|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
|
|
|
#2312 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#2313 |
|
Zakorzenienie
|
Mam taką tylko, z guziczkami po środku...dałam 22zł. a raczej teściowa stwierdziła, że zapłaci
nom..ceny różne za to samo! dwa stoiska dalej ( bo to było na takiej hali )było już 39zł. masakra!http://allegro.pl/koszula-koszulka-n...916339636.html
|
#2314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A gdyby nie brać leków, to szyjka może się skrócić np w jeden dzień? Jakieś schizy mam normalnie, skurczy co prawda nie mam, ale nie jestem pewna swojego brzucha, ciężko mi czasem stwierdzić czy to dzidzia czy twardnienie, bo trwa to chwilkę. Jak się szybko przesunie lub popuka to wiem że malutka. A można wyczuć przez brzuch gdzie jest dzidzia? Bo ja najczęściej u góry mam miękki brzuch, a czuje że na dole mniej i mi się wydaje, że tam właśnie dziecko sobie siedzi, kopniaki też czuje głównie na dole. |
|
|
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
jutro jadę kupić wózek i naprawdę sama nie wiem jaki wybrać, w tym sklepie jest taki wybór, że masakra tyle wózków że hej...
---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
i jak z rozmiarem tej koszuli ?? bo ja noszę M i nie wiem czy brać S/M czy L/XL a chciałam kupić jakieś z dwie tańsze i dwie lepsze
|
|
|
|
|
#2316 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() no to nie wiem duże coś ma pomiędzy nogami, ale chyba dziewczynkowe coś???---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
|
|
#2317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2318 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ramionach OK! Nie wiem ja mogę lepiej Ci doradzić
|
|
#2320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, przedziałek wygląda inaczej , nie sięga aż tak wysoko, coś tak jak u nas
|
|
|
|
|
#2321 | |
|
Rozeznanie
|
Zia gratuluje Anusi
Cytat:
a takto sie przynajmniej przygotuje... karo super ze sie suisiaczek potwierdzil. ![]() szkoda ze z ta szyjka tak jest ale nie martw sie. krazek Ci pomoze donosic ciaze bez problemu aaagga ciesze sie ze wozek Ci sie podoba. ja tez taki kupie karolca Ewelinka jest na medal dziewczyna. sliczniusia Bylam dzis u poloznej i oczywiscie prawie kompletnie bezsensu czas stracony. Tyle tylko ze brzuch mi zmierzyla i twierdzi ze ma 24 cm od spojenia lonowego do czubka macicy i ze to dobrze bo to 24 tydzien. ![]() Na moje pytania o ruchy dziecka zrobila mine karpia i cos tam bakala ale nie wydawala sie przekonana. Twierdzila ze dziecko powinno ruszac sie 10 razy w ciagu dnia. Ale na tej zasadzie ze jak np o 10 sie rusza kilka razy to i tak to sie liczy jako 1. I jak sie ruszy o 11 do dopiero jest 2. Itd. No ta jej sie pytam czy to znaczy ze przez 10 godzin sie powinna mala co godzine meldowac? A ona na to ze tak. No to jej mowie ze u mnie tak nie ma bo mala rusza sie przez 2 godzinki po troszku a potem cisza kilka godzin i wieczorkiem znowu troszke sie rusza. A ona patrzy na mnie jak na ufo i mowi: „ no... kazdy jest inny” ale z taka mina jakby uwazala to za cos nieprawidlowego... wrrr.. Tylko sie wkurzylam. a potem mowi do mnie ze jak sie martwie to moge zawsze do szpitala jechac. Wiec mnie jeszcze bardziej zmartwila. To sie pytam co mi zrobia w tym szpitalu. A ona ze tylko posluchaja serca dopplerem bo USG nie bo za drogo, a ktg dopiero od 28 tygodnia No serducha to sobie akurat sama w domu moge posluchac. Jacy oni sa bezuzyteczni. O badaniu szyjki to chyba nie slyszala ...twierdzi ze to nie potrzebne bo nic mnei nie boli :/ Cukier mi mierzy tylko w moczu. Kurcze juz chce byc w Polsce u normalnego specjalisty a nie u tych konowalow. Ale to dopiero za 9 tygodni ![]() Ech...niby ide na USG 3d ale to takie bardziej dla przyjemnosci bo mam kupon na to z groupona za grosze. Raczej diagnostyki sie tam nie spodziewam... Nie wiem co robic. Nie ma skad uzyskac pomocy w tym UK cholernym. |
|
|
|
|
#2322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm sama nie wiem jaką brać ale cóż zobaczę jeszcze ![]() dziękuję
|
|
|
|
|
#2323 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Marzenia scietej glowy! A szwedzi jeszcze narzekaja
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2011-11-18 o 17:49 |
|
|
|
|
#2324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tżtowi też się spodobał hehe no cóż jak będziemy jutro w sklepie to zapytamy o niego i zobaczymy jaki jest, ogólnie mam mętlik w głowie sama nie wiem jaki wózek brać.Ogólnie gdybym mogła to proste i logiczne, że brała bym Implast Bolder SD 2012 no, ale kosztuje 1900zł a tż się uparł że za drogi i mamy wybrać do max. 1600zł heh... |
|
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
czepiasz sie
![]() Cytat:
![]() Wiesz co w jeden dzien to na pewno nie ![]() Ja jak bylam w tamtej ciazy u swojego gina co pierwszy raz stwierdzil u mnie skrocona szyjke w polowie ciazy, to zapisal leki p.skurczowe. Ale glupia bylam i nie posluchalam sie go i nie bralam tych lekow. Za 3 tyg do nast wizyty skrocila mi sie duzo, nei wiem dokladnie ile to bylo w cm, ale mialam niebezpieczna dlugosc, dostalam ochrzan, poryczalam sie i powiedzialam ze juz nigdy nie bede madrzejsza od kury W kazdym razie ja np mialam taka dlugosc szyjki przed 30tc jak u kobitek ktore za 2 tyg maja rodzic. Tak mi moj gin mowil.Wiec to ze twardnieje brzuszek i ze szyjka sie skraca wraz z uplywem ciazy, to jest normalne, jednak ma sie skracac tak jak powinna czyli tak jak dziewczyny niektore na tym etapie maja po 4 cm dlugosc a ja mam 2,6 cm to roznica. Rozumiesz? U mnie skraca sie w zbyt szybkim tempie.A co do twardnien brzuszka, to mozna odroznic od dzidzi, dzidzia kopie tak od wewnatrz a twardnienia bardziej czuc i widac w miesniu brzuszka. No i na tym etapie raczej nie czuje sie jeszcze glowki malucha czy pupci, bardziej pozniej jak juz bobas jest wiekszy mozna "pobawic" sie w odgadywanie jak wystawi kawalek cialka przez brzuszek.
|
|
#2326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faktycznie wygląda to na chłopakowe coś nawet lata oj ciekawe czy jak moja dzidzia się urodzi czy też taka gapa ze mnie będzie![]() ![]()
|
|
#2327 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() za pomidorówkę, ja nadal nie zjadłam obiadu, jakoś apetyt straciłam, pewnie wróci o 22 ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2329 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a za chwilę wyciągnęli chłopczyka to nie pytajcie jaką miałam minę , to dopiero były jajeczka
|
|
|
|
|
#2330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co ja wyczytałam, że dziecko powinno się odezwać 10 razy w ciągu 12 h. Myślę, że nie masz się czym martwić, wiadomo że jak dzidzia się uaktywnia to nie puknie raz tylko od razu z 10 w ciągu pół godziny czy godziny, ale jeżeli jest aktywna np 3 razy w ciągu dnia i kopnie po parę razy to jest ok. A ona Cie odsyła do szpitala w razie czego, bo sama widocznie nie czuje się w pełni kompetentna i nie chce brać odpowiedzialności za to, że byłaś a nie pomogła.
|
|
|
|
|
#2331 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#2332 |
|
Zakorzenienie
|
u nich to chyba ani nic nie kusi ani nic nie zniechęca, zyją sobie z dnia na dzień i tyle , a że co rok to prorok to mówi sie trudno
|
|
|
|
#2333 |
|
Zakorzenienie
|
Zariah
|
#2334 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem gdzie dzidzia ma główkę gdzie pupkę, ale jak leżę np i mam górke z jednej strony a z drugiej nie, to mi sie zdaję że to dzidzia, pomasuje i sie przesuwa, dlatego myślę że to może mała. A może się mylę. Jednak dziś czuję też coś innego i bardzo mnie to niepokoi, teraz juz wiem że to prawdopodobnie twardnienie. Wyczytałam że po 20tc są te twardnienia normalne, jeśli bezbolesne i krótkotrwałe, ale i tak się martwię...
|
|
|
|
|
#2335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ---------- Cytat:
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) , nagie i mamy dach nad głową,że mamy po kompie i internet |
|
|
|
|
#2337 | ||
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Hej kochane! Widzę, ze produkcja na wątku wre, dopiero co Was nadrobiłam
Krolca, gratuluję ślicznej córeczki, imię też śliczne Mój siostrzeniec dziś dopytywał znowu, czy już wiem, czy będzie miał kuzyna czy kuzynkę i ze mam duży brzuszek i jak dzidzia?Cytat:
Niestety, w ie także nie badają szyjki, na szczęście ok mieś. temu badał mnie polksi gin i wtedy było 4,5 cm, a więc w normie, ale w ciąży wiadomo, może się zmienić i dobrze, że polscy lekarze to kontrolują, kobieta może być spokojniejsza a nie tonąć w domysłach, tak jak to jest w ie czy uk!Cytat:
|
||
|
|
|
#2338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#2339 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A twardnienia moga wystepowac, w koncu zblizamy sie ku porodowi
|
|
#2340 |
|
Zadomowienie
|
no u mnie czas na jakas kolacje
ide sobie kanapeczki zrobica ja wspominalam ginowi ze czasem robi mi sie twarda kulka na brzuchu, powiedzial ze to dziecko i zeby sie nie martwic, a jesli chodzi o badanie szyjki to moj gin bada ja recznie i usg dopochwowym zawsze, jak juz tak o ginekologach to nie wiem jak wasi ale mój jest humorzasty, nie znam sie z nim długo tzn przed ciaza chodziłam do niego jakies 3 miesiace, zeby posprawdzac czy wszystko ok, czasem boje sie o cos zapytac noi ile płacicie za prywatne wizyty z usg, moj od 12 tygodnia bierze 200 zl, wydaje mi sie ze to duzo... na wizycie zapytałam ktory szpital mi poleca, a wczesniej pracowal 15 lat powiedzmy w szpitalu x , wiec sadzilam ze ten bedzie mi sugerowal, jak o tym szpitalu wspomnialam to zaczal gadac ze on ma zla opinie o tym szpitalu a oni o nim i ze ludzie sa podli i idac tam ze wzgledu na niego moge miec jakies nieprzyjemnosci i polecil inny, ktorego zupelnie nie bralam pod uwage i jakos nie moge sie do tego przekonac, powiedzial ze jego pacjentki tam rodza i juz,.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:38.

śliczny brzusio i fajna sylwetka
a chciałam kupić jakieś z dwie tańsze i dwie lepsze

, przedziałek wygląda inaczej , nie sięga aż tak wysoko, coś tak jak u nas 

klask i: