kolejne dzieci, to ją otrzymają – sprecyzował premier. - Becikowe uzyskają tylko rodziny, które mają mniej niż 85 tysięcy przychodu rocznie. Cytat:
|
|
#2267 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To ja się jeszcze piszę na becikowe bo ten dochód to daleko poza moim zasięgiem ![]() U mnie dziś -2 i pochmurno a z tego zimna to biało ![]() U mnie też jeszcze brakuje wszystkiego praktycznie do wyprawki zamówiłam komodę za 390zł za 3 tyg ma być, bo żeby kupować dzidzi ubranka trzeba je mieć gdzie schować A póki co to nie mam Kupiłam synowi kredki. Dobrze, że przed świętami będzie malowanie bo nie wiem jak to teraz z tymi ścianami będzie
|
|
|
#2268 |
|
Zakorzenienie
|
Wyslalam na maila moje dzisiejsze byczysko
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
? Moja Mała przez pól roku rysowała tylko po kartkach i ewentualnie po swoich sprzętach , aż przedwczoraj odkryła ,że ściany są super wielką "kartką ". Ale zabawa jest super, więc czasem ten kawałek ściany warto poświęcić .
|
|
|
|
|
#2270 |
|
Wtajemniczenie
|
tynka figura pierwsza klasa...SUPER!!!
|
|
|
|
#2271 | ||
|
Zadomowienie
|
Czigua, Tynka, Ivonka śliczne brzuszki
Karolca pamiętamy i kciuki trzymamy Cytat:
![]() Jolka udanych łowów wózkowych. Tynka ale zakupy..super! Cytat:
Np. wózek który teraz kosztuje ok 1500 zł po podwyżce samego Vatu będzie kosztował 1722 zł, więc to ponad 200 zł róznicy za ta sama rzecz..sporo...a im rzecz droższa tym większa różnica. Ja tez wpadłam w manię lumpkową dla dzidzi...a i dla siebie wcoraj kupilam 2 pary spodni ciążowych w tym jedne super rurki po 14 zł/szt. |
||
|
|
|
#2272 |
|
Rozeznanie
|
tynka-świetnie wyglądasz
|
#2273 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska fajnie sie Filipek ''byczy'' na kanapie
![]() ooo nieeee!!! moj pies ostatnio strasznie jest czujny i tak szczeka jak cos uslyszy ...ze az szyby sie trzesa....normalnie jak bym miala psa obronnego w domu a nie labradora
|
|
|
|
#2274 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2275 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dziękuję za kciuki Ewelinka jest na milion procent Ewelinką i słodziutka jest jak czekoladka Wszystkie pomiary i w ogóle prawidłowe, wg USG jest o tydzień mniejsza, ale to mi nie robi. Przytulała się do łożyska przez większość czasu. Fikała tak, że byłam pełna podziwu dla jej umiejętności! Koło buzi miała nie tylko rączki ale i stópki Chętnie pokazała co ma między nóżkami, chociaż buzię na początku zasłaniała. Pod koniec badania posłała nawet uśmieszek ![]() Generalnie jest super
|
#2276 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
|
||||
|
|
|
#2277 |
|
Raczkowanie
|
dostałam wózek, tylko kolor taki trochę... TŻ wybierał
ogólnie cały komplet, fajny + dużo bonusów np. zaskoczyło mnie że są 2 komplety moskitiery i folii przeciwdeszczowej osobno dla gondoli i spacerówki. jednak myślałam że będzie troszkę mniejszy np. powala mnie wielkość kółek, myślałam że 20 cm średnicy a tu 40 cm! przynajmniej jest lekki tylko 13 kg
|
#2278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
E tam kolorek śliczny wesoły taki wózek całkiem fajny i faktycznie spory zestaw
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
ZDJĘCIA:
na początku trochę się wstydziła, potem zdjęcie jak ssie kciuk, nóżka - prawda, że zgrabna? to po mamusi i na koniec ładniejsze ujęcie buźkiUSG1.jpg USG2.jpg USG3.jpg USG4.jpg
|
#2280 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Prześliczna jest!!!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

ciąza mi bardziej niz brzuch.,

pewnie koło stycznia - lutego zaczniemy się wyposażac w wózeczki, łóżeczka, wanienki itd. Teraz może troszkę ciuszków kupimy (jak poznamy płeć, jak nie to unisexów troszkę) co by zdążyć przed podwyżkami cen...