|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4
Cytat:
miałam rozwolnienie |
|
|
|
|
#2462 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, kupiłam sobie taki we flaszce , cytrynka to pikuś .
|
|
|
|
|
#2463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiscie moj maz nie zostal zmuszony do tego , tylko ja z nim rozmawialam, duzo o tym rozmawialismy, ze zalezy mi na slubie koscielnym. I on sie zgodzil. Wczesniej podpisal oswiadczenie tez ze nie bedzie robil problemow jesli chodzi o wychowywanie dzieci w wierze katolickiej. Rowniez jego mama (moja tesciowa) jest swiadkiem jehowy, ona praktykuje a moj maz od dawna nie. Chodzil z nia kiedys na spotkania, jak go zabierala jak byl maly, potem juz nie.Wiec on jest ateista bo w sumie nie ma zadnych przekonan do zadnej religii. A Filipek ma chrzest i maz nie zabrania mi go brac do kosciola, uczyc modlitw itd. Takze jest ok Wiadomo, ze nie jest lekko, bo on ma zupelnie inne przekonania niz ja, ale wiedzialam na co sie pisze.dlaczego?
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2011-11-18 o 21:37 |
|
|
|
|
#2465 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() na pewno,ale takie rozmowy do lekkich nie należą |
|
|
|
|
#2466 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
przecież to święty sakrament nie powinien go udzielać człowiek, który bierze łapówki ![]() jak poszukasz to znajdziesz takiego księdza który zrobi to bez problemu i z powołania. |
||
|
|
|
#2467 | |
|
Zakorzenienie
|
co myślicie o tym laktatorze??
http://allegro.pl/laktator-reczny-ca...890171454.html ---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Cytat:
![]() ja tam jeszcze o chrzcinach nie myślę, ale chrzcić będę tylko nie wiem kiedy czy jak będzie miało roczek czy mniej
|
|
|
|
|
#2468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ---------- Na pewno są tacy, tzn. ja znam takich, troszkę naginają reguły i chrzczą , wszystko zależy jak też człowiek z takim księdzem rozmawia. |
|
|
|
|
#2469 |
|
Rozeznanie
|
Lece oglądać "Nie mów Pannie Młodej" na TLC
) dobranoc mamusie
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2471 | |
|
Zakorzenienie
|
o kurcze......
to juz wiem z jakiego powodu mialam ostatnio taka biegunke... i wogole musze stwierdzic, ze od kiedy biore sorbifer rzeczywiscie rozluzowalo mi sie wszystko...;/ Cytat:
Ja rowniez zawsze marzylam o slubie koscielnym, nikt mnie nie zmuszal, nie mialam jakiegos parcia ze str rodziny. Po prostu zawsze chcialam i mowilam o tym mezowi. Z poczatku myslelismy, ze bedzie musial sie zmusic do wszystkich sakramentow, ale to byloby bez sensu zeby zmuszac go ze wzgledu na to ze ja chce slubu koscielnego a nie z jego wlasnych przekonan. I dowiedzialam sie ze jest taka mozliwosc slubu koscielnego ateisty z katoliczka. Moj maz zgodzil sie bo wiedzial ze mi zalezy, on wlasciwie nic nie tracil na tym i nie musial sie do niczego przymuszac i to jest fajne. Za to wyobraz sobie ze jego mama nie chciala wejsc do kosciola na nasz slub, ale w koncu weszla i usiadla w ostatniej lawce. Ale np. na chrzciny Filipa nie przyszla. Odnosnie Swiat, to bardzo dobrze Cie rozumiem, bo ja normalnie je obchodze, ubieram choinke, robie prezenty, on przynosi mi choinke bo go o to prosze, ale nawet lampek nie zawiesi bo dla niego nie ma to zadnego znaczenia. Jak mi powiedzial, choinka i cale swieta mu lataja. Ale jesli rodzina moja robi wigilie, to razem jedziemy na kolacje takze z tym jest ok. Tak samo w zeszlym roku, ja robilam u siebie wigilie i nie robil problemu, nawet rybe smazyl Ale on nie czuje magii Swiat, bo nigdy ich w domu nie mial. Nigdy choinki w domu nie mial ani nie czul radosci z rozpakowywania prezentow. Ale wiesz co, widze po nim, jak sie cieszy, gdy Filip sie cieszy z choinki. Rozumiesz? Mysle ze poprzez dzieci nauczy sie cieszyc i poczuje to co my czujemy.
|
|
#2472 |
|
Wtajemniczenie
|
a my w ogole nie jestesmy malzenstwem, zareczeni od ponad 2 lat i tak to odkladalismy (teraz tak stwierdzamy ze nie wiemy dlaczego,zaczelismy sie starac o dzidzie od nowego roku) i nie wiemy gdzie bedziemy chrzcic Hanke - bo w Polsce moze byc problem, nie chcemy robic zadnej imprezy z tej okazji, tutaj byloby lepiej,ale tez niektorzy z rodziny chcieliby byc na chrzcinach a ja chcialabym cichutko i tylko dla nas, moze nawet w tym samym dniu pobralibysmy sie
..jesli by sie udalo
|
|
|
|
#2473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
duuużo buraków
|
|
#2474 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Biedny chłopczyk oby szybko wrócił do zdrowiaCytat:
Mój już też O podobnej porze chodzą spać Koperta A4 a tam takie maleńkie pudełeczko i dwie ulotki Cytat:
bez dna... A też oglądam Dzisiaj nawet interesujący odcinek polka i brazylijczyk :P---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Teraz już są śluby z chrztem. Znam parę takich przypadków ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#2475 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym bardzo chciała żeby poczuł ta atmosferę, cieszył się ze mną ubieraniem choinki, pakowaniem prezentów itp ale wiem że na to potrzeba czasu, mam nadzieję że będzie chociaż tak jak u Ciebie jak urodzi się dzidzia. Chociaż tak jak pisałam wiedziałam na co się piszę i kocham go jaką jest osobą a nie jakiej jest wiary. |
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Uwielbiam ten moment ![]() Odnosnie lekow, musze z moim ginem o tym pogadac, bo to na jego zlecenie biore ten sorbifer. Mysle ze cos zaradzi
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
zjadlam pizze i dobrze mi z tym
|
|
|
|
#2478 | |
|
Zadomowienie
|
Z checią i ja bym zjadła... Bo daaaawno nie jadłam
![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
Mój to jednak później bo koło 21 lub po. A jak się nie wygania to nawet koło 22 ale to juz naprawdę musi mieć dużo energii
|
|
|
#2479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Odnosnie mojej tesciowej to ma zaznaczone, ze nie wolno jej swoich przekonan wprowadzac w zycie Filipa, bo nie mialaby do mnie wstepu. Raz sie zdenerwowalam, bo bylam w pracy a ona zostala z malym i czytala mu ksiazeczke dla dzieci ale taka z wiary swiadkow jehowy. Oj bardzo sie zdenerwowalam i powiedzialam ze nie zycze sobie takich rzeczy. A wiesz jak oni sa nachalni...Jeszcze jakiegos czasu dawno temu mnie probowala przekonac. W tej chwili nie poruszamy wogole tych tematow. Mam tylko nadzieje ze za moimi plecami nie bedzie mowila Filipowi o swoich przekonaniach. Z reszta Filip jest coraz wiekszy, wiec jakby cos to mi powie.
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
tylko TŻ ma wyrzuty sumienia po tej pizzy ze gruby będzie
|
|
|
|
#2481 |
|
Zadomowienie
|
Szkoda,że mój nie ma bo brzuch ma taki jak ja
|
|
#2482 |
|
Zakorzenienie
|
A ja z brzuchem powoli doganiam męża
|
#2483 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2485 |
|
Zadomowienie
|
Te gazety i poradnik co pisałam, że wzięłam od mojej gin z poczekalni pochodzą z family service. Właśnie się tam rejestruję bo jest możliwość otrzymania innych próbek ;D
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam z TŻ na zakupach i niektóre kobiety serio nie potrafią myśleć
![]() Byla młoda mama, ale nie gówniara, tylko dorosła kobieta. Elegancka. Z niemowlęciem. Wszystko fajnie, dziecko spokojne... Ja sama grubo ubrana nie byłam i pot kapał mi po plecach (było bardzo ciepło), ale ona przegięła jeśli chodzi o ubiór dziecka. Gruba czapa, kurtka lub kombinezon i do tego szczelnie opatulone grubym kocykiem. Ok, może przyjechała autobusem bo na zewnątrz dość zimno... Jak zobaczyłam to dzieciątko, to z ciepła zrobiło mi się słabo ![]() Ona sama grubo ubrana juz nie była. Ale miała wózek Chicco, tylko starszy model niż mnie interesuje. Wygląda dobrze, ale strasznie skrzypiał :/
|
#2487 |
|
Zakorzenienie
|
ide spac laseczki
|
|
|
|
#2488 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A ja ostatnio przed supermarketem widziałam matkę z trójką dzieci. Dwoje większych takie do 12 lat a jedno w wózku ale też już całkiem spore. I jak pakowała zakupy z wózka do toreb to się darła do tych swoich dzieci, że wszystko mają w d..., i nic nie pomogą i paniusia obok niej a panicz jeszcze lepszy... W ogóle takimi tekstami na te swoje dzieci sypała, że miałam ochotę jej coś powiedzieć. Po co było trójkę dzieci robić skoro w taki sposób się do nich odnosi ![]() ![]() :p ala:
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
88nastka mysle ze wiele od nas zalezy
Mam nadzieje ze bedzie coraz lepiej![]() Ja tez uciekam, bo jutro tez maz idzie do pracy i ja znow od wczsnego rana "walcze" z Filipem. Oczywiscie codziennie moje dziecko stoi nade mna rano i budzi mnie cichutko z pielucha, papierem toaletowym i woreczkiem na brudna pieluszke w reku ![]() I mowi: mamusiu zrobilem kupe, mamusiu no wstawaj juz, mamusiu umyj mnie, pieluszka mi przeszkadza hihihih I jak nie moge sie dobudzic to tuli mnie i caluje, wtedy szybko wstaje ![]() Dobranoc
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:08.

, kupiłam sobie taki we flaszce , cytrynka to pikuś 

jeszcze sobie poszukam info na ten temat.

oby szybko wrócił do zdrowia