Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 2011 cz.7 - Strona 51 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 14:04   #1501
asiol
Rozeznanie

Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Tottie moje gratulacje
Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Glam ale sie ciesze!! oby mial szybko samolot

Joamic
no to witaj w klubie. Mi w poniedzialek zaczna wywolywac porod
Goldika na jakiej podsatawie wywyoływać Ci bedą poród? bo ja juz zglupialam generalnie 40 +/-2 to jest w terminie i się zastanawiam jak to ze mna bedzie - nie chce bezpodstawnie mieć wywolywanego porodu za tydzień tym bardziej, że uważam że położna mi w kart ciąży wpisała o tydz za wcześnie tp

Edytowane przez asiol
Czas edycji: 2011-11-18 o 14:05
asiol jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:04   #1502
Karola_82
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Karola_82
Dot.: Wiosna,lato,jesień z brzuszkiem,a na zimę już z maluszkiem - mamusie XI/XII 201

Gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusiom!

Ja wczoraj bylam na wizycie, szyjka na szczescie sie nie skrocila i jest zamknieta, wiec duphaston i lezakowanie dzialaja Mikolaj ma juz 2400 g, a to dopiero 33 tyg i 2 dni, pewnie przebije swoja starsza siostre, ktora wazyla 4030, brrr;/

Przy pierwszym porodzie koniecznie chcialam rodzic naturalnie, bez zadnego znieczulenia, zeby zobaczyc, jak to jest, dziekuje, wiecej tego bledu nie popelnie tym razem biore znieczulenie

Co do kosmetykow dla maluszkow ja uzywalam caly czas ( i do dzis uzywam dla Majci) Nivea, nie miala zadnego uczulenia, a do smarowania pupy polecam sudocrem, dla mnie jest niezastapiony.

Dieta (znowu): 178 cm / 64kg
Cel pt. "wakacje w sexy ciele"
do 1.06 - 9 kg (55kg)
Karola_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:05   #1503
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
ja miałam! właśnie między 35 a 36 tc

dziewczyny które już urodziły, jak u Was z połogiem? Ja jestem zaskoczona, że tak lajtowo to przechodzę. Myślałam że będzie dużo gorzej.... W szpitalu zużyłam tylko 1 paczkę nart i ani razu nie zmieniono mi podkładu - później rozdawałam dziewczynom co nie miały, tydzień w domu na belli, a od tygodnia nie ma juz nic.... lecę na wkładkach samych.... Taki połóg to nie połóg, albo miałam jakieś dzikie wyobrażenie na jego temat
może byłaś łyżeczkowana (albo rzadko zmieniasz wkładki)

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:10   #1504
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie

Ona24, Tottie gratulacje

Glam nawet nie wiesz jak się cieszę że jednak przyznali twojemu tż wizę

dzisiaj byłam z Lilką zrobić zdjęcia do paszportu i w środę jedziemy do Londynu składać wniosek na paszport i tylko czekać na wyrobienie może pojadę z nią na 2-3 tyg do Polski po świętach

Co do krwawienia mi leciało cztery i pół tygodnia podpaski szły hurtowo żartowałam że mój organizm nadgania te 9 miesięcy

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-11-18 o 14:13
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:28   #1505
truscafka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
może byłaś łyżeczkowana (albo rzadko zmieniasz wkładki)
łyżeczkowana tzn? bo nawet nie wiem co to

zakładam wkładki tak jak to robiłam cały czas przed porodem ( nie umiem funkcjonować bez wkładek ) , ale że tak powiem śladu połogu na nich nie ma

dziewczyny czy krem barierowy z emolium będzie dobry dla maluszka na mróz na buźkę ? mam go w domu i nie musiałabym kupować

75, 0 kg < ~~~~ jest 11.04
72,0
70,0
68,0
66,0
64,0
62,0
60,0
truscafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:50   #1506
Tincia
Wtajemniczenie

Ogólnie jak za krótko "leci" to nie dobrze, ale nie pamiętam ile dni min powinno lecieć. Mi tydz. szło całkiem krwi... jak porządna miesiączka. Dziś mijaja 2 tyg. i leci lajtowo już....

Ja jeszcze też nie kupiłm kremu i nie wiem jaki... może nivea?

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:51   #1507
glamourous
Zakorzenienie

Truscafco jesli jest natluszczajacy nie nawilzajacy to pewnie tak

Ja dzis kupilam krem do twarzy oilan baby i tam tez pisza ze moze byc jako ochronny na zime

Wyglada na to ze maz jutro o 16 tu bedzie jak z nim rozmawialam to czekal w biurze podrozy na potwierdzenie rezerwacji

Poszlam na zakupki, kuilam chlopcom lezaczek ( drugi musze od kuzyna zabrac bo ma moj po soni), spodenki sweterek i bluze. A soni tuniczke. Chcialam mezowi za kurtka popatrzec ale kurcze ceny mnie porazily
Stary 2011-11-18, 14:55   #1508
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiol Pokaż wiadomość
Tottie moje gratulacje

Goldika na jakiej podsatawie wywyoływać Ci bedą poród? bo ja juz zglupialam generalnie 40 +/-2 to jest w terminie i się zastanawiam jak to ze mna bedzie - nie chce bezpodstawnie mieć wywolywanego porodu za tydzień tym bardziej, że uważam że położna mi w kart ciąży wpisała o tydz za wcześnie tp
eee nie ma wskazan chyba. To bedzie 8dzien po terminie a mi powiedziano ze 7-10dni po tp "biora sie" za ciezarne. Cokolwiek to znaczy. A znaczy chyba juz popedzanie malucha zaczynaja.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 15:03   #1509
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ogólnie jak za krótko "leci" to nie dobrze, ale nie pamiętam ile dni min powinno lecieć. Mi tydz. szło całkiem krwi... jak porządna miesiączka. Dziś mijaja 2 tyg. i leci lajtowo już....

Ja jeszcze też nie kupiłm kremu i nie wiem jaki... może nivea?
Ja w pierwsze dni to nie wiem ile nart w szitalu zuzylam ale sporo... W domu poszlo 5. Opakowan nart belli a Od wczoraj przeszlam na podpaski i juz trosKe mniej leci- ale to 2 tyg mijaja jutro

Kremik mam z bubchen, poki co tylko na soni go stosowalam- zostaqia taki fajny film tlusty, zreszta nivea tak samo
Chociaz na paszczakach troche sie boje stosowac bo oba sa perfumowane
Natomiast moge smialo polecic bepanthen i alantan na pupke
Stary 2011-11-18, 15:23   #1510
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja mialam obfite krwawienia....
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 15:31   #1511
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
łyżeczkowana tzn? bo nawet nie wiem co to

zakładam wkładki tak jak to robiłam cały czas przed porodem ( nie umiem funkcjonować bez wkładek ) , ale że tak powiem śladu połogu na nich nie ma

dziewczyny czy krem barierowy z emolium będzie dobry dla maluszka na mróz na buźkę ? mam go w domu i nie musiałabym kupować
czyszczenie mechaniczne jamy macicy - taką łychą metalową wyskrobują resztki, np po porodzie jak nie oddzieli się całe łożysko albo np po poronieniu, albo w ramach diagnostyki nowotworów macicy

wtedy można mniej krwawić niż po normalnym porodzie, bo zeskrobują Ci większość endometrium i mniej masz do wydalenia jako odchody połogowe

Stary 2011-11-18, 15:42   #1512
mszpilka
Rozeznanie

GG do mszpilka

Dzień dobry!!

Gratuluje wszystkim w miedzy czasie rozpakowanym mamom.

Glam super ze mąż przyleci i że dostał wizę.

Helcia spi wiec teraz ja coś popisze, bo widziłam co skrobał mój mąż . O w Wirtualnym świecie jest innym człowiekiem, pownien chyba jakieś pisarstwo uprawiać. W ogóle relacjonował mi w szpitalu co się dzieje na forum.

Ja opowiem w skrócie. O 3,30 odeszły mi wody, w szpitalu pod Ktg były skurcze ale małe, nei chceieli dac mi od razu oksy bo z usg wyszło ze mała ma 3200 ci +/- moze dać 3700 a ja jestem niska bali się ze za szybko pójdzie. Dopiero o 13 dostałam oksy i sie zaczeło. Skurcze częste ale za małe rozwarcie i zaczeli sie naradzac czy dac mi znieczulenie w kręgosłup czy w kroplówce, i już nie wykluczali cięcia. Dali w kroplówce, rozwarcie poszło, ale mała miała bardzo niskie tętno na szczycie skurczów i wycofywała się po skurczu z kanału. Naprawdę zaczłam sie bac jak stało na nade mną 3 lekarzy każdy wpatrzony w Ktg i położna i mąż krzyczący żeby oddychać szybko i głęboko. Potem jeszcze przyszło najstarsza pani doktor zbadała mnie i kazała natychmiast robić ciecie. Nagle wszyscy zaczeli koło mnie latać. Kilka minut po 16 byłam jeszcze na sali porodów rodzinnych, a w ciągu 10 minut mnei przewieźli na salę operacyjną,znieczulii podpajęczynówkowo i o 16:20 usłyszałam płacz i dopiero wtedy się zorientowałam ze to Helcia.
Bardzo dobrze zniosłam wstawanie i poruszanie sie po uruchomieniu mnie.
Od wczoraj jesteśmy w domku i tylko zmiana pieluchy, cyc i spanko. W szpitalu mała nauczyła sie ładnie ssać, mam dużo pokarmu i nie wiem czy nawał się nie zaczyna.

Teściowa jest z nami i nam pomaga.

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
- na ulewanie - bezcenny jest klin (poduszka) - w szpitalu mieliśmy wózki pod skosem dla dzieci (imitacja klina) i aż żałowałam że takiego nie mogę zabrać do domu by jeździć nim po mieszkaniu :P Oczywiście pod moją nieobecność w domu tatuś kupił synkowi poduszkę klin
ja to samo pomyślałam, a mąż stwierdził ze będzie podskakiwać na progach w domu

Właśnie ja sie zaczelam martwic bo podpaska prawie czysta. Położna kazała obserwować i ewentualnie zgłosić to lekarzowi w pon przy zdjęciu szwów. Ale zaniepokoiłam się.
mszpilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:20   #1513
dygotka8
Zakorzenienie

nie wiem czemu,ale dzisiaj to ja chyba nie dostałam żadnego kopniaka od niuni
co oczywiście mnie martwi-a jakżeby inaczej mogłoby być...

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:25   #1514
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
nie wiem czemu,ale dzisiaj to ja chyba nie dostałam żadnego kopniaka od niuni
co oczywiście mnie martwi-a jakżeby inaczej mogłoby być...
mój też robi się leniwy, ale to norma pod koniec ciąży, że mniej jest kopniaków, a więcej turlania
wczoraj wieczorem nadganiał cały dzień

od wczoraj mam lekko krwawy śluz, ciekawe. Ledwo człapię, bo spojenie mnie ostro boli przy każdym nierozważnym ruchu
no i nerwowo pakuję tę torbę, bo mam stracha, że zaraz się zacznie

Stary 2011-11-18, 16:35   #1515
dygotka8
Zakorzenienie

Oolong-no podobno tak jest,ale i tak się martwię....wczoraj tak słodko się wierciła a dziś...moze za dużo słodkiego zjadłam i dlatego...
mnie nic nie boli,żadne spojenie łonowe czy co innego,poza tym,że brzuch mi ciązy jak się przewrcam-niuniek jest chyba duzy bo nie jestem w stanie się na plecy położyć bo tak mnie wszystko gniecie w środku....
zaczynam się wkurzać,że się przeterminuję i wszytsko na to wskazuje....

Stary 2011-11-18, 16:35   #1516
rojku
Rozeznanie

dygotka, oolong to może maluszki jak to przed porodem odpoczywaja przed duzym wysilkiem

mszpilka super ze jestescie juz w domku, a Ty z nami
Stary 2011-11-18, 16:36   #1517
Seona
Zakorzenienie

Truscafko, zazdroszczę lajtowego połogu U mnie nie lało się strumieniem (jak u moich koleżanek, że nie mogły nadążyć ze zmianą) ale ciągnęło się chyba z 5-6 tygodni. Ciągle po trochu, raz więcej, raz mniej, nie wiadomo od czego.

Oolong
czyżby coś się zaczynało? Mam nadzieję, że wzięłaś sobie nr do kogoś z klubu i odezwiesz się w razie czego

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:38   #1518
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Oolong-no podobno tak jest,ale i tak się martwię....wczoraj tak słodko się wierciła a dziś...moze za dużo słodkiego zjadłam i dlatego...
mnie nic nie boli,żadne spojenie łonowe czy co innego,poza tym,że brzuch mi ciązy jak się przewrcam-niuniek jest chyba duzy bo nie jestem w stanie się na plecy położyć bo tak mnie wszystko gniecie w środku....
zaczynam się wkurzać,że się przeterminuję i wszytsko na to wskazuje....
wiesz, ja dopiero w połowie 38tyg, a Ty już w 40 jesteś, jak widzę
mam jeszcze trochę czasu

powiem Ci, że w poprzedniej ciąży też czułam się super - w dniu, w którym zaczęły się skurcze, jeszcze byłam w stanie biegać. Teraz się sypię......

---------- Dopisano o 16:38 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość

Oolong
czyżby coś się zaczynało? Mam nadzieję, że wzięłaś sobie nr do kogoś z klubu i odezwiesz się w razie czego
wczoraj byłam u gina i stwierdził, że nie widzi, by coś miało zaraz się dziać.....

Stary 2011-11-18, 16:44   #1519
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Ci, że w poprzedniej ciąży też czułam się super - w dniu, w którym zaczęły się skurcze, jeszcze byłam w stanie biegać. Teraz się sypię......

wczoraj byłam u gina i stwierdził, że nie widzi, by coś miało zaraz się dziać.....
Ad.1. Oolong, ja to samo Starość nie radość Sypiemy się. Poza tym zdecydowanie wolę chodzić z brzuchem jesień-zima i rodzić wiosna/lato. Nigdy więcej łażenia z brzuchem w upały

Ad.2. A to może po badaniu to plamienie?

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-11-18, 16:45   #1520
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Ad.1. Oolong, ja to samo Starość nie radość Sypiemy się. Poza tym zdecydowanie wolę chodzić z brzuchem jesień-zima i rodzić wiosna/lato. Nigdy więcej łażenia z brzuchem w upały

Ad.2. A to może po badaniu to plamienie?
nie, było też przed - rano

Stary 2011-11-18, 16:48   #1521
dygotka8
Zakorzenienie

Nie mam zadnych objawów,ale chodzeneie sprawia mi problem-właściwie to że brzuch mam wtedy twardszy od skały...
dzis znowu byłam na godzinnym spacerku....

Stary 2011-11-18, 16:53   #1522
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam zadnych objawów,ale chodzeneie sprawia mi problem-właściwie to że brzuch mam wtedy twardszy od skały...
dzis znowu byłam na godzinnym spacerku....
To nie łaź tyle Ja wczoraj też się ochodziłam i aż na KTG wylądowałam z fałszywym alarmem, bo przez prawie 2 godziny miałam praktycznie non stop twardy brzuch i nie puszczał

Ślub
Pati
Lili
Stary 2011-11-18, 17:01   #1523
dygotka8
Zakorzenienie

Seona-może to łażenie przyspieszy poród....a tak prawdę powiedziawszy to musiałam iśc po pieczywo bo jak tż będzie wracał z pracy to już zamknięte będzie.i jeszcze jakieś cudo na rozstępychciałam kupić

Stary 2011-11-18, 17:03   #1524
Karola_82
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Karola_82

Zazdroszcze Wam, ze w ogole mozecie spzcerowac ja niestety nie moge lazic;/ zreszta jak tylko troszke wiecej pokrece sie po domu, od razu brzuch mi sie spina;( no nic, po porodzie to pewnie nalaze sie do oporu, wiec lezakuje poki moge

Ktoras dziewczyna pisala, ze kikut po pepowinie trzyma sie u dzieca az 2 tyg, moja Majcia miala go az miesiac! jesli tylko nie ma obrzeku, nic ne wycieka, nie ma sie co martwic

A o do pologu, to ja mialam krwawienia chyba 4-5 tyg, ale syf lecial ze mnie chyba az 8, porazka:/

Dieta (znowu): 178 cm / 64kg
Cel pt. "wakacje w sexy ciele"
do 1.06 - 9 kg (55kg)
Karola_82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 17:26   #1525
dygotka8
Zakorzenienie

Karola- u mnie też brzuch twardy się robi bardzo szybko,czy jak wstanę z łózka czy z krzesełka,ale widać taka jego juz uroda.Rzadko kiedy brzuch mi nie twardnieje
kawkę sobie zrobię,może sie obudzę?

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

czy któraś z Was kontaktowała się może z Marejtą? termin miała na początek listopada...Ona231 też miała termin na tydzien temu.mam nadzieję,że wszystko u nich dobrze.

Stary 2011-11-18, 18:03   #1526
muffinka90
Zakorzenienie

glam swietne wiesci Sonia pewnie ucieszona co? A na dlugo z wami zostanie jesli moge spytac?

joamic, goldika za szybkie i bezbolesne porody

co do pologu to ja w szpitalu zuzylam 1 op tych absorbygen (szpitalne), w domu 1,5 paczki tych belli, teraz na podpaskach, ale juz praktycznie nic nie ma, no ale lyzeczkowanie robi swoje jednak.

dzisiaj miala byc pediatra u nas, ale sie pochorowala, pytalam o pepek, kazala sie nie martwic poki sie nie ''slimaczy'' moze jeszcze troche powisiec.

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 18:38   #1527
Myszeczka86
Zakorzenienie

Witajcie.

Jestem już po wizycie.
Lekarz zbadał Mnie noi mam szyjke na 1,5cm ale niestety twardą .
Mam myć okna, myc podłogi, sex uprawiać poprostu wszystko.
Przepisał mi czopki SCOPOLAN na rozwieranie sie szyjki. Także nadal wielka niewiadoma kiedy urodze, ale jak tylko będzie brzuch boleć stawiac sie to do szpitala jechać mam.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:07   #1528
dygotka8
Zakorzenienie

Myszeczko,Tobie zostało jeszcze trochę czasu d terminu,ale Ty już chcesz urodzić czy masz jakies wskazania do wcześniejszego porodu?

Stary 2011-11-18, 19:28   #1529
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Myszeczko,Tobie zostało jeszcze trochę czasu d terminu,ale Ty już chcesz urodzić czy masz jakies wskazania do wcześniejszego porodu?
Myszka pisała, że ze względu na komplikacje wynikające m.in z dużej masy płodu przy poprzednim porodzie, lekarze nie chcą, by i to dziecko było zbyt duże w momencie porodu - dlatego albo teraz dołem albo będzie cesarka

Stary 2011-11-18, 19:42   #1530
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Myszka pisała, że ze względu na komplikacje wynikające m.in z dużej masy płodu przy poprzednim porodzie, lekarze nie chcą, by i to dziecko było zbyt duże w momencie porodu - dlatego albo teraz dołem albo będzie cesarka
u mnie pamięc w ciązy jest kiepska,więc niestety nie pamietałam....

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości