Suknia marzeń cz. IV - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ślubny wizerunek

Notka

Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-17, 19:08   #2101
elficzeq
Zadomowienie

GG do elficzeq Send a message via Skype™ to elficzeq
Dot.: Suknia marzeń cz. IV

Cytat:
Napisane przez lula177 Pokaż wiadomość
a mi się bardziej ta druga podoba

ahhh te suknie wszystkie każda ma coś pięknego w sobie

elficzeq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 13:16   #2102
muuachh
Raczkowanie

dziewczyny...jestem załamana znalazłam własnie moja wymarzona sukienkę (tą z odpinanym dołem) przodem, no i stwierdziłam że przodem jest tragiczna i już mi sie przestała podobać buuuuuuuu a tak liczyłam, że wystąpię właśnie w niej zdj. nr 1
no i przyszło mi teraz szukać nowej, znalazłam fajniutka (zdj.nr 2) ale to jeszcze nie jest ten szok, który przeżyłam ogladając tamtą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg b18c66d2436d34f3bdd0182cefb86af7766288ff.jpg (36,9 KB, 181 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg suknie_slubne_moncheri6.jpg (71,5 KB, 155 załadowań)

[url=http://slub-wesele.pl/]http://s9.suwaczek.com/20120915290113.png[/u

muuachh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:39   #2103
mylady21
Wtajemniczenie

Wcale nie jest tragiczna to zdjęcie jest tragiczne. I przedstawia nieciekawą podróbkę.
http://images04.olx.pl/ui/1/17/14/23251314_1.jpg

Edytowane przez mylady21
Czas edycji: 2011-11-18 o 14:41
mylady21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 14:48   #2104
muuachh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mylady21 Pokaż wiadomość
Wcale nie jest tragiczna to zdjęcie jest tragiczne. I przedstawia nieciekawą podróbkę.
http://images04.olx.pl/ui/1/17/14/23251314_1.jpg
wiem że to podróbka ale w papilio nie ma zdjęcia z przodu...no mi sie jakos nie widzi a krótka jeszcze bardziej ;/

Stary 2011-11-18, 14:51   #2105
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muuachh Pokaż wiadomość
wiem że to podróbka ale w papilio nie ma zdjęcia z przodu...no mi sie jakos nie widzi a krótka jeszcze bardziej ;/
Mi się ogólnie ten dół nie widzi - coś z nią jest nie tak. Jak lubie sukienki Papilio to ta kompletnie mi nie podeszła.
Druga, którą wstawiłaś jest bardzo ładna i elegancka - ciekawe jak w realu?
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:21   #2106
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Rosa Clara
a1.jpga2.jpga3.jpga4.jpga5.jpga6.jpga7.jpga8.jpga9.jpg
andzelika666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 16:27   #2107
muuachh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Mi się ogólnie ten dół nie widzi - coś z nią jest nie tak. Jak lubie sukienki Papilio to ta kompletnie mi nie podeszła.
Druga, którą wstawiłaś jest bardzo ładna i elegancka - ciekawe jak w realu?
tez jestem ciekawa ponieważ rozważam jej załozenie
niestety ja bede szyła także na efekt końcowy i tak bede musiała długo czekać

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

żadna mi się z nich nie podoba

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-11-18, 17:17   #2108
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
dziewczyny...jestem załamana znalazłam własnie moja wymarzona sukienkę (tą z odpinanym dołem) przodem, no i stwierdziłam że przodem jest tragiczna i już mi sie przestała podobać buuuuuuuu a tak liczyłam, że wystąpię właśnie w niej zdj. nr 1
no i przyszło mi teraz szukać nowej, znalazłam fajniutka (zdj.nr 2) ale to jeszcze nie jest ten szok, który przeżyłam ogladając tamtą

Ta druga jest prześliczna! Bsaaardzo mi się podoba
Pierwsza faktycznie nie wygląda za ciekawie... :/

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 17:27   #2109
muuachh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
Ta druga jest prześliczna! Bsaaardzo mi się podoba
Pierwsza faktycznie nie wygląda za ciekawie... :/
a widzisz, z boku cudna a z przodu dupaaaaa ;/ i tak to jest z tymi sukniami z netu, najlepiej szukac w salonie choć ja z moim biustem to raczej szyć tylko mogę...

Stary 2011-11-18, 19:55   #2110
Mmedeah88
Wtajemniczenie

Te suknie są obłędne!
Mmedeah88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:08   #2111
andzelika666
BAN stały

GG do andzelika666

Cytat:
Napisane przez Mmedeah88 Pokaż wiadomość
Te suknie są obłędne!
Dziękuję. Ciesze się, że Ci się podobają
andzelika666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 22:12   #2112
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem druga jest o wiele ładniejsza piękna. W pierwszej coś mi nie pasuje, niezależnie od ujęcia.

Cudne lubię klasykę

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 23:46   #2113
Inusiaa88
Raczkowanie

Cytat:
a widzisz, z boku cudna a z przodu dupaaaaa ;/ i tak to jest z tymi sukniami z netu, najlepiej szukac w salonie choć ja z moim biustem to raczej szyć tylko mogę...
A byłaś już w jakimkolwiek salonie przymierzać choć jedną suknię???
Bo jeśli nie, to radzę Ci żebyś jak najszybciej się wybrała...
Po pierwsze - będziesz widziała jak leży na Tobie dany wzór/model bo wtedy najłatwiej jest wybrać suknię, która najbardziej do nas pasuje.
Po drugie - jestem przekonana, że duży biust (z którego akurat powinnaś się cieszyć ) nie będzie jakąś wiekszą bądź żadną przeszkodą w znalezieniu sukni w salonie, bo przecież one wszystkie są regulowane, wystarczy dobrać odpowiednią górę, w której duży biuścik będzie dobrze wyglądał
Po trzecie - sama ze swojego doświadczenie wiem, że w salonie może trafić Ci się taka suknia, która pobije Twoje wszystkie dotąd uważane na te wymarzone. Miałam zapisanych na komputerze kilka sukienek, w których byłam zakochana i nastawiona na szycie, ale koleżanki mi powiedziały, że mam koniecznie iść pooglądać i poprzymierzać w salonach i idąc za tą radę znalazłam suknię ślubną która jest dla mnie jak ta wymarzona No i plus taki, że widzisz od razu efekt i w ogóle a przy szyciu do końca nie wiesz jaki będzie efekt końcowy

No to póki co tyle ode mnie Pozdrawiam

09.06.2012 godz. 13:00 - ŻONKA

"Jeżeli cokolwiek warto na tym świecie czynić,

to tylko jedno - miłować" - Jan Paweł II

Edytowane przez Inusiaa88
Czas edycji: 2011-11-18 o 23:47
Inusiaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-19, 08:00   #2114
muuachh
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Inusiaa88 Pokaż wiadomość
A byłaś już w jakimkolwiek salonie przymierzać choć jedną suknię???
Bo jeśli nie, to radzę Ci żebyś jak najszybciej się wybrała...
Po pierwsze - będziesz widziała jak leży na Tobie dany wzór/model bo wtedy najłatwiej jest wybrać suknię, która najbardziej do nas pasuje.
Po drugie - jestem przekonana, że duży biust (z którego akurat powinnaś się cieszyć ) nie będzie jakąś wiekszą bądź żadną przeszkodą w znalezieniu sukni w salonie, bo przecież one wszystkie są regulowane, wystarczy dobrać odpowiednią górę, w której duży biuścik będzie dobrze wyglądał
Po trzecie - sama ze swojego doświadczenie wiem, że w salonie może trafić Ci się taka suknia, która pobije Twoje wszystkie dotąd uważane na te wymarzone. Miałam zapisanych na komputerze kilka sukienek, w których byłam zakochana i nastawiona na szycie, ale koleżanki mi powiedziały, że mam koniecznie iść pooglądać i poprzymierzać w salonach i idąc za tą radę znalazłam suknię ślubną która jest dla mnie jak ta wymarzona No i plus taki, że widzisz od razu efekt i w ogóle a przy szyciu do końca nie wiesz jaki będzie efekt końcowy

No to póki co tyle ode mnie Pozdrawiam
masz racje, choc nie myslałam o żadnm salonie...od razu nastawiłam sie na szycie bo mam tak świetna krawcową że szok. zawsze doradzi w czym dobrze wyglądam bo szyła mi juz kilka rzeczy choc w sumie zajmuje sie ona tylko szyciem sukienek ślubnych (dla mnie robi wyjatki ) no ale zanim do niej pójdę pochodzę po salonach tak jak mi radzisz , poogladam i poprzebieram trochę ;p a nóż coś mi sie spodoba i kupię?

Stary 2011-11-19, 11:32   #2115
samiramis
Raczkowanie

uważam że suknia numer 2 jest zdecydowanie ładniejsza od tej 2 częściowej.poza tym skoro masz swietną krawcową to teoretycznie z kazdego modelu sukni powinno dać się zrobić dół odczepiany. najlepiej idz do salonu i poprzymierzaj kilka sukienek.
samiramis jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-19, 14:27   #2116
paskudas
Zadomowienie

Faktycznie niektóre bardzo fajne
Stary 2011-11-19, 17:17   #2117
wesola84
Rozeznanie

muuachh mi się podoba suknia, którą wybrałaś Tyle, że jeśli jej nie mierzyłaś, to odradzałabym szycie nie wiedząc jak będzie się prezentowała na Tobie - ja sama bym się obawiała, bo inaczej suknia wygląda na zdjęciu a inaczej na żywo. Pobuszuj po salonach, poprzymierzaj, może nawet znajdziesz gdzieś podobną do tej Twojej wymarzonej, a wtedy możesz popstrykać zdjęcia i na wzór uszyć u krawcowej Powodzenia

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-20, 22:09   #2118
arahjaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez carmelova Pokaż wiadomość
Hej, ostatnio wklejałam tu suknie z falbanami, ale po przymiarkach okazało się, że to supełnie nie moja bajka. Najlepiej czułam się w koronkowej sukni od Anny Kara (pierwsza). Szukając czegoś o podobnym kroju (szeroki pas/szarfa i marszczony dół) w internecie natknęłam się na suknię z salonu Nabla (druga). Jeszcze jej nie mierzyłam. Jakbyście widziały coś podobnego to bardzo proszę o link
Mierzyłam tą drugą suknie. W realu jest piękna - zwłaszcza te koronki. Ja byłam nią zachwycona ale w końcu wybrałam inną - trochę skromniejszą. Umów się koniecznie na przymiarkę i sama ocenisz efekt.
arahjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 07:38   #2119
paskudas
Zadomowienie

Hej dziewczyny, w sobotę byłam na pierwszym rajdzie po salonach. Chociaż do ślubu jeszcze sporo czasu chciałam się rozejrzeć jak wyglądaja wyprzedaże i ile spuszczają z ceny (co by się na następny rok przygotować:P). I byłam w szoku! Nowe sukienki po od 1200-2000 max! Poprzeceniane jakieś 2000zł! nawet więcej. I do tego pranie i dopasowanie w tej cenie....szok..
Po drodze mijałam zakłady krawieckie, zaszłam z ciekawości i pokazywalam zdjęcie jednej z sukienek, która mi się kiedyś podobała. W różnych salonach od 1300- 2700zł za uszycie tej samej kiecki... ale rozrzut..

A najlepsza była jedna babka mówi 2200zł i w tym gratis dwa welony długi i krótki, halka i rękawiczki. A ja mówię, że nie chcę nic z tych rzeczy (serio nie chcę, no oprócz jakieś haluchy bo to będzie lejący muślin więc będzie wchodził w między nogi) a ona nie nie nie bo to już gratis i nie można bez tego. Myślę sobie p... się babo oO

Edytowane przez paskudas
Czas edycji: 2011-11-21 o 07:58
paskudas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 11:22   #2120
Viollet87
Zakorzenienie

Paskudas, też będę kupować suknię w październiku / listopadzie przyszłego roku Ceny po obniżkach bardzo przyjazne O jakich markach / salonach mówisz?

310813
Stary 2011-11-21, 11:33   #2121
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Paskudas, też będę kupować suknię w październiku / listopadzie przyszłego roku Ceny po obniżkach bardzo przyjazne O jakich markach / salonach mówisz?
To były salony w Lublinie, różne od Cymbelline po jakieś tam inne, w każdym bądź razie różne firmy się przewijały dobrze, że mam ślub w kwietniu to akurat będzize czas na spokojne poszukiwania wyprzedażowe
Stary 2011-11-21, 11:58   #2122
Viollet87
Zakorzenienie

To dobrze wróży Ja biorę ślub dopiero w sierpniu 2013, ale mimo to zamierzam kupować suknię już w listopadzie 2012 zamiast np. pół roku przed ślubem, bo chcę się właśnie na te wyprzedażowe ceny załapać

310813
Stary 2011-11-21, 12:34   #2123
paskudas
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
To dobrze wróży Ja biorę ślub dopiero w sierpniu 2013, ale mimo to zamierzam kupować suknię już w listopadzie 2012 zamiast np. pół roku przed ślubem, bo chcę się właśnie na te wyprzedażowe ceny załapać
Ja najpierw pójdę na wyprzedaże a jak nic nie znajdę ładnego i dobrego długością to do krawcowej (przypuszczam, że ciężko będzie coś do mnie dopasować). Ale wiem, że zrobię to wcześniej bo ceny nowych kolekcji są kosmiczne, a dla mnie bez sensu wyrzucać tyle kasy (no ale to tylko moje zdanie)...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-11-21, 14:56   #2124
Smyczka47
Przyczajenie

Pomocy , jaka suknia dla dojrzałej panny młodej , ma być krótka i nie biała - to mój drugi ślub :
Smyczka47 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 16:07   #2125
melleczka
Zakorzenienie

ale wezcie pod uwage ze te wyprzedaze dotycza modeli salonowych.
a te zazwyczaj sa w duzych rozmiarach - 40-42 i w kolorze nie bialym tylko np. ecru. jak komus nie zalezy to oczywiscie ze mozna zaoszczedzic kupe kasy. ale ja np. chce koniecznie biala suknie no i rozmiar pewnie 36 bylby potrzebny - a takich w salonach raczej nie ma.
Stary 2011-11-21, 16:41   #2126
wesola84
Rozeznanie

Pozwolę się wtrącić Otóż ja właśnie kupiłam suknię na wyprzedaży (w tym miesiącu). Jest ona w rozmiarze 40 (pani mówiła, że to rozmiarowo realnie tak jakby 38). Ja noszę 34-36. Kupiłam ją naprawdę tanio a do tego w cenie mam przeróbki krawieckie, żeby suknia była w moim rozmiarze Fakt - jeśli chodzi o kolor to na wyprzedaży nie ma wyboru - bierze się to, co jest na stanie, jednak jeśli chodzi o dopasowanie to myślę, że raczej w większości salonów idą na rękę... zresztą nawet jeśli nie, to w przypadku niezbyt skomplikowanych rzeczy można zainwestować dodatkowe koszty w krawcową. Biorąc wszelkie za i przeciw polecam gorąco zakup sukni podczas wyprzedaży, ale to moje zdanie

Miłość to jedyny sens tego szalonego snu, w którym jesteśmy uwięzieni.
wesola84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:09   #2127
Camilie
Raczkowanie

ja wam powiem, że z tymi wyprzedażami to jest bardzo różnie... uważam, że warto spróbować, bo zawsze jest szansa, że trafimy na wymarzoną suknię w naszym rozmiarze, ale niestety często bywa inaczej.... ja też nastawiałam się na wyprzedaże, ale...
suknia nr 1 piękna, ale rozmiar 44 (ja potrzebuje 34 i bałam się tego czy nadal będzie wyglądać tak samo)
suknia nr 2 zaciągnięta (wiem, że jakieś odprute aplikacje, koraliki itp są do naprawy, ale zaciągnięcia (które na satynie bardzo widać) już nie
suknia nr 3 była piękna, w rozmiarze 38, ale ten kolor...zupełnie nie dla mnie
więc ostatecznie (z ciężkim sercem) zdecydowałam się na nową suknię, którą dostanę dopiero kwiecień/maj, mimo, że zamówiłam ją w październiku
Podsumowując życzę Wam powodzenia na wyprzedażach, ale pamiętajcie, że szycie czy nawet zamówienie sukni trochę trwa i trzeba mieć to na uwadze buszując po salonach w okresie wyprzedaży, jeśli mamy ślub na początku roku no chyba, że ostatecznie zdecydujecie się na wypożyczenie...
Camilie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:44   #2128
Lavende86
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
ale wezcie pod uwage ze te wyprzedaze dotycza modeli salonowych.
a te zazwyczaj sa w duzych rozmiarach - 40-42 i w kolorze nie bialym tylko np. ecru. jak komus nie zalezy to oczywiscie ze mozna zaoszczedzic kupe kasy. ale ja np. chce koniecznie biala suknie no i rozmiar pewnie 36 bylby potrzebny - a takich w salonach raczej nie ma.
Faktycznie może często tak jest, ale ja kupiłam niedawno suknię salonową z wyprzedaży w małym rozmiarze (bodajże 6 - nie wiem jaki to rozmiar na naszą rozmiarówkę) i białą. Zapłaciłam prawie o 1000zł mniej. Na szczęście suknia nie była uszkodzona. Wygląda idealnie. Będzie tylko troszkę zmniejszana, ale niewiele.
Mierzyłam jeszcze jedną ładną i też była mała i biała.
W trzecią wcisnęłam się z ledwością bo była na jakąś chudzinkę.
Jak widać zdarza się trafić na małe rozmiary przecenione.
Lavende86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-21, 17:52   #2129
paskudas
Zadomowienie

Ja też widziałam dużo małych rozmiarów na wyprzedażach to chyba zależy jak i gdzie się trafi..
Stary 2011-11-21, 21:42   #2130
Viollet87
Zakorzenienie

Pochodzić i poszukać zawsze można dla mnie okres jesienno/zimowych wyprzedaży przypada w momencie, kiedy do ślubu mam jeszcze 9-10 miesięcy, więc nawet jeśli nic nie znajdę, to zaraz po Nowym Roku (pół roku przed ślubem) zamówię nówkę sztukę, mówi się trudno, ten dzień jest raz ale oczywiście liczę na to, że gdzieś znajdę ideał, którego wartością dodaną będzie mocno obniżona cena

310813
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości