Zazdrośnice vol 44 - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 18:27   #3811
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Dot.: Zazdrośnice vol 44

Cytat:
Napisane przez Zuzik06 Pokaż wiadomość
Kupiłam dużo włóczki na przecenie i druty z żyłką będę się wyżywać w weekend
zazdroszczę; ja próbowałam kilka dni temu robić warkocze na drutach ale nie pamiętałam czy przekładać drut roboczy w przód czy w tył umiem tylko szaliki i zrobiłam też sobie taki jakby zszyty krótki szalik i mam ocieplacz na nerki na zimę

Ilsa Lund jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:29   #3812
Zuzik06
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość
zazdroszczę; ja próbowałam kilka dni temu robić warkocze na drutach ale nie pamiętałam czy przekładać drut roboczy w przód czy w tył umiem tylko szaliki i zrobiłam też sobie taki jakby zszyty krótki szalik i mam ocieplacz na nerki na zimę
Ilsa ja bym z głowy nic nie zrobiła, mam taką książkę z fotkami wzorów i dokładnym opisem i z tego jadę w necie też coś pewnie można znaleźć
Zuzik06 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:44   #3813
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Witam
Anioł, gratuluję pierwszego wyrobu
Mayu, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Oby spełniły się wszystkie Twoje marzenia
Carmi,ładne te buty, ale cena rzeczywiście przerażająca- chyba, że nie niszczysz butów, to sobie w nich pochodzisz kilka sezonów.
Stef, Jusia, Magda, Rain, zdrówka biedotki życzę
Co do Playboya to nie mam nic przeciwko, a czy Tż ogląda filmy dla dorosłych to nie wiem, za młodu na pewno oglądał
Byou, gratuluję
Hawwa, gratuluję męża magistra inżyniera
yyy, co tam jeszcze- niewiele pamiętam z tego nadrabiania, musicie mi wybaczyć, że zostałam zdetronizowanym miszczem nadrabiania
Nie cierpię zimna, trzeba nosić czapkę i włosy są przylizane i na nic ich poranne układanie:/
Jeśli któraś z Was ma niedaleko siebie aptekę za grosze to szczerze polecam zakupy w niej, często jest nawet taniej niż w sieci. Np. dzisiaj kupiłam 2 kremy za 75 zł, a za jeden płaciłam wcześniej 55! A ważność mają do 2015.
Korniszonek2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:54   #3814
peach_passion
Zakorzenienie

Korni, co tam u Ciebie ?
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:02   #3815
Stefannia
Wtajemniczenie

Robię pizzę, już się nie mogę doczekać. Zaraz TŻ wróci ze szkoły i będziemy szmać

Miłego wieczoru, moje drogie
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:02   #3816
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Carmi, czy te czekoladowe naleśniki dam radę zrobić trzepaczką (bez miksera)? Nabrałam ochotę zjeść je na kolację, jak już TŻ przyjedzie

Korni

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:03   #3817
justyna_dt
Zakorzenienie

Capri, siur, kradnij a nie wiem, jak ze świetlikiem i soczewkami, ale może mają w aptece jakieś zamienniki tańsze tego, co masz?

Mama zrobiła spaghetti z sosem własnej roboty - a w sumie dzięki mnie, bo gotuję nowe rzeczy i siadłam jej na ambicję obżarłam się jak świnia, pycha

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:03   #3818
Ilsa Lund
Zakorzenienie

wstawiłam do pieczenia murzynka to jakiś przepis, w którym używa się jogurtu więc pewnie będzie mokry i smaczny

Stary 2011-11-18, 19:08   #3819
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Carmi cóż mam Ci powiedzieć...zrób test!!!

Wkurza mnie ta głupia reklama zielono-czerwona,która się wyświetla zawsze jak tu spojrzę.
A dzisiaj się dowiedziałam,że nie mam taletu pedagogicznego
Ja też go nie mam, tyle, że po moich studiach wypadałoby go mieć
Cytat:
No normalnie nie wiem no...trzeba być bezczelnym,żeby tak stwierdzić!!

Chodzi o to,że uczyłam czegoś jedną z dziewczyn jak nie było drugiej, która też mogłaby ją uczyć. Ze mną nikt sie nie cackał na początku, bo to praca a nie przedszkole i jak jest dużo pracy to kto będzie nad Tobą ślęczał jak czegoś nie umiesz?Nikt!
A ja ładnie wszystko przetłumaczyłam i kazałam jej zapisywać,bo "drugi raz nie będę powtarzać". I teraz ona placze bo nie chce,żebym ja ją uczła tylko ta druga dziewczyna,bo ja nie mam cierpliwości i powiedziałam,że jej drugi raz nie powtórzę...I powiedziały to przy Dyrektorze!
No żesz faken...Na szczęście Dyro mnie poparł,bo twierdzi tak jak ja,że jak się czegoś nie umie to trzeba zapisywać a on sam tez nie lubi powtarzać wszystkiego milion razy.
Oczywiście owa dziewczyna nie notowała tego co jej mówiłam.One są jakieś niereformowalne...

No musialam ponarzekać...
Ja zawsze zapisuję jak się czegoś uczę, jakoś łatwiej mi zapamiętać. A panna może specjalnie powiedziała to przy dyr., dobrze, że On mądrzejszy od niej
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
to dobre plany Carmi

echsss słuchałam expose... nie podoba mi się, że zamożne rodziny z 1 dzieckiem stracą ulgę, ten wiek emerytalny ale za to plus za stopniową likwiadację krusu
Też jestem przerażona tym wiekiem emerytalnym. Moim zdaniem powinni zacząć od wojska (mam nadzieję, że nie poczujesz się urażona). Wiadomo, że jest Wojsko i wojsko, ale fakt, iż facet w sile wieku po 15 latach idzie na emeryturę i sobie dorabia na czarno zajmując miejsce młodym moim zdaniem jest nie fair. Dobrze, że mieszkań chociaż już nie dostają tylko po zakończeniu służby muszą je oddać.
Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Odnośnie talentu pedagogicznego, to jak wiecie moja mama jest nauczycielką. Kocha swoja pracę, jest zaangażowana i podnosi sobie wysoko poprzeczkę (pierwsza w szkole była nauczycielem dyplomowanym, ciągle robi jakieś studia podyplomowe, teraz kształci się żeby otworzyć klasę integracyjną, prowadzi wolontariat, kółka, gazetkę szkolną, ma tytuł wolontariusza roku, no jestem z niej dumna) i powiedziała, że bałagan, który ja mam w szafie to jej największa porażka pedagogiczna EVER (a miała w klasie chłopaka, który sikał przez balustradę z 1 piętra na parter)...
Ale widzisz, mama Cię zapamięta na całe życie, tak jak z pewnością pamięta swoich najbardziej niegrzecznych uczniów
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
to ja już nic nie mówię8 dni
Ale Ty masz celibat w dobrej sprawie
Cytat:
pamiętacie laskę, która nie reagowała na sugestie że w chorobie trzeba się wyleżeć a nie zarażać ? Dziś rozmawiam sobie w tramwaju z koleżanką, której właśnie wyszedł pozytywny test i nagle łubudu - dosiada się ta chorowita. Ja jej żartobliwie mówię że przez nią się zaraziłam i dodaję tak jak za pierwszym razem że w chorobie trzeba się wyleżeć i że mogę jej dawać notatki, uderzam raczej w ton że jest biedna, chora, pokrzywdzona a nie że nas krzywdzi. Ona nic, tylko "o, zaraziłaś się ? Szkoda..." . Na to druga koleżanka mówi że ona teraz nie może być chora dla dziecka żeby mu się nic nie stało więc fajnie jakby się wyleżała w chorobie a nie przychodziła zarażać zwłaszcza że możemy dać jej notatki i nie mamy ciężkich studiów. A chorowita "a co ja będę z tego miała że Twoje dziecko będzie zdrowe ?" ja XXXę co za SUCZ !!!!!!!!!!! Nie wiem czy bardziej idiotka czy sucz

po zajęciach poszłam jeszcze z Mateuszem poszukać prezentów i nie mamy inspiracji żadne nie wie czego chce
I takie nastawienie ma dziewczyna na katolickich studiach, a gdzie Miłuj Bliźniego jak siebie samego?
Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
drogie specjalistki, gdzie kupić perfumy oryginalne za rozsądną cenę? moze być net
W drogerii Hebe.
Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
ja tak ostatnio zrobiłam. przesiadłam sie w inne miejsce, bo nie mogłam wytrzymać "zapachu choroby" takiej laski....

a dzisiaj pierwszy raz mi ustapiono miejsce w tramwaju!
To już jesteś pełnoprawną ciężarówką
Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
Korni, co tam u Ciebie ?
A nic, zmęczona jestem, bo w pracy w tym tygodniu siedziałam czasem po 11h, a wczoraj nic się nie działo, bo szefowej nie było i zmęczyłam się nudą Poza tym wkurzają mnie ludzie Dzięki, że pytasz

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Capri, siur, kradnij a nie wiem, jak ze świetlikiem i soczewkami, ale może mają w aptece jakieś zamienniki tańsze tego, co masz?

Mama zrobiła spaghetti z sosem własnej roboty - a w sumie dzięki mnie, bo gotuję nowe rzeczy i siadłam jej na ambicję obżarłam się jak świnia, pycha
Też dzisiaj jadłam spaghetti.
Stary 2011-11-18, 19:14   #3820
peach_passion
Zakorzenienie

wściekłyscie się z tym gotowaniem!? wszytskie na raz o żarciu no! :P
Stary 2011-11-18, 19:15   #3821
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
I takie nastawienie ma dziewczyna na katolickich studiach, a gdzie Miłuj Bliźniego jak siebie samego?
jakbym była taka wredna to bym siebie nie lubiła, więc może o to chodzi nie wiem, wstrząsnęło mnie to, nie wiedziałam co zrobić

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
wściekłyscie się z tym gotowaniem!? wszytskie na raz o żarciu no! :P
zrób chociaż makaron

Stary 2011-11-18, 19:17   #3822
SimplyDivine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Śniła mi się dzisiaj Simply Tzn. nie sama ona, ale jej głos Bo było tak, że Simply się nam na forum bardzo żaliła, że nikogo nie może poznać osobiście. A ja do niej zadzwoniłam, że mogę przylecieć do niej dzisiaj wieczorem I że w ogóle, to mój tata zmienia pracę i właśnie znalazł w Londynie, więc jeszcze ją prosiłam, żeby nas odebrała z lotniska A Simply się bardzo ucieszyła Tylko mamie musiałam tłumaczyć, że ona jest tylko rok starsza i że krzywdy mi nie zrobi

Mam okres wielkości wodospadu... Boję się, że to jakaś grubsza sprawa, bo to aż niemożliwe, że przeciekają mi najgrubsze tampony w ciągu 2-3h już pierwszego dnia
Ojeeeeeeeeeej, snilam sie zazdrosnicy I fakt, szkoda mi troche, ze nie znam zadnej z Zazdrosnic, ale juz w styczniu poznam 2 a byc moze 3

Mam nadzieje, ze to z powodu oslabienia i stresu a nie zaden problem ginekologiczny

Ilsa kolezanka masakra

Crozee zaznacz dzisiejsza date w kalendarzu - jestes oficjalnie ciezarowka

U nas dzis nie spaghetti, ale podobnie - zrobilam TZtwi zapiekanke makaronowa z miesem mielonym Ja mialam kuskus zapiekany z kurczakiem i warzywami
Stary 2011-11-18, 19:17   #3823
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
jakbym była taka wredna to bym siebie nie lubiła, więc może o to chodzi nie wiem, wstrząsnęło mnie to, nie wiedziałam co zrobić

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ----------

zrób chociaż makaron
A może ona to powiedziała w formie żartu?
Uwaga matki i ciotki Na stronie smyka w tygodniu (nie wiem czy w weekendy też) w godzinach 9:00-11:00 i 20:00-22:00 są Happy Hours i ceny niższe niż w stacjonarnym Smyku. Za przesyłkę się nie płaci jeśli odbiera się w Empiku
Stary 2011-11-18, 19:19   #3824
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korniszonek2010 Pokaż wiadomość
A może ona to powiedziała w formie żartu?
to by powiedziała że żartowała w czasie tego naszego milczenia przez 2 przystanki (a miałyśmy nadęte miny), laska ma coś nie po kolei. Cieszę się że mam pretekst żeby się z nią nie zadawać bo od dawna na nią narzekałam Mateuszowi i różne jej numerki

Stary 2011-11-18, 19:22   #3825
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

ja dzisiaj zrobiłam mississipi mud cake jest mokre i mocno czekoladowe

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:24   #3826
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
to by powiedziała że żartowała w czasie tego naszego milczenia przez 2 przystanki (a miałyśmy nadęte miny), laska ma coś nie po kolei. Cieszę się że mam pretekst żeby się z nią nie zadawać bo od dawna na nią narzekałam Mateuszowi i różne jej numerki
No to masz ją z głowy i powinnaś jej podziękować za mądrości
Stary 2011-11-18, 19:25   #3827
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:

zrób chociaż makaron
niee, mam cały gar ogórkowej
Stary 2011-11-18, 19:27   #3828
Ilsa Lund
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
wygląda super na blogach, jeszcze ma dodatkowo normalną czekoladę w tabliczkach, mniam ja robiłam z tego przepisu, o 20:10 powinnam wyciągać http://www.youtube.com/watch?v=ODmk6...&feature=feedu

Stary 2011-11-18, 19:29   #3829
crozee
Zakorzenienie

a ja ciasto marchewkowe

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

ale bym sobie zjadla ogorkowa albo jakiegos korniszonka (naszla mnie ochota po przeczytaniu Korni )
Stary 2011-11-18, 19:32   #3830
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez osz rety Pokaż wiadomość
mmm
właśnie powiedziałam tż, że zjadłabym jakieś ciastko takie czeoladowe i mokre, a tż: "to kup sobie snickersa i polej wodą":P
Stary 2011-11-18, 19:33   #3831
Korniszonek2010
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crozee Pokaż wiadomość
a ja ciasto marchewkowe

---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ----------

ale bym sobie zjadla ogorkowa albo jakiegos korniszonka (naszla mnie ochota po przeczytaniu Korni )
Właśnie ostatnio się zastanawiałam skąd mi przyszedł do głowy ten nick I nie mam bladego pojęcia.
Stary 2011-11-18, 19:34   #3832
osz rety
Zakorzenienie

GG do osz rety

faktycznie dużo z nas coś upiekło
Ilsa bardzo lubię ciasto murzynek mamusia kiedyś dla mnie specjalnie robiła

Piczka

"Właściwie już samo życie jest podróżą w czasie. To tylko kwestia szybkości..."
osz rety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:55   #3833
_Remedios
Zadomowienie

Maya chciałabym Ci złożyć najlepsze życzenia urodzinowe! Spełnienia marzeń, dużo miłości i żebyś zawsze była taka fajna sto lat
Stary 2011-11-18, 20:09   #3834
peach_passion
Zakorzenienie

http://www.zeberka.pl/img/le/964_9.jpg
Stary 2011-11-18, 20:16   #3835
BYou
MBZ♥

Korni nie czuję się urażona wiem, że mój TŻ nie pójdzie na taką emeryturę bo sam sobie nie wyobraża tego. Praca to jego życie, kocha to co robi
poza tym finansowo to nie jest korzystne. co do mieszkań to jak żołnierz odchodzi na emeryturę to dostaje jkieś pieniądzex ilość członków rodziny. kiedyś mozna było kupić za to mieszkanie czy dom, teraz dołożyć raczej. ale zdaje sobie sprawę z tego, że w takich czasach to boli Innych
wiem, że celibat jest po coś ale kurcze brak mi tego za to mam masę czułości, pieszczot, całusków-tak do zbrokatowania

dobry wieczór

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:34   #3836
frezyjka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez najfajniejsza Pokaż wiadomość

aaaaaaaaaaaaa
zapomniałam Wam powiedzieć - jadę do Frezi na sylwestra!
dobrze wiedzieć przygotuję się na więcej osób

Cytat:
Frezi też uważam,że powinni oddzwaniać.
A tę czekoladę masz mleczną czy deserową?Ostatnio na tej imprezie regionalnej (przez którą przegapiłam zlot ) była fontannaa,ale z deserową czekoladą i to było fuj.
nie wiem jaka to czekolada, ale jest tak aksamitna i pyszna, że musi być z lepszego sortu

Cytat:
Moje Freziątko
Co za niesłowne buce
A czekolada będzie w sam raz na domówkę Takie Sylwestry są najlepsze
ale oni nie byli niesłowni..... powiedzieli, że jak będę wybrana do drugiego etapu, to zadzwonią do 19:00..... i nie wybrali mnie, więc nie zadzwonili..... chociaż uważam, że i tak kulturalnie byłoby dzwonić do wszystkich z decyzją....

Cytat:
Napisane przez justyna_dt Pokaż wiadomość
Frezi, 2,5 kg czekolady!!! świnia jesteś nie przejmuj się pracą, znajdziesz lepszą, a tamte baby są głupie
jeszcze na koniec targów nalali mi 3 kubeczki i zasłodziłam się na najbliższy miesiąc

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość

Frezi czy moge sie wbic do Ciebie na sylwestra ??
no jasne

Cytat:
Dziewczyny czy składałyście podziękowania swoim rodzicom na weselu? Tańczyliśie do jakiejś piosenki? "Wspaniałych rodziców mam" odpada
i wybraliśmy mieszankę "a ja wolę moją mamę" i "co powie tata"

Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
Robię pizzę, już się nie mogę doczekać. Zaraz TŻ wróci ze szkoły i będziemy szmać

Miłego wieczoru, moje drogie
a my zamówiliśmy pizzę i jest pyszna

dzisiejszy dzień nie należy do najzdrowszych w żywieniu, ale od jutra wracam do "odchudzania"
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:56   #3837
carmelova
Zakorzenienie

Hello, wstałam

Co wyście poszalały z tym gotowaniem
Ja właśnie bedę wcinać pyszną pomidorówkę na rosole z domowym makaronem. A jutro sernikobrownies z malinami

Med jak dobrze potrzepiesz () to pewnie Ci wyjdą te naleśniki
Frezi
przykro mi Ja zrozumiałam, że mają dzwonić do każdego.

Edytowane przez carmelova
Czas edycji: 2011-11-18 o 20:58
carmelova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:59   #3838
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Dobry wieczór
Zdjęcia się udały, idę nadrabiać
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:59   #3839
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Carmi, trzepałam, trzepałam, ale takie drobniutkie grudki jeszcze na spodzie są (nie jakoś bardzo dużo, ale jednak). Ręka mi odpadła i mam tylko nadzieję, że i tak wyjdą

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:02   #3840
justyna_dt
Zakorzenienie

Poszalałyście z gotowaniem, ale ja też ugotowałam

To teraz będzie o piciu: ale się upijam

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości