Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Piękna 13 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 18:55   #1051
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk

Tygrryska a olejki jak nakładasz na włosy zostawiasz na noc czy tylko na kilka godzin?

Think happy - be happy

M

aguniaaaaa041986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-17, 23:30   #1052
neheszta
Zakorzenienie

Dot.: Kawa nigdy nie może być za mocna, a piękna kobieta za słaba - Wielbicielki Pięk

w sobote jade do berlina
neheszta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 09:12   #1053
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Napisane przez neheszta Pokaż wiadomość
w sobote jade do berlina
zazdroszczę
Cytat:
Napisane przez kasiaaczek Pokaż wiadomość
Kiedy masz? będziemy trzymać kciuki
jakoś pod koniec stycznia
Cytat:
Napisane przez jalouse Pokaż wiadomość
Tak szybko? Kiedy masz egzamin?
egzamin będę miała pod koniec stycznia lub pierwsze dni lutego, jednak jako, że są to 3 semestry i 3 książki o jakich wam pisałam. to chciałabym spróbować zaliczyć przed świętami 2 pierwsze semestry. Książki zacznę czytać po świętach (bo mam nadzieję, że już będą pytania do nich)
Cytat:
Napisane przez poziomeczkaa89 Pokaż wiadomość
hej
u mnie znowu zmiana koloru włosów na zajęciach zrobiłyśmy jasny złocisty blond
nie jestem do niego jeszcze przekonana, zobaczymy może za tydz coś dodamy do niego
znowu? Ja się muszę pochwalić, że mam około 7 cm odrostów i nie jest to tak bardzo widoczne

dziś moja pierwsza przygoda z glorią
Cytat:
Napisane przez marta 85 Pokaż wiadomość
Zyś powodzenia na egzaminie jakbyś czegoś potrzebowała to daj znać, może pomogę
dziękuję Mam problemy z jednym pytaniem, ale na forum chyba nie mogę poruszyć tego tematu, bo dostanę ostrzeżenie
Cytat:
Pytanie nie do mnie, ale odpowiem. Ja kupowałam raz w jakimś kiosku, a raz w schleckerze, jakieś 5 zł kosztuje. W Rossmannie widziałam wodę brzozową, w prawdzie nie używałam, ale działa na tych samych zasadach i jest łatwiej dostępna.
u mnie i woda brzozowa i pokrzywowa kosztują ok 4 zł i są dostępne w supermarketach. Są to wody firmy barwa
Stary 2011-11-18, 09:41   #1054
marta 85
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez neheszta Pokaż wiadomość
w sobote jade do berlina
Jak będziesz miała okazję pobuszować po sklepach to idź na dział kosmetyczny, bo można fajne promocje spotkać

21 dobrych nawyków dla urody

Oczyszczanie bardziej skuteczne

1
.Twarz myj przegotowaną, letnią wodą. Woda z kranu jest za twarda i może wywołać podrażnienia natomiast za gorąca przyczynia się do przesuszenia skóry.
2.Po demakijażu użyj toniku dobranego do cery, by przywrócić skórze jej naturalny kwaśny odczyn. Uwaga! Po użyciu toniku koniecznie osusz twarz.
3.Codzienne oczyszczanie możesz uzupełnić ujędrniającym masażem twarzy (z wyjątkiem cery trądzikowej!). Miękką namydloną (najlepiej żelem do twarzy) szczoteczką zataczaj kółka na wilgotnej buzi - od brody ku górze i od środka na boki.
4. Chociaż raz na tydzień (przy cerze wrażliwej raz na dwa tygodnie) zrób peeling.
5.Ciało na co dzień myj pod prysznicem letnią, a na koniec opłucz chłodną wodą (to wygładza skórę i działa energizująco).
6. Mycie połącz z masowaniem skóry. Używaj gąbki, a przy cellulicie szorstkiej myjki. Od stóp ku górze zataczaj nimi kółka, szczególną uwagę zwracając na miejsca, gdzie tworzą się obrzęki (np. łydki) i gromadzi tłuszcz (np. brzuch).
7. Gąbką masuj dekolt, kierując się od miejsca między piersiami w skos ku obojczykom.
8. Na koniec prysznica od dołu polewaj piersi chłodnym i silnym strumieniem wody.
9. Raz na tydzień stosuj gruboziarnisty peeling do ciała.
10. Włosy myj letnią wodą. Do ostatniego płukania używaj wody chłodniejszej, która zamknie łuski włosowe i wygładzi pasma.
11. Balsam oraz maska zadziałają skuteczniej, gdy nałożysz je na włosy osuszone ręcznikiem.
12. Czuprynę rozczesuj po odciśnięciu jej w ręcznik (mokre włosy są podatne na uszkodzenia). Rozczesuj kolejne pasma, zaczynając od końcówek. Chwyć kosmyk powyżej końców i delikatnie przeciągnij grzebieniem. Potem chwyć pasmo nieco wyżej i rozczesz. Powtarzaj, aż dojdziesz do nasady.
Pielęgnacja - jak ją wzmocnić

Skóra i włosy będą lepiej odżywione, gdy nie zapomnisz o przestrzeganiu prostych zasad.
13. Twarz po nałożeniu kremu energicznie oklep opuszkami, od brody ku górze. Oklepywanie przyspiesza wchłanianie kosmetyku i działa jak mikromasaż.
14. Przy nakładaniu kremu na twarz (szczególnie odżywczego na noc!) nie zapomnij o nakremowaniu szyi i dekoltu.
15. Po przekroczeniu 30. roku życia regularnie stosuj krem pod oczy. Na początek wystarczy kosmetyk nawilżający, a potem przeciwzmarszczkowy.
16.Codziennie ćwicz mięśnie twarzy.
17. Ciało wymaga codziennie odpowiedniego balsamu. Nakładaj go okrężnymi ruchami od stóp ku górze i wklep w naskórek.
18. Codziennie grubą warstwę tłustego kremu lub balsamu nanieś na łokcie oraz kolana, a będą gładkie i wypielęgnowane.
19. Krem do rąk wmasuj też w skórki wokół paznokci.
20. Włosy będą dłużej świeże i bardziej puszyste, gdy wieczorem nie zapomnisz wyczesać resztek kosmetyków do stylizacji. Czuprynie (z wyjątkiem włosów przetłuszczających się!) służy codzienne szczotkowanie. Przeczesuj pasma szczotką z włosia najpierw w różnych kierunkach, a potem opuściwszy głowę - od nasady po końcówki.
21.Stosuj (szczególnie po zimie i lecie) kuracje wzmacniające włosy od wewnątrz. Wiele takich tabletek ma uniwersalne działanie - jest przeznaczonych nie tylko do regeneracji czupryny, ale też paznokci i cery
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (8,0 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (10,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (7,2 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (11,1 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (8,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 6.jpeg (2,7 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (6,3 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (10,2 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (9,4 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (8,4 KB, 4 załadowań)

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 10:21   #1055
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

takich włosów jak po glorii nie miałam nigdy
Stary 2011-11-18, 10:40   #1056
poziomeczkaa89
Zakorzenienie

Hej

Cytat:
Napisane przez zyskowa Pokaż wiadomość
Też ją bardzo lubię.
Ostatnio jak myłam włosy chciałam odkrcić Lorysa a że miałam mokre ręce to jak odkręciłam, wypadła mi i połowa wylała się do wanny
Stary 2011-11-18, 11:28   #1057
magda2109
Zakorzenienie

Marta, dziękuję za miłe komentarze

Aaaa, i bardzo podoba mi się kurtka Kasi
Stary 2011-11-18, 11:35   #1058
Kimi_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cocaiiinka Pokaż wiadomość
aguniaaaaa041986

dziewczyny z AG mnie nie lubią to cały temat zawsze znajdą jedną " ofiarę ".

Kimi_

wyspałam się dziękuje ale nudzisz mnie już . Widzę lubisz się popisywać i rozwiązywać swoje problemy na forum oficjalnie kiedy wspierają się koleżanki a sama byłabyś taka mądra? bo widzisz po mojej stronie nikt nie jest a jakoś dalej mnie bawisz. Nie będę tutaj zanudzać problem masz Ty . Rozwiąż go na priv jak już.
Powinnam Ci już nie odpisywać żeby nie zaśmiecać ale ostatni raz to zrobię Ja nie widzę żeby ktoś dał mi wsparcie tylko sama od razu prosto z mostu napisałam co myślę o tym, że przyszłaś na ten wątek Szczerze nie spotkałam jeszcze takiej osoby, która się poniża tak jak Ty Ja bym sobie przemyślała czemu tyle osób ma o mnie takie zdanie a po Tobie to spływa może jak dorośniesz to coś zrozumiesz ale nawet w to wątpie heh. Nie będę rozwiązywać niczego na priv bo nie mam na to czasu. Skończyłam już rozmowę z Tobą. Możesz mnie obrażać, pisać jakies głupoty - proszę bardzo Ale Twoja opinia jest dla mnie niczym i mnie bawi każde Twoje słówko

Kimi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 11:38   #1059
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Też ją bardzo lubię.
Ostatnio jak myłam włosy chciałam odkrcić Lorysa a że miałam mokre ręce to jak odkręciłam, wypadła mi i połowa wylała się do wanny
jest świetna, a teraz zastanawiam się nad ponownym piciem drożdzy
Stary 2011-11-18, 11:42   #1060
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

Hej
dziewczyny czy któras z Was uzywała szczotki Tangle Teezer? myslicie, ze warto kupic?

Wogole Gloria to ta maska do włosow? http://allegro.pl/pollena-malwa-glor...935261925.html

Think happy - be happy

M

Edytowane przez aguniaaaaa041986
Czas edycji: 2011-11-18 o 11:43
Stary 2011-11-18, 11:59   #1061
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez magda2109 Pokaż wiadomość
Marta, dziękuję za miłe komentarze

Aaaa, i bardzo podoba mi się kurtka Kasi

Cytat:
Napisane przez aguniaaaaa041986 Pokaż wiadomość
Hej
dziewczyny czy któras z Was uzywała szczotki Tangle Teezer? myslicie, ze warto kupic?

Wogole Gloria to ta maska do włosow? http://allegro.pl/pollena-malwa-glor...935261925.html
Ja używam szczotki TT. Dla mnie lepiej sprawdza się niż tradycyjna szczotka. Faktycznie łatwiej rozczesuje się włosy i nie wyrywa się ich.
No i dbanie o jej czystość jest łatwe - wcześniej używałam szczotek drewnianych i czyszczenie ich to masakra bo nie można był zamoczyć drewna.
Ja polecam, ale uwaga na podróbki

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:02   #1062
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
Hej

tak to ta maska, polecam, kupowałam na allegro wzięłam od razu dwie

mi wystarcza szczotka z naturalnego włosia
Stary 2011-11-18, 12:16   #1063
Tygrryska
Zakorzenienie

Dzien dobry

witam sie z kawka

Cytat:
Tygrryska a olejki jak nakładasz na włosy zostawiasz na noc czy tylko na kilka godzin?
niestety od wrzesnia nie uzywam olei i widze pogorszenie

poniewaz myje wlosy zawsze wieczorem to nakladalam w ciagu dnia tak jak mialam czas, zwykle na 5-6h

musze sobie chociaz kupic olejek Babydream i go uzywac na koncowki, moze dzis sie wybiore do Rossmanna..

Cytat:
znowu? Ja się muszę pochwalić, że mam około 7 cm odrostów i nie jest to tak bardzo widoczne
i teraz mi glupio bo tez moglam miec juz ok6 cm swoich a mam tylko z niecale 2

ale caly czas sie zastanawiam, moze naloze castinga 910 albo 810

Cytat:
musze sobie zapisac ja na liste rzeczy do kupienia jak bede w Pl

a macie jakas fajna odzywke na codzien do polecenia??

Cytat:
Też ją bardzo lubię.
Ty nie zmieniaj tematu tylko pokaz swoj nowy kolor wlosow

Cytat:
Hej

ja nie mam tej szczotki, chetnie bym kupila tylko troche droga jest
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img38696.fryzury-dlugie.1225017.jpg (37,3 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img125353.fryzury-dlugie.1223837.jpg (31,5 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img137614.moda.1226815.jpg (32,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img119963.fryzury-srednie.1223625.jpg (25,0 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img135551.fryzury-dlugie.1226578.jpg (46,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img135551.fryzury-dlugie.1225701.jpg (39,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img119963.fryzury-dlugie.1224880.jpg (39,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img38696.moda.1226606.jpg (18,6 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img135035.fryzury-dlugie.1220311.jpg (20,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img138544.moda.1224621.jpg (23,8 KB, 2 załadowań)

Tygrryska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 12:33   #1064
aguniaaaaa041986
Zakorzenienie

zyskowa tez własnie kupiłam 2 sztuki od razu

Tygrryska ja na co dzien uzywam maski ze Shwarzkopu i odzywki z czarnej edycji na moim blogu jest recenzja maski jakbys była zainteresowana

Think happy - be happy

M

Stary 2011-11-18, 12:58   #1065
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:

egzamin będę miała pod koniec stycznia lub pierwsze dni lutego, jednak jako, że są to 3 semestry i 3 książki o jakich wam pisałam. to chciałabym spróbować zaliczyć przed świętami 2 pierwsze semestry. Książki zacznę czytać po świętach (bo mam nadzieję, że już będą pytania do nich)

dziś moja pierwsza przygoda z glorią

u mnie i woda brzozowa i pokrzywowa kosztują ok 4 zł i są dostępne w supermarketach. Są to wody firmy barwa
No to powodzenia w nauce, ja jakoś nigdy nie mam motywacji, żeby wcześniej zaliczać
Ja mam odrost ponad 10, ale jakoś mnie kusi, żeby rozjaśnić Od kiedy zapuszczasz, bo jakoś kojarzę, że nie tak długo, a już masz taki duży odrost U mnie niby odrost sie powiększa, ale końcówki się kruszą i nie widać tego na długości, a nie chcę ścinać za dużo, wiec jestem niepocieszona
Ja generalnie miałam problem z kupieniem tych wód, trochę musiałam sie naszukać
Cytat:
Hej

Też ją bardzo lubię.
działa ta maska? Jak kupowałam glorię, to rzuciła mi się w oczy, ale myślę badziew, więc nie będę kupować, ale widzę, że chyba jednak mogłam wrzucić do koszyka
Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość

Ja używam szczotki TT. Dla mnie lepiej sprawdza się niż tradycyjna szczotka. Faktycznie łatwiej rozczesuje się włosy i nie wyrywa się ich.
No i dbanie o jej czystość jest łatwe - wcześniej używałam szczotek drewnianych i czyszczenie ich to masakra bo nie można był zamoczyć drewna.
Ja polecam, ale uwaga na podróbki
Planuję kupić jakoś po nowym rok, ale mam jeszcze w planach szczotkę z miedzianymi pręcikami, która podobno likwiduje łupiesz i nie wiem co pierwsze wybrać

Cytat:
Napisane przez Tygrryska Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Ja bardzo lubię odzywki z Joanny z Apteczki Babauni, mam fajne włosy po nich. Ostatnio kupiłam błoto do włosów z Bielendy te https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-ghassoul.html. Całkiem fajne jest,ale używałam dopiero raz, więc za dużo nie mogę powiedzieć, opinie ma zachęcające, ale jak dla mnie śmierdzi

Edytowane przez jalouse
Czas edycji: 2011-11-18 o 12:59
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:47   #1066
tylkokasia
Moderator

Cytat:
No to powodzenia w nauce, ja jakoś nigdy nie mam motywacji, żeby wcześniej zaliczać
Ja mam odrost ponad 10, ale jakoś mnie kusi, żeby rozjaśnić Od kiedy zapuszczasz, bo jakoś kojarzę, że nie tak długo, a już masz taki duży odrost U mnie niby odrost sie powiększa, ale końcówki się kruszą i nie widać tego na długości, a nie chcę ścinać za dużo, wiec jestem niepocieszona

działa ta maska? Jak kupowałam glorię, to rzuciła mi się w oczy, ale myślę badziew, więc nie będę kupować, ale widzę, że chyba jednak mogłam wrzucić do koszyka

Planuję kupić jakoś po nowym rok, ale mam jeszcze w planach szczotkę z miedzianymi pręcikami, która podobno likwiduje łupiesz i nie wiem co pierwsze wybrać

Ja bardzo lubię odzywki z Joanny z Apteczki Babauni, mam fajne włosy po nich. Ostatnio kupiłam błoto do włosów z Bielendy te https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-ghassoul.html. Całkiem fajne jest,ale używałam dopiero raz, więc za dużo nie mogę powiedzieć, opinie ma zachęcające, ale jak dla mnie śmierdzi
Co do łupieżu to ja bym proponowała zwalczyć przyczynę (może to być np. zbyt sucha skóra głowy, nadmiar produktów do stylizacji, niedokładne spłukiwanie szamponu/odżywki)

Z Apteczki Babuni używam szamponu (już 2 butlę z rzędu) i też polecam

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:05   #1067
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:

no widzisz ja czytałam opinie o drożdżach i zdecydowanie zaczynam ich picie po powrocie do mieszkania już czuję jak szybko mi rosną

znowu będziesz malować włoski?

isana z olejem z babasu - czytałam dziś o niej dobre opinie i jest na mojej liście kosmetyków do wypróbowania od nr 1
Cytat:
zyskowa tez własnie kupiłam 2 sztuki od razu
mam nadzieję, że będziesz zadowolona
Stary 2011-11-18, 14:12   #1068
poziomeczkaa89
Zakorzenienie

opycham się frytkami i popijam pokrzywą
Cytat:

jak najbardziej

Cytat:
Dzien dobry

witam sie z kawka

niestety od wrzesnia nie uzywam olei i widze pogorszenie

poniewaz myje wlosy zawsze wieczorem to nakladalam w ciagu dnia tak jak mialam czas, zwykle na 5-6h

musze sobie chociaz kupic olejek Babydream i go uzywac na koncowki, moze dzis sie wybiore do Rossmanna..

musze sobie zapisac ja na liste rzeczy do kupienia jak bede w Pl

Ty nie zmieniaj tematu tylko pokaz swoj nowy kolor wlosow

ja nie mam tej szczotki, chetnie bym kupila tylko troche droga jest
oj tam, oj tam, wstydze sie
Stary 2011-11-18, 14:14   #1069
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:
nie dziękuję moją motywacją jest to, że tak ładnie mi się ten rok zaczął

nie pamiętam dokładnie ale chyba okolo 4-5 miesięcy
Stary 2011-11-18, 14:17   #1070
neheszta
Zakorzenienie

nigdy nie byłam w Berlinie
ale będę buszować po sklepach Chce kupić sobie kurtkę buty i żelki haribo czy jak sie to pisze

ciekawe czy coś znajdę albo jeszcze lepiej czy będzie mnie na to stać

a przed chwilą miałam najgorsze farbowanie włosów w życiu!
no bo tak przed wycieczką to sobie pofarbuję te włosy co żeby na zdjęciach ładnie wyglądało

ciągle farba wpadała mi do oczu przez to że nic nie widziałam całą łazienkę upaćkałam od farby bo to machnęłam ręką to coś tam
a potem jeszcze przy zmywaniu szampon z farbą do oczu ciągle mi wpadał ;/

już mnie oko nie boli jest ok udzieliłam sobie sama pierwszej pomocy brudząc przy tym całą lazienkę na czarno

Edytowane przez neheszta
Czas edycji: 2011-11-18 o 14:20
neheszta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:35   #1071
poziomeczkaa89
Zakorzenienie

tak wyglądają
ciężko uchwycić kolor

P1050075.jpg P1050076.jpg
Stary 2011-11-18, 19:08   #1072
jalouse
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Co do łupieżu to ja bym proponowała zwalczyć przyczynę (może to być np. zbyt sucha skóra głowy, nadmiar produktów do stylizacji, niedokładne spłukiwanie szamponu/odżywki)

Z Apteczki Babuni używam szamponu (już 2 butlę z rzędu) i też polecam
Właściwie to nie mam łupieżu, tylko Łojotokowe Zapalenie Skóry. Mam juz dość wszystkich antybiotyków i wizyt u dermatologa, więc łapię się wszystkich sposobów. U podstawy choroby jest grzybica, wiec diametralnie zmieniłam dietę i pielęgnację. może ta szczotka coś pomoże, bo podobno w 80 % zwalcza grzybki, ale to pewnie chwyt marketingowy
jalouse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:13   #1073
kasiaaczek
Zakorzenienie

Cytat:
tak wyglądają
ciężko uchwycić kolor

Załącznik 4346676 Załącznik 4346677
Fajny kolorek
kasiaaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 19:47   #1074
Tygrryska
Zakorzenienie

Cytat:
Tygrryska ja na co dzien uzywam maski ze Shwarzkopu i odzywki z czarnej edycji na moim blogu jest recenzja maski jakbys była zainteresowana
jakos nie mam przekonania do Gliss Kura, one chyba maja silikony?

Cytat:
ciekawa ta z miedzianymi precikami, chociaz z moich doswiadczen takie rzeczy zwykle nie dzialaja

Cytat:
to dopisuje Joanne do listy

Cytat:
no widzisz ja czytałam opinie o drożdżach i zdecydowanie zaczynam ich picie po powrocie do mieszkania już czuję jak szybko mi rosną

znowu będziesz malować włoski?
no wiem, moglam sobie wtedy odpuscic farbe

mysle by nalozyc casting gdyz mam popielate odrosty i cieple farbowance, a tak bym to troche wyrownala
kiedys zrobilam tym 810, najpierw byl troche ciemniejszy od mojego naturalnego, ale jak sie wyplukal to byl baaaardzo podobny do mojego koloru, nawet myslalam ze mi wlosy w ogole nie rosna bo nie widzialam odrostow

Cytat:
isana z olejem z babasu - czytałam dziś o niej dobre opinie i jest na mojej liście kosmetyków do wypróbowania od nr 1
wiem ze ma dobre opinie, ale te odyzwki sa bardzo wodniste i nie czuje jakbym nalozyla odzywke

Cytat:
oj tam, oj tam, wstydze sie
no co Ty, przed nami sie nie musisz wstydzic

ja dodalam do albumu aktualne zdjecie dlugosci + francuza hehe

Cytat:
tak wyglądają
ciężko uchwycić kolor

Załącznik 4346676 Załącznik 4346677
fajny kolorek
to jest farba czy po rozjasniaczu?
i cos jeszcze chcesz zrobic z tym kolorem?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img86987.fryzury-dlugie.1224672.jpg (51,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img93448.fryzury-srednie.1228249.jpg (44,6 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img107905.makijaze.1230059.jpg (40,2 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img121492.moda.1230189.jpg (46,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img136652.moda.1229795.jpg (56,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img136910.fryzury-dlugie.1230117.jpg (52,0 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img137614.moda.1228522.jpg (17,0 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img137614.moda.1228583.jpg (25,3 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img138602.moda.1228092.jpg (29,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img139080.fryzury-dlugie.1224955.jpg (38,0 KB, 10 załadowań)

Stary 2011-11-18, 20:06   #1075
poziomeczkaa89
Zakorzenienie

Cytat:
jakos nie mam przekonania do Gliss Kura, one chyba maja silikony?

ciekawa ta z miedzianymi precikami, chociaz z moich doswiadczen takie rzeczy zwykle nie dzialaja

to dopisuje Joanne do listy

mysle by nalozyc casting gdyz mam popielate odrosty i cieple farbowance, a tak bym to troche wyrownala
kiedys zrobilam tym 810, najpierw byl troche ciemniejszy od mojego naturalnego, ale jak sie wyplukal to byl baaaardzo podobny do mojego koloru, nawet myslalam ze mi wlosy w ogole nie rosna bo nie widzialam odrostow

wiem ze ma dobre opinie, ale te odyzwki sa bardzo wodniste i nie czuje jakbym nalozyla odzywke

no co Ty, przed nami sie nie musisz wstydzic

fajny kolorek
to jest farba czy po rozjasniaczu?
i cos jeszcze chcesz zrobic z tym kolorem?
ale długie piękne włoski

farbą
chyba dodamy parę jaśniejszych i ciemniejszych pasemek

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

aa no i świetny warkocz

Edytowane przez poziomeczkaa89
Czas edycji: 2011-11-18 o 20:09
poziomeczkaa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:14   #1076
Tygrryska
Zakorzenienie

Cytat:
ale długie piękne włoski
dzieki
chociaz jakby sie im przyjrzec z bliska to juz takie ladne nie sa, koncowki sa bardzo suche
ide nalozyc olejek babydream na nie

Cytat:
farbą
chyba dodamy parę jaśniejszych i ciemniejszych pasemek

a jaka to farba? ladnie, rownomiernie Ci zlapalo

Cytat:
aa no i świetny warkocz
daaawno nie robilam, ale wyszlo za pierwszym razem ok

a dalej mi nie wychodzi za ladnie ten warkocz na grzywce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img93448.fryzury-dlugie.1228252.jpg (36,6 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img129291.fryzury-dlugie.1224928.jpg (27,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img137614.moda.1228903.jpg (46,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img127832.moda.1229447.jpg (71,5 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img137399.moda.1227522.jpg (26,1 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img136652.moda.1229545.jpg (49,3 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img114671.moda.1216054.jpg (34,5 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img108519.makijaze.1225855.jpg (16,5 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img136652.fryzury-dlugie.1229442.jpg (44,1 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img139926.fryzury-dlugie.1230191.jpg (35,1 KB, 7 załadowań)

Stary 2011-11-18, 20:27   #1077
kasiaaczek
Zakorzenienie

Tygrysko śliczne masz włoski i kolor tez fajny. MI warkocze to raz wychodzą,a nie raz nie ma mowy :P i to na dodatek tylko takie podstawowe bardziej skomplikowanych to już nawet nie próbuję
kasiaaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 20:46   #1078
poziomeczkaa89
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki
chociaz jakby sie im przyjrzec z bliska to juz takie ladne nie sa, koncowki sa bardzo suche
ide nalozyc olejek babydream na nie

a jaka to farba? ladnie, rownomiernie Ci zlapalo

daaawno nie robilam, ale wyszlo za pierwszym razem ok

a dalej mi nie wychodzi za ladnie ten warkocz na grzywce
lecher geneza
włosy są po niej miłe w dotyku
ja nauczyłam się paru warkoczyków tylko nie mam na kim testowac
Stary 2011-11-19, 09:42   #1079
marta 85
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Poziomeczko zmiana świetna - cięcie i kolor
Madzia wiesz że ja przepadam za Twoją uroda

Urodowy program na chłodne dni

Oczyszczamy twarz By cera promieniała także zimą, złuszczaj martwy naskórek peelingami. Ich rodzaj dobierz do cery. W peelingach ziarnistych znajdziesz np. zmielone pestki, drobinki krzemionki. Do cery mieszanej i tłustej zastosuj peeling gruboziarnisty, do pozostałych rodzajów skóry - drobnoziarnisty. Kosmetyk rozmasuj na umytej buzi. Oczyszczona skóra odpłaci się blaskiem i gładkością. Do specjalnych potrzeb: era wrażliwa, naczynkowa lub bardzo sucha polubi peelingi enzymatyczne i typu gommage. Te pierwsze rozpuszczają naskórek i zmywa się je jak maskę, te drugie - lekko ściera się z twarzy.
Wybieramy maseczkę

Taki kosmetyk szybko przywróci ci promienny wygląd. Zimą sięgaj po maski energizujące i dotleniające. Pobudzają one mikrokrążenie, neutralizują negatywne działanie stresu oraz czynników zewnętrznych (np. dymu tytoniowego, spalin, promieniowania komputerowego).

Na ładny koloryt: jak po letnim urlopie będziesz wyglądać po nałożeniu masek koloryzujących. Ich głównym składnikiem jest wyciąg z marchewki.
Dbamy o skórę pod oczami

Tu najbardziej widać oznaki zmęczenia. Cienie można jednak zniwelować! Szukaj kremów pod oczy o działaniu rozświetlającym. Dzięki specjalnym składnikom rozjaśniają one skórę oraz przynoszą ulgę i ukojenie zmęczonym powiekom. Większość z tych preparatów ma także typowe działanie nawilżające, wygładzające oraz przeciwzmarszczkowe.
Relaksujące płatki: warto je stosować nie tylko przed wielkim wyjściem! Zawarty w płatkach wyciąg z ogórka przyjemnie odświeża zmęczony naskórek i wyraźnie rozjaśnia cienie.
Robimy domową kurację

Naturalne kosmetyki niemal nic nie kosztują, a są równie skuteczne jak te z drogerii!
Owsiana papka działa jak łagodny peeling, odświeża i rozjaśnia cerę. Garść płatków owsianych zalej ciepłym mlekiem lub wodą i zostaw do nasiąknięcia. Papką wymasuj buzię po demakijażu. Spłucz letnią wodą.
Witaminowy eliksir marchewka (zawiera beta karoten) i jabłko (jest bogate w kwasy złuszczające naskórek) pomogą przywrócić skórze blask i świeży koloryt. Zetrzyj po pół jabłka i marchewki. Zagęść mąką ziemniaczaną lub twarogiem. Nałóż na twarz i szyję na około 20 min. Zmyj letnią wodą.
Ogórkowa masa - taka schłodzona papka zmniejsza cienie i opuchliznę oczu. Pół ogórka zetrzyj na drobnej tarce i wstaw do lodówki na ok. pół godziny. Nałóż papkę pod oczy i na powieki. Po ok. 20 min. spłucz zimną wodą.
Rozświetlamy kremem

Takie kosmetyki dodadzą cerze energii, sprawią, że będzie pełna życia i młodzieńczego blasku.Gdy na dworze temperatura nie spadła poniżej 5 stopni, zamiast kremu ochronnego zastosuj kosmetyk rozświetlająco- rewitalizujący na dzień. Takie preparaty są polecane do każdej cery pozbawionej blasku. Często składnikiem kosmetyków są drobinki koloidalnego złota, działające jak odblaśniki. Zaletą szlachetnego kruszcu są także jego właściwości antyoksydacyjne.
Na dobranoc całą zimę możesz stosować witalizująco-rozświetlające kremy na noc. Zawierają skoncentrowane składniki aktywne, które likwidują efekt zmęczenia skóry. Preparaty te warto stosować także na szyję i dekolt!

Chronimy skórę fluidem

Podkład o właściwościach rozświetlających sprawi, że w każdym oświetleniu będziesz prezentować się świeżo oraz naturalnie. Skóra zaś zyska dodatkową barierę ochronną!Poszarzałą i zmęczoną cerę wypogodzą podkłady zawierające tzw. odblaśniki światła (niektóre kosmetyki wykorzystują wyniki najnowszych badań nad rozpraszaniem światła HD!). Zapewniają one cerze promienny wygląd niezależnie od oświetlenia (sztuczne lub naturalne). Takich podkładów mogą używać na co dzień panie młodsze i dojrzałe. Preparaty te nie mają bowiem nic wspólnego z kosmetykami brokatowymi, które polecane są na wieczór.
Aby podkład ładnie zespolił się z cerą, powinien mieć kolor identyczny z karnacją. Zbyt ciemny kosmetyk, wbrew pozorom, wcale nie poprawi wyglądu twarzy, a wręcz przeciwnie - sprawi, że możemy wyglądać ponuro.
czytaj dalej
Podkład nakładaj opuszkami lub lateksową gąbeczką, miejsce przy miejscu delikatnie wklepując naskórek.
Stosujemy specjalne bazy

Te niedoceniane kosmetyki mogą wiele zdziałać, aby makijaż był promienny i trwały. Wtedy skóra będzie otulona przed chłodem. Preparaty te nakłada się na oczyszczony naskórek jeszcze przed fluidem i korektorami. Ich zadaniem jest wygładzenie cery i przygotowanie jej do nałożenia makijażu.
Na jesienne i zimowe dni wybierz bazy o działaniu rozświetlającym. Mają lekką konsystencję i delikatny beżowy lub lawendowy odcień. Te ostatnie polecane są szczególnie do cery o żółtawym lub szarawym odcieniu.
Utrwalające bazy pod cienie wygładzają skórę powiek. Preparaty te możesz również stosować samodzielnie, aby zniwelować zaciemnienie skóry i lekko rozświetlić powieki.
Rozświetlamy spojrzenie

Zasiniona skóra wokół oczu nadaje twarzy smutny wygląd. Odśwież ją odpowiednim korektorem.
Korektory rozświetlające zawierają skoncentrowane pigmenty rozjaśniające naskórek. Dzięki temu doskonale maskują zasinienia wokół powiek. Najporęczniejsze są kosmetyki w pędzelku. Ale istnieją też korektory rozświetlające w kremie. Najłatwiej nanosić je pędzelkiem do korektora (ma krótkie i zwarte włosie).
Korektor rozświetlający możesz nakładać na podkład albo samodzielnie i już nie pokrywać go fluidem. Preparat rozprowadź cienką warstwą pod oczami i przeciągnij w dół oczodołu. Kroplę kosmetyku nałóż również w wewnętrznym kąciku oka - tu naskórek często też jest siny!
Ukrywamy bruzdy i plamy

Bez kamuflażu niedoskonałości cery i zmian, które pojawiają się przy mroźnej aurze, nie ma mowy o świetlistym makijażu!
Wprost w zagłębienie wprowadź korektor i oklep naskórek. Powinien to być kosmetyk lekki, w odcieniu beżowym, ale o ton jaśniejszym od skóry. Gdy korektor ma działanie liftingujące, stosuj go pod podkład, kosmetyk rozświetlający nakładaj już na fluid.
Idealnie zamaskujesz je korektorem w kolorze żółtym lub beżowym. Kosmetyk nakładaj zawsze pod podkład i bardzo dokładnie rozetrzyj kontury, aby dobrze stopił się z fluidem. Przy rozległych, ale niezbyt ciemnych plamkach, lekki korektor możesz wymieszać z podkładem.
Podkreślamy oprawę oczu

Podkreślone rzęsy i brwi nadają twarzy pogodny wygląd. Pięknie otworzy oczy tusz wydłużający i podkręcający. Mascara pogrubiająca lub typu sztuczne rzęsy może być za ciężka! By mieć błyszczące brwi, przeciągnij włoski żelem do brwi lub do włosów. Uporządkowane i lśniące dodadzą oczom blasku.
Różem sprytnie modelujemy policzki

Odrobina kolorków na buzi ożywi koloryt bladej, sinej od chłodu lub zmęczonej cery. Aby kolorki na policzkach wyglądały świeżo, wybierz odpowiednini odcień różu. Zimą, gdy masz cerę raczej bladą, najbardziej naturalnie będą wyglądać odcienie różowe, brzoskwiniowe, morelowe. Zasada jest taka, że im jaśniejsza cera, tym jaśniejszy powinien być róż. Na stosowanie brązujących kuleczek, mogą sobie zimą pozwolić tylko panie o ciemnej karnacji.
Modne modelowanie. W tym sezonie wizażyści lansują mocne podkreślanie policzków. Taki efekt pomogą osiągnąć specjalne dwukolorowe róże modelujące. Kosmetyk jasny nakładamy na szczyty kości policzkowych, a ciemniejszym tylko muskamy skórę poniżej. Taki zabieg sprawia, że rysy stają się bardziej plastyczne, a twarz wygląda na bardziej wyrazistą. To odwraca też uwagę od niedoskonałości cery.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg 1.jpeg (5,4 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 2.jpeg (2,3 KB, 123 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.jpg (8,1 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (8,6 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (9,5 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg 6.jpeg (3,3 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (10,6 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 8.jpg (10,5 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (8,8 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (11,8 KB, 2 załadowań)

marta 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 12:44   #1080
zyskowa
Zakorzenienie

GG do zyskowa

Cytat:

no mogłaś, mogłaś

Ale taka przynajmniej włosów nie obciąży

śliczne masz włoski

ja siedzę z olejkiem kokosowym na włosach

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości