|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
nowaken
Cytat:
O rany ale Cię wystraszył. No jak można takie rzeczy mówić... Cytat:
|
||
|
|
|
#2372 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
88natka - Dziękuje
|
|
|
|
|
#2373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
muszę mężowi oświadczyć, że będę od dziś nic tylko leżę i pachnę i nasłuchuje ruchów bo tak położna kazałą
|
|
|
|
|
#2374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- odpuścili ale praca w hotelu na sprzątaniu pokoi do łatwych nie należy, żałuję że zwlekałam ze zmianą pracy, bo jak już dowiedziałam się o ciąży to było już za późno(mało kto przyjmie kobietę w ciąży do pracy na parę miesięcy) ale po macierzyńskim od razu szukam czegoś innego. |
|
|
|
|
#2375 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
http://www.cudownedzieci.pl/Porady/1...e-mleko-matki/ ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Ja z racji tego, że się przeprowadzam będę miała do szpitala jakieś 20 km ale dam radę
|
|||
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie zrobiłam sobie kolacyjkę
pyszne kanapeczki ![]() ---------- Dopisano o 19:56 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
dokładnie są i tacy niestety... |
|
|
|
|
#2377 |
|
Zadomowienie
|
ja dziś przed pracą wstałam wcześniej i zrobiłam sałatkę z zupek chińskich dla męża na śniadanko..
Taka jestem dobra![]() ![]() |
|
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja nic nie płacę, chodzę na NFZ z czego jestem zadowolona. ---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- pokazałam dzisiaj TŻtowi jak wygląda usg 3d/4d ![]() ![]() teraz sam mnie namawia żebym jednak poszła.Tylko zastanawiam się w którym tygodniu ciąży iść najlepiej
|
|
|
|
|
#2379 |
|
Rozeznanie
|
ale mnie brzuchol swędzi
|
|
|
|
#2380 |
|
Zakorzenienie
|
no nie znów tyle stron
![]() Aaaga fajny wózek naprawdę my z teściami i TŻ pojechaliśmy obejrzeć używany x-lander i wróciliśmy z nim
|
|
|
|
#2381 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super Gratuluję ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
ja zrobiłam ją wczoraj i jadłam ją też wczoraj na kolacje i dzisiaj już nie mam jakoś na nią ochoty ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Cytat:
widzę, że kolejna ma wózek ciekawe czy my jutro coś kupimy
|
|||
|
|
|
#2382 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też chodzę na NFZ i mam bardzo dobrego lekarza
Jeszcze tylko 5 dni i dowiemy się może czy chłopiec czy dziewczynka Już nie umiem się doczekać...No ale na to USG jedziemy prywatnie do tego lekarza bo tam gdzie przyjmuje na NFZ to sprzęt jest lichy a chcemy nie tylko dowiedzieć się płci naszego maleństwa ale sprawdzić czy wszystko jest OK tzn. czy nie ma wad wrodzonych itp. Dziewczyny macie tak że jak Wasz TZ np. pracuje na noc lub wychodzi na 6 rano to nie umiecie spać bo czegoś Wam w tym łóżku brakuje?? Ja to wtedy masakra ... za dużo chyba przestrzeni w łóżku mam że spać nie potrafię ![]()
|
|
|
|
#2383 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Ty jestes marcowa czy kwietniowa bo nie moge na liscie znalezc ![]() Ale Cie lekarz nastraszyl, pierwsze slysze o czyms takim!
|
|
#2385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo mam dobrego lekarza ale czy chłopiec czy dziewczynka dowiem się może 29listopada póki co pada na dziewczynkę, ale nie wiadomo...Mój TŻ pracuję na różne zmiany raz nocki, raz popołudniówki, a raz na dzień teraz od kilku miesięcy mają tylko dziennie i nocki po 12h to wychodzi po 17stej (bo ma na 18stą) i przyjeżdża po 6stej na początku bardzo źle mi się spało samej jak TŻ był w pracy, a teraz to już spokojnie bez problemu ja go nie ma to codziennie oglądam sobie jakieś seriale czy filmy i idę spać TŻ wraca siedzimy do ok 7-8 i idziemy razem dalej spać ja wstaje robię obiad, a on dalej śpi jeszcze
|
|
|
|
|
#2387 |
|
Zakorzenienie
|
posmaruj sobie, bo skora sie naciaga i pewnie dlatego swedzi
mnie swedza cyce, ale masakra
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2388 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozłąki bym nie zniosła ani ja ani Mąż no chyba, że było by trzeba. Raz już przez to przeszliśmy bo trzeba było, ale to były nasze początki Daliśmy radę nie ma co, ale powiedzieliśmy sobie że nigdy więcej
|
|
|
|
|
#2389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
termin na 25 marca
|
|
|
|
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
co zjadłyście na kolacje??
Ja 4 małe kanapki z chlebem sojowym i zastanawiam się czy nie zjeść czegoś jeszcze
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
TŻ stwierdzil ze za wcześnie na wózek ale ja nie zamierzam później z wielkim brzuchem jeździć i szukać
królik tez sie zaprzyjaźnił z nowym meblem jutro przyjeżdża komoda i fotel od mamy ale bedzie przemeblowanie i sprzątanie a i od koleżanki dostałam chyba z 10 pieluch tetrowych nowiutkich Jolka mi TŻ zrobił 2 kanapki i banana zjadlam ale jeszcze mnie ssie
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2011-11-18 o 20:23 |
|
|
|
#2392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to troszkę się martwie bo jestem w 19tc i nie czuję ruchów dzidzisia w sumie to nie wiem czy czuje bo jak leżę sobie to czasem czuję jakby coś mnie łaskotało ale potem się zastanawiam czy to czasem nie moja wyobrażnia i sama się nakręcam bo wydaje mi się że już mocniej powinnam coś czuć. A jak to z Wami też późno zaczełyście czuć ruchy maluszka ?? Czy jest to normalne i niepotrzebnie się źle nakręcam ??
|
|
|
|
|
#2393 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy te paczki z tymi próbkami to były jakieś duże bo zastałam dzisiaj awizo i jest tam wpisane paczka duża czy coś takiego bo nie mogę się doczekać a na pewno misia zamawiałam i nie pamietam co jeszcze
|
|
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
Nikki nie nakrecaj sie, masz czas do 22 tc zeby poczuc pierwsze ruchy. Ja w 19 tc czulam delikatnie, mocniej czuje mala tak naprawde od 22 tygodnia. Ale i tak nie sa to ruchy nawet widoczne na brzuchu, maz poczul pod reka tylko raz pukniecie.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm Edytowane przez emigra Czas edycji: 2011-11-18 o 20:24 |
|
|
|
#2395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo i tak wielkie rozplanowanie trzeba zrobić bo sypialnia jest zbyt mała a nie chcemy wstawiać dziecka do dużego pokoju bo po 1. jak goście przyjdą a po drugie niby wilgoci nie ma ale jednak te akwa 450l coś pewnie swoje robi.
|
|
|
|
|
#2396 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dużo, dużo zdrówka dla Antka![]() Cytat:
Gratuluję synka No jak coś dynda to pewnie synuś będzie MI nic jeszcze nie leci??? ale też słyszałam, że tak może być dość wcześnie nawet!Oj mnie czasami też!!! np: dziś!!! od razu lecę po krem...jak jestem w domu oczywiście ![]() Cytat:
Cytat:
JA tak miałam...ale przed ciążą...a teraz ciężko mi się ułożyć...i jak nie ma Męża to mi wygodnie, mam większą swobodę...ale lubię się poprzytulać i wiedzieć, że jest! A teraz trzeba z tego korzystać bo potem dzidzia...dzidzia i dzidzia![]() * Dostałam kopniaczka w pęcherz ......... o i kolejnego...* I zjadłam dwie wielkie kanapki z szynką pieczoną...sałatą i kiszonym ogórasem...od 3 dni jem kiszone ogórki i lody (nie tylko oczywiście)
|
|
#2397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
23.11 idę na USG to uspokoję się całkowicie jak zobaczę i usłyszę od lekarza że jest ok
|
|
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
On ma ponad 3 lata i pierwszy raz temperatura doszła do 38,4
|
|
|
|
#2399 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kazda z nas niecierpliwie czeka/czekala na ruchy wiec to znamy, ale naprawde masz jeszcze czas na te ''pewne'' kopniaki wiec spokojnie czekaj bo maluchowi sie stres i zmartwienia udzielaja
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
To kiedy zaczynasz 23 tydzień??? Ja mam taki sam termin i właśnie widzę, ze czasami dziewczyny mają te same terminy a inny tydzień
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:06.

Bo coś wystaje między nóżkami a 16 Grudnia będę już wiedzieć na 100%.. Jak mu powiedziałam (ginekologowi) że siara z piersi mi leci (21 tydzień) to stwierdził że w ciągu 20 lat kariery zawodowej spotyka się z którymś może dopiero z 8 przypadkiem że TAK WCZEŚNIE.. hm nie wiedziałam że to za wcześnie.. no i spytał się czy czuje ruchy, mówię że bardzo często.. to Zrobił mi usg i mówił że z dzidzią wszystko w porządku, pytał czy czułam ruchy bo zazwyczaj jak kobiety maja tak wcześnie siarę to płód obumiera, bardzo się wystraszyłam..
Na szczęście wszystko jest w porządku i z macicą, i szyjką i z dzidzią UF! 

ale tak chciałam chłopca a teraz się zastanawiam czy moze lepiej dziewczynka bo siła w rodzinie by sie wyrównała

my z teściami i TŻ pojechaliśmy obejrzeć używany x-lander i wróciliśmy z nim

królik tez sie zaprzyjaźnił z nowym meblem