|
|||||||
| Notka |
|
| Szkoła i edukacja Szkoła i edukacja, to forum dla osób, które chcą się uczyć. Tu dowiesz się wszystkiego o szkołach, uczelniach, kursach. Na forum NIE odrabiamy prac domowych! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
praca mgr-pytanie a propos badania: czy mozna powtorzyc eksperyment z literatury fach
mam pytanie do starszych kolezanek. Czy jak macie w pracy dyplomowej badanie i robicie sobie eksperyment na ludziach z racji tego, to czy moze on przebiegac w miare podobnie do eksperymentu opisanego wczesniej w literaturze? Tzn chce zrobic doswiadczenie na grupie, czy sluchanie slow zwiazanych ze staroscia zmniejsza tempo chodzenia. To zostalo juz kiedys opisane, ale ja bym chciala przekonac sie na zywo i napisac moja prace na zasadzie teoria mowi to, a w praktyce wychodzi a)teoria ma racje/b)teoria nie ma racji. Czy godzi sie sprawdzac i podwazac ksiazkowe wyniki badan czy musze wymyslic cos swojego albo chociaz zmienic uzyte w experymencie slowa? jak na to beda patrzec wykladowcy?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: praca mgr-pytanie a propos badania: czy mozna powtorzyc eksperyment z literatur
To zalezy, proponuje zapytac promotora.
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: praca mgr-pytanie a propos badania: czy mozna powtorzyc eksperyment z literatur
|
|
|
|
|
#4 |
|
in love with life
|
Mnie sie wydaje, ze mozesz tak zrobic, ale to, ze mnie sie tak wydaje nie oznacza, ze tak jest
|
|
#5 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Rozeznanie
|
Jeśli chciałabyś porównywać swoja badania z książkowymi to wg mnie musiałabyś używać dokładnie takiego samego sprzętu, tych samych słów (a jeśli eksperyment prowadzony był w jezyku angielskim moze to być trudne), zastosować go na tej samej grupie wiekowej... Według mnie jakiekolwiek różnice w tym zakresie sprawią, ze praca bedzie bez sensu, dlatego nie wiem czy gra jest w ogóle warta swieczki
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
Można tak robic i ma to sens jak masz uzasadnienie po co tzn jaka bedzie korzyść z Twojego badania i pracy (takie pytanie zazwyczaj pada na obronie)
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Szkoła i edukacja
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:48.