Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4 - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-11-18, 21:33   #2461
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Dot.: Półmetek mijamy, wyprawkę składamy. Mamusie III-IV 2012 cz.4

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Dlaczego, proszę tylko nie mów że wymiotowałaś, bo tego miałam dość przez pierwsze 3 miesiące..
nieeee
miałam rozwolnienie
Stary 2011-11-18, 21:34   #2462
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kulkaaga Pokaż wiadomość
A ja na kwaśne - właśnie sok z cytryny piję, gdzie przed ciążą było to niemożliwe
to sobie Kochana zafunduj sok z żurawiny , kupiłam sobie taki we flaszce , cytrynka to pikuś .
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:34   #2463
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
My też mamy tylko ślub cywilny, bo mój tż jest świadkiem Jehowy(nie praktykującym,jego rodzice dalej praktykują). Czeka nas poważna rozmowa na temat przyszłości naszej dzidzi.. Nie ukrywam że bardzo chciałabym żeby była ochrzczona,ale musimy dojść do porozumienia.
Masz taka sama sytuacje jak ja z mezem, a my jednak mamy slub koscielny. Bo kosciol zezwala na taki slub, ze jedna strona wyznaje przysiege przed Bogiem a druga ta niewierzaca tak jakby tylko przed przyszla zona i ludzmi (cos jak w urzedzie stanu cywilnego). Troche sie nasza przysiega roznila, bo on nie mowil: "tak mi dopomóz Panie Boze...itd. a ja wiadomo mowilam) I to byl normalnie slub w kosciele, udzielany przez ksiedza.
Oczywiscie moj maz nie zostal zmuszony do tego, tylko ja z nim rozmawialam, duzo o tym rozmawialismy, ze zalezy mi na slubie koscielnym. I on sie zgodzil. Wczesniej podpisal oswiadczenie tez ze nie bedzie robil problemow jesli chodzi o wychowywanie dzieci w wierze katolickiej. Rowniez jego mama (moja tesciowa) jest swiadkiem jehowy, ona praktykuje a moj maz od dawna nie. Chodzil z nia kiedys na spotkania, jak go zabierala jak byl maly, potem juz nie.
Wiec on jest ateista bo w sumie nie ma zadnych przekonan do zadnej religii. A Filipek ma chrzest i maz nie zabrania mi go brac do kosciola, uczyc modlitw itd. Takze jest ok Wiadomo, ze nie jest lekko, bo on ma zupelnie inne przekonania niz ja, ale wiedzialam na co sie pisze.
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
oj żle to wspominam źle
dlaczego?
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-11-18 o 21:37
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:37   #2464
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

jem pyszne kwaśne mandarynki

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:38   #2465
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
poczytalam i weszlam na formularz ktory trzeba wypelnic i wyslac mozna, bo nie ma tam informacji o warunkach finansowych jakie trzeba spelnic. jest tez czesc ktora powinna wypelnic polozna na przyklad. sprobowac zawsze mozna jesli nie zarabia sie milionow, a jak sie nie kwalifikuje dana osoba to otrzyma list wyjasniajacy dlaczego. ale przekrecic tam tez nie zaszkodzi - tez chyba tak zrobie.
dzieki natka za informacje o tym ''becikowym'' nawet nie wiem czy sie kwalifikuje - ale zawsze mozna sprobowac.
pieniądze zawsze się przydadzą
Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Pewnie jakoś się dogadacie.Teraz dużo jest par "mieszanych". Teraz dzieci do chrztu idą w różnym wieku, wcale nie musi być to niemowlę .
na pewno,ale takie rozmowy do lekkich nie należą

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:38   #2466
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
natka ale to nie jest chyba dla wszystkich - bo troche to dla mnie niezrozumiale jest (nawet jak na wszelki wypadek doczytalam po polsku), czy dla wszystkich w koncu, bo juz sama nie wiem jeszcze sobie poszukam info na ten temat.
też mi się wydaje, że nie dla wszystkich

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Moja kuzynka ma córeczkę 2letnią jak ją chrzcili musiała dać księdzu w łapę (ślub nie mają)
u takiego księdza chyba bym chrzcić dziecka nie chciała.
przecież to święty sakrament nie powinien go udzielać człowiek, który bierze łapówki

jak poszukasz to znajdziesz takiego księdza który zrobi to bez problemu i z powołania.

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:41   #2467
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

co myślicie o tym laktatorze??

http://allegro.pl/laktator-reczny-ca...890171454.html

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
przecież to święty sakrament nie powinien go udzielać człowiek, który bierze łapówki

jak poszukasz to znajdziesz takiego księdza który zrobi to bez problemu i z powołania.
dokładnie

ja tam jeszcze o chrzcinach nie myślę, ale chrzcić będę tylko nie wiem kiedy czy jak będzie miało roczek czy mniej

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:45   #2468
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
pieniądze zawsze się przydadzą

na pewno,ale takie rozmowy do lekkich nie należą
trzymam kciuki ,żeby nie było ,aż tak ciężko....mam koleżankę w takiej sytuacji, tylko że to Ona jest Świadkiem a Mąż w sumie taki "lekki" katolik, dzieciaczki nie są ochrzczone, pewnie jak będą w odpowiednim wieku to same zadecydują , którą drogą pójść

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
też mi się wydaje, że nie dla wszystkich

Na pewno są tacy, tzn. ja znam takich, troszkę naginają reguły i chrzczą , wszystko zależy jak też człowiek z takim księdzem rozmawia.
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:46   #2469
19claudia91
Rozeznanie

Lece oglądać "Nie mów Pannie Młodej" na TLC ) dobranoc mamusie

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 21:49   #2470
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Masz taka sama sytuacje jak ja z mezem, a my jednak mamy slub koscielny. Bo kosciol zezwala na taki slub, ze jedna strona wyznaje przysiege przed Bogiem a druga ta niewierzaca tak jakby tylko przed przyszla zona i ludzmi (cos jak w urzedzie stanu cywilnego). Troche sie nasza przysiega roznila, bo on nie mowil: "tak mi dopomóz Panie Boze...itd. a ja wiadomo mowilam) I to byl normalnie slub w kosciele, udzielany przez ksiedza.
Oczywiscie moj maz nie zostal zmuszony do tego, tylko ja z nim rozmawialam, duzo o tym rozmawialismy, ze zalezy mi na slubie koscielnym. I on sie zgodzil. Wczesniej podpisal oswiadczenie tez ze nie bedzie robil problemow jesli chodzi o wychowywanie dzieci w wierze katolickiej. Rowniez jego mama (moja tesciowa) jest swiadkiem jehowy, ona praktykuje a moj maz od dawna nie. Chodzil z nia kiedys na spotkania, jak go zabierala jak byl maly, potem juz nie.
Wiec on jest ateista bo w sumie nie ma zadnych przekonan do zadnej religii. A Filipek ma chrzest i maz nie zabrania mi go brac do kosciola, uczyc modlitw itd. Takze jest ok Wiadomo, ze nie jest lekko, bo on ma zupelnie inne przekonania niz ja, ale wiedzialam na co sie pisze.

dlaczego?
no to u mojego męża też tak było, ale szczerze mówiąc nie wiedziałam że taki ślub można brać, bo o takim zawsze marzyłam. Uzgodniliśmy że weźmiemy tylko cywilny. Ja też wiedziałam na co się piszę. Przykro mi trochę w święta bo brakuje mi tej domowej atmosfery, której on niestety nie czuje, a ja ją uwielbiałam. Myślę że z czasem jakoś wszystko się poukłada ,tż się przyzwyczai i przełamie, bo wg mnie dla niego to jest bardzo dziwne że się tym cieszę(ubieranie choinki, robienie kolacji wigilijnej). Dlatego chciałabym żeby dzidzia była ochrzczona i czasem poszła ze mną do kościoła i wspominała święta tak dobrze jak ja.

niespodzianka
Stary 2011-11-18, 22:04   #2471
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
nieeee
miałam rozwolnienie
o kurcze......
to juz wiem z jakiego powodu mialam ostatnio taka biegunke...
i wogole musze stwierdzic, ze od kiedy biore sorbifer rzeczywiscie rozluzowalo mi sie wszystko...;/
Cytat:
no to u mojego męża też tak było, ale szczerze mówiąc nie wiedziałam że taki ślub można brać, bo o takim zawsze marzyłam. Uzgodniliśmy że weźmiemy tylko cywilny. Ja też wiedziałam na co się piszę. Przykro mi trochę w święta bo brakuje mi tej domowej atmosfery, której on niestety nie czuje, a ja ją uwielbiałam. Myślę że z czasem jakoś wszystko się poukłada ,tż się przyzwyczai i przełamie, bo wg mnie dla niego to jest bardzo dziwne że się tym cieszę(ubieranie choinki, robienie kolacji wigilijnej). Dlatego chciałabym żeby dzidzia była ochrzczona i czasem poszła ze mną do kościoła i wspominała święta tak dobrze jak ja.
Istnieje taki slub w kosciele i nie ma z tym problemu, jest tylko problem jak wiesz z przekonaniem drugiej strony.
Ja rowniez zawsze marzylam o slubie koscielnym, nikt mnie nie zmuszal, nie mialam jakiegos parcia ze str rodziny. Po prostu zawsze chcialam i mowilam o tym mezowi. Z poczatku myslelismy, ze bedzie musial sie zmusic do wszystkich sakramentow, ale to byloby bez sensu zeby zmuszac go ze wzgledu na to ze ja chce slubu koscielnego a nie z jego wlasnych przekonan. I dowiedzialam sie ze jest taka mozliwosc slubu koscielnego ateisty z katoliczka. Moj maz zgodzil sie bo wiedzial ze mi zalezy, on wlasciwie nic nie tracil na tym i nie musial sie do niczego przymuszac i to jest fajne. Za to wyobraz sobie ze jego mama nie chciala wejsc do kosciola na nasz slub, ale w koncu weszla i usiadla w ostatniej lawce. Ale np. na chrzciny Filipa nie przyszla. Odnosnie Swiat, to bardzo dobrze Cie rozumiem, bo ja normalnie je obchodze, ubieram choinke, robie prezenty, on przynosi mi choinke bo go o to prosze, ale nawet lampek nie zawiesi bo dla niego nie ma to zadnego znaczenia. Jak mi powiedzial, choinka i cale swieta mu lataja. Ale jesli rodzina moja robi wigilie, to razem jedziemy na kolacje takze z tym jest ok. Tak samo w zeszlym roku, ja robilam u siebie wigilie i nie robil problemu, nawet rybe smazyl Ale on nie czuje magii Swiat, bo nigdy ich w domu nie mial. Nigdy choinki w domu nie mial ani nie czul radosci z rozpakowywania prezentow. Ale wiesz co, widze po nim, jak sie cieszy, gdy Filip sie cieszy z choinki. Rozumiesz? Mysle ze poprzez dzieci nauczy sie cieszyc i poczuje to co my czujemy.
SZYMONEK

Stary 2011-11-18, 22:06   #2472
MoniaHan
Wtajemniczenie

a my w ogole nie jestesmy malzenstwem, zareczeni od ponad 2 lat i tak to odkladalismy (teraz tak stwierdzamy ze nie wiemy dlaczego,zaczelismy sie starac o dzidzie od nowego roku) i nie wiemy gdzie bedziemy chrzcic Hanke - bo w Polsce moze byc problem, nie chcemy robic zadnej imprezy z tej okazji, tutaj byloby lepiej,ale tez niektorzy z rodziny chcieliby byc na chrzcinach a ja chcialabym cichutko i tylko dla nas, moze nawet w tym samym dniu pobralibysmy sie ..jesli by sie udalo

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 22:11   #2473
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
moja szwagierka chrzcila swoja córkę po mszy gdzie w rogu bo oni tez bez ślubu kościelnego dla mnie to masakra jakas z tym bo bede miala taki sam problem bo mamy tylko cywilny...
W mojej parafii proboszcz nigdy nie robił problemu takim parom. Czy to tylko cywilny mieli, czy po rozwodzie (jedno z rodziców na przykład), czy w ogóle bez ślubu - chrzcił nie biorąc złotówki. Za udzielenie ślubu także nie bierze od młodych pieniędzy. Nam powiedział, że jeśli mamy za dużo gotówki, to możemy dac na tacę albo do skarbonki postawionej przy konfesjonałach.

Cytat:
właśnie przepisał mi dzisiaj żelazo raz dziennie 1 tabletka. Sorbifer. Mam nadzieje że pomoże, jem dużo same zdrowe rzeczy, więc nie wiem skąd ten niedobór hemoglobiny..
Wprowadź do diety buraki duuużo buraków

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 22:18   #2474
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
A kupiłaś farbę ? Moja Mała przez pól roku rysowała tylko po kartkach i ewentualnie po swoich sprzętach , aż przedwczoraj odkryła ,że ściany są super wielką "kartką ". Ale zabawa jest super, więc czasem ten kawałek ściany warto poświęcić .
A no kupiłam leży i czeka od początku wiosny także jak coś to mam zakup z głowy tylko kogoś do malowania zaprosić
Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Antek ma 38 temperatury zwymiotował mi sie na kanapę i na dywan
Biedny chłopczyk oby szybko wrócił do zdrowia

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
claudia skad ten twoj gin wytrzasnal ta informacje , ze siara jak leci wczesnie to plod obumiera... mam nadzieje ze to jakies brednie, bo mnie tez troche leci od dwoch tygodni...
Mnie leciało bardzo wcześnie w 1 ciąży i było tego naprawdę dużo ( codziennie mokre plamy miałam na piżamie) teraz mam mniej ale na staniku jest tylko parę kropel. A i dodam,że mój synio nie obumarł jest zdrowy jak rydz

Cytat:
No moj mezczyzna zasnal
Mój już też O podobnej porze chodzą spać

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
A duże były te paczki?? bo ja mam awizo
Koperta A4 a tam takie maleńkie pudełeczko i dwie ulotki

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
ja absolutnie nie neguje chodzenia do kościoła jak czuje potrzebe też idę ale księża mnie dobijają
Mnie też księża czasem dobijają. Najlepiej by było gdyby znieśli celibat, ale ludzie zaraz by się doszukali innych ''ale'' np nie przykładne małżeństwo czy coś. Szczerze mówiąc księża to temat rzeka bez dna...

Cytat:
Lece oglądać "Nie mów Pannie Młodej" na TLC ) dobranoc mamusie
A też oglądam Dzisiaj nawet interesujący odcinek polka i brazylijczyk :P

---------- Dopisano o 22:16 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

Teraz już są śluby z chrztem. Znam parę takich przypadków

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ----------

Cytat:
o kurcze......
i wogole musze stwierdzic, ze od kiedy biore sorbifer rzeczywiscie rozluzowalo mi sie wszystko...
Ja biorę Ascofer i nie mam żadnych problemów z biegunką. A teraz jest też to nowe żelazo dla kobiet w ciąży Chela ferr podobno nie drogie, może spróbuj
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-11-18, 22:20   #2475
88natka
Zadomowienie

Cytat:
o kurcze......
i wogole musze stwierdzic, ze od kiedy biore sorbifer rzeczywiscie rozluzowalo mi sie wszystko...;/

Istnieje taki slub w kosciele i nie ma z tym problemu, jest tylko problem jak wiesz z przekonaniem drugiej strony.
Ja rowniez zawsze marzylam o slubie koscielnym, nikt mnie nie zmuszal, nie mialam jakiegos parcia ze str rodziny. Po prostu zawsze chcialam i mowilam o tym mezowi. Z poczatku myslelismy, ze bedzie musial sie zmusic do wszystkich sakramentow, ale to byloby bez sensu zeby zmuszac go ze wzgledu na to ze ja chce slubu koscielnego a nie z jego wlasnych przekonan. I dowiedzialam sie ze jest taka mozliwosc slubu koscielnego ateisty z katoliczka. Moj maz zgodzil sie bo wiedzial ze mi zalezy, on wlasciwie nic nie tracil na tym i nie musial sie do niczego przymuszac i to jest fajne. Za to wyobraz sobie ze jego mama nie chciala wejsc do kosciola na nasz slub, ale w koncu weszla i usiadla w ostatniej lawce. Ale np. na chrzciny Filipa nie przyszla. Odnosnie Swiat, to bardzo dobrze Cie rozumiem, bo ja normalnie je obchodze, ubieram choinke, robie prezenty, on przynosi mi choinke bo go o to prosze, ale nawet lampek nie zawiesi bo dla niego nie ma to zadnego znaczenia. Jak mi powiedzial, choinka i cale swieta mu lataja. Ale jesli rodzina moja robi wigilie, to razem jedziemy na kolacje takze z tym jest ok. Tak samo w zeszlym roku, ja robilam u siebie wigilie i nie robil problemu, nawet rybe smazyl Ale on nie czuje magii Swiat, bo nigdy ich w domu nie mial. Nigdy choinki w domu nie mial ani nie czul radosci z rozpakowywania prezentow. Ale wiesz co, widze po nim, jak sie cieszy, gdy Filip sie cieszy z choinki. Rozumiesz? Mysle ze poprzez dzieci nauczy sie cieszyc i poczuje to co my czujemy.
Co do chrzcin to jego mama jest przeciw i ostatnio coś mówiła, ale Marcin powiedział że to my podejmiemy tą decyzje. Na razie nie podjęliśmy żadnej decyzji, więc przełożyliśmy rozmowę na inny termin.
Ja bym bardzo chciała żeby poczuł ta atmosferę, cieszył się ze mną ubieraniem choinki, pakowaniem prezentów itp ale wiem że na to potrzeba czasu, mam nadzieję że będzie chociaż tak jak u Ciebie jak urodzi się dzidzia. Chociaż tak jak pisałam wiedziałam na co się piszę i kocham go jaką jest osobą a nie jakiej jest wiary.

niespodzianka
Stary 2011-11-18, 22:21   #2476
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Mój już też O podobnej porze chodzą spać
Ja biorę Ascofer i nie mam żadnych problemów z biegunką. A teraz jest też to nowe żelazo dla kobiet w ciąży Chela ferr podobno nie drogie, może spróbuj
Moj tak o 19 juz chodzi i jeczy, albo broi bo juz jest zmeczony wiec tak po 19 go kapiemy, pije mleko, czytam mu bajeczki i zasypia tak ok 20, po 20
Uwielbiam ten moment
Odnosnie lekow, musze z moim ginem o tym pogadac, bo to na jego zlecenie biore ten sorbifer. Mysle ze cos zaradzi
SZYMONEK

Stary 2011-11-18, 22:22   #2477
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

zjadlam pizze i dobrze mi z tym
Stary 2011-11-18, 22:27   #2478
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
zjadlam pizze i dobrze mi z tym
Z checią i ja bym zjadła... Bo daaaawno nie jadłam

---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Cytat:
Moj tak o 19 juz chodzi i jeczy, albo broi bo juz jest zmeczony wiec tak po 19 go kapiemy, pije mleko, czytam mu bajeczki i zasypia tak ok 20, po 20
Uwielbiam ten moment
Odnosnie lekow, musze z moim ginem o tym pogadac, bo to na jego zlecenie biore ten sorbifer. Mysle ze cos zaradzi
O mój już też broi zwłaszcza gdy na trochę zdejmę mu pampersa przed kąpielą to już całkiem szaleństwo Mój to jednak później bo koło 21 lub po. A jak się nie wygania to nawet koło 22 ale to juz naprawdę musi mieć dużo energii
Stary 2011-11-18, 22:29   #2479
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Co do chrzcin to jego mama jest przeciw i ostatnio coś mówiła, ale Marcin powiedział że to my podejmiemy tą decyzje. Na razie nie podjęliśmy żadnej decyzji, więc przełożyliśmy rozmowę na inny termin.
Ja bym bardzo chciała żeby poczuł ta atmosferę, cieszył się ze mną ubieraniem choinki, pakowaniem prezentów itp ale wiem że na to potrzeba czasu, mam nadzieję że będzie chociaż tak jak u Ciebie jak urodzi się dzidzia. Chociaż tak jak pisałam wiedziałam na co się piszę i kocham go jaką jest osobą a nie jakiej jest wiary.
No wiesz co, jego mama moze sobie swoje przekonania wsadzic do kieszeni. To Wy macie decydowac. Zycze, by udalo Ci sie go przekonac, wiem jakie to wszystko trudne...Moj maz troszke inaczej patrzy na swieta przy malym, bo widzi jak Filip sie cieszy, biega i wraz z wiekiem bedzie ta radosc wyrazniejsza, ale wiadomo ze nie jest to jeszcze to czego bym chciala. Ale ciesze sie, ze mam Swieta takie jak lubie i maz nie ma nic przeciwko
Odnosnie mojej tesciowej to ma zaznaczone, ze nie wolno jej swoich przekonan wprowadzac w zycie Filipa, bo nie mialaby do mnie wstepu.
Raz sie zdenerwowalam, bo bylam w pracy a ona zostala z malym i czytala mu ksiazeczke dla dzieci ale taka z wiary swiadkow jehowy. Oj bardzo sie zdenerwowalam i powiedzialam ze nie zycze sobie takich rzeczy. A wiesz jak oni sa nachalni...Jeszcze jakiegos czasu dawno temu mnie probowala przekonac. W tej chwili nie poruszamy wogole tych tematow. Mam tylko nadzieje ze za moimi plecami nie bedzie mowila Filipowi o swoich przekonaniach. Z reszta Filip jest coraz wiekszy, wiec jakby cos to mi powie.
SZYMONEK

Stary 2011-11-18, 22:29   #2480
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Z checią i ja bym zjadła... Bo daaaawno nie jadłam

tylko TŻ ma wyrzuty sumienia po tej pizzy ze gruby będzie
Stary 2011-11-18, 22:33   #2481
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
tylko TŻ ma wyrzuty sumienia po tej pizzy ze gruby będzie
Szkoda,że mój nie ma bo brzuch ma taki jak ja
Stary 2011-11-18, 22:37   #2482
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Szkoda,że mój nie ma bo brzuch ma taki jak ja
A ja z brzuchem powoli doganiam męża

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-18, 22:37   #2483
88natka
Zadomowienie

Cytat:
No wiesz co, jego mama moze sobie swoje przekonania wsadzic do kieszeni. To Wy macie decydowac. Zycze, by udalo Ci sie go przekonac, wiem jakie to wszystko trudne...Moj maz troszke inaczej patrzy na swieta przy malym, bo widzi jak Filip sie cieszy, biega i wraz z wiekiem bedzie ta radosc wyrazniejsza, ale wiadomo ze nie jest to jeszcze to czego bym chciala. Ale ciesze sie, ze mam Swieta takie jak lubie i maz nie ma nic przeciwko
Odnosnie mojej tesciowej to ma zaznaczone, ze nie wolno jej swoich przekonan wprowadzac w zycie Filipa, bo nie mialaby do mnie wstepu.
Raz sie zdenerwowalam, bo bylam w pracy a ona zostala z malym i czytala mu ksiazeczke dla dzieci ale taka z wiary swiadkow jehowy. Oj bardzo sie zdenerwowalam i powiedzialam ze nie zycze sobie takich rzeczy. A wiesz jak oni sa nachalni...Jeszcze jakiegos czasu dawno temu mnie probowala przekonac. W tej chwili nie poruszamy wogole tych tematow. Mam tylko nadzieje ze za moimi plecami nie bedzie mowila Filipowi o swoich przekonaniach. Z reszta Filip jest coraz wiekszy, wiec jakby cos to mi powie.
Wiem że są nachalni, pamiętam jak byłam mała to zawsze przychodzili i ciężko było ich wyprosić z podwórka. Nie dziwię Ci się też bym się wkurzyła gdyby czytała tą książeczkę mojemu dziecku. W takich sprawach trzeba od razu powiedzieć że sobie nie życzymy. My na szczęście póki co mieszkamy w UK więc nie będzie się wtrącać, a może w ogóle nie będzie. Oby z roku na rok nasi tż coraz bardziej się przekonywali do świąt.

niespodzianka
Stary 2011-11-18, 22:43   #2484
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
A ja z brzuchem powoli doganiam męża
u mnie na odwrót TŻ mnie dogania
Stary 2011-11-18, 22:50   #2485
Roksape
Zadomowienie

Te gazety i poradnik co pisałam, że wzięłam od mojej gin z poczekalni pochodzą z family service. Właśnie się tam rejestruję bo jest możliwość otrzymania innych próbek ;D
Stary 2011-11-18, 22:53   #2486
karolca
Zakorzenienie

Byłam z TŻ na zakupach i niektóre kobiety serio nie potrafią myśleć
Byla młoda mama, ale nie gówniara, tylko dorosła kobieta. Elegancka.
Z niemowlęciem. Wszystko fajnie, dziecko spokojne... Ja sama grubo ubrana nie byłam i pot kapał mi po plecach (było bardzo ciepło), ale ona przegięła jeśli chodzi o ubiór dziecka.
Gruba czapa, kurtka lub kombinezon i do tego szczelnie opatulone grubym kocykiem. Ok, może przyjechała autobusem bo na zewnątrz dość zimno... Jak zobaczyłam to dzieciątko, to z ciepła zrobiło mi się słabo
Ona sama grubo ubrana juz nie była. Ale miała wózek Chicco, tylko starszy model niż mnie interesuje. Wygląda dobrze, ale strasznie skrzypiał :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-11-18, 22:56   #2487
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

ide spac laseczki
Stary 2011-11-18, 22:58   #2488
88natka
Zadomowienie

Cytat:
ide spac laseczki
miłych snów, dobranoc

niespodzianka
Stary 2011-11-18, 23:00   #2489
Roksape
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Byłam z TŻ na zakupach i niektóre kobiety serio nie potrafią myśleć
Byla młoda mama, ale nie gówniara, tylko dorosła kobieta. Elegancka.
Z niemowlęciem. Wszystko fajnie, dziecko spokojne... Ja sama grubo ubrana nie byłam i pot kapał mi po plecach (było bardzo ciepło), ale ona przegięła jeśli chodzi o ubiór dziecka.
Gruba czapa, kurtka lub kombinezon i do tego szczelnie opatulone grubym kocykiem. Ok, może przyjechała autobusem bo na zewnątrz dość zimno... Jak zobaczyłam to dzieciątko, to z ciepła zrobiło mi się słabo
Ona sama grubo ubrana juz nie była. Ale miała wózek Chicco, tylko starszy model niż mnie interesuje. Wygląda dobrze, ale strasznie skrzypiał :/
Przegrzeje dziecko i zaraz będzie chore

A ja ostatnio przed supermarketem widziałam matkę z trójką dzieci. Dwoje większych takie do 12 lat a jedno w wózku ale też już całkiem spore. I jak pakowała zakupy z wózka do toreb to się darła do tych swoich dzieci, że wszystko mają w d..., i nic nie pomogą i paniusia obok niej a panicz jeszcze lepszy...

W ogóle takimi tekstami na te swoje dzieci sypała, że miałam ochotę jej coś powiedzieć. Po co było trójkę dzieci robić skoro w taki sposób się do nich odnosi:p ala:
Stary 2011-11-18, 23:03   #2490
Aguśkaa83
Zakorzenienie

88nastka mysle ze wiele od nas zalezyMam nadzieje ze bedzie coraz lepiej

Ja tez uciekam, bo jutro tez maz idzie do pracy i ja znow od wczsnego rana "walcze" z Filipem.
Oczywiscie codziennie moje dziecko stoi nade mna rano i budzi mnie cichutko z pielucha, papierem toaletowym i woreczkiem na brudna pieluszke w reku
I mowi: mamusiu zrobilem kupe, mamusiu no wstawaj juz, mamusiu umyj mnie, pieluszka mi przeszkadza hihihih
I jak nie moge sie dobudzic to tuli mnie i caluje, wtedy szybko wstaje
Dobranoc
SZYMONEK

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości