|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: No Kochane, czas wybrać tytuł do kolejnego wątku ![]() |
|||
Ząbki śmiało już kiełkują a dzieciaczki zupką plują. VII-VIII 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
17 | 32,08% |
Rok temu w brzuszku mamy, teraz rok razem witamy |
1 | 1,89% |
Uhuha Uhuha zima z brzdącem nie jest zła! |
5 | 9,43% |
Straszne kolki poszły w kąt, teraz ząbki dają show. |
0 | 0% |
Dzieci silne bardzo mamy, które siedzieć by już chciały! |
3 | 5,66% |
Pierwsze ząbki już mamy i obiadkami się zajadamy. |
0 | 0% |
Ząbek tu, ząbek tam - tutaj najlepszy wątek mam. |
0 | 0% |
Jabłko,marchew czy pietruszka – trafia już do mojego brzuszka. |
2 | 3,77% |
Jak na drożdżach rośniemy, bo obiadki już jemy. |
0 | 0% |
Pierwsza zima naszych dzieci, jak ten czas szybciutko leci. |
18 | 33,96% |
Dobrze się już znamy i lubimy mocno, a nasze dzieciaki jak na drożdżach rosną. |
0 | 0% |
Nawet żadna teściowa temu nie zaprzeczy, że jesteśmy super mamy i mamy cudowne dzieci! |
2 | 3,77% |
Obroty ćwiczymy, wszystko zaśliniamy i mamy fajowe, superanckie mamy. |
3 | 5,66% |
W zeszłą zimę w brzuszku mamy, w tą już z zewnątrz świat oglądamy. |
2 | 3,77% |
Piję mleczko, rosnę, śpię i tak mija dzień za dniem. |
0 | 0% |
Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | |||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jestem coraz spokojniejsza ![]() Cytat:
![]() ![]() A filmy z poradami Zawitkowskiego może sobie zobaczyć tu: http://www.youtube.com/user/mamotatocotynato Ja go generalnie lubię i wydaje mi się dość sensowny i życiowy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
- dziękuję bardzo w imieniu Tymcia ![]() - gratuluję tygodnicy ![]() - co do fotelików, to wszyscy bez wyjątku specjaliści podkreślają, że miejsce z przdu nie jest dobre dla dziecka, nawet jeżeli nie ma poduszki powietrznej. To po prostu najmniej bezpieczne miejsce w samochodzie. Ja niestety w sowim aucie tak go właśnie wożę, bo lubię go mieć koło siebie i już sie przyzwyczaiłam. Ale myslę żeby to jednak zmienić i na tyło go wyprowadzić. U męża jeździ tylko z tyłu, po środku, bo tak ponoć najbezpieczniej. A o takim foteliku w którym dziecko patrzy do przodu to w ogóle nie słyszałam ![]() Dzięki ![]() Pewnie że tak! Pisałam przecież wczoraj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki za chrzciny i chętnie zobaczyłabym Cie w tej frywolnej kiecusi ![]()
![]() |
#1112 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Pierwsza zupka, pierwszy ząbek. Tu najlepszych mam jest wątek. VII-VIII 2011 :)
dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Aaaa! I melduję, że zagłosowałam na wszystkie dziewczyny z bannerami! ![]() ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-11-18 o 14:15 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1113 |
Zakorzenienie
|
#1114 | |
BAN stały
|
Cytat:
a ten komplet dostalam wlasnie od siory ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Wtajemniczenie
|
No i ma moje Dziecię anemię
![]() Żelazo przez 3 tygodnie - witajcie zaparcia??? ![]()
#1116 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#1117 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszcze tż-ta umiejącego grać na gitarze ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Fajnie, że mąż gra dla swoich dziewczyn ![]() Zrobione ![]() Cytat:
![]() Pokazuj sukienkę! ![]() My już po spacerku, teraz Domiś śpi a ja idę robić obiad. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1120 | |||||
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny za słowa uznania dla mojego dzielnego Haniołka.
![]() ![]() Dzisiaj rano jak mała się zbudziła o 7, to tż ją zabrał z łóżka i dał mi dospać. Matko ile mi się rzeczy śniło przez te 2 godziny. ![]() Między innymi śniła mi się kolekcja obroży i smyczy dla jeży. ![]() ![]() Może to jakaś wskazówka na otworzenie własnego biznesu ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Uuuu, to musiała być długa noc- chyba się wyspałaś, co? ![]() Wszystkiego najlepszego. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Patik, Marina, co do zlecania komuś napisania pracy to naprawdę szkoda kasy. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobicie jak będziecie chciały, macie malutkie dzieci, więc wiem, że to utrudnia sprawę, ale nie jest to niemożliwe! ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
W weekend prawdopodobinie będę miała teściową na stanie, więc musze chatę ogarnąć i jakoś to przeżyć. Nastawiam się pozytywnie, ale wiadomo, jedno słowo i będzie wk.rw ![]() Trzymajcie mnie jak coś ![]() Czytać Was będę oczywiście ![]() Bye! |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brumku wiem, ze Ty masz tą książke Zawitkowskiego. Polecasz? O czym ona jest dokładnie? Bo mnie ten film zainteresował się zastanawiam, czy sobie sprawic. ![]() Ale mam burdel w chaupie i nie chce mi sie nic. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Zakorzenienie
|
Marzena wiem że napisanie samemu pracy to powód do dumy.
Inżynierską napisałam, zabrałam się za to dużo wcześniej, nie byłam mężatką, nie miałam obowiązków domowych, nie miałam dziecka. I na spokojnie szło. Teraz pewnie też dałoby radę, ale najgorsze jest dla mnie zbieranie literatury i jeżdżenie po bibliotekach. Na pewno jeszcze to przemyślę, narazie czekam na maila od promotorki. Może zapoda jakieś pozycje.... Sara śpi już ponad 2 h. Mi tak pusto i smutno , nie wyobrażam sobie jakby jej nie było. Boshe jaki ja mam podły nastrój. Siedzę przed tv i taka cisza dookoła... Przepraszam już nie smęcę. Jaciee a dużo poniżej normy hemoglobina? Może nie będzie zaparć.
#1124 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Na Rąbinie on miał przyjacila, Marcina, który miał dziewczyne Agnieszke i oni maja synka, ale juz kilkultniego ![]() ![]() ![]() ![]() Brumeczku - do usług ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
nosidla przodem do swiata to wisiadła - dziec wisi na kosci lonowej i obciaza kregoslup. niepolecane!
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-11-18 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Zakorzenienie
|
marzenko na pewno masz rację. Spotkanie z promotorem niebawem, myślę, że jednak sama ją napiszę, bo przemyślałam temat i zrobiłam taki typowy pod swoje zainteresowania.
Dziękuję ! ![]() patik kochana, nie przejmuj się tym co napisałam, muszę jakoś ten kamień nieść i iść do przodu... Dzięki za odp. o kombinezonie. I też mam podły nastrój ![]() małego uśpiłam. Ale walczył. Oczy zamknięte, ale fikał całych sił.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2011-11-18 o 14:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Wtajemniczenie
|
Scio ale Dominik jeszcze nie skończył 4 miesięcy. Nie wiem czy mogę. I nie mam jabłek z "pewnego źródła"
![]() Patik norma u takiego malucha to 10,5 a Dominik ma 9,3. Niby niedużo mu brakuje, no ale pani doktor kazała podawać. Może nie będzie tak źle ![]()
#1128 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Jacieee Cookie nie zacytowało mi Was ![]() Dziękuje za życzenia ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
Vaniliova Sto Latek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1130 |
Zadomowienie
|
Karolinee nie zacytowało mi Ciebie
![]() ![]() Blondynka dziękuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
Vaniliowa 1000000 lat!!!!!!!!!!!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki,zeby nie było źle. VANILIOWA sto latdużo zdrówka, szczęścia uśmiechu i spokojnych nocy ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 |
Zadomowienie
|
nadrabiam...
![]() Marinko - trzymam kciuki, zeby wyszlo Wam z mieszkaniem! ![]() jacieeee - Anna Bałon z tapmadl wymiata! I nikt jej nie dorowna, zapamietaj to sobie i juz! ![]() Monia - tekst z magicznym slowem "jazda!" jak zwykle the best! ![]() Natka - zapomnialam jak dotad pogratulowac dzialeczki oraz fajnego watkowego tytulu! ![]() Brumek - gratki za szczepienie dla dzielnego synka! Zanetka - a Ty kochana myslisz ze jak dziecko przestanie jesc w nocy to juz sie bedziesz wysypiac? ![]() ![]() Asynastra - jeszcze Cie nie witalam. Witanko! ![]() Babonik - ja bym chyba z rozdartym sercem i rykiem w poduszke przeszla na MM.. dla wszystkich chyba byloby to latwiejsze, dla Nikosia moze bezpieczniejsze nawet.. (ech, to pisze ja, goraca zwolenniczka karmienia UU) Shira - ja sie tez tego boje chyba najbardziej - ze przeocze jakies ulewanie i mi sie dziecko bedzie ksztusic.. wspolczuje niemilego doswiadczenia. kmat - moja ostatnio zrobila kupe po 9 dniach i szafa gra - to normalne na UU. Natomiast co do przechodzenia na MM - zaufaj poprostu swojej intuicji, zrob jak myslisz, w sumie to nietrudne. teraz dziecko jeszcze chce cycusia, to jasne, ale jak bedzie mialo pol roku to zaakceptuje butelke, zobaczysz ![]() Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2011-11-18 o 15:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
Hej
Witam się i lecę nadrabiać bo dopiero wróciłam. Wkurzyłam się bo przełożyli mi obronę ![]() ![]() Beatko paczka poszła priorytetem Vaniliova sto lat kochana ![]() ![]() Na razie tyle lecę czytać A i proszę o głosiki ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Brumku zapomniałam Ci napisać: ja myślę, że niepotrzebnie budzisz Tymcia, to już duży chłopak i widocznie tyle snu potrzebuje, przybiera ładnie, więc nie ma się czym martwić ![]() ![]() Dominik czasem śpi 10h bez przerwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zadomowienie
|
Natko - ha ha no widzisz jak to jest jak sie nadrabia tyle naraz! W takim razie Telikowi gratuluje fajnego pomyslu na tytul, a Tobie sprawnego zalozenia watku!
![]() ![]() Marinko - znalazlam fajna stronke (w temacie Attachment Parenting, ktory ostatnio u mnie na tapecie) i czytajac rozdzial o placzu dziecka, pomyslalam o Tobie - ze jestes wyjatkowa mama, bo mimo, iz maly wykancza Cie swoim placzem, to Ty i tak dajesz mu wszystko czego on w takich chwilach potrzebuje...: http://www.przytulmniemamo.pl/vertic...ko-placze.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
BAN stały
|
VANILIOWA
ja również dolączam się do życzeń, Wszystkiego co dusza zapragnie i oczywiście 100 lat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:52.